Profetia Herralta Jeesukselta Kristukselta!

"Minun valittuni seurakunnissa nukkuvat horroksessa eivätkä näe mitään. Minä tulen oman Henkeni kautta herättämään hyvin voimallisesti ylös valittuni etteivät he eksy, sillä nukkuva ei näe eikä ymmärrä mitä ympärillä tapahtuu.

Sillä hyvin pian esiin astuu saatanan kätyri, Antikristus, maailman näyttämölle kaikessa loistossaan mukanaan vahva valheen ja eksytyksen henki niin, että jopa Minun valittuni, jotka nukkuvat, eksyvät.

Aika on paha ja siksi ihmisten sydämet ovat paatuneet enkä Minä pysty koskettamaan heitä. Siksi Minä tulen ilmestymään hyvin voimallisesti tehden ihmeitä ja tulen herättämään ylös kuolleita monien todistajien läsnä ollessa. Kuolleista heränneet tulevat antamaan kaiken kunnian ja kiitoksen Minulle niin, että ihmiset tulevat tietämään, että Minä olen yli elämän ja kuoleman pelastukseksi monille.

Älkää luulko, että Minä pelastan teidät pois vaivanajasta. En Minä tule noutamaan teitä pois ennen vaivanaikaa, mutta Minä olen teidän kanssanne siinä. Siksi teidän ei tarvitse pelätä. Ja valittujeni tähden nuo päivät ovat lyhennetyt, koska muuten ei kukaan voisi pelastua."

[Mikael Lindströmin saama sanoma]
__________________________________

- Profetia kestää koettelun Raamatun Sanan valossa. Ei ole tulossa minkäänlaista pakoa vaivanajasta, vaan uskovat ovat siinä mukana. Ne jotka eivät usko Jumalan kykenevän varjelemaan omiaan maan päällä taipuvat uskomaan pakenemiseen maan päältä.

69

573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • filade

      Raamatun mukaan odotamme Kristuksen päivää, Antikristus tulee vasta seurakunnan tempauksen jälkeen eksyttämään pedon valtakunnan alueella;
      1Tess.5:9. Jumala ei ole määrännyt, että osaksemme tulisi viha vaan että saisimme pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.
      2Tess.2:9-10. Tuon laittoman tuleminen tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla tunnusteoin ja ihmein, kaikin vääryyden viettelyksin niille, jotka joutuvat kadotukseen.

      • 1234567---

        Ensin tulee tuo laiton, jonka Herra Jeesus on tuhoava tulemisensa ilmestyksellä. Tempauksen jälkeen ei eksytetä enää ketään. Kaikki eksyttäjät saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään.


      • "Raamatun mukaan odotamme Kristuksen päivää, Antikristus tulee vasta seurakunnan tempauksen jälkeen eksyttämään pedon valtakunnan alueella;"
        __________
        Filade!

        Tuo tempaus on sama kuin ensimmäinen eli vanhurskasten ylösnousemus.


    • kirkastuu

      Riidelkää....

      En ole enää taivaissa, joten suosittelen lopettamaan. ;D

      • kirkastuu

        Miksi riidellä uskosta, kun on olemassa tie ja totuus.

        Jos uskoo johonkin, niin on etsittävä, että löytää ja tietää. Helvetti ja Saatana ovat vertauskuvia, mutta silti ne on jotenkin mielikuvilla tehty joksikin muuksi. Saatana on se joka kuiskuttelee ja helvetti on se minne joutuu pahimmillaan kun nukahtaa viimeisen kerran. Kun teet saatanan tahdon mukaisesti, niin viimeisellä tuomiolla teot odottaa puntarointia. Mietiskele ja vaivu valveuneen ja mene aliseen sen tunnelin kautta ja näe valveunta. Shamaanit jo osasivat aikoinaan mennä valoon. Valoon meneminen on tieteellisesti todistettu ja sen voi todistaa itselleen jokainen mietiskelemällä. Keskity, tyhjennä mieli ja anna ajatusten mennä tunneliin ja kohta päädyt valoon ja näet.


    • analysis

      On monta syytä, miksi Mikael Lindströmin profetia on väärä eikä kestä koettelua Raamatulla:

      "Älkää luulko, että Minä pelastan teidät pois vaivanajasta."

      Raamatussa sanotaan toisin. Jumala pelastaa omansa ennen vaivan aikaa. Heitä lienee aika vähän. Ne jotka joutuvat jäämään vaivanaikoihin, saavat tehdä vielä parannuksen, mutta he joutuvat kestämään Antikristuksen vainot ja vitsaukset, joilla maata vaivataan, mikä voi johtaa kuolemaankin:

      Ilm 3:10 Sinä olet tarkoin seurannut sanaani ja kestänyt, ja siksi minä puolestani tarkoin varjelen sinua ja pelastan sinut siitä koetuksen hetkestä, joka kohtaa koko maailman ja panee koetteelle maan asukkaat.

      1 Tess 5:9 Jumala ei ole tarkoittanut, että saisimme osaksemme vihan vaan että pelastuisimme Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. [Room. 5:9; 1. Tess. 1:10]

      Ilm 12:5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo, [Jes. 66:7; Ps. 2:9; Ilm. 2:27]
      6 ja nainen pakeni autiomaahan. Jumala on sinne valmistanut hänelle turvapaikan, missä hänestä pidetään huolta tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää. [Ilm. 11:3]

      Ilmestyskirjan mukaan vaivanaikoina polttava kuumuus korventaa maan niin, ettei vihantaa enää ole. Silloin ei voi tehdä työtä pellolla. Siksi pelastava tempaus tulee ennen Jumalan vihaa.

      Ilm 8:7 Ensimmäinen enkeli puhalsi torveensa. Silloin tuli rakeita ja tulenlieskoja ja niiden seassa verta, ja ne iskivät maahan. Kolmannes maasta paloi, kolmannes puista paloi, ja samoin paloi kaikki vihanta ruoho.

      Kuten evankeliumeissa kerrotaan tempaus tulee yllätyksenä hetkellä, jota kukaan ei voi aavistaa. Jos Antikristus on astunut valtaan ja Jumalan temppeliin, niin silloin Kristuksen toisen paluun hetki voidaan laskea ainakin suurin piirtein Raamatun ilmoittamista aikamääristä, joten tempaus tuuliin ja pilviin palaavaa Jeesusta vastaan ei ole enää niin epämääräinen ajankohta.

      Matt 24:37 Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee. [Mark. 13:32-37; Luuk. 17:26-36 | Luuk. 12:39,40]
      38 Vedenpaisumuksen edellä ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. [1. Moos. 6:5-7:1]
      39 Kukaan ei aavistanut mitään, ennen kuin tulva tuli ja vei heidät kaikki mennessään. Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee. [1. Piet. 3:20; 2. Piet. 3:5,6]
      40 Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään.
      41 Kaksi naista on jauhamassa viljaa: toinen otetaan, toinen jätetään.
      42 "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. [Matt. 25:13]

      Ilm 13:
      5 Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi. [Dan. 7:8 | Dan. 7:25, Dan. 12:7; Ilm. 11:2]
      6 Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa.
      7 Sille annettiin myös lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja niin sen valtaan annettiin kaikki heimot, kansat, kielet ja maat. [Dan. 7:21-26]

      • "Raamatussa sanotaan toisin. Jumala pelastaa omansa ennen vaivan aikaa."

        Höpö höpö, ei sanota! Jumala varjelee omansa vaivanajassa täällä Maan päällä, ei täältä lähdetä yhtään minneen. Ihminen ei ole menossa taivaaseen. Tempaus/1. ylösnousemus tapahtuu vain ilmakehään kaikkien nähtäville Vaivanajan lopussa - ja sieltä tullaan saman tien alas Jeesuksen kanssa Maan päälle.


      • analysis
        George_L kirjoitti:

        "Raamatussa sanotaan toisin. Jumala pelastaa omansa ennen vaivan aikaa."

        Höpö höpö, ei sanota! Jumala varjelee omansa vaivanajassa täällä Maan päällä, ei täältä lähdetä yhtään minneen. Ihminen ei ole menossa taivaaseen. Tempaus/1. ylösnousemus tapahtuu vain ilmakehään kaikkien nähtäville Vaivanajan lopussa - ja sieltä tullaan saman tien alas Jeesuksen kanssa Maan päälle.

        Olen perustellut kantani viittaamalla ao. jakeisiin Raamatusta. Sen lisäksi Pyhä Henki ei yhdy Mikael Lindströmin profetiaan.

        Sinulla on vain omat mielipiteesi, joita et ole pystynyt perustelemaan Raamatun jakeilla. Olet hurahtanut väärään profeettaan.

        Jeesus tulee hakemaan morsiamensa ennen vaivanaikaa. Se tapahtuu aikana, jolloin on vielä rauhallista. Viisaat ja tyhmät neitsyet yllätetään. Vaivan ajan lopulla ei yllätetä ketään, koska Raamattu ilmoittaa vaivan aikojen pituuden tarkasti. Pellolla ei ole töissä ketään, koska vihanta ei kasva eikä vettä ole.

        Viisaat pelastetaan ja tyhmät jäävät Antikristuksen vainottaviksi.

        Tässä lisää jakeita Raamatusta, jotka osoittavat jakamasi profetian vääräksi.

        Joh 14: 2 Minun Isäni kodissa on monta huonetta -- enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. [Luuk. 16:9; Hepr. 11:16]
        3 Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. [Joh. 12:26, Joh. 17:24]
        4 Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen."

        Ilm 12:5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo, [Jes. 66:7; Ps. 2:9; Ilm. 2:27]

        2 Kor 12:2 Tunnen erään Kristuksen oman, joka neljätoista vuotta sitten temmattiin kolmanteen taivaaseen. Oliko hän silloin ruumiissaan vai poissa siitä, en tiedä, sen tietää Jumala.

        Matt 25:6 Mutta keskellä yötä kuului huuto: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!' [Ilm. 19:7]
        7 Silloin kaikki morsiusneidot heräsivät ja panivat lamppunsa kuntoon.
        8 Tyhmät sanoivat viisaille: 'Antakaa meille vähän öljyä, meidän lamppumme sammuvat.'
        9 Mutta viisaat vastasivat: 'Emme me voi, ei se riitä meille kaikille. Menkää ostamaan kauppiailta.'
        10 Mutta kun he olivat ostamassa öljyä, sulhanen tuli. Ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssaan häätaloon, ja ovi suljettiin.
        11 Jonkin ajan kuluttua toisetkin saapuivat sinne ja huusivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' [Matt. 7:21-23; Luuk. 13:25-30]
        12 Mutta hän vastasi: 'Totisesti, minä en tunne teitä.'
        13 "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä. [Matt. 24:42; Luuk. 12:40 ]

        Ilm 19:7 Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina, [Matt. 22:2 | 2. Kor. 11:2; Ef. 5:32]
        8 hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja. [Jes. 61:10; Ilm. 3:5]
        9 Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle." Ja hän jatkoi: "Nämä ovat tosia Jumalan sanoja." [Matt. 22:9; Luuk. 14:15,16]

        "Höpö höpö, ei sanota! Jumala varjelee omansa vaivanajassa täällä Maan päällä"

        Tämäkään ei pidä paikkansa. Vaivan aikana Antikristus surmaa monia parannuksen tehneitä uskovia. Kristittyjä kuolee suuria määriä marttyyreinä.

        Ilm 13:5 Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi. [Dan. 7:8 | Dan. 7:25, Dan. 12:7; Ilm. 11:2]
        6 Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa.
        7 Sille annettiin myös lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja niin sen valtaan annettiin kaikki heimot, kansat, kielet ja maat. [Dan. 7:21-26]
        8 Kaikki maan asukkaat kumartavat sitä -- kaikki ne, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämänkirjaan. [Luuk. 10:20 ]
        9 Jolla on korvat, se kuulkoon: [Ilm. 2:7]
        10 -- Kenen osana on vankeus, se joutuu vankeuteen, kenen osana on kaatua miekkaan, se kaatuu miekkaan. Nyt kysytään pyhiltä kestävyyttä ja uskoa. [Jer. 15:2, Jer. 43:11]


      • analysis kirjoitti:

        Olen perustellut kantani viittaamalla ao. jakeisiin Raamatusta. Sen lisäksi Pyhä Henki ei yhdy Mikael Lindströmin profetiaan.

        Sinulla on vain omat mielipiteesi, joita et ole pystynyt perustelemaan Raamatun jakeilla. Olet hurahtanut väärään profeettaan.

        Jeesus tulee hakemaan morsiamensa ennen vaivanaikaa. Se tapahtuu aikana, jolloin on vielä rauhallista. Viisaat ja tyhmät neitsyet yllätetään. Vaivan ajan lopulla ei yllätetä ketään, koska Raamattu ilmoittaa vaivan aikojen pituuden tarkasti. Pellolla ei ole töissä ketään, koska vihanta ei kasva eikä vettä ole.

        Viisaat pelastetaan ja tyhmät jäävät Antikristuksen vainottaviksi.

        Tässä lisää jakeita Raamatusta, jotka osoittavat jakamasi profetian vääräksi.

        Joh 14: 2 Minun Isäni kodissa on monta huonetta -- enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. [Luuk. 16:9; Hepr. 11:16]
        3 Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. [Joh. 12:26, Joh. 17:24]
        4 Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen."

        Ilm 12:5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo, [Jes. 66:7; Ps. 2:9; Ilm. 2:27]

        2 Kor 12:2 Tunnen erään Kristuksen oman, joka neljätoista vuotta sitten temmattiin kolmanteen taivaaseen. Oliko hän silloin ruumiissaan vai poissa siitä, en tiedä, sen tietää Jumala.

        Matt 25:6 Mutta keskellä yötä kuului huuto: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!' [Ilm. 19:7]
        7 Silloin kaikki morsiusneidot heräsivät ja panivat lamppunsa kuntoon.
        8 Tyhmät sanoivat viisaille: 'Antakaa meille vähän öljyä, meidän lamppumme sammuvat.'
        9 Mutta viisaat vastasivat: 'Emme me voi, ei se riitä meille kaikille. Menkää ostamaan kauppiailta.'
        10 Mutta kun he olivat ostamassa öljyä, sulhanen tuli. Ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssaan häätaloon, ja ovi suljettiin.
        11 Jonkin ajan kuluttua toisetkin saapuivat sinne ja huusivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' [Matt. 7:21-23; Luuk. 13:25-30]
        12 Mutta hän vastasi: 'Totisesti, minä en tunne teitä.'
        13 "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä. [Matt. 24:42; Luuk. 12:40 ]

        Ilm 19:7 Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina, [Matt. 22:2 | 2. Kor. 11:2; Ef. 5:32]
        8 hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja. [Jes. 61:10; Ilm. 3:5]
        9 Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle." Ja hän jatkoi: "Nämä ovat tosia Jumalan sanoja." [Matt. 22:9; Luuk. 14:15,16]

        "Höpö höpö, ei sanota! Jumala varjelee omansa vaivanajassa täällä Maan päällä"

        Tämäkään ei pidä paikkansa. Vaivan aikana Antikristus surmaa monia parannuksen tehneitä uskovia. Kristittyjä kuolee suuria määriä marttyyreinä.

        Ilm 13:5 Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi. [Dan. 7:8 | Dan. 7:25, Dan. 12:7; Ilm. 11:2]
        6 Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa.
        7 Sille annettiin myös lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja niin sen valtaan annettiin kaikki heimot, kansat, kielet ja maat. [Dan. 7:21-26]
        8 Kaikki maan asukkaat kumartavat sitä -- kaikki ne, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämänkirjaan. [Luuk. 10:20 ]
        9 Jolla on korvat, se kuulkoon: [Ilm. 2:7]
        10 -- Kenen osana on vankeus, se joutuu vankeuteen, kenen osana on kaatua miekkaan, se kaatuu miekkaan. Nyt kysytään pyhiltä kestävyyttä ja uskoa. [Jer. 15:2, Jer. 43:11]

        "Olen perustellut kantani viittaamalla ao. jakeisiin Raamatusta."

        Niin oman mielipiteesi, tai mitä noissa jakeissa näet. Mutta EI Raamatusta voi ottaa jakeita sieltä täältä ja irrottaa niitä asiayhteydestään.

        "Sen lisäksi Pyhä Henki ei yhdy"

        Oma mielipiteesi. Et sinä Pyhää Henkeä komentele.

        "Sinulla on vain omat mielipiteesi, joita et ole pystynyt perustelemaan Raamatun jakeilla. Olet hurahtanut väärään profeettaan."

        Mielipiteeni? ei suinkaan vaan Raamatun totuus. Tässä keskustelussa olen vain laittanut kyseisen profetian joskus. Millä ihmeen perusteella väität että en pysty perustelemaan asiaa Raamatulla? Kyllä tästä aiheesta on näillä palstoilla keskustelu monet kerrat.


        Aivan kuin Raamattua luettaisiin jae sieltä ja jae täältä! EI EI! Kyllä Raamattua luetaan ihan kokonaisuutena kirja kerraan. Jos yksittäisten jakeiden varaan perustaa oppinsa, niin kyllä saakin perusteltua aivan mitä haluaa.

        "Tämäkään ei pidä paikkansa. Vaivan aikana Antikristus surmaa monia parannuksen tehneitä uskovia. Kristittyjä kuolee suuria määriä marttyyreinä."

        Ai ei Jumala varjele omiaan? No johan on! Ja totta kai uskoviakin kuolee Vaivanaikana se on ihan selvä asia! Ei todellinen uskova pelkää kuolemaa, vaan uskaltaa kohdata sen uskonsa loppuun asti pitäen. Toisin kuin tempaus uskovaiset jotka kieltävä Jeesuksen ensimmäisten vaikeuksien alkaessa ja varsinkin kuoleman uhatessa.

        "Joh 14: 2 Minun Isäni kodissa on monta huonetta -- enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan."

        Tässäkin jakeessa viitataan Uuteen Jerusalemiin, joka tulee vasta UUDESSA MAASSA ja taivaasta alas. Jeesus toteaa menevänsä valmistelemaan sijaa, Uutta Jerusalemia. Ei tuossa puhuta mitään taivaaseen menemisestä.

        Aivan naurettavaa uskoa ennen vaivanaikaa tapahtuvan tempauksen väärään oppiin ja profetiaan joka keksittiin 1830-luvulla.


      • analysis
        George_L kirjoitti:

        "Olen perustellut kantani viittaamalla ao. jakeisiin Raamatusta."

        Niin oman mielipiteesi, tai mitä noissa jakeissa näet. Mutta EI Raamatusta voi ottaa jakeita sieltä täältä ja irrottaa niitä asiayhteydestään.

        "Sen lisäksi Pyhä Henki ei yhdy"

        Oma mielipiteesi. Et sinä Pyhää Henkeä komentele.

        "Sinulla on vain omat mielipiteesi, joita et ole pystynyt perustelemaan Raamatun jakeilla. Olet hurahtanut väärään profeettaan."

        Mielipiteeni? ei suinkaan vaan Raamatun totuus. Tässä keskustelussa olen vain laittanut kyseisen profetian joskus. Millä ihmeen perusteella väität että en pysty perustelemaan asiaa Raamatulla? Kyllä tästä aiheesta on näillä palstoilla keskustelu monet kerrat.


        Aivan kuin Raamattua luettaisiin jae sieltä ja jae täältä! EI EI! Kyllä Raamattua luetaan ihan kokonaisuutena kirja kerraan. Jos yksittäisten jakeiden varaan perustaa oppinsa, niin kyllä saakin perusteltua aivan mitä haluaa.

        "Tämäkään ei pidä paikkansa. Vaivan aikana Antikristus surmaa monia parannuksen tehneitä uskovia. Kristittyjä kuolee suuria määriä marttyyreinä."

        Ai ei Jumala varjele omiaan? No johan on! Ja totta kai uskoviakin kuolee Vaivanaikana se on ihan selvä asia! Ei todellinen uskova pelkää kuolemaa, vaan uskaltaa kohdata sen uskonsa loppuun asti pitäen. Toisin kuin tempaus uskovaiset jotka kieltävä Jeesuksen ensimmäisten vaikeuksien alkaessa ja varsinkin kuoleman uhatessa.

        "Joh 14: 2 Minun Isäni kodissa on monta huonetta -- enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan."

        Tässäkin jakeessa viitataan Uuteen Jerusalemiin, joka tulee vasta UUDESSA MAASSA ja taivaasta alas. Jeesus toteaa menevänsä valmistelemaan sijaa, Uutta Jerusalemia. Ei tuossa puhuta mitään taivaaseen menemisestä.

        Aivan naurettavaa uskoa ennen vaivanaikaa tapahtuvan tempauksen väärään oppiin ja profetiaan joka keksittiin 1830-luvulla.

        Sinulta tuli takaisin asiaton vastaus. Et pystynyt viittaamaan yhteenkään Raamatun paikkaan väitteittesi tueksi. Et pystynyt muuhun kuin purkamaan omaa pahaa oloasi ja kertomaan vain omista lihallisista mielipiteistäsi, koska sinun harhaoppisi ja jakamasi profetia on osoitettu vääräksi Jumalan Sanalla ja Pyhän Hengen ilmoituksella, josta minä todistan.

        Toistan sinulle vielä kerran sen asia, että Pyhä Henki ilmoitti minulle, että Mikael Lindströmin profetia on väärä.

        >>>Tässäkin jakeessa viitataan Uuteen Jerusalemiin, joka tulee vasta UUDESSA MAASSA ja taivaasta alas. Jeesus toteaa menevänsä valmistelemaan sijaa, Uutta Jerusalemia. Ei tuossa puhuta mitään taivaaseen menemisestä.<<<

        Ilmestyskirjan alkuluvuissa on lukuisia kohtia, missä kuvataan pelastuneiden ihmisten elämää taivaassa. Karitsan häistäkin puhutaan ennen Jeesuksen paluuta. Vasta ihan lopussa Ilmestyskirja kertoo siitä, kun maa luodaan uudeksi ja Uusi Jerusalem laskeutuu taivaasta alas maahan. Tässä on todisteet siitä, että ihmisiä on taivaassa ennen antikristuksen tuhoutumista ja Jeesuksen paluuta. Jeesus tulee hakemaan omansa taivaaseen Karitsan hääjuhlaan, jossa on tällä hetkellä Uusi Jerusalem. Näin olen taas kyennyt osoittamaan, että sinun juttusi ovat harhaoppia.

        Ilm 12:
        5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo,

        Jes 66:
        7 Ennen kuin kivut ovat edes alkaneet, Siion on jo synnyttänyt, ennen kuin tuska on ehtinyt tulla, hän on saattanut maailmaan poikalapsen.

        Ilm 15:
        2 Minä näin kuin kristallisen meren, joka välkehti tulta. Tuon kristallimeren rannalla seisoivat pedosta voiton saaneet, ne, jotka eivät olleet kumartaneet sen kuvaa eivätkä ottaneet merkkiä, jossa on sen nimen luku. Heillä oli käsissään Jumalan harput, [Ilm. 4:6 | Ilm. 12:11, Ilm. 13:15,18 | Ilm. 14:2]
        3 ja he lauloivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, ja Karitsan laulua: -- Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias! Oikeat ja todet ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas! [5. Moos. 32:4,43; Ps. 86:9; Jer. 10:7]
        4 Kuka ei sinua pelkäisi, Herra, kuka ei ylistäisi nimeäsi? Sinä yksin olet pyhä. Kaikki kansat tulevat eteesi ja kumartavat sinua, sillä sinun oikeat tuomiosi ovat tulleet julki.
        5 Tämän jälkeen minä näin, kuinka taivaan temppeli, todistuksen teltta, avattiin [Ilm. 11:19]
        6 ja temppelistä tuli ulos seitsemän enkeliä, seitsemän vitsauksen toimeenpanijat. Heidän pukunsa oli puhtaan valkoista pellavaa, ja rinnan ympärillä heillä oli kultainen vyö. [Ilm. 1:13]


      • analysis kirjoitti:

        Sinulta tuli takaisin asiaton vastaus. Et pystynyt viittaamaan yhteenkään Raamatun paikkaan väitteittesi tueksi. Et pystynyt muuhun kuin purkamaan omaa pahaa oloasi ja kertomaan vain omista lihallisista mielipiteistäsi, koska sinun harhaoppisi ja jakamasi profetia on osoitettu vääräksi Jumalan Sanalla ja Pyhän Hengen ilmoituksella, josta minä todistan.

        Toistan sinulle vielä kerran sen asia, että Pyhä Henki ilmoitti minulle, että Mikael Lindströmin profetia on väärä.

        >>>Tässäkin jakeessa viitataan Uuteen Jerusalemiin, joka tulee vasta UUDESSA MAASSA ja taivaasta alas. Jeesus toteaa menevänsä valmistelemaan sijaa, Uutta Jerusalemia. Ei tuossa puhuta mitään taivaaseen menemisestä.<<<

        Ilmestyskirjan alkuluvuissa on lukuisia kohtia, missä kuvataan pelastuneiden ihmisten elämää taivaassa. Karitsan häistäkin puhutaan ennen Jeesuksen paluuta. Vasta ihan lopussa Ilmestyskirja kertoo siitä, kun maa luodaan uudeksi ja Uusi Jerusalem laskeutuu taivaasta alas maahan. Tässä on todisteet siitä, että ihmisiä on taivaassa ennen antikristuksen tuhoutumista ja Jeesuksen paluuta. Jeesus tulee hakemaan omansa taivaaseen Karitsan hääjuhlaan, jossa on tällä hetkellä Uusi Jerusalem. Näin olen taas kyennyt osoittamaan, että sinun juttusi ovat harhaoppia.

        Ilm 12:
        5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo,

        Jes 66:
        7 Ennen kuin kivut ovat edes alkaneet, Siion on jo synnyttänyt, ennen kuin tuska on ehtinyt tulla, hän on saattanut maailmaan poikalapsen.

        Ilm 15:
        2 Minä näin kuin kristallisen meren, joka välkehti tulta. Tuon kristallimeren rannalla seisoivat pedosta voiton saaneet, ne, jotka eivät olleet kumartaneet sen kuvaa eivätkä ottaneet merkkiä, jossa on sen nimen luku. Heillä oli käsissään Jumalan harput, [Ilm. 4:6 | Ilm. 12:11, Ilm. 13:15,18 | Ilm. 14:2]
        3 ja he lauloivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, ja Karitsan laulua: -- Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias! Oikeat ja todet ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas! [5. Moos. 32:4,43; Ps. 86:9; Jer. 10:7]
        4 Kuka ei sinua pelkäisi, Herra, kuka ei ylistäisi nimeäsi? Sinä yksin olet pyhä. Kaikki kansat tulevat eteesi ja kumartavat sinua, sillä sinun oikeat tuomiosi ovat tulleet julki.
        5 Tämän jälkeen minä näin, kuinka taivaan temppeli, todistuksen teltta, avattiin [Ilm. 11:19]
        6 ja temppelistä tuli ulos seitsemän enkeliä, seitsemän vitsauksen toimeenpanijat. Heidän pukunsa oli puhtaan valkoista pellavaa, ja rinnan ympärillä heillä oli kultainen vyö. [Ilm. 1:13]

        Edelleen jatkat Raamatun kohtien kopioimista sieltä täältä ympäri Raamattua, mitä se muka todistaa? Että osaat irrottaa raamatunpaikkoja asiayhteydestään? Luetaanko Raamattua todella niin että otetaan esimerkiksi yksi jae Raamatun alusta, pari lukua Raamatun keskeltä ja pari jaetta Raamatun lopusta? Se on vain selittelyä ja niiden kohtien valikointia joista pitää, ei niistä muodostu mitään kokonaisuutta.


      • analysis kirjoitti:

        Sinulta tuli takaisin asiaton vastaus. Et pystynyt viittaamaan yhteenkään Raamatun paikkaan väitteittesi tueksi. Et pystynyt muuhun kuin purkamaan omaa pahaa oloasi ja kertomaan vain omista lihallisista mielipiteistäsi, koska sinun harhaoppisi ja jakamasi profetia on osoitettu vääräksi Jumalan Sanalla ja Pyhän Hengen ilmoituksella, josta minä todistan.

        Toistan sinulle vielä kerran sen asia, että Pyhä Henki ilmoitti minulle, että Mikael Lindströmin profetia on väärä.

        >>>Tässäkin jakeessa viitataan Uuteen Jerusalemiin, joka tulee vasta UUDESSA MAASSA ja taivaasta alas. Jeesus toteaa menevänsä valmistelemaan sijaa, Uutta Jerusalemia. Ei tuossa puhuta mitään taivaaseen menemisestä.<<<

        Ilmestyskirjan alkuluvuissa on lukuisia kohtia, missä kuvataan pelastuneiden ihmisten elämää taivaassa. Karitsan häistäkin puhutaan ennen Jeesuksen paluuta. Vasta ihan lopussa Ilmestyskirja kertoo siitä, kun maa luodaan uudeksi ja Uusi Jerusalem laskeutuu taivaasta alas maahan. Tässä on todisteet siitä, että ihmisiä on taivaassa ennen antikristuksen tuhoutumista ja Jeesuksen paluuta. Jeesus tulee hakemaan omansa taivaaseen Karitsan hääjuhlaan, jossa on tällä hetkellä Uusi Jerusalem. Näin olen taas kyennyt osoittamaan, että sinun juttusi ovat harhaoppia.

        Ilm 12:
        5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo,

        Jes 66:
        7 Ennen kuin kivut ovat edes alkaneet, Siion on jo synnyttänyt, ennen kuin tuska on ehtinyt tulla, hän on saattanut maailmaan poikalapsen.

        Ilm 15:
        2 Minä näin kuin kristallisen meren, joka välkehti tulta. Tuon kristallimeren rannalla seisoivat pedosta voiton saaneet, ne, jotka eivät olleet kumartaneet sen kuvaa eivätkä ottaneet merkkiä, jossa on sen nimen luku. Heillä oli käsissään Jumalan harput, [Ilm. 4:6 | Ilm. 12:11, Ilm. 13:15,18 | Ilm. 14:2]
        3 ja he lauloivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, ja Karitsan laulua: -- Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias! Oikeat ja todet ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas! [5. Moos. 32:4,43; Ps. 86:9; Jer. 10:7]
        4 Kuka ei sinua pelkäisi, Herra, kuka ei ylistäisi nimeäsi? Sinä yksin olet pyhä. Kaikki kansat tulevat eteesi ja kumartavat sinua, sillä sinun oikeat tuomiosi ovat tulleet julki.
        5 Tämän jälkeen minä näin, kuinka taivaan temppeli, todistuksen teltta, avattiin [Ilm. 11:19]
        6 ja temppelistä tuli ulos seitsemän enkeliä, seitsemän vitsauksen toimeenpanijat. Heidän pukunsa oli puhtaan valkoista pellavaa, ja rinnan ympärillä heillä oli kultainen vyö. [Ilm. 1:13]

        "Sinulta tuli takaisin asiaton vastaus."

        No tirauta nyt vielä krokotiilin kyyneleitä...

        "Et pystynyt viittaamaan yhteenkään Raamatun paikkaan väitteittesi tueksi."

        - No mitä minä väitin? Mihin olisi pitänyt viitata. Jos olet uskova sinun pitäisi tuntea KOKO Raamattu, eikä vain yksittäisiä paikkoja sieltä täältä otettuina, jonkun opin tueksi.

        "Et pystynyt muuhun kuin purkamaan omaa pahaa oloasi ja kertomaan vain omista lihallisista mielipiteistäsi,"

        Ei minulla ole minkäänlaista pahaa oloa! Pyhä Henkikö antoi sinulle tuollaisen diagnoosin? Ja Pyhä Henkikö käski alkaa tuolla lailla panettelemaan? Vai oikein "omia lihallisia mielipiteitä", niin mikä mielipiteeni oli lihallista/syntistä ja miten/miksi?

        "koska sinun harhaoppisi ja jakamasi profetia on osoitettu vääräksi Jumalan Sanalla ja Pyhän Hengen ilmoituksella, josta minä todistan."

        No et sinä kyllä mistään ole todistanut? Kopioinut vain raamatunpaikkoja sieltä täältä... Millä tavalla se on osoitettu vääräksi että tempaus tapahtuu vasta Vaivanajan lopussa? Et ole osoittanut sitä Jumalan Sanalla, ETKÄ Pyhän Hengen ilmoituksella.

        "Toistan sinulle vielä kerran sen asia, että Pyhä Henki ilmoitti minulle,"

        Hyvähän se on aina vedota siihen että juuri sinulle on annettu oikea ilmoitus Pyhän Hengen toimesta ja jos kanssasi on eri mieltä, niin olet harhaoppinen, saatanan vallassa ja joudut helvettiin.

        "Ilmestyskirjan alkuluvuissa on lukuisia kohtia, missä kuvataan pelastuneiden ihmisten elämää taivaassa."

        - Toki, ja sanotaan muun muassa, että heitä tulee sieltä suuresta ahdistuksesta, kun kokevat marttyyrikuoleman Vaivanaikana. Kuolleet uskovat menevät tietysti ns. (3.) taivaaseen/paratiisiin, mutta siellä odotetaan ensimmäistä (vanhurskaiden) ylösnousemusta.

        "Karitsan häistäkin puhutaan ennen Jeesuksen paluuta."

        Karitsan häät tulevat olemaan Maan päällä 1000-vuotisen kuningaskunnan aluksi. Missään Raamatussa ei sanota, että Karitsan häät olisivat taivaassa. Taivaaseen pääsy oppi on kreikkalaisesta filosofiasta peräisin olevaa harhaoppia, kun kirkkoisä halusivat hävittää kristinuskon juutalaiset juuret ja selittää Jumalan kuningaskunnan ja Israelin jne ilman juutalaisia.

        " Näin olen taas kyennyt osoittamaan, että sinun juttusi ovat harhaoppia."

        Et ole kyennyt "OSOITTAMAAN" yhtään mitään (muuta kuin omassa mielikuvituksessasi) - ETKÄ varsinkaan "taas". Hahha!


      • mitäJohannesnäki

        Pastori Esa Hyvönen ei ole ainoa, joka sanoutuu irti salaisesta tempaamisesta. Samoin tekee pastori Osmo Haavisto, suomalainen arvostettu raamatuntuntija, joka on kirjoittanut kirjan "Mitä Johannes näki?" Tässä Ilmestyskirjan selityksessään Haavisto antaa kyytiä tälle salakavalalle harhaopille Jeesuksen salaisesta tulemuksesta. Haavisto tuo esiin raamatullisen näkemyksen yhdestä ainoasta Jeesuksen näkyvästä ja kuuluvasta takaisintulosta ja turhentaa näkemyksen salaisesta tempaamisesta, joka on harhaa.


      • mikä.oli.todistettava
        George_L kirjoitti:

        Edelleen jatkat Raamatun kohtien kopioimista sieltä täältä ympäri Raamattua, mitä se muka todistaa? Että osaat irrottaa raamatunpaikkoja asiayhteydestään? Luetaanko Raamattua todella niin että otetaan esimerkiksi yksi jae Raamatun alusta, pari lukua Raamatun keskeltä ja pari jaetta Raamatun lopusta? Se on vain selittelyä ja niiden kohtien valikointia joista pitää, ei niistä muodostu mitään kokonaisuutta.

        Sinä kirjoitat ilkeästi analysiksestä, kun hän on saanut profetian, ettei Lindströmin profetia ole Jumalasta.

        Analysis on antanut tähän saakka parhaan selityksen siitä, mitä Raamattu opettaa tempauksesta. Analysis ei irrota jakeita asiayhteydestä. Hän ei todellakaan kopioi jakeita mistä sattuu. Väitteesi on täysin tuulesta temmattu. Et ilmeisesti halua uskoa Raamattua, koska se ei tue sinun omaa mielipidettäsi asiasta.

        Mitä tulee mainitsemiisi Raamatun opettajiin, niin ainakaan Petri Paavola ei ole raitis opettaja. Hänellä on Jehovan todistajien opeista kopioitu käsitys Jumalan olemuksesta. Hän opettaa myös kasteesta väärin. Ei ihme, että hän on lähtenyt pois vapaakirkon palveluksesta. Syytä en sen enempää tiedä, mutta tuollaisilla opeilla, sinne ei mahdu. Paavola ei ole todellakaan luotettava lähdeviittaus, joten tuskin hän on tempauksestakaan opettanut oikein.

        Sinulla ei näytä olevan asiallista lähdekritiikkiä, kun kaivelet netistä yhden sun toisen eksyttäjän kirjoituksia. Kaikki opetus pitää koetella Raamatulla, kuten ananlysis tekee. Silloin paljastuu, kuka on eksyttäjä ja kuka puhuu totta.

        On todella varteenotettavia syitä sen puolesta, että Lindströmin profetia tulee hylätä!!!!


      • mikä.oli.todistettava kirjoitti:

        Sinä kirjoitat ilkeästi analysiksestä, kun hän on saanut profetian, ettei Lindströmin profetia ole Jumalasta.

        Analysis on antanut tähän saakka parhaan selityksen siitä, mitä Raamattu opettaa tempauksesta. Analysis ei irrota jakeita asiayhteydestä. Hän ei todellakaan kopioi jakeita mistä sattuu. Väitteesi on täysin tuulesta temmattu. Et ilmeisesti halua uskoa Raamattua, koska se ei tue sinun omaa mielipidettäsi asiasta.

        Mitä tulee mainitsemiisi Raamatun opettajiin, niin ainakaan Petri Paavola ei ole raitis opettaja. Hänellä on Jehovan todistajien opeista kopioitu käsitys Jumalan olemuksesta. Hän opettaa myös kasteesta väärin. Ei ihme, että hän on lähtenyt pois vapaakirkon palveluksesta. Syytä en sen enempää tiedä, mutta tuollaisilla opeilla, sinne ei mahdu. Paavola ei ole todellakaan luotettava lähdeviittaus, joten tuskin hän on tempauksestakaan opettanut oikein.

        Sinulla ei näytä olevan asiallista lähdekritiikkiä, kun kaivelet netistä yhden sun toisen eksyttäjän kirjoituksia. Kaikki opetus pitää koetella Raamatulla, kuten ananlysis tekee. Silloin paljastuu, kuka on eksyttäjä ja kuka puhuu totta.

        On todella varteenotettavia syitä sen puolesta, että Lindströmin profetia tulee hylätä!!!!

        "Sinä kirjoitat ilkeästi analysiksestä, kun hän on saanut profetian, ettei Lindströmin profetia ole Jumalasta."

        Ilkeästi? No meneekö noin helposti tunteisiin? Jotain lumihiutaleitako olette? Eihän tämä ole mitää verrattuna Paavalin ja Jeesuksen kielen käyttöön!

        "Analysis on antanut tähän saakka parhaan selityksen siitä, mitä Raamattu opettaa tempauksesta. Analysis ei irrota jakeita asiayhteydestä."

        "Et ilmeisesti halua uskoa Raamattua, koska se ei tue sinun omaa mielipidettäsi asiasta."

        Hahha :D sitten heitetään tuollainen väite itse vittuiluna ja ilkeilynä! Varmaan Pyhä Henki taas ohjeisti kuinka "harhaoppista" ojennetaan?!

        Joopa joo! On todellakin varmasti omasta mielestäsi kun olet samaa mieltä asiasta.

        "Mitä tulee mainitsemiisi Raamatun opettajiin, niin ainakaan Petri Paavola ei ole raitis opettaja."

        No niin, otetaan saatanan taktiikat heti käyttöön... eli jos et pysty hyökkämään sanomaa vastaan niin hyökkää sanoman esittäjää vastaan. Heti aletaan selittelemään miksi jotakuta ei tarvitse kuunnella ja ottaa todesta.

        "Hänellä on Jehovan todistajien opeista kopioitu käsitys Jumalan olemuksesta. Hän opettaa myös kasteesta väärin."

        Eli miten?

        "Syytä en sen enempää tiedä, mutta tuollaisilla opeilla, sinne ei mahdu."

        Niin myönnät itsekin että syytä et tiedä, mutta hyökkäänpä silti häntä vastaan, sillä "voinhan minä arvailla ja spekuloida syytä että asettaisin hänet huonoon valoon niin ettei hänen opetuksiaan tarvi ottaa todesta".

        "Paavola ei ole todellakaan luotettava lähdeviittaus, joten tuskin hän on tempauksestakaan opettanut oikein."

        Niin aivan, anteeksi kovasti että kaikki muut eivät ole täysin oikeaoppisia ja erehtymättömiä niin kuin te! Ihme että ette ole vielä päässeet tulisilla vaunuilla suoraan taivaaseen kun niin erityisen pyhiä, hyviä ja oikeassa olevia olette! Näyttäisihän teillä kuitenkin olevan jo tuomiovalta kaikkia niitä vastaan jotka eivät usko tempauksesta samoin kuin te. Siitä tulee nähtävästi pelastus-kysmys ja uskon kohde ei olekaan enää Jeesus, vaan se koska tempaus tapahtuu.

        "Kaikki opetus pitää koetella Raamatulla, kuten ananlysis tekee. Silloin paljastuu, kuka on eksyttäjä ja kuka puhuu totta."

        Tuotako sanot koetteluksi? Oletko todella ihan tosissasi? Tuollainenko on Raamatulla koettelua? Voi hyvänen aika kuinka hukassa olette! Ja älkää nyt todella väittäkö että te oikeasti mitään koettelisitte mitään! Jos joku puhuu tempauksesta samaan sävyyn kuin te, nin huudatte "hallelujaa" ja "aamen", mutta jos yhtään kritiikkiä tulee niin se on saman tien saatanasta ja harhaoppia. Että te oikeasti nöyrällä mielellä tutki että "voisinko olla väärässä(?)".

        "Sinulla ei näytä olevan asiallista lähdekritiikkiä, kun kaivelet netistä yhden sun toisen eksyttäjän kirjoituksia."

        Aivan niin... kaikki jotka esittävät kritiikkiä teidän tempaus-opillenne ovat automaattisesti eksyttäjiä? Näin ollen teidän mielestänne ei siis ole olemassakaan mitään "asiallista lähdekritiikkiä" kun kaikki teidän oppianne vastustavat ovat harhaoppisia, eksyttäjiä ja demonin riivaamia...


      • Tämän kirjoituksen oli joku aikaisemmin kirjoittanut näille palstoille:

        ”Väärän ylöstempaus-opin (ylöstempaus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä) juuri ja tausta on katolisuudessa. 1500-luvulla uskottiin paavin edustavan antikristusta ja että Rooman katolinen kirkko (RKK) on antikristillinen järjestö. Jesuiitta Francisco Ribera pyrki torjumaan väitteen siitä, että paavi olisi antikristus ja että Rooman katolinen kirkko olisi antikristillinen järjestö. Ribera vaihtoi Raamatun opetuksen järjestyksen koskien antikristuksen ilmestymistä ja Jeesuksen tulemusta. Ribera ajatteli, että kun sanotaan Jeesuksen tulemuksen tapahtuvan ennen antikristuksen ilmestymistä, niin silloin kukaan ei voisi sanoa ja väittää paavin olevan antikristus ja RKK:n olevan antikristillinen järjestö.

        Jesuiitta Manuel (Emmanuel) de Lacunca kehitti 1700-luvun lopulla jesuiittaoppia sanoen Jeesuksen paluun tapahtuvan kaksi kertaa, ei yhden kerran. Lacuncan mukaan Jeesuksen ensimmäisessä paluussa tapahtuu seurakunnan ylöstempaus, joka pelastaa maan päällä olevan seurakunnan tulevasta antikristuksen vihan ajasta. Lacuncan mukaan Jeesuksen toisessa paluussa Jeesus saapuu tuomitsemaan antikristuksen sekä maan päällä olevat antikristuksen seuraajat.

        Jesuiitta Lacunca julkaisi 1790-91 nimellä Juan Josafa rabbi Ben-Ezra kirjan nimeltään Messiaan tulemus kunniassaan ja majesteetillisuudessaan (The Coming of the Messiah in Glory and Majesty). Lacunca sanoi olevansa katolisuuteen kääntynyt juutalainen, jotkut sanovat juutalaisuuteen kääntymisen olleen näytöstä ja ettei hän olisi ollut alunperin juutalainen. Tähän väitteeseen en ota sen enempää kantaa.

        Skotlantilainen presbyteeri (Skotlannin kirkko) Edward Irving, jonka sanottiin olleen helluntailaisuuden ja karismaattisten liikkeiden edelläkävijä käänsi Lacuncan kirjan espanjasta englanniksi vuonna 1827. Lacuncan opit tekivät suuren vaikutuksen Irvingiin, jonka seurauksena Irving ennusti Jeesuksen tulemuksen tapahtuvan 1864. 1830-luvulla Edward Irving meni mukaan Catholic Apostolic Church nimiseen uskonsuuntaan, sillä hän joutui eroamaan Skotlannin kirkosta opetettuaan harhaoppeja. Catholic Apostolic Church perusti toimintansa "Pyhän Hengen armolahjoihin". Edward Irving sanoi uskovansa kuulleen äänen taivaasta, joka käski hänen alkaa saarnaamaan pyhien salaisesta ylöstempauksesta.

        Nuori skotlantilainen tyttö nimeltään Margaret McDonald, joka oli Irving seurakunnan jäsen sai "näyn" 1830, jonka mukaan seurakunnan salainen ylöstempaus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä. Margaret lähetti näkynsä kirjeellä Irvingille.

        1800-luvun alussa John Nelson Darby omaksui opetuksen, jonka mukaan Jeesuksen tulemus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä.

        Cyrus Scofield (1843-1921) julkaisi Scofield Reference Biblen vuonna 1909. Scofield Reference Biblen alaviitteissä on opetus, jonka mukaan Jeesus tulee ennen suurta ahdistusta ja seurakunnan ylöstempaus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä. Tällä tavalla alunperin katolinen valheopetus Jeesuksen tulemuksesta sekä ylöstempauksen ajankohdasta päätyi protestanttien ja evankelisten keskuuteen, jonka sinettinä oli opin päätyminen Scofield Reference Biblen alaviitteisiin.”


      • George_L kirjoitti:

        Tämän kirjoituksen oli joku aikaisemmin kirjoittanut näille palstoille:

        ”Väärän ylöstempaus-opin (ylöstempaus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä) juuri ja tausta on katolisuudessa. 1500-luvulla uskottiin paavin edustavan antikristusta ja että Rooman katolinen kirkko (RKK) on antikristillinen järjestö. Jesuiitta Francisco Ribera pyrki torjumaan väitteen siitä, että paavi olisi antikristus ja että Rooman katolinen kirkko olisi antikristillinen järjestö. Ribera vaihtoi Raamatun opetuksen järjestyksen koskien antikristuksen ilmestymistä ja Jeesuksen tulemusta. Ribera ajatteli, että kun sanotaan Jeesuksen tulemuksen tapahtuvan ennen antikristuksen ilmestymistä, niin silloin kukaan ei voisi sanoa ja väittää paavin olevan antikristus ja RKK:n olevan antikristillinen järjestö.

        Jesuiitta Manuel (Emmanuel) de Lacunca kehitti 1700-luvun lopulla jesuiittaoppia sanoen Jeesuksen paluun tapahtuvan kaksi kertaa, ei yhden kerran. Lacuncan mukaan Jeesuksen ensimmäisessä paluussa tapahtuu seurakunnan ylöstempaus, joka pelastaa maan päällä olevan seurakunnan tulevasta antikristuksen vihan ajasta. Lacuncan mukaan Jeesuksen toisessa paluussa Jeesus saapuu tuomitsemaan antikristuksen sekä maan päällä olevat antikristuksen seuraajat.

        Jesuiitta Lacunca julkaisi 1790-91 nimellä Juan Josafa rabbi Ben-Ezra kirjan nimeltään Messiaan tulemus kunniassaan ja majesteetillisuudessaan (The Coming of the Messiah in Glory and Majesty). Lacunca sanoi olevansa katolisuuteen kääntynyt juutalainen, jotkut sanovat juutalaisuuteen kääntymisen olleen näytöstä ja ettei hän olisi ollut alunperin juutalainen. Tähän väitteeseen en ota sen enempää kantaa.

        Skotlantilainen presbyteeri (Skotlannin kirkko) Edward Irving, jonka sanottiin olleen helluntailaisuuden ja karismaattisten liikkeiden edelläkävijä käänsi Lacuncan kirjan espanjasta englanniksi vuonna 1827. Lacuncan opit tekivät suuren vaikutuksen Irvingiin, jonka seurauksena Irving ennusti Jeesuksen tulemuksen tapahtuvan 1864. 1830-luvulla Edward Irving meni mukaan Catholic Apostolic Church nimiseen uskonsuuntaan, sillä hän joutui eroamaan Skotlannin kirkosta opetettuaan harhaoppeja. Catholic Apostolic Church perusti toimintansa "Pyhän Hengen armolahjoihin". Edward Irving sanoi uskovansa kuulleen äänen taivaasta, joka käski hänen alkaa saarnaamaan pyhien salaisesta ylöstempauksesta.

        Nuori skotlantilainen tyttö nimeltään Margaret McDonald, joka oli Irving seurakunnan jäsen sai "näyn" 1830, jonka mukaan seurakunnan salainen ylöstempaus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä. Margaret lähetti näkynsä kirjeellä Irvingille.

        1800-luvun alussa John Nelson Darby omaksui opetuksen, jonka mukaan Jeesuksen tulemus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä.

        Cyrus Scofield (1843-1921) julkaisi Scofield Reference Biblen vuonna 1909. Scofield Reference Biblen alaviitteissä on opetus, jonka mukaan Jeesus tulee ennen suurta ahdistusta ja seurakunnan ylöstempaus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä. Tällä tavalla alunperin katolinen valheopetus Jeesuksen tulemuksesta sekä ylöstempauksen ajankohdasta päätyi protestanttien ja evankelisten keskuuteen, jonka sinettinä oli opin päätyminen Scofield Reference Biblen alaviitteisiin.”

        Tässä on siis tuotu esiin historiallinen viitekehitys ja taustat harhaopille nimeltä "salainen tempaaminen." Kysymys alunperin ei ollutkaan tempaamisesta ennen vaivanaikaa, vaan pestä paavikunnan kasvot protestanttien antikristus tulkinnalta. Vastauskonpuhdistuksen seurauksena antikristuksen kerrottiin ilmestyvän vasta seurakunnan tempaamisen jälkeen ja näin ollen paavikunta pääsi lujahtamaan pois antikristus valokeilasta, johon Luther ja muut uskonpuhdistajat olivat sen Raamatun tulkintansa perusteella leimanneet. Nyt suunnilleen koko karismaattinen liike on nielaissut tämän jesujiittojen alun perin kehittämän hämäyksen ja toimii sen harhaopin puolestapuhujana. Raamattu on kuitenkin edelleen varma totuuden lähde ja paljastaa paholaisen harhat kuten tämän salaisen tempaamisenkin harhan.


      • analysis
        George_L kirjoitti:

        Tämän kirjoituksen oli joku aikaisemmin kirjoittanut näille palstoille:

        ”Väärän ylöstempaus-opin (ylöstempaus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä) juuri ja tausta on katolisuudessa. 1500-luvulla uskottiin paavin edustavan antikristusta ja että Rooman katolinen kirkko (RKK) on antikristillinen järjestö. Jesuiitta Francisco Ribera pyrki torjumaan väitteen siitä, että paavi olisi antikristus ja että Rooman katolinen kirkko olisi antikristillinen järjestö. Ribera vaihtoi Raamatun opetuksen järjestyksen koskien antikristuksen ilmestymistä ja Jeesuksen tulemusta. Ribera ajatteli, että kun sanotaan Jeesuksen tulemuksen tapahtuvan ennen antikristuksen ilmestymistä, niin silloin kukaan ei voisi sanoa ja väittää paavin olevan antikristus ja RKK:n olevan antikristillinen järjestö.

        Jesuiitta Manuel (Emmanuel) de Lacunca kehitti 1700-luvun lopulla jesuiittaoppia sanoen Jeesuksen paluun tapahtuvan kaksi kertaa, ei yhden kerran. Lacuncan mukaan Jeesuksen ensimmäisessä paluussa tapahtuu seurakunnan ylöstempaus, joka pelastaa maan päällä olevan seurakunnan tulevasta antikristuksen vihan ajasta. Lacuncan mukaan Jeesuksen toisessa paluussa Jeesus saapuu tuomitsemaan antikristuksen sekä maan päällä olevat antikristuksen seuraajat.

        Jesuiitta Lacunca julkaisi 1790-91 nimellä Juan Josafa rabbi Ben-Ezra kirjan nimeltään Messiaan tulemus kunniassaan ja majesteetillisuudessaan (The Coming of the Messiah in Glory and Majesty). Lacunca sanoi olevansa katolisuuteen kääntynyt juutalainen, jotkut sanovat juutalaisuuteen kääntymisen olleen näytöstä ja ettei hän olisi ollut alunperin juutalainen. Tähän väitteeseen en ota sen enempää kantaa.

        Skotlantilainen presbyteeri (Skotlannin kirkko) Edward Irving, jonka sanottiin olleen helluntailaisuuden ja karismaattisten liikkeiden edelläkävijä käänsi Lacuncan kirjan espanjasta englanniksi vuonna 1827. Lacuncan opit tekivät suuren vaikutuksen Irvingiin, jonka seurauksena Irving ennusti Jeesuksen tulemuksen tapahtuvan 1864. 1830-luvulla Edward Irving meni mukaan Catholic Apostolic Church nimiseen uskonsuuntaan, sillä hän joutui eroamaan Skotlannin kirkosta opetettuaan harhaoppeja. Catholic Apostolic Church perusti toimintansa "Pyhän Hengen armolahjoihin". Edward Irving sanoi uskovansa kuulleen äänen taivaasta, joka käski hänen alkaa saarnaamaan pyhien salaisesta ylöstempauksesta.

        Nuori skotlantilainen tyttö nimeltään Margaret McDonald, joka oli Irving seurakunnan jäsen sai "näyn" 1830, jonka mukaan seurakunnan salainen ylöstempaus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä. Margaret lähetti näkynsä kirjeellä Irvingille.

        1800-luvun alussa John Nelson Darby omaksui opetuksen, jonka mukaan Jeesuksen tulemus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä.

        Cyrus Scofield (1843-1921) julkaisi Scofield Reference Biblen vuonna 1909. Scofield Reference Biblen alaviitteissä on opetus, jonka mukaan Jeesus tulee ennen suurta ahdistusta ja seurakunnan ylöstempaus tapahtuu ennen antikristuksen ilmestymistä. Tällä tavalla alunperin katolinen valheopetus Jeesuksen tulemuksesta sekä ylöstempauksen ajankohdasta päätyi protestanttien ja evankelisten keskuuteen, jonka sinettinä oli opin päätyminen Scofield Reference Biblen alaviitteisiin.”

        Kirjoittamasi historiikki ei kumoa Raamatun opetusta siitä, että Jeesus tulee hakemaan luokseen omansa ennen vaivan aikoja. Hän vie omansa taivaaseen, jossa Isä on.

        Joh 14:
        2 Minun Isäni kodissa on monta huonetta -- enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. [Luuk. 16:9; Hepr. 11:16]
        3 Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. [Joh. 12:26, Joh. 17:24]
        4 Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen."

        Jes 66:
        7 Ennen kuin kivut ovat edes alkaneet, Siion on jo synnyttänyt, ennen kuin tuska on ehtinyt tulla, hän on saattanut maailmaan poikalapsen. [Ilm. 12:2,5]
        8 Kuka on kuullut, kuka on nähnyt tällaista? Syntyykö maa yhdessä päivässä, syntyykö kansa yhdellä kertaa? Mutta heti kipujen alkaessa Siion synnytti omat lapsensa.

        Ilm 12:
        5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo, [Jes. 66:7; Ps. 2:9; Ilm. 2:27]

        Ilm 3:
        10 Sinä olet tarkoin seurannut sanaani ja kestänyt, ja siksi minä puolestani tarkoin varjelen sinua ja pelastan sinut siitä koetuksen hetkestä, joka kohtaa koko maailman ja panee koetteelle maan asukkaat. [2. Tim. 2:12; Hepr. 10:36; 2. Piet. 2:9]

        1 Tess 5:
        9 Jumala ei ole tarkoittanut, että saisimme osaksemme vihan vaan että pelastuisimme Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. [Room. 5:9; 1. Tess. 1:10]

        On täysin turha eritellä harhassa olevien kirkkojen perinteitä, koska tempauskysymystä tulee tutkia suoraan Raamatusta, eikä vetää johtopäätöksiä siitä, miten kirkot ovat käsitelleet asiaa.

        Toistan vielä kerran sen, että Mikael Lindströmin profetia on väärä.


      • hyvosenblogi

        Jokainen kristillinen oppi pitää olla avoin testattavaksi Raamatulla ja historialla. Ylöstempausopin synty antaa hyvän oppitunnin henkilökohtaisen, profetaalisen kokemuksen testaamisesta Raamatun sanomalla.

        Lomalla luin helluntaitaustaisen Uuden testamentin professori Ben Witheringtonin III kirjaa The Problem with Evangelical Theology: Testing the Exegetical Foundations of Calvinism, Dispensationalism, and Wesleyanism (Evankelikaalisen teologian ongelma: kalvinismin, dispensationalismin ja wesliläisyyden eksegeettisten perusteiden koettelu). Kirjassa käytiin lävitse herätyskristillisten teologioiden raamattuperusteiden pitävyyttä, erityisesti siitä näkökulmasta, että jokainen kristillinen oppi pitäisi testata Raamatulla. Kirja on valaiseva osoitus siitä, että väittäessämme olevamme raamatullisia useat oppimme ovat syntyneet Raamatun tulkinnan ulkopuolisissa olosuhteissa kuten perinne, harhaanjohdettu tieto, filosofiset suuntaukset ja näyt mainitakseni muutamia. Dispensationalismin kohdalla Witherington erityisesti käy lävitse ylöstempausopin synnyn historiaa. Erityisesti hän nostaa esille nuoren tytön näkykokemuksen.

        Vuonna 1830 nuori tyttö Margaret MacDonald osallistui parantumiskokoukseen Glasgowssa Skotlannissa. Hänen kerrottiin nähneen tilaisuudessa näky Kristuksen kaksivaiheisesta tulemisesta, vaikka lähteet eivät kerro tapahtuisiko ”ylöstempaus” ennen vai jälkeen vaivanajan (pre- tai posttribulation näkemykset) hänen näyssään. Joka tapauksessa kysymyksessä oli Kristuksen salainen paluu ennen toista tulemusta.

        Ben Witherington väittää, että tapaus olisi jäänyt kenties historian hämäriin. Kuitenkin Plymouth Brethern seurakunnan perustaja ja evankelikaalinen saarnaaja John Nelson Darby kuuli MacDonaldin kokemuksesta, jonka varassa hän muovasi selityksen jakeelle 1. Tessalonikilaiskirje 4:17 ja täydensi sillä muodostamaansa aikajanaa lopunajan tapahtumista. Kristuksen toinen tulemus tapahtuisi kahdesti 1) ensin salaisesti tempaamaan seurakuntansa kohden taivaaseen (rapture) ja 2) sitten hän palaisi seitsemän vuoden jälkeen maan päälle Jerusalemiin (glorious appearing).

        Darbyn oppi ei aluksi meinannut mennä kaupaksi, koska se oli uutuusoppi dogmihistoriassa. Klassinen kristinusko tunnustaa yksivaiheisen Kristuksen paluun. Meni vielä melkein 50 vuotta kunnes Darby saavutti kuulijakuntansa. Oppi olisi ehkä jäänyt pienen Plymouth Bretherin seurakunnan oikuksi Brittien saarella ellei Darby olisi tehnyt lukuisia evankelistan matkoja Yhdysvaltoihin vuosien 1859 ja 1877 välillä. Historialliset olosuhteet Yhdysvalloissa auttoivat opin leviämiseen, sillä Darbyn matkat ajoittuivat sisällissodan alkua edeltäviin hetkiin, sodan aikaan ja aikaan sodan jälkeen. Oppia oli helppo markkinoida, koska sodan runtelemille amerikan kristityille eskapistinen teologia kuulosti lupaavalle: heidän enää ei tarvitsisi mennä lävitse vaivanaikaa.


      • analysis
        hyvosenblogi kirjoitti:

        Jokainen kristillinen oppi pitää olla avoin testattavaksi Raamatulla ja historialla. Ylöstempausopin synty antaa hyvän oppitunnin henkilökohtaisen, profetaalisen kokemuksen testaamisesta Raamatun sanomalla.

        Lomalla luin helluntaitaustaisen Uuden testamentin professori Ben Witheringtonin III kirjaa The Problem with Evangelical Theology: Testing the Exegetical Foundations of Calvinism, Dispensationalism, and Wesleyanism (Evankelikaalisen teologian ongelma: kalvinismin, dispensationalismin ja wesliläisyyden eksegeettisten perusteiden koettelu). Kirjassa käytiin lävitse herätyskristillisten teologioiden raamattuperusteiden pitävyyttä, erityisesti siitä näkökulmasta, että jokainen kristillinen oppi pitäisi testata Raamatulla. Kirja on valaiseva osoitus siitä, että väittäessämme olevamme raamatullisia useat oppimme ovat syntyneet Raamatun tulkinnan ulkopuolisissa olosuhteissa kuten perinne, harhaanjohdettu tieto, filosofiset suuntaukset ja näyt mainitakseni muutamia. Dispensationalismin kohdalla Witherington erityisesti käy lävitse ylöstempausopin synnyn historiaa. Erityisesti hän nostaa esille nuoren tytön näkykokemuksen.

        Vuonna 1830 nuori tyttö Margaret MacDonald osallistui parantumiskokoukseen Glasgowssa Skotlannissa. Hänen kerrottiin nähneen tilaisuudessa näky Kristuksen kaksivaiheisesta tulemisesta, vaikka lähteet eivät kerro tapahtuisiko ”ylöstempaus” ennen vai jälkeen vaivanajan (pre- tai posttribulation näkemykset) hänen näyssään. Joka tapauksessa kysymyksessä oli Kristuksen salainen paluu ennen toista tulemusta.

        Ben Witherington väittää, että tapaus olisi jäänyt kenties historian hämäriin. Kuitenkin Plymouth Brethern seurakunnan perustaja ja evankelikaalinen saarnaaja John Nelson Darby kuuli MacDonaldin kokemuksesta, jonka varassa hän muovasi selityksen jakeelle 1. Tessalonikilaiskirje 4:17 ja täydensi sillä muodostamaansa aikajanaa lopunajan tapahtumista. Kristuksen toinen tulemus tapahtuisi kahdesti 1) ensin salaisesti tempaamaan seurakuntansa kohden taivaaseen (rapture) ja 2) sitten hän palaisi seitsemän vuoden jälkeen maan päälle Jerusalemiin (glorious appearing).

        Darbyn oppi ei aluksi meinannut mennä kaupaksi, koska se oli uutuusoppi dogmihistoriassa. Klassinen kristinusko tunnustaa yksivaiheisen Kristuksen paluun. Meni vielä melkein 50 vuotta kunnes Darby saavutti kuulijakuntansa. Oppi olisi ehkä jäänyt pienen Plymouth Bretherin seurakunnan oikuksi Brittien saarella ellei Darby olisi tehnyt lukuisia evankelistan matkoja Yhdysvaltoihin vuosien 1859 ja 1877 välillä. Historialliset olosuhteet Yhdysvalloissa auttoivat opin leviämiseen, sillä Darbyn matkat ajoittuivat sisällissodan alkua edeltäviin hetkiin, sodan aikaan ja aikaan sodan jälkeen. Oppia oli helppo markkinoida, koska sodan runtelemille amerikan kristityille eskapistinen teologia kuulosti lupaavalle: heidän enää ei tarvitsisi mennä lävitse vaivanaikaa.

        Tämä ei edelleenkään kumoa sitä totuutta, että Mikael Lindströmin profetia on väärä, jota sinä edelleen puolustat.


      • "Kukaan ei kirjoittele Pyhässä Hengessä törkeästi kuin sinä George_L."

        Vai törkeästi? Onko oikeasti noin herkkä hipiä ja huono itsetunto että ottaa tunteisiin? Minun tarkoitukseni ei kuitenkaan ole ivata tai pilkata, mutta ei ole minun ongelmani jos itse koet asiat niin. Se on oma ongelmasi ja liittyy omaan henkiseen vahvuuteesi. Varmaan Paavalikaan ei kirjoittanut Pyhässä Hengessä kun Raamatussa uhkailee "kuohimisella"? Vai eikä ole tuttu raamatunpaikka kun ei liity tempaukseen, ja on siten vähän sellaista turhaa tekstitä?

        "Sinussa ei näy Pyhän Hengen hedelmät. Pikemminkin sinä naurat "Hahha" kuin piru."

        Vai nyt on oikein piru kun toteaa harvinaisen typerille tulkinnoille ja mielipiteille vain että "Hahha"? Tuon ennen Vaivanaikaa oleva tempaus oppi popularisoitiin vasta alle 200 vuotta sitten! Ja nyt jos siihen ei usko niin onin piru, eikä näy Pyhän Hengen hedelmät jos suhtautuu kriittisesti valheoppiin?!


        "Kun kirjoittelet tuollaista ja lisäksi jaat väärää Mikael Lindströmin profetiaa, niin teet syntiä."

        Sinä et kerro sitä mikä on syntiä, vaan Jumala. Ja jos jokin on SINUN mielestäsi tai tulkinnastasi käsin väärä profetia, niin se ei tarkoita että se olisi sitä Jumalan näkökulmasta.

        "Kuten kirjoitettu on, niin synnin palkka on kuolema."

        Sitten alat vielä kuolemantuomiota jakelemaan kun ei tietynlaiseen tempaus teoriaan usko!

        "Missään kohtaa Raamatussa ei sanota, että Karitsan häät ovat maan päällä."

        Itse asiassa sanotaan, mutta tempaus saarnaajat eivät ole tainneet mainita siitä?

        "Ilmestyskirjan kronologia viittaa pikemminkin siihen, että ne ovat taivaassa ennen Jeesukseen paluuta."

        Oletuksena tietenkin että juuri se sinun tulkintasi Ilmestyskirjassa on täysin oikea ja 100% varma?

        "Sinä viittaat ex-vapaakirkkolaisen Petri Paavolan tempausoppiin."

        Ai onko se ihan Paavolan oppi? Ihan kuin tämä käsitys joka Paavolallakin on ei olisi ollut kristikunnassa jo alusta asti?

        "Itse pidän asiantuntevampana vapaakirkkolaisena Pekka Sartolaa, joka opettaa tempauksen tapahtuvan ennen vaivanaikoja."

        No niin, tulihan se Sartolan nimi sieltä. Eli Sartolalta omaksutta tämä oppi? Ja varmaan Melleriltä yms? Sartolan kirjoja ilmeisesti tullut luettua ja puheita kuunneltua ja omaksuttu oppi sieltä, ja sitten kun olet itse selaillut Raamattua ja niitä tiettyjä paikkoja tämän opin lasien lävitse niin totta kai näet niissä paikoissa sitten sen mitä haluatkin. Ja ilmiselvästi valikoit mieleisesi opettajan kun sanotkin "Itse pidän asiantuntevampana...", Raamattu taas varoittaa sellaisesta: "Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin." [2. Tim. 4:3-4]

        "Minä olen lisäksi saanut vahvistuksen Pyhältä Hengeltä, että jaat väärä profetiaa."

        Ja taas nostetaan itseään jalustalle ja painetaan toisin ajattelevat alas ja poljetaan jalkoihin...

        "Siteerasin sellaisia kohtia Raamatusta, jotka liittyvät aiheeseen."

        Eivät suoranaisesti liity. Ja turha siteerata, ihan kun en niitä tietäisi tai sitäkään mitä niistä ajattelet.

        "Toki voit laittaa pääsi pensaaseen ja kuvitella, ettei Raamatussa ole niitä jakeita tai niissä ei lue sitä, mitä niissä lukee, mutta Raamattu on totuuden lähde."

        Jaa vai olen laittanut päänikin pensaaseen? Sanoinko itse niin, vai kertoiko Pyhä Henki senkin? Ja olenko sanonut etten kuvittelisi että Raamatussa ei olisi siteeraamiasi kohtia? Tai ettei niissä lukisi sitä mitä niissä lukee? No ei niissä kyllä ihan sellaista luekaan miten sinä niitä tulkitset...

        "Kirjoittamasi historiikki..."

        Enhän minä ollut sitä historiikkia kirjoittanut?

        "... ei kumoa Raamatun opetusta siitä, että Jeesus tulee hakemaan luokseen omansa ennen vaivan aikoja."

        Raamattu ei opeta noin. Dispensationalistiset saarnaajat kylläkin opettavat noin Raamatun tulkintansa pohjalta.

        "Hän vie omansa taivaaseen, jossa Isä on."

        No Raamattu on unohtanut mainita tuon kokonaan. Vaikka sana taivas mainitaan Raamatussa noin 700 kertaa, niin missään niistä ei puhuta taivaaseen menemisestä. Jeesus on tulossa Maan päälle, kuten Isäkin lopulta on - ja se on Raamatun totuus - ja oletan että tiedät että Raamattu sanoo niin, ettei tarvitse lainata kyseisiä paikkoja.

        "On täysin turha eritellä harhassa olevien kirkkojen perinteitä, koska tempauskysymystä tulee tutkia suoraan Raamatusta, eikä vetää johtopäätöksiä siitä, miten kirkot ovat käsitelleet asiaa."

        Kyllä opin historiaa ja sen syntyvaihetta tarvitsee eritellä että ollaan perillä millaisissa olosuhteissa oppi on kehitelty ja miksi, ja miten seurakunnat ovat käsitelleet sitä ja ennen kaikkea miten se vaikuttaa ihan käytännössä uskovien elämään. En ole kauheasti kuullut että ennen Vaivanaikaa tempausta odottavat ihmiset parantaisivat sairaita, ajaisivat ulos riivaajia ja herättäisivät kuolleita Jeesuksen Nimessä. Mutta kai se tempaus kysymyksestä jankkaaminen on tärkeämpää... Ja tietysti lopulliset johtopäätökset tehdään Raamatusta.


      • analysis
        George_L kirjoitti:

        "Kukaan ei kirjoittele Pyhässä Hengessä törkeästi kuin sinä George_L."

        Vai törkeästi? Onko oikeasti noin herkkä hipiä ja huono itsetunto että ottaa tunteisiin? Minun tarkoitukseni ei kuitenkaan ole ivata tai pilkata, mutta ei ole minun ongelmani jos itse koet asiat niin. Se on oma ongelmasi ja liittyy omaan henkiseen vahvuuteesi. Varmaan Paavalikaan ei kirjoittanut Pyhässä Hengessä kun Raamatussa uhkailee "kuohimisella"? Vai eikä ole tuttu raamatunpaikka kun ei liity tempaukseen, ja on siten vähän sellaista turhaa tekstitä?

        "Sinussa ei näy Pyhän Hengen hedelmät. Pikemminkin sinä naurat "Hahha" kuin piru."

        Vai nyt on oikein piru kun toteaa harvinaisen typerille tulkinnoille ja mielipiteille vain että "Hahha"? Tuon ennen Vaivanaikaa oleva tempaus oppi popularisoitiin vasta alle 200 vuotta sitten! Ja nyt jos siihen ei usko niin onin piru, eikä näy Pyhän Hengen hedelmät jos suhtautuu kriittisesti valheoppiin?!


        "Kun kirjoittelet tuollaista ja lisäksi jaat väärää Mikael Lindströmin profetiaa, niin teet syntiä."

        Sinä et kerro sitä mikä on syntiä, vaan Jumala. Ja jos jokin on SINUN mielestäsi tai tulkinnastasi käsin väärä profetia, niin se ei tarkoita että se olisi sitä Jumalan näkökulmasta.

        "Kuten kirjoitettu on, niin synnin palkka on kuolema."

        Sitten alat vielä kuolemantuomiota jakelemaan kun ei tietynlaiseen tempaus teoriaan usko!

        "Missään kohtaa Raamatussa ei sanota, että Karitsan häät ovat maan päällä."

        Itse asiassa sanotaan, mutta tempaus saarnaajat eivät ole tainneet mainita siitä?

        "Ilmestyskirjan kronologia viittaa pikemminkin siihen, että ne ovat taivaassa ennen Jeesukseen paluuta."

        Oletuksena tietenkin että juuri se sinun tulkintasi Ilmestyskirjassa on täysin oikea ja 100% varma?

        "Sinä viittaat ex-vapaakirkkolaisen Petri Paavolan tempausoppiin."

        Ai onko se ihan Paavolan oppi? Ihan kuin tämä käsitys joka Paavolallakin on ei olisi ollut kristikunnassa jo alusta asti?

        "Itse pidän asiantuntevampana vapaakirkkolaisena Pekka Sartolaa, joka opettaa tempauksen tapahtuvan ennen vaivanaikoja."

        No niin, tulihan se Sartolan nimi sieltä. Eli Sartolalta omaksutta tämä oppi? Ja varmaan Melleriltä yms? Sartolan kirjoja ilmeisesti tullut luettua ja puheita kuunneltua ja omaksuttu oppi sieltä, ja sitten kun olet itse selaillut Raamattua ja niitä tiettyjä paikkoja tämän opin lasien lävitse niin totta kai näet niissä paikoissa sitten sen mitä haluatkin. Ja ilmiselvästi valikoit mieleisesi opettajan kun sanotkin "Itse pidän asiantuntevampana...", Raamattu taas varoittaa sellaisesta: "Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin." [2. Tim. 4:3-4]

        "Minä olen lisäksi saanut vahvistuksen Pyhältä Hengeltä, että jaat väärä profetiaa."

        Ja taas nostetaan itseään jalustalle ja painetaan toisin ajattelevat alas ja poljetaan jalkoihin...

        "Siteerasin sellaisia kohtia Raamatusta, jotka liittyvät aiheeseen."

        Eivät suoranaisesti liity. Ja turha siteerata, ihan kun en niitä tietäisi tai sitäkään mitä niistä ajattelet.

        "Toki voit laittaa pääsi pensaaseen ja kuvitella, ettei Raamatussa ole niitä jakeita tai niissä ei lue sitä, mitä niissä lukee, mutta Raamattu on totuuden lähde."

        Jaa vai olen laittanut päänikin pensaaseen? Sanoinko itse niin, vai kertoiko Pyhä Henki senkin? Ja olenko sanonut etten kuvittelisi että Raamatussa ei olisi siteeraamiasi kohtia? Tai ettei niissä lukisi sitä mitä niissä lukee? No ei niissä kyllä ihan sellaista luekaan miten sinä niitä tulkitset...

        "Kirjoittamasi historiikki..."

        Enhän minä ollut sitä historiikkia kirjoittanut?

        "... ei kumoa Raamatun opetusta siitä, että Jeesus tulee hakemaan luokseen omansa ennen vaivan aikoja."

        Raamattu ei opeta noin. Dispensationalistiset saarnaajat kylläkin opettavat noin Raamatun tulkintansa pohjalta.

        "Hän vie omansa taivaaseen, jossa Isä on."

        No Raamattu on unohtanut mainita tuon kokonaan. Vaikka sana taivas mainitaan Raamatussa noin 700 kertaa, niin missään niistä ei puhuta taivaaseen menemisestä. Jeesus on tulossa Maan päälle, kuten Isäkin lopulta on - ja se on Raamatun totuus - ja oletan että tiedät että Raamattu sanoo niin, ettei tarvitse lainata kyseisiä paikkoja.

        "On täysin turha eritellä harhassa olevien kirkkojen perinteitä, koska tempauskysymystä tulee tutkia suoraan Raamatusta, eikä vetää johtopäätöksiä siitä, miten kirkot ovat käsitelleet asiaa."

        Kyllä opin historiaa ja sen syntyvaihetta tarvitsee eritellä että ollaan perillä millaisissa olosuhteissa oppi on kehitelty ja miksi, ja miten seurakunnat ovat käsitelleet sitä ja ennen kaikkea miten se vaikuttaa ihan käytännössä uskovien elämään. En ole kauheasti kuullut että ennen Vaivanaikaa tempausta odottavat ihmiset parantaisivat sairaita, ajaisivat ulos riivaajia ja herättäisivät kuolleita Jeesuksen Nimessä. Mutta kai se tempaus kysymyksestä jankkaaminen on tärkeämpää... Ja tietysti lopulliset johtopäätökset tehdään Raamatusta.

        "Vaikka sana taivas mainitaan Raamatussa noin 700 kertaa, niin missään niistä ei puhuta taivaaseen menemisestä."

        Raamattu kertoo Monessakin kohtaa taivaaseen menemisestä ja joukon tempaamisesta taivaaseen. Jeesus tulee hakemaan omansa Isän luokse, joka asuu taivaassa. Ilmestyskirja kertoo taivaassa olevista pyhistä. Paavali kertoo tempauksesta taivaaseen. Elia ja Mooses kävivät taivaasta kirkastuvuorella jne.

        2 Kor 12:
        2 Tunnen miehen, joka on Kristuksessa: neljätoista vuotta sitten hänet temmattiin kolmanteen taivaaseen - oliko hän ruumiissaan, en tiedä, vai poissa ruumiista, en tiedä, Jumala sen tietää.

        Ilm 4:
        1 Sitten näin tämän: taivaan ovi oli auki, ja kuului sama ääni, jonka olin edellisellä kerralla kuullut -- kuin olisi torveen puhallettu. Se sanoi minulle: "Nouse tänne! Minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva." [Ilm. 1:10]
        2 Siinä samassa olin Hengen vallassa. Näin, että taivaassa oli valtaistuin ja sillä valtaistuimella istui joku, [1. Kun. 22:19; Ps. 47:9; Jes. 6:1]
        3 joka loisti kuin jaspis ja karneoli. Valtaistuinta ympäröi sateenkaaren kaltainen smaragdinvärinen hohde. [Hes. 1:26-28]

        Ilm 12:
        5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo, [Jes. 66:7; Ps. 2:9; Ilm. 2:27]

        Jes 66:
        7 Ennen kuin kivut ovat edes alkaneet, Siion on jo synnyttänyt, ennen kuin tuska on ehtinyt tulla, hän on saattanut maailmaan poikalapsen. [Ilm. 12:2,5]
        8 Kuka on kuullut, kuka on nähnyt tällaista? Syntyykö maa yhdessä päivässä, syntyykö kansa yhdellä kertaa? Mutta heti kipujen alkaessa Siion synnytti omat lapsensa.

        Kuten sanoin, niin missään kohtaa Raamatussa ei sanota, että Karitsan häät ovat maan päällä. Sinä sanoit, että kyllä sanotaan, mutta et viitannut mihinkään jakeeseen, koska sellaista jaetta ei ole missään kohtaa Raamatussa.

        Sinä olet harhaoppinen saarnaaja ja väärien profetoiden levittäjä, joka sen lisäksi kirjoittelet välillä todella törkeästi. Nyt on käyty pitkä keskustelua aiheesta ja annan yleisön tehdä omat johtopäätöksensä tästä asiasta.


      • mikä.oli.todistettava
        George_L kirjoitti:

        "Kukaan ei kirjoittele Pyhässä Hengessä törkeästi kuin sinä George_L."

        Vai törkeästi? Onko oikeasti noin herkkä hipiä ja huono itsetunto että ottaa tunteisiin? Minun tarkoitukseni ei kuitenkaan ole ivata tai pilkata, mutta ei ole minun ongelmani jos itse koet asiat niin. Se on oma ongelmasi ja liittyy omaan henkiseen vahvuuteesi. Varmaan Paavalikaan ei kirjoittanut Pyhässä Hengessä kun Raamatussa uhkailee "kuohimisella"? Vai eikä ole tuttu raamatunpaikka kun ei liity tempaukseen, ja on siten vähän sellaista turhaa tekstitä?

        "Sinussa ei näy Pyhän Hengen hedelmät. Pikemminkin sinä naurat "Hahha" kuin piru."

        Vai nyt on oikein piru kun toteaa harvinaisen typerille tulkinnoille ja mielipiteille vain että "Hahha"? Tuon ennen Vaivanaikaa oleva tempaus oppi popularisoitiin vasta alle 200 vuotta sitten! Ja nyt jos siihen ei usko niin onin piru, eikä näy Pyhän Hengen hedelmät jos suhtautuu kriittisesti valheoppiin?!


        "Kun kirjoittelet tuollaista ja lisäksi jaat väärää Mikael Lindströmin profetiaa, niin teet syntiä."

        Sinä et kerro sitä mikä on syntiä, vaan Jumala. Ja jos jokin on SINUN mielestäsi tai tulkinnastasi käsin väärä profetia, niin se ei tarkoita että se olisi sitä Jumalan näkökulmasta.

        "Kuten kirjoitettu on, niin synnin palkka on kuolema."

        Sitten alat vielä kuolemantuomiota jakelemaan kun ei tietynlaiseen tempaus teoriaan usko!

        "Missään kohtaa Raamatussa ei sanota, että Karitsan häät ovat maan päällä."

        Itse asiassa sanotaan, mutta tempaus saarnaajat eivät ole tainneet mainita siitä?

        "Ilmestyskirjan kronologia viittaa pikemminkin siihen, että ne ovat taivaassa ennen Jeesukseen paluuta."

        Oletuksena tietenkin että juuri se sinun tulkintasi Ilmestyskirjassa on täysin oikea ja 100% varma?

        "Sinä viittaat ex-vapaakirkkolaisen Petri Paavolan tempausoppiin."

        Ai onko se ihan Paavolan oppi? Ihan kuin tämä käsitys joka Paavolallakin on ei olisi ollut kristikunnassa jo alusta asti?

        "Itse pidän asiantuntevampana vapaakirkkolaisena Pekka Sartolaa, joka opettaa tempauksen tapahtuvan ennen vaivanaikoja."

        No niin, tulihan se Sartolan nimi sieltä. Eli Sartolalta omaksutta tämä oppi? Ja varmaan Melleriltä yms? Sartolan kirjoja ilmeisesti tullut luettua ja puheita kuunneltua ja omaksuttu oppi sieltä, ja sitten kun olet itse selaillut Raamattua ja niitä tiettyjä paikkoja tämän opin lasien lävitse niin totta kai näet niissä paikoissa sitten sen mitä haluatkin. Ja ilmiselvästi valikoit mieleisesi opettajan kun sanotkin "Itse pidän asiantuntevampana...", Raamattu taas varoittaa sellaisesta: "Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin." [2. Tim. 4:3-4]

        "Minä olen lisäksi saanut vahvistuksen Pyhältä Hengeltä, että jaat väärä profetiaa."

        Ja taas nostetaan itseään jalustalle ja painetaan toisin ajattelevat alas ja poljetaan jalkoihin...

        "Siteerasin sellaisia kohtia Raamatusta, jotka liittyvät aiheeseen."

        Eivät suoranaisesti liity. Ja turha siteerata, ihan kun en niitä tietäisi tai sitäkään mitä niistä ajattelet.

        "Toki voit laittaa pääsi pensaaseen ja kuvitella, ettei Raamatussa ole niitä jakeita tai niissä ei lue sitä, mitä niissä lukee, mutta Raamattu on totuuden lähde."

        Jaa vai olen laittanut päänikin pensaaseen? Sanoinko itse niin, vai kertoiko Pyhä Henki senkin? Ja olenko sanonut etten kuvittelisi että Raamatussa ei olisi siteeraamiasi kohtia? Tai ettei niissä lukisi sitä mitä niissä lukee? No ei niissä kyllä ihan sellaista luekaan miten sinä niitä tulkitset...

        "Kirjoittamasi historiikki..."

        Enhän minä ollut sitä historiikkia kirjoittanut?

        "... ei kumoa Raamatun opetusta siitä, että Jeesus tulee hakemaan luokseen omansa ennen vaivan aikoja."

        Raamattu ei opeta noin. Dispensationalistiset saarnaajat kylläkin opettavat noin Raamatun tulkintansa pohjalta.

        "Hän vie omansa taivaaseen, jossa Isä on."

        No Raamattu on unohtanut mainita tuon kokonaan. Vaikka sana taivas mainitaan Raamatussa noin 700 kertaa, niin missään niistä ei puhuta taivaaseen menemisestä. Jeesus on tulossa Maan päälle, kuten Isäkin lopulta on - ja se on Raamatun totuus - ja oletan että tiedät että Raamattu sanoo niin, ettei tarvitse lainata kyseisiä paikkoja.

        "On täysin turha eritellä harhassa olevien kirkkojen perinteitä, koska tempauskysymystä tulee tutkia suoraan Raamatusta, eikä vetää johtopäätöksiä siitä, miten kirkot ovat käsitelleet asiaa."

        Kyllä opin historiaa ja sen syntyvaihetta tarvitsee eritellä että ollaan perillä millaisissa olosuhteissa oppi on kehitelty ja miksi, ja miten seurakunnat ovat käsitelleet sitä ja ennen kaikkea miten se vaikuttaa ihan käytännössä uskovien elämään. En ole kauheasti kuullut että ennen Vaivanaikaa tempausta odottavat ihmiset parantaisivat sairaita, ajaisivat ulos riivaajia ja herättäisivät kuolleita Jeesuksen Nimessä. Mutta kai se tempaus kysymyksestä jankkaaminen on tärkeämpää... Ja tietysti lopulliset johtopäätökset tehdään Raamatusta.

        Juutalaisen hääperinteen mukaan isä järjestää pojalleen hääjuhlan ja samalla tavalla Jumalan Pojan häät ovat Isän luona taivaassa. Ilmestyskirja kertoo, että Karitsan häät ovat taivaassa eikä maan päällä, kuten virheellisesti väität. Johannes näki taivaassa väkeä, joilla oli hääpuku päällä. Karitsan häät ovat Isän luona taivaassa.

        "Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa ja huusivat kovalla äänellä: -- Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!" (Ilm 7:9,10)

        "Sitten kuulin äänen, joka oli kuin suuren kansanjoukon kohinaa, kuin suurten vesien pauhua ja voimakasta ukkosen jylinää. Se lausui: -- Halleluja! Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut kuninkuuden. Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina, hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja. Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle." Ja hän jatkoi: "Nämä ovat tosia Jumalan sanoja." (Ilm 19:6-9)


      • mikä.oli.todistettava kirjoitti:

        Juutalaisen hääperinteen mukaan isä järjestää pojalleen hääjuhlan ja samalla tavalla Jumalan Pojan häät ovat Isän luona taivaassa. Ilmestyskirja kertoo, että Karitsan häät ovat taivaassa eikä maan päällä, kuten virheellisesti väität. Johannes näki taivaassa väkeä, joilla oli hääpuku päällä. Karitsan häät ovat Isän luona taivaassa.

        "Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa ja huusivat kovalla äänellä: -- Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!" (Ilm 7:9,10)

        "Sitten kuulin äänen, joka oli kuin suuren kansanjoukon kohinaa, kuin suurten vesien pauhua ja voimakasta ukkosen jylinää. Se lausui: -- Halleluja! Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut kuninkuuden. Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina, hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja. Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle." Ja hän jatkoi: "Nämä ovat tosia Jumalan sanoja." (Ilm 19:6-9)

        Et sitten kertonut että mistä tuo perinne löytyy Raamatusta? Määräsikö Jumala sen Mooseksen laissa? Ja vain Juudan heimolleko (juutalaiset)? Missä Raamatussa sanotaan että tuo perinne olisi Jumalan mielenmukainen käytäntö? Millä ihmeen perusteella tuollainen "perinne" olisi sovellettavissa, ja juuri tuolla tapaa "Karitsan häihin"?

        "Ilmestyskirja kertoo, että Karitsan häät ovat taivaassa eikä maan päällä, kuten virheellisesti väität."

        Virheellisesti? Pötyä! Edelleenkään et itse antanut Raamatun kohtaa jossa selkeästi ja yksi selitteisesti ilmoitetaan: "Karitsan häät ovat taivaassa".


      • analysis kirjoitti:

        "Vaikka sana taivas mainitaan Raamatussa noin 700 kertaa, niin missään niistä ei puhuta taivaaseen menemisestä."

        Raamattu kertoo Monessakin kohtaa taivaaseen menemisestä ja joukon tempaamisesta taivaaseen. Jeesus tulee hakemaan omansa Isän luokse, joka asuu taivaassa. Ilmestyskirja kertoo taivaassa olevista pyhistä. Paavali kertoo tempauksesta taivaaseen. Elia ja Mooses kävivät taivaasta kirkastuvuorella jne.

        2 Kor 12:
        2 Tunnen miehen, joka on Kristuksessa: neljätoista vuotta sitten hänet temmattiin kolmanteen taivaaseen - oliko hän ruumiissaan, en tiedä, vai poissa ruumiista, en tiedä, Jumala sen tietää.

        Ilm 4:
        1 Sitten näin tämän: taivaan ovi oli auki, ja kuului sama ääni, jonka olin edellisellä kerralla kuullut -- kuin olisi torveen puhallettu. Se sanoi minulle: "Nouse tänne! Minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva." [Ilm. 1:10]
        2 Siinä samassa olin Hengen vallassa. Näin, että taivaassa oli valtaistuin ja sillä valtaistuimella istui joku, [1. Kun. 22:19; Ps. 47:9; Jes. 6:1]
        3 joka loisti kuin jaspis ja karneoli. Valtaistuinta ympäröi sateenkaaren kaltainen smaragdinvärinen hohde. [Hes. 1:26-28]

        Ilm 12:
        5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo, [Jes. 66:7; Ps. 2:9; Ilm. 2:27]

        Jes 66:
        7 Ennen kuin kivut ovat edes alkaneet, Siion on jo synnyttänyt, ennen kuin tuska on ehtinyt tulla, hän on saattanut maailmaan poikalapsen. [Ilm. 12:2,5]
        8 Kuka on kuullut, kuka on nähnyt tällaista? Syntyykö maa yhdessä päivässä, syntyykö kansa yhdellä kertaa? Mutta heti kipujen alkaessa Siion synnytti omat lapsensa.

        Kuten sanoin, niin missään kohtaa Raamatussa ei sanota, että Karitsan häät ovat maan päällä. Sinä sanoit, että kyllä sanotaan, mutta et viitannut mihinkään jakeeseen, koska sellaista jaetta ei ole missään kohtaa Raamatussa.

        Sinä olet harhaoppinen saarnaaja ja väärien profetoiden levittäjä, joka sen lisäksi kirjoittelet välillä todella törkeästi. Nyt on käyty pitkä keskustelua aiheesta ja annan yleisön tehdä omat johtopäätöksensä tästä asiasta.

        "Raamattu kertoo Monessakin kohtaa taivaaseen menemisestä ja joukon tempaamisesta taivaaseen. Jeesus tulee hakemaan omansa Isän luokse, joka asuu taivaassa. Ilmestyskirja kertoo taivaassa olevista pyhistä. Paavali kertoo tempauksesta taivaaseen. Elia ja Mooses kävivät taivaasta kirkastuvuorella jne."

        Eikö tässä ollut puhe tempaamisen ajankohdasta ja siitä mennäänkö tempauksessa taivaaseen vai takaisin Maan päälle? Jankkaat kuitenkin hirveästi Raamatun kohtia jotka eivät liity mitenkään 1. ylösnousemukseen eli tempaukseen. Mitenhän tuo Elia ja Mooseskin liittyvät lopun ajan tempauksen ajankohtaan? Edelleenkään ihmisen iankaikkisuus kohtalo ei tule olemaan taivaassa, vaan ensin on 1000-kuningaskunta jossa ollaan Jeesuksen kanssa Maan päällä ja lopulta Jumala luo Uuden Maan jonne Uusi Jerusalemkin tulee Maan päälle ja Jumala itsekin tulee asumaan Maan päälle kansansa keskelle. Näin ainakin minun Raamatussani. Ei Raamatussa puhuta että taivaaseen mentäisiin asustelemaan 3½,- 7- tai 1000-vuodeksi eikä varsinkaan ikuisesti.

        "Jeesus tulee hakemaan omansa Isän luokse, joka asuu taivaassa."

        Ja kaikki Raamatun kohdat jossa näin sanotaan selkeästi ja yksiselitteisesti?

        "Kuten sanoin, niin missään kohtaa Raamatussa ei sanota, että Karitsan häät ovat maan päällä. Sinä sanoit, että kyllä sanotaan, mutta et viitannut mihinkään jakeeseen, koska sellaista jaetta ei ole missään kohtaa Raamatussa."

        No kyllä vain sanotaan ja aivan selkeästi. Mutta taas puhut jakeista? Luet Raamattua ilmeisesti kuin horoskooppeja? Jae sieltä ja toinen tuolta? Raamattua luetaan kirja kerrallaan, alusta loppuun, kysyen: miksi tämä kirja on kirjoitettu?

        "Sinä olet harhaoppinen saarnaaja ja väärien profetoiden levittäjä, joka sen lisäksi kirjoittelet välillä todella törkeästi. "

        Pyhä Henkikö noin käski sanomaan? Harhaoppinen saarnaaja? Kova väite ilman minkäänlaisia perusteluja, luuletko ettet joudu sanoistasi vastuuseen Jumalan edessä?


      • hmmmmm
        George_L kirjoitti:

        Et sitten kertonut että mistä tuo perinne löytyy Raamatusta? Määräsikö Jumala sen Mooseksen laissa? Ja vain Juudan heimolleko (juutalaiset)? Missä Raamatussa sanotaan että tuo perinne olisi Jumalan mielenmukainen käytäntö? Millä ihmeen perusteella tuollainen "perinne" olisi sovellettavissa, ja juuri tuolla tapaa "Karitsan häihin"?

        "Ilmestyskirja kertoo, että Karitsan häät ovat taivaassa eikä maan päällä, kuten virheellisesti väität."

        Virheellisesti? Pötyä! Edelleenkään et itse antanut Raamatun kohtaa jossa selkeästi ja yksi selitteisesti ilmoitetaan: "Karitsan häät ovat taivaassa".

        Oletpa sinä jästipää. Edellä siteeratuissa jakeissa on selvästi sanottu, että taivaaseen päässeet ovat saaneet hääpuvut päälleen. Etpä pystynyt edelleenkään laittamaan sellaista jaetta, jossa sanottaisiin häiden olevan maan päällä.


      • KARITSAN HÄÄT OVAT MAAN PÄÄLLÄ:

        Karitsan häät ovat Maan päällä, 1000 kuningaskunnan alussa... Jeesukselle ja Hänen opetuslapsilleen Jumalan kuningaskunta oli hyvin todellinen ja fyysinen:

        ”Minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja asettuvat aterialle Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten kuningaskunnassa.” [Matt. 8:11]

        Tämä viittasi sekä kuolleiden ylösnousemukseen että Maan päällä vietettävään juhlaan. On merkille pantavaa, että Matteus käytti ilmausta ”taivasten kuningaskunta”. Hän kirjoitti alun perin juutalaisille ja noudatti yleistä käytäntöä välttäessään ”Jumalan” nimen mainitsemista. Jumalan kuningaskunnan sijaan hän viittaa ”taivasten kuningaskuntaan”. Pakanoille kirjoittavan Luukkaan ei tarvinnut välittää sellaisista rajoituksista, joten hän käytti ilmaisua”Jumalan kuningaskunta”.

        Ongelma on siinä, että kun ihmiset lukevat ilmauksen ”taivasten kuningaskunta”, he luulevat sen tarkoittavan samaa kuin taivas ja luulevat Jeesuksen kuvailevan juhlan tapahtuvan taivaassa.
        Ilmaisu tarkoittaa itse asiassa ”Jumalan kuningaskuntaa”, joka on tullut taivaasta Maan päälle.


      • hmmmmm
        George_L kirjoitti:

        "Raamattu kertoo Monessakin kohtaa taivaaseen menemisestä ja joukon tempaamisesta taivaaseen. Jeesus tulee hakemaan omansa Isän luokse, joka asuu taivaassa. Ilmestyskirja kertoo taivaassa olevista pyhistä. Paavali kertoo tempauksesta taivaaseen. Elia ja Mooses kävivät taivaasta kirkastuvuorella jne."

        Eikö tässä ollut puhe tempaamisen ajankohdasta ja siitä mennäänkö tempauksessa taivaaseen vai takaisin Maan päälle? Jankkaat kuitenkin hirveästi Raamatun kohtia jotka eivät liity mitenkään 1. ylösnousemukseen eli tempaukseen. Mitenhän tuo Elia ja Mooseskin liittyvät lopun ajan tempauksen ajankohtaan? Edelleenkään ihmisen iankaikkisuus kohtalo ei tule olemaan taivaassa, vaan ensin on 1000-kuningaskunta jossa ollaan Jeesuksen kanssa Maan päällä ja lopulta Jumala luo Uuden Maan jonne Uusi Jerusalemkin tulee Maan päälle ja Jumala itsekin tulee asumaan Maan päälle kansansa keskelle. Näin ainakin minun Raamatussani. Ei Raamatussa puhuta että taivaaseen mentäisiin asustelemaan 3½,- 7- tai 1000-vuodeksi eikä varsinkaan ikuisesti.

        "Jeesus tulee hakemaan omansa Isän luokse, joka asuu taivaassa."

        Ja kaikki Raamatun kohdat jossa näin sanotaan selkeästi ja yksiselitteisesti?

        "Kuten sanoin, niin missään kohtaa Raamatussa ei sanota, että Karitsan häät ovat maan päällä. Sinä sanoit, että kyllä sanotaan, mutta et viitannut mihinkään jakeeseen, koska sellaista jaetta ei ole missään kohtaa Raamatussa."

        No kyllä vain sanotaan ja aivan selkeästi. Mutta taas puhut jakeista? Luet Raamattua ilmeisesti kuin horoskooppeja? Jae sieltä ja toinen tuolta? Raamattua luetaan kirja kerrallaan, alusta loppuun, kysyen: miksi tämä kirja on kirjoitettu?

        "Sinä olet harhaoppinen saarnaaja ja väärien profetoiden levittäjä, joka sen lisäksi kirjoittelet välillä todella törkeästi. "

        Pyhä Henkikö noin käski sanomaan? Harhaoppinen saarnaaja? Kova väite ilman minkäänlaisia perusteluja, luuletko ettet joudu sanoistasi vastuuseen Jumalan edessä?

        >>>> Harhaoppinen saarnaaja? Kova väite ilman minkäänlaisia perusteluja<<<<

        Edellä on erittäin hyvät perustelut tähän asiaan.

        >>>Mutta taas puhut jakeista? Luet Raamattua ilmeisesti kuin horoskooppeja? <<<

        Nyt sinun juttusi menee niin paksuksi, ettei sinua voi enää ottaa ollenkaan vakavasti.


      • hmmmmm kirjoitti:

        Oletpa sinä jästipää. Edellä siteeratuissa jakeissa on selvästi sanottu, että taivaaseen päässeet ovat saaneet hääpuvut päälleen. Etpä pystynyt edelleenkään laittamaan sellaista jaetta, jossa sanottaisiin häiden olevan maan päällä.

        Niin kuolleet uskovat menevät ns. 3. taivaaseen eli paratiisiin henkinä/sieluina. Mutta nyt puhuttiin tempauksesta, eli 1. ylösnousemuksesta, missä saadaan uudet kirkastetut ruumiit? Noissa kohdissa 1. ylösnousemus ei ole vielä tapahtunut. Ja jos oletetaan että kuolleet uskovat ovat jo nyt valmiina paratiisissa 3. taivaassa, niin miksi ihmeessä heitä sinne enää tempaistaisiin jos he jo valmiiksi ovat siellä? Ja miksi ihmeessä taivaassa tarvitsisi ruumista, kun oletetaan että tempauksessa sen saa kirkastettuna? Missään kohdassa Raamattua ei kerrota, että ihmiset menisivät ruumiinsa kanssa taivaaseen? Apostolienkin "taivasmatkat" ovat tapahtuneet hengessä.


      • hmmmmmm
        George_L kirjoitti:

        KARITSAN HÄÄT OVAT MAAN PÄÄLLÄ:

        Karitsan häät ovat Maan päällä, 1000 kuningaskunnan alussa... Jeesukselle ja Hänen opetuslapsilleen Jumalan kuningaskunta oli hyvin todellinen ja fyysinen:

        ”Minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja asettuvat aterialle Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten kuningaskunnassa.” [Matt. 8:11]

        Tämä viittasi sekä kuolleiden ylösnousemukseen että Maan päällä vietettävään juhlaan. On merkille pantavaa, että Matteus käytti ilmausta ”taivasten kuningaskunta”. Hän kirjoitti alun perin juutalaisille ja noudatti yleistä käytäntöä välttäessään ”Jumalan” nimen mainitsemista. Jumalan kuningaskunnan sijaan hän viittaa ”taivasten kuningaskuntaan”. Pakanoille kirjoittavan Luukkaan ei tarvinnut välittää sellaisista rajoituksista, joten hän käytti ilmaisua”Jumalan kuningaskunta”.

        Ongelma on siinä, että kun ihmiset lukevat ilmauksen ”taivasten kuningaskunta”, he luulevat sen tarkoittavan samaa kuin taivas ja luulevat Jeesuksen kuvailevan juhlan tapahtuvan taivaassa.
        Ilmaisu tarkoittaa itse asiassa ”Jumalan kuningaskuntaa”, joka on tullut taivaasta Maan päälle.

        >>>>>”Minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja asettuvat aterialle Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten kuningaskunnassa.” [Matt. 8:11] Tämä viittasi sekä kuolleiden ylösnousemukseen että Maan päällä vietettävään juhlaan.<<<<<

        Tässä jakeessa Jeesus sanoo aivan selvästi, että häät ovat TAIVAASSA, ei maan päällä. Jeesus sanoi ollessaan maan päällä, että Abraham, Iisak ja Jaakob ovat elossa, eivät maan päällä, koska kuolivat aikanaan, mutta heidän sielunsa ovat elossa paratiisissa.

        Sinun meriselityksesi Jumalan valtakunnan nimen välttämisestä on väkisin keksitty tekosyy. Minuun ei uppoa tällainen epärelevantti jaarittelu.


      • hmmmmm kirjoitti:

        >>>> Harhaoppinen saarnaaja? Kova väite ilman minkäänlaisia perusteluja<<<<

        Edellä on erittäin hyvät perustelut tähän asiaan.

        >>>Mutta taas puhut jakeista? Luet Raamattua ilmeisesti kuin horoskooppeja? <<<

        Nyt sinun juttusi menee niin paksuksi, ettei sinua voi enää ottaa ollenkaan vakavasti.

        "Edellä on erittäin hyvät perustelut tähän asiaan."

        No onpa hyvät perustelut? Panetellaan heti kun on asiasta erimieltä ei pystytä keskustelemaan ja väittelemään asiasta ilman että toinen julistetaan heti harhaoppiseksi.

        ">>>Mutta taas puhut jakeista? Luet Raamattua ilmeisesti kuin horoskooppeja? <<<

        Nyt sinun juttusi menee niin paksuksi, ettei sinua voi enää ottaa ollenkaan vakavasti."

        - Paksuksi? Jos luet Raamattua jakeita sieltä ja jakeita täältä, niin sellaista se nyt vain on. Jumala ei laittanut lukuja ja jakeita Raamattuun, eikä koskaan halunnut että ihmiset tekisivät niin. Nyt otetaan tuollaisia yksittäisiä lauseita sieltä täältä ja rakennetaan niiden ympärille oppeja, joita klassinen kristinusko ei tunne. Yksittäisten jakeiden lukeminen sieltä täältä on kuin lukisi horoskooppeja? Kerro mitä muuta kirjaa alat lukemaan niin että luet jostain keskeltä pari jaetta ja sitten loppupuolelta luvun ja ihan alusta muutaman jakeen?! Ei tuollaisella lukemisella saa Raamatusta irti mitään. Raamattua on luettava kirja kerraallaan, eikä sieltä täältä.


      • hmmmmm
        George_L kirjoitti:

        Niin kuolleet uskovat menevät ns. 3. taivaaseen eli paratiisiin henkinä/sieluina. Mutta nyt puhuttiin tempauksesta, eli 1. ylösnousemuksesta, missä saadaan uudet kirkastetut ruumiit? Noissa kohdissa 1. ylösnousemus ei ole vielä tapahtunut. Ja jos oletetaan että kuolleet uskovat ovat jo nyt valmiina paratiisissa 3. taivaassa, niin miksi ihmeessä heitä sinne enää tempaistaisiin jos he jo valmiiksi ovat siellä? Ja miksi ihmeessä taivaassa tarvitsisi ruumista, kun oletetaan että tempauksessa sen saa kirkastettuna? Missään kohdassa Raamattua ei kerrota, että ihmiset menisivät ruumiinsa kanssa taivaaseen? Apostolienkin "taivasmatkat" ovat tapahtuneet hengessä.

        >>>>Missään kohdassa Raamattua ei kerrota, että ihmiset menisivät ruumiinsa kanssa taivaaseen? Apostolienkin "taivasmatkat" ovat tapahtuneet hengessä. <<<<

        Ja missä sellaista sanotaan??? Ei missään. Kyllä taivasmatkan voi tehdä ruumiissaan, kun saa sitä matkaa varten kirkastetun ruumiin!!!!! Jumalalle on kaikki mahdollista. Filippus kulki simänräpäyksessä kymmeniä kilometrejä, kun oli kastanut etiopialaisen hoviherran.

        Fil 3:21: "Hän muuttaa meidän ruumiimme tästä alennustilasta oman kirkastuneen ruumiinsa kaltaiseksi voimallaan, jolla hän kykenee alistamaan valtaansa kaiken."

        1 Kor 15:35-38: "Joku ehkä kysyy: "Millä tavoin kuolleet herätetään? Millainen ruumis heillä silloin on?" Mikä järjetön kysymys! Eihän se mitä kylvät tule eläväksi, ellei se ensin kuole. Ja kun kylvät, et kylvä tulevaa kasvia vaan pelkän siemenen, vehnänjyvän tai jonkin muun kasvin siemenen. Mutta Jumala antaa sille sellaisen varren kuin hän on nähnyt hyväksi, jokaiselle siemenelle sellaisen kuin sille kuuluu."

        Sinulta nyt on jotenkin kadonnut ymmärrys tässä asiassa. Lindströmin profetia ei ole totta. Minä en usko sen olevan Jumalan antama. Sinä kiivailet sen puolesta, mutta sinun juttusi eivät kestä olenkaan koettelua Raamatun jakeilla, joten lopetan nyt väittelyn kanssasi.


      • hmmmmmm kirjoitti:

        >>>>>”Minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja asettuvat aterialle Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten kuningaskunnassa.” [Matt. 8:11] Tämä viittasi sekä kuolleiden ylösnousemukseen että Maan päällä vietettävään juhlaan.<<<<<

        Tässä jakeessa Jeesus sanoo aivan selvästi, että häät ovat TAIVAASSA, ei maan päällä. Jeesus sanoi ollessaan maan päällä, että Abraham, Iisak ja Jaakob ovat elossa, eivät maan päällä, koska kuolivat aikanaan, mutta heidän sielunsa ovat elossa paratiisissa.

        Sinun meriselityksesi Jumalan valtakunnan nimen välttämisestä on väkisin keksitty tekosyy. Minuun ei uppoa tällainen epärelevantti jaarittelu.

        Siis väitätkö todella että ilmaisu "taivasten kuningaskunta" Matteuksessa ei ole sama asia kuin "Jumalan kuningaskunta muissa evankeliumeissa ja muualla Raamatussa?! No paljastit ainakin itsesi ja tietämättömyytesi?

        Ja koska kerrot missä Jumala käskee viettää moista hääperinnettä?

        "Tässä jakeessa Jeesus sanoo aivan selvästi, että häät ovat TAIVAASSA, ei maan päällä."

        Missä pullossa sinä olet kasvanut? Eikö jokainen kristitty melkein tiedä että Jumalan kuningaskunta ei tarkoita taivasta? Mitä ihmettä?

        "Jeesus sanoi ollessaan maan päällä, että Abraham, Iisak ja Jaakob ovat elossa, eivät maan päällä, koska kuolivat aikanaan, mutta heidän sielunsa ovat elossa paratiisissa."

        Myös he tulevat olemaan mukana vanhurskasten ylösnousemuksessa, ja saavat samalla uuden ruumiin. Uskova toki "elää" vaikka ruumis onkin kuollut. Mutta kyllä ateriointi tapahtuu ihan ruumiissa ja Maan päällä.

        "Sinun meriselityksesi Jumalan valtakunnan nimen välttämisestä on väkisin keksitty tekosyy. Minuun ei uppoa tällainen epärelevantti jaarittelu."

        Ei ole minun keksimäni. Tästä siis paljastui että ette tunne Kirjoituksia hyvin ettekä heprealaista perinnettä ettekä juutalaisia käytäntöjä Jumala -sanan suhteen. Luulisi nyt uskovan tietävän että juutalaiset välttävät ja pelkäävät Jumala sanan väärinkäyttöä niin paljon että käyttävät kiertoilmaisuja, joista "taivas" on yksi. Eipä ole löydy paljon hengellistä tietoa ja tietoa heprealaisesta kulttuurista ja kreikkalaisesta kulttuurista ja niiden eroista ihan käytännössä. Turha tuollaisten kanssa on jankatakkaan.


      • hmmmmm kirjoitti:

        >>>>Missään kohdassa Raamattua ei kerrota, että ihmiset menisivät ruumiinsa kanssa taivaaseen? Apostolienkin "taivasmatkat" ovat tapahtuneet hengessä. <<<<

        Ja missä sellaista sanotaan??? Ei missään. Kyllä taivasmatkan voi tehdä ruumiissaan, kun saa sitä matkaa varten kirkastetun ruumiin!!!!! Jumalalle on kaikki mahdollista. Filippus kulki simänräpäyksessä kymmeniä kilometrejä, kun oli kastanut etiopialaisen hoviherran.

        Fil 3:21: "Hän muuttaa meidän ruumiimme tästä alennustilasta oman kirkastuneen ruumiinsa kaltaiseksi voimallaan, jolla hän kykenee alistamaan valtaansa kaiken."

        1 Kor 15:35-38: "Joku ehkä kysyy: "Millä tavoin kuolleet herätetään? Millainen ruumis heillä silloin on?" Mikä järjetön kysymys! Eihän se mitä kylvät tule eläväksi, ellei se ensin kuole. Ja kun kylvät, et kylvä tulevaa kasvia vaan pelkän siemenen, vehnänjyvän tai jonkin muun kasvin siemenen. Mutta Jumala antaa sille sellaisen varren kuin hän on nähnyt hyväksi, jokaiselle siemenelle sellaisen kuin sille kuuluu."

        Sinulta nyt on jotenkin kadonnut ymmärrys tässä asiassa. Lindströmin profetia ei ole totta. Minä en usko sen olevan Jumalan antama. Sinä kiivailet sen puolesta, mutta sinun juttusi eivät kestä olenkaan koettelua Raamatun jakeilla, joten lopetan nyt väittelyn kanssasi.

        " Lindströmin profetia ei ole totta. Minä en usko sen olevan Jumalan antama. Sinä kiivailet sen puolesta, mutta sinun juttusi eivät kestä olenkaan koettelua Raamatun jakeilla, joten lopetan nyt väittelyn kanssasi."

        Enhän minä niinkään kiivaile minkään profetian puolesta, vaan ennen vaivanaikaa tapahtuvan tempauksen harhaoppia vastaan. Tempaus eli ensimmäinen ylösnousemus tapahtuu Vaivanajan lopussa yläilmakehään, ei sen korkeammalle ja sieltä tullaan Jeesuksen kanssa Maan päälle hallitsemaan 1000-vuotta. Seurakunta tulee olemaan Vaivanajassa mukana, ja saatanan vihan kohteena, ei tietenkään Jumalan vihan kohteena. Niiden uskovien usko ei tule kestämään, jotka odottavat tempausta ennen vaivanaikaa, heistä monet tulevat luopumaan kun vainot alkavat eikä tempausta tulekaan. Sitten itketään kun ei olla valmistauduttu ja huomataankin että on oltu tyhmiä neitsyitä, jotka eivät ole olleet valmiina.


      • hmmmmm kirjoitti:

        >>>>Missään kohdassa Raamattua ei kerrota, että ihmiset menisivät ruumiinsa kanssa taivaaseen? Apostolienkin "taivasmatkat" ovat tapahtuneet hengessä. <<<<

        Ja missä sellaista sanotaan??? Ei missään. Kyllä taivasmatkan voi tehdä ruumiissaan, kun saa sitä matkaa varten kirkastetun ruumiin!!!!! Jumalalle on kaikki mahdollista. Filippus kulki simänräpäyksessä kymmeniä kilometrejä, kun oli kastanut etiopialaisen hoviherran.

        Fil 3:21: "Hän muuttaa meidän ruumiimme tästä alennustilasta oman kirkastuneen ruumiinsa kaltaiseksi voimallaan, jolla hän kykenee alistamaan valtaansa kaiken."

        1 Kor 15:35-38: "Joku ehkä kysyy: "Millä tavoin kuolleet herätetään? Millainen ruumis heillä silloin on?" Mikä järjetön kysymys! Eihän se mitä kylvät tule eläväksi, ellei se ensin kuole. Ja kun kylvät, et kylvä tulevaa kasvia vaan pelkän siemenen, vehnänjyvän tai jonkin muun kasvin siemenen. Mutta Jumala antaa sille sellaisen varren kuin hän on nähnyt hyväksi, jokaiselle siemenelle sellaisen kuin sille kuuluu."

        Sinulta nyt on jotenkin kadonnut ymmärrys tässä asiassa. Lindströmin profetia ei ole totta. Minä en usko sen olevan Jumalan antama. Sinä kiivailet sen puolesta, mutta sinun juttusi eivät kestä olenkaan koettelua Raamatun jakeilla, joten lopetan nyt väittelyn kanssasi.

        " Kyllä taivasmatkan voi tehdä ruumiissaan, kun saa sitä matkaa varten kirkastetun ruumiin!!!!!"

        Raamattu ei vain muista sanoa asiaa noin, että sen saisi oikein taivasmatkaa varten? Miksi? Mitä ruumiilla taivaassa tekee?

        Ja missä Jumala ohjeisti kyseisen "juutalaisen hääperinteen" noudattamiseen?

        "mutta sinun juttusi eivät kestä olenkaan koettelua Raamatun jakeilla,"

        Edelleen jankataan jakeista, vaikka koettelua ei tehdä jakeilla, vaan Raamatun kokonaisilmoituksella, eikä millään ihmisrakenteisilla opeilla ja selittelyillä. Dispensationalismi ei ole totuus! Tehkää parannus siitä!


      • ouio
        George_L kirjoitti:

        KARITSAN HÄÄT OVAT MAAN PÄÄLLÄ:

        Karitsan häät ovat Maan päällä, 1000 kuningaskunnan alussa... Jeesukselle ja Hänen opetuslapsilleen Jumalan kuningaskunta oli hyvin todellinen ja fyysinen:

        ”Minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja asettuvat aterialle Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten kuningaskunnassa.” [Matt. 8:11]

        Tämä viittasi sekä kuolleiden ylösnousemukseen että Maan päällä vietettävään juhlaan. On merkille pantavaa, että Matteus käytti ilmausta ”taivasten kuningaskunta”. Hän kirjoitti alun perin juutalaisille ja noudatti yleistä käytäntöä välttäessään ”Jumalan” nimen mainitsemista. Jumalan kuningaskunnan sijaan hän viittaa ”taivasten kuningaskuntaan”. Pakanoille kirjoittavan Luukkaan ei tarvinnut välittää sellaisista rajoituksista, joten hän käytti ilmaisua”Jumalan kuningaskunta”.

        Ongelma on siinä, että kun ihmiset lukevat ilmauksen ”taivasten kuningaskunta”, he luulevat sen tarkoittavan samaa kuin taivas ja luulevat Jeesuksen kuvailevan juhlan tapahtuvan taivaassa.
        Ilmaisu tarkoittaa itse asiassa ”Jumalan kuningaskuntaa”, joka on tullut taivaasta Maan päälle.

        Matt 8:11 ei puhu mitään hääjuhlasta, mutta kertoo, että Abraham, Iisak ja Jaakob ovat taivaassa ja että taivaassa syödään. Yhdessä syöminen on mukava juttu.


      • ouio kirjoitti:

        Matt 8:11 ei puhu mitään hääjuhlasta, mutta kertoo, että Abraham, Iisak ja Jaakob ovat taivaassa ja että taivaassa syödään. Yhdessä syöminen on mukava juttu.

        Raamattu puhuu Karitsan hääateriasta. Matt 8:11 kohdassa puhutaan ateriasta ja "taivaan kuningaskunnasta/valtakunnasta" eli Jumalan kuningaskunnasta, ei taivaasta. Taivasten valtakunta ei tarkoita "taivasta"! Jumalan/taivasten kuningaskunta tarkoittaa lyhyesti Jumalan hallintavaltaa. Jumalan valtakunnassa on sekä hengellinen että aineellinen ulottuvuus ja se aineellinen tulee tänne Maan päälle kun Jeesus palaa tänne takaisin ja taivaallisen todellisuuden, Jumalan kuningaskunnan ja täydellisen hallintavallan tämän maapallon päälle.


      • perehdy_paremmin
        George_L kirjoitti:

        " Lindströmin profetia ei ole totta. Minä en usko sen olevan Jumalan antama. Sinä kiivailet sen puolesta, mutta sinun juttusi eivät kestä olenkaan koettelua Raamatun jakeilla, joten lopetan nyt väittelyn kanssasi."

        Enhän minä niinkään kiivaile minkään profetian puolesta, vaan ennen vaivanaikaa tapahtuvan tempauksen harhaoppia vastaan. Tempaus eli ensimmäinen ylösnousemus tapahtuu Vaivanajan lopussa yläilmakehään, ei sen korkeammalle ja sieltä tullaan Jeesuksen kanssa Maan päälle hallitsemaan 1000-vuotta. Seurakunta tulee olemaan Vaivanajassa mukana, ja saatanan vihan kohteena, ei tietenkään Jumalan vihan kohteena. Niiden uskovien usko ei tule kestämään, jotka odottavat tempausta ennen vaivanaikaa, heistä monet tulevat luopumaan kun vainot alkavat eikä tempausta tulekaan. Sitten itketään kun ei olla valmistauduttu ja huomataankin että on oltu tyhmiä neitsyitä, jotka eivät ole olleet valmiina.

        Tempaus ennen vaivanaikaa on selitetty hyvin selkeästi ja ammattitaitoisesti tässä artikkelissa.

        http://christinprophecy.org/articles/why-i-believe-in-a-pre-tribulation-rapture/

        Jotta ymmärtää asian, niin täytyy hoksata, että tempaus Jumalan luokse on eri asia, kuin Jeesuksen paluu. Tempaus tapahtuu täytenä yllätyksenä, mutta vaivanaikojen lopussa tapahtuva Jeesuksen paluu tapahtuu niiden merkkien ja päivämäärien mukaan, mitä Ilmestyskirja ja muut Raamatun kirjat ilmoittavat. Jeesus paluun ajankohta ei ole enää täysi yllätys eikä myöskään ajankohtana täysin määrittelemätön, mutta tempaus on.


      • perehdy_paremmin kirjoitti:

        Tempaus ennen vaivanaikaa on selitetty hyvin selkeästi ja ammattitaitoisesti tässä artikkelissa.

        http://christinprophecy.org/articles/why-i-believe-in-a-pre-tribulation-rapture/

        Jotta ymmärtää asian, niin täytyy hoksata, että tempaus Jumalan luokse on eri asia, kuin Jeesuksen paluu. Tempaus tapahtuu täytenä yllätyksenä, mutta vaivanaikojen lopussa tapahtuva Jeesuksen paluu tapahtuu niiden merkkien ja päivämäärien mukaan, mitä Ilmestyskirja ja muut Raamatun kirjat ilmoittavat. Jeesus paluun ajankohta ei ole enää täysi yllätys eikä myöskään ajankohtana täysin määrittelemätön, mutta tempaus on.

        Ei minun tarvitse perehtyä ennen vaivanaikaa tapahtuvaan tempaukseen, sillä minäkin olen uskonut aiemmin kyseiseen oppiin ja kiivaillut sen puolesta kunnes nöyrryin tutkimaan mitä Raamattu todella opettaa ja silmäni aukenivat ja pääsin irti kyseisestä harhaopista.


      • et.olet.perehtynyt
        George_L kirjoitti:

        Ei minun tarvitse perehtyä ennen vaivanaikaa tapahtuvaan tempaukseen, sillä minäkin olen uskonut aiemmin kyseiseen oppiin ja kiivaillut sen puolesta kunnes nöyrryin tutkimaan mitä Raamattu todella opettaa ja silmäni aukenivat ja pääsin irti kyseisestä harhaopista.

        Sen kyllä huomaa, ettei sinun mielestä sinun tarvitse perehtyä, mitä Raamatussa lukee.

        Edellä viitattu artikkeli on Raamattua huolellisesti tutkiva ja onnistuu siinä erinomaisesti.


      • et.olet.perehtynyt kirjoitti:

        Sen kyllä huomaa, ettei sinun mielestä sinun tarvitse perehtyä, mitä Raamatussa lukee.

        Edellä viitattu artikkeli on Raamattua huolellisesti tutkiva ja onnistuu siinä erinomaisesti.

        "Sen kyllä huomaa, ettei sinun mielestä sinun tarvitse perehtyä, mitä Raamatussa lukee."

        Missä hengessä oikein olet? Pyhä Henkikö käskee vinoilemaan ja panettelemaan koko ajan? Oletko noin vihan ja katkeruuden vallassa kun minä en usko tietyllä tapaa, joka sinun mielestä on ainoa oikea?

        Missä minä sanoin ettei tarvitse perehtyä mitä Raamatussa sanotaan? MISSÄ? Miksi annat minusta väärää todistusta? Missä Raamattu neuvoo valehtelemaan ja vääntelemään toisen sanoja?

        "Edellä viitattu artikkeli on Raamattua huolellisesti tutkiva ja onnistuu siinä erinomaisesti."

        Minä nimen omaan sanoin ettei minun tarvitse perehtyä tuollaisiin artikkeleihin, sillä tiedän erittäin hyvin mitä oppinne opettaa - olen todellakin perehtynyt siihen, mutta minulta löytyi myös nöyryyttä siihen että taivuin tutkimaan sitä voisinko olla väärässä. Minä siis todellakin olen tutkinut Raamattua ja hylännyt kyseisen ihmistekoisen opin, joka on varsin nuori keksintö historiassa. Raamattu ei opeta Jeesuksen kaksivaiheista tulemusta, nuo ovat kaikki vain selittelyjä ja tulkintaa tietyistä raamatunpaikoista, jotka on irrotettu kyseistä oppia varten. Jeesus ei ole palaamassa takaisin milloin tahansa, vaan vasta tiettyjen merkkien jälkeen. Vilkaisin tuota artikkelia, eikä sitä voi todellakaan sanoa huolellisesti tutkivaksi. Olen minä tuostakin opista lukenut kirjallisuutta joka puolustaa sitä ja on huolellisemmin tehty. Tuohan on vain jonkun selitelmä miksi hän uskoo kyseiseen näkemykseen, lähinnä listaus, ei mikään tutkielma.

        Tehkää parannus niin väärästä tempaus opistanne kuin hyökkäyksistänne. Pyhä Henki ei varmasti ohjaa uskovaa hyökkäämään toista uskovaa kohtaan valheilla ja toisen sanojen vääntelyllä, vaan sellainen on peräisin valheen isältä. Ja mitä olen huomioinut, niin teillä pre-tribulation tempaajilla se uskokin on aivan erilaista kuin klassisessa kristinuskossa, ja se vaikuttaa ihan käytännön toimintaan ja käytökseen asti. Ja jos teissä on niin paljon enemmän Pyhää Henkeä kuin halveksimissanne "harhaoppisissa piruissa (eli ihmisissä jotka eivät usko tempauksesta samoin kuin te)" niin miksette paranna sairaita, aja ulos riivaajia ja herätä kuolleita Jeesuksen Nimessä? Enpä ole kuullut sellaisista ennen vaivanaikaa aikaa tempailijoista, jotka niin tekisivät. Taidetaan vain istua kuuntelemassa saarnaajaa joka lupailee että kohta minä hetkenä hyvänsä lähtään tuuliin ja pilviin [ja hykerrellään kun "harhaoppiset" jäävät tänne Maan päälle(?)].

        Kärsitte ryhmäajattelusta ja vahvistusharhasta kun liikutte vain samoin ajattelevien porukoissanne ja tuomitsette kadotukseen ne jotka eivät usko tempauksesta samoin kuin te.


      • perehdy_paremmin
        George_L kirjoitti:

        "Sen kyllä huomaa, ettei sinun mielestä sinun tarvitse perehtyä, mitä Raamatussa lukee."

        Missä hengessä oikein olet? Pyhä Henkikö käskee vinoilemaan ja panettelemaan koko ajan? Oletko noin vihan ja katkeruuden vallassa kun minä en usko tietyllä tapaa, joka sinun mielestä on ainoa oikea?

        Missä minä sanoin ettei tarvitse perehtyä mitä Raamatussa sanotaan? MISSÄ? Miksi annat minusta väärää todistusta? Missä Raamattu neuvoo valehtelemaan ja vääntelemään toisen sanoja?

        "Edellä viitattu artikkeli on Raamattua huolellisesti tutkiva ja onnistuu siinä erinomaisesti."

        Minä nimen omaan sanoin ettei minun tarvitse perehtyä tuollaisiin artikkeleihin, sillä tiedän erittäin hyvin mitä oppinne opettaa - olen todellakin perehtynyt siihen, mutta minulta löytyi myös nöyryyttä siihen että taivuin tutkimaan sitä voisinko olla väärässä. Minä siis todellakin olen tutkinut Raamattua ja hylännyt kyseisen ihmistekoisen opin, joka on varsin nuori keksintö historiassa. Raamattu ei opeta Jeesuksen kaksivaiheista tulemusta, nuo ovat kaikki vain selittelyjä ja tulkintaa tietyistä raamatunpaikoista, jotka on irrotettu kyseistä oppia varten. Jeesus ei ole palaamassa takaisin milloin tahansa, vaan vasta tiettyjen merkkien jälkeen. Vilkaisin tuota artikkelia, eikä sitä voi todellakaan sanoa huolellisesti tutkivaksi. Olen minä tuostakin opista lukenut kirjallisuutta joka puolustaa sitä ja on huolellisemmin tehty. Tuohan on vain jonkun selitelmä miksi hän uskoo kyseiseen näkemykseen, lähinnä listaus, ei mikään tutkielma.

        Tehkää parannus niin väärästä tempaus opistanne kuin hyökkäyksistänne. Pyhä Henki ei varmasti ohjaa uskovaa hyökkäämään toista uskovaa kohtaan valheilla ja toisen sanojen vääntelyllä, vaan sellainen on peräisin valheen isältä. Ja mitä olen huomioinut, niin teillä pre-tribulation tempaajilla se uskokin on aivan erilaista kuin klassisessa kristinuskossa, ja se vaikuttaa ihan käytännön toimintaan ja käytökseen asti. Ja jos teissä on niin paljon enemmän Pyhää Henkeä kuin halveksimissanne "harhaoppisissa piruissa (eli ihmisissä jotka eivät usko tempauksesta samoin kuin te)" niin miksette paranna sairaita, aja ulos riivaajia ja herätä kuolleita Jeesuksen Nimessä? Enpä ole kuullut sellaisista ennen vaivanaikaa aikaa tempailijoista, jotka niin tekisivät. Taidetaan vain istua kuuntelemassa saarnaajaa joka lupailee että kohta minä hetkenä hyvänsä lähtään tuuliin ja pilviin [ja hykerrellään kun "harhaoppiset" jäävät tänne Maan päälle(?)].

        Kärsitte ryhmäajattelusta ja vahvistusharhasta kun liikutte vain samoin ajattelevien porukoissanne ja tuomitsette kadotukseen ne jotka eivät usko tempauksesta samoin kuin te.

        Sinun jaarittelusi ei perustu Raamattuun vaan ainoastaan sinun henkilökohtaiseen kokemukseesi ja mielipiteeseesi, joka ei tietenkään voi olla minkään opin perusta. Raamatussa on opetettu pelastava tempaus ennen vaivan aikoja.

        Viittaan edelleen tähän artikkeliin, joka on erittäin hyvin laadittu tutkielma, mitä Raamattu opettaa tempauksesta ennen vaiva aikoja. Tutkielma käyt kattavasti ja loogisesti läpi Raamatun ilmoitusta tempauksesta. Tätä tutkielmaa on helppo lukea ja viitatut jakeetkin ovat selvästi esillä.

        http://christinprophecy.org/articles/why-i-believe-in-a-pre-tribulation-rapture/

        Sinä et ole pystynyt esittämään mitään perusteltua kritiikkiä tätä tutkielmaa vastaan, mutta sinun harhaoppiasi tempauksesta vaivanajan lopussa on edellä arvioinut ansiokkaasti mm. analysis, joka on myös löytänyt harhaoppisi vertaamalla sitä Raamatun jakeisiin. Olen huomannut, miten sinun jokainen väärä väitteesi on voitu helposti osoittaa vääräksi Raamatulla.

        Olet mennyt uskomaan Lindströmin väärään profetiaan mm. sen takia, koska sinulla on harhakäsitys Raamatun ilmoituksesta.


      • perehdy_paremmin kirjoitti:

        Sinun jaarittelusi ei perustu Raamattuun vaan ainoastaan sinun henkilökohtaiseen kokemukseesi ja mielipiteeseesi, joka ei tietenkään voi olla minkään opin perusta. Raamatussa on opetettu pelastava tempaus ennen vaivan aikoja.

        Viittaan edelleen tähän artikkeliin, joka on erittäin hyvin laadittu tutkielma, mitä Raamattu opettaa tempauksesta ennen vaiva aikoja. Tutkielma käyt kattavasti ja loogisesti läpi Raamatun ilmoitusta tempauksesta. Tätä tutkielmaa on helppo lukea ja viitatut jakeetkin ovat selvästi esillä.

        http://christinprophecy.org/articles/why-i-believe-in-a-pre-tribulation-rapture/

        Sinä et ole pystynyt esittämään mitään perusteltua kritiikkiä tätä tutkielmaa vastaan, mutta sinun harhaoppiasi tempauksesta vaivanajan lopussa on edellä arvioinut ansiokkaasti mm. analysis, joka on myös löytänyt harhaoppisi vertaamalla sitä Raamatun jakeisiin. Olen huomannut, miten sinun jokainen väärä väitteesi on voitu helposti osoittaa vääräksi Raamatulla.

        Olet mennyt uskomaan Lindströmin väärään profetiaan mm. sen takia, koska sinulla on harhakäsitys Raamatun ilmoituksesta.

        Edelleen jatkat hyvin uhmakkaalla ja ylimielisellä asenteella. Huomaahan sen ettei teissä ole nöyryyttä, jota Jumala edellyttää... että voisitte edes keskustella asiasta saati muuttaa mieltänne, joten ihan turhaa esittää mitään perusteltua kritiikkiä kun sieltä hyökätään apinanraivolla kimppuun eikä olla edes valmiita asiallisuuteen. Ja hyvin laiha käsitys sinulla on tutkielmasta... tutkielmat ovat pitkiä ja lähestyvät aihetta monesta näkökulmasta. Tuo artikkeli on mielipidekirjoitus, johan sen kertoo kyseisen tekstin otsikkokin. Tuolla teidän Raamatun lukutyylillänne Raamatusta saisi esimerkiksi ohjeistuksen: ”Juudas meni ja hirtti itsensä...” ”mene sinä ja tee samoin”. Otetaan jakeita sieltä täältä ja roiskitaan niitä minne sattuu jotta saadaan Raamattu sanomaan mitä itse halutaan.

        Ja teillä on aika outo käsitys siitä, että toisen haukkuminen harhaoppiseksi, piruksi jne. ja toisen sanomisten vääntely olisi jotenkin ”perusteltua kritiikkiä” tai ”väitteiden osoittamista vääräksi”. 🤓🙄🤪


      • George_L kirjoitti:

        Edelleen jatkat hyvin uhmakkaalla ja ylimielisellä asenteella. Huomaahan sen ettei teissä ole nöyryyttä, jota Jumala edellyttää... että voisitte edes keskustella asiasta saati muuttaa mieltänne, joten ihan turhaa esittää mitään perusteltua kritiikkiä kun sieltä hyökätään apinanraivolla kimppuun eikä olla edes valmiita asiallisuuteen. Ja hyvin laiha käsitys sinulla on tutkielmasta... tutkielmat ovat pitkiä ja lähestyvät aihetta monesta näkökulmasta. Tuo artikkeli on mielipidekirjoitus, johan sen kertoo kyseisen tekstin otsikkokin. Tuolla teidän Raamatun lukutyylillänne Raamatusta saisi esimerkiksi ohjeistuksen: ”Juudas meni ja hirtti itsensä...” ”mene sinä ja tee samoin”. Otetaan jakeita sieltä täältä ja roiskitaan niitä minne sattuu jotta saadaan Raamattu sanomaan mitä itse halutaan.

        Ja teillä on aika outo käsitys siitä, että toisen haukkuminen harhaoppiseksi, piruksi jne. ja toisen sanomisten vääntely olisi jotenkin ”perusteltua kritiikkiä” tai ”väitteiden osoittamista vääräksi”. 🤓🙄🤪

        Onneksi kaltaisenne uskonnolliset fariseukset eivät ole vallassa, johan kaikki teidän oppianne vastustavat olisivat jossain joukkohaudassa, niin raivokkaalta tuo asenteenne tuntuu.


      • perehdy_paremmin
        George_L kirjoitti:

        Edelleen jatkat hyvin uhmakkaalla ja ylimielisellä asenteella. Huomaahan sen ettei teissä ole nöyryyttä, jota Jumala edellyttää... että voisitte edes keskustella asiasta saati muuttaa mieltänne, joten ihan turhaa esittää mitään perusteltua kritiikkiä kun sieltä hyökätään apinanraivolla kimppuun eikä olla edes valmiita asiallisuuteen. Ja hyvin laiha käsitys sinulla on tutkielmasta... tutkielmat ovat pitkiä ja lähestyvät aihetta monesta näkökulmasta. Tuo artikkeli on mielipidekirjoitus, johan sen kertoo kyseisen tekstin otsikkokin. Tuolla teidän Raamatun lukutyylillänne Raamatusta saisi esimerkiksi ohjeistuksen: ”Juudas meni ja hirtti itsensä...” ”mene sinä ja tee samoin”. Otetaan jakeita sieltä täältä ja roiskitaan niitä minne sattuu jotta saadaan Raamattu sanomaan mitä itse halutaan.

        Ja teillä on aika outo käsitys siitä, että toisen haukkuminen harhaoppiseksi, piruksi jne. ja toisen sanomisten vääntely olisi jotenkin ”perusteltua kritiikkiä” tai ”väitteiden osoittamista vääräksi”. 🤓🙄🤪

        Sinulla on niin epäasiallista kielenkäyttöä, että yleisö kyllä ymmärtää jo siitä, ettet ole oikeilla raiteilla. Sinä näytät olevan väärässä hengessä, kun lankeat moiseen halpamaisuuteen.

        Viittaamani artikkeli ei ole mielipidekirjoitus vaan tutkielma, jossa on selvä rakenne ja hyvät lähdeviittaukset Raamattuun. Tutkielma antaa oikean kuvan siitä, että Herra Jeesus pelastaa morsiamensa ennen vaivan aikoja:
        http://christinprophecy.org/articles/why-i-believe-in-a-pre-tribulation-rapture/

        Otan yleisön takia tähän loppuun yhden tutkielmassa esitetyn perustelun, joka osoittaa, ettei tempaus voi tapahtua vaivan aikojen lopulla. Raamattu ilmoittaa, ettei jäännöstä temmata Jeesusta ja hänen sotajoukkoaan vastaan, vaan jäännös pakenee Jerusalemiin tulevia sotatoimia sitä laaksoa pitkin, joka on syntynyt Öljymäen haljetessa kahtia. Jumalan omat eivät siis lennä ilmaan vaan he jäävät maan päälle, mutta pakoreitti aukeaa laakson kautta. Jeesus tulee ennen vaivanaikoja hakemaan morsiamensa, jota vastaan he lentävät tuuliin ja pilviin, kun kuulevat ylienkelin käskyhuudon: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!'. Tämä tapahtuu hetkellä, joka on täysi yllätys. Jeesuksen paluu taas tapahtuu 3,5 vuoden päästä siitä, kun Antikristus on astunut sisälle temppeliin, mikä ei enää ole silloin täysi yllätys.

        Sak 14:3-5: "Herra itse lähtee sotaan viholliskansoja vastaan, niin kuin hän on lähtenyt ennenkin vihollisen hyökätessä. Hän seisoo sinä päivänä Öljymäellä, joka kohoaa Jerusalemin itäpuolella. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen, toinen puoli vuoresta väistyy pohjoiseen, toinen puoli etelään, ja välille syntyy valtaisa laakso. Te pakenette vuorten välissä olevaa laaksoa pitkin, ja se ulottuu Asaliin asti. Te pakenette, niin kuin paettiin maanjäristystä Juudan kuninkaan Ussian aikana. Sitten Herra, teidän Jumalanne, tulee Jerusalemiin, ja kaikki pyhät ovat hänen mukanaan."

        Ilm 19:11-15: "Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti. Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse. Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana. Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin."


      • perehdy_paremmin kirjoitti:

        Sinulla on niin epäasiallista kielenkäyttöä, että yleisö kyllä ymmärtää jo siitä, ettet ole oikeilla raiteilla. Sinä näytät olevan väärässä hengessä, kun lankeat moiseen halpamaisuuteen.

        Viittaamani artikkeli ei ole mielipidekirjoitus vaan tutkielma, jossa on selvä rakenne ja hyvät lähdeviittaukset Raamattuun. Tutkielma antaa oikean kuvan siitä, että Herra Jeesus pelastaa morsiamensa ennen vaivan aikoja:
        http://christinprophecy.org/articles/why-i-believe-in-a-pre-tribulation-rapture/

        Otan yleisön takia tähän loppuun yhden tutkielmassa esitetyn perustelun, joka osoittaa, ettei tempaus voi tapahtua vaivan aikojen lopulla. Raamattu ilmoittaa, ettei jäännöstä temmata Jeesusta ja hänen sotajoukkoaan vastaan, vaan jäännös pakenee Jerusalemiin tulevia sotatoimia sitä laaksoa pitkin, joka on syntynyt Öljymäen haljetessa kahtia. Jumalan omat eivät siis lennä ilmaan vaan he jäävät maan päälle, mutta pakoreitti aukeaa laakson kautta. Jeesus tulee ennen vaivanaikoja hakemaan morsiamensa, jota vastaan he lentävät tuuliin ja pilviin, kun kuulevat ylienkelin käskyhuudon: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!'. Tämä tapahtuu hetkellä, joka on täysi yllätys. Jeesuksen paluu taas tapahtuu 3,5 vuoden päästä siitä, kun Antikristus on astunut sisälle temppeliin, mikä ei enää ole silloin täysi yllätys.

        Sak 14:3-5: "Herra itse lähtee sotaan viholliskansoja vastaan, niin kuin hän on lähtenyt ennenkin vihollisen hyökätessä. Hän seisoo sinä päivänä Öljymäellä, joka kohoaa Jerusalemin itäpuolella. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen, toinen puoli vuoresta väistyy pohjoiseen, toinen puoli etelään, ja välille syntyy valtaisa laakso. Te pakenette vuorten välissä olevaa laaksoa pitkin, ja se ulottuu Asaliin asti. Te pakenette, niin kuin paettiin maanjäristystä Juudan kuninkaan Ussian aikana. Sitten Herra, teidän Jumalanne, tulee Jerusalemiin, ja kaikki pyhät ovat hänen mukanaan."

        Ilm 19:11-15: "Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti. Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse. Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana. Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin."

        "Sinulla on niin epäasiallista kielenkäyttöä, että yleisö kyllä ymmärtää jo siitä, ettet ole oikeilla raiteilla."

        — Ai nyt minun kielenkäyttöni on epäasiallista, mutta on sitten ihan ok nimitellä minua piruksi ja harhaoppiseksi jne vain sen takia, että en usko samoin kuin sinä?

        " Sinä näytät olevan väärässä hengessä, kun lankeat moiseen halpamaisuuteen."

        — Ai nyt minä olen väärässä hengessä kun te olette väännelleet minun sanomisiani ja antaneet väärää todistusta minusta ja parjanneet?

        "Viittaamani artikkeli ei ole mielipidekirjoitus vaan tutkielma"

        Jos otsikko kuuluu: "Miksi MINÄ uskon tempaukseen ennen Vaivanaikaa", niin kyllä se jo kertoo, että kyseessä on mielipide artikkeli. Ja otsikon alapuolella lukee: "11 syytä miksi Jeesus tulee takaisin..." eli kyseessä on listaus, jonkun henkilön mielipiteistä ja perusteluista. Ei tuollaista voi sanoa tutkielmaksi. Tutkielmassa käytäisiin läpi myös muita näkemyksiä kattavasti.

        Yleisö voi kysyä miksi otit kyseiset Raamatun kohdat ja miksi ne katkevat tuosta kohden? Tulee kysyä keistä tuossa puhutaan ja missä ajankohdassa nuo tapahtuvat.


      • Jos yleisö haluaa ihan oikeita tutkielmia lukea Jeesuksen paluusta, jotka eivät käsittele pelkästään tempausta niin niitäkin löytyy. Kirjoina aihetta käsitellään laajasti seuraavissa:

        Jeesuksen paluu - David Pawson
        Messiaan paluu - Graham Turner
        Kuninkaan paluu - Michael Howard
        Kuningas saapuu - Robert I. Adams


      • perehdy_paremmin
        George_L kirjoitti:

        "Sinulla on niin epäasiallista kielenkäyttöä, että yleisö kyllä ymmärtää jo siitä, ettet ole oikeilla raiteilla."

        — Ai nyt minun kielenkäyttöni on epäasiallista, mutta on sitten ihan ok nimitellä minua piruksi ja harhaoppiseksi jne vain sen takia, että en usko samoin kuin sinä?

        " Sinä näytät olevan väärässä hengessä, kun lankeat moiseen halpamaisuuteen."

        — Ai nyt minä olen väärässä hengessä kun te olette väännelleet minun sanomisiani ja antaneet väärää todistusta minusta ja parjanneet?

        "Viittaamani artikkeli ei ole mielipidekirjoitus vaan tutkielma"

        Jos otsikko kuuluu: "Miksi MINÄ uskon tempaukseen ennen Vaivanaikaa", niin kyllä se jo kertoo, että kyseessä on mielipide artikkeli. Ja otsikon alapuolella lukee: "11 syytä miksi Jeesus tulee takaisin..." eli kyseessä on listaus, jonkun henkilön mielipiteistä ja perusteluista. Ei tuollaista voi sanoa tutkielmaksi. Tutkielmassa käytäisiin läpi myös muita näkemyksiä kattavasti.

        Yleisö voi kysyä miksi otit kyseiset Raamatun kohdat ja miksi ne katkevat tuosta kohden? Tulee kysyä keistä tuossa puhutaan ja missä ajankohdassa nuo tapahtuvat.

        Et ole pystynyt kumoamaan edellä siteerattuja jakeita Raamatusta, jotka osoittavat, ettei tempaus voi tapahtua vaivan aikojen lopussa.

        Et olet ollenkaan lukenut artikkelia. Se sisältää jae jakeelta teologista pohdintaa. Et ole vieläkään pystynyt osoittamaan virhettä tämän tutkielman raamatullisesta johtopäätöksestä, että Jeesus tulee noutamaan morsiamensa ennen vaivan aikoja. http://christinprophecy.org/articles/why-i-believe-in-a-pre-tribulation-rapture/


      • perehdy_paremmin kirjoitti:

        Et ole pystynyt kumoamaan edellä siteerattuja jakeita Raamatusta, jotka osoittavat, ettei tempaus voi tapahtua vaivan aikojen lopussa.

        Et olet ollenkaan lukenut artikkelia. Se sisältää jae jakeelta teologista pohdintaa. Et ole vieläkään pystynyt osoittamaan virhettä tämän tutkielman raamatullisesta johtopäätöksestä, että Jeesus tulee noutamaan morsiamensa ennen vaivan aikoja. http://christinprophecy.org/articles/why-i-believe-in-a-pre-tribulation-rapture/

        No minulla on lähes kaikki Pekka Sartolan kirjat, ja hän kyllä muistaa mainostaa tuota tempaus tulkintaansa, vaikka kirjan aihe välttämättä siihen liittyisikään, joten on noita tullut pitkät pätkät luettua. Kyllä minä tuon artikkelin nopeasti silmäisin ja nuo argumentit olivat ihan tuttuja, eivätkä ne minua vakuuta - samat on kuultu ja nähty ennenkin.

        "Et ole vieläkään pystynyt osoittamaan virhettä tämän tutkielman raamatullisesta johtopäätöksestä, että Jeesus tulee noutamaan morsiamensa ennen vaivan aikoja."

        Kyllähän minä pystyisin, mutta se olisi minulle ajan tuhlausta kun teillä on jo tietty näkemys ja uskotte sen olevan oikea, niin ette te siitä halua luopua. Kyllä minä olen tästä asioista monet kerrat väitellyt täällä ja silloin on ollut useita kirjoittajia monella puolella, eikä asia ole edennyt mihinkään, joten turhaa. Mukavammalta ja helpommaltahan se kuulostaa ettei tarvitsisi kohdata vainoja ja pahoja aikoja, mutta ei Raamattu lupaile helppoa elämää tässä ajassa, saati pakenemista lopun ajan tapahtumista. Uskovat joutuvat saatanan vihan kohteeksi silloin, eivät Jumalan. Jumalan viha kohdistuu silloin uskosta osattomaan ja kapinalliseen ihmistenjoukkoon. En voi kuin sanoa, että pitäisi nöyrtyä ja tutkia noita asioita ilman ennakkoasenteita. Sinälläänhän sillä ei ole välilä mitä tempauksesta uskoo, tai ainakaan luulisi, mutta Jeesuksen odotus noissa eri tempaus uskoissa on niin erilaista ihan käytännön tasolla, että se vaikuttaa kaikkeen muuhunkin ja lopulta uskovan käytökseen, ja pahimmassa tapauksessa jopa pelastumiseen ja iankaikkisuus kohtaloon.


      • Ne jotka haluavat asiaa tutkia itse laajemmin, ja tehdä omat johtopäätöksensä, niin näistä voi aloittaa. Lisäksi suosittelen edelleen yllä olevia kirjoja, jotka mainitsin.

        Englantia taitavat voivat katsoa seuraavan dokumentin:
        youtube.com/watch?v=zx3wftc-5jA

        Tässä vielä tempaus-teorioista:
        contendingfortruth.com/wp-content/uploads2/Rapture-Pre-trib-vs.-Post-trib.pdf


      • perehdy_paremmin

        Sinä olet puhunut paljon, mutta puheissasi ei ole ollut mitään katetta.

        Edelleenkin on niin, ettet ole pystynyt kumoamaan niitä siteerattuja jakeita Raamatusta, ettei tempaus voi tapahtua vaivan aikojen lopulla.

        Jeesus palaa 3,5 vuoden päästä Antikristuksen astumisesta temppeliin. Siis Jeesuksen paluu ei ole enää yllätys, miten Raamattu määrittelee tempauksen ajankohdan. Tempaus tapahtuu juuri ennen, kuin tuho alkaa, silloin kun on vielä rauha. Tempauksen tarkoitus on pelastaa morsian.

        1 Tess 5:3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.

        Matt 24:42 "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee."

        1 Tess 5:9 Jumala ei ole tarkoittanut, että saisimme osaksemme vihan vaan että pelastuisimme Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa.


    • uskojapelastuminen

      Vielä on aika tehdä parannus. Vielä on aika ottaa Pyhä Sana tutkittavaksi Raamatusta.

      Kansamme on erittäin hyvin opetettu lukemaan. Pakkokoulutettu orientoitumaan ja ottamaan kaikki kirjoitettu vastaan , mitä tarjotaan. Samalla on viety ikäänkuin matto alta, tai paremmin elämisen ehto. Ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, mikä Jumalalta on- Raamatusta luettavissa.. Kuin huomaamattomasti alettiin ensin väheksymään, sitten kyseenalaistamaan ja sitten suoranaistesti piiloittamaan opetus Jumalan Sanasta.

      Mihin lukemiseen, mihin taruihin on kansamme johdatettu esim. pian viime sodan jälkeen? On mielenkiintoista lukea jo vanhojen romaanikirjoittajien taruja. Usein viellä kuitenkin on esillä kunnioitus ja pelko Jumalaa kohtaan.
      Näillä myöhemmillä "historioitsijoilla" näkyy selkeästi heidän oma maallistuminen eli valheherran palvonta ja tällaisen lukeminen siirtyy lukijalle totuudeksii . Ohan kirjoittaja "historioitsija".
      Heidän tuottamien romaanien maallinen usein riettaudella höystetty kuvaus menneen ajan elämästä ikäänkuin antaa nykykansalle luvan rikkoa 10 käskyä. Eniten luetut tarukirjat pohjustivat mammonajumalan palvojien mielenkiinnon valmistaa niiden pohjalta jatkuvasti riettaammiksi muodostuvia elokuvia. Koska romaanit jo kiinnostivat, kiinnosti tietysti sama nähdä kuvana. Ei enää hätkähdetty , koska luetut kirjoitetut tarut jo olivan herättäneet mielenkiinnon. Pikkuhiljaa television annin myötä on häipynyt hyvän ja pahan ymmärryksen ero ja terve Jumalan pelko häipynyt kristikansaltamme. Koska vastuunkantajilta ja lasten vanhemmilta on ymmärrys totuudesta hämärtynyt ja jopa häipynyt , sallivat jo lastensa katsella mitä vain. Nämä vanhemmat saivat jo usein itse tällaisen vapauden lapsuudessaan. Mitä on vähäisten (ymmärtämättömien) vietteleminen nyt?
      Lue 1. Tim. 3
      1 Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen.
      2 Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan,
      3 ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne,
      4 vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina;
      5 sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?
      6 Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi perkeleen tuomion alaiseksi.
      7 Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä perkeleen paulaan.
      8 Niin myös seurakuntapalvelijain tulee olla arvokkaita, ei kaksikielisiä, ei paljon viinin nauttijoita, ei häpeällisen voiton pyytäjiä,
      9 vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa.
      10 Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat.
      11 Samoin tulee vaimojen olla arvokkaita, ei panettelijoita, vaan raittiita, uskollisia kaikessa.
      12 Seurakuntapalvelija olkoon yhden vaimon mies, lapsensa ja kotinsa hyvin hallitseva.
      13 Sillä ne, jotka ovat hyvin palvelleet, saavuttavat itselleen kunnioitettavan aseman ja suuren pelottomuuden uskossa, Kristuksessa Jeesuksessa.
      14 Vaikka toivon pian pääseväni sinun tykösi, kirjoitan sinulle tämän,
      15 että, jos viivyn, tietäisit, miten tulee olla Jumalan huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden pylväs ja perustus.
      16 Ja tunnustetusti suuri on jumalisuuden salaisuus: Hän, joka on ilmestynyt lihassa, vanhurskautunut Hengessä, näyttäytynyt enkeleille, saarnattu pakanain keskuudessa, uskottu maailmassa, otettu ylös kirkkauteen.

      jatkuu...

    • uskojapelastuminen

      ....jatkuu 1.Tim. 4
      1 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
      2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
      3 ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
      4 Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
      5 sillä se pyhitetään Jumalan sanalla ja rukouksella.

      6 Kun tätä veljille opetat, niin olet hyvä Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla, jota olet noudattanut.

      7 Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen.

      8 Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.
      9 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen.
      10 Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.
      11 Tätä käske ja opeta.
      12 Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa.
      13 Lue, kehoita ja opeta ahkerasti, kunnes minä tulen.
      14 Älä laiminlyö armolahjaa, joka sinussa on ja joka sinulle annettiin profetian kautta, vanhinten pannessa kätensä sinun päällesi.
      15 Harrasta näitä, elä näissä, että edistymisesi olisi kaikkien nähtävissä.
      16 Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat.

    • >Siksi Minä tulen ilmestymään hyvin voimallisesti tehden ihmeitä ja tulen herättämään ylös kuolleita monien todistajien läsnä ollessa.

      Mikke olisi voinut kertoa Jeesukselle – jos sai suunvuoron –, että videokuvaus on keksitty ja melkein kaikilla on kamerat koko ajan mukanaan. Moderni tutkinta löytää myös teknistä todistusaineistoa vaikka kuinka, kunhan se saa työskennellä sotkemattomalla tapahtumapaikalla. Jos vain niin halutaan, nuo ihmeet tulevat siis varmasti kaikkien tietoon ja ne kyetään myös todistamaan Jeesuksen tekemiksi.

    • enonkseti

      Shalom Kun tutkii Apostoli Johanneksen samaa Ilmestyskirjaa..Siellä on kirjoitettu niistä sineteistä ja Herra on jo avannut niitä sillä Hänellä on valta ja maailmaa on tulleet ne koettelemukset jotka on raamattuun ilmoiitettu..Valvokaa ja rukoilkaa..amen.

    • Höpörohvetiahehheh

      Rohveetta Lindström. Missä pihvi?

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1700
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1339
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1268
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      183
      1152
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1051
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1043
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      876
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      794
    Aihe