Inhoan monimutkaisia ruokaohjeita

sualaa.sualaa

Mukamas mitä hienompi ruoka, sen enemmän siihen tulee kaiken maailman mausteita ja lisäaineita. Tilkka sitä ja hyppysellinen tätä ja ripaus tuota.

Hetken päästä huomaa, että jääkaapissa on kokonainen komppania avattuja tölkkejä ja purkkeja, joissa on jotain ihme marinaadeja tai kastikkeita, jotka eivät avattuna säily kuin viikon, ja silti ne ovat olleet siellä jo kuukausikaupalla. Samoin maustehyllyssä on sellaisia mausteita, joita tarvitaan kerran kolmessa vuodessa. Jopa leivinjauhe ja ruokasooda vanhenevat kaappiin, kun meillä ei niin ahkeraan leivota.

Ruokaohjeet ovat kuin kaupan salaliitto saada ostelemaan kaikenlaisia aineksia, joita tarvitaan vain liraus tai loraus, ja loput menevät pilalle.

13

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maustekollektiivi

      Kantsii ostaa vaan harvinaisia mausteita ja toisaalta niitä mitä tarvii joka päivä. Naapureilta voi lainata loput ja itse voi lainata naapureilla 2-3 harvinaista maustetta jotka on vartavasten hankkinut.

    • reilu_peli
    • nokkeluus
    • Lautas-Liina

      Minä myös olen alkanut välttää ohjeita, joissa on ylipitkä ainesluettelo. Katson aina, mitä jääkaapissa on valmiiksi ennen kuin suunnittelen seuraavan päivän ruokalistan. Yritän käyttää tähteet tarkasti, eläkeläisellä kun ei ole liikaa rahaa. Varsinkin ruokalehtien ohjeissa on kaikenlaisia kummallisuuksia, joita ei saa kuin Helsingin erikoiskaupoista. Ei tulisi mieleenikään lähteä etsimään vaikkapa siitepölyä (!).

      Ne erikoiset maustetahnat yms. kyllä säilyvät jääkaapissa pitkäänkin, minulla on esim. sambal oelekia vuosia sitten avatussa purkissa. Kyllä silmät, nenä ja suu kertovat, milloin tuotetta ei voi enää käyttää.

    • inssikokki

      Höpön löpön. Italialainen ruoka kokataan tosi simppelisti vähistä aineksista. Katteleppa YouTubesta Gennaro Contaldon Food Tube-kanavaa.

      • seonniinsimppelii

        Aivan oikein - italialaiset ovat ymmärtäneet simppelin ruoan tekemisen.

        Itseasiassa hyvään ruokaan ei tarvita kuin hyvät raaka-aineet, muutama mauste, yksi/kaksi yrttiä, hyvä valmistus ja se on siinä.

        Joskus aikoinaan joku tseffi mainitsi ettei suostu tekemään ruokaa yli kymmenestä raaka-aineesta ja minä olen samoilla linjoilla.

        Oikeastaan paras pasta-ateriani on pasta kiehumaan suolattuun veteen samalla pilkkoen sipuli, valkosipuli runsaasti öljyttyyn pannuun, vähän peppaa, suolaa, ehkä chiliä ja kuullottaen miedolla lämmöllä,

        Kun pasta on kypsää valuttaa sen, pannulla olleet sekoittaen siihen ja lautaselle, vähän parmesaani-raastetta päälle ja muutama hyvä domsku oheen ja eiku ääntä kohden - simppeli voikin olla todella hyvää.

        Bourdain ihastui jopa Rooman-jaksossaan mustapippuri-pastaan, joka oli vain pastaa (linguini)i,öljyä, peppaa, suolaa ja parmesaania sekoitettuna yhteen - enempää ei oikeastaan tarvita.


    • olipareseptitaiei

      Minä inhoan kaikkea ruoanlaittoa.

      • tsemppiäpeliin

        Ja minä inhoan kaikkia, jotka inhoavat ruoanlaittoa!


      • lapsellista

        Minä inhoan niitä jotka käyttävät sanoja peppa tai tsikkeni


      • peppatsikkeni

        No sitten sinä inhoat minua, sillä käytän juuri noita sanoja ruokaohjeissani.


      • tekkeepahhoo

        Inhotaan siis kaikkea - niin ruoanlaittoa kuin elämää ylipäänsä - yökkis!


      • lapsellista
        peppatsikkeni kirjoitti:

        No sitten sinä inhoat minua, sillä käytän juuri noita sanoja ruokaohjeissani.

        kato, ymmärsit


    • Anonyymi

      Imelletty perunalaatikko on raaka-aineiltaan varsin yksinkertainen ruoka - siihen tarvitaan ainoastaan perunaa ja hiukan jauhoa ja voita sekä notkistamiseen maitoa ja maustamiseen suolaa ja ehkä hiukan vettä. Imellettyä perunalaatikkoa ei makeuteta siirapilla - maku saadaan aidosti imeltämällä.

      Perunan myyjillä on vielä loppukesästäkin edllisen vuoden satoa imelletyn perunalaatikon valmistamiseen. Edellisen vuoden sato toimii erittäin hyvin imellettyyn perunalaatikkoon.

      Imelletty perunalaatikko ainekset:

      3 kg soseutuvia perunoita
      4 runsasta ruokalusikallista vehnäjauhoja
      n. 1 litra maitoa
      50-100 g voita
      3 teelusikallista suolaa

      Ohje:

      1. Pestään perunat ja kuoritaan raakoina kattilaan. Varsinkin kypsennettessä helposti hajoavat perunat keitetään kypsiksi mahdollisimman pienessä vesimäärässä, ja perunat soseutetaan kattilassa kuumina suoraan keittoveteen sakeaksi soseeksi.

      2. Sose jäähdytetään huolella n. 70 asteiseksi ja sekoitetaan jäähtymisen aikana.

      3. Jauhot lisätään vähitellen ja koko ajan sekoittaen n. 70 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Sekoitetaan tasaiseksi. Sosetta notkistetaan tarvittaessa 70 asteisella vedellä. Jauhot on hankala sekoittaa kuivaan tönkkösoseeseeen. Tönkkösose ei aina edes imelly. Laita kansi kattilaan.

      4. Sosekattila laitetaan n.70 asteiseen uuniin. Soseen annetaan imeltyä noin 3 tuntia. Sosetta sekoitetaan 2-3 kertaa ja maistamalla seurataan imeltymisen edistymistä.

      5. Lisätään voi imeltyneeseen soseeseen sulamaan ohuina viipaleina. Lisätään maitoa niin että saadaan notkeahko puuromainen sose. Lisätään suola. Sekoitetaan hyvin.

      6. Sose laitetaan voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Pinnalle lisätään muutamia voinokareita ja mahdollisesti korppujauhoa. Paistetaan aluksi 180-210 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila 130-140 asteeseen ja näin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
      Perinteistä yksinkertaista imellettyä perunalaatikkoa paistetaan noin 3 tuntia.

      *************
      Ohje ei ole niin hankala, kuin miltä se ensi silmäyksellä näyttää.
      Rohkeasti kokeilemaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2892
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1976
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1188
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1023
    Aihe