Aiheuttaako rypsiöljy muistisairauksia?

tutkittuon

Templen yliopiston uuden tutkimuksen mukaan rypsiöljyllä on yhteys huonontuneeseen muistiin ja heikentyneeseen oppimiskykyyn Alzheimer-potilailla.Tutkimus tehtiin hiirillä. Tutkijoiden mukaan heidän tutkimuksensa osoittaa, että rypsiöljy on aivoille enemmänkin epäterveellistä kuin terveellistä. Tutkimusryhmä aiempien tutkimusten mukaan neitsytoliiviöljy voisi olla aivoterveydelle hyödyksi. Myös nämä kokeet tehtiin hiirillä ja tulokset julkaisi arvostettu tiedelehti Scientific Reports.

Ursula Schwab ehätti heti tyrmäämään rypsiöljytutkimuksen (sehän oli suorastaan kunnianluokkaus suomalaisia ravitsemustieteilijöitä ja -terapeutteja kohtaan):
- Kun rasvojen vaikutusta tutkitaan hiirillä, voidaan saada tuloksia, jotka eivät ole sovellettavissa ihmisiin, kommentoi ravitsemusterapian professori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta Iltalehdessä.

Rypsiöljyn ja muistisairauden yhteydestä uusi tulos - ei vaikuta suomalaisiin suosituksiin

Extra-Virgin Olive Oil Preserves Memory and Protects Brain Against Alzheimer's Disease, New Research at Temple Shows]

25

776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv27

      Tutkittu hiirillä ja rypsiöljyn määrällä 2 rkl/d. Skaalattuna ihmiseen tuo on (70 kg vs. 70 g) sitten 2000 rkl ja kun 1 rkl on noin 12 g niin ihmisen päiväannos on 24 kg rypsiöljyä.

      Jyrsijöillä testattuna sitten tyydyttynyt rasva lisää sydänkohtauksia tuntuvasti. Metaboliassa on näet eroja.

      • veijo78376

        "Jyrsijöillä testattuna sitten tyydyttynyt rasva lisää sydänkohtauksia tuntuvasti. Metaboliassa on näet eroja."

        Ja ihmisillä testattuna mitään terveyshaittoja ei ole todettu. margariineista ja kevyttuotteista ei koskaan ole löydetty minkäänlaista terveyshyötyä.

        hpv

        Alkaako poletti pudota paikalleen siellä satumaailmassa?


    • joutavat

      Muualla aiheuttaa ongelmia meillä ei Suomalaisilla on erilaiset geenit. Me muuten ihan huvikseen johdetaan maailmalla alzheimer tauti tilastoa. ja samoin lasten ykkös diabeteksessä..
      Molemat johtuvat sokerista, mutta siihen vaikutta monet muutkin asiat, kuten teolliset korvike ruoka-aineet.

      • hpv27

        Alzheimerin suurin riskitekijä on huonot kolesteroliarvot ja suomalaisten kolesteroliarvot olivat törkeän huonot -70-luvun taitteessa. Geeneissä (APOE-geenin nelosmuunnos jota on Suomessa eniten maailmassa, tuo altistaa huonoille kolesteroliarvoille) ja ravinnossa on siis syy.

        Ykköstyypin syitä ei vielä tarkkaan tiedetä. Suosituin teoria on geneettinen alttius ja enterovirus, joka käynnistää autoimmuunireaktion. Sokerilla ei ole osaa eikä arpaa tilanteessa.


    • Kauanelänyt

      Ruokaöljyssä pitää olla ravinteita, jotta se olisi terveellistä. Siksi oliiviöljy on terveellistä, koska siinä on flovonoideja. Yleisesti vanhat öljyt ovat terveellisiä, viime vuosisadan uudet tuklokkaat ovat kyseenalaisi. Näitä ovat mm. rypsi-, rapsi-, soija-, auringonkukka- ja maissiöljy. Hyviä ovat kookos-, palmu- ja juuri tuo oliiviöljy.

      • hpv27

        Kookos- ja palmuöljyssä ei ole lainkaan hivenaineita. Sen sijaan rypsi-, auringonkukka- ja soijaöljyssä niitä on. Otetaan esimerkiksi rypsiöljy:
        rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 22 080 mg
        rasvahappo 18:3 n-3 (alfalinoleenihappo) 10 876 mg
        E-vitamiini alfatokoferoli 18.9 mg
        K-vitamiini 150.00 µg

        Oliiviöljyssä noita on sitten huomattavasti vähemmän ja palmu- ja kookosöljyssä olemattomasti. Noita muitakin öljyjä on käytetty pitkään, länsimaissa rypsiöljy on uusi tulokas mutta Japanissa sitä on käytetty pitkään.


    • VHH-lainen
    • sivusta-seuraaja
      • hpv27

        Tuolta artikkelilta vetää kyllä pohjan pois se, että hiilihydraatin käyttö ei suinkaan ole lisääntynyt vaan vähentynyt. Ennen syötiin miltei pelkästään viljaa ja perunaa, nykyään muutakin.

        1900-luvun alussa suomalaiset söivät noin 15 kg lihaa vuodessa ja nyt noin 70 kg. Rasvan osuus oli 1900-luvun alussa noin 10E% tms. ja nyt 37E%. Vastaavasti hiilihydraatin osuus on laskenut noin 80E%:sta 43E%:iin.

        Aasiassa on pärjätty hyvin ilman länsimaisia elintasosairauksia ruokavaliolla jossa on jopa 80E% hiilihydraattia. Terveellisin ruokavalio löytynee näiden väliltä.


    • VHH-lainen

      Edes Harvardin korrelaatioklovnit eivät löydä korrelaatiota voin syönnin ja sydäntaudin välille. Sitävastoin he havaitsevat voin syönnin liittyvän PIENEMPÄÄN riskiin sairastua diabetekseen. Vain vähän pienempään, mutta kuitenkin.
      Netti kirjoittajat ovat eri mieltä, syytä siihen en tiedä
      https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?p=2171813#p2171813

      • hpv27

        Katsotaampa mitä ne Harvardin tutkijat sanovat tuosta Time-lehden artikkelista:
        https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2016/06/30/we-repeat-butter-is-not-back/

        Kyseessä siis samat Harvardin tutkijat jotka laativat sen Time-lehden pohjana olleen artikkelin.

        Eli heidän mukaansa voi ei ole sen huonompi kuin keskimääräinen amerikkalainen dieetti. Keskimääräinen amerikkalainen dieetti koostuu taas pitkälti huonoista hiilihydraateista, kovaa rasvaa on liikaa, kasviksia ja hedelmiä liian vähän. Vain 5% amerikkalaisista ylipäätänsä seutaa ravitsemussuosituksia.

        Laardikarppaajat nyt toistelevat näitä samoja juttuja jatkuvasti. Tätäkin Time-lehden artikkelia vaikka heille on lukuisia kertoja kerrottu miksi voi ei edelleenkään ole terveellistä.


      • VHH-lainen

        Aivan oikein. Time lehti kirjoitti ja kehuin tri Ancela Keys:n saavutuksia, joita hän tekin rasvateorian puolesta.
        Samane lehti kehui viime vuonna voin paremmuutta sydänsairauksien kannalta.Että.

        Se on kova homma puolustaa epäterveellisyyttä. (sokeria, lisäaineita ja kemikaaleja)


      • hpv27
        VHH-lainen kirjoitti:

        Aivan oikein. Time lehti kirjoitti ja kehuin tri Ancela Keys:n saavutuksia, joita hän tekin rasvateorian puolesta.
        Samane lehti kehui viime vuonna voin paremmuutta sydänsairauksien kannalta.Että.

        Se on kova homma puolustaa epäterveellisyyttä. (sokeria, lisäaineita ja kemikaaleja)

        Tai voita.

        Ancel Keys teki kyllä mittavan työn kansanterveyden parantamiseksi. Sen ajan resurssit ja tutkimusmenetelmät olivat huonoja mutta niillä päästiin liikkeelle. Tuon työn ansiosta esimerkiksi Suomessa merkittävä osa ravinnon tyydyttyneestä rasvasta korvautui tyydyttymättömällä ja kansanterveys parani huimasti.

        En ole tuota Time:n artikkelia lukenut mutta tuskin siinä nyt ylistettiin voita kun sen pohjana oleva tieteellinen artikkelikaan ei sitä tehnyt. Aikakausilehdet nyt ovat aikakausilehtiä ja ne julkaisevat artikkeleita siltä pohjalta mikä lukijoita kiinnostaa.

        Sen sijaan Harvard ajaa terveellisyyttä. Suosittaa pehmeitä rasvoja, täysjyvää, palkokasveja, kasviksia, hedelmiä, rasvaista kalaa, vaaleaa lihaa ja vähärasvaisia maitotaloustuotteita. Ihan kuin THL:kin.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Tai voita.

        Ancel Keys teki kyllä mittavan työn kansanterveyden parantamiseksi. Sen ajan resurssit ja tutkimusmenetelmät olivat huonoja mutta niillä päästiin liikkeelle. Tuon työn ansiosta esimerkiksi Suomessa merkittävä osa ravinnon tyydyttyneestä rasvasta korvautui tyydyttymättömällä ja kansanterveys parani huimasti.

        En ole tuota Time:n artikkelia lukenut mutta tuskin siinä nyt ylistettiin voita kun sen pohjana oleva tieteellinen artikkelikaan ei sitä tehnyt. Aikakausilehdet nyt ovat aikakausilehtiä ja ne julkaisevat artikkeleita siltä pohjalta mikä lukijoita kiinnostaa.

        Sen sijaan Harvard ajaa terveellisyyttä. Suosittaa pehmeitä rasvoja, täysjyvää, palkokasveja, kasviksia, hedelmiä, rasvaista kalaa, vaaleaa lihaa ja vähärasvaisia maitotaloustuotteita. Ihan kuin THL:kin.

        Kun riisumme selityksistä kaikki tieteelliset mongerrukset, kolesteroli-hypoteesista .... Mutta kuten olen aikaisemmin osoittanut, kuoliniskut eivät vaikuta mitään kolesteoli-hypoteesiin, tai ruokavalio-sydäntauti hypoteesiin, tai omega-3 rasvahappo hyopoteesiin - tai miksi se ikinä muuttuukaan. Tämä hypoteesi on nykyään uskon asia, eikä uskon asioita voi tappaa tosiasioilla. Sillä Raamattu sanoo uskosta:

        "Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan mikä ei näy."

        Koetappas väittää tätä vastaan!


      • vegge
        hpv27 kirjoitti:

        Katsotaampa mitä ne Harvardin tutkijat sanovat tuosta Time-lehden artikkelista:
        https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2016/06/30/we-repeat-butter-is-not-back/

        Kyseessä siis samat Harvardin tutkijat jotka laativat sen Time-lehden pohjana olleen artikkelin.

        Eli heidän mukaansa voi ei ole sen huonompi kuin keskimääräinen amerikkalainen dieetti. Keskimääräinen amerikkalainen dieetti koostuu taas pitkälti huonoista hiilihydraateista, kovaa rasvaa on liikaa, kasviksia ja hedelmiä liian vähän. Vain 5% amerikkalaisista ylipäätänsä seutaa ravitsemussuosituksia.

        Laardikarppaajat nyt toistelevat näitä samoja juttuja jatkuvasti. Tätäkin Time-lehden artikkelia vaikka heille on lukuisia kertoja kerrottu miksi voi ei edelleenkään ole terveellistä.

        Tämä ei ole mitään uutta. Mies, joka kaikkein eniten on vaikuttanut ruokavalion ja sydäntautien välisen hypoteesin syntyyn, on täysin samaa mieltä. Lainaamme Ancel Keys’in erästä raporttia vuodelta 1956:

        ‘Aikuisella ihmisellä seerumin kolesterolitaso on olennaisimmalta osaltaan täysin riippumaton kolesterolin saannista, ihmisen kaikkien erilaisten ruokavalioiden osalta.’

        Mitä Ancel Keys on ajatellut myöhemmin ruokavaliossa olevan kolesterolin ja veressä olevan kolesterolin välisistä suhteista?

        "Ruoassa olevan kolesterolin ja veren kolesterolin välillä ei ole minkäänlaista yhteyttä. Ja tämän olemme tienneet kaiken aikaa. Ravinnossa olevalla kolesterolilla ei ole mitään merkitystä, ellet satu olemaan kananpoika tai kani.” Ancel Keys, Ph.D., Minnesotan yliopiston emeritus-professori, 1997.


      • hpv27
        vegge kirjoitti:

        Tämä ei ole mitään uutta. Mies, joka kaikkein eniten on vaikuttanut ruokavalion ja sydäntautien välisen hypoteesin syntyyn, on täysin samaa mieltä. Lainaamme Ancel Keys’in erästä raporttia vuodelta 1956:

        ‘Aikuisella ihmisellä seerumin kolesterolitaso on olennaisimmalta osaltaan täysin riippumaton kolesterolin saannista, ihmisen kaikkien erilaisten ruokavalioiden osalta.’

        Mitä Ancel Keys on ajatellut myöhemmin ruokavaliossa olevan kolesterolin ja veressä olevan kolesterolin välisistä suhteista?

        "Ruoassa olevan kolesterolin ja veren kolesterolin välillä ei ole minkäänlaista yhteyttä. Ja tämän olemme tienneet kaiken aikaa. Ravinnossa olevalla kolesterolilla ei ole mitään merkitystä, ellet satu olemaan kananpoika tai kani.” Ancel Keys, Ph.D., Minnesotan yliopiston emeritus-professori, 1997.

        Elimistö tekee kolesterolinsa itse tyydyttyneestä rasvasta. Ravinnon kolesteroli ei juurikaan tuohon vaikuta jollei ole kyse eräistä geneettisistä poikkeamista. Sen sijaan ravinnon tyydyttyneen rasvan määrä ja laatu vaikuttavat suuresti kolesterolin muodostumiseen. 1970 suomalaisten kokonaiskolesteroli oli 7.4 mmol/l ja nyt enää hiukan yli 5 mmol/l. Tuon seurauksena sydäntaudit romahtivat.

        Laatikaisella on hyvä kirjoitus rasvojen vaikutuksesta kolesteroliin. Googlaa 'Eri rasvojen vaikutus kolesteroliin, rypsiöljy vahvoilla'.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Elimistö tekee kolesterolinsa itse tyydyttyneestä rasvasta. Ravinnon kolesteroli ei juurikaan tuohon vaikuta jollei ole kyse eräistä geneettisistä poikkeamista. Sen sijaan ravinnon tyydyttyneen rasvan määrä ja laatu vaikuttavat suuresti kolesterolin muodostumiseen. 1970 suomalaisten kokonaiskolesteroli oli 7.4 mmol/l ja nyt enää hiukan yli 5 mmol/l. Tuon seurauksena sydäntaudit romahtivat.

        Laatikaisella on hyvä kirjoitus rasvojen vaikutuksesta kolesteroliin. Googlaa 'Eri rasvojen vaikutus kolesteroliin, rypsiöljy vahvoilla'.

        Harvardin porukka piiloitti tutkimuksesta osion joka toi esille maissiöljyn sydän turmiollisuuden niin kuinka me voimme uskoa yhtään mitään?

        Ai Laatikainen!? Montako ruumista hän on avannut tahi korkeintaan ollut näkemässä? Mitä tulee riskilaskureihin niin ne yrittää ennustaa sydänterveyttä, mutta tilastot olis todistus voimiltaan sellista tiiknafuulia eli ylivoimaista todistus arvoa.
        Tuolta löydät koottuja tilastoja kirsikanpoiminnan tapaan vaikka luumut taitaa olla maukkaampia.
        http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        Harvardin porukka piiloitti tutkimuksesta osion joka toi esille maissiöljyn sydän turmiollisuuden niin kuinka me voimme uskoa yhtään mitään?

        Ai Laatikainen!? Montako ruumista hän on avannut tahi korkeintaan ollut näkemässä? Mitä tulee riskilaskureihin niin ne yrittää ennustaa sydänterveyttä, mutta tilastot olis todistus voimiltaan sellista tiiknafuulia eli ylivoimaista todistus arvoa.
        Tuolta löydät koottuja tilastoja kirsikanpoiminnan tapaan vaikka luumut taitaa olla maukkaampia.
        http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html

        Pitkäaikaiset ravitsemustutkimukset suoritetaan niin, että ravitsemustutkijat hankkivat tutkituilta luvan tutkimukseen ja tekevät tutkittavista havaintoja mahdollisesti vuosikymmeniä. Jos tutkittava kuolee niin he saavat myös ruumiinavausraportin tai tiedon kuolinsyystä jos se on selvä eikä ruumiinavausta suoriteta. Tämä taas perustuu tutkimussuosuostumukseen.

        Malkolm Kendricsin höpinöiltä on vedetty pohja pois vaikka kuinka monta kertaa. Nuo rasvankulutustilastot eivät pidä paikkaansa eikä niillä edes ole merkitystä koska kyseessä on heterogeeninen populaatio eikä yksilökohtaisia tietoja ole saatavissa. Kolesterolin merkitystä sydäntaudeissa on seurattu seuraamalla kymmeniä tuhansia ihmisiä mittaamalla heidän kolesteroliarvonsa säännöllisesti ja seuraamalla sydäntauteihin sairastumisia ja kuolemia. Lopputuloksena se, että huonot kolesteroliarvot ovat merkittävin sydäntautien riskitekijä.

        Jos nyt vaikka lukisit tämän ja kommentoisit miksi Masterjohnin kritiikki ei pidä paikkaansa:
        http://www.cholesterol-and-health.com/Malcolm-Kendrick-Great-Cholesterol-Con.html

        Hupaisin Kendricsin perusteluista on teleoanalyysi. Sen mukaan koetta ei tarvitse tehdä vaan voidaan tehdä ajatuskoe, jolla asia voidaan perustella.

        Absurdein on tietysti se, että kolesterolia ei voida tehdä tyydyttyneestä rasvasta kun sen synteesi tunnetaan oikein hyvin.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Pitkäaikaiset ravitsemustutkimukset suoritetaan niin, että ravitsemustutkijat hankkivat tutkituilta luvan tutkimukseen ja tekevät tutkittavista havaintoja mahdollisesti vuosikymmeniä. Jos tutkittava kuolee niin he saavat myös ruumiinavausraportin tai tiedon kuolinsyystä jos se on selvä eikä ruumiinavausta suoriteta. Tämä taas perustuu tutkimussuosuostumukseen.

        Malkolm Kendricsin höpinöiltä on vedetty pohja pois vaikka kuinka monta kertaa. Nuo rasvankulutustilastot eivät pidä paikkaansa eikä niillä edes ole merkitystä koska kyseessä on heterogeeninen populaatio eikä yksilökohtaisia tietoja ole saatavissa. Kolesterolin merkitystä sydäntaudeissa on seurattu seuraamalla kymmeniä tuhansia ihmisiä mittaamalla heidän kolesteroliarvonsa säännöllisesti ja seuraamalla sydäntauteihin sairastumisia ja kuolemia. Lopputuloksena se, että huonot kolesteroliarvot ovat merkittävin sydäntautien riskitekijä.

        Jos nyt vaikka lukisit tämän ja kommentoisit miksi Masterjohnin kritiikki ei pidä paikkaansa:
        http://www.cholesterol-and-health.com/Malcolm-Kendrick-Great-Cholesterol-Con.html

        Hupaisin Kendricsin perusteluista on teleoanalyysi. Sen mukaan koetta ei tarvitse tehdä vaan voidaan tehdä ajatuskoe, jolla asia voidaan perustella.

        Absurdein on tietysti se, että kolesterolia ei voida tehdä tyydyttyneestä rasvasta kun sen synteesi tunnetaan oikein hyvin.

        "Pitkäaikaiset ravitsemustutkimukset suoritetaan niin, että ravitsemustutkijat hankkivat tutkituilta luvan tutkimukseen ja tekevät tutkittavista havaintoja mahdollisesti vuosikymmeniä. "

        Miten lienee ne Turun lapsoset?? Lienevät jo 25vuotiaiata? Hipihiljaa ollaa
        an niinku viisasta on. Huhut kertovat notta yksittäis tapauksia ja surkeita.

        "Malkolm Kendricsin höpinöiltä on vedetty pohja pois vaikka kuinka monta kertaa. "

        Taitaa olla toisinpäin?

        "Lopputuloksena se, että huonot kolesteroliarvot ovat merkittävin sydäntautien riskitekijä."

        Tuolta löytyy tilastoa notta ei voi väitteesi pitää paikkaansa. http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html

        Ne muka johtavat asiantuntijat eivät ole tuoneet tilastoja esille mitkä ovat sydäntautisten kolesterolit. Mulla oli alle viiden kun tulppa tuli ja nytten oli lähellä seiskaa ja kieltäydyin täysin statiineista. Utriaisen tilastot tuovat selkeästi esille notta niistä ei ole muuta kuin vahinkoa., kelakin on kysellyt niitten vaikutusta joltakin mikä se Statem tahi..

        "Hupaisin Kendricsin perusteluista on teleoanalyysi" Lieneekö tuo käsite sitten sitä ku kolesteroliaasin tuntijat vakuuttavat ... mutta se todisteiden kaappi on tyhyjää täynä.

        " kolesterolia ei voida tehdä tyydyttyneestä rasvasta" Ai niin ja sitten surkuhupaisa juttu notta rasvaisella maidolla oli HDL kolesterolia kohottava vaikutus mutta ei kurrilla.

        Juu sitten ystävämme proffa Knuuti ärhentelee.. seuraavaa: "Niistä käy esiin, että kuvantaminen tai valitut biomarkkerit eivät ole kovinkaan tehokkaita luokittelemaan ihmisiä riskiryhmiin.

        Poikkeuksena on sepelvaltimoiden kalkkikuvaus. Kalkkikuvauksessa mitataan suoraan sepelvaltimoissa oleva kalkkeutumien määrä.

        Tekniikka perustuu röntgentietokonekuvaukseen, jossa sepelvaltimoissa olevat kalkkikertymät mitataan suoraan. Koska tutkimuksessa ei käytetä varjoainetta ja se kestää vain muutaman sekunnin, se soveltuu seulontaan.

        Sepelvaltimoiden kalkkikertymien tiedetään korreloivan hyvin sepelvaltimoiden ateroskleroosiin vaikkakaan itse valtimoiden kalkki ei ole varsinainen vaaratekijä.

        Lisäämällä kalkkikuvaus saadaan riskin arvioon huomattava tarkennus verrattuna riskilaskuriin. NRI-arvo on 66% ja luokittelussa päästään jo 78% tarkkuuteen sydäntapahtumien ennustamisessa."

        http://hyvinvointi.ts.fi/?post_type=post&p=24158

        Olisko se nytten kalakkia vai voita kuten Unilever kertoi?


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        "Pitkäaikaiset ravitsemustutkimukset suoritetaan niin, että ravitsemustutkijat hankkivat tutkituilta luvan tutkimukseen ja tekevät tutkittavista havaintoja mahdollisesti vuosikymmeniä. "

        Miten lienee ne Turun lapsoset?? Lienevät jo 25vuotiaiata? Hipihiljaa ollaa
        an niinku viisasta on. Huhut kertovat notta yksittäis tapauksia ja surkeita.

        "Malkolm Kendricsin höpinöiltä on vedetty pohja pois vaikka kuinka monta kertaa. "

        Taitaa olla toisinpäin?

        "Lopputuloksena se, että huonot kolesteroliarvot ovat merkittävin sydäntautien riskitekijä."

        Tuolta löytyy tilastoa notta ei voi väitteesi pitää paikkaansa. http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html

        Ne muka johtavat asiantuntijat eivät ole tuoneet tilastoja esille mitkä ovat sydäntautisten kolesterolit. Mulla oli alle viiden kun tulppa tuli ja nytten oli lähellä seiskaa ja kieltäydyin täysin statiineista. Utriaisen tilastot tuovat selkeästi esille notta niistä ei ole muuta kuin vahinkoa., kelakin on kysellyt niitten vaikutusta joltakin mikä se Statem tahi..

        "Hupaisin Kendricsin perusteluista on teleoanalyysi" Lieneekö tuo käsite sitten sitä ku kolesteroliaasin tuntijat vakuuttavat ... mutta se todisteiden kaappi on tyhyjää täynä.

        " kolesterolia ei voida tehdä tyydyttyneestä rasvasta" Ai niin ja sitten surkuhupaisa juttu notta rasvaisella maidolla oli HDL kolesterolia kohottava vaikutus mutta ei kurrilla.

        Juu sitten ystävämme proffa Knuuti ärhentelee.. seuraavaa: "Niistä käy esiin, että kuvantaminen tai valitut biomarkkerit eivät ole kovinkaan tehokkaita luokittelemaan ihmisiä riskiryhmiin.

        Poikkeuksena on sepelvaltimoiden kalkkikuvaus. Kalkkikuvauksessa mitataan suoraan sepelvaltimoissa oleva kalkkeutumien määrä.

        Tekniikka perustuu röntgentietokonekuvaukseen, jossa sepelvaltimoissa olevat kalkkikertymät mitataan suoraan. Koska tutkimuksessa ei käytetä varjoainetta ja se kestää vain muutaman sekunnin, se soveltuu seulontaan.

        Sepelvaltimoiden kalkkikertymien tiedetään korreloivan hyvin sepelvaltimoiden ateroskleroosiin vaikkakaan itse valtimoiden kalkki ei ole varsinainen vaaratekijä.

        Lisäämällä kalkkikuvaus saadaan riskin arvioon huomattava tarkennus verrattuna riskilaskuriin. NRI-arvo on 66% ja luokittelussa päästään jo 78% tarkkuuteen sydäntapahtumien ennustamisessa."

        http://hyvinvointi.ts.fi/?post_type=post&p=24158

        Olisko se nytten kalakkia vai voita kuten Unilever kertoi?

        Hyvinhän noilla Turun interventioryhmällä menee:
        -Insuliiniherkkyys sen sijaan oli interventioryhmässä hieman vertailuryhmää parempi
        -Kolesteroliarvot laskivat interventioryhmän lapsilla vertailuryhmän lapsiin verrattuna muutaman prosentin verran
        -verisuonen seinämän parempana endoteelifunktiona

        Lue lisää täältä:
        https://www.fincardio.fi/site/assets/files/3382/sa3a_15_luku8.pdf

        Verisuoniplakki koostuu suurimmaksi osaksi kalkista. Sitä kalkkia vaan kertyy suonen seinämään sitä enemmän mitä suurempi on LDL-kolesteroli. Voihan tuohon ei vaikuta muuten kuin siten että voi korvaa ravinnossa sydänterveellistä juoksevaa rasvaa. Verisuoniplakissa on myös paljon kolesterolia.

        Mitäs mieltä lääkärisi on ollut kolesteroliarvojesi huonontumisesta?


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Hyvinhän noilla Turun interventioryhmällä menee:
        -Insuliiniherkkyys sen sijaan oli interventioryhmässä hieman vertailuryhmää parempi
        -Kolesteroliarvot laskivat interventioryhmän lapsilla vertailuryhmän lapsiin verrattuna muutaman prosentin verran
        -verisuonen seinämän parempana endoteelifunktiona

        Lue lisää täältä:
        https://www.fincardio.fi/site/assets/files/3382/sa3a_15_luku8.pdf

        Verisuoniplakki koostuu suurimmaksi osaksi kalkista. Sitä kalkkia vaan kertyy suonen seinämään sitä enemmän mitä suurempi on LDL-kolesteroli. Voihan tuohon ei vaikuta muuten kuin siten että voi korvaa ravinnossa sydänterveellistä juoksevaa rasvaa. Verisuoniplakissa on myös paljon kolesterolia.

        Mitäs mieltä lääkärisi on ollut kolesteroliarvojesi huonontumisesta?

        "Hyvinhän noilla Turun interventioryhmällä menee:"

        Olis kiva tietää kuinka heitin koulumenestys mahtoi olla? Kuinka heitin lihakset silleen tuliko minkään lajin urheilkijaa? Nämä minua kiinnostais eikä mitkään kolesterolkit koska ne on hyvinkin .. niin mitä ne on. Eli kokonaisuudessaan mitä he ovat noin muutenvaan.

        "Verisuoniplakki koostuu suurimmaksi osaksi kalkista."

        Ja statiinit lisäävät kalkin muodostusta. K2-vitamiinin on havaittu vähentävän kalkkeutumia rotilla joten???

        "Mitäs mieltä lääkärisi on ollut kolesteroliarvojesi huonontumisesta?"

        Ensimmäisenä kiukutteli mun kolesta ja risättiä siihen josta kieltäydyin.. kiukutteli vielä ku en ole primaspaania syönyt koska mulla tirskutteli verta nenusta ku tuli liioiteltua sen kanssa. Nitroja mulla eoi oo ollut kymmeneen vuoteen enkä ole tarvinnut.

        erroin notta en usko koko hoopotukseen ja mullahan oli alhaiset ku lasareettiin vietiin... Pyysin röykeästi tilastoo näyttöä kolesterolin vaaroista ja myöskin niistä kovien rasvojen haitoista. Kirijootti konneelleen notta potilas kieltäytyy tästä hoidosta. Kerroin Utriaisen tilastoista ja tsekkitutkimuksesta joten hää järkevänä miehenä huomasi notta tää on pohjaton suo.

        Ja Laatikaisen uskottavuus/luotettavuus?

        Niin, Laatikainen viittaa australialaiseen meta-analyysiin vuodelta 2013:

        http://journals.plos.org/plosone/articl ... ne.0076480

        Lainaa:
        Conclusion
        Increasing whole fat and low fat dairy food consumption increases weight but has minor effects on other cardio-metabolic risk factors.


        Siinä sen enempää rasvattoman kuin täysmaidon kulutuksen lisäämisellä ei ollut merkittävää vaikutusta muihin sv-tautien riskitekijöihin kuin painoon, jota molemmat nostivat. Tässä uudessa tanskalaistutkimuksessakaan ei saatu merkittävää eroa rasvattoman ja täysmaidon välille vaikutuksessa LDL:ään.

        Laatikaisen twiittaus pitää siis sellaisenaan paikkansa, mutta on kierosti mietitty antamaan harhaanjohtava kuva tanskalaistutkimuksen tuloksista, joiden mukaan ainoa merkittävä ero rasvattoman ja täysmaidon välillä oli se, että täysmaito nosti hyvää kolesterolia, HDL:ää. Laatikainen ummisti tapansa mukaisesti silmänsä maitorasvalle myönteiseltä tulokselta ja johti twiittauksellaan seuraajiaan harhaan.

        Samaa rataa näyttäis olevan lihan tappavuus. Tutkimuksessa ilmeni notta pitkälle jalostetut lihatuotteet aiheuttivat syöpää. Mutta ku se täällä tulukittiin niin punainen liha tappaa.


      • saakokysyä
        hpv27 kirjoitti:

        Hyvinhän noilla Turun interventioryhmällä menee:
        -Insuliiniherkkyys sen sijaan oli interventioryhmässä hieman vertailuryhmää parempi
        -Kolesteroliarvot laskivat interventioryhmän lapsilla vertailuryhmän lapsiin verrattuna muutaman prosentin verran
        -verisuonen seinämän parempana endoteelifunktiona

        Lue lisää täältä:
        https://www.fincardio.fi/site/assets/files/3382/sa3a_15_luku8.pdf

        Verisuoniplakki koostuu suurimmaksi osaksi kalkista. Sitä kalkkia vaan kertyy suonen seinämään sitä enemmän mitä suurempi on LDL-kolesteroli. Voihan tuohon ei vaikuta muuten kuin siten että voi korvaa ravinnossa sydänterveellistä juoksevaa rasvaa. Verisuoniplakissa on myös paljon kolesterolia.

        Mitäs mieltä lääkärisi on ollut kolesteroliarvojesi huonontumisesta?

        Saako kysyä millä vietillä se plakki sinne valtimoon kehittyy?


      • hpv27
        saakokysyä kirjoitti:

        Saako kysyä millä vietillä se plakki sinne valtimoon kehittyy?

        Lue vaikka täältä:
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00095

        'Tauti alkaa valtimoiden sisäpintaa verhoavasta ohuesta sisäkalvosta, jonka alle alkaa kertyä pääasiassa veren pahasta kolesterolista (LDL-kolesteroli ks. «Kolesteroli»1) peräisin olevaa materiaalia. Kertyminen on hyvin hidasta ja voi alkaa jo nuoruudessa. Ammattikielelä kolesterolikertymästä käytetään nimitystä plakki. '


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        "Hyvinhän noilla Turun interventioryhmällä menee:"

        Olis kiva tietää kuinka heitin koulumenestys mahtoi olla? Kuinka heitin lihakset silleen tuliko minkään lajin urheilkijaa? Nämä minua kiinnostais eikä mitkään kolesterolkit koska ne on hyvinkin .. niin mitä ne on. Eli kokonaisuudessaan mitä he ovat noin muutenvaan.

        "Verisuoniplakki koostuu suurimmaksi osaksi kalkista."

        Ja statiinit lisäävät kalkin muodostusta. K2-vitamiinin on havaittu vähentävän kalkkeutumia rotilla joten???

        "Mitäs mieltä lääkärisi on ollut kolesteroliarvojesi huonontumisesta?"

        Ensimmäisenä kiukutteli mun kolesta ja risättiä siihen josta kieltäydyin.. kiukutteli vielä ku en ole primaspaania syönyt koska mulla tirskutteli verta nenusta ku tuli liioiteltua sen kanssa. Nitroja mulla eoi oo ollut kymmeneen vuoteen enkä ole tarvinnut.

        erroin notta en usko koko hoopotukseen ja mullahan oli alhaiset ku lasareettiin vietiin... Pyysin röykeästi tilastoo näyttöä kolesterolin vaaroista ja myöskin niistä kovien rasvojen haitoista. Kirijootti konneelleen notta potilas kieltäytyy tästä hoidosta. Kerroin Utriaisen tilastoista ja tsekkitutkimuksesta joten hää järkevänä miehenä huomasi notta tää on pohjaton suo.

        Ja Laatikaisen uskottavuus/luotettavuus?

        Niin, Laatikainen viittaa australialaiseen meta-analyysiin vuodelta 2013:

        http://journals.plos.org/plosone/articl ... ne.0076480

        Lainaa:
        Conclusion
        Increasing whole fat and low fat dairy food consumption increases weight but has minor effects on other cardio-metabolic risk factors.


        Siinä sen enempää rasvattoman kuin täysmaidon kulutuksen lisäämisellä ei ollut merkittävää vaikutusta muihin sv-tautien riskitekijöihin kuin painoon, jota molemmat nostivat. Tässä uudessa tanskalaistutkimuksessakaan ei saatu merkittävää eroa rasvattoman ja täysmaidon välille vaikutuksessa LDL:ään.

        Laatikaisen twiittaus pitää siis sellaisenaan paikkansa, mutta on kierosti mietitty antamaan harhaanjohtava kuva tanskalaistutkimuksen tuloksista, joiden mukaan ainoa merkittävä ero rasvattoman ja täysmaidon välillä oli se, että täysmaito nosti hyvää kolesterolia, HDL:ää. Laatikainen ummisti tapansa mukaisesti silmänsä maitorasvalle myönteiseltä tulokselta ja johti twiittauksellaan seuraajiaan harhaan.

        Samaa rataa näyttäis olevan lihan tappavuus. Tutkimuksessa ilmeni notta pitkälle jalostetut lihatuotteet aiheuttivat syöpää. Mutta ku se täällä tulukittiin niin punainen liha tappaa.

        Tuosta STRIP-dohumentista:
        'Lapsen ja nuoren murrosiän kehitykselle, pituuskasvulle tai
        henkiselle kehitykselle ei todettu olevan mitään haittaa siitä,
        että he saivat ruoastaan vähemmän tyydyttyneitä eli eläin-
        peräisiä rasvoja (taulukko) ja enemmän tyydyttymättömiä
        eli kasviperäisiä rasvoja (6). Myöskään aiempaa arviota pie-
        nempi rasvan saanti ei 1–2-vuoden iässä hidastanut kasvu'

        Sydäntautien syy ei ole tyydyttynyt rasva vaan LDL-kolesteroli. Jos kova rasva korvataan huonoilla hiilihydraateilla niin kolesteroliarvot voivat jopa huonontua. Korvaaminen täysjyväviljalla tai pehmeällä rasvalla taas parantaa kolesteroliarvoja. Syykin on selvä, elimistö tuottaa hiilihydraatista tyydyttynyttä rasvaa ja normaalipainoisellakin rasvaa on noin 20% eli ihan riittävästi kolesterolin tuotantoon.

        Järkevänä miehenä lääkärisi siis lopetti jankkaamisen. Päätynet sitten tilastoluvuksi seuraavaan tutkimukseen jossa tutkitaan sydänkohtauspotilaiden sitoutumista hoitoon.

        K-vitamiinista on näyttöä sv-sairauksien hoidossa. Se kylläkin lisää verenvuototaipumusta.

        Jokos olet aloittanut tupakoinnin ja lisännyt ruokaan runsaasti suolaa? THL:n mielestä kun molempien käyttö lisää sv-sairauksia.


      • estäävuotoa
        hpv27 kirjoitti:

        Tuosta STRIP-dohumentista:
        'Lapsen ja nuoren murrosiän kehitykselle, pituuskasvulle tai
        henkiselle kehitykselle ei todettu olevan mitään haittaa siitä,
        että he saivat ruoastaan vähemmän tyydyttyneitä eli eläin-
        peräisiä rasvoja (taulukko) ja enemmän tyydyttymättömiä
        eli kasviperäisiä rasvoja (6). Myöskään aiempaa arviota pie-
        nempi rasvan saanti ei 1–2-vuoden iässä hidastanut kasvu'

        Sydäntautien syy ei ole tyydyttynyt rasva vaan LDL-kolesteroli. Jos kova rasva korvataan huonoilla hiilihydraateilla niin kolesteroliarvot voivat jopa huonontua. Korvaaminen täysjyväviljalla tai pehmeällä rasvalla taas parantaa kolesteroliarvoja. Syykin on selvä, elimistö tuottaa hiilihydraatista tyydyttynyttä rasvaa ja normaalipainoisellakin rasvaa on noin 20% eli ihan riittävästi kolesterolin tuotantoon.

        Järkevänä miehenä lääkärisi siis lopetti jankkaamisen. Päätynet sitten tilastoluvuksi seuraavaan tutkimukseen jossa tutkitaan sydänkohtauspotilaiden sitoutumista hoitoon.

        K-vitamiinista on näyttöä sv-sairauksien hoidossa. Se kylläkin lisää verenvuototaipumusta.

        Jokos olet aloittanut tupakoinnin ja lisännyt ruokaan runsaasti suolaa? THL:n mielestä kun molempien käyttö lisää sv-sairauksia.

        "K-vitamiinista on näyttöä sv-sairauksien hoidossa. Se kylläkin lisää verenvuototaipumusta."

        senatsakasin?

        https://fi.wikipedia.org/wiki/K-vitamiinit


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe