Lumikaaos Helsinki-Vantaan lentokentällä

oijnasdf

Eikös Suomeen pitänyt tulla eteläsaksalainen ilmasto, vai olenko missannut jonkin päivitetyn ennustuksen?

Ihan normaalilta suomalaiselta talvelta tämä minusta vaikuttaa. Tällaisia ne ovat olleet kymmeniä, satoja, tuhansia, kymmeniä tuhansia vuosia ... Helsinki-Vantaan lentokenttä tietysti on ollut vasta joitakin kymmeniä vuosia ei sentään vielä satoja vuosia.

Mutta sitä mää ihmettelen kauhiast, että mihin ne meidän maksamamme energiaverot oikein menevät. Huijareille niitä tiedetään menevän, sinnekö sitten menevät kaikki? Missä se järki sitten on? Miksi antaa huijarille sellaista rahaa, jonka voisi käyttää oman kansan hyväksi? Vaikkapa rakentamalla lastensairaalan ihan itse eikä vuokraamalla sitä kalliilla ruotsinkieliseltä säätiöltä? Miksi meidän pitäisi edistää ruotsinkielisten säätiöiden busineksia?

22

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lintsasitkoperuskoulun

      Taas yksi joka ei ymmärrä sään ja ilmaston eroa.Ja näitä riittää..

      • ykspöljä

        voe,voe,,sää ja ilmasto liittyvät toisiinsa.


    • PetteriTurvokki

      Ennusteessa kävi kuten AGW ennusteissa yleensäkin, eli täysin päin vastoin. Etelä-Saksaan tulikin Oulun ilmasto.

    • Eelis__Perma__nen

      Vieläkö tämä sama väärinkäsitys. Täällä palstalla on sanottu useaan kertaa ennustetun, että POHJOIS-saksalainen ilmasto saattaa olla odotettavissa Etelä-Suomeen vuosisadan lopussa, siihen on yli 70 vuotta aikaa. Asia on linkein todistettu. Saas nähdä vieläkö joku vähäjärkinen jankuttaa tätä samaa mantraansa jonkun normaalin talvisen lumisateen saapuessa. Jos, niin se kertookin jo paljon kylmähörhön älykkyysosamäärästä....

      • PetteriTurvokki

        Haha! Tuleeko se 69v. ja 364pv. päästä kerralla? Kun ei oo 20 vuoteen lämmenny yhtään.


      • Eelis__Perma__nen

        Niin nythän oli kyse Suomen ilmastosta. Näytätkö linkein tuon väitteesi että ei oo 20 vuoteen lämmennyt yhtään todeksi? Minä voin sitten näyttää hieman toisenlaista tietoa. Kuten sinäkin tiedät (jos sen uskallat tunnustaa) on 2000-luku ollut keskimäärin Suomessa melkoisen lämmintä aikaa.


      • arvelenpa.vain

        Eelis näyttää sitten ruskeaa kuviota paperilla jonka se arvelee edustavan globaalia ilmastonlämpenemistä Päijänteen rantahuusissa.


    • Linkki.tai.valehtelet

      Aloittaja on palstan vakiotrolleja ja provoilee tarkoituksellisesti ärsyttääkseen teitä vastailemaan. Älkää ruokkiko tuota trollia.

      Aina kun noita virheellisiä väitteitä tuosta aiheesta tulee niin antakaa tämä linkki, jossa asia on jo kertaalleen käsitelty.
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15053953/wmon-co2-alarmi#comment-91680312

      Siellä on lainattu kyseinen ennuste ja annettu linkki Taalaksen alkuperäiseen tekstiin,
      https://www.sitra.fi/artikkelit/petteri-taalas-onko-ilmastonmuutoksesta-haittaa-vai-hyotya-suomelle/

      jossa siis sanotaan kohdassa "Suorat ja epäsuorat vaikutukset" Suomeen näin:

      "-Toisaalta turismielinkeino ja nykyinen luonto voivat kärsiä. Tällä vuosisadalla Etelä-Suomeen saataneen Pohjois-Saksaa vastaava ilmasto, ja Lappiin eteläsuomalainen vastaavasti. "

      Taalaksen mukaan siis

      a) Etelä-Suomeen (ei siis koko Suomeen vaan Etelä-Suomeen)
      b) saataneen (potentiaalin passiivin preesens eli "todennäköisesti saadaan")
      c) tällä vuosisadalla (siis seuraavan 82 vuoden aikana)
      d) Pohjois-Saksan ilmasto (ei siis Etelä-Saksan vaan Pohjois-Saksan)

      --

      Kun provo jatkossakin valehtelee teitä ärsyttääkseen niin älkää lähtekö vastailemaan muuten kuin muistuttamalla siitä että provo valehtelee ja antamalla linkit jotka osoittavat että provo valehtelee. Muuta ei provo ansaitse. Älkää tehkö provoilusta kannattavaa vaan olkaa tylyjä.

      • PetteriTurvokki

        Oikeat tieteilijät ei käytä potentiaalin passiivin preesensiä.


      • Onni_Hikiki

        Kyllä tieteen hypoteesit ovat aina olleet ennenkin olettamuksia. Jotta hypoteesi tehdään, sen pitää tietenkin olla vahvalla pohjalla luokkaa erittäin todennäköinen.


    • BadOmen

      Suomihan takavuosina myi ulkomaille maailman parasta arktista lentokenttäosaamistaan. Ja nyt on alan mestarikin kanveesissa talven edessä...kylmeneminen menee siis jo todella vakavaksi.

    • muutosontapahtunut

      Olet tosi tietämätön aloittaja hyvä. Sorrut arkiajatteluun yhden tapauksen perusteella etkä ottanut asioista selvää, eikä ikää ilmeisesti ole, että muistaisit talvia esim vielä 80-luvulta. Se, että silloin tällöin, ehkä pari kertaa talvessa tulee normaalimpi talvikeli, ei poista sitä että ilmasto on ratkaisevasti muuttunut. Et ole tutkinut tilastoja lämpötiloista ja kehityksestä. Esim. termistä talvea ei ole tullut
      etelässä vuosiin, tai se on lyhyt ja kesät alkavat muistuttaa jo talvea kun juhannuksen lämpötila on jo yhä usempana vuonna sama kuin jouluaattona eli jotain seitsemän astetta plussan puolella. Ratkaiseva muutos lämpötilakäyrissä Suomen osalta on tapahtunut 1990-luvulla, maantieteen laitoksella yliopistolla ja netissäkin varmaan on jo nähtävissä tilastoista ja numeroista ihan selkeästi totuus siitä pisteestä lähtien kun säätilaa alettiin merkata ylös 1800-luvulta.

      Esim. Turussa ja muualla rannikolla on ollut vuosisatoja mahdollisuus talvisin käyttää jääteitä saaristoon. Enää se ei 1990-luvun jälkeen ole onnistunut, ehkä yhden kerran muistan tapauksen, ja silloinkin jääkausi oli lyhyt. Moneen vuoteen ei meri ole edes jäätynyt, ja kuitenkin on Turussa esimerkiksi ollut ihan yhtä paljon lunta kuin Pohjois-Suomessa. Viimeksi kävimme esim. luistelemassa Aurajoen jäällä joskus vuonna 1998 tms. ja sen yhden ainoan kerran. Aurajoki on sulana lähes koko vuoden, joskus ohut jääriite tulee enää. Hiihtäminen ei ole onnistunut enää vuosiin. Kuitenkin jääteiden käyttö ja hiihtämisasiat ja luistelut jne muut kertomani on ihan omien vanhempien kertomana olleet ihan arkipäivää paukkupakkasineen.

      Kyllä nämä on ihan selviä asioita jokaiselle, joka vähänkään kykenee tunnustamaan tosiasiat. Mutta jos on niin nuori, ettei enää muista kylmiä talvia tai edes pakkaspäiviä, jotka oikeasti kesti lokakuulta huhtikuuhun niin tutki tilastot. Nyt enää tammikuusta-maaliskuuhun jos sitäkään ja pakkaslukemat on tosi matalia entiseen verratuna.

      Ilmastonmuutos on oikeasti ihan fakta. Jokainen yli viiskymppinen on tajunut tämän jo ihan arkikokemuksenkin perusteella. Jotkut väittävät jostain kumman syystä aivan muuta, ilman perusteita.

      • arvelenpa.vain

        Näinhän se on. Kaisaniemen sää ei enää ratkaise globaalin ilmaston kehitystä. Nykyään tärkein indikaattori on Aurajoen lämpötila. Kyllä on ilmastonmuutostutkimus edistynyt.


      • ei_muutosta

      • Eelis_Perma___nen
        ei_muutosta kirjoitti:

        Kovin lyhyt on alarmistin muisti jälleen.

        http://ilmatieteenlaitos.fi/jaatalvet

        Kiitos valaisevasta tilastosta. Eli näyttää että jäätalvet ovat muuttuneet joko lauhoiksi tai keskimääräisiksi. Ainoa poikkeus tuo 2010-11. Ja neljä viimeistä, kaikki lauhoja ja lyhyitä. Kovaa on lämpeneminen.


      • taas.muttui.ilmasto

        Kovaa on lämpeneminen jos keskiarvo ei ole muuttunut miksikään. Miten mahtaa olla Päijänteen jäiden kanssa.


    • pohjois.saksalainen

      Lumikaaos jäi sitten lyhyeksi.

      • Taalas.selityksiä

        Eilen Vantaalla huuhdeltiin koneita glykoilla, kuten kolme kuukautta putkeen. Ei ennen tarvinnut tähän aikaan vuodesta sitä tehdä.


      • Eelis_Perma___nen
        Taalas.selityksiä kirjoitti:

        Eilen Vantaalla huuhdeltiin koneita glykoilla, kuten kolme kuukautta putkeen. Ei ennen tarvinnut tähän aikaan vuodesta sitä tehdä.

        Mitä mitä? Kun Vantaalla huuhdeltiin koneita glykolilla 22.3., se kumoaa tilastojen todistaman globaalin lämpenemisen...? Et kai nyt sentään tosissasi, ethän? Noin yksinkertainen et voi olla?


      • ihmettelenpä.vain

        Aikuisten oikeasti globaalin ilmastonlämpenemisen tunnistaa siitä, Päijänteenrannan paskahuusin ovenraosta ei näy lunta. Yöllä tulee aina globaali ilmastonlämpeneminen.
        Paljonko on Päjänteessä jäitä? Joko on jäät Päijänteestä globaalisti lähteneet kun ennenaikaan niitä oli vielä maalis- ja huhtikuussakin?


      • Eelis_Perma___nen

        Ulosantisi on lievästi epäselvää ja myös epäloogista. Mutta kumoaako siis tuo Vantaan yksi tapahtuma yhtenä päivänä tilastojen todistaman globaalin lämpenemisen? Vastaa vaan reippaasti, älä kiertele.


      • ihmettelenpä.vain

        No joko on Päijänteestä jäät lähteneet tai edes ohentuneet ennen aikojaan? Älä yhtään ujostele, koska jäiden lähtö Päijänteestä todistaa globaalin ilmastonmuutoksen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe