Kotityöt avioliitossa

Kotiorjako

Haluaisin kuulla miten kotityöt jakautuvat liitoissanne. Meillä nainen tekee kaikki kotityö, sekä ns. miesten että naisten työt ja mies senkun istuu sohvalla tv:tä katselemassa.
Ennen avioliittoa hän teki kyllä edes jotain, mutta nykyään katselee vain vierestä kun minä teen.

Olen yrittänyt tästä puhua ja on luvannut osallistua enemmän. Ainoa viite tähän on ollut että kerran laittoi astianpesukoneen päälle (silloinkin joutui kysymään pitääkö pesutabletista ottaa muovi pois) ja pyyhki vähän hellaa.

Alan pikkuhiljaa kyllästymään tähän että omalle kontolle jää kaikki. Viime kesänä tosin osallistui remonttiin. Nurmikkoa ei leikannut viime kesänä kertaakaan, eikä tänä talvena ole lumitöihinkään osallistuttu. Kun mainitsin että vessan hajulukko on tukossa, sanoi että sun täytyy sitten avata se ja tyhjentää.

Onko kenelläkään tämmöistä? Työt sinällään eivät minua rasita, mutta en halua olla kenenkään kodinhoitajakaan.

27

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpotusjahuokaus

      Kuka käski mennä naimisiin. Olen pirun tyytyväinen kun en ole itseeni kahlinnut.

      • yksineläjänä

        kuka sinun luonasi sitten ne kotityöt tekee jos kerran et ole aviossa?
        Avovaimosiko?
        Vai sinä itse?
        Minä asun yksin ja yksin joudun kaikki hommat tekemään niin talon sisällä kuin talon ulkopuolellakin. Yksin maksan kaikki laskuni, ei ole ketään toista jakamassa menoja.


    • äläopetavanhana

      Onpas laiska mies. Kuule lopeta sen palveluksessa oleminen. Jaa työt tasaisesti. :sinä tiskaat kun minä pesen pyykit. Sinä teet ruuan kun minä siivoan. Leikkaa nurmikon kun minä pesen ikkunat jne. Onko se vaikeaa? Ja jos ei tee mitään älä tee sinäkään. Kyllä alkaa huomaamaan kun löydykään puhtaita kalsareita tai sukkia. Kun ruoka ei olekaan valmis jne. Itse sinä annat miehen laiskotella luvan kanssa. Kun aina sorru itse tekemään pyynnöistä huolimatta. Ja jos näin käy peset vain omat pyykit ja itse syöt kämpän ruuan tehköön itse kun niin haluaa. Monesti vaimot sortuvat itse tuohon orjuuteen kotona. Antaen miehen laiskana maata. Kun sillä on niin raskasta töissä tai niin stressaavaa kun rahaa pitää tienata.

    • 7469

      Viimeiset 17 vuotta on meillä ollut samanlaista.
      Vaimoni tekemiset rajoittuvat hänen omien leipiensä ja banaaniensa ostamiseen ja kantamiseen marketista tarpeelliset 250m.
      Ollessamme kotona hän keittää oman teensä ( mikrossa ) ja rakentelee mutusteltavansa.
      Astia- ja rättipesurit hän on pitänyt omalla reviirillään.
      Siivotessa pyyhkii joskus pölyjä.
      Koskaan vaimoni ei ole kehoittanut minua tekemään mitään näistä puuhista.

      Näitä 17 vuotta edelsi 12 vuoden kausi jolloin minä en tehnyt talossa mitään. En todellakaan yhtään mitään. En kesällä enkä talvella. En sisällä enkä pihalla.
      Ruuan valmistus on harrastukseni.
      Muissa puuhissa olen vaimoani kookkaampi, vahvempi ja inhoan niitä vähemmän.
      Vaimoni tuntee ilmeistä mielihyvää tästä huolenpidosta.

      Viestini sovinisteille on, etten koe kivesteni olevan uhattuna näiden puuhieni vuoksi mikä tuli tänäänkin todennetuksi.

      • niinmeilläkin

        Vai nauttii se vaimo tuosta kaikesta ihanasta. Kyllä nyt moni mies tuntee pistoksen kun tuli otettua pirttihirmu eikä tuollaista palvelijaa. Mahtaa sulla olla maailman ihanin vaimo. Pidä hyvää huolta siitä että nauttii myös koska jos menetät sen on varmaan näkyvä sinulle sitä kovempi. Ei tosiaan sun pallot ole edes mainitsemisen arvoiset joten pidä tupa kiinni ja nauti hiljaa. Eikä kannata tosiaan miesten illoissa kovinkaan kehua kehuskella ettei jollekin tule tarvetta sitä tavoitella.


      • 7469
        niinmeilläkin kirjoitti:

        Vai nauttii se vaimo tuosta kaikesta ihanasta. Kyllä nyt moni mies tuntee pistoksen kun tuli otettua pirttihirmu eikä tuollaista palvelijaa. Mahtaa sulla olla maailman ihanin vaimo. Pidä hyvää huolta siitä että nauttii myös koska jos menetät sen on varmaan näkyvä sinulle sitä kovempi. Ei tosiaan sun pallot ole edes mainitsemisen arvoiset joten pidä tupa kiinni ja nauti hiljaa. Eikä kannata tosiaan miesten illoissa kovinkaan kehua kehuskella ettei jollekin tule tarvetta sitä tavoitella.

        Ja hengentuotteesi sanoma on?


    • 783674783

      Kuka teillä sisustaa? Vaimo on meillä päättänyt suurin piirtein joka neliösentistä varastosta lähtien.

      Koti lapsineen ja kasveineen on yleensä naisen projekti ja intohimo. Nainen toivoisi miehenkin olevan näistä yhtä lailla innostunut, mutta parhaimmillaankin mies on korkeintaan vastentahtoista työvoimaa.

      En osallistu kodinhoitoon, mutta rahoitan kyllä vaimon harrastusta, hänen kotiaan, jossa minä käyn lähinnä nukkumassa yöni.

      • motelliko

        1. askel avioeroon. Kun vaimo saa rahaa, sua ei enää tarvita.


      • 626457885
        motelliko kirjoitti:

        1. askel avioeroon. Kun vaimo saa rahaa, sua ei enää tarvita.

        Mitään muuta en haluakaan niin paljon kuin tarpeettomuutta. Vastuu painaa.


    • Koittakaa saaha miehet innostumaa niistä hommista jotenkii. Kiusoitelkaa vaikka. Mikää ei oo kiihottavampaa ku lattiaa perse pystyssä jynkkäävä mies!

      • noeikylläkiihota

        Ja Yäk!


    • ettäsemmosta

      Meillä nainen tekee kaikki kotityöt sisällä. Mies kolaa lumet välillä ja kesäisin leikkaa kyllä nurmikon. Kotitöitä en enää kehoita tekemään, sillä alkaa mököttämään jos asiasta mainitsee.

    • Normaalinainen

      Sulla on kyllä paska mies, minä en katsois tuollaista päivääkään vaan hettäisin pihalle. Jos ei tee kotitöitä niin ei sitten asu minun kanssa samassa talossa.

    • miesosaa

      Toiset pystyvät asumaan paskan keskellä eivätkä näe siinä mitään pahaa. Se on korvien välistä kiinni ei sukupuolesta. Tai siitä mihin on lapsena kasvatettu ja totutettu.

    • tasavertaisesti

      Et halua olla kenenkään kodinhoitaja, kukapa haluaisi. Ymmärrät sen varsin hyvin, että muutos lähtee siitä, ettet ole enää kenenkään kodinhoitaja ja vaadit yhteisen elämisen vastuun jakamisen. Jos toinen ei halua, eikä suostu tähän, niin sitten pitänee tehdä vähän jykevämpiä muutoksia elämässä tai jatkaa hammasta purren toisen kodinhoitajana.

      Sinun on tehtävä muutos toimissasi ja ajatuksissasi ja vaadittava toiselta vastuuta ja tekoja talosteluun. Joskus tekemättömän joutuu häätämään pois nurkista häiritsemästä normaalia elämää.

    • NäinkinVoiKäydä

      No meillä on aina menty sillä periaatteella että kotitöitä tekee kumpikin niin kauan että ne on saatu tehdyksi. Jonkin verran on töitä joita toinen tekee selkeästi enemmän eli vaimoni hoitaa enemmän pyykkejä ja minä taas laitan useimmiten ruoan. Mutta ajallisesti hommat menevät kyllä aika lailla tasan. ja kumpikin kyllä hoitaa tarvittessa myös näitä hommia.
      Ehkäpä tästä syystä liittomme onkin ollut todella hyvä.

    • vanha-äijä

      Kyll maar akka saa kaikk kotityöt tehrä.Mää vaa makkaa sohval ja huuvan et joko se sapuska alkaa ol valmist.

    • Cee45

      Teen mielelläni kaikki kotityöt.

      Haluan vastineeksi seksiä vähintään 2 kertaa viikossa. Kun mieheni antaa alle sen kaksi kertaa viikossa en seuraavalla viikolla tee yhtään mitään.

      2*5minuuttia seksiä viikossa ei minun mielestäni oli liikaa pyydetty?

      2 kertaa kolmen vuoden aikana eli kaksi viikkoa mies tehnyt kotitöitä.
      Muulloinkin yrittää mutta minua se lähinnä ärsyttää...säästäisi senkin energian vaikka extra seksisessioon!

      Aikuinen nainen

    • Toinennäkökulma

      Meillä taas mies tekee suurimman osan kotitöistä. Siitä vain, toki yritän minäkin niitä tehdä mutta kun astianpesukone on aina väärin täytetty jos minä sen teen tai pyykit väärin laskosteltu niin olen vain todennut, että tekeepä herra ne sitten itse kun osaa hommat paremmin.

      Ruokahuollon hoidan minä, mies kaikki ulkotyöt ja osan siivouksesta. Homma toimii kait molempia tyydyttävällä tavalla. Ei tee lainkaan tiukkaa istua television ääressä kun mies siivoaa keittiötä tai imuroi. TUleepahan hommat hoidettua hänen mielen mukaisesti.

      • 7469

        Alku on täysin samoin kuten meillä viimeiset 17 vuotta.
        Vaimoni ollessa tyttöjen matkalla yritin kerran huijata ja vein valkopyykin pesulaan mutta juhlapyhistä ja pesulan vapaista johtuen, en saanut pyykkiä ulos ajoissa.

        Edellä mainitun ajan olen hoitanut ruokahuollon täysin paitsi vaimoni banaaneja ja leipiä.

        Vaimo oli marketin kassalla 22 vuotta ja sanoi nähneensä elintarvikkeita loppuelämänsä tarpeiksi.
        Touhu alkoi jo avioliiton alkuvuosina. Vaimolla ei ollut mitään käsitystä nisäkkäiden eikä kalojen anatomiasta joten minä pilkoin ruhot, jänikset, lampaat, sian ja naudan puolikkaat ja paloitellessani suunnittelin niiden käytön ennen pakastusta.
        Kun kotiuduin niin oli täysin luonnollista, että minä, täyttääkseni 12 vuoden jälkeiset, laiskat päiväni ja ryhdyin puuhastelemaan kotitöiden kanssa.


    • niintainäinn

      Ihan asiallinen kysymys pesutabletin muovista..kaikki pesukoneet eivät sulata muovia tehokkaasti, joten tabletti hajoaa liian myöhään ja pesutuloksena on saippuiset astiat..
      Muuten voit joko tyytyä tilanteeseen tai lakata itse tekemästä kaikkea..
      Sen voin luvata, että nalkutuksella ei muutu mikään..ihminen voi muuttaa vain itseään, ei toista.. yritä rakkaudella saada miehesi ymmärtämään, että homaaa on liikaa sinulle, etkä jaksa..

    • Olet ajautunut miehesi äidiksi. Koita päästä siitä tilanteesta pois. Voin hyvin kuvitella, ettei miehesi pidä sinua kovin kiihottavana, varsinkaan jos vielä nalkutat hänelle tekemättömistä kotitöistä.

      Me teemme yhdessä viikkosiivouksen, mutta nainen putsaa ja hinkuttaa kotia omasta halustaan joka päivä. Hän myös pesee pyykkejä 90% kerroista. Itse taas käyn useimmiten kaupassa ja teen ruuan, tyhjennän tiskikonetta ja pesukonetta.

    • miesosaa

      Vaikea edes kuvitella millaista on elää taloudessa jossa nainen osaisi omatoimisesti hoitaa kotitöitä. Käskemällä kyllä mutta ei muuten. Siksi alkaa tosissaan ärsyttää kun naiset kitisee miesten tekemättömyydestä. Jos viikon saisi viettää naisen kanssa joka kykenee oma alotteisesti hoitamaan osan kotitöistä niin olisin tyytyväinen. Nykyajan some-ilmiö tuhoaa jotakin peruuttamattomasti...

    • molemmatosansa

      Meillä mies kerran viikossa ottaa pölyt ja imuroi,joskus minäkin.molemmat tiskaa.ruokaa tekee molemmat,minä enemmän.vessan siivous on kokonaan mun juttu.minä yleensä ripustan pyykit ja mies laittaa kaappiin.Minä ainoastaan käyn kaupoissa,siihen mies ei osallistu muutakuin rahallisesti.Meillä on harvakseltaan ikkunoiden ja lattioiden tai verhojen pesu mut se on yleensä mun juttu sit.

    • 7470

      Toistuva tilanne. Vaimoni on muutaman sadan kilometrin päässä rällingeissään joten minä tein kohtuullisen siivouksen ja noudan vaimoni huomenna illan suussa naapurikaupungin liikenneasemalta siivottuun kotiin.

      • 7470

        Varsinainen asia oli kylläkin se, että jos leskeydyn niin nämä riivatun räsymatot katoavat ja hankin tilalle sellaisia jäykkiä tehdastekoisia mattoja ja niitäkin harkiten ja pieniä.


    • 4512

      Yleensä minä teen, mutta mies ottaa homman käsiinsä jos minä olen sairaana tai muuten estynyt tekemästä. En valita. Tykkään kotitöistä eikä ne ole koskaan olleet minulle mitään pakkopullaa. Enemmän on nykyään se että minä en enää terveyden kannalta pysty kaikkia kotitöitä tekemään. Mutta onneksi mies tekee ne mihin minä en kykene enää. Eikä ne ole nyt miehellekkään pakkopullaa. Mutta minua häiritsee se että en voi tehdä vaikka niin tykkäisinkin. Mutta kai sitä tottuu ajan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1575
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1292
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      110
      1040
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      867
    6. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      785
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      685
    10. Kristitty kuvittelee olevansa Jumalan yläpuolella

      Kristinusko eroaa muista väkivaltaisuuden osalta, henkisen väkivallan, pakottamaisen osalta. Psyykkinen väkivalta on jop
      Hindulaisuus
      373
      658
    Aihe