Lapissa lapsia kiusataan enempi kuin muualla

kukaKiusaa

Kaupungeista ykköspaikan vei Kemijärvi. Mistä arvelette moisen johtuvan? Onko Kemijärvelle sattuneet huonot opettajat, jotka eivät valvo?
Olisiko syy vanhemmissa? Ovatko vanhemmat mahdollisesti riitaisia, kiusaavatko vanhemmat toisiaan?
Olisiko vika lapsissa? Tuskinpa, lapsethan on syntyessään viattomia elikkä kiusaaminen on opittua. Kuka sen on opettanut?
Kuka osaa kertoa mikä erottaa Kemijärven muista?

35

1678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kivakoulutoimisi

      toimintakulttuurista kouluissa ja kotona.

    • kasvattakaakotona

      Johtuu suurelta osalta siitä että kotona ei osata enään kasvattaa lapsia. Lapsille ei laiteta minkään sortin rajoja vaan saavat kasvaa vapaasti ja tehä mitä vain. Osalla vanhemmista on tärkeämpää omat menot ja juhiminen kuin lasten kasvatus. Kouluun pitäs saada samanlainen kuri kuin ennevanhaan. Ei penskat haistataneet ja hyppineet vanhempien silmille kuin nyt. Opettaja oli sellainen auktoriteetti että sitä kunnioitettiin. Nyky lapsia ei koulunkäynti kiinnosta kun pitäs saada näpytellä kännyköitä ja tietokoneita. Koulunkäyti ei ole kivaa kun pitää päätä vaivata ja tehdä jotakin. Useat kiusaajat ovat sellaisia joilla ei koulunkäynti suju vaan pitää saada huomiota ja koviksen leima kiusaamalla, useat vanhemmat sortuu samaan. Kannattas hiukan olla kiinnosttunut oman lapsen asioista eikä päästää yökausiksi kaupungille pörräämään. Abc kulmilla usein nuoria tupakalla ja killittävät energiajuomia tölkkikaupalla ja saattaapa olla muutakin.

      • uusiaikaTämä

        Nykyiset vanhemmat ovat vapaan kasvatuksen uhreja, eivätkä itsekkään osaa asettaa lapsilleen rajoja. Vanhemmilla ovat rajat häilyneet, ovat pikemminkin lapseensa kavereita kuin vanhempia.
        Opettajia haukutaan yhdessä vanhempien kanssa, mikä tietenkin on lapsista kivaa. Lapsethan on samanlaisia kuin ennenkin nykyinen kasvatus vain ontuu pahasti. Voi vain sanoa. Sitä saa mitä tilaa.


      • hirvitystä

        eiköhän se ole lestadiolaisuuden ja kommunismin ristiaallokkoa kaikki tyyni. Piilota, hajota, vaan kun ei tiedä kumpaa, ja olisko vielä jotakin muutakin


    • kivakoulu

      KivaKoulu ei toimi, jos siinä ollaan muodollisesti mukana. Siihen pitää sitoutua koko koulun henkilökunnan. Tuloksia sillä kyllä saa. Lieko termi edes tuttu? Helppohan se on silmät ummistaa..

    • Kemijärvellä_kiusataan

      Jos opettaja ei saa kuria luokassa eikä pidä oppilaita kurissa, niin miten hän pystyy toimimaan niin ettei luokassa ja koulussa kiusata? Äly hoi! Äly hoi! Opettajako pystyisi tällaisessa tilanteessa panemaan kuriin kahta osapuolta, kiusaajaa ja kiusattua? Rakentamaan heidän välille toimivaa suhdetta? Ei taatusti pysty! Tämä on arkipäivää Kemijärvellä, joka koululla! Onnettomat opettajat, suustaan vain parasta! Puhua kyllä osataan, mutta teot ovat aivan muuta! Jos koulussa on vielä onneton rehtori, onneton siinä mielessä ettei ole kunnon auktoriteettia, niin tottahan koulussa kiusataan! Rehtorin puheet kaikuvat kuuroille korville, naureskellaan vain! Ja nähty on, että välituntivalvonnassakin saatetaa toisen valvojan kanssa keskustella, eikä nähdä, mitä ympärillä tapahtuu! Sen sijaan että oltaisiin koko ajan varpaisilla mahdollisista joidenkin oppilaiden törmäyksistä. Ja vielä: koulut täynnä onnettomia avustajiakin! Eivät pysty rakentamaan suhdetta oppilaisiin, osa oppilaista ei välitä yhtään mitään mitä nämä sanovat, osa toki vielä eläkeiässä!

      • kiusaamistavastaan

        KivaKoulu- systeemissä nimenomaan yksittäinen opettaja ei jää yksin asian kanssa, ei myöskään kiusattu oppilas. Kyseessä on toimiva systeemi. Tutustukaa tähän asiaan ennen kuin huutelette. Onko koulujen johtajilla tietoa KivaKoulusta? http://www.kivakoulu.fi


      • Katso_itseesi

        Miksi koko ajan jankutat opettajista , rehtoreista ja avustajista? Lapset eivät jatkuvasti ole koulussa. Koulussa ollaan alle 200 päivää vuodessa. Se on myös syytä muistaa, että vuorokaudessa on 24 tuntia, joten tässäkin asiassa kotien osuutta lasten kasvattamisessa ei pidä unohtaa.
        Jos itse koettaisit kohdella koulun aikuisia arvostaen ...olisit malli, miten elämässä toimitaan ja miten elämässä mennään eteenpäin.
        Kysymys:Miksi Kemijärvi on kiusaustilastojen kärjessä ?
        Minun vastaukseni:Hankala , katkera ihmisen perusluonne ,joka heijastuu laajalle...myös omiin lapsiin. Kaiken haukkuminen ei ole rakentavaa.


    • Kemijärvi_pahamaineinen
    • jurmu_

      Isokylä ja Luusua kilpailevat siitä, missä kiusataan eniten.

    • Junantuoma

      Lapsi opiskelee koulussa, siis opettajien valvonnassa ja kasvatetaan kotona. Ala-aste ikäiset harjoittelevat vielä sosiaalisia taitoja, ryhmässä oloa ja kaveruus suhteita. Ei opettaja niitä voi koulupäivän aikana yksin opettaa, vaan tarvitsee tukea vanhemmilta. Jos kotona toimitaan aina lapsen ehdoilla, lapsi ei kestä pettymyksiä eikä pysty toimimaan ohjeiden mukaan, ongelmat tulee esiin koulussa. Lapset kuuntelee vanhempiaan ja kuullessaan vanhemman syyttävän opettajaa lapsi uhmaa/syyttää myös opettajaa. Näin me vanhemmat murramme huomaamatta me opettajan vähäisenkin auktoriteetin. Kyllä aikuisten, opettajien ja vanhempien, pitää löytää järkevä ratkaisu ristiriitatilanteisiin joita koulussa tulee esiin.

      • piste.kiusaamiselle

        Kyllä sen näkee ettei kotona osata kasvattaa pätkän vertaa.
        Isollakylälä aloitetaan kiusaaminen jo ekaluokasta lähtien. Osa ala-aste ikäisistä penskoista pörrää kaupungilla iltamyöhään. Kannattas hiukan seurata omien kullannuppujen touhuja ei ole puhtaat jauhot pussissa kaikilla.
        Kiusaaminen on myös mukana harrastuspiireissä jossa myös vanhemmat syyllistyvät moiseen. Eipä ole ihme että lapset syyllistyvat samaan kuin esimerkki kotona.
        On se kumma ettei nykyvanhemmilla ole kykyä kasvattaa ja pitää lapsiaan kurissa , vaan lapset pompottavat vanhempia miten vaan. Onko vanhemmat nykyään pelkkiä luusereita?
        Eikö kovempia rangaistuksia saada näille kiusaaville ja häiriköiville oppilaille. Lapsi häiriköi ja oireilee usein jos kotona jokin mättää. Useammasta kiussamisesta tai häiriköinnistä koko perhe rehtorin puhutteluun ja erottaa koulusta määräajaksi jotta muut oppilaat saavat opiskella rauhassa. Ei muiden tarvitse kärsiä jos jollakin perheellä ei mene kaikki hyvin,silloin on haettava apua pemistä tai sossusta. Jos lapsia ei pysty kunnolla kasvattamaan esim. alkoholin vuoksi, niin silloin lapset pois.
        Pistäkää sille kiusaamiselle jo loppu ja ruvetkaa kasvattamaan lapsia ennen kuin on myöhästä, ei se vanha koirakaan opi uusia temppuja.


      • pahaltanäyttää

        Kautta-aikain kempassa on kiusattu. Mitä suurempi herra niin sen pahempi penska. Olipa kyseessä poliisin tai muun penska niin ilkeyttä piti tehdä ja näyttää että uskaltaa ja vanhemmat suojelee. Ei se maailama siitä ole kummemmaksi ole mennyt. Enne riidat osattiin hoitaa itte mutta nykyään pitää olla kaikenmaailman viranomaiset paikalla, eikä niistä ole paskan vertaa apua. Vanhan ajan keinot käyttöön karttakeppiä ja mäntysuopaa niin oppilaat kuriin saadaan. Jättäkää kännykät ja väkivalta pelit ostamatta ja keksikää muuta tekemistä penskoille. Turha päästää kaupungille hengailemaan kun seuraa abc nurkilla penskoja tupakilla ja kuuntelee niitten juttuja, oi voi. Ottakaapa selvää missä kullan nuput luuraa.


    • kepulandian.kirous

      Kepukunnissa on kaikki asiat pielessä.

    • kiusaajienkaupunki

      kemppalaiset ovat tyhmimpiä ja ilkeimpiä ihmisiä Suomessa.

      • Pyyntöäodotellen

        Pyydäppä nyt anteeksi tuota aivopierua.


    • vastuutonta

      Aihetta on huoleen...
      Oppilaita poistetaan luokista ja jätetään valvomatta...

      • tiukempikurikouluun

        Jos kerran häiriköi tunnilla niin suoraan soitto kotiin että tulevat hakemaan pois. Ei häiriköiviä oppilaita tunnille että muut saavat opiskella. Luokka koot ovat aivan liian suuret nyky oppilaille. Lapsilta kuulee päivän tapahtumia niin ei voi kuin ihmetellä tämänpäivän oppilaita, kuka karkaa luokasta, saatetaan tulkuttaa opettajalle ja paiskoa kirjoja.En käsitä miten opettajat jaksavat kattoa päivästä toiseen sitä rumbaa. Ei tarvitse kun käydä mutka koululla niin hermot menee kiljuviin, vittua hokeviin oppilaisiin. Eikö kotona tosiaan enään osata opettaa käytöstapoja. Rumalta kuulostaa jos metrin mittanen hokee vittua, mistähän opittu.


    • Häkkiin

      https://youtu.be/QVFSzHZF6Fg
      Video: Kurkistus Helsingin Merilahden monikulttuuriseen peruskouluun
      Tältä näyttää suomalainen peruskoulu Helsingin Merilahdessa.

      • sitäsaamitätilaa

        Ei Helsinki ole ainoa kaupunki MUTTA hyvä jos näin ois jatkossa.


      • Voiaikojavoitapoja

        Näyttää olevan Helsingin Vuosaaresta, seinässä luki Kallahden koulu. Onpa kulttuuri mikä tahansa, samanlaisia ovat käytökseltään kuin kantaväestö, vai onko tapa opittu juuri suomessa. En usko. Kantaväestöä näytti olevan paljon vähemmän. Monet vanhemmat eivät laita lapsiaan näihin kouluihin, luulen. Samanlaisia kiroojia tyynni. Kovin on levotonta menoa. Kuinka tuolla opettajat pärjäävät. Lienee salaa kuvattu.


      • Toimivavideo

        Vastarinta.com (03.05.2018) Maahanmuuttajien riehumisvideon kuvaajaksi epäilty Merilahden koulun oppilas on nyt häädetty koulustaan toistaiseksi. Koulun rehtori Timo Heikkinen on tehnyt selväksi, ettei hän siedä valkoisia nuoria, jotka ovat valmiita puolustamaan itseään.

        Kansallisen Vastarinnan tietojen mukaan videosta epäilty oppilas joutuu toistaiseksi opiskelemaan erityiskoulussa rangaistukseksi mielipiteistään. Sen sijaan väkivaltaisuuksiin syyllistyneet maahantunkeutujat saavat jatkaa rikoksiaan Merilahden koulussa tuttuun tapaan, eikä näiden toimintaan ole käytännössä puututtu. Poliisi ei ole kertonut tehneensä oma-aloitteisia rikosilmoituksia videolla nähtävistä pahoinpitely- ja ahdistelutapauksista.
        https://youtu.be/NzXXZNJUPmo
        Tältä näyttää suomalainen peruskoulu Helsingin Merilahdessa.


    • eikiusaajille

      Siitä, kun vähätellään kiusaamista ja pilkkaamista, kuten vaalipaneelissa huudettiin se ruma huuto (demari huusi 2007), niin siitä kun koitat puhua, tulee vain haukkuja. Kiusaus hyväksytään täällä!

      • vanha-vitsi

        Ei kait siitä haukkujakaan tule, ehkä ihmisiä ärsyttää kun sinulla on hirttänyt sama levy päälle, ja kaiken lisäksi sinä et itse ole ollut osallisena koko asiassa.
        Pitäisi jo asioitakin unohtaakkin pmuuten piru perii jos samoja juttuja hautoo kymmeniä vuosia.


    • hullu_hullumpi

      kiusataan ja kiusataan ja sitten vielä yritetään laittaa kaikki kiusaajat samaan kampukseen, eikö tämä ole hullua!

    • aattelisivatvähän

      vieläkin enemmän kiusataan jos luodaan sellaiset puitteet, niin kuin tuo keskustakampus

    • ei_kiusaamisia
    • 987365

      Kiusaamisella on pitkät perinteet, vaaditaan lapsilta sellaista mitä vanhemmatkaan ei hallitse.
      Ensinnäkin. Moniko teistä vanhemmista hyväksyy erilaisuutta, ei monikaan.

      Kyllä Kemijärveltä on muutettava pikaisesti pois jos tuntee olevansa massasta poikkeava, moni on muuttanutkin.
      Miten suhtaudutte ihmisiin jonka iho on erivärinen?
      Miettikää ensin minkälaisen esimerkin olette antaneet lapsille ja miettikää sitten vasta miksi ne kiusaavat toisiaan.
      Muistelkaapa omia kouluaikoja olitteko kiusaaja, vai kiusattu.

      • sen.yhenlainenrutsa

        Kukaan terve ei halua sulautua kempan massaan! Liian kauan asuttu yhessä kylässä ja naitu ristiin.. johan se näkyy monestakin pärstästä.


    • entiedämiksi

      Varmaan yli 90% tuntemistani kemijärveläisistä on perusluonteeltaan sellaisia, jotka muualla luokiteltaisiin kusipäiksi. En tiedä mistä tämä johtuu. Ala-asteelta asti lapset olivat ihan järjettömän ilkeitä, jotkut avoimesti ja jotkut silloin, kun aikuisen silmä vältti. Yksikään lapsi ei tainnut tältä säästyä, minkäänlaista suvaitsevaisuutta ei ollut yhtään ketään kohtaan. Onnekas oli, jos kuului johonkin porukkaan. Vielä onnekkaampi, jos "ylempään kastiin". Yksinäiset olivat tietysti pahiten kiusattuja, sitten sellaiset "normaalit", joita ei mitä ilmeisemmin olisi tällainen draamailu kiinnostanut, he olivat automaattisesti vähintäänkin vähän kiusattuja. Yläasteella sitten luonnollisesti lähti helvetti irti. Sellaista pahuutta ei oikeasti edes uskoisi. Opettajilla ei mitään vaikutusta asiaan. En tosiaankaan ihmettele, että Kemijärveltä halutaan muuttaa pois. Jonkinasteinen kiusaaminen silloin tällöin koulussa voi olla vielä normaalia, mutta Kemijärven meno on vaan niin puhdasta ja sairasta ilkeyttä ekasta luokasta yhdeksänteen, että sitä vaan ihmettelee, miten se on edes mahdollista. T. kouluja kemijärvellä käynyt

    • Kysyn_ja_kysyn
    • sääli_sairauttako

      on kovaa menoa,
      ei välitetä mitään toisten hädästä,
      lähimmäiset ovat niitä pahimpia

    • lohdutonta

      aikuisetki kiusaa

      • 87635

        Pitäisi ensin opetella vanhempien käyttäytymään sitten ehkä voisi lapsiltakin vaatia käytöstapoja.
        Kiusaus ei lopu koulua vaihtamalla pitäisi vaihtaa paikkakuntaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe