Kemijärvellä säästön paikkoja löytyy - antaa tulla

vuorotteluvapaalainen

Kemijärveltä löytyy säästön paikkoja, kun vain käytetään älyä. Siis hoksottimet vain päälle. Kahden miljoonan vajeesta selvitään, kun vähän katsotaan ympärille, sinne naapurin tontin ohella toki omallekin. Antakaapa vihjeitä. Autetaan päättäjiä. Ei jätetä kaveria pulaan tässäkään hommassa.

180

2559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • utopiukko

      Kuule, nyt vain odotellaan, että tulee se sellutehdas ja velatkin muuttuvat saataviksi. Ei kukaan tee sitä odoteltaessa yhtään mitään.
      Mitäpä sitten, kun tehdashanke osoittautuukin kuplaksi. Syyllinen on ilmeisesti EU ja taas menee mukavasti muutama vuosi velkaa ottaen.

      • lihoiksi

        Säästökohteita löytyy. Tekninen osasto lakkautetaan ja palvelut ostetaan yrityksiltä.Valtava säästö syntyy.


    • 1ja1tulee2

      Ei hätää me täällä Turun telakalla koitamme tehdä pitempää päivää, kyllä täältä apuja tulee.
      Turhaaan te sitä tehdasta sinne , kumpahan olette , kyllähän valtio omistaan huolta pitää.

    • helpolla_mutta_kallista
      • päättäjille

        tosiaankin.... jossakin on ollut ja on melkein tai täsmälleen kaksi kertaa suurempia luokkia kuin särkelässä on eli tollkua luokkakokoihin ja työmääriin

        hävytöntä!


    • Ehdottelija

      Seksin myyminen ja ostaminen lailliseksi! Samalla suojaikärajan voisi tipauttaa 14 vuoteen.

    • sotejokavuosimiinuksella

      Sotepuolen talousvastaavat tarkkaan syyniin...

    • KeskiKepu

      Talousjohtaja provisiopalkalle!! Ellei 2;n miljoonan Euron yllätykset lopu, niin hänelle on näytettävä ulko-ovea, työnantaja antaa sitten tarvittaessa molemmin puoleisen talutuspalvelun veloituksetta.

      Olisi hyvä kokeilla sen jälkeen alan ammattilaista samaan tehtävään.

      Näyttää siltä, että kuta enemmän osastoilla lasketaan kustannuksia seuraavalle vuodelle, sitä enemmän tulee heittoa, kun taitamaton näitä sitten yhteen vetää.

      Muurarilla millin heitto on siedettävän rajoilla. Talouspuolella se on jo aivan liikaa.

      • että.tämäki.vielä

        Onks sekin talousjohtajan vika et kaupunkihallitus tekee talouven tasapainotuslistan joka on huuhaata...esim. Kaupunkin tilaisuuksissa ei oo kahvituksia...ketään ei irtisanota eikä lomauteta..Nyt 2 miljoonan uusi alajäämäero ja taitaapi entisiäki olla ? Ei niitä pullakahvien positolla taideta kuroa mpeen ?


    • Säästöjä

      Kahta yläkoulua ei tarvita. Luokat 7-9 vain Hillatielle. Hyvinvointijohtajan tehtävät yhdistää rehtorin tehtäviin, kun sote lähtee maakuntaan.

      • vieläkin_ajankohtainen

        Ilman muuta Isokylän yläluokat Hillatielle!


      • Emme_mekään

    • laatuakaupunkiin

      Hoo-oosta voi harventaa veks selkärangattomat.

    • Evptiemestari

      Teknisen puolen polttoainesta 50 prosennttia pystyisi leikaamaan kun koneet olis varikolla eikä tyhjää samaa katua 4 kertaan auraa ja kesällä riittää yksi kone

    • kaksi_yläkoulua_on_jees

      - yläkoulu pitää säilyttää isokylällä sillä siten saadaan kahdelle koululle hyvä työrauha kuten nyt on, ja muutenkin humalakäyttäytyminen kaupungin rannoilla pidettyä aisoissa - ei ole siis hyvä jos kaikki kaupungin murkkuikäiset ja tähän ikään tulevat tuntevat toisensa koska tällöin humalakäyttäytyminen lisääsntyisi ja jopa riistäytyisi kokonaan käsistä
      - jos yläkoulut yhdistetään, syntyy siis rauhattomuutta ja muita ilmiöitä, esimerkiksi kiusaamista

    • OpettajatSuojatyöp

      Täällä haetaan sääästöjä! Isokylän koukun lakkauttaminen tuo säästöjä kun ei tarvita niin montaa opettajaa. Pidetään töissä ne opettajat, jotka tekevätkin jotain kiusaamisen estämisen eteen. Nykynuoret eivät ryyppää, harrasta seksiä tai muutakaan syntistä. Sutivat vaan älypuhelimiansa.

    • eiTOSIAANKAANyhtäYLÄKOUL
    • valta.ja.edut

      Son varmaa et yläkolut ja lukio ovat kohta Hillatiellä? Rahat ei muuen riitä alkuunkaan . Mut mut ko opettaja on hallituksen johossa niin "ei omaa oksaa " taideta niin vain katkaista? Muut hallituksessa ovat nöyrästi ruodussa . Joten...kassan pohja näkkyy

    • jottainrotia

      Lapset ja nuorethan ne tieten joutuvat hallinto-osaston palkankorotusten maksumiehiksi, vaikka sinne valituilla uusilla pomoilla on jo alunpitäen korotettu palkka

      • hirveäkäpykylä

        Pysykää kaukana Kemijärvestä ketkä harkitsette muuttoa tänne.


      • Ei_tarvitse_käskiä

    • khpuhjoht

      Nyt tosissaan aletaan panemaan talous kuntoon. Kokouksissa ei saa kuin 1- kupin kahvia, lehti-ilmoitukset lopetetaan, yksityisiä teitä ei aurata veronmaksajien rahoilla. Parissa vuodessa olremme maksaneet 35 miljoonan velat.

      • Eivätkolhi-Autoja

      • Autiotalollinen

        Yksityisteiden auraus? Jokainen itse hoitakoon tiensä auki. Ja jos ei pysty niin tilaa omalla kustannuksella lumikoneen tekemään työn. Niin se käy naapurikunnissakin.


    • avoimuutta_

      kuinka pienet luokat särkelässä ja kuinka monta avustajaa? miten suhteessa toisiinsa nämä kaksi asiaa? kestääkö julkisuutta?

      • huonoltanäyttää

        Eikö Särkelässä moni avustaja ole tehnyt puolikasta päivää. Niin se pitäis tehdä muuallakin jos halutaan säästöjä ja saadaan lisää avustajia häirikkö luokkiin. Valtiohan mainostanut ja rahoittanut että saadaan pieniä luokkakokoja. Ei se oppilas määrä nykyään meinaa mitään kuin oppilas laatu kun katsoo nyky häirikkö penskoja jotka ei kehtaa tehdä muuta kuin hiplata kännyköitä. Päivät pitkät,ilta myöhään lorvitaan kaupungilla. Kyllä ne säästöt pitää saada herrojen pussista eikä penskojen koulutuksesta tai tulevaisuudessa ollaan hukassa näitten penskojen kanssa joilla ei ole tulevaisuutta tuolla hommalla. Vanhustenhuoltokin näyttää nykyään menevän itsepalveluksi kun seuraa uutisia.


    • hehheee
    • Ulkoistaminenmukaan

      Seuraavat palvelut tulee ulkoistaa: Kiinteistönhuolto, Konepalvelut ja Maastomittaustyöt. Alueellamme on kyllä tarjontaa em. töihin. Kilpailutus pitää hinnat kurissa.

    • Kysymystiemestarille

      Miksi kaupungin kallista ja aika uuttakin konekalustoa käytetään vain ns. virka-aikana. Miksi pitää turhaa kalustoa ja ostaa ulkoa kun kunnallakin on resursseja. Tietäneekö tiemestari taloudesta mitään ja SPOT prosentista mitä se tarkoitta.

    • selvitys_kiitos

      se on selevä asia että jossakin tuhlataan, jossakin ei
      ja avustajat ei jää eläkkeelle, kun ei tarvi työpaikalla juuri mitään tehdä
      särkelästä avustajia vähemmäksi kun on kerta pienet luokat
      kahta hyvää eli reilu määrä avustajia ja pieniä luokkia ei pidä yhdelle koululle antaa, jokin tolokku sentään pitää olla
      ja onko särkelässä vielä oma koulusihteeri avustajien päälle tekemään töitä

    • näin_puhutaan

      särkelä tuhlaa
      - pienet luokat
      - paljon avustajia, toki osa eläkeiässä
      - miten kaikille riittää työtä, kun nuo kaksi asiaa yhdistetään

      • raha_tulee_eläkkeelläkin

        eläkeiässäkö ovat avustajat?
        antaisivat työpaikan työikäisille, kun niitä kemijärvellä on!
        pääsevätkö helpolla, kun ikä ei rasita energisten lasten parissa touhuamista?


    • ahterijärvi

      Lapsiltahan niitä palveluita karsitaan sillon ko isot pomot saa palkankorotuksia ja turhan päiten suorituslisiä! Kyllä on härskiä sontaa!

      • pienpalkkanen

        Halloo ..otetaanko lisät pois . Non jo maksettu .Valtusto päätti panna asian tutkintaan . Teatteriako taas ?


      • Kemijärvilöyhkää

        Teatteriapa hyvinkin mikäli vanhaan malliin etenee.Isot pomot ne nostelee niitä henkilökohtaisia.Tekopyhyyttä ja tasa-arvosuunnitelmaa joka ei toteudu missään kohti.


    • Iho-kananlihalla

      Halonen osoitti tyytymättömyyttään Niinistön menettelyyn vuonna 2013. Halonen oli huolestunut presidenttien eläkkeiden pienenemisestä, koska ex-presidenttien eläkkeet on sidottu istuvan tasavallan presidentin palkkioon. Halonen oli myös huolissaan, että johtajien palkkojen alentaminen johtaisi keskusteluun yleiseen palkkatason alentamiseksi.

      Halosen kulut
      Entä Sauli Niinistön edeltäjän Tarja Halosen meikkaus- ja kampaajapalvelut?

      Vuosittainen määrärahan käyttö tähän tarkoitukseen oli Tasavallan presidentin kanslian tietojen mukaan seuraava: vuonna 2007 yhteensä 785,80 euroa, vuonna 2008 yhteensä 667,80 euroa, vuonna 2009 yhteensä 2261,88 euroa, vuonna 2010 yhteensä 0 euroa, vuonna 2011 yhteensä 2998,10 euroa ja vuonna 2012 yhteensä 344,40 euroa.

      Sheivattu on!

    • Älykääpiöt-asialla

      Hulevesimaksu käyttöön Kemissä
      Hulevedet ovat sade- ja sulamisvesiä.

      Hulevesi26.9.2017 klo 11:16
      Ränneistä pitää vedet johtaa asianmukaisesti eteenpäin.
      Kari Kosonen/Yle

      Jarno Tiihonen
      Jaa artikkeli Facebookissa
      95
      Jaa artikkeli Twitterissä
      Kemiläisille tulee ensi vuonna uusi vesimaksu. Kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että Kemissä aletaan periä hulevesimaksua. Taksan suuruudesta päätetään loppu vuoden aikana.

      Hulevesikustannusten rahoittaminen on järjestettävä uudella tavalla, koska nykyisen lain mukaan niitä ei voi kattaa enää jätevesimaksulla.

      Toiminnan rahoittamisen lisäksi myös hulevesiverkosto siirtyy vuodenvaihteessa Kemin Vedeltä Kemin kaupungille. Hulevedet ovat sade- ja sulamisvesiä.

      Vuotoksen tulva-allas rakennettava!
      Vesi ja lumisateet estettävä,ei tule hulevesiä.
      Nootti yläkertaan!

    • talousnero12

      Verot korotetaan 25% yksikköön, kaikkia maksuja korotetaan 25%. Otetaan käyttöön kaikki lain sallimat maksut tapissaan.
      Jouluruoaksi vain riisipuuro. Näin henkilöstökin laittaa itsensä peliin.
      Näillä päässäänkin jo parivuotta eteenpäin.

    • tsaunavaara

      Sijoitetaan jatkossa vähemmän velkamiljoonia naapurikunnan hiihtokeskukseen. Sieltä ne Kemijärven raskaat velat ovat enimmäkseen tulleet. Muuten olisikin saldot plussalla, tai ainakin tasan.

    • rtoirt

      tekninen puoli alas ja ostetaan työt yksityiseltä puolelta,hullua maksaa jouto ukoille palkkaa esim näin syksyl,ei niillä koneilla mitään tehdä,,mut palkat juoksee.
      ja ostetaan vielä lainarahalla uusia koneita tälle tuovisenmafialle..hullua rahan tuhlausta sippikunnalta..

    • SeVaanOnNiin

      Todelliset säästöt tulevat kun Salla, Savukoski ja Pelkosenniemi liitetään Kemijärveen. Kaikki jotka eivät eivät kuulu kunnan perustoimintoihin, voidaan ulkoistaa. Pois lukien sosiaali ja terveystoiminta. Samalla laitetetaan kaikki työpaikat uudelleen hakuun, eli tarpeelllinen määrä työntekijöitä vakinaistetaan. Kyllä valtion/kunnankin tehokkuuutta pitää verrata yksityisiin toimijoihin.
      Eli, tulot on isommat kuin menot!

    • Yhtiöön

      Uskonpa, että tekninen puoli tullaan hyvinkin äkkiä yhtiöittämään. Sen jälkeen toimitaankin liiketaloudellisin perustein. Toimintojen rationalisointi alkaa.

    • on_niitä

      vieläkö säästöjä etsitään?

    • Tosivähänvain

      Palkka maltti on valttia.hiukan on vara niistää kaikilta vielä.

    • tympii_oikeuksien_polkem

      koulupuoli säästää ja säästää palkkaamalla eläkeläisiä ja avustajia opettajien tehtäviin, vähät välittämättä siitä että lapsella on oikeus pätevään opetukseen ja vaikka olisi kyse sijaisuuksistakin ja väliaikaisuuksistakin niin kyllä pätevää pitäisi yrittää hakea, tämä on minusta lain henki kun olen kysynyt yhdeltä lakimieheltä

      joskus vois kannella aviin, oikeusasiamiehelle, valtioneuvoston oikeuskanslerille, lapsiasiavaltuutetulle, onhan noita paikkoja

    • kaikki_kelpaa_joillekin

      iät kaikethan kemijärvellä epäpäteviä on ollut erityisoppilaiden opettajina,
      mitäs tuo nyt jos joku avustakin toimii opettajana

    • hoxaus

      2 milj velka tulee kuntayhtymän olemassaolosta, sekä nyt hotellihankkeen avustamisesta, onko oikein?

      • parhaat.valittu

        Kotilapissa kirjootus männä viikolla. Mihinkä päättjiä kempassa tarvitaan ko kysytään tilintarkastajalta et mitähän pitäs tehä ? Ei kait tilintarkastaja ole vaaleilla valittu niin ko vatuutetut joijen pitäs oikaista talous. Taitaa päättäjäporukka olla pihalla tehtävistään ?


    • VissyPekka

      Onko talous. Ja kehittämispäällikkö onnistunut tehtävässään. ? Velanottopäällikkö taitaa enempikin olla...

      • puolustelua.kaikki

        Kehittämis-ja talouspäällikkö kyllä hommansa osaa. Päättäjät on sitä varten et ne tekee säästämispäätöksiä joiden mukaan talouspäälliköt toteuttaa niitä.Näin päin se menee. Turha virkamiestä on syyttää. Eiks se talouspäällikkö valittumaakunnan isompiin tehtäviin ? Ei sinne kait valita osaamattomia? Päättäjien on turha piiloutua talouspäälliköiden ja tilintarkastajien selän taakse.


      • vastuulliset

        Anteeksi kuinka? "Turha virkamiestä on syyttää. " - ei todellakaan pidä paikkaansa.
        Virkamiehellä on virkavastuu. Kannattaisi perehtyä lakeihin ja säännöksiin. Laiminlyönnit voidaan katsoa lain mukaan pahimmillaan virkavirheeksi. Budjettivirheitä pitää osata ennakoida (=talouden seuranta) ja toimia sen mukaisesti. Jäljet johtavat makkaratehtaalle. Kuka päätti palkoista ensi kädessä niin, että tuli virhe? Kyllä päätöksen tekijät löytyvät. Valmistelupaperit myös. Ottakaa ajoissa oppia Kittilästä. Vaan voi se olla jo myöhäistäkin...


    • ItäTuulia

      Talouspäällikkö vastaa työnantajansa taloudesta ainakin oikeassa työelämässä. Olisiko parempi ammattinimike tässä tapauksessa ,,kunnankirjuri, tai vaikka kassaneiti.
      Kohtuuttomasti on näitä negatiivisia miljoonayllätyksiä tullut tuolla nykyisellä päälliköllä, jolla ei siis olekaan vastuuta kunnan kassasta kokonaisuutena, vaan se onkin valtuutetuilla.

      • ulosheittäjät

        Kaupunki menetti hyvän talouspäällikön maakuntaan isompiin hommiin. Mites nyt suu pannaan ?


      • Paras_ikinä

        Tuulan johdolla olisi kyllä säästetty oikein. Tehokas nainen. Ei parempaa, Päihittää kaikki mennen tullen!


    • Lapsetsäästämään

      Särkelässä on erityisluokat, onko kukaan ajatellut, että ne luokat tarvii varmasti enemmän avustajia kuin muut, osa lapsista voi tarvita käytännössä ihan omankin avustajan. Toki nykyään erityiset ja ns. häiriköt pidetään tavallisissa luokissa niin kauan kuin suinkin pystytään, silloin se tavallinenkin luokka tarvitsee avustajan. Esim. kiusaaja/häirikkö (jolla ei välttämättä mitään diagnoosia) luokassa saa koko luokan oireilemaan vuosia, mutta jos vanhempia ei kiinnosta niin tilanteelle ei voida juuri mitään, avustajalla vähän laastaroidaan luokan oireilua.

      Tiesittekö että kouluissa säästetään mm. niin että lapsilla ei ole enää tehtäväkirjoja kaikista aineista joissa sellainen kuuluisi lukukirjan kaveriksi? Vihkot tilalla ainakin Särkelässä.

      • mutmutmut

      • Liisinauto

        Asiallinen päätös.. jos polttiaineet, renkaat jne. Kuuluu leasingin hintaan. Vai kuuluuko huoltokaan?


      • mutmutmut
        Liisinauto kirjoitti:

        Asiallinen päätös.. jos polttiaineet, renkaat jne. Kuuluu leasingin hintaan. Vai kuuluuko huoltokaan?

        Entä 10-vuotistasolla? Olisiko ostettu auto edullisempi jos autoa nimittäin tarvitsee? Mietin tuossa että montako reissua päiville on?


      • ajattelematonta

      • omat.edut.ensin

        Viestin alku oli et säästöjä löytyy: Mitä sitä hullua. Nyt arvon kaupunkihallitus on sen sijaann lisäämässä kaupunkilaisten asumuiskuluja. Se nostaa kiinteistöveroja. Näin virkamies-hallitus-valttustojäsenet turvavavat omaa selustaansa et rahat heijän palkkoihin ja kohta tuleviin korotukssin riittää. Kuntalaisista ei niin väliä. Missä pirussa non ne säästöt joista on vuosia puhuttu ja papereita kyhätty ?


      • Pärinä_äiti

        Työkirjat ei ole tarpeen, sillä ainakin minun lapsen kirjoissa on tehtävät lukutekstin perässä. Oletteko tämän huomannet? Ei siis kannata puhua, jos ei tiedä asioista. Kun he kirjoittavat vihkoihin kunnon vastaukset, oppivat paljon paremmin. Katsoin aiemmin lapseni työkirjoja ja juttelin toisenkin äidin kanssa, niin oli sama havainto. Kysymyksen perässä oli pari sanaa vastauksena kysymyksen kuin kysymyksen perässä. Tuhlausta! Ja näennäistä oppimista!

        Sen sijaan turhia avustajia ei pidä suosia. Kyllä pitää itse kunkin tajuta, että pitää säästää, että päästään kuiville. Pajon parempi kerta kitinä kuin jatkuva narina. Särkelässä on liikaa avustajia ja osa eläkeiässä. Ei ihme ettei asiat luista. Kyllä sen näkee jo naamasta!


      • solidaarisuutta_eipöyhke

        ei tosiaankaan työkirjat ole tarpeen ja jos niiden täyttäminen jää opiskelun päätehtäväksi, ei oppiminen ole taattua

        särkelässä on pieniä luokkia ja se ei ole oikein toisia kohtaan jos vielä avustaja tai avustajat pyörivät luokissa eli ei pidä kaikkea hyvää yhdelle antaa, siis hyvää vielä hyvän päälle, kuten mummoni aikanaan sanoi, se ei ole oikein toisia työntekijöitä kohtaan


      • lapsenetuaajatellen

        se on laiska opettaja joka tässä taloudellisessa tilanteessa vaatii työkirjoja, kyllä opetus onnistuu ilman niitäkin ja vielä paljon paremmin kun viitsii nähdä vaivaa ja onhan se nähty kuinka laiskoja ja samattomia jotkut ovat, oppikirja riittää hyvin ja jos särkelässä on paljon avustajia, pieniä luokkia ja jos työkirjat vielä olisi, niin olisipa hyvää pantu hyvän ja veilä hyvänkin päälle eli kyllä kohtuuttomuus pitää olla kaikessa mukana


      • tyhjänpäiväinen_ssästö

        särkelän oppilaille myös tehtäväkirjat jos kaupungin muillakin kouluilla on
        tämä on yhdenvertaisuuskysymys, tasa-arvokysymys
        tämä on särkelän koulun oppilaiden asettamista muita huonompaan asemaan


      • että_silleen

        älyävät sentään jostakin säästää vaikka työkirjoista kun muuten on pienet luokat, herää vain kysymys oikeudenmukaisesta työnantajasta, eriarvoistavasta kohtelusta


      • suorat_sanat
        tyhjänpäiväinen_ssästö kirjoitti:

        särkelän oppilaille myös tehtäväkirjat jos kaupungin muillakin kouluilla on
        tämä on yhdenvertaisuuskysymys, tasa-arvokysymys
        tämä on särkelän koulun oppilaiden asettamista muita huonompaan asemaan

        työkirjojen käyttö ei missään nimessä ole tasa-arvokysymys, kaukana siitä
        - jos aina tasa-arvosta hömpätään, niin mitään kehitystä ja uutta ei tule, hoksaatko!
        - ne jotka rikkovat tasa-arvoa, ovat edelläkävijöitä, ne ovat nykymuurin murtajia
        - ei kaikien tarvitse olla pässinnarussa talutettavia
        - hyvä idea tuo ettei työkirjoja ole, siinä sitä kehittyy kun käyttää vihkoja ja kirja tulee kunnolla tiedolta tyhjennettyä
        - viisas ja uusi ratkaisu
        - ja miten ne koulut, joissa ei käytetä oppikirjoja ollenkaan, hoksaa tämä!


      • TarkkisTakaisin
        solidaarisuutta_eipöyhke kirjoitti:

        ei tosiaankaan työkirjat ole tarpeen ja jos niiden täyttäminen jää opiskelun päätehtäväksi, ei oppiminen ole taattua

        särkelässä on pieniä luokkia ja se ei ole oikein toisia kohtaan jos vielä avustaja tai avustajat pyörivät luokissa eli ei pidä kaikkea hyvää yhdelle antaa, siis hyvää vielä hyvän päälle, kuten mummoni aikanaan sanoi, se ei ole oikein toisia työntekijöitä kohtaan

        Onko muissa kouluissa sellaisia ihmeopettajia jotka pystyvät jakautumaan kahdeksi kun luokassa on vaikka karkaileva, täysin vailla kontrollia oleva häirikkö? Kun sitä pientä häirikköä ei voi päästää oman onnensa nojaan, mutta ei niitä 20 muutakaan voi jättää yksin. Ei näitä päästetä enää erityisluokkiin jos ei ole pahaa oppimisvaikeutta, osasta vanhemmista ei ole apua vaikka kuinka keskusteltaisiin ja vaikka sossukin olisi mukana.


      • kuuluu_ja_näkyy
        lapsenetuaajatellen kirjoitti:

        se on laiska opettaja joka tässä taloudellisessa tilanteessa vaatii työkirjoja, kyllä opetus onnistuu ilman niitäkin ja vielä paljon paremmin kun viitsii nähdä vaivaa ja onhan se nähty kuinka laiskoja ja samattomia jotkut ovat, oppikirja riittää hyvin ja jos särkelässä on paljon avustajia, pieniä luokkia ja jos työkirjat vielä olisi, niin olisipa hyvää pantu hyvän ja veilä hyvänkin päälle eli kyllä kohtuuttomuus pitää olla kaikessa mukana

        särkelässä on nyt tosi levotonta,
        työkirjat olisi tarpeen


    • humpahetaan

      se on selvää edistystä vai olisiko ihan luksusta, kukaties opetussuunnitelman mukaista, kun ekaluokkalaiset laulavat jätkän humppaa ja ottavat viekä humpan askelia, vaikkei kaikki ehkä vielä osaa kaikki kirjaimia, ja tietenkin tulee mieleen, että meneekö lapsuus hukkaan tuollaisen laulun mukana, onko ne uusista laulukirjoita jääneet lastenlaulut pois, niin miksei niitä lauleta vai onko tosiaan tyyli niin edistyksellistä

      • hyvältä_kuulostaa

      • heräsi_kysymys

        miten se musiikin numero muodostuu?


      • hahhaa_hhaa_haaa
        heräsi_kysymys kirjoitti:

        miten se musiikin numero muodostuu?

        hyvä kysymys! mistä tulee musiikin numero jos vain lauletaan? lottoarvontaa? pärstäkerroin käytössä?


      • lauletaan_lauletaan_laul

    • kokeilinpa
    • takapiru1

      Sinua kiinnostaa kovasti nää kouluasiat, noo ei se mitään, jokaisella on oikeus mielipiteisiin, vai mitä ylläpito?

      • takapirullekin

        Ketäpä ei kiinnosta kouluasiat kun lapset kulukee koulua!
        takapiru1 puhuu omituisia! onko joku asia kiusallien! hä?
        Tuosta jätkän humpasta tuli mieleen mistä nykyään musiikin numero tulee? onko enää oppimissuunnitelmassa velvotetta opettaa teoria asioita ollenkaan vaan onko se pelekkää laulamista? tuleeko tällöin numerosta oikeudenmukainen? ja seki että oppilaat sanoo että aina vaa lauletaan samojalauluja


      • takaa_takaa

        takapirullekin 4.11.2017 10:22 vastauksena
        Ei täällä tarvi kumarrella, niiata, nyökytellä tai vilkutella Ylläpitoon päin. Tämä on tälle bisnestä! Rahankeruuta kun sen rautalangasta vääntäen sanoo. Vai mitä Ylläpito?


    • sitä_odotellessa

      kun tehdas tulee, ei tarvi mietiskellä säästönpaikkoja ja särkelässäkin saa olla avustajia vaikka joka lähtöön

    • epätasa_arvoa_kumminkin

      jep! hyviä aikoja tulossa - no, ainakin joillekin

      • samat.naamat.aina

        Ei näytä siltä. Kiinteistöveroja nostetaan kohta tappiin et kunnanhallituksen virkamiesjäsenet saavat turvata oman selustansa ja palkanmaksut. Eikö oo enää kunnon päättäjiä ? Kaikki nyletään kuntalaisten nahoista.


    • apua_apua_apua
    • voidaan_pahoin
    • IsokylläHommaToimii

      HILLATIELLÄ on onneton johto. Se ei osaa päivittää edes nettisivuja. Tuleekin antaa heille taloudellisiin syihin perustuen lopputili. Tätä puoltavat tiedotusongelmien lisäksi nyt esille tuodut oppituntien häiritsemiset. Perusopetus ja lukiolaissa selvästi todetaan, että opetusta ei saa häiritä! Tuleekin siis Hillatie lukioineen yhdistää Isokylän kouluun.

    • Kannatan

      Kannatan edellistä! Pitäisi itse ymmärtää erota, jos ei kykene virkaansa hoitamaan. Tämä turvaa myös koulut molemmille puolille jokea, kun Särkelä jää Särkikankaalle. Näin turvataan parhaiten tulevan biosellutehtaan tuleminen.

      • Väänsin_rautalangasta

        Nimenomaan pitäisi ymmärtää itse erota jos ei pysty hoitamaan virkaa niin kuin kuuluu. Tämä käytäntö on nykyaikaa. Jos ongelmia on joka puolella, johto ei toimi. Sähköoppia lainaten tällöin johto on irrotettu seinästä! Onki ei silloin ota!


    • käyttäkää_järkeä

      Oikeus ja kohtuus on se, että Isokylän yläaste säilytetään.
      On suorastaan edesvastuutonta ajatella kahden yläasteen yhdistämistä yhdeksi, kun ongelmia on, joista ei nyt selvitä. Miten niistä selvittäisiin yhdistämisen jälkeen, kun niitä olisi vieläkien enemmän?

    • Löytyy

      Kyllä löytyy säästöjä, mutta lapsiperheet on väärä paikka säästää.
      Nyt kannattais kiinnittää huomiota noihin kempan aineita käyttäviin! Niille maksetaan joka päivä korvaushoito pillerit, paapotaan kuin pientä lasta. Sitten näillä on varaa vielä varastella kaupoista, ajella aineissa ympäri Kemijärveä autolla, ilman ajokorttia, vakuutuksia ja veroja ja oheiskäyttöä on kokoajan! Tehäänkö me veronmaksajat näitten narkkareiden eläminen näin helpoksi? Miksi kukaan ei puhu noiden sosiaalipummien/ narkkareiden elämän helppoudesta? Hyvä ettei melkeen osa työntekijöistä vie pillereitä/pisto tavaroita kotiovelle saakka! Mitä pitää tapahtua, ennenkuin joku viaton Kemijärveläinen jotuu puukkoon tai auton alle? Muissa kunnissa on kuri noille narkkareille, ei niiltä pyyhitä persettäki valmiiksi, vaan jos ei noudata sääntöjä, korvaushoito loppuu! Miksi Kemijärvellä nämä hoidettavat narkkarit vain lisääntyy? Onkohan täällä Kemijärvellä vaan niin pirun helppoa olla narkkari?

    • surun_kaupunkiko

      onko tuo jo todellisuutta kemijärvellä?
      vastatakaa pian
      kysymys nimimerkille :Löytyy 8.11.2017 19:49

    • Avunhuutoa_tämäkin

      Ei säästetä kouluissa, annetaan olla Kemijärvellä jatkossakin 3 koulua.
      Isokylän yläkoulua ei pidä siirtää Hillatielle. Annetaan tältäkin osin tilanteen jatkua ennallaan. Nyt on jo suuria ongelmia niin ongelmat kasvaisivat vain koulujen yhteenlyömisen jälkeen. Me emme ole niin köyhiä Kemijärvellä, ettemekö pystyisi pitämään kolmea koulua. Vähennetään vaikka avustajia, ehkä isompia luokkia, mutta ei fyysisesti samaan rakennukseen, ehkä onnettoman rehtorin alle, oppilasmassoja!

      Lue ja totea sama kuin me olemme todenneet:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/8983901/isokylan-koulu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/13568210/kiva-koulu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14998551/hillatien-koulu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14810498/hillatien-yhteiskoulu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/13938931/hillatiella-liikkuu-nuuskaa-ja-tupakkaa
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/12077511/yksi-aiti-vaan-hillatien----koulusta
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14441360/hillatien-koulu-elaa-1900-lukua
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15064530/lapsen-kertomaa-sarkelan-koululta
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15003609/kemijarvella-saaston-paikkoja-loytyy---antaa-tulla
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15017277/opetustoimen-ulkoistaminen
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14081068/voiko-opettaja-piereskennella-oppilaille
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14858580/kemijarven-puheenaiheet-!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14239043/koulunkaynninohjaajat-kemijarvella---liikaa

      Tämä meidän kirjoitus liittyy sivulla
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14998551/hillatien-koulu
      olevaan kirjoitukseen. Kirjoitimme väärään paikkaan mutta emme osanneet siirtää kirjoitusta oikeaan paikkaan emmekä alkaneet kirjoittamaan juttua uudestaan. Kai tämä viesti menee tältäkin sivulta päättäjille. Jos ei muuten, niin puskaadion kautta toivottavasti.

      • otanpa_minäkin_kantaa

        Ilman muuta yläkoulu on säilytettävä Isokylällä.
        Järki sanoo, ettei yläkoululaisia yhteen rakennukseen, etenkään kun ei ole tilaa riittävästi Hillatiellä kenenkään käytettävissä ja kun ei ole kuria Hillatien koululla riittävästi nyt. Onhan se kuultu, että kun rotatkin pantiin pieneen ja ahtaaseen tilaan niin stressi toi rotille monia aggressiivisia käytöksiä, niin miksei sitten ihmisillä, murrosikäisillä, kuohuntavaihetta elävillä.
        On esitetty jopa avunpyyntö vanhemmille tulla toteamaan tilanne Hillatielle,
        minäpä haen linkin tähän,

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14998551/hillatien-koulu

        Vanhemmat, pyytäkää päästä oppitunneille. Opetus on meillä pääosin julkista. Tunteja saa kuunnella. Ette korvianne uskoisi! Joillakin tunneilla on jatkuva mekkala: tunnista toiseen ja vuodesta toiseen. Miten maailmassa ne opettajat kestävät? Kaikki eivät kestäkään.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14998551/hillatien-koulu


    • suo.siell.vetelä

      Ei kaupunkin rahat lopu ? Nytki Suomulla kaupunki hakkaa ja myy metsää ettei vaan Suomun matkailu pääsis nousuun. Mökkiläisille todellista Onnen Tunnetta !

    • voi_hirveä

      voi hirveä

    • turvat_tukkoom
    • HoiKananen

      Kävin eilen Kankaalla klo n. 14 ja katuvalot paloivat keskellä päivää, sanoivat. ettei yöllä pala jolloin niitä tarvitaan, joutuvat omia ulkovaloja polttamaan.

    • TodellisuuOnHetkittäin

      Onko yli 20 oppilaan luokat pieniä jonkun mielestä? Siihen joukkoon pari erityislasta ja päälle joku häirikkö/karkailija/väkivaltainen, johon ei ihan lailliset kurinpitotoimet tehoa. Tämä on ihan todellisuutta, erityisluokkia integroidaan tavallisiin. Ja otetaan vielä avustaja pois? Ei se ihme että oppimistulokset suomessa vaan laskee ja laskee.

      • KehitysmaaSuomi

        Mieti tarkemmin mistä oppimustuloksien aleneminen johtuu.


      • näin.aluksi

    • yksinkertaista

      Säästöt, esim. eikö katuvaloja voi säätää niin, että, kun on pimeää valot syttyy ja kun on valoisaa valot sammuu? Nykyisin se on toisinpäin.

      • Rohovessoori

        Mitä säästöjä niiden vaihtaminen tuo? Ei sillä ole mitään tekemistä säästöjen kans palaako ne päivällä vai yöllä. Ainoastaan siinä tapuksessa tulee säästöjä, että ne eivät pala päivällä eikä yöllä.


      • Tosentti
        Rohovessoori kirjoitti:

        Mitä säästöjä niiden vaihtaminen tuo? Ei sillä ole mitään tekemistä säästöjen kans palaako ne päivällä vai yöllä. Ainoastaan siinä tapuksessa tulee säästöjä, että ne eivät pala päivällä eikä yöllä.

        Eihän valojen tarvi palaa yöllä ja päivällä, vaan pimeällä. Taaskaan ei ole mitään tekemistä säästöjen kanssa palaako ne valoisalla ja ei pala pimeällä. Säästöjä tulee ainoastaan silloin, kun ne ei pala pimeällä eikä valoisalla. Suurimmat säästöt saadaan, kun valot ei pala koskaan.


      • peelo11
        Tosentti kirjoitti:

        Eihän valojen tarvi palaa yöllä ja päivällä, vaan pimeällä. Taaskaan ei ole mitään tekemistä säästöjen kanssa palaako ne valoisalla ja ei pala pimeällä. Säästöjä tulee ainoastaan silloin, kun ne ei pala pimeällä eikä valoisalla. Suurimmat säästöt saadaan, kun valot ei pala koskaan.

        Niin...mutta jos järjellä ajatellaan... no antaapa olla...


    • nimi_merkityksetön

      täältä valtuutetut saavat kovasti tietoa
      ja aina voi tilanteen tarkistaa luonnosta,
      esimerkiksi onko koulusivut päivitetty vai ei

      • koskahan.säästöt

        Päättäjät ovat tuuliajolla. Talous tosi kuralla.Veroja vain nostelevat ..Ei se hätä pakene ko muutamaksi viikoksi.


    • Kassööri

      Porukkaa laiskimmasta päästä kartanolle kaupungintalolta sen verran, että saadaan 16 000 asukasta vastaava byrokratia vastaamaan nykypäivän 7500 asukasta. Hommia yhdistellään niin, että tehdään kahdella kädellä hommia yhden sijaan. Tulosvastuuta, eli se joka töppää ja sänkkää holtittomasti veronmaksajien rahoja, niin ulosmitataan töppääjän/ töppääjien omaisuudesta vastaava summa ja vähän päälle ” kivusta ja särystä”. Venäjällä ei rampata missään kissanristiäisissä, eikä vardössä käydä nakkelemassa lumipalloja. Siitä se lähtee.

      • ääliööööööö

        Kuka niille konsulteille joka vuosi sänkkää rahaa henkilötyövuoden verran?


    • Tilbenhör

      Kassööri on oikeassa. Lisäksi Isokylän koulu lakkautettava, niin saadaan säästöä, kun opettajia voidaan vähentää.

      • aapisen.laidasta

        Ei opettajia vähennetä niin kauan kun opettaja johtaa kaupunkia. Johan se tyhmempiki tajuaa


    • tyhmiä

      pitäisi osata säästää oikeassa paikassa, ei väärässä, niin kuin kemijärvellä tehdään,
      mutta ollaan onnellisia, kun kerta käsketään, haetaan luonnosta ruokaa, liikutaan rannoilla, jotka hehkuvat onnellisuutta, unohdetaan velka ja kurjuus, toivotaan ja odotetaan tehdasta, tuota... en mää jaksa...

    • hiihän.ja.maksan

      Hommakkaa uusia tuloja. Perikää latumaksut hiihtäjiltä. Oisko 50 € vuosimaksu sopiva ? Joutavat maksaa. Latujen teko on kunnalle aika kallista.

      • kittilänmallliin

        Voi herranjee. Herää jo. Päättäjien taskuun kaupungin rahat menevät. Pukki on kaalimaan vartijana. Ei tässä ole kansalaisten suksista kyse vaan isoista rahoista.


    • ei_tosiaankaan

      toiset tuhlaa, toiset säästää ja toiset jopa yrittää säästää onnistumatta

      onko tämä järkevää?

    • näin_se_vain_ON

      ei ole järkeä missään kemijärvellä

    • eikö_olekin

      tyypillistä kemijärveläistä menoa täällä

    • joohan_

      säästetään_kaikkea_ja_kaikkia

    • Ovat_ovat

      Kaikki
      hyvät
      säästöideat
      ovat
      tarpeen!

      • kittilä.keissikö

        Eipä näy päätöksiä säästöistä. Suu ammollaan ootetaan tehasta. Siinä tärkeimmät näin vuojen alussa.


    • hieno_koulu
    • gid

      Kärtylle maksettiin 30 tonttua kolmesta ämpäristä,sille on ainaki kaupunki haaskannu rahaa jos jollekki.

      • järkeä_järkeä

    • iltalukio

      Säästöä syntyy kun Hillatien koulun luokat otetaan iltakäyttöön! Pikkuruisesta lukiosta tehdäänkin iltalukio. Jo mahtuu oppilaita tuplat määrät ja ilman remontteja.

      • lukujärjestyshaltuun

        Tämä hyvä idea. Alakoululaisten koulupäivä päättyy klo 13-14 kieppeillä.


    • k.kalle

      Valtuustosalihan on kuulkaapas tyhjää täynnä. Koulukkaat sinne ni saahaan vaihteeksi täyspäisiä penkkiin. Ja eiko väliseiniä rakentamaan jos on liian iso tila. Loppuu turhat tissuttelut kaupungin tiloissa veronmaksajien rahoilla.

    • talouskuralla

      Säästöistä on turha puhua niin kauan ko päättäjinä on kaupunkin virkamiehiä.Ja vieläpä johtavissa asemissa. Omien eturyhmien etuja ajavat.Säästöistä viis.Näkeehän sen jo erkkikin. Alijäämää pukkkaa vuosi toisensa perään. Sit on näitä joo-joo valtuutettuja jokka nyökkää ...

      • narahtaa

        Kepulaisilla on taipumus ahneuteen yli lain sallimien rajojen.


      • korohoropee

        Säästöjä on tehty jo liikaakin. Kuka syytää säästöt ulkopuolisille konsulttifirmoille joka vuosi?


      • kaikkitietää35068u

        Voi sinua tietämätön! Kyllähän kaikki tuon tietää. Lypsää, leikkaa, sujauttaa omaan pussiin.


    • paskantakaa_kunnolla

      taasko aletaan riitelemään kouluverkosta?

    • Kemijärvellä_kiusa_taan
    • Kemijärven_koulut

      Kemijärven kouluasiat nousevat jälleen esille, kun kouluverkosta aletaan puhumaan,
      vähän aikaan ne eivät puhututtaneet kun kaikki oli sitä mitä oli eli oli turhaa huutaa mitään

    • vähän_naurattaa
    • särkelä_tuhlaa_aina

      särkelässä taas kouluavustajan paikka auki! pari pientä luokkaa oli, olisi voitu säästää koko vuosi, ja olen kuullut että joillakin opettajilla on avustajia, joillakin ei eli epätasa-arvo rehottaa kunnolla

    • kommenttina

      Totta sieltä Särkelästä joku on jäämässä eläkkeelle, ei kai sinne lisää tule, luulisin, naamasta ainakin näyttää siltä.

    • Pässinpäät

      Johtavat viranhaltijat ostelevat konsulteilta töitä jotka heidän kuuluisi tehdä. Fiksua porukkaa nostellaan isoa liksaa ja teetetään omat työt muilla. Miten tämä voi olla mahdollista muuten kuin kepun tuella!

    • miksi_siis_uhrautua

      Kiitos pässinpääksi nimitteleville!
      Totta on! Työt teetetään muilla ja itse kunnia ja kiitos otetaan! Tämä on tyypillistä näille pässinpäille!
      Joku jostakin vielä säästää, niin joku toinen sen tuhlaa. Eikö tämä ole järjetöntä? Kuinka moni otti palkattomia päiviä, lomaili omaan pussiin, niin sitten Särkelässä sitten etuja, pieniä luokkia ja avustajia, kuten täällä monilla sivuilla on kirjoitettu. Kaiken järjen mukaan pitäisi jostakin osata luopua, jos talous halutaan saada tasapainoon!!!

      • pahoinvointipalvelu

        Sanonpa vain, kun yyteeneuvottelut, virkajärjestelyt, säästöt ja leikkaukset roikkuvat niskassa vuosikausia, luu jää pian valitsijoiden kouraan. Vuosia kestänyt palveluverkkokeskustelu on saatava päätökseen ja työrauha on palautettava.


    • Näin_sen_pitäisi_olla
    • Rläkeikäiset_eläkkeelle

      Yksi säästönkohde tietenkin on se, että eläkeikäiset siirtyvät eläkkeelle!

    • Eivät_korvaamattomia

      Onko Kemijärvellä eläkeikäisiä töissä? Ei kai!

    • Huh_huh_huu

      Huh! Huh! Huu!

    • valikoivaa

      "Yritystuet ovat esimerkki Suomessa vallitsevasta valikoivasta talouskurista. Talouskuriin vedotaan, kun leikataan perusturvasta ja koulutuksesta." Tästä kepu pitää huolen. Tyyppiesimerkkinä kepuvetoinen kunta Kemijärvi.

    • kepunlobbarit

      Valtakunnan tasolla yritystukiaisiin ja yritysten verohuojennuksiin käytetään joka vuosi 4 miljardia euroa. Ei mikään pikkuraha! Lobbaamista tapahtuu paljon. Jopa niin että päätöksiä tehdään esteellisyydestä piittaamatta. Kittilä, Kemi, Kemijärvi....Kepu.

    • Näin_pitäisi_olla

      Vaikka kuinka oltaisiin vaikeassa jamissa, ison velkataakan alla, niin lohtu ja jaksaminen tulee siitä, että kaikki tulee kaikkien osaksi. Ei nyljetä yhden ja taas yhden nahasta, vaan kaikkien. Pidetään kaikkia tasa-arvoisina, yhdenvertaisina. Ja eläkeiässä olevien pitää jättää työ nuoremmille, jotka jaksavat paremmin, ei ahnehdita liikaa. Kyllä eläkeikäisten tilalle aina löytyy joku, annetaan toisillekin mahdollisuus!

    • vithuttaa

      vithuttaa tämä säästöistä puhuminen ja säästäminen vuosi vuoden jälkeen kun ei kuitenkaan säästetä ja jotkut kun säästävät, niin toishet tuhlaavat

    • poistyhmät

      Laitetaan viimen pois ne jokka ei osaa laskea. Ja ne jokka ei ymmärrä. Turha niille on palkkaa maksaa. Palkkaavat ruojat vielä lisärahalla konsultanttia laskemaan ko ei ite osaa.

    • kuin_sadusta

      hölmöläisten hommaa meillä kemijärvellä,
      toiset leikkaa täkin päätä ja toiset liittää leikatut palat takaisin

    • mistäsäästetään

      Säästöissä puhuu arvomaailma.

    • hölmöille

      parempi kuin ei säästetä, jos ei osata säästää

    • levottomuusko_huipussaan
    • eiks_vain
    • Ollaanko_tasa-arvoisia
      • sompahiihto

        Hajoita ja hallitse -politiikkaahan tässä on harjoitettu mutta ei mennä siihen halpaan. Otamma selville kuka sompaili ja mitä.


      • Aina_sompailee

        Kyllä joku aina sompailee!


    • on_pienin_koulu

      Kyllä Särkelän pitäisi pärjätä vähemmällä!

      • YhteenKAIKKI

        Särkelä on niin pieni, ettei sitä edes huomaa, kun sen Hillatiehen yhdistää.

        Kalliiksi tulee KIEKKOlinja!!


    • ihmetyttää_
    • Tulee_tulee

      Pää se tulee vetävän käteen!

    • Niinpä_

      Kun säästetään väärästä paikasta ja väärällä tavalla,
      niin ei ole ihme, jos ihmiset kyrsiintyy - suivaantuvat ja alkavat suunnitella muuttoa muualle, sinne missä ei huvikseen höpötetä ja supateta jostakin onnentunteesta. Ei se onnentunne tule sillä että tuota logoa pyöritetään joka paikassa tai puheissa sitä todistellaan, se tulee muulla tavoin, sillä lailla että toimitaan ja annetaan ihmisten huomata, äkätä, että mehän ollaan onnellisia ja että se tunne kiehuu ja räiskyy ihan rinnassa, ihan meidän kaikkien rinnoissa, kuten joululaulussakin sanotaan, että joulu joutui jo rintoihinkin.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15311662/muutan-pois-kemijarvelta

    • Säästetään_väärästä
    • hoksatkaa_tämä

      Jos ei osata säästää oikeista paikoista ja oikeista asioista, koko elämä menee yhdeksi säästämiseksi eikä säästämisestä tule loppua.

    • Jostakin_kuulemma

      Mistä nyt aiotaan säästää?

      • varo_sekoamista

    • Kertokaa_se_hänelle
      • muita_vuotoja_ei_ole

        tenaa netistä


    • Ulkona_oleva_kaikesta
      • zuumaappa

        Kaikkihan löytyy pöytäkirjasta. Sinne vaan jos osaat. Loput voi päätellä. Jos osaa.


    • huomatkaa

      kemijärvellä ei puhuta muusta kuin säästöistä,
      ei puhuta edes koulupuolen kehittämisestä,
      tähänkö jamaan on tultu

    • hetivaan

      Säästöjä tulee, kun henkilöstöä vähennetään 33 %.

    • antakaa_vinkkejä

      tämä on ajankohtainen sivu nyt kun koko kansan voimin haetaan säästöjä

    • nyt_mahdollisuus
    • älynystyrät_käyttöön

      oivaltakaa nyt, mistä pitää säästää, nyt on oivaltamisen aika

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15477735/mahtava-oivallus

      https://tpc.googlesyndication.com/simgad/9420823848567201937?sqp=4sqPyQQ7QjkqNxABHQAAtEIgASgBMAk4A0DwkwlYAWBfcAKAAQGIAQGdAQAAgD-oAQGwAYCt4gS4AV_FAS2ynT4&rs=AOga4qnYAEzZjS5Qdp4u2hQWb-5IgiynwQ

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe