Miten perustaa autoliike?

Mitenperustetaan

Miten autoliike käytännössä perustetaan? Ostetaanko myytävät autot pankkilainalla vai millä alkuun? Tekisi mieli alkaa myymään autoja. Jos pankki lainaa antaisi.

7

6049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HarkitseVieläKuitenkin

      Suunnitteleppas vielä uudemman kerran... EI MITÄÄN yritystä kannata perustaa pelkällä velkarahalla. Tosin tuskin mikään pankki tuollaista lainaa myöntäisikään...

      Autoliike ei "nouse" millään taikatempuilla kannattavaksi jos kalustosta lähtien kaikki on velkaa.
      Vähimmäisvaatimuksena myytävä kalusto omalla rahalla, liiketilat voi olla sitten vuokralla tai vaikka velalla omaksi ostettuna tai omasta pihastakin voi aloitella jos sitä pihaakaan on omasta takaa, mutta myyntikalustonkin velalla ostaminen ei aloita bisnestä.

      Lisäksi minimi vaatimuksena riittävä alan tuntemus (oppii yleensä vain tekemällä ja kokemalla ja olemalla tekemättä samoja virheitä moneen kertaan =maksaa aina rahaa tämä "oppiminen" ja jos OMAT rahat loppuu tässä opettelussa kesken niin loppuu se yrittäminenkin siihen), kattavasti erilaisten merkkien- ja automallien eli myyntikaluston tuntemus, verkostoituminen muiden alan liikkeiden ja korjaamoitten kanssa, yleinen perustietämys yritystoiminnan pyörittämisestä yleensäkin, verotus- jne. yritystoimintaan kuuluvien tuntemus... eli "Tekisi mieli alkaa myymään autoja." ei suinkaan vielä ihan riitä autoliikkeen perustamiseen.

    • HarkitseVieläKuitenkin

      Meinasi ihan unohtua yksi oleellisimpia; paineen- ja ennen muuta järjettömän vttuilun ja perättömien syytöksien sietokykyä pitää olla lujasti paljon.
      Ei voi toimia autokauppiaana jos ei kestä asiakkaitten älyttömyyksiä ja turhia palstaitkujaan tahi mielensä pahoittaisi perättömistä valheiden levittelystään, saati aiheettomista reklamoinneista ei selviä ilman verenpainelääkkeitä.

      Mutta jos on omaa lompakkoa suunnitellun myyntikaluston verran sijoittaa, myyntipaikka tiedossa, suhteita alan muihin toimijoihin, yrittämisen perusteet hallussa ja "perse kestää merivettä" eli on itsetunto ja sanavalmius kohdillaan, niin siitä vaan autoliikettä pystyyn!

    • HarkitseVieläKuitenkin

      Niin ja perskuta, ihan meinas unohtua:
      Varaudu ainakin alkuvuosina YRITTÄJÄN pitkiin päiviin ja kesälomattomiin vuosiin. Päivät voi olla alkuun jopa 24/7 tyyppistä jatkuvaa työn kanssa pelehtimistä (kuluttajakuningas murheineen) ja kesälomista on turha unelmoida, saati palkallisista sairauspäivistä, pekkaspäivistä tai muistakaan vapaista, ainakaan palkallisena. "Omaa lomaa" tuskin on varaa pitää, joten pari vuotta painat 24/7/365 tahdilla ja jos saat homman toimimaan, voi jossain välissä viikon-pari voida pitää ihan lomaakin.

      Eli harkitsethan vielä kuitenkin yrittäjäksi ryhtymistä?

    • tervetuloa_alalle

      1.
      Toimipaikan etsintä, joko vuokra tai omaksiostettava kiinteistö tai myyntipaikka.
      Ostaen omaksi rahaa olisi hyvä ollä tähän tarkoitukseen 200000€ saa pihapaikan ja varmastikin alkaen hinnat halli tmsv.tiloista 500000€ ja miljoonan väliin saa jo vanhan hallipaikankin. Eli kattoa pään päälle ja ehkä autoillekin.
      Vuokratut tilat lienee todennäköisempi, vuokrat 1000€-5000€ pihatiloista ja halleista joissa autoillekin sisätilaa 5000€ -25000€ kuukausivuokrilla pääsee alkuun. Yleensä vuokraaja pyrkii tekemään vähintään 12-24kk sitovan sopimuksen.

      Eli ennen kuin yhtäkään myyntiautoa on hankittu, kuluja on kertynyt kymppitonnista puoleen miljoonaan euroon. Noin niinkuin alkupalaksi...

      2.
      Myyntiautojen hankinta.
      Hankintapaikat pitää olla tiedossa jo ennen aloitusta. Isojen liikkeitten kanssa yhteistyö, ulkotuonti jne. kaikkia kanavia pitää olla ja niitä myös osata hallita. Kaikkea pskaa ei pidä sitoutua ottamaan edes velaksi vaikka merkkiliike mielellään tekisi tällaisen "ota kaikki meille vaihdossa tullut paska, maksa vaikka myöhemmin" -uusyrittäjän ansoittaen. Toimi vain omilla rahoillasi.

      Ensialkuun kaluston hankintaan pitää löytyä omaa rahaa 100000€ ylöspäin minimissään. Sillä saanee 10-15 kpl myyntikaluston alkuun.

      3.
      Vahva itsetunto ja usko oman tekemisen järkevyyteen, yrittäjän periksiantamattomuus.
      Asiakkaiden kohtaamiset saattaa yllättää, eikä välttämättä aina positiivisesti. Vaikka olisit omia rahojasi sijoittanut yrityksen perustamiseen tuon puolikin miljoonaa euroa, olet monelle asiakkaaksesi tulevalle "jobbari" ja lähtökohtaisesti pitää sinua automaattisesti heti epärehellisenä ihmisenä. Nämä on vaan asiakaspalveluhengessä, tiettyyn pisteeseen asti nieltävä hymyssä suin ja osattava rohkaista ja vakuuttaa asiakas vääristyneen mielikuvansa kumoamaan. Aina se ei onnistu ja sellaisen luupään joutuu taluttamaan toisiin liikkeisiin. Hyväkin auto voi jäädämyymättä,kun asiakas on hullu. Kuitenkin kun moisia asiakkaan kuvatuksia kun silloin tällöin kuitenkin tulee liikkeeseesi varautuneena ja jopa suoraan epäillen perusrehellisyyttäsi, autojesi kuntoa arvostellen ja kaiken kaluston haukkuen huonoiksi ja myyntikatteitasi (vaikka olisivatkin vain satasia/auto) kohtuuttomiksi solvaten. Tämä vaatii vahvan itsetunnon. Heikkosieluinen aloittelija-yrittäjä romahtaa varmasti vuodessa mielenterveyspotilaaksi, jos kaiken paskan ottaa itseensä ja liian vakavasti. Ja jos antaa asiakkaan juoksuttaa ja pahimmillaan "antaa asiakkaan aina olla oikeassa", saa tuon puolikin miljoonaa omaa sijoitettua rahaa suhahtamaan taivaan tuuliin vuodessa tai kahdessa.

      Eli omaa (ylimääräistä) rahaa jos löytyy tuon 100000-500000€ niin siitä vaan kokeilemaan.
      Ala ei ole helppo yrittämisen aloittavalle.
      Todella kovin kilpailtu (pienet katteet jos ylipäätäänmeinaa mitään myydä) ja verotuksellakin vahvanlaisesti valtion taholta piinattu, työajat yrittäjällä 12-24h/vrk 6-7 päivää/viikko, lomia ainakaan ensimmäisinä toimintavuosina ihan turha kuvitellakaan pitävänsä päivää paria pidempiä ainakaan...

    • Palstan tason tuntien harvinaisen hyviä vastauksia!
      Vaihteeksi oikein mukava lukea, vaikka en autoliikettä aiokaan perustaa.
      Tosin oma Oy on jo.

    • Tottakyllä

      Ainakin täälläpäin myös rikollista rahaa on on noissa käytetty startti pääomana ja myös oman käden kautta on pois lähdetty kun maksuja on jäänyt hoitamatta, joten mieti tarkkaan millä ja kenen rahalla alat toimimaan.

    • Rainerhevosmies

      Pöllitään venäläiset kilvet, rullataan mese. Ajetaan laivaan ja muudään Romanian mustalaisille. Saattaapi olla joskus täällä romsku tiepuolessa myymässä tai skannaamassa pankkiautomaateilla ja löpövarkaissa, mutta sehän on sitä sipilän aktiivimallia. Näin se menee. Tietysti on kotomainen mahdollisuu että olet svolainen tai mustalainen ja otat autot myyntitilille ja otat 100% myyntikatteen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1725
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1342
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1250
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      66
      1149
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      113
      1092
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      959
    7. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      937
    8. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      23
      900
    9. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      838
    10. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      799
    Aihe