6,4km reikä kalliossa. Mitä tieteellisiä kokeita?

TieteellinenKoe

Jos joku poraisi täysin suoran 6,4 km:n syvän reiän täysin ehjään suomalaiseen graniittiin, mitä tieteellisiä kokeita siinä voisi suorittaa? Oletetaan reiän olevan kartiomainen ja yläpäästään 120 cm ja alapäästään 25 cm. Pohjalla kymmenisen metriä kuumaa vettä, muuten täynä ilmaa ja ehkä vesihöryä. Sileät tasaiset tiiviit seinämät.

Paljonko olisitte valmiita maksamaan tunnista koeaikaa?

19

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • martta00

      1e....

    • NoinhanSeOn

      Kyllä se reikä täyttyisi vedellä, pitäisi jatkuvasti pumpata, että pysyy kuivana. Ja Otaniemessä on jo lähes yhtä syvä reikä.

    • tulpaksi

      Pirun vaarallinen tuommoinen kartiomainen reikä. Jos tuonne ukko vahingossa putoaa, on aika syvällä tulppana reiässä. Kinkahan syvällä olisi kiilautumispiste jos vyön pituus on 1.1 metriä?

      • nostokoe

        Ukolle pudotettaisiin valjaat ja niihin kiinnitetty nostoköysi vedettäisiin tiukallle. Sitten odotettaisiin että ukko laihtuu ja irtoaa seinämistä jotta hänet voidaan kiskoa ylös.


    • airfoiljokaeikirj

      Homma pilalla, kun porattu, Ei voi juuri kuin mitata lämpötilan pohjalla ja myös matkalla sinne. ja paljonko vettä kertyy. Poratessa saadaan näytteitä helposti erikerroksista mitä materiaalia kallio on, mikä on veden ominaisuudet ym. valmissa reijässä on vain liemisoppa ja lämpötila.
      En maksisi mitään. Kilauttaisin kaverille paljonko oli lämpötila.

    • AamukahviaKohtaKeitän

      Se olisi muuten syvä reikä.

      Seuraavaksi kysyisin useammaltakin ihmiseltä käsitystä, että sellainen reikä siis on jossain? Miksi porasivat ja miten? Mitä tiedettä itse ovat ajatelleet tehdä valmiilla reiällä? Onko ylläpito kallista? Kai voidaan säilyttää hyvässä kunnossa, jotenkin poistaa sieltä vettä, yms., jos joskus keksitään jotain tieteellistä koetta? Eihän seinämät rapaudu? Ja oltava varma, ettei sinne tiputella tai putoa mitään. Varmasti kallista ollut porata.

      • SyväReiänTestaaja

        Kukaan ei nähtävästi seuraa uutisia. Otaniemessä on jo 6 km valmiina. Ks. geologia-palsta.

        Mikä on painovoima pohjalla? Mikä on ilmanpaine pohjalla? Voiko hoikka ihminen laskeutua 3 km:n syvyyteen vai rikkoisiko paine jotain esim. korvissa? Jos voisi, sittenhän tuonne reikään voisi pudottautua vapaasti. Ilmavastus pysäyttänee turvallisesti ennen kiinni kiilautumista?


      • Seismografi

        Reiän ympärille on sijoitettu jo nyt muutaman kilometrin säteelle syviin reikiin useita herkkiä seismografeja. Kun Otaniemen reiän pohjassa räjäytettään voimaka panos, niin mittaustuloksista voidaan päätellä jotain ympäröivän kallion rakenteesta.


    • VesiVasaraSuunnittelija

      Ei sinne ketään tieteilijöitä päästetä kymmeneen vuoteen. Varattu poranteriä ja porauslaitteistoja valmistavien firmojen testikäyttöön. Suunnitteilla maailman paras toimiva vesivasaraterä. Uppoaa graniittiin kymmenen kertaa nykyistä paremmin. Valmis jo tällä vuosisadalla.

    • TutkimistaRiittää

      Tuo reikä on kaiketi pakko pitää koko ajan täynnä vettä, jotta hidastettasiin sen kuroutumista umpeen. Reiän halkaisijan pienetymistä eri syvyyksissä tullaan varmasti tarkkailemaan tieteellisesti useita kymmeniä vuosia. Jossakin vaiheessa aivan pohjalta yritetään saada iso pitkä näytepala graniittia jollakin erikoisporalla. Saattaa paljastua jotain uutta.

      • SyvänReiänAvartaja

        Eiköhän joku porakoneyhtiö keksi jonkin tavan avartaa reikää. Luulisi 10 mm kerroksen irtoavan "helposti" jännittyneestä graniittiseinämästä. Ei tarvita välttämättä mitään satoja tonneja painavaa poranvartta, vaan riittää laskea paineilmakäyttöinen avarrusterä vaijerilla reikään. Graniittimurskan keräämiseen pohjalta pitänee kehittää joku vaijerilla alaslaskettava imuri. Muutama kuutio kerralla. Kun noita reikiä alkaa olla satoja, niin joku keksii aina halvemman ja nopeamman tavan kaikkeen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kuinka syvälle Putin putoaa...

      • Anonyymi

        Putin putoaa helvetin pohjalle hiilivaraston vierelle.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mikrofoneja tuonne laitetaan niin että saadaan selville ikuiseen kiroukseen joutuneiden sielujen valituksia. Nuo rekisteröidään ja niitä verrataan nykyisten ilmastodenialistien valituksiin kun ne saadaan selville 30 vuoden kuluttua jostain maailman kuumimmasta saunasta.

    • Anonyymi

      Sinne voisi huutaa kiinankielellä jotain ja kuunnella tuleeko vastausta. Joku oopperalaulaja, jolla on ääntä.

    • Anonyymi

      Kuinka syvälle asti reiät ovat vähintään 600 mm:n halkaisijaisia?

      Kuka uskaltaa laskeutua syvimmälle? Saa kokeilla, jos maksaa 1000 e tunti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe