Munaleikkuri

Onko teillä munaleikkuria? Tänään löysin kadonneen leikkurini. Onhan sillä kätevää viipaloida muna, jos haluaa vaikka leivän päälle keitettyä munaa

89

1676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikunei

      Mun leikkurist on yks lanka löystynyt, ei leikkaa kunnolla.

      • Niin on muutes minunkin leikkurista, mutta hyvin vielä leikkaa


    • Joo, löytyy. Ihan tuntuu terävässä kunnossa olevan.

      Tosin itse syön munani mieluiten lusikalla.

      • Ai jaa, minä taas en ole koskaan lusikalla syönyt, täytyy varmaankin olla vähän löysempi keitos


      • pujotteIija kirjoitti:

        Ai jaa, minä taas en ole koskaan lusikalla syönyt, täytyy varmaankin olla vähän löysempi keitos

        4(-5) minuuttia on aikas passeli. Slurps. Aina kaksi lomilla, ennen voimaurakoita hiilareiden lisäksi.


    • Ajattelin että taas joku femakko uhkailee.

      • Ja on mulla munaleikkuri, en vain juurikaan tarvitse sitä enää kun en syö voileipiä joihin nuo viipaleet sopisi.


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Ja on mulla munaleikkuri, en vain juurikaan tarvitse sitä enää kun en syö voileipiä joihin nuo viipaleet sopisi.

        Juuri söin 2 täysrukiista leipäviipaletta


      • pujotteIija kirjoitti:

        Juuri söin 2 täysrukiista leipäviipaletta

        Anjoviksella vai ilman?


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Anjoviksella vai ilman?

        Toisen päällä oli viipaloitua munaa, toisen paistettua lihaa


      • pujotteIija kirjoitti:

        Toisen päällä oli viipaloitua munaa, toisen paistettua lihaa

        Kuulostaa hyvältä. Minä laitoin iltapalaksi munia ja pekonia, ihan varmuudeksi.


    • Ou meillä oli hukassa sit ostettiin ja toi yksi pieni pisti säpäleiksi langat noh. Lopulta saatiin ostettua vielä kerran ostettus mutta sit noi pienimmäiset söivät munat ennen kuin kerettiin leikkuria käyttään eli odotellaan käyttöä.

      • Kyllähän ne langat herättää mielenkiintoa


      • pujotteIija kirjoitti:

        Kyllähän ne langat herättää mielenkiintoa

        Noh toivotaan että tämä kestää pitempää. Meillä on nyt hajonnut vuoden aikana varmaa 20 astiaa laseja paljon. Tolla pienellä on tapana suuttuneena viskoa lasi rikki jos ei heti ymmärrä eli luet väärin ajatuksen, etkä antanut esim,maitoa itse kaataa.


      • pujotteIija kirjoitti:

        Kyllähän ne langat herättää mielenkiintoa

        Eilen kyllä tiputin vahingossa lasin kun pieni haki huomiota kun astioita laitoin astiakoneeseen.


      • valtakunta kirjoitti:

        Eilen kyllä tiputin vahingossa lasin kun pieni haki huomiota kun astioita laitoin astiakoneeseen.

        Menikö rikki?


      • pujotteIija kirjoitti:

        Menikö rikki?

        Kyllä se meni säpäleiksi pieniksi siruiksi.
        Astiakoneen päälle reunan päälle tipahti 😩


    • kananmunille

      On se on kätevä käytössä.

      • Huomattavasti veistä kätevämpi


    • Itsellä jossain laatikossa... Ei jaksa vaan terävä keittiöveitsi toimii myös nopeasti.

      • Veitsikin toimii, mutta leikkurilla menee kyllä siistimmin


    • Ohan mulla, mutta mä leikkaan munat aina veittellä siivuiks. Tai murjon haarukalla muhjuksi ja heitän voita sekaan ja eikun käntyn päälle ja suihin. :)

      • Munavoita niiku


      • pujotteIija kirjoitti:

        Munavoita niiku

        Juu, se on hyvää. :)


      • Nicitönnä kirjoitti:

        Juu, se on hyvää. :)

        Laitetaanko munavoihin suolaa?


      • pujotteIija kirjoitti:

        Laitetaanko munavoihin suolaa?

        Kyllä mä ripauksen laitan, tulee makua lisää.


    • .. On.. Mut se on Niin Perkuleen HidasKapine.. Muna olisi jo samassa ajassa Massussa.. ;D.. Ja sit se pitäis vielä tiskatakin.. ;P

      .. Noh, kyllä mä joskus käytän.. Mutta monesti Jätän Käyttämättäki.. ;P

      • Munaleikkurihan on nopea kuin poromies


    • Aa..no niin.

      Se on se lyyra-soittimen näköinen vempain. Miten kovaa tällä on leikattu kun säikeet hapsottaa?
      Ei kai munaa sais noin kovaa painaa?

      Helpommin olisin kyllä erottanut autosta raidetangon pään
      kuin keittiöstä munaleikkurin, kih,.

      Mutta samalla löysin piirakkapulikan, aidon karjalaisen. Tätähän pitää..

      • Oisko sillä yritetty leikata liian kovaa munaa?

        Munaleikkurissakin voi olla väljää, niin kuin raidetangon päässä


      • pujotteIija kirjoitti:

        Oisko sillä yritetty leikata liian kovaa munaa?

        Munaleikkurissakin voi olla väljää, niin kuin raidetangon päässä

        Todennäköisesti.

        Epäilen, että jotain hmm...ehkä about 5-7 minuutin munaa?

        Harmi. Missä tuommosiakin korjataan. Soitinliikkeessä?
        Hapsottaa liikaa, että enää sais hyvää jälkeä.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Todennäköisesti.

        Epäilen, että jotain hmm...ehkä about 5-7 minuutin munaa?

        Harmi. Missä tuommosiakin korjataan. Soitinliikkeessä?
        Hapsottaa liikaa, että enää sais hyvää jälkeä.

        Jos yrittäisi sellaista pikakiristystä, niinkuin polkupyörän pinnoihin


      • pitkätukka-68

        "Miten kovaa tällä on leikattu kun säikeet hapsottaa?"

        Muna pitää muistaa kuoria ennen viipaloimista.


      • pitkätukka-68 kirjoitti:

        "Miten kovaa tällä on leikattu kun säikeet hapsottaa?"

        Muna pitää muistaa kuoria ennen viipaloimista.

        Ai niin

        no katohan.

        (naurua)

        Mutta älä luule, että tässä ensimmäistä kertaa ollaan munaa kyydissä. Meillä on täällä Itä-Suomessa ihan tämmönen sanonta.

        Ainakin nyt.

        (naurua)


      • pujotteIija kirjoitti:

        Jos yrittäisi sellaista pikakiristystä, niinkuin polkupyörän pinnoihin

        Jos ottais järeämmät työkalut...

        Mä annan tuon ens pääsiäisenä vaiks virpojien matkaan. :)

        Minä vuonna munaleikkuri on oikeasti keksitty?


      • pitkätukka-68 kirjoitti:

        "Miten kovaa tällä on leikattu kun säikeet hapsottaa?"

        Muna pitää muistaa kuoria ennen viipaloimista.

        Minä en ainakaan kännipäissäni ole yrittänyt viipaloida kuorimatonta munaa, kun en käytä päihdyttäviä aineita


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Jos ottais järeämmät työkalut...

        Mä annan tuon ens pääsiäisenä vaiks virpojien matkaan. :)

        Minä vuonna munaleikkuri on oikeasti keksitty?

        Onko tänä pääsiäisenä käynyt virpojia?


      • pujotteIija kirjoitti:

        Onko tänä pääsiäisenä käynyt virpojia?

        Kyllähän tällä kanttia Suomea perinne kukoistaa, ja just nimenomaan niitä virpojia, ei trulleja. Lapset kiertävät omissa vaatteissaan, ei noitina. Ne on nää perinteet, niissähän myö ollaan tarkkoja..: )

        Ja siellä? Koputtelivatko ovilla?


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Kyllähän tällä kanttia Suomea perinne kukoistaa, ja just nimenomaan niitä virpojia, ei trulleja. Lapset kiertävät omissa vaatteissaan, ei noitina. Ne on nää perinteet, niissähän myö ollaan tarkkoja..: )

        Ja siellä? Koputtelivatko ovilla?

        Ei oo täällä näkynyt, mutta minä aattelin ensivuonna tulla sinne virpomaan


      • pujotteIija kirjoitti:

        Ei oo täällä näkynyt, mutta minä aattelin ensivuonna tulla sinne virpomaan

        Pitää olla sit kans tosi koristeellinen vitsa. Ja ite teet.
        Tuo vara säi'e.

        Kamalaa olla vuos ilman kananmunaa.

        (naurua)


    • Toisaalta on parempi pistää vaan kerralla muna suuhun.

      Kuin ruveta leikkaamaan. Jos kiire on.

      Luulen. Ei.

      Tiedän.

      • Niin, ei kai sillä väliä missä muodossa munan syö, siellähän ne vatsassa kuitenkin kaikki menee sekaisin


      • pujotteIija kirjoitti:

        Niin, ei kai sillä väliä missä muodossa munan syö, siellähän ne vatsassa kuitenkin kaikki menee sekaisin

        Mun mielestä kananmunaa on hyvä keittää ainakin kymmenen minuuttia.

        Että se on oikeasti kova ja sen voi syödä tuosta noin vaan. Että kun paukasee pöytään niin keltuainenkin kopajaa. Hetkinen tässähän alkaa selviämään, kuka hittolainen on särkenyt leikkurin...Mutta jos kysytään, niin vastaan, että se on mennyt rikki jo muinaisella evakkomatkalla (oliko silloin munaleikkureita? No kanoja ainakin.).

        Mä en saa alas sitä mallia "vellimunakokkeli" whatever mutta kuitenkin.
        Se tuntuu raa'alta. Lilluu siinä kuin joku suonsilmä.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Mun mielestä kananmunaa on hyvä keittää ainakin kymmenen minuuttia.

        Että se on oikeasti kova ja sen voi syödä tuosta noin vaan. Että kun paukasee pöytään niin keltuainenkin kopajaa. Hetkinen tässähän alkaa selviämään, kuka hittolainen on särkenyt leikkurin...Mutta jos kysytään, niin vastaan, että se on mennyt rikki jo muinaisella evakkomatkalla (oliko silloin munaleikkureita? No kanoja ainakin.).

        Mä en saa alas sitä mallia "vellimunakokkeli" whatever mutta kuitenkin.
        Se tuntuu raa'alta. Lilluu siinä kuin joku suonsilmä.

        10 minuuttia? Noin kauan kypsennetään vain sitkeimpiä lihoja.

        Kananmunaa keitetään 200 sekuntia ja syödään lusikalla.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Mun mielestä kananmunaa on hyvä keittää ainakin kymmenen minuuttia.

        Että se on oikeasti kova ja sen voi syödä tuosta noin vaan. Että kun paukasee pöytään niin keltuainenkin kopajaa. Hetkinen tässähän alkaa selviämään, kuka hittolainen on särkenyt leikkurin...Mutta jos kysytään, niin vastaan, että se on mennyt rikki jo muinaisella evakkomatkalla (oliko silloin munaleikkureita? No kanoja ainakin.).

        Mä en saa alas sitä mallia "vellimunakokkeli" whatever mutta kuitenkin.
        Se tuntuu raa'alta. Lilluu siinä kuin joku suonsilmä.

        Juu ei, kypsää olla pitää. Kuoren rikon usein päälläni


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        10 minuuttia? Noin kauan kypsennetään vain sitkeimpiä lihoja.

        Kananmunaa keitetään 200 sekuntia ja syödään lusikalla.

        No jos on ollut sitkeä kana, niin on ollut munakin.

        Äläs nyt yhtään...

        (naurua)

        Mut oikeasti, ainakin 8 minuuttia, sen on pakko olla minimi.
        En pysty tinkimään.

        Voiko yksi pieni muna olla näin hankala, että me tarvitaan leikkuria ja lusikkaa ja kaikenlaisia muita tykötarpeita? Suoraan suuhun vaan, sano tv-kokki.


      • pujotteIija kirjoitti:

        Juu ei, kypsää olla pitää. Kuoren rikon usein päälläni

        Päällä? Metsurin kypärään?

        Pane sälleikkö alas :)


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        No jos on ollut sitkeä kana, niin on ollut munakin.

        Äläs nyt yhtään...

        (naurua)

        Mut oikeasti, ainakin 8 minuuttia, sen on pakko olla minimi.
        En pysty tinkimään.

        Voiko yksi pieni muna olla näin hankala, että me tarvitaan leikkuria ja lusikkaa ja kaikenlaisia muita tykötarpeita? Suoraan suuhun vaan, sano tv-kokki.

        Sara La Fountain on suosikki kokkini


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Päällä? Metsurin kypärään?

        Pane sälleikkö alas :)

        Kovaan kallooni vaan koputtelen


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        No jos on ollut sitkeä kana, niin on ollut munakin.

        Äläs nyt yhtään...

        (naurua)

        Mut oikeasti, ainakin 8 minuuttia, sen on pakko olla minimi.
        En pysty tinkimään.

        Voiko yksi pieni muna olla näin hankala, että me tarvitaan leikkuria ja lusikkaa ja kaikenlaisia muita tykötarpeita? Suoraan suuhun vaan, sano tv-kokki.

        Tapoja ja mieltymyksiä on monia. En syö nykyään enää juurikaan keitettyjä kananmunia, mutta joskus aikoinaan keitin ne tyyliin jotain 3-4 minuuttia ja söin ne lämpiminä. Hattu pois ja dippasin paahtoleipäsuikaleita keltuaiseen. Sitten loput keltuaisesta ja valkuainen lusikalla naamariin. Oli hyvää, ja mun vahnempi tytärkin veti niitä noin aamiaiseksi joskus alle 2 vuoden ikäisenä.

        Kovaksi keitetty muna ei vaadi mitään välineitä ellei ole tarkoitus siivuttaa sitä leivän päälliseksi.


      • pujotteIija kirjoitti:

        Sara La Fountain on suosikki kokkini

        Jaa, minun suosikkikokkini on misspönttöuuni.


      • pujotteIija kirjoitti:

        Sara La Fountain on suosikki kokkini

        Minustakin hän on kaunis...

        Voin naisena sanoa. Hyvä valinta. :)

        Ite oon nyt jotenkin sotkeentunut tähän Turun heppuun, Aihiseen.
        Vois kaapata munkin keittiön, mietittäis yhessä vaiks et, mitä tuolle leikkurille nyt tehdään...

        Ja vois se etänä Palstamäkeäkin neuvoa, että munan on oltava kova.

        En kyllä oikeasti itse saa enää paljoa kananmunia syödä kun hemoglobiini on naiseksi liian korkealla, veret tyyliin 155, melkein mustaa. Ei tartteis ladulla astmalääkettä. : )


      • pujotteIija kirjoitti:

        Kovaan kallooni vaan koputtelen

        Älä älä...


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Tapoja ja mieltymyksiä on monia. En syö nykyään enää juurikaan keitettyjä kananmunia, mutta joskus aikoinaan keitin ne tyyliin jotain 3-4 minuuttia ja söin ne lämpiminä. Hattu pois ja dippasin paahtoleipäsuikaleita keltuaiseen. Sitten loput keltuaisesta ja valkuainen lusikalla naamariin. Oli hyvää, ja mun vahnempi tytärkin veti niitä noin aamiaiseksi joskus alle 2 vuoden ikäisenä.

        Kovaksi keitetty muna ei vaadi mitään välineitä ellei ole tarkoitus siivuttaa sitä leivän päälliseksi.

        No paahtoleivällä sitä vois sörkkiäkin...niin sitten se vetelyys ei niin pahasti haittaisi. Joo. Sehän, muna, ois sitten melkein kuin jo sulaa voita.

        Hmmm, joo-o.

        Kato muhun vetoo heti nää lastenruoat :D,
        nauravat nakit, suklaavellit sun muut kumppanit...


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Minustakin hän on kaunis...

        Voin naisena sanoa. Hyvä valinta. :)

        Ite oon nyt jotenkin sotkeentunut tähän Turun heppuun, Aihiseen.
        Vois kaapata munkin keittiön, mietittäis yhessä vaiks et, mitä tuolle leikkurille nyt tehdään...

        Ja vois se etänä Palstamäkeäkin neuvoa, että munan on oltava kova.

        En kyllä oikeasti itse saa enää paljoa kananmunia syödä kun hemoglobiini on naiseksi liian korkealla, veret tyyliin 155, melkein mustaa. Ei tartteis ladulla astmalääkettä. : )

        Tää heppu lähtee nyt nukkumaan
        Hyvää yötä


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        No paahtoleivällä sitä vois sörkkiäkin...niin sitten se vetelyys ei niin pahasti haittaisi. Joo. Sehän, muna, ois sitten melkein kuin jo sulaa voita.

        Hmmm, joo-o.

        Kato muhun vetoo heti nää lastenruoat :D,
        nauravat nakit, suklaavellit sun muut kumppanit...

        Ja se pitää syödä kuumana/lämpimänä, on ihan helkutin hyvää.

        Lastenruuissakin on rajansa. Suklismannapuuro tai nauravat nakit menee, mutta piltti ei. Piltti laskee testosteronitasoja eikä sovi näin miehille.


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Jaa, minun suosikkikokkini on misspönttöuuni.

        Noh (naurua)

        Kiits.

        Pahoittelen jo ennakkoon keittiön pienoista karuutta.

        (naurua)

        https://www.youtube.com/watch?v=pZm0EkDL734

        Kyllä yhden munan voi aina keittää, harkinnalla paistaakin. Maltti on valttia keittiössäkin. Pääset apukokiks jos et oo mikään G. Ramsay. En kestä huutoa. Korvat on herkät, etenkin vasen. Mutta senhän sinä jo tiesitkin :D


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Noh (naurua)

        Kiits.

        Pahoittelen jo ennakkoon keittiön pienoista karuutta.

        (naurua)

        https://www.youtube.com/watch?v=pZm0EkDL734

        Kyllä yhden munan voi aina keittää, harkinnalla paistaakin. Maltti on valttia keittiössäkin. Pääset apukokiks jos et oo mikään G. Ramsay. En kestä huutoa. Korvat on herkät, etenkin vasen. Mutta senhän sinä jo tiesitkin :D

        Onko toi Oskarin arki sun bravuurisi? Onneksi minulle ei koskaan sattunut kohdille tuollaisia tarjoilijoita kun kokkasin ravintolan keittiössä....

        Olen hyvä apukokki, ja pohjattoman kärsivällinen. Voisin tehdä konjakkikastikkeen siinä sivussa kun sinä laitat paahtopaistia. Se voisi toimia.


      • pujotteIija kirjoitti:

        Tää heppu lähtee nyt nukkumaan
        Hyvää yötä

        Hyvää yötä,
        kananmunan myötä.

        Muna, pieni
        valkoinen
        kätkee sisään arvoituksen.
        Kolme minuuttia tai kymmenen, siitä teemme
        hitto vie,
        aamiaisen,
        terveellisen.
        Leikkurilla sahatkaamme,
        sormiamme varokaamme.
        "Kuoria ei syödä saa!" pitkätukka-68 komentaa.

        Silvuplee.

        Iltarunoa pukkasi. ; )

        Huh huh, taitaa jo nukuttaa kun
        ei nyt ihan rimmannut..

        (tipumaista naurua)


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Ja se pitää syödä kuumana/lämpimänä, on ihan helkutin hyvää.

        Lastenruuissakin on rajansa. Suklismannapuuro tai nauravat nakit menee, mutta piltti ei. Piltti laskee testosteronitasoja eikä sovi näin miehille.

        Jos mä nyt ihan vähän ujutan lusikalla pilttiä suuhun.

        Kuiteskin hymiset tyytyväisyyttä.

        (naurua)

        Vai testosteronitasoja...sä oot aika kipakka mieheks. Ei ne tasot oo mihkään ainakaan vielä alentuneet :D


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Onko toi Oskarin arki sun bravuurisi? Onneksi minulle ei koskaan sattunut kohdille tuollaisia tarjoilijoita kun kokkasin ravintolan keittiössä....

        Olen hyvä apukokki, ja pohjattoman kärsivällinen. Voisin tehdä konjakkikastikkeen siinä sivussa kun sinä laitat paahtopaistia. Se voisi toimia.

        Totuus on se, että mä poltan vedenkin kattilaan. Syödään vaan se kastike, ja jos ei tuu kastiketta niin sitten jää konjakki.

        Joo, tarjoilija ei selvästikään ollut kärsivällinen...pientä hätäilyä siinä oli. Taihkanoin tosiaan ihan yhtä hyvin tuon Bearnaisen kasaan kuin Petelius ite.

        Joko nukuttaa?


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Jos mä nyt ihan vähän ujutan lusikalla pilttiä suuhun.

        Kuiteskin hymiset tyytyväisyyttä.

        (naurua)

        Vai testosteronitasoja...sä oot aika kipakka mieheks. Ei ne tasot oo mihkään ainakaan vielä alentuneet :D

        No tuohon pilttiin voisi sanoa....jyrkkä ehkä! Ei sitä nyt tarvitse päättää.

        Ei oo laskeneet testotasot kun en ole syönyt pilttiä.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Totuus on se, että mä poltan vedenkin kattilaan. Syödään vaan se kastike, ja jos ei tuu kastiketta niin sitten jää konjakki.

        Joo, tarjoilija ei selvästikään ollut kärsivällinen...pientä hätäilyä siinä oli. Taihkanoin tosiaan ihan yhtä hyvin tuon Bearnaisen kasaan kuin Petelius ite.

        Joko nukuttaa?

        Konjakki ja keitetty kananmuna käy hyvin, ei sitä muuta tarvitse. Ei edes tuota "bearnaisea".

        Mulle käy vielä vähän aikaa jatkaa, saan nukkua poikkeuksellisesti kymmeneen saakka. Ihan sinusta kiinni.


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Konjakki ja keitetty kananmuna käy hyvin, ei sitä muuta tarvitse. Ei edes tuota "bearnaisea".

        Mulle käy vielä vähän aikaa jatkaa, saan nukkua poikkeuksellisesti kymmeneen saakka. Ihan sinusta kiinni.

        Olen yöeläjä...ja arvaapa mitä...

        NIIIIIIN

        Lomallllllaaaaaaaa! UUjeee
        ja jututkin on sen mukaisia,
        niin kuin ei nyt jo näkisi.

        (naurua)

        Aika kova A'lacarte meillä tässä. Kompromissikananmuna ja XO.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Olen yöeläjä...ja arvaapa mitä...

        NIIIIIIN

        Lomallllllaaaaaaaa! UUjeee
        ja jututkin on sen mukaisia,
        niin kuin ei nyt jo näkisi.

        (naurua)

        Aika kova A'lacarte meillä tässä. Kompromissikananmuna ja XO.

        En minä sanoisi tuota kananmunaa kompromissiksi, sehän on kuitenkin ravintoarvoltaan ihan ensiluokkaista evästä.

        Lunttasin profiilistasi että olet metsuriseksuaali ja kantrimimmi. Et taida olla Itäkeskuksesta?


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Konjakki ja keitetty kananmuna käy hyvin, ei sitä muuta tarvitse. Ei edes tuota "bearnaisea".

        Mulle käy vielä vähän aikaa jatkaa, saan nukkua poikkeuksellisesti kymmeneen saakka. Ihan sinusta kiinni.

        Eli lisään vielä: Sun nukkumaanmenoaika on viimeistään tuossa klo 02.
        Koska kahdeksan tunnin yöuni on pakollinen.
        Että on niin kuin tolkuissaan työmaalla.

        Oikeastiko olet kokkina ollut? Kauankin? Laivakokkina?


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Eli lisään vielä: Sun nukkumaanmenoaika on viimeistään tuossa klo 02.
        Koska kahdeksan tunnin yöuni on pakollinen.
        Että on niin kuin tolkuissaan työmaalla.

        Oikeastiko olet kokkina ollut? Kauankin? Laivakokkina?

        Kaksi on hyvä nukkumaanmenoaika tänä yönä. Tänään en tee varsinaisesti työtä, tapaan asiakkaan ja hierotaan sopimuksen yksityiskohdat kuntoon.

        Kokkina olen ollut ainoastaan työharjoittelussa ja sen lisäksi lakkorikkurina joskus 1990-luvun alkupuolella. Ei se ollut mun alaa, en pitänyt duunista.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Eli lisään vielä: Sun nukkumaanmenoaika on viimeistään tuossa klo 02.
        Koska kahdeksan tunnin yöuni on pakollinen.
        Että on niin kuin tolkuissaan työmaalla.

        Oikeastiko olet kokkina ollut? Kauankin? Laivakokkina?

        En mä ihan "Itismimmejä" oo.

        Toisaalta, miltä kantilta tätä Itä-Suomea nyt katsoo.. Aika "keskus" tämäkin on. Mä oon korpirunoilija. Mitä synkempi salo, sitä siistimpi teksti. Heh.

        Ja herra on itse(kö) Helsingistä?


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Kaksi on hyvä nukkumaanmenoaika tänä yönä. Tänään en tee varsinaisesti työtä, tapaan asiakkaan ja hierotaan sopimuksen yksityiskohdat kuntoon.

        Kokkina olen ollut ainoastaan työharjoittelussa ja sen lisäksi lakkorikkurina joskus 1990-luvun alkupuolella. Ei se ollut mun alaa, en pitänyt duunista.

        No niin. Näen jo aamuiset palstaotsikot silmissäni:

        Ne syyttää, että mä oon vikitelly sua yön aikana.

        (naurua)

        Ja ettäs vielä kehtasin -Munaleikkuri-ketjussa. Mitä luulet, voi olla karua settiä.

        (naurua)


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        En mä ihan "Itismimmejä" oo.

        Toisaalta, miltä kantilta tätä Itä-Suomea nyt katsoo.. Aika "keskus" tämäkin on. Mä oon korpirunoilija. Mitä synkempi salo, sitä siistimpi teksti. Heh.

        Ja herra on itse(kö) Helsingistä?

        Oletko asunut ikäsi Itä-Suomessa? Korpirunoilija, kuulostaa siistiltä.

        Junantuomia minä olen, pohjoisesta lähtöisin.


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        No tuohon pilttiin voisi sanoa....jyrkkä ehkä! Ei sitä nyt tarvitse päättää.

        Ei oo laskeneet testotasot kun en ole syönyt pilttiä.

        Piltistä piti vielä muuten sanoa, että se kanamaissipurkki oli ihan tosissaan hyvää settiä; mä vedin sitä vielä amk-aikoina kun päivät venyi ylipitkiks.

        Ei yhtään hullumpaa. Ja kai sen nyt pitäis olla priimaa ravintoarvoiltaankin
        kun se on vauvoille.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        No niin. Näen jo aamuiset palstaotsikot silmissäni:

        Ne syyttää, että mä oon vikitelly sua yön aikana.

        (naurua)

        Ja ettäs vielä kehtasin -Munaleikkuri-ketjussa. Mitä luulet, voi olla karua settiä.

        (naurua)

        Se on kiinni siitä kuinka sinä kestät tilanteen, mulle kaikki on fine. Palsta on vain ajankulua enkä piittaa muiden mielipiteistä.

        Mutta jos minua vikitellään palstalla, niin munanleikkuri-ketju on siihen ehkä paras tietämistäni ketjuista.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Piltistä piti vielä muuten sanoa, että se kanamaissipurkki oli ihan tosissaan hyvää settiä; mä vedin sitä vielä amk-aikoina kun päivät venyi ylipitkiks.

        Ei yhtään hullumpaa. Ja kai sen nyt pitäis olla priimaa ravintoarvoiltaankin
        kun se on vauvoille.

        Naisetkin syö pilttiä, ei kai se huonoa ole. Äijämeininkiin se ei sovi.

        Makkaraa mieluummin, vaikka pyrin pysymään siitäkin erossa.


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Oletko asunut ikäsi Itä-Suomessa? Korpirunoilija, kuulostaa siistiltä.

        Junantuomia minä olen, pohjoisesta lähtöisin.

        Niin mä vähän arvelin. En tiedä miks. Pohjosen tatsi sulla jotenkin on.

        Mä olen ollut täällä, osan asunut välillä syvemmällä idässä, välillä lipsahtanut Keski-Suomen puolelle ja sitten ulkomailla työkomennuksen myötä.

        Etkö kaipaa takasin kotikonnuille?


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Se on kiinni siitä kuinka sinä kestät tilanteen, mulle kaikki on fine. Palsta on vain ajankulua enkä piittaa muiden mielipiteistä.

        Mutta jos minua vikitellään palstalla, niin munanleikkuri-ketju on siihen ehkä paras tietämistäni ketjuista.

        (kyykkynaurua)


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Niin mä vähän arvelin. En tiedä miks. Pohjosen tatsi sulla jotenkin on.

        Mä olen ollut täällä, osan asunut välillä syvemmällä idässä, välillä lipsahtanut Keski-Suomen puolelle ja sitten ulkomailla työkomennuksen myötä.

        Etkö kaipaa takasin kotikonnuille?

        Vaikea arvioida miten se pohjoisen tatsi näkyy, kai se on jotenkin luonteessa.

        Luonto on sulle kait aika kova juttu, näin olen ymmärtänyt. Onko se syy miksi olet pysytellyt niillä seuduilla?


        Mulla on lapset täällä ja ne tarvii minua elämäänsä, en ainakaan nyt kaipaa pohjoiseen eikä se olisi sen tähden hyvä liike.


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Naisetkin syö pilttiä, ei kai se huonoa ole. Äijämeininkiin se ei sovi.

        Makkaraa mieluummin, vaikka pyrin pysymään siitäkin erossa.

        No oo sitten äijä. Niihän sä oletkin; harva mullekaan uskaltaa huutaa, mutta sä annoit reilusti hitsata kiinni.

        (naurua)

        No niin, time is up, nyt herra, pääkky tyynyyn.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        No oo sitten äijä. Niihän sä oletkin; harva mullekaan uskaltaa huutaa, mutta sä annoit reilusti hitsata kiinni.

        (naurua)

        No niin, time is up, nyt herra, pääkky tyynyyn.

        Pyrin olemaan kohtuullinen, joskus ehkä epäonnistun vähän.

        Öitä, ja nähdään palstalla.


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Vaikea arvioida miten se pohjoisen tatsi näkyy, kai se on jotenkin luonteessa.

        Luonto on sulle kait aika kova juttu, näin olen ymmärtänyt. Onko se syy miksi olet pysytellyt niillä seuduilla?


        Mulla on lapset täällä ja ne tarvii minua elämäänsä, en ainakaan nyt kaipaa pohjoiseen eikä se olisi sen tähden hyvä liike.

        Joo, no fiksu veto sitten. Siellä missä on pitkään, sinnehän se elämä muotoutuu, mutta pohjonen pysyy sun mukana olemuksessa.

        Luonto, vapaus, puhdas avara kaunis ympäristö, rauha ja hiljaisuus, on mulle kaikki kaikessa. Kerrostalossa mä olisin häkkilintu. Oon kokeillu, ei se toimi.


      • A.Palstamäki kirjoitti:

        Pyrin olemaan kohtuullinen, joskus ehkä epäonnistun vähän.

        Öitä, ja nähdään palstalla.

        Ei kun öitä.

        Kiitos munaleikkuri-illasta.

        : )


      • pitkätukka-68

        Kiitos pönttöuunille runosta :)

        Ja minä muuten syön vauvanruokia, tosin vain niitä hedelmäsoseita. Tää alko sillon ku mun vauva oli vielä vauva ja syötin sitä, niin hän halus siinä samalla syöttää mua. Sen verran oli koordinaatio jo kehittynyt. Monesti ton esiteinin kanssa vieläkin ostetaan vauvanruokaa vaikkei meillä yhtään vauvaa asukaan. Paitsi jotkut ilkeämieliset sanoo et me miehet ollaan isoja vauvoja.

        Miten musta tuntuu että mulla on testosteronitasot vaan noussut. Johtuukohan noista soseista vai mistä. Vai siitä et lopetin kasvissyönnin. En mä silti mikään äijä sentään ole.

        P.S. kanat vaan syö munankuoria.


      • misspönttöuuni kirjoitti:

        Ei kun öitä.

        Kiitos munaleikkuri-illasta.

        : )

        Unohtui kiittää sinua mukavasta munaleikkuri-illasta, ilo oli minun puolellani.

        Tänään käydessäni kaupassa kuljin pilttihyllyjen ohi ja mietin pitäisikö maistaa sitä suosittelemaasi kanamaissia, mutta jätin vielä ostamatta. Ehkä vielä kokeilen.


    • Onhan se jossakin kaapin pohjalla mutta tulee yleensä paistettua nuo kanaemojen tuotokset. Pysyy paremmin leivän päällä.

      • Paistettuja minäkin suosin


    • Munaleikkurin keksijää en löytänyt... Astiankuivauskaappi ainakin suomalainen keksintö. Nastarengas myös jolla käyttöä nyt kun lunta on sadellut. Turhempia esineitä keittiössä kuin munaleikkuri ei taida olla.

      • Munaleikkuri jää siis historian pimentoon...

        Joku lyyran tai harpun soittaja pimputelleessaan tuumannut, että tehdäänpä tästä pienoisversio.


      • pitkätukka-68

        Munanleikkuri ei oo turha keksintö. Kahvinkeitin on.


      • pitkätukka-68 kirjoitti:

        Munanleikkuri ei oo turha keksintö. Kahvinkeitin on.

        Keittimiä on paljon erilaisia. Toki kattilallakin pärjää, mutta keitin helpottaa. Onhan leipä leikkureitakin olemassa mutta harvempi taitaa käyttää. Munaleikkuria voi käyttää myös banaaniin, maksamakkaraan ym. jos kunnollinen ja koneessa pestävä.


    • DarkFearVarissuolta

      Yritin leikata munani, mutta sattui niin paljon että oli pakko luovuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      90
      4262
    2. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      37
      2475
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      104
      2426
    4. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      106
      2191
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      28
      1927
    6. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      32
      1925
    7. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1597
    8. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      29
      1578
    9. Aloitetaan puhtaalta pöydältä

      Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei
      Ikävä
      188
      1570
    10. Kuvaile kaivattusi

      ulkonäköä?
      Ikävä
      77
      1366
    Aihe