Kretun käsitys evoluutiosta

BlueDevil

Niin%2C taaspa tuli todistettu kretuleinen k%C3%A4sitys evoluutiosta%2C joka on seuraava%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EEvoluutiota tapahtuu silloin kun kissa kasvattaa siivet.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EEli siis t%C3%A4ysin mahdoton ajatus siit%C3%A4%2C ett%C3%A4 uusia lajeja vaan putkahtelee jostain ja niill%C3%A4 on t%C3%A4ysin kehittyneit%C3%A4 ominaisuuksia. T%C3%A4m%C3%A4n huomaa ainakin Mark%DEn%2C jyrin ja bibbelin teksteist%C3%A4.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ETodellisuudessahan evoluutiota tapahtuu geneettisten mutaatioiden kautta%2C jotka todistetusti kykenev%C3%A4t tuottamaan uutta informaatiota. N%C3%A4m%C3%A4 mutaatiot ovat faktuaalinen tapahtuma%2C ja sen n%C3%A4kee esimerkiksi peilist%C3%A4%2C sill%C3%A4 ilman mutaatioita olisit is%C3%A4si%2F%C3%A4itisi klooni.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EMutaatiot voivat olla haitallisia%2C neutraaleja tai hy%C3%B6dyllisi%C3%A4%2C ja ne voivat tapahtua varsin nopeasti kuten esimerkiksi TRIM5 alphan tapauksessa. Hy%C3%B6dylliset mutaatiot auttavat yksil%C3%B6%C3%A4 ja my%C3%B6hemmin lajia selvi%C3%A4m%C3%A4%C3%A4n ja sopeutumaan paremmin ymp%C3%A4rist%C3%B6%C3%B6ns%C3%A4 ja kun mutaatioita kasautuu tarpeeksi%2C on tuloksena uusi laji. Esimerkki%3A%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ELintu A kehitt%C3%A4%C3%A4 mutaation jolla sen on mahdollista hankkia tehokkaamin ravintoa.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ET%C3%A4m%C3%A4 auttaa lis%C3%A4%C3%A4ntymisess%C3%A4 ja v%C3%A4hitellen mutaatio valtaa alaa populaatiossa.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EMuutos siirtyy lajitasolle%2C jollain kaikilla linnuilla A on sama mutaatio.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ETuloksena on makroevoluutiotapahtuma.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ELintulaji A kehitt%C3%A4%C3%A4 uusia mutaatioita%2C jotka kasautuvat. Syntyy uusia v%C3%A4rityksi%C3%A4%2C sopeutumisia ilmastoon ja ravintoon.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ETuloksena lintulaji B. Ja toinen%2C erilainen makroevoluutiotapahtuma.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EN%C3%A4in toimii evoluutio yksinkertaistettuna%2C se ei ole raamatun taikamaahisen kaltainen voima joka pamauttelee uusia juttuja tyhj%C3%A4st%C3%A4. Linnut eiv%C3%A4t siis yht%C3%A4kki%C3%A4 muutu liskoiksi%2C ja kalat k%C3%A4vele%2C vaan se ottaa aikaa ja v%C3%A4limuotoja%2C kuten esimerkiksi niiden dinosaurusten tapauksessa jossa ne kehittiv%C3%A4t h%C3%B6yhenet keinoksi kommunikaatioon ja helpottamaan puissa liikkumista aluksi liit%C3%A4m%C3%A4ll%C3%A4%2C ja kehityksen my%C3%B6t%C3%A4 lent%C3%A4m%C3%A4ll%C3%A4.

38

550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tiedetä, että luonnossa eliölajit "kehittäisivät" mutaatioita. Mutaatioita ilmenee kyllä. Ja ihminen voi tietoisesti aiheuttaa mutaatiota esim. jalostustoiminnassa radioaktiivisella säteilyllä.

      • Ewokki

        Ihmisillä yhdessä sukupolvessa tapahtuu noin 100-200 mutaatiota. Emme siis ole täydellisiä variaatioita vanhempiemme geeneistä. Toisinsanoen kreationistien mielestä tämän tulisi johtaa ihmislajin tuhoutumiseen, kun geenikanta rapistuu ja DNA muuttuu satunnaiseksi. Näin ei kuitenkaan todistettavasti tapahdu, koska luonnonvalinta pitää huolen, että toimimattomat yksilöt eivät lisäänny. Sen sijaan uusia geenejä syntyy tämän mekanismin kautta, josta todisteena mainittakoon vaaleaihoisuus ja laktoosin sieto aikuisena.

        Lähde:
        https://www.nature.com/news/2009/090827/full/news.2009.864.html


    • "Näin toimii evoluutio yksinkertaistettuna, se ei ole raamatun taikamaahisen kaltainen voima joka pamauttelee uusia juttuja tyhjästä. Linnut eivät siis yhtäkkiä muutu liskoiksi, ja kalat kävele, vaan se ottaa aikaa ja välimuotoja, kuten esimerkiksi niiden dinosaurusten tapauksessa jossa ne kehittivät höyhenet keinoksi kommunikaatioon ja helpottamaan puissa liikkumista aluksi liitämällä, ja kehityksen myötä lentämällä"

      Evoluutioteorian mukaan kaikki on kehittynyt satojen miljoonien vuosien kehityksen tuloksena.
      Ongelma evolutionistien kannalta on kuitenkin siinä, että kukaan ihminen ei ole elänyt satoja miljoonia vuosia, seurannut ja todistanut yhdenkään lajin muuttuneen siinä aikana toiseksi, joten kaikki todisteet makroevoluutiosta puuttuvat sata prosenttisesti. Eikä ole mitään perustetta uskoa mihinkään evoluutioon, koska tiedämme Jumalan sanan perusteella, että Hän loi kaikki eläimet ja kasvit lisääntymään lajinsa mukaan.

      Myös luontoa tutkimalla voimme havaita, että kaikki eläimet ja kasvit on luotu valmiiseen ja lopulliseen muotoonsa. Millään lajilla ei ole keskeneräisiä, muutos- tai kehitysvaiheessa olevia elimiä, jotka todistaisivat evoluutiosta. Ei ole tavattu lintuja, joilla olisi keskeneräiset, kehitysvaiheessa olevat siivet tai jänistä, jolla olisi keskeneräiset jalat tms.

      Tutkimalla fossiiliaineistoa, voimme havaita saman asian. Kaikki eliöt ovat aina olleet lopulliseen muotoonsa suunniteltuja ja samanlaisia kuin nykyäänkin, jos eivät ole kuolleet sukupuuttoon.

      Mutaatiot ovat geenivirheitä ja virheet eivät koskaan ole kokonaisuuden kannalta hyödyllisiä, eivätkä ne ole mitään sellaista informaatiota, joka muuttaisi lajin toiseksi.

      • söin.hänet

        "Kaikki eliöt ovat aina olleet lopulliseen muotoonsa suunniteltuja"

        Tuotakaan sinä et itse asiassa voi tietää, ellet ole päässyt kurkistamaan Jumalan suunnitelmiin. Suunitteliko Jumala myös muulin ja muuliaasin?


      • Ewokki

        Evoluutiosta on todisteita vaikka millä mitalla, mutta jos käännän omat argumenttisi toisinpäin:
        Ongelma luomiseen uskovien kannalta on, ettei kukaan ihminen ollut sitä näkemässä. Kukaan ei ole koskaan nähnyt ainoaankaan eliön syntyvän luomisen kautta. Ei ole mitään perustetta uskoa yliluonnolliseen taikaolentoon, joka pystyy taikomaan uusia eliöitä. Myös luontoa tutkimalla havaitsemme, että jokainen eliö syntyy edellisestä eliöstä eikä kenenkään luomana.

        ”Millään lajilla ei ole keskeneräisiä, muutos- tai kehitysvaiheessa olevia elimiä, jotka todistaisivat evoluutiosta.”

        Ei vaan kaikki elimet ovat koko ajan keskeneräisiä. Kehitys on jatkumo. Esimerkiksi kehitysvaiheen evän ja jalan väliltä löydät tältä eläimenltä:
        http://www.tropical-fish-keeping.com/wp-content/uploads/2016/04/Axolotl-Ambystoma-mexicanum.jpg
        Tällä otuksella ei ole eviä eikä jalkoja - vaan jotain siltä väliltä.

        ”Mutaatiot ovat geenivirheitä ja virheet eivät koskaan ole kokonaisuuden kannalta hyödyllisiä.”

        Tuo on todistettavasti väärin. Esimerkiksi E.colo bakteereilla tehdyssä pitkäaikaisessa kokeessa bakteerille kehittyi kyky syödä sitraattia hapellisissa olosuhteissa. Tämä vaati useamman mutaation.
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/E._coli_long-term_evolution_experiment


      • BlueDevil

        "Evoluutioteorian mukaan kaikki on kehittynyt satojen miljoonien vuosien kehityksen tuloksena.
        Ongelma evolutionistien kannalta on kuitenkin siinä, että kukaan ihminen ei ole elänyt satoja miljoonia vuosia, seurannut ja todistanut yhdenkään lajin muuttuneen siinä aikana toiseksi, joten kaikki todisteet makroevoluutiosta puuttuvat sata prosenttisesti. Eikä ole mitään perustetta uskoa mihinkään evoluutioon, koska tiedämme Jumalan sanan perusteella, että Hän loi kaikki eläimet ja kasvit lisääntymään lajinsa mukaan."

        Ainut vaan että on olemassa empiiriset todisteet lajiutumisesta.

        "Myös luontoa tutkimalla voimme havaita, että kaikki eläimet ja kasvit on luotu valmiiseen ja lopulliseen muotoonsa. Millään lajilla ei ole keskeneräisiä, muutos- tai kehitysvaiheessa olevia elimiä, jotka todistaisivat evoluutiosta. Ei ole tavattu lintuja, joilla olisi keskeneräiset, kehitysvaiheessa olevat siivet tai jänistä, jolla olisi keskeneräiset jalat tms."

        Itseasiassa on. On löydetty fossiileja joilla on keskeneräisiä sopeutumia, esim. Tiktaalik.

        "Tutkimalla fossiiliaineistoa, voimme havaita saman asian. Kaikki eliöt ovat aina olleet lopulliseen muotoonsa suunniteltuja ja samanlaisia kuin nykyäänkin, jos eivät ole kuolleet sukupuuttoon."

        Kuten edellä.

        "Mutaatiot ovat geenivirheitä ja virheet eivät koskaan ole kokonaisuuden kannalta hyödyllisiä, eivätkä ne ole mitään sellaista informaatiota, joka muuttaisi lajin toiseksi. "

        ja kuitenkin todellisuus kumoaa väitteesi.


      • "Evoluutioteorian mukaan kaikki on kehittynyt satojen miljoonien vuosien kehityksen tuloksena.

        "Ongelma evolutionistien kannalta on kuitenkin siinä, että kukaan ihminen ei ole elänyt satoja miljoonia vuosia, seurannut ja todistanut yhdenkään lajin muuttuneen siinä aikana toiseksi, joten kaikki todisteet makroevoluutiosta puuttuvat sata prosenttisesti."

        Evoluutio on toistettu laboratoriossa niin että lajiutuminen tapahtuu. Siihen ei tarvitse satoja miljoonia vuosia.

        Se tiedetään että asioita on tapahtunut satojen miljoonien vuosien aikana kun siitä on havaintoja. Meillä on valokuvia miljardien vuosien takaa.

        "Eikä ole mitään perustetta uskoa mihinkään evoluutioon, koska tiedämme Jumalan sanan perusteella, että Hän loi kaikki eläimet ja kasvit lisääntymään lajinsa mukaan."

        Jumalan sanaa ei ole olemassa. Raamattu on ihmisen kirjoittama.

        Jos väittää Jumalan todeksi raamatun perusteella, se tarkoittaa sitä että Jumala on ihmisen tekemä ja että ihminen on Jumalan luoja.

        "Millään lajilla ei ole keskeneräisiä, muutos- tai kehitysvaiheessa olevia elimiä, jotka todistaisivat evoluutiosta."

        Kyllä on. Liito-oravan siivet vaikka.

        "Tutkimalla fossiiliaineistoa, voimme havaita saman asian. Kaikki eliöt ovat aina olleet lopulliseen muotoonsa suunniteltuja ja samanlaisia kuin nykyäänkin, jos eivät ole kuolleet sukupuuttoon."

        Ei ole, fossiiliaineisto osoittaa että suurin osa lajeista on kuollut sukupuuttoon.

        "Mutaatiot ovat geenivirheitä ja virheet eivät koskaan ole kokonaisuuden kannalta hyödyllisiä, eivätkä ne ole mitään sellaista informaatiota, joka muuttaisi lajin toiseksi. "

        Lajiutuminen ei tapahdu yhdessä sukupolvessa.


    • "Muutos siirtyy lajitasolle, jollain kaikilla linnuilla A on sama mutaatio.

      Tuloksena on makroevoluutiotapahtuma."

      Kyse ei ole makroevoluutiotapahtuma, vaan lajinsisäinen muuntelu. Se esiintyy vain lajitasolla, kuten itsekin toteat. Kyse on kreationismiin sisältyvä ominaisuus.
      Lisäksi mutaatioilla on taipumus palautua siten, että sen ominaisuudet häviävät kun olosuhteet palautuvat entisen kaltaisiksi. Tästä on esimerkkinä ns. "Darwinin sirkkujen" nokan koon vaihtelut.

      • BlueDevil

        Mikä tahansa lajitason muutos on makroevoluutiota.

        "Lisäksi mutaatioilla on taipumus palautua siten, että sen ominaisuudet häviävät kun olosuhteet palautuvat entisen kaltaisiksi."

        Juu ei. Lisäksi palautuminenkin on mutaatio.


      • "Kyse ei ole makroevoluutiotapahtuma, vaan lajinsisäinen muuntelu."

        Evoluutio tapahtuu lajinsisäisesti, tietysti. Se on jotain kreationismia, että kissa muuttuu linnuksi.


      • Miksi hyväksyt biologian taksonomian vaikka et hyväksy sitä prosessia joka on aikaansaanut tämän monimuotoisuuden? Kissalle ei kasva siipiä, se vaatisi raamatullisen ihmeteon.


    • ''Todellisuudessahan evoluutiota tapahtuu geneettisten mutaatioiden kautta, jotka todistetusti kykenevät tuottamaan uutta informaatiota.''

      Tämä nyt on suurin valhe mitä olen koskaan kuullut. Virheet ja vauriot tiedostoissa tuhoavat informaatiota. Eivät tuota mitään uutta.

      • i8yu7yuy

        Ei. Vaikka kyseessa olisi tiedon katoaminen, se voi olla ymparistosta riippuen lajille hyodyksi tai haitaksi.

        Tiedon katoaminen voi nopeuttaa sopeutumista ymparistoon. toki myos hidastaa sita.

        Aivan tapauksesta riippuen.

        Joka tapauksessa tiedon katoaminen tuottaa toisenlaisen yksilon. Ei sen ihmeelisempaa.


      • "Joka tapauksessa tiedon katoaminen tuottaa toisenlaisen yksilon. Ei sen ihmeelisempaa"

        Bakteerista tulee vähän toisenlainen bakteeri ja perhosesta vähän toisenlainen perhonen. Eli bakteeri pysyy bakteerina ja perhonen perhosena.

        Jos lapsi syntyy ja sillä on mutaation seurauksena toisessa kädessä kuusi sormea, niin ei kyseessä ole mikään uusi laji, vaan vammautunut lapsi eli ihminen. Ja hänen jälkeläisensäkin tulevat olemaan ihmisiä, riippumatta kuinka monta sormea heillä tulee olemaan.

        Jumala on luonut jokaiselle lajille sille kuuluvan informaation, joka sisältää mahdollisuuden muutoksiin lajin sisällä, jotta laji voisi sopeutua erilaisiin olosuhteisiin. Muutokset ovat aina rajallisia, eivätkä muuta lajia toiseksi. Esim. liskoilla ei ole sitä informaatiota, joka on linnuilla, eivätkä ne voi mistään saada linnuille tarkoitettua informaatiota, koska informaatio on lajikohtainen. Siksi lisko ei voi missään olosuhteissa eikä missään ajassa kehittyä linnuksi.


      • Ewokki

        Yksi hyvä esimerkki lajin piirteiden muuttumisesta täysin evoluution seurauksena on delfiinien evoluutio. Katso fossiilisarja esimerkiksi täältä:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15302663/yksi-evoluution-todiste---delfiinin-fossiilisarja

        Sarja esittää paitsi jalkojen pois surkastumisen, niin myös evien muodostumisen ja hengitysaukon siirtymisen merielämän kannalta parempaan paikkaan. Nämä ovat massiivisia muutoksia, jotka ovat pääteltävissä luurankofossiileista.


      • sivustatarkkailija

        Mark5: "Bakteerista tulee vähän toisenlainen bakteeri ja perhosesta vähän toisenlainen perhonen. Eli bakteeri pysyy bakteerina ja perhonen perhosena."

        Sinä siis väität että kaikki bakteerit ovat samaa lajia aivan kuten kaikki perhosetkin ovat kaikki samaa lajia.

        Ovatko kaikki kasvitkin peräti samaa lajia?


      • Mark5 kirjoitti:

        "Joka tapauksessa tiedon katoaminen tuottaa toisenlaisen yksilon. Ei sen ihmeelisempaa"

        Bakteerista tulee vähän toisenlainen bakteeri ja perhosesta vähän toisenlainen perhonen. Eli bakteeri pysyy bakteerina ja perhonen perhosena.

        Jos lapsi syntyy ja sillä on mutaation seurauksena toisessa kädessä kuusi sormea, niin ei kyseessä ole mikään uusi laji, vaan vammautunut lapsi eli ihminen. Ja hänen jälkeläisensäkin tulevat olemaan ihmisiä, riippumatta kuinka monta sormea heillä tulee olemaan.

        Jumala on luonut jokaiselle lajille sille kuuluvan informaation, joka sisältää mahdollisuuden muutoksiin lajin sisällä, jotta laji voisi sopeutua erilaisiin olosuhteisiin. Muutokset ovat aina rajallisia, eivätkä muuta lajia toiseksi. Esim. liskoilla ei ole sitä informaatiota, joka on linnuilla, eivätkä ne voi mistään saada linnuille tarkoitettua informaatiota, koska informaatio on lajikohtainen. Siksi lisko ei voi missään olosuhteissa eikä missään ajassa kehittyä linnuksi.

        "Bakteerista tulee vähän toisenlainen bakteeri ja perhosesta vähän toisenlainen perhonen. Eli bakteeri pysyy bakteerina ja perhonen perhosena."

        Tietysti, näinhän se evoluutio toimii.

        "Jumala on luonut jokaiselle lajille sille kuuluvan informaation, joka sisältää mahdollisuuden muutoksiin lajin sisällä, jotta laji voisi sopeutua erilaisiin olosuhteisiin."

        Muutokset tapahtuvat evoluutioteorian mukaan aina lajin sisällä.

        "Siksi lisko ei voi missään olosuhteissa eikä missään ajassa kehittyä linnuksi."

        Ei tietenkään. Liskolla ja linnulla on yhteinen kantamuoto mikä on kuollut jo sukupuuttoon.

        Katsos kun serkun lapsista ei tule omia lapsia. Kreationismiin kuuluu tuollainen liskon muuttuminen linnuksi.


    • "Tuloksena lintulaji B. Ja toinen, erilainen makroevoluutiotapahtuma."

      Tuloksena on vain saman lajin eri "rotu". Ihmisiä ja koiriakin on eri rotuja, mutta silti ne ovat yhä edelleen ihmisiä ja koiria eikä mitään uusia lajeja.
      Tietysti evoluutiotutkijat voivat antaa eri rotuisille eläimille uuden lajinimen, mutta siinä he toimivat virheellisesti ja vastoin biologisia tosiasioita.

      • Sinä nyt olet viimeinen puhumaan biologisista tosiasioista. Et varmaan tiedä edes sitä että ihmisrodun käsite katsotaan jo vanhentuneeksi.


      • Mark, ovatko koira ja susi samaa lajia?


      • salmiakkisaluki kirjoitti:

        Sinä nyt olet viimeinen puhumaan biologisista tosiasioista. Et varmaan tiedä edes sitä että ihmisrodun käsite katsotaan jo vanhentuneeksi.

        "Sinä nyt olet viimeinen puhumaan biologisista tosiasioista. Et varmaan tiedä edes sitä että ihmisrodun käsite katsotaan jo vanhentuneeksi. "

        Saatetaan "katsoa" vanhentuneeksi, mutta ei ole vanhentunut yhtään mihinkään. Ihmiset ovat edelleen eri rotua, kuten ovat olleet tuhansia vuosia.


      • BlueDevil

        "Tuloksena on vain saman lajin eri "rotu". Ihmisiä ja koiriakin on eri rotuja, mutta silti ne ovat yhä edelleen ihmisiä ja koiria eikä mitään uusia lajeja.
        Tietysti evoluutiotutkijat voivat antaa eri rotuisille eläimille uuden lajinimen, mutta siinä he toimivat virheellisesti ja vastoin biologisia tosiasioita. "

        Ihmisillä ei ole biologisia rotuja, ja koirat ovat susien mutaatioiden kautta kehittynyt uusi laji.

        Ja se että haluat määritellä "tosiasiat" itsellesi sopiviksi, ei tee määritelmistäsi tosia vaan valheita ja vääristelyjä.


      • Ewokki

        Mihis sinä Mark5 vedät peruslajirajant esimerkiksi seuraavien välille:
        buldog, mäyräkoira, susi, kojootti, kettu, hyeena, ahma?


      • nähtyon

        EIpä ongelmia. Bulldog ja mäyräkoira ovat suden jälkeläisiä, susi ja kojootti ovat kumpikin susia. Hyeena kuuluu omaan ryhmäänsä, samoinkuin ahma. Kettu on geneettisesti aivan erilainen, joten se kuuluu omaan ryhmäänsä eikä suden sukuun.

        Tästä näemme myös että erikoistuminen on geenikatoa. Bulldogg ja mäyräkoira ovat tulos siitä että on jalostamalla karsittu pois osa suden geenejä ja tuloksena on koiralajit, jotka eivät enää koskaan voi palata takaisin sudeksi ilman että saavat geenejä' takaisin.

        Evoluutio on siis mennyt takaperin.


      • Ewokki
        nähtyon kirjoitti:

        EIpä ongelmia. Bulldog ja mäyräkoira ovat suden jälkeläisiä, susi ja kojootti ovat kumpikin susia. Hyeena kuuluu omaan ryhmäänsä, samoinkuin ahma. Kettu on geneettisesti aivan erilainen, joten se kuuluu omaan ryhmäänsä eikä suden sukuun.

        Tästä näemme myös että erikoistuminen on geenikatoa. Bulldogg ja mäyräkoira ovat tulos siitä että on jalostamalla karsittu pois osa suden geenejä ja tuloksena on koiralajit, jotka eivät enää koskaan voi palata takaisin sudeksi ilman että saavat geenejä' takaisin.

        Evoluutio on siis mennyt takaperin.

        Perustele sitten, mihin perustit peruslajikäsityksesi. Huvittavaa on, että jokaisella kreationistilla tuntuu olevan peruslajeista ihan oma versionsa.

        Eikä tämä ole yllätys, koska kreationismi ei ole tiedettä vaan hoopojen hommaa. Lajien kehitys on jatkumo ja usein lajinrajaa on mahdoton vetää, mikä kumoaa koko peruslaji-idean.

        Tässä toiselta kreationistilta:
        ”Koiraeläinten heimoon kuuluu yli 30 eri lajia kuten koirat, sudet, kojootit, sakaalit ja erilaiset kettujen muodot. Nämä kaikki lajit ovat risteytyksen kautta sidoksissa toisiinsa joko suoraan tai epäsuorasti ja kuuluvat siten samaan koiraeläinten heimoon – eli perusryhmään.”
        http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202081-raamatun-luotu-laji-sopii-todistusaineistoon


      • Ewokki kirjoitti:

        Perustele sitten, mihin perustit peruslajikäsityksesi. Huvittavaa on, että jokaisella kreationistilla tuntuu olevan peruslajeista ihan oma versionsa.

        Eikä tämä ole yllätys, koska kreationismi ei ole tiedettä vaan hoopojen hommaa. Lajien kehitys on jatkumo ja usein lajinrajaa on mahdoton vetää, mikä kumoaa koko peruslaji-idean.

        Tässä toiselta kreationistilta:
        ”Koiraeläinten heimoon kuuluu yli 30 eri lajia kuten koirat, sudet, kojootit, sakaalit ja erilaiset kettujen muodot. Nämä kaikki lajit ovat risteytyksen kautta sidoksissa toisiinsa joko suoraan tai epäsuorasti ja kuuluvat siten samaan koiraeläinten heimoon – eli perusryhmään.”
        http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202081-raamatun-luotu-laji-sopii-todistusaineistoon

        Ahaa, kreationistien mielestä siis kissa ja koira on samaa lajia.


      • tosiaankin

        On kreationisteja jotka tietäväåt enemmän kuin toiset. Koska jo kansakoulussa opetettiin että kettu ja susi olivat koiran sukua, niin monet laskevat ketunkin koiraeläimiin, vaikka se geneettisesti on aivan eri ryhmään kuuluva.
        Saattaa olla että joku kreationisti luulee kissan ja koiran olevan sukua, mutta on valtava määrä evoluutionisteja jotka väittävät samaa. Evoluutionistit ovat siis enemmän harhassa.
        Lähes kaikki kreationistit tietävät ettei kissalla ja koiralla ole mitään yhteistä kantaisää, niinkuin ei ole ihmisellä ja gorillalla, tai lehmällä ja hevosella. Täytyy olla aika pipo jos sellaista väittää.
        Niitä löytyy lähinnä evoluutionisteista!


      • tosiaankin kirjoitti:

        On kreationisteja jotka tietäväåt enemmän kuin toiset. Koska jo kansakoulussa opetettiin että kettu ja susi olivat koiran sukua, niin monet laskevat ketunkin koiraeläimiin, vaikka se geneettisesti on aivan eri ryhmään kuuluva.
        Saattaa olla että joku kreationisti luulee kissan ja koiran olevan sukua, mutta on valtava määrä evoluutionisteja jotka väittävät samaa. Evoluutionistit ovat siis enemmän harhassa.
        Lähes kaikki kreationistit tietävät ettei kissalla ja koiralla ole mitään yhteistä kantaisää, niinkuin ei ole ihmisellä ja gorillalla, tai lehmällä ja hevosella. Täytyy olla aika pipo jos sellaista väittää.
        Niitä löytyy lähinnä evoluutionisteista!

        "monet laskevat ketunkin koiraeläimiin, vaikka se geneettisesti on aivan eri ryhmään kuuluva."

        Mitähän tällä tarkoitat? Mihin kettu mielestäsi kuuluu ellei koiraeläimiin? Kettueläimiin kenties?

        "Lähes kaikki kreationistit tietävät ettei kissalla ja koiralla ole mitään yhteistä kantaisää, niinkuin ei ole ihmisellä ja gorillalla, tai lehmällä ja hevosella."

        Vai että tietävät. Toisin sanoen luulevat.


      • tosiaankin kirjoitti:

        On kreationisteja jotka tietäväåt enemmän kuin toiset. Koska jo kansakoulussa opetettiin että kettu ja susi olivat koiran sukua, niin monet laskevat ketunkin koiraeläimiin, vaikka se geneettisesti on aivan eri ryhmään kuuluva.
        Saattaa olla että joku kreationisti luulee kissan ja koiran olevan sukua, mutta on valtava määrä evoluutionisteja jotka väittävät samaa. Evoluutionistit ovat siis enemmän harhassa.
        Lähes kaikki kreationistit tietävät ettei kissalla ja koiralla ole mitään yhteistä kantaisää, niinkuin ei ole ihmisellä ja gorillalla, tai lehmällä ja hevosella. Täytyy olla aika pipo jos sellaista väittää.
        Niitä löytyy lähinnä evoluutionisteista!

        " monet laskevat ketunkin koiraeläimiin, vaikka se geneettisesti on aivan eri ryhmään kuuluva."

        Monet, kuten biologit.

        Punakettu: Vulpes vulpes Canidae.

        Heimo:Koiraeläimet Canidae
        Suku:Ketut Vulpes
        Laji:vulpes

        Miten niin ketut eivät ole koiraeläimiä?


      • tosiaankin kirjoitti:

        On kreationisteja jotka tietäväåt enemmän kuin toiset. Koska jo kansakoulussa opetettiin että kettu ja susi olivat koiran sukua, niin monet laskevat ketunkin koiraeläimiin, vaikka se geneettisesti on aivan eri ryhmään kuuluva.
        Saattaa olla että joku kreationisti luulee kissan ja koiran olevan sukua, mutta on valtava määrä evoluutionisteja jotka väittävät samaa. Evoluutionistit ovat siis enemmän harhassa.
        Lähes kaikki kreationistit tietävät ettei kissalla ja koiralla ole mitään yhteistä kantaisää, niinkuin ei ole ihmisellä ja gorillalla, tai lehmällä ja hevosella. Täytyy olla aika pipo jos sellaista väittää.
        Niitä löytyy lähinnä evoluutionisteista!

        "Saattaa olla että joku kreationisti luulee kissan ja koiran olevan sukua, mutta on valtava määrä evoluutionisteja jotka väittävät samaa."

        "Evolitionistit" taitavat hyvinkin tietää sen, että kissat kuuluvat kissaeläimien (Felidae) heimoon ja koiraeläimet Canidae heimoon. Sekä kissaeläimet, että koiraeläimet ovat nisäkkäitä ja kuuluvat petoeläinten (Carnivora) lahkoon, joten kaukainen sukulaisuus on totta.


      • tosiaankin

        Kerropa hiukan tuosta yhteisestä esi-isästä!

        Eipä taida löytyä kuin mielikuvituksesta!


      • tosiaankin kirjoitti:

        Kerropa hiukan tuosta yhteisestä esi-isästä!

        Eipä taida löytyä kuin mielikuvituksesta!

        Olet esittänyt väitteitä, jotka on osoitettu vääriksi. Et edes myönnä erehtyneesi, vaan vaadit kertomaan yhteisestä esi-isästä, joka on vaatimuksena kohtuuton. Etenkin, kun et edes määritellyt, minkä lajien yhteistä esi-isää haet. Molekyylikelloilla pystytään määrittämään melko hyvin se, milloin neulansilmälaji on elänyt, mutta ilman varmistettua fossiililöytöä sen ominaisuuksista ei paljoa voi kertoa. Jotain kuitenkin.

        Kun tulee turpiin, niin maalit siirtyvät. Tyypillistä.



      • Ewokki
        tosiaankin kirjoitti:

        On kreationisteja jotka tietäväåt enemmän kuin toiset. Koska jo kansakoulussa opetettiin että kettu ja susi olivat koiran sukua, niin monet laskevat ketunkin koiraeläimiin, vaikka se geneettisesti on aivan eri ryhmään kuuluva.
        Saattaa olla että joku kreationisti luulee kissan ja koiran olevan sukua, mutta on valtava määrä evoluutionisteja jotka väittävät samaa. Evoluutionistit ovat siis enemmän harhassa.
        Lähes kaikki kreationistit tietävät ettei kissalla ja koiralla ole mitään yhteistä kantaisää, niinkuin ei ole ihmisellä ja gorillalla, tai lehmällä ja hevosella. Täytyy olla aika pipo jos sellaista väittää.
        Niitä löytyy lähinnä evoluutionisteista!

        Jos koira ja kettu risteytyvät keskenään, niin eikö se tee näistä samaa peruslajia?

        Koiran ja ketun risteymä:
        http://www.macroevolution.net/dog-fox-hybrids.html

        Koiran ja kissan risteymä (?):
        http://www.macroevolution.net/cat-dog-hybrids.html


      • tosiaankin

        Kuten sivuilla sanottiin, väitteisiin tulee suhtautua varauksella!

        Esi-isiksi voi väittää mitä vain, ei siihen todisteita tarvitse! Eikä niitä löydykään!

        Jos koira ja kettu saa jotain epämuodostuneita jälkeläisiä, sehän vain todistaa ettei niiden geenit sovi yhteen. Ei niistä uutta lajia tule. Se ei todista niiden sukulaisuutta vaan erilaisuutta.

        Miksei näitä asioita voi tutkia varmasti kontrolloiduissa olosuhteissa? Miksi jätetään mahdollisuus luulemiseen sinne tai tänne?


    • Huomattu

      Bittinikkareiden keskustelupalstalla on jo kymmenen vuotta sitten kirjoiteltu näin pätevästi mutaatioista:


      https://murobbs.muropaketti.com/threads/tarvitseeko-ihminen-proteiinia.560346/page-4#post-1702655398


      "Mutta se hienoushan tässä systeemissä on juurikin se että kyseessä EI OLE LINEAARINEN SUHDE niinkuin esitit. Yhden nukleotidin muutos DNA tasolla saattaa olla aiheuttamatta mitään muutosta mRNA tasolla, tai sitten se voi aiheuttaa tuhansien nukleotidien muutoksen. Tai jotain siltä väliltä. Tuhannen nukleotidin muutos RNA tasolla voi aiheuttaa tuhannen aminohapon muutoksen proteiinitasolla, tai ei mitään muutosta."

    • Kaikkien maailman ihmisten genomi on 99,9 prosenttisesti samanlainen. Tuo vaivainen 0,1%:n ero on vahvasti kytköksissä geneettisiin sairauksiin. Sairaus-geeni-assosiaatioita tunnetaan jo yli 561000 ja uusia ituratamutaatioita löydetään vuosittain yli 20'000. Vaikka olisit isäsi klooni, et välttämättä näyttäisi lainkaan isältäsi, koska DNA:n geenit eivät määritä sitä, minkä näköinen sinusta tulee.

      https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2018/09/identical-dna-similar-outcome-forget-it.html
      https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2018/09/dna-doesnt-determine-phenotype-or.html
      https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2018/03/one-genotype-can-produce-diversity-of.html

      Ihmisen genomissa tieteellisesti vahvistettujen hyödyllisten geneettisten mutaatioiden määrä on aikalailla pyöreä nolla. Evoluutiolle ei ole mekanismia, koska DNA:ssa tapahtuvat mutaatiot aiheuttavat sairauksia, vikoja ja erilaisia häiriöitä

      • Toban viimeisimmän purkauksen 74 000 vuotta sitten uskotaan vaikuttaneen merkittävästi myös ihmislajin evoluutioon, kun nykyisen käsityksen mukaan koko nykyihmisen (Homo sapiens) populaatio maapallolla olisi purkauksen aiheuttaman äkillisen ilmaston kylmenemisen seurauksena tuolloin kutistunut vain muutamaan tuhanteen yksilöön, joiden jälkeläisiä kaikki nykyään elävät ihmiset ovat.

        Geeneistä voidaan päätellä esimerkiksi hiusten ja ihon väri. Lisäksi punaiset hiukset ja vihreät silmät ovat tunnetusti geneettistä perintöä neaderthalin ihmiseltä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1570
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1062
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1039
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      153
      829
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      742
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      699
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      640
    8. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      636
    9. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      634
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      605
    Aihe