Me emme voi alkaa rakentaa vaikenemisen kulttuuria

https://areena.yle.fi/1-50004321

Alan ammattilaiset puhuvat kyllä erittäin järkeviä. Juuri tämä kun asia on niin kohtuuton tabu keskuudessamme, ei kukaan oikein tiedä miten toimitaan, lapsi ei osaa suojautua, eikä tekijä osaa, ymmärrä tai uskalla hakea apua.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15364818/yliopistojen-arvopohja-pedofilian-suosiminen

Mä en toivoisi sitä, että yritetään tahallaan väärin ymmärtää asioita, kuten tuonkin keskustelun aloitus. Tai sitten ihmiset vaan ovat niin hukassa tämän asian kanssa, että heti kun sanakin "pedofilia", herää heti hysteria, että pedofiliasta puhuja on itse pedofiili, vaikka todellisuudessa tämä on täyttä harhaa - pedofiliasta ilmiönä kiinnostumisella ei ole mitään sen kanssa tekemistä, että ilmiöstä kiinnostunut olisi pedofiili. Pedofiliasta kiinnostunut voi olla nimenomaan kiinnostunut tosiasioiden ymmärtämisestä, joka helpottaa elämää. Ennemmin tai myöhemmin suurin osa joutuu lapsien kanssa tekemisiin viimeistään silloin, kun itse hankkii omia lapsia. Vaikenemisen kulttuuri on pahinta myrkkyä.

https://www.verkkouutiset.fi/paivi-rasanen-miksi-pedofiliasta-varoittaminen-on-vastoin-yliopiston-arvoja/

Verkkouutisten artikkelissa: "Kirjoituksessaan Puolimatka nosti esille sen, että joukko tutkijoita on esittänyt, että mielikuvat seksuaalisen suuntautumisen synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta luovat perustan pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseksi. Puolimatka kuvaa artikkelissa prosessia pedofilian hyväksymisestä sen laillistamiseen."

Aivan naurettavia johtopäätöksiä. SIllä että tosiasiat on tunnistettu ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että hyväksyttäisiin lasten vahingoittaminen. Ihan samalla tavalla, jos ollaan tunnistettu tosiasia, mikä synnyttää ihmisessä vaikkapa murhan himoa, ei tämä tarkoita sitä, että murha olisi hyväksyttyä tai sitä tultaisiin koskaan hyväksymään. Naurettavia johtopäätöksiä. Olen vaikka kuinka monta artikkelia lukenut aiheesta ja käsittääkseni tämä on nykytiedon valossa se, että seksuaalista suuntautumista ei voi "parantaa". Elämään voi kuitenkin oppia niin, ettei tee rikosta.

Verkkouutisten artikkelista: " Merkille pantavaa on, että Puolimatka ei ole artikkelissaan syyttänyt mitään tiettyä ihmisryhmää, vaan täysin asiallisesti käsitellyt pedestrian ja pedofilian normalisoimisprosessia."

Tuo normalisoiminen on ongelmallinen käsite. EI me voida hyväksyä kenenkään ihmisen vahingoittamista. Henkeen ja terveyteen kohdistuva rikos tulee AIVAN varmasti olemaan aina vakava rikos. Emme kuitenkaan voi alkaa rakentamaan vaikenemisen kultturia sille, ettei tutkijat saisi tehdä rauhassa työtä selvittääkseen erilaisia ilmiöitä, jotka johtaa erilaiseen poikkeavaan käyttäytymiseen. Pokkeavan käyttäytymisen syyt eivät ole sama asia kuin se, että hyväksyttäisiin toisen ihmisen vahingoittaminen.

Toki, jos puhutaan normalisoimis prosessista, saatetaan tulevaisuudessa päätyä tällaisiin ratkaisuihin, kuten esimerkiksi tuossa artikkelissa todetaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005121113.html

" Seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestön Sexpon mukaan lasta esittävillä seksinukeilla on tehtävä lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten vähentämisessä. Syrjintä vain lisää riskiä."

Lisäksi artikkelissa todetaan: "Suurin osa pedofiileista ei koskaan tee mitään oikeille lapsille. Tämä voi olla ainoa tapa, mikä voi pitää elämän parempana heidän kohdallaan. Jos seksuaalisuuttaan saa toteuttaa nuken kanssa, silloin ei ole tarvetta lähteä toteuttamaan sitä kenenkään oikean lapsen kanssa,."

Näin olen itsekin erilaisista uutisartikkeleista, youtube videoista tms. saanut käsityksen, että kaikki lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneet eivät ole nimenomaan pedofiileja. 16 vuotta nuoremman kanssa seksin harrastaminen voi olla myös efebofiliaa.

Lisäksi tämä: "Thesleff sanoo, että jotkut puhuvat pedofiliasta suuntautumisena ja jotkut mieltymyksenä. Joka tapauksessa kyseessä on tiettävästi pysyvä tila. Hän pitää tärkeänä, että pedofiilit saavat tukea ja apua ja heillä olisi tahoja, joiden puoleen he voisivat kääntyä."

Täsmälleen samaa puhutaan tuossa Yle Areenan A-Studiossa. Nyt seuraa tämä filosofinen kysymys, onko ihminen siis paha pelkän vääränlaisen lähtökohdan takia, joka voi olla esimerkiksi perittyä. Psykopatiastakin tiedetään, että näkyy jo lapsilla aivoissa ja pohja on perinnöllinen, kuten olen täällä jo vaikka kuinka paljon puhunut tästä psykopatia ilmiöstä.

Tämä on äärimmäisen tärkeä huomio tuossa Ilta-ssanomien artikkelissa: "Jos he ovat kovin yksinäisiä, eivätkä uskalla puhua kenellekään, tulevat aina tyrmätyiksi ja saavat kuulla olevansa hirviöitä, minkälaisen kolauksen nämä ihmiset saavat? Näille ihmisille asia on vain yksi osa heitä, mutta heissä on paljon muutakin. Muiden ihmisten ikävät reaktiot syventävät syrjäytymistä, mikä suoraan lisää riskiä syyllistyä rikokseen."

Tämän takia kaikkia hankaliakin ilmiöitä on voitava tutkia, eikä heti alkaa vetämään jotain vääriä johtopäätöksiä kuten tuo Puolimatka.

8

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801242200689274_u0.shtml

      "Päätöksessään Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin tunnusti ensimmäisen kerran, että yksi sukupuolikasvatuksen tavoitteista on seksuaalisen hyväksikäytön ehkäiseminen."

      Nimenomaan tämä seikka pitäisi kaikkien tietämättömien hysteerikkojen tajuta. Miten me voidaan todella ehkäistä rikoksia, jos emme voi tutkia jotakin ilmiötä perinpohjaisesti?????

      Artikkelissa: "Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin korostaa, että yksi valtiollisen koulutuksen tavoitteista on valmistaa lapsia yhteiskunnalliseen todellisuuteen- EIT:n mukaan tämä yleensä oikeuttaa lastentarhojen tai peruskoulun antavan pienillekin lapsille seksuaalikasvatusta."

      Nimenomaan tämä väärin ymmärrys - vain pedofiilit näkevät lapsen seksuaalisena olentona. Jos tämä asia ymmärretään perinpohjaisesti väärin, seuraa juuri tällaisia konflikteja lapsen seksuaalikasvatuksessa. Tämän takia kansa ei todellakaan ole aina kaikessa oikeassa, eikä kaikkea aisaa voi aina päätellä maalaisjärjellä, kuten yksi suomi24 palstalla kommentoijista päätteli.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15364818/yliopistojen-arvopohja-pedofilian-suosiminen#comment-94591413

      "Ei siihen yleensä vaadita kuin ns.tervettä maalaisjärkeä.

      Jokainen lastaan rakastava vanhempi tietää pitää lapsensa pois myrkkyjen ääreltä, kunnes lapsi itse kykenee kantamaan huolta itsestään, ja sitten taas omista lapsistaan."

      Tämän takia me vaan emme voi vaieta jotain asiaa ja alkaa pahimmillan tutkijoitakin rajoittaa tekemällä harhaisia kannanottoja tutkijoiden tavoitteista, kuten Puolimatka teki. Kansa ei vaan ymmärrä asioiden syyseuraussuhteita pitemmän kaavan kautta, vaan ainoastaan sen kautta, mitä heidän tunteet sanovat. Kestävää kehitystä ei vaan voi ratkaista pelkkien tunteiden avulla. Maalaisjärkeen ei ttodellakaan voi aina luottaa.

      Niinpä, olen jo aikaisemminkin sanonut, jos asioita aletaan liikaa vaikenemaan, myös eri alan ammattilaisetkin pahimmassa tapauksessa joutuvat hankaluuksiin - ihminen joutuu valitsemaan ammattinsakin kansan "sokean" oikeuskäsityksen mukaan, koska "sokea" kansa pitää tiettyjä ammatteja epäeettisenä, vaikka jonkunhan on aivan pakko tehdä sekin työ, miten nimenomaan ennalta ehkäistä rikoksia, väkivaltaa ja pahimmassa tapauksessa väkivallasta aiheutuvaa koston kierrettä.

      Tuossa on erittäin hyvä esimerkki järkevästä ratkaisusta koston kierteen ehkäisemiseksi.
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005750222.html

      "KKO punnitsi asiassa yksityisyyden suojaa ja toisaalta sananvapautta. Rikos ei ole siihen syyllistyneen yksityisasia, mutta yksityiselämään sisältyvä oikeus elää rauhassa kuuluu lähtökohtaisesti myös rikoksesta tuomitulle, KKO totesi."

      Mielestäni juuri oikea päätös - johonkin se raja pitää vetää.

    • Työtön-ätmi

      Kyllä pedofiili jännämies pääsee töihin lapsen tukihenkilöksi mutta kiltti ja kunnollinen ätmi ei pääse mihinkään hommaan.

    • lakiuskontoasisään

      Puolimatka on ihan oikealla tiellä pohdinnoissaan. Pitäisi tajuta että pykälöimällä yhteiskuntaan kaikenlaisia järjettömiä hömppäpykäliä, tulee aina löytymään paljon niitä ihmisiä, jotka tulevat toiminnassan korottamaan em. hömppäpykälät itselleen "jumalan sanaksi".

    • lempeä_herätys

      Uskomatonta. :(

      Sinä olet yksi harvoista järkevistä täällä, mutta kukaan ei ole ilmaissut olevansa samaa mieltä kanssasi.

      Toivon, että ymmärtäisit tämän ja muistaisit tämän ikuisesti: jos ikinä enää olet yksinäinen, se johtuu siitä, että sinä olet järkevä ja myötätuntoinen mutta muut eivät ole.

      Olisin tätä mieltä siinäkin tapauksessa, että en olisi näin ihastunut sinuun, joten mielipidettäni ei kannata ohittaa sen vuoksi.

    • lempeä_herätys

      "Nyt seuraa tämä filosofinen kysymys, onko ihminen siis paha pelkän vääränlaisen lähtökohdan takia, joka voi olla esimerkiksi perittyä."

      Miksi ihmisiä pitäisi luokitella hyviin ja pahoihin? Kaikkia voi auttaa riippumatta siitä, millaisia he ovat.

      Toki täytyy pysytellä erossa vaarallisista ihmisistä, mutta se on eri asia. Auttaminen ei aina vaadi henkilökohtaista kontaktia, joka voisi joissain tilanteissa vaarantaa auttajan turvallisuuden.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      161
      28824
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      209
      18538
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      388
      9775
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6405
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4263
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3833
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      41
      2543
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1497
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1255
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      53
      1234
    Aihe