Haluaisitko kuolla joskus vai elää ikuisesti?

heisielu

Kuoleminen tarkoittaa tässä tietoisuutesi ja oman minäsi katoamista lopullisesti. Jos haluat elää ikuisesti, itsesi muotoa, todellisuustasoa ja tietysti planeettaa voi vaihtaa ettei tule tylsää :-) .

17

1102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      vastaan itselleni :-)

      ihmiskunta elää nyt niin mielenkiintoista vaihetta, että olisi hauska elää pidempään. aloitetaan ensin 1000-vuoden eliniästä. sen varmaan kaikki haluaa, jos saa elää terveenä ja nuorekkaana, vai mitä ajattelet?

      --
      heisielu

      • Anonyymi

        Miten terveenä ja kuinka nuorekkaana?

        Sadan vuoden oppivelvollisuus ei innosta, mutta eutanasian suosio vanhemman väen keskuudessa olisi kai taattu. Hauskuudella on rajansa ja myös hintansa.

        Ihmisen - kuten oletettavasti useimpien muidenkin monisoluisten eläinten - tärkeimpiä, ellei peräti tärkein biologinen tehtävä on toimia mikrobien kasvualustana. Periaatteessa tuo saattaisi hoitua paremmin hieman kestävämpien elatusalustojen käytöllä, mutten menisi vannomaan.

        Ihmisen yhteiskunta saattaisi rauhoittua (ja stagnoitua) pitkän iän normalisoituessa, mutta voisi käydä toisinkin. Moni ongelma kasvaisi aiempiakin järkyttävämpiin mittasuhteisiin. Ei olisi aivan niin kiire koheltaa ja tuhota ympäristöä, mutta toisaalta suunnitelmallisuuden vaatimus tuntuisi myös rasitteelta. Kapinat ja lamakaudet kestäisivät vuosisatoja ja itsekkyys rehottaisi.

        Miettikää vaikkapa tätä. Nykyisetkin varakkaat rietastelijat ehtivät rellestää joitakin vuosikymmeniä, mutta he eivät ehdi korruptoitua kovinkaan pitkälle. Ikä vie voimat ja kuolo korjaa. Kuinka räävittömäksi meno muuttuisi rattopoikien siirtyessä yhä rankempiin huvituksiin vaikkapa tuollaiset tuhannen vuotta - ja riittäisikö sekään? Ihmisen hermojärjestelmä on ärsykehakuinen ja vanhemmiten elimistö kaipaa vahvempia ärsykkeitä.

        Me ajattelemme ihmiskunnan suuria hyväntekijöitä ja parhaita päätöksentekijöitä. Minusta tulisi ajatella yhtä lailla pirullisimpia rikollisia ja heidän manttelinperijöitään. Viiltäjä Jack toimittaisi kenties edelleen asioitaan, Charles Manson vain kohentaisi karismaansa, Hitler olisi esikuntineen edennyt vasta kakkosvaiheeseen puhdistuksissaan ja moni muu nerokas, mutta mahdollisesti moraaliton poliittinen johtaja vasta aloittelisi kampanjaansa.

        Eliniän pitenemisen tulisi tapahtua hyvin hitaasti. Äkkinäinen hyppäys eliniässä olisi katastrofi lajille ja ekosysteemille. Arvokkainta ikinä ja samalla vähiten arvostettua on luonnon monimuotoisuus. Se on kärsinyt jo vakavasti ja kärsisi entistäkin pahemmin pitkäikäisen ihmislajin takia.

        Pois se mikä pahentaa.


    • Anonyymi

      Jos saisin valita elänkö 100 vuotiaaksi vai äärettömiin, niin todennäköisesti haluaisin kuolla 100 vuotiaana. Ikuisuuksiin eläminen kuulostaa pelottavalta - vaarana on tylsistyminen, josta ei ole ulospääsyä - koskaan. Toki, jos saisin itse valita elinikäni ja oletuksena olisi terveenä ja hyväkuntoisena pysyminen, niin 1000 vuotta kuulostaisi aika sopivalta.

    • Anonyymi

      Jos saisin valita 100v tai ikuisesti, valitsisin ikuisesti. Tiedän se on pitkä aika, ja aivokapasiteetti loppuisi takuulla parin tuhannen vuoden jälkeen, mutta ikuisesti silti. Tai no oletuksena juurikin, että pystyisin matkustaa vaik jollai raketilla planeettojen välillä.

      • Anonyymi

        10^30 vuoden päästä galaksien kaikki materia on imeytynyt galaksien keskellä oleviin mustiin aukkoihin, tietysti lukuunottamatta ikuisesti elävää olentoa joka ei voi joutua mustaan aukkoon ja kuolla.
        Eikö sen jälkeen ole vähän tylsää killutella täydellisessä pimeydessä ja kylmyydessä? Sitä jatkuu ikuisesti ja aikaisemmat tapahtumat olivat pelkkä silmänräpäys verrattuna ikuiseen pimeyteen jossa joutuu jatkossa olemaan.


    • Anonyymi

      Ikuinen elämä pitäisi esitellä ihmisille ehkä näin:

      -30-vuotiaana kysyttäisiin haluatko elää 120-vuotiaaksi nuorekkaana ja terveenä. Jos haluat, ota tämä ihmegeenilääke. Sama asia ja lääke tarjottaisiin 120-vuotiaana ja 1000-vuotiaana. Miljoona-vuotiaana voitaisiin kysyä haluatko elää ikuisesti.

      Joko vauvojen tekeminen loppuu tai sitten kolonisoimme uusia planeettoja tai rinnakkaisia maailmankaikkeuksia tilan ja resurssien saamiseksi.(jos siis ikuinen elämä toteutuu)

      Arvostaisitko enää nykyhetkeä tai tarttuisitko toimeen jos tietäisit, että voit tehdä saman miljoonan vuoden kuluttua ja vielä miljoona kertaa. Antaisitko rakkaallesi muovi vai aitoja ruusuja?

      Herääkö ajatuksia aiheesta?
      --
      heisielu

    • Anonyymi

      Ikuisesti tietoisena oleminen voi olla jopa järkyttävä kokemus, kun näet, miten universumi vähitellen lakkaa olemasta. Kun aurinko kuolee ja vie mukanaan mahdollisesti maankin, niin mihin menet? Oletko yksin? Kun tähti toisensa jälkeen sammuu ja lopulta avaruus on kuolleiden tähtien hautausmaa, pimeä ja kylmä, mitä silloin teet ja mihin menet? Kun sitten mustien aukkojen aikakautena kaikki aineellinen katoaa, mutta olet edelleen tietoinen, etkä pysty itseäsi sammuttamaan, olo voi olla melkoisen kurja. Eli haluaisin elää yhtä kauan kuin olevaisuus.

      • Anonyymi

        "Kun sitten mustien aukkojen aikakautena kaikki aineellinen katoaa, mutta olet edelleen tietoinen, etkä pysty itseäsi sammuttamaan, olo voi olla melkoisen kurja."

        Eikö osa jopa tavoittele tuollaista olotilaa uskonnollisena päämääränään.
        Nirvāṇa, suomeksi "sammuksiin puhallettu", voi toisaalta tuntua tylsältä tai pitkäveteiseltä, kun siinähän jäljellä on enää puhdas tietoisuus, ja ikuinen pimeys jossa ei tapahdu yhtään mitään ja joka ei ikinä pääty.


    • Anonyymi

      Kun yksilölle on suotu vain rajallinen elinaika, niin samalla on varmistettu lajille kehittymismahdollisuus. Turha luontoa on ryhtyä "parantelemaan".

      • Anonyymi

        Ajatelkaa, että Josif olisi yhä vallassa. Hui kauhistus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatelkaa, että Josif olisi yhä vallassa. Hui kauhistus.

        Sielu häviää juhlarahalla.


    • Anonyymi

      Nykyisin Suomessa ennenaikaisen kuoleman riski on noin promille vuotta kohti. Jos olisi vain tämä riski, niin keskimääräinen elinaika olisi noin 1000 vuotta.

      Kyllähän tuo kelpaisi, jos se ei koskisi kaikkia. Voisi tulla nimittäin ahdasta, kun nytkin pallon väkimäärä kasvaa 16 kertaa Suomen väkiluvun verran vuodessa.

      • Anonyymi

        Jos kukaan ei kuolisi alta pois, niin nykyisellä syntyvyydellä kasvuvauhti olisi ainakin tuplat.


    • Anonyymi

      - Onkohan kristittyjen ikuinen elämä jollain tavalla ajan ulkopuolella,toisenlaista, meille vielä tuntematonta olemistapaa?

      -Kukaan ei varmaan toivo ikuista paluuta- että kaikki toistuisi loputtomasti uudelleen?

      --
      heisielu

      • Anonyymi

        Jeesuksen opetuksiin kuuluu kyllä ikuinen kehä, jonka mukaan loppu on sama kuin alku.
        Opetus sisältyy Tuomaan evankeliumiin, joka on jätetty katolisen raamatun ulkopuolelle. Katolinen (ja luterilainen) kirkko siis haluaisi opettaa että kuoleman jälkeen tulee ikuinen kiirastuli tai ikuinen taivaselämä, vaikka Jeesus ei näin opettanut.

        Tuomas 18: ' Opetuslapset sanoivat Jeesukselle, ”Kerro meille, millainen loppu meille tulee.” Jeesus sanoi, ”Olette löytäneet alun, ja sitten etsitte loppua? Ymmärtäkää, loppu tulee olemaan siellä missä on alku. Onnittelut sille, joka seisoo alussa: hän tulee tuntemaan lopun eikä maista kuolemaa.” '


    • Anonyymi

      Olisi parempi, jos kansa eläisi pidempään, että ehtisi nähdä törttöilynsä seuraukset.
      Nyoriso maailman tuhoaa. "Kaikki minulle nyt ja heti".
      Suunnittelu on myös hyvin lyhytnäköistä ja kasvun tavoittelu mieletöntä.

      Iankaikkinen fyysinen elämä ei näissä oloissa onnistu, kun tähdetkin katoilee poksahtaen.

    • Oletetaan, että kärsit ja haluat vapautua kärsimyksestä. Toivot kuoleman olevan vapautus kärsimyksestä. Kuolet, mutta silti kärsimys jatkuu. Kuolema ei vapauttanut sinua kärsimyksestä, erona on vain se, että nyt olet toinen kärsivä ihminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe