Vaikeus olla rehellinen itselleen

Näinseasiaon

Moni näyttäisi kaipaavan "jotain henkisempää" elämäänsä ja tilastotkin kertovat että vain muutama prosentti ihmisistä on täysiä ateisteja. Melkein jokainen uskoo johonkin "henkiseen, yliluonnolliseen tms."

Miksi kristinusko ei sitten kelpaa? Vika on siinä että kristinusko ei ole ihmisen itsensä "keksimä" niinkuin kaikki muut uskonnot ja uskomukset. Siksi se ei myöskään ole ihmismielen- tai järjen mukainen eikä se lähde niistä lähtökohdista joita turmeltunut syntinen ihminen itse uskonnolleen tai uskomukselleen asettaa.

Kristinusko nimittäin ilmoittaa ihmiselle että hän on syntinen, Jumalan vihan alainen ja kadotuksen lapsi jo syntyessään tähän pahauuden vallassa olevaan maailmaan. Jeesus kuvasi Johanneksen evankeliumissa vastasyntynyttä ihmislasta sanalla "liha" => "Mikä lihasta on syntynyt, on liha". Mutta ei liha Jumalan edessä mihinkään kelpaa, paitsi pois heitettäväksi, kuten Jeesus itse opettaa että "teidän täytyy syntyä uudesti ylhäältä, vedestä ja Hengestä" => siis kasteesta ja Jumalan sanasta.

Sama asia ilmaistaan katekismuksessakin toisin sanoin, nimittäin se että ilman uskoa Jeesukseen kristukseen ihminen on kuolleessa tilassa ja matkalla iankaikkiseen kärsimykseen helvetin tulessa. Sen tähden Raamattu sanookin että "ilman uskoa on mahdoton olla Jumalalle otollinen" -sen joka tulee Jumalan luo, täytyy uskoa! Ilman uskoa ihminen joutuu siis kadotukseen.

Kristinusko ei ole ollut koskaan maailmassa kovin suosittua. Se ei ole ollut eikä tule olemaan koskaan "suurten joukkojen" uskonto sillä nimellinen, ulkonainen kristikunta eli uskosta osattomat kulttuurikristityt (kuten valtaosa suomen kirkon jäsenistä) -eivät ole mitään OIKEITA kristittyjä vaan kristittyjä ainoastaan nimeltä kuten virressäkin veisataan: "kun kristityn nimi on mulla, tee minut siksi todella"

Kaikenlaiset muut uskonnot tai uskomukset ovat ihmiselle "mukavia" koska ne ovat ihmisten itsensä kehittämiä. Ne ilmoittavat ihmisille vain "kivoja" asioita eivätkä tuomitse mistään, eivät moiti synnistä tai pahoista teoista, eivät vaadi oikeutta ja tilintekoa Jumalan edessä. Suurin osa ns. kulttuurikristityistä on näet siivosyntisiä jotka kyllä ovat syntisiä ja pahoja mutta pitävät itseään synnittöminä ja ovat ulkoapäin kullattuja mutta sisältä täynnä pahuutta ja kuolleiden luita kuten fariseukset Jeesuksen aikoina.

On paha harhaluulo kuvitella että kaikki kristityn nimellä kulkevat olisivat todellisia kristittyjä. Kristitty on se joka uskoo kristinuskon ilmoitukseen, pitää koko pyhää Raamattua erehtymättömänä Jumalan sanana, joka nöyrästi tunnustaa oman syntisyytensä, joka uskoo autuudeksensa evanjkeliumin.

On mielettömyyttä kuvitella ettäö kristillinen usko olisi jotain itselle tiedostamatonta "kirkkoyhteisön osana hengailemista", epämääräistä ajattusten sekamelskaa jossa ei oikein tiedetä että uskotaanko vai ei.

Raamattu todistaa että ne jotka ovat OIKEASTI elävässä, Jumalan tarkoittamassa pelastavassa ja Jeesuksen kutsumassa uskossa, -ovat sitä hyvin tiedostavasssa tilassa. Tässä ei siis ole kyse mistään uskon heikkoudesta tai vahvuudesta tai muka "riittävästä tiedosta" vaan siitä että jo pieni pyhäkoululaislapsikin tietää uskovansa Jeesukseen ja Jumalaan eikä epäile. Jeesus kehoitti meitä aikuisiakin tulemaan lasten kaltaiseksi tässä asiassa.

Pyhä Henki itse todistaa uskovaisten sydämessä uskon kautta että me olemme Jumalan lapsia. Onko sinulla sydämessäsi tämä Pyhän Hengen todistus?

Se ei ole tunnetta uskomisesta, se ei ole varmuutta masta itsestä, se ei ole "täydellisyyttä" niinkuin pahat henget parjaavat, se todistus on se USKO jonka Pyhä Henki sydämessä synnyttää, sillä usko on luja luottamus siihen mitä ei näy -sanoo Raamattu! Se EI siis ole mitään epämääräistä "sinne päin" tapahtuvaa kirkon mukana hengeilua jossa itse valitaan kristinuskon opinkappaleista ne osat jotka spivat itselle kuin rusinat pullasta.

Koetelkaa siis itseänne, oletteko uskossa- sanoo Raamattu!

Mutta jos sinä et näistä mitään tiedä, etkä ole kokenut, niin tiedä se että silloin et vielä tiedä mitään OIKEASTA kristillisestä uskostakaan! Et vaikka miten kovaa riehuisit tätä kirjoitusta vastaan ja kirjoittelisit sen perää jumalattomia typeryyksiäsi!

44

428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuulostaa. Joo. Millä tuonkin todistat?

    • kui2

      Joutuuko siis helvettiin se /kaikki jotka ei usko just samalla tavalla kuin aloittaja itse - sitäkö aloittaja vain tarkoittaa että pitää uskoa kuin hänkin?

      Katsotaan meneekö kysymykseni pointti nyt perille tuolla tavalla kysymällä, tuossa ei lie kiertämisen mahdollisuutta - niin jos kysymykseen vastaa.

      • Näinseasiaon

        Pidäpä turpasi kiinni viisastelija! Niin minä sinulle näsäviisaalle vastaan.

        Kelpasiko? Voin tarvittaessa vastata uudelleenkin?


      • kui2
        Näinseasiaon kirjoitti:

        Pidäpä turpasi kiinni viisastelija! Niin minä sinulle näsäviisaalle vastaan.

        Kelpasiko? Voin tarvittaessa vastata uudelleenkin?

        heti paloi käämit?

        Voih Kuinka Kristillistä ja lempeää pitkämielisyyttä osoitat, kiitos vain. :)

        P.s. Mitä minä viisastelin osaatko vastata? Tässä tapauksessa minun on pidettävä tuo käsitykseni jonka pitkän tekstisi perusteella sain, yleensäkin saa sen käsityksen kiihkeitten uskovien taholta että kumpa vain kaikki uskoisivat sillä tavalla tasan kuin he. Haluat sinäkin siis että kaikki omaksuvat sinun käsityksesi oikeasta uskosta koska vain se on oikeaa ja siten uskova voi päästä taivaaseen?. Miten se asia on niin vaikeaa sanoa suoraan ja ykskantaan ilman että kauttarantain se ilmaisee kuitenkin, onko se jotenkin kauniinpi tapa eikä siitä pidä olla millänsäkään?

        Miten ja mitä sinulta saisi ja pitäisi kysyä koska suosittelet kuitenkin sitä uskoa(si) niin totta maar se kysymyksiä herättää ja sit jos kysyy "väärin" et tykkääkään, :) Toimitko aina samalla tavalla?

        Pps. Haluaisin vain edes joskus saada ihan suoran ja reilun vastauksen siihen mitä kysyn, mutta niitä ei teikäläisiltä tipu!


      • seinähulluPORUKKA
        Näinseasiaon kirjoitti:

        Pidäpä turpasi kiinni viisastelija! Niin minä sinulle näsäviisaalle vastaan.

        Kelpasiko? Voin tarvittaessa vastata uudelleenkin?

        Heti ruvetaan hävyttömäksi koska vastauksiin ei kyetä osallistumaan. Te menette sinne omaan helvettiinne, josta tykkäätte huudella puskista.
        SUOMI-24 uskonnolliset asiat ovat niin kauhistuttavan harhauttavia, ettei
        niistä saa mitään hyödyllistä asiaa irti kenellekkään. Huvittavaa vain seurata
        miten pitkälle mielenvikaisuus voi johtaa.


      • 886

        Sitä on monenlaista tautia ja romoskaa liikkeellä näin lensuaikana...sano...


    • Parempi erota sellaisesta joukosta, jonka mielestä kaikki ovat syntisiä.

      Rikolliset ovat rikollisia, heille kuuluu lain mukainen rangaistus ja uhrien kuuluu saada oikeus tai korvaus.
      Ollakseen syntinen, pitää ensin tehdä syntiä, mutta kukaan ei pakota.

      Mitä kannattaa pyrkiä elämään oikein ja oikeudenmukaisesti jos kuitenkin on syntinen, kuten joku rikollinen.

      Jos synnin tekeminen, rikollisuus, tai moraalittomuus on periytyvää, kotona opittu tapa, ei siihen ole pakko alistua, voi katkaista kierteen omalla kohdallaan.

      • Valitettavasti vain me ateistit olemme täysin synnittömiä, koska meitä koskee vain maallinen laki.

        Pikkuisen odottaisin respektiä uskonharhaisilta meitä täysin synnittömiä kohtaan.


    • "Kristinusko ei ole ihmisen itsensä keksimä. "

      Kyllä se on, ja aika monen ihmisen kaikenlisäksi.

      Voisin luetella paljon kirjoituksia, joita kristinusko on väärentänyt todistellakseen näillä väärennöksillä omaansa. Vain ihminen punoo tällaisia juonia.

      • omatTutkinnat

        Alkuperäiset vanhat käännökset saattavat olla enemmän totuuden mukaisia, mutta niitä käännöksiäkin on muunneltu tilanteiden mukaan. Kaikilla "kirkkokunnilla on eriävät uskomukset samoista käännöksistä", riippuen siitä
        miten niitä selitellään yleisöille. Jospa kuulijat tutkisivatkin ITSE enemmän, niin
        huijarit voitaisiin paljastaa helpommin, ja nopeammin, ennenkuin kerkiävät tekemään lisääntyviä tuhojaan.


    • tunnetaan.hyvin

      Monia kertoja parjaat kiihtyneenä ja törkein sanoin niitä, jotka eivät ole sinun hyväksymässäsi uskossa. Pyrit esiintymään muka luterilaisena, mutta sinulla ei ole mitään muuta kuin Jumalan armo, jos Jumala on sen sinulle määrännyt. Jos jollekin ei ole määrännyt mielesi mukaista armoa, onko hän huonompi kuin omahyväinen sinä? Valheveli olet ja käytökseltäsi rietas.

      • näytäseÄkkiä

        Missä kohtaa raamatussa Jeesus osoitti kenenkään liittyvän "Luterilaiseen kirkkoon", näytä se raamatunpaikka, ja äkkiä .


      • JAILBYRDS

        Ainakin suomessa luterilaiset ovat sikamaisesti käyttääntyviä alkoholisteja.
        Työtä karttavia luusereita. Huoraavia "kaappijuoppoja" joilla on ulkokultaisuuden hymy hyytynyt huulille. Katsokaapa tilastoja vankiloiden
        selleihin lukittujen uskonnollisesta taustasta. Rupeaa ihan pyörryttämään,heh.


    • uskossavaeltaja

      Aloittajan viestin sisältö vastasi pitkälti omia uskonkäsityksiäni. Jokainen ihminen on syntiä tehnyt Jumalan kirkkautta vailla. Jumala ei jaa syntejä ihmisten tavoin suuriin ja pieniin synteihin. Muutenkaan Jumalan ajattelu tapa ei vastaa ihmisen ajattelutapaa kuin vain osittain. Raamatun avulla opimme tuntemaan Jumalaa, mutta silti Hänen emme ymmärrä kaikkea Hänestä tässä ajassa. Sen, mitä Jumala meiltä odottaa, on ilmoitettu. Ydinsanoma on päästä Jumalan lapseksi Jeesuksen Kristuksen veren kautta tunnustetuamme ja kaduttuamme syntejämme, ne Kristuksen veren kautta anteeksi. Tämän jälkeen lähdemme seuraamaan Jeesusta taistellen syntiä vastaan. Vielä uskovinakin synti lihassamme houkuttaa Jumalan tahdon vastaisiin tekoihin. Uskovatkin lankeavat syntiin, mutta ne pyydetään anteeksi. Pyrimme elämään lähellä Jeesusta Kristusta/Jumalaa ja vaeltamaan Hengessä, niin silloin emme tahdo tehdä Jumalan tahtoa vastaan, vaan etsimme niitä tekoja, jotka Hän on ennalta suunnitellut meitä varten.
      Kadotus on ahdistava asia, mutta siitä ei voi vaja eta, vaan varoittaa. Moni uskovakin joutuu sinne, jos uskonelämä ei ole ollut aitoa. Me ihmiset emme päätä ja tiedä, ketkä sinne joutuvat. Rukoilemme, että mahdollisimman moni välttyisi siltä ja levitämme siksi Jumtehty alan evnkeliumia. Lähellä Jeesusta Kristusta eläessämme poistuu kadotuksen pelko ja koemme Jumalan rakastavana Isänä, kuka ei haluaisi kenenkään joutuvan ikuiseen eroon itsestään. Siksi Hän vetää kaikkia ihmisiä yhteteensä, mutta ihmisillä on vapaa tahto.
      Tällaisesta lyhyestä viestistä ei saa koko kuvaa uskonelämästä, joten Sinun tulee etsiä perehtyä tietoon siitä. Se ei todellakaan ole ihmisen suunnittelema ja ihmisten toiveiden mukainen. Usko Jeesuksessa on kuitenkin parasta, mitä voi olla jo täällä maan päällä olosuhteista riippumatta ja siitä seuraa iankaikkinen elämä Jumalan iankaikkisessa valtakunnassa, jota emme pysty kuvittelemaan. Mikään uhraus ei ole mei ä liian suuri, jos sinne pääsisimme. Se tapahtuu kuitenkin Jeesuksen ristinkuoleman tuoman armon kautta.

      • Pakkohan teidän on uskoa kun olette niin syntisiä, että jeesus joka helvetin loi, myös teidät sieltä pelastaa, mutta ei se koske niitä, jotka tähän ansaan eivät ole kompastuneet.


      • MissäHELVETISSÄ
        fari.g kirjoitti:

        Pakkohan teidän on uskoa kun olette niin syntisiä, että jeesus joka helvetin loi, myös teidät sieltä pelastaa, mutta ei se koske niitä, jotka tähän ansaan eivät ole kompastuneet.

        Alkuperäisissä käännöksissä ei mainita mitään "HELVETISTÄ", kuka sen keksi ja milloin ?


    • Väärä lähtökohta, eihän "henkisyys" vaadi uskoa yliluonnolliseen. Paatoksesi on uskonnollinen julistus joka jättää tämän tyystin huomiotta.

      • paatoksellinen

        Jos kertoisin "henkisyydestä", siäisistä kokemuksista sekä myös itseni ja tuntemieni ihmisten sisäisistä ihmeellisistä kokemuksista sekä myös ulkonaisista ihmeistä, joita olen nähnyt tapahtuvan itselleni ja tutuille, pidettäisiin minua valehtelijana tai seonneena. Antaisin aihetta pilkantekoon, mikä ei tuota kuin ehkä huvia jollekin. Itselleni kyseessä on varmuus (kristittyjen) Jumalan todellisesta olemassaolosta.


      • lisäyksenä

        Lisäyksenä sanoisin käsitykseni monista henkisistä kokemuksista ja niiden etsimisestä, että koen ihmisen joutuvan vaaraan ja tekemisiin pimeyden henkivaltojen kanssa, jotka ovat todellisia ja tuhonnee t monen ihmisen elmän. Ne liittyvät myös muihin uskontoihin pois sulkien kristinuskon. Joku voi tarkoitta "henkisyydellä" esim. haltioitumisesta luonnon kauneuden kokiessaan. Nämä ovat hienoja esimerkkejä kokemuksista, joita "suon" ja toivon kaikille ihmisille.


      • toinenlisäys

        Vielä toteaisin, että vaikutan paatokselliseslta myös siksi, että viimein vaikean pitkän elämänvaiheen jälkeen olen alkanut pääsemään kuivalle maalle ja siitä onnellinne (uskossa pelastettu). Olen tosikko, enkä verbaalisesti lahjakas.


      • kolmaslisäys

        Kanssaihmisistä välitän heidän taustoja erottelematta ja pyrin auttamaan ihmisiä, jos voin. Usko on parasta, mitä tiedän, mutta pyrin olemaan ihminen, joka ei jätä kanssaihmistään pulaan. En todellakaan halua olla ja vaikuttaa kylmältä ihmiseltä. Joissakin asioissa ei voi mielistellä (kuitenkin käyttäytyä asiallisesti/kohteliaasti).


      • tarkennus
        kolmaslisäys kirjoitti:

        Kanssaihmisistä välitän heidän taustoja erottelematta ja pyrin auttamaan ihmisiä, jos voin. Usko on parasta, mitä tiedän, mutta pyrin olemaan ihminen, joka ei jätä kanssaihmistään pulaan. En todellakaan halua olla ja vaikuttaa kylmältä ihmiseltä. Joissakin asioissa ei voi mielistellä (kuitenkin käyttäytyä asiallisesti/kohteliaasti).

        Tietenkin usko ja lähimmäisen auttaminen (olkoon kuka tahansa uskonnoltaan, rodultaan..) liittyvät saumattomasti toisiinsa. anteeksi huono sanavalinta.


      • lisäyksenä kirjoitti:

        Lisäyksenä sanoisin käsitykseni monista henkisistä kokemuksista ja niiden etsimisestä, että koen ihmisen joutuvan vaaraan ja tekemisiin pimeyden henkivaltojen kanssa, jotka ovat todellisia ja tuhonnee t monen ihmisen elmän. Ne liittyvät myös muihin uskontoihin pois sulkien kristinuskon. Joku voi tarkoitta "henkisyydellä" esim. haltioitumisesta luonnon kauneuden kokiessaan. Nämä ovat hienoja esimerkkejä kokemuksista, joita "suon" ja toivon kaikille ihmisille.

        "Joku voi tarkoitta "henkisyydellä" esim. haltioitumisesta luonnon kauneuden kokiessaan."

        Olen joskus haltioitut, luonnosta sinänsä tai jostakin poikkeuksellisen hienosta luonnonilmiöstä. Se on henkinen kokemus vaikkei siihen liity mitään uskonnollista kokemusta.

        Joskus olen maalla vilttiin kääriytyneenä ulkona syksyllä taskumatti käden ulottuvilla maalla katsonut perseidejä ja se on varsin henkistä ilman jumaliakin 🙂


      • iltajunalla
        a-teisti kirjoitti:

        "Joku voi tarkoitta "henkisyydellä" esim. haltioitumisesta luonnon kauneuden kokiessaan."

        Olen joskus haltioitut, luonnosta sinänsä tai jostakin poikkeuksellisen hienosta luonnonilmiöstä. Se on henkinen kokemus vaikkei siihen liity mitään uskonnollista kokemusta.

        Joskus olen maalla vilttiin kääriytyneenä ulkona syksyllä taskumatti käden ulottuvilla maalla katsonut perseidejä ja se on varsin henkistä ilman jumaliakin 🙂

        Mikä on "perseide" ? Tulen iltajunalla.


      • MikäK-ristinusko
        lisäyksenä kirjoitti:

        Lisäyksenä sanoisin käsitykseni monista henkisistä kokemuksista ja niiden etsimisestä, että koen ihmisen joutuvan vaaraan ja tekemisiin pimeyden henkivaltojen kanssa, jotka ovat todellisia ja tuhonnee t monen ihmisen elmän. Ne liittyvät myös muihin uskontoihin pois sulkien kristinuskon. Joku voi tarkoitta "henkisyydellä" esim. haltioitumisesta luonnon kauneuden kokiessaan. Nämä ovat hienoja esimerkkejä kokemuksista, joita "suon" ja toivon kaikille ihmisille.

        Milloin nimi "KRISTINUSKO" sai alkunsa, kun siitä ei ole mitään mainintaa Raamatussa ?


      • harputjamandoliinit
        toinenlisäys kirjoitti:

        Vielä toteaisin, että vaikutan paatokselliseslta myös siksi, että viimein vaikean pitkän elämänvaiheen jälkeen olen alkanut pääsemään kuivalle maalle ja siitä onnellinne (uskossa pelastettu). Olen tosikko, enkä verbaalisesti lahjakas.

        Olet siis jo nyt pelastettu ? Mitä helvettiä sitten teet täällä naputtelemassa,
        sinunhan pitäisi jo olla harjoittelemassa kanteleen soittoa pilven hattaralla?


      • viimeinen.tuomio.2
        iltajunalla kirjoitti:

        Mikä on "perseide" ? Tulen iltajunalla.

        Tähdenlentoja eli maan ilmakehässä palavia kappaleita. Perseidit on tähtikuvio, jonka suunalta taivaankannelta suuri osa näistä kappaleista näyttää tulevan. Illat kun pimenevät, niin nämä näkyvät paremmin.

        Aivan mahtavia revontuliakin on näkynyt monena iltana. Joskus kannattaa nostaa se katse kohti yläilmoja sieltä näytöstä, perspektiivi moneen asiaan saattaa muuttua kun tajuaa kuinka pieni osa kosmista kokonaisuutta ihminen on, vaikka leikkisi kuinka isoa täällä netissä.


    • "Miksi kristinusko ei sitten kelpaa? Vika on siinä että kristinusko ei ole ihmisen itsensä "keksimä" niinkuin kaikki muut uskonnot ja uskomukset."

      Tietysti kristinusko vaikuttaa uskontoneutraalin ihmettelijän silmin katsottuna ihmisen keksimältä. Kuka muu, kuin ihminen itse, keksisi esimerkiksi ajatuksen, että kadotukselta voi pelastua ihan vain uskomalla johonkin näkymättömään astraaliolentoon?

      Ovatko muuten vaikkapa hindulaisuuden tai muhammettilaisuuden ideat mielestäsi yhtä valideja selityksiä ihmisen olemassaololle, kuin kristinuskon vastaavat? Jos ei, niin miksi ei?

      • Näinseasiaon

        Tähän vastaan että kristinusko erottuu kaikista maailman muista uskonnoista eräässä tärkeässä ja olennaisessa asiassa, nimittäin ANSAITSEMATTOMASSA ARMOSSA!"

        Kaikki muut uskonnot selittävät että ihmisen tulee olla hyvä ihminen, tehdä hyviä tekoja ja niillä lepyttäää Jumalan vihaa tai ansaita armoa ja hyväksyntää Jumalalta.

        Kristinusko on ainoa uskonto maailmassa kaikkien "henkisyyksien ja hengellisyyksien" joukossa jossa >Jumalan armo tulee ihmiselle ansiotta; sen saa vain uskoa! Uskoa että Jumala itse oli Kristuksessa ja sovitti meidän, eikä vain meidän vaan koko maailman synnit ja purki meitä (ja Jumalaa) erottavan väliseinän. Tuo väliseinä oli synnin tähden ihmisen päälle tullut Jumalan kirous ja kadotuksen alaisuus.

        Kysyit myös muista uskonnoista, ovatko ne kelvollisia selityksiä ihmisen olemassaololle? Eivät tietenkään ole koska ne ovat harhaoppeja ja vääräuskoisuutta.

        Niinkuin Raamattu sanoo: "Yksi usko, yksi kaste, Yksi herra!"

        Mitään (!) muuta nimeä ei ole ihmisille koko taivaan alla annettu jossa meidän pitää pelastuman kuin yksi Jeesus Kristus! Joka siis seuraa muita uskontoja, seuraa valheita ja perii kadotuksen.


      • Näinseasiaon kirjoitti:

        Tähän vastaan että kristinusko erottuu kaikista maailman muista uskonnoista eräässä tärkeässä ja olennaisessa asiassa, nimittäin ANSAITSEMATTOMASSA ARMOSSA!"

        Kaikki muut uskonnot selittävät että ihmisen tulee olla hyvä ihminen, tehdä hyviä tekoja ja niillä lepyttäää Jumalan vihaa tai ansaita armoa ja hyväksyntää Jumalalta.

        Kristinusko on ainoa uskonto maailmassa kaikkien "henkisyyksien ja hengellisyyksien" joukossa jossa >Jumalan armo tulee ihmiselle ansiotta; sen saa vain uskoa! Uskoa että Jumala itse oli Kristuksessa ja sovitti meidän, eikä vain meidän vaan koko maailman synnit ja purki meitä (ja Jumalaa) erottavan väliseinän. Tuo väliseinä oli synnin tähden ihmisen päälle tullut Jumalan kirous ja kadotuksen alaisuus.

        Kysyit myös muista uskonnoista, ovatko ne kelvollisia selityksiä ihmisen olemassaololle? Eivät tietenkään ole koska ne ovat harhaoppeja ja vääräuskoisuutta.

        Niinkuin Raamattu sanoo: "Yksi usko, yksi kaste, Yksi herra!"

        Mitään (!) muuta nimeä ei ole ihmisille koko taivaan alla annettu jossa meidän pitää pelastuman kuin yksi Jeesus Kristus! Joka siis seuraa muita uskontoja, seuraa valheita ja perii kadotuksen.

        Jotain saman tyylistä tarjosi rippipastorini aikoinaan,


      • Näinseasiaon
        A10097 kirjoitti:

        Jotain saman tyylistä tarjosi rippipastorini aikoinaan,

        Miettimisen arvoinen asia?


      • RippiApostolitko
        A10097 kirjoitti:

        Jotain saman tyylistä tarjosi rippipastorini aikoinaan,

        Olikos Jeesuksen aikana "rippipastoreita" Apostolien joukossa ? Jos tietäisin, niin en kyselisi ?


      • sekopäistäpuppua
        Näinseasiaon kirjoitti:

        Tähän vastaan että kristinusko erottuu kaikista maailman muista uskonnoista eräässä tärkeässä ja olennaisessa asiassa, nimittäin ANSAITSEMATTOMASSA ARMOSSA!"

        Kaikki muut uskonnot selittävät että ihmisen tulee olla hyvä ihminen, tehdä hyviä tekoja ja niillä lepyttäää Jumalan vihaa tai ansaita armoa ja hyväksyntää Jumalalta.

        Kristinusko on ainoa uskonto maailmassa kaikkien "henkisyyksien ja hengellisyyksien" joukossa jossa >Jumalan armo tulee ihmiselle ansiotta; sen saa vain uskoa! Uskoa että Jumala itse oli Kristuksessa ja sovitti meidän, eikä vain meidän vaan koko maailman synnit ja purki meitä (ja Jumalaa) erottavan väliseinän. Tuo väliseinä oli synnin tähden ihmisen päälle tullut Jumalan kirous ja kadotuksen alaisuus.

        Kysyit myös muista uskonnoista, ovatko ne kelvollisia selityksiä ihmisen olemassaololle? Eivät tietenkään ole koska ne ovat harhaoppeja ja vääräuskoisuutta.

        Niinkuin Raamattu sanoo: "Yksi usko, yksi kaste, Yksi herra!"

        Mitään (!) muuta nimeä ei ole ihmisille koko taivaan alla annettu jossa meidän pitää pelastuman kuin yksi Jeesus Kristus! Joka siis seuraa muita uskontoja, seuraa valheita ja perii kadotuksen.

        Mitenkäs Jeesus on nyt yhtäkkiä vain YKSI ? Eikös siihen persoonaan kuulu KOLME ? Sekaannuit omaan "näppäryyteesi",heh.


      • RippiApostolitko kirjoitti:

        Olikos Jeesuksen aikana "rippipastoreita" Apostolien joukossa ? Jos tietäisin, niin en kyselisi ?

        Kannattaa ehkä kysyä joltain teologilta, jos satut sellaisen tapaamaan.

        P.S. Rippipastorini ei elänyt Jeesuksen aikoina, vaan ihan omina.


      • RippiApostolitko kirjoitti:

        Olikos Jeesuksen aikana "rippipastoreita" Apostolien joukossa ? Jos tietäisin, niin en kyselisi ?

        Jeesuksen aikana ei ollut ketään pastoreita eikä pappeja. Pappeus jäi VT:hen🤓
        Uskovan sielunhoito on muiden uskovien tehtävä.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Jeesuksen aikana ei ollut ketään pastoreita eikä pappeja. Pappeus jäi VT:hen🤓
        Uskovan sielunhoito on muiden uskovien tehtävä.

        "Uskovan sielunhoito on muiden uskovien tehtävä."

        Tuosta saattaisi joku koiranleuka vääntää vaikka kuinka hauskan ajatelman...


      • A10097 kirjoitti:

        "Uskovan sielunhoito on muiden uskovien tehtävä."

        Tuosta saattaisi joku koiranleuka vääntää vaikka kuinka hauskan ajatelman...

        Miksi sitä pitäisi vääntää 🤔❓


      • usko.vainen kirjoitti:

        Miksi sitä pitäisi vääntää 🤔❓

        En tiedä, mutta siitä voisi. Esimerkiksi juuri hauskuuden takia.


      • A10097 kirjoitti:

        En tiedä, mutta siitä voisi. Esimerkiksi juuri hauskuuden takia.

        Minusta sielunhoito on vakava asia. Kysy vaikka sielunhoitajaltasi 😉


    • rauhotu-pidä.tauko

      Paljon kielteisiä kommentteja sait, vaikka oletkin kirjoittanut sen seesteisemmässä mielentilassa, kuin nykyisesi.

    • Ei olet väärässä. Ilman kristittyjä et sinäkkään olisi omassa lahkossakin.

    • Muutamien fundamentalistien oman oikean uskonsa todistelusta tulee mieleen yksi psykologi, joka haastattelussa sanoi, että jos ihmisen täytyy kymmenen kertaa vakuutella, ettei jokin asia kiinnosta häntä, niin se taitaa kuitenkin kiinnostaa.

      Eli selkokielellä, jos on jatkuvasti tarve vakuutella sen oman uskonsa olevan ehdottoman oikea, niin taitaa pieni epäilys kuitenkin kalvaa mielessä.

    • On kyllä.

    • ”Moni näyttäisi kaipaavan "jotain henkisempää" elämäänsä…”

      Alkua lukiessani olin ilahtunut, että hyvä aihe. Mutta kun luin eteenpäin, se olikin pelkkää paatosta.

      ”Miksi kristinusko ei sitten kelpaa?”

      Tämä kysymys on hyvä, jota et sitten kuitenkaan tosissaan alkanut pohtia, vaan aloit tehdä omintakeisia päätelmiä.
      ”Vika on siinä että kristinusko ei ole ihmisen itsensä "keksimä" niinkuin kaikki muut uskonnot ja uskomukset.”

      Ihan yhtä lailla kristinuskon opit ovat ihmisen kehittelemiä, oli se Raamattu pohjana miten paljon tahansa. On usko, on ilmoitus ja loput ovatkin sitten ihmisten arvio siitä, mitä tarkoitetaan. On melkoinen määrä eri suuntauksia, joista jokainen haluaa painottaa sitä omaa tärkeäksi kokemaansa puolta.
      Jokaisessa uskonnossa on omat haaransa , jotka pitävät sitä omaa uskontoaan aivan vastaavana ”ainoa oikeina” kuin mitä sinä pidät omaasi.

      ”Kristinusko ei ole ollut koskaan maailmassa kovin suosittua. Se ei ole ollut eikä tule olemaan koskaan "suurten joukkojen" uskonto sillä nimellinen, ulkonainen kristikunta eli uskosta osattomat kulttuurikristityt (kuten valtaosa suomen kirkon jäsenistä) -eivät ole mitään OIKEITA kristittyjä …”

      Kristinusko sai ällistyttävän suosion, levisi etenkin Eurooppaan ja Amerikkaan melkoisella vauhdilla. Ellei näin olisi ollut, et sinäkään olisi koskaan kuullut koko uskonnosta mitään.

      Jossain vaiheessa minäkin ajattelin, että hyvin harva kristitty oli ”oikein” uskova, kunnes ymmärrys laajeni, että niin ajattelee hyvin moni muukin – ja heidän näkemyksensä ovatkin aivan toisenlaisia. Ymmärrystä lisäsi huomio, kuinka moni uskoi muttei vaaditulla tavalla. Vaatimukset ovat eri yhteisöjen ja suuntausten asettamia, eräänlaisia myllynkiviä, ja nuo päättävät itse – eivätkä anna Jumalan sitä päättää – ketkä heidän mielestään ovat ”oikeita”.

      ”Se EI siis ole mitään epämääräistä "sinne päin" tapahtuvaa kirkon mukana hengeilua jossa itse valitaan kristinuskon opinkappaleista ne osat jotka spivat itselle kuin rusinat pullasta.”

      Niin, olemassa kun on niin monenlaisia oppeja, jotka poikkeavat toisistaan. Jokainen niistä ”poimii” oppinsa Raamatusta, tosin ei painota aivan samoja kohtia. Sillä onhan juuri nämä opit ihmisten kehittelemiä.

      Surullista että haluat karkottaa ihmisiä pilkkaamalla ja väheksymällä heidän tapaansa uskoa. Ehkä juuri sen vuoksi ei tarkoittamassasi pienyhteisössä ole niin paljon henkilöitä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      190
      4303
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      234
      2262
    3. 133
      1647
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1321
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      178
      1075
    6. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1054
    7. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      79
      1036
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      55
      964
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      68
      939
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      935
    Aihe