Katsoin tänään tuntemattoman sotilaan

SotaIlmanVoittajia

Kyseisestä leffasta tuli mieleen seuraavanlainen truismi: "Valtio(valta) joka (kuoleman)rangaistuksen uhalla pakottaa kansalaisensa puolustamaan itseään ei ole puolustamisen arvoinen."

10

51

Vastaukset

 • -- Sotatila on pakkovallan aikaa , sotaan ei lähdetä vapaaehtoisesti vaan parabellumin saatellessa - jotku vain luulee, että täällä toimii aina demokratia - ein toimi niin.

  • Tietysti silloin olisivat suomalaiset voineet kieltäytyä sotimisesta. Tosin sen seurauksena he eivät olisi voineet kieltäytyä kuljetuksesta Siperiaan. Joko kuljetukseen tai ampuminen siihen paikkaan.

   Lopputulokseltaan jokseenkin tasavahvat vaihtoehdot.


  • Sellainen_tilanne kirjoitti:

   Tietysti silloin olisivat suomalaiset voineet kieltäytyä sotimisesta. Tosin sen seurauksena he eivät olisi voineet kieltäytyä kuljetuksesta Siperiaan. Joko kuljetukseen tai ampuminen siihen paikkaan.

   Lopputulokseltaan jokseenkin tasavahvat vaihtoehdot.

   Lahtarit sinne Siperiaan olisi lähetetty, ei muita.


  • v1918 kirjoitti:

   Lahtarit sinne Siperiaan olisi lähetetty, ei muita.

   Ja jokainen, jolla olisi sattunut olemaan lahtareiden valitsijalle mieluisa asunto, tavara tai aviopuoliso tai jota olisi jostakin muusta syystä kadehtittu, olisi joutunut ammutuksi tai Siperiaan.

   Siinä on sitä olisi ollut valintaperustetta suomalaisillekin.


  • v1918 kirjoitti:

   Lahtarit sinne Siperiaan olisi lähetetty, ei muita.

   Kenties juuri lahtarit pakenivat Neuvostoliittoon 1918-1930 ja tulivat massoittain ammutuiksi rangaistuksena lahtaripolitiikan harjoittamisesta Neuvostoliitossa.


 • Neuvostoliiton politrukkien tehtävänä viimesodissa oli kulkea pistooli ojossa hyökkäävien venäläisosatojen jäljessä ja posautella hengiltä ne sotilaat jotka perääntyvät .

  .. vaan tämä on varmaan eri asia mitä tarkoitit..

  • Ainahan tuo on ryssäntrollille eri asia.

   Aivan eri asia. ; )


 • Valtio joka ei ole puolustamisen arvoinen lakkaa olemasta valtio.
  Sitten jokin toinen valtio huolehtii sen uuden alueensa puolustamisesta.

 • Palvokaa ihmisiä. Seuratkaa heitä. Kertokaa kaikille heistä. Kultti pystyyn. Oi, palvokaa alistajaa!

  Monopoli Mark Zuckerberg auttaa muita kuten Bezos. Kierrättää rahaa jotta muilla ei ole varaa ostaa/kilpailla. Saat miljoonien tiedot sanoo Zuck kun olet ostanut mainostilaa minulta. Aah kiitos kiittää Bezos. (10miljoonia amazon antaa fblle. fb antaa 10miljoonien arvosta dataa. Muut ei saa kun ollaan hyviä ystäviä). Zuck taidan estää kilpailevaa chatti sovellusta saamasta fb dataa kun se on nouseva kilpailija. Annan sinun fire phonelle yksinoikeuden saada enemmän meidän dataa.
  https://www.reddit.com/r/technology/comments/bdsy1x/mark_zuckerberg_leveraged_facebook_user_data_to/

  Raha tekee rikkaaksi ja estää/ostaa/hakkaa kilpailijat. Valtio on takataskussa. Äänestäjät on narussa kun markkinoinnilla saa helposti 40% uskomaan mitä ikinä toitotetaan. Valtion päättäjiksi ne jotka saa näkyvyyttä ja tottelee rahoittajia.

  Uskokaa uskokaa pomoja. Ajattelee Sinun parasta ei missään nimessä omaa. Miljoonilla markkinoiminen ei vähennä oikean tiedon näkyvyyttä. Ei saa sinua unohtamaan tai keskittymään epäolennaiseen. Puhuvat päät kertoo kaikista tärkeistä asioista. Out of sight out of mind. Pelkää, älä puhu. Tule hyökätyksi ja botit kyllä alas äänestää jos lahko i ole jo kiihottunut niin tekemään. Ei ole muita vaihtoehtoja. Two step back one step forward. Ei hätää Te vaikutitte ja nyt on kaikki hyvin taas. Kaksi askelta taakse ja yksi eteen. Vau joo oltiin väärässä. Peruutetaan askel. Jep nyt ollaan taas samassa pisteessä mistä aloitettiin. Joo! (ei). SEURAAVAAN aiheeseen. (unohtu, ei kiinnosta. oo hiljaa. peukku alas).

  Kenen asialla valtion tulisi olla?
  Kuka etusijalle?
  Mistä ei tulisi välittää?
  Kuka on syypää?
  Mikä spin?

  • Aivot voivat myös käydä ylikierroksilla. Kannattaa antaa niille aina välillä mahdollisuus palautua. Ulkoliikunta lienee paras tapa.


SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.