Ilmastokriisi ei ole politiikkaa

NäinMeitäViedään

Loihe joku viisas taannoin lausumaan. Vai olisiko sittenkin politiikkaa? Suomessa yllättäen käsittämättömään laukkaan karannut vouhotus jo vähän ihmetyttikin, kun moneen vuoteen ei ilmasto ole ketään ihmeemmin kiinnostanut. Eilen tuli sitten vastaus: Valtionvarainministeriö kertoi jäätävästä kestävyysvajeesta, melkein 10mrd pitää säästää ja lisäverottaa. Ja mikä onkaan parempi myyntikääre tälle kuin
-tadaa- ilmasto! Onhan hallitus jo aiemmin asiasta tiennyt, ja lähti nyt hyvissä ajoin laittamaan ilmastohössötystä tulille.

33

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäätävääkeliä

      Totta puhut. Esimerkiksi liikenteen verotusta tullaan lähivuosina korottamaan huomattavasti.

    • näin.se.on

      Pitänee lopettaa töissäkäynti ja alkaa elämään muiden kustannuksella.

      • antidenialisti

        Minä aloin jo muutama vuosi sitten elämään muiden kustannuksella, kun jäin hyvin ansaitulle eläkkeelle. 1990-luvullakin jouduin elämään muiden kustannuksella vuosia kun olin työttömänä silloin, kun työttömiä oli lähes kominkertaisesti nykyiseen verraten ja hirveä ikärasismi.

        Onneksi se ikärasismi ei ulolttunut koulutukseen ja niin pääsin uudelle alalle töihin vuonna 2000. Nyt on vaan tuntunut tuon ilmastovouhotyksen takia, niinkuin kaikki koulutus ja työ oliisi ollut rikollista toimintaa. Onhan se kaikki tuottanut CO2 päästöjä.

        Tältä tämä maailmanmeno tuyntuu vanhasta raatajasta, joka noisi traktorin rattiin jo 5 vuotiaana. Kesät tehtiin töitä ja talvet käytiin koulua. Nyt sitten tuomitaan rikolliseksi kun tuottaa hiilidioksidia. Vääriä tuomioita ja epäoikeudenmukaisia veroja tuleen jatkuvasti lisää.

        Ne on niitä haittaveroja. On tämä nykymaailma aivan pähkähullu paikka, kun siitä lyödään haittaveroa, että lannoittaa Suomen metsiä ja viljavainioita. Lannoitehan se hiilidioksidi on eikä saaste. Sen on saasteeksi leimanneet sellaiset, joiden tietämys biologiasta on aivan nolla.


      • Anonyymi

        Olet oivaltanut sdp: n sanoman


    • Jönsas

      Millä veroilla kestävyysvaje sitten tulisi kattaa?

      • antidenialisti

        Sinä sitten uskot kaiken mitä herrat väittää. Kun on seurannut kuolinilmoituksia voi hyvinkin olla, että ainoa kestävyysvaje onkin se, että suomalaisia syntyy aivan lkiian vähän ilmastopelottelun seurauksena. Naiset ei halua tehdä lapsia sen pelottelun takia, ja yksi sun toinen välttää naimisiin menoakin sen pelottelun takia.

        Suuret ikäluokat on jo eläkkeellä, joten eläkkeelle jäävät ikäluokat pienenee. Eläkerahastot kasvaa edelleen. Kyllä noihin herrojen höpinöihin on syytä aina suhtautua kriittisesti. Nyt ne on aivan sekaisin tuon ilmastoasian kanssa. Minä kun en ole koskaan kannattanut mitään puoluetta, voin suhtautua kaikkiin kriittisesti.

        Kolmas osa kuolleista on kaiken aikaa ollut suuria ikäluokkia. Siinä se kestävyysvaje ja eläkepommi purkautruu, kun suuret ikäluokat kuolee ennenaikopjaan. Se kestävyysvaje on pelkkä laskennallinen juttu. Sitä mitä tulee todellisuudessa tapahtumaan me emme tioedä.
        Emme tiedä myöskään ilmaston tulevaisuutta. Ennusteet on ennusteita ei tulevaa todellisuutta


      • Kc559

        Jos pitää jollain kattaa niin asia täytyy esittää suoraan, valehtelematta. Silloin kansalaisilla on aito mahdollisuus päättää jatketaanko nykyisellään vai tingitäänkö jostain. Sotien jälkeen elettiin niukasti mutta fiilikset oli positiiviset, parempaa kohti oltiin menossa. Nyt on päinvastoin, koko ajan rummutetaan negatiivista ja seuraukset näkyvät: Koulutettuja poistuu Suomesta, syntyvyys sakkaa, maanpuolustustahto kyntää pohjalukemissa. Huonoa johtamista.


      • Guru

        Mikä kestävyysvaje? Suuri ikäluokkahan kuolee pois hyvää vauhtia.


      • veteraanit
        Guru kirjoitti:

        Mikä kestävyysvaje? Suuri ikäluokkahan kuolee pois hyvää vauhtia.

        Uusi suuri ikäluokka tuotetaan ulkomailta - nuoria miehiä suoraan eläkkeelle.


      • jostottapuhuttas
        veteraanit kirjoitti:

        Uusi suuri ikäluokka tuotetaan ulkomailta - nuoria miehiä suoraan eläkkeelle.

        Suuret ikäluokat ovat pitkälti liioittelua.
        Huoltosuhteen kannalta suurten ikäluokkien lapsuusvaihe oli kalleinta aikaa .
        Nykysukupolvien rasitteena oleva kokonaishuoltosuhde on merkittävästi pienempi kuin väitetään.
        Eläkerahastojen pääoman kartuttaminen on tehty suurten sukupolvien maksamina.
        Yhteiskunnan infrakstuuri on heidän työllään ja verovaroillaan saatu nykytasoon. Jos heidän työnsä tuotto mitattaisiin kokonaan ei nuorempien sukupolvien tilanne olisi yhtään huonompi kuin mistä suuret ikäluokat yhteiskuntaamme lähtivät nostamaan.
        Nykyistä elintasoa nuoret omivat ihan väärin perusteluin saavutetuksi edukseen. Eihän heillä oikeasti ole sen saavuttamiseen ollut osaa eikä arpaa.

        Se on vinha tosi ettei EU-liittovaltion aikana voitaisi enään nousta siltä tasolta josta edellinen sukupolvi taloutemme kohotti. Se on huisin pitkä miinus liittovaltiollemme.


    • Rgi74

      Kestävyysvajeella ilmaston lisäksi perustellaan myös siirtolaisuus. Siinä sitä vaurastutaan kun ilmastoverotetaan itseämme hengiltä ja opetetaan lukutaidottomille aikuisille aakkosia.

    • antidenialisti

      Ymmärtäväinen voi todistaa itselleen ja kaverilleen ilmastonmuutosopin pötyjytyksi varsin yksinkertaisella kokeella. Kaiiki kaasuthan laajenee, kun ne lämpeneen, ja kutistuu, kun ne jäähtyy.

      Laitetaan tyhjä muovinen viinapullo pakastimeen. Ilmassa on hiilidioksidia 0,04 %. Se on siis 1/2500 osa ilmasta. Kun ottaa pullon pakkasesta näkee mittaamattakin, että se on supistunut todella valtavan paljon enemmän kuin 0,04 %. Muutamassa minuutissa pullo palaa ennalleen kun sisällä oleva ilma absorboi lämpöä. huoneilmasta.

      Jos haluaa kokeilla mitä auringosta tuleva sähkömagneettinen säteily vaikuttaa, niin laittaa pullon keväällä auringonpaisteeseen. Jos kovera puoli pullistuu niin ilma on absorboinut lämpöä. Jos vain hiilidioksidi absorboisi, havaittavaa muutosta ei pitäisi tapahtua, koska sitä on vain 0,04 %. Tätä jälkimmäistä en ole vielä päässyt kokeilemaan. Siitä vaan jokamiehen tiedettä tekemään.

      • denialistittrollaa

        Kaasuinsinööri leikkii taas fyysikkoa ja tulos on taattua kummeli-laatua.Itkiskö vai nauraisko?Pelkkää typerää trollausta!

        Muuten onko siellä Pietarissa paljonkin pakkasta tällä hetkellä?


      • voi.reppanaa
        denialistittrollaa kirjoitti:

        Kaasuinsinööri leikkii taas fyysikkoa ja tulos on taattua kummeli-laatua.Itkiskö vai nauraisko?Pelkkää typerää trollausta!

        Muuten onko siellä Pietarissa paljonkin pakkasta tällä hetkellä?

        Ei taida fysiikka olla vahva laji eeliksellä.


      • antidenialisti
        voi.reppanaa kirjoitti:

        Ei taida fysiikka olla vahva laji eeliksellä.

        Ei tosiaan näytä fysiikka olevan vahva laji eeliksellä kun ei tuon vertaa osaa lämpöoppia. Taitaa olla kaikilla alarmisteilla iavan nolla, Minulla taas se oli vahvin laji jo keskikoulussa. Paras numero oli nimenomaan fysiikasta.

        Jos ei sen vertaa tiedä fysiikasta, että kaasut laajenee kun ne lämpenee, ja supistuu, kun ne jäähtyy, ,niin sitten ei kyllä tiedä yhtään mitään. Tietämättömäthäthän täällä nimenomaan trollaa. Tietämättömille on helppo syöttää alarmistien valheita.


    • saunanlämmittäjä

      Tämä ilmastomuutus on täyttä systemaattista kusetusta, kuka muistaa 80 luvulla napsahti ihan yks kaks öljy kriisi. Öljy loppuu heti huomenna, huimat hinnan korotukset sillä vedettiin löysä raha pois
      markinoilta, vaan kenen taskuun. Seuraava veto pankki kriisi kenestä tehtiin maksumies, no senhän
      tiesi. Taas uusi buumi ilmasto kriisi nyt kovalla kiireellä polttomoottorilla olevat autot pitää saada
      kovalle verolle, millä pakotetaan ostamaan sähköauto, kun nämä diesel bensa autot pilaavat ilmaston. Sitten asian ytimeen kauanko on maksettu autoilusta PÄÄSTÖMAKSUJA ilma on muka
      vaan huonontunut koko ajan miksi, kenen taskuun ovat joutuneen kaikki eurot mitkä ovat päästömaksuilla kerätty, ei ainakaan ilmaston parannukseen. Eihän tämä ole muuta kun kansan
      kusetusta kerätään määräajoin löysä raha markkinoilta isompiin taskuihin. Sitten tämä autoilun
      saunanlämmittäjien syyttely voisi jäädä vähemmälle . Puhuttais vaikka mitä vaikuttaa tuo romu
      määrä mitä mätetään tuonne avaruuteen, siitä ei puhuta mitään ollaan ihan hiljaa. Syytetään vaan
      autoilijoita ja saunanlämmitäjiä saastuttamisesta ja tehdää maksumiehiä. Keksitään taas 20 vuoden päästä taas jotain uutta millä rahastaa.

      • ulkopuolinen

        Kyllä tämä tosiaan ihmetyttää mihin menee kaikki eurot mitä näillä päästömaksuilla kerätään.
        Ainakaan ei näy missään taitaa mennä "isokenkäisten isoihin taskuihin"kun ilmastomuutoksesta
        vouhottavat.


      • Anonyymi
        ulkopuolinen kirjoitti:

        Kyllä tämä tosiaan ihmetyttää mihin menee kaikki eurot mitä näillä päästömaksuilla kerätään.
        Ainakaan ei näy missään taitaa mennä "isokenkäisten isoihin taskuihin"kun ilmastomuutoksesta
        vouhottavat.

        Eurooppa maksaa ilmastohörhöilyn, muualla hiilivoimaloita tehdään lisää, metsät kaadetaan huoleti ja kakaroita tulee tuutin täydeltä lisää saastuttamaan, ilmasto on kaikkialla sama, joten eu: n keksimän ilmastohörhöilyn maksaa eu- valtiot ja muualla nauretaan tälle typeryydelle.


    • ihmettelenpä.vain

      Mahtaako olla politiikkaa kun Tasavallan Varatuomarikin on jönsselin lisäksi julistautunut ilmastonlämpenemisen erityisasiantuntijaksi.

      • liivikapina

        Auttaako tässä muu kuin vetää keltaiset liivit päälle ja ruveta polttaan autoja ja särkeen
        kaupan ikkunoita , siihenhän tämä hallitus on asioita ajamassa ja tämä Berner mihin on
        näppinsä påistämässä kaikki menee päin helvettiä sille ekana kenkää ja Sipilä samaan
        oviaukkoon.


      • Tuotaniinjotta

        Tuossa ne keltaisetliivit jo pöydänkulmalla odottaa.


      • liivitpäälle

        Niin on mullakin , on se kumma jos 2 Berner Sipilä ku¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤





        Niin on mullakin, on se kumma jos kaksi täyttä ku¤¤¤¤¤päätä saa päättää kahden miljoonan
        autonkäyttäjän asioista ja ajaa ne päin vi¤¤¤¤tua. Se ei varmasti tule onnistumaan siinä palaa
        jo Sipilän lentokonekkin kyllä Suomen autoilioiden mitta on täyttynyt .


      • Anonyymi

        Jenni kuiskailee kanslerin korvaan uudesta ihanasta vihreyden maasta, jossa vain runoillaan ja eletään ikuisesti, siitähän se kanslerinkin mieleen kulkeutuu ja hänkin jakaa sanomaa koko kansalle


    • Jönsas

      Siinä mielessä ilmastokriisi on politiikkaa, että tarvitaan johtavien poliitikkojen päätöksiä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

      Ilmastokriisi ei kuitenkaan ole pelkkää politiikkaa, kuten denialistit asian sotkevat.

      • Hyvähommamutta

        Miten sitä muutosta on mahdettu torjua tähän asti kerätyllä rahastuksella?


      • joopajootaas

        Minkä ihmeen muutoksen?
        Ei ole mitään muutosta näkynyt. Kriisistä nyt puhumattakaan.


      • arvelenpa.vain

        Kyllä se ilmastokriisi näkyy autojen verotuksessa. On se hyvä että kalliita autoja ostelevia verotetaan enemmän. Varmaan ne autot sisältää enemmän hiiltäkin.


      • Anonyymi

        Ilmastokriisi ei todellakaan ole pelkkää politiikkaa. 97 % siitä on silkaa huuhaata.


    • Anonyymi

      Ilmastonmuutos on vain keppihevonen, jolla saadaan perusteltua kova veroaste ja ihan huuhaa verot.

      On ihme, kun nykyään yhteiskunnan raha ei riitä vanhusten- ja sairaidenhoitoon, eikä koulutukseen. Aikaisemmin ihmiset saivat tarvittaessa hoitoa ja veroaste oli paljon alempi. Mikä mättää?

      • Anonyymi

        Ilmastonmuutos on pahimpia, ellei pahin, ihmiskunnan hyvinvointia vaarantava globaali uhka. Te kärryiltä pudonneet jatkatte denialismianne varmaan hautaanne asti, mutta ihmiset ovat heränneet ilmastonmuutoksen torjuntaan yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Sitä junaa teidän kitinänne ei pysäytä eikä edes hidasta.

        Mahtaa se ketuttaa, kun huomaa olleensa vuosikausia väärässä, mutta kun ei voi antaa periksi niin ei voi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmastonmuutos on pahimpia, ellei pahin, ihmiskunnan hyvinvointia vaarantava globaali uhka. Te kärryiltä pudonneet jatkatte denialismianne varmaan hautaanne asti, mutta ihmiset ovat heränneet ilmastonmuutoksen torjuntaan yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Sitä junaa teidän kitinänne ei pysäytä eikä edes hidasta.

        Mahtaa se ketuttaa, kun huomaa olleensa vuosikausia väärässä, mutta kun ei voi antaa periksi niin ei voi.

        Mahtaa alarmistipelleä harmittaa kun todetaan että mitään ihmisen aiheuttamaa ilmastonlämpenemistä ei olekaan ja ilmastokriisit ovat hatusta nykäistyä silkkaapaskaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmastonmuutos on pahimpia, ellei pahin, ihmiskunnan hyvinvointia vaarantava globaali uhka. Te kärryiltä pudonneet jatkatte denialismianne varmaan hautaanne asti, mutta ihmiset ovat heränneet ilmastonmuutoksen torjuntaan yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Sitä junaa teidän kitinänne ei pysäytä eikä edes hidasta.

        Mahtaa se ketuttaa, kun huomaa olleensa vuosikausia väärässä, mutta kun ei voi antaa periksi niin ei voi.

        Armoitettu saarnamiehemme julistaa jälleen maailmanlopun totuuksia.
        Peljästykää kaikki pakanat ja jumalankieltäjät ja tehkää parannus ja kantakaa kaikki rahanne ilmastonmuutoksen torjujien arkkuun.
        Siitä teidän ei kannata olla huolissanne että arkussa ei ole pohjaa ja laidat ovat leveällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmastonmuutos on pahimpia, ellei pahin, ihmiskunnan hyvinvointia vaarantava globaali uhka. Te kärryiltä pudonneet jatkatte denialismianne varmaan hautaanne asti, mutta ihmiset ovat heränneet ilmastonmuutoksen torjuntaan yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Sitä junaa teidän kitinänne ei pysäytä eikä edes hidasta.

        Mahtaa se ketuttaa, kun huomaa olleensa vuosikausia väärässä, mutta kun ei voi antaa periksi niin ei voi.

        Vanhusten- ja sairaidenhoito ja myös koulutus menee reilusti ilmastonmuutoksen edelle. Koska budjetti on rajoitettu niin ensin hoidetaan nuo tärkeät ja ilmastonmuutoksen torjuntaa mietitään vasta sen jälkeen.

        Kyllä, nyt ihmisiä pitäisi kehoittaa reilusti leikkaamaan rahan kuluttamista typerään roinaan ja lopettamaan turhan velan ottaminen. Turhia velkoja on esimerkiksi autolaina, autoa varten ei koskaan kannata ottaa euroakaan lainaa. Yksityisten ihmisten kohdalla tehokkain keino on reipas leikkaus kulutukseen. Vähiten päästöjä syntyy, jos ei osta tuotetta ollenkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe