Sapattina hyvässä seurassa

hyvässäseurassa

Hyvässä seurassahan nuo adventistit näyttää olevan, kun itse Jumala pyhitti sapatin, samoin Jeesus, patriarkat ja profeeetat, Paavali, Pietari, Johannes ja koko alkuseurakunta samoin kuin vilpittömät uskovat kaikkina vuosisatoina ja tänäkin päivänä jo yli 35 miljoonaa ihmistä, mukana presidenttejä ja pääministereitä, pyhittävät sapattia. Kyllä tähän porukkaan kehtaa hypätä mukaan.

497

<50

    Vastaukset

    • Hallelujaaamen

      Helluntalainen saarnaajakin on alkanut pyhittää sapattia, kun tämä totuus on hänellekin kirkastunut Jeesuksen elämästä ja opetuksesta. Samoin Vapaakirkon pastori ja Pyhä Henki johtaa yhä uusia pappeja uskolle kuuliaisiksi, niin kuin apostolien aikana.

    • valoloistaa

      Messiaaniset juutalaiset pyhittävät sapattia ja uskovat Jeesukseen. Miksi suurin osa kristityistä ei halua seurata Jeesusta ja Jumalan tahtoa tässä asiassa? Onko sielunvihollinen sokaissut heidän silmänsä, niin ettei heille loista se valo, joka Kristuksen evankeliumista lähtee?

    • Jeesusonhyvä

      Kai se on tuo usko kehitysoppiin, jonka monet uskovatkin ovat niellaisseet, joka vesittää Raamatun opin siitä, että "kuutena päivänä Jumala loi taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä (sapattina) hän lepäsi." Onneksi on vielä uskovia, jotka uskovat niin kuin Raamattu sanoo.

    • kysynpävaan

      Onko luominen todella tapahtunut kuudessa kirjaimellisessa päivässä, jonka perusteella meidän pitäisi levätä sapattina?

      • kirjoitusten.mukaan

        On. Mikä opillisesti on tarkoitus tietää


      • No miksi Jumala asetti luomisviikolla yhden 24 tunnin pituisen sapatinpäivän seitsemännen päivän muistoksi, jos päivät olivat todellisuudessa miljoonia vuosia? Se että Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän todistaa, että luomisviikko oli tasan viikon pituinen.


      • ab12
        Kristitty.net kirjoitti:

        No miksi Jumala asetti luomisviikolla yhden 24 tunnin pituisen sapatinpäivän seitsemännen päivän muistoksi, jos päivät olivat todellisuudessa miljoonia vuosia? Se että Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän todistaa, että luomisviikko oli tasan viikon pituinen.

        Vietä ikimuistoinen sapatti messiaanisen kr.netin kanssa. Käy ulostamassa puskissa ja nauti sapattina väräuskoisten tekemästä lämmöstä ja valaistuksesta.


    • Sapa

      Miksi sapatista tehdään niin iso asia? Se ei ole pelastuskysymys. Kuka määrittelee mikä on lepäämistä, pitääkö vaan maata kotona?

      • hoksaamiskoulua

        Nykyään pitäisi monesta muustakin Jumalankäskystä tehdä iso asia.
        Vanhempain kunnioittaminen, eikös vain? Siinähän oli tärkeä siunaus olemassa matkassa.
        Myös haureus on lisääntynyt 1990 luvun puolelta lisääntyen tähänpäivään ja siinä on yksi suuri iso asia, sekä myös pelastuskysymys.

        Joku voi kysyä, että kuka määrittelee ja mitä määrittelee, riippuu sen käskyn kohdasta. Eli Sapa- kaltaisia "hyvän ja pahantiedonpuun hedelmää etsien" haastaa "Onko Jumala sanonut jne. Sitten tarjoillaan sitä ihmismieltä, joka tekee tyhjäksi Jumalan Sanan ja kylmentää useimpien rakkauden.

        http://www.ortodoksi.net/images/d/d9/Kalenteri-2019.pdf

        Mietipä tuota ortodoksein kalenteria. Se on aivan mielenkiintoisesti vielä näkyvillä.
        Viikon ensimmäinenpäivä on sunnuntai ja keskiviikko on keskellä viikkoa, mutta mikä on se seitsemäspäivä?
        Meitin lauantaimme.
        Ja Herra pyhitti seitsemännenpäivä ja se on HÄNEN pyhittämänsä ja kun Herra pyhittää, niin silloin se on HERRAN pyhittämä.

        Ajattelitko tehdä tuon pyhityksen tyhjäksi ja esittää siihen korvauspäivän ja nimittää se ikäänkuin "hyvänpuun hedelmän näköiseksi" -ylösnousemuspäivä- ja kas, silloin se maistuu ja kumoaa perinnäisopillisesti Sanan, eli Jumalan Oman kehotuksen neuvon ja käskyn, jossa Hän palvelee luomakuntaansa - eli ketä? ---- opetuslapsiaan.

        Hänhän opettaa - neuvoo ja ohjaa. Siksi Herran omat ovat opetuslapsia - kuuliaisia Pyhälle Hengelle, joka kirkastaa Kristusta - ja hän on arvaa mitä? Sapatin Herra.

        Ja mitä on Sapatti? Se on lepoa Herrassa, siksi Jeesus on Luojana Sapatin Herra ja Hän on yksin tämän päivän PYHITTÄJÄ. Eli Hän pyhitti sapatin Adamia varten.
        Jopa Edenissä Adam heräsi ensimmäiseen päiväänsä ja se oli sapatti.

        Mitä hän näki? Kaikki oli valmista ja se oli Herran työ - ja siinä sai elää iankaikkisesti - tietenki ehdolla, jonka Herra Sanallaan häntä evästi, neuvoi ja ohjasi.

        Ja Adam olisi elänyt - jos olisi ollut kuulainen Herran sanalle.

        Tuo on vertaiskuvallistakin meille. Olla kuuliainen Sanalle, ei perinnäisopille.

        Minäkin hoksasi helluntalaisena sen, mitä raamattu puhuu ainoasta lepopäivästä ja kiitos eräälle kiivasluontoiselle helluntaipapille.
        Hän sunnuntaina päiväkokouksessa hermostu jollekin ja saarnatuolissa kiivauksessaan julisti. Meitä helluntalaisia sitoo 9- käskysanaa ja -sapatti on kumottu- hän lausui, tämä kirjailija, pappi ja evp rehtori.
        Kiitos hänelle. Siitä alkoi minun Sanantutkiminen ja ainut lepopäiväviittaus on raamatussa Jumalan omat sanat lepopäivään ja se on tämä luomisen julistus.
        Se on pyhitetty ja tuon jälkeen olen kulkenut valossa, Sanan valossa.
        Ja perinnäisopit karisi harhaisena viittana harteiltani pois.
        Saan palvella Sapatin Herraa armosta ja Hänen pyhyydestään käsin.
        Hän tuo levon - kaikki on valmista, kuin luomisessa.
        Siksi sapatti kertoo sen, ketä kumarran. Luojaani - eli Jeesusta.
        Tätä sijaistani, joka kuoli ja lunasti synnin -eli sen laittomuuden elämästä, jossa elin, ymmärtämättä, kuten sinä - mitä sapatti tarkoittaa.
        Minkäkin olin mikäpäivä vain, tai sunnuntaipäivä jne. oppilas, mutta se oli perinneoppilaisuutta, joka teki minussa tyhjäksi Jumalan Sanan, siksi irtauduin siitä perinneopista, etten vain tekisi tyhjäksi Jumalan omaa sanaa - ja kiellä Häntä.

        Murran uudessaliitossa Herran pöydässä leipää koska se on lunastus ja lupaus ylösnousemuksesta.
        Lepään Kristuksessa myös sapatin - koska Hän pyhitti sen meitä opetuslapsia varten, jossa Hän palvelee meitä sanan ja opetuksen kautta, sekä saan olla yhdessä Herran omien kanssa. Myös erottamalla ko. päivän, niin tavallaan se julistaa myös, että Jeesukseni on Luoja-Jumala, joka loi kaiken ja on kaiken Valtias ja näin kumarran Häntä jopa vertauskuvallisesti - kun lepopäivää saan viettää.

        Joko nyt avautu raamatullinen lepopäivä - se seitsemäs päivä ja
        1Mo 2:2 Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt.
        1Mo 2:3 Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi
        muistutus Herran kansalle.
        2Mo 20:8 Muista pyhittää lepopäivä.
        ja miksi?
        2Mo 20:10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; [ Eli se on Hänen. ] Jumalan arvovallasta on kyse.
        2Mo 20:11 Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; -> sentähden<- Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen. [huomaa merkitys, sentähden, se viittaa luomisen merkitykseen lepopäivässä Herran omille, Herran kansalle, opetuslapsille, Kyse on Luojan oikeudesta, oikeudellisesta asemasta. ] Tämä päivä on asetettu meitä varten.

        Katsokaa maailmaa, se on unohtanut sapatin. Eli se ei ole heitävarten. Maailma siunaa omat näkemykset, eikä siellä näy Luojan antamaa lepoa missään. Se on orjuuden ikeessä. Eikö juuri siksi meidän pidä sydämestämme edustaa Luojan sanomaa-
        Hän on Luoja - tulkaa Hänen tykönsä- Hän antaa levon, eli sapatin. Kaikki on valmista.
        Pelastus on Jumalantyötä.


    • harhaopinviettelys

      Sapatista tehdään iso asia siksi, että se on harhaoppi. Siinä jää Kristus sekä Pyhä Henki täysin varjoon, kun julistetaan vain kiihkolla harhaoppia ja yritetään viekoitella uskovia siihen. Harhaopin tyypillinen piirre, on se, ettei se juurikaan yritä edes pelastaa jumalattomia eikä viedä heille sanomaa Kristuksesta, vaan houkutella leiriinsä jo uskovia, joihin ei ole Kristus riittävästi juurtunut.

      • pyhpyh982374982374

        Valehtelet.

        Jeesus on SAPATIN HERRA.


    • Jo luomisessa Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän, ennen kuin maailmassa oli ainuttakaan juutalaista. Kymmenessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä. Kertokaa, missä kohtaa Raamattua meille annetaan lupa rikkoa kymmentä käskyä? Hepr. 4:9 kuuluu alkukielen mukaan "Niin pysyy Jumalan kansalle sapatin pitäminen". Sapattikäsky siis annetaan selvästi myös Uudessa testamentissa. Jeesus pyhitti sapatinpäivän. Jeesus ei rikkonut ainuttakaan sapattikäskyä, ainoastaan fariseusten omasta päästään keksimiä perinnäissääntöjä. Jeesus kehoitta rukoilemaan, ettei pako tapahtuisi sapattina, miksi ihmeessä, jos sapatti oli kumottu? Jeesus sanoo olevansa sapatin Herra, mitä järkeä on julistaa olevansa jonkin lakkautetun sapatin Herra?

      Sapatin pyhittämisessä on kyse siitä, että noudattaa Jumalan käskyjä. Ei mistään muusta. Jos joku opettaisi, että viidettä tai kuudetta käskyä saa rikkoa, millainen meteli siitä syntisikään! Mutta jostain syystä neljännen käskyn rikkominen on yleistä kansanhuvia. Jos noudatat neljättä käskyä olet hirvittävä lakihenkinen fariseus, mutta jos noudatat muita käskyjä, jostain syystä et ole lain alla.

      • näin.mennään

        Niin, ja eikö tuo lumisen kohdalla Sapatin pyhitys ole tarkoitushakuista Herralta.
        Eli opimme muistamaan - kuka on Luoja! Mistä elämä on lähtöisin ja siksi Kumartakaa Häntä, joka on luonut taivaan ja maan.

        Eli kyse on muistopäivä - oppia tuntemaan Herra.

        Samoin Herran kuoleman muisto on Herran pöytä. Siinäkin luotu muistaa, kuka on hänet pelastanut.

        Myös kaste - se muistuttaa myös Luojan pelastavasta työtä ja viittaa tavallaan Nooan aikaiseen tapahtumaan. Vain arkissa pelastuu. Maailmassa hukkuu, mutta uskonkautta saa nousta uuteen elämään.
        Nooa saarnasi aikansa - rakensi uskossa Herran käskystä arkin, mutta maa oli täynnä ilkkuvaa väkivaltaista ihmistä, joka ei piitannut Sanasta.
        ja
        Jumala sulki arkin eikä ihminen voinut sitä avata ja tapahtui, kuin Jumala oli sanonut.
        Vain kahdeksan henkeä pelastui ihmiskunnasta.

        Eli sapatti on Pyhä - Herran pyhittämä - ts. erottama.
        Herran pöytä muistuttamassa lunastuksesta.
        ja kaste - seurakunnan pelastuvat ihmiset. ts. Elämänkirjat kilvoittelevat - opetuslapset.

        Tässä mennään Uudessaliitossa, jossa Herra laittaa tahtonsa sydämiin.


    • juutalsillaoikeasapatti

      Ei kukaan ole sanonut ettei pyhitä lepopäivää. Tai oikeastaan vietämme epäraamatullisesti kaksi lepopäivää viikossa vaikka pitäisi viettää vain yksi. Vietämme siis tuplaten lepopäiväkäskyn.

      Ja jos joku nyt sanoo ettemme vietä oikein lepopäivää, niin sitten siinä tullaan sitten niihin samoihin perinnäissääntöihin. Ei ole sapatin viettämistä ilman perinnäissääntöjä. Ja sitten kun niitä aletaan sitten viilaamaan, niin ollaankin jo ihmiskäskyissä. Juutalaiset tosin olivat aivan oikeassa sapatin viettämisessä. Se oli heille liiton merkkinä ja sen viettämättömyys merkitsi liiton rikkomista. Sen viettämiseen oli tarkat ohjeet ja viettämättömyydestä rangaistuksensa kuolema. Siksi Jeesus tapettiin tai haluttiin tappaa kuin paransi sairaan sapattina ja sanoi olevansa sen herra voiden tehdä mitä haluaa.

      Uudessa liitossa sapatilla saivartelu on silkkaa harhaoppia, jolla pyritään eksyttämään valitutkin.

      • pyhpyh3947293478

        "Uudessa liitossa sapatilla saivartelu on silkkaa harhaoppia, jolla pyritään eksyttämään valitutkin."

        Kapinoit Jeesuksen Herruutta vastaan.


    • merkitharhaopista

      Nykypäivänä sapattihaihattelulta mennyt lähes kokonaan pohja pois kun lauantai ei ole työpäivä virallisesti kuten ei sunnuntaikaan. Kyllä me siten lepopäivän pyhitämme ja lain täytämme. Tietysti joidenkin on pakko tehdä töitä sairaaloissa sekä kaupatkin ovat auki kaikkina päivinä, mutta se yhteiskunnallinen asia. Sapatissa ei olekaan kyse itse päivän viettämisestä, vaan jos lankeamme noudattamaan siinä luotuja perinnäissääntöjä miten se pitäisi viettää, imemme itsemme koko harhaopin. Ei minkään Jumalan käskyn noudattaminen tietenkään synti ole, mutta kun siihen liitetään ihmisoppeja ja ihmiskäskyjä, niin liikutaan eksytyksen tiellä.

      Selkeä harhaopin merkki on se, ettei oppi niinkään pyri tarjoamaan syntisille pelastusta, ei juurikaan voita sieluja kristukselle, vaan pyrkii uskovien keskuudessa luomaan hajaannusta. Sillä tavalla se ei ole alkuseurakunnan malin mukainen muuta kuin siinä, että samat harhaopit myöhemmin sinnekin oli tuntemassa Paavalin joutuessa siitä kovin ojentamaan.

      • SivustaLaitan

        Ekumenia ei siis ole harhaoppi?


      • pyhpyh23479238489

        Valheesi eivät sinua pelasta tuomiopäivänä helveti tulelta.


    • Aabrahaminjälkeläinen

      Patriarkat eivät viettäneet lauantaisapattia. Mooses sen keksi kuten muunkin juutalaisen uskonnon.

      • 1234567---

        Sunnuntai on keksitty pyhäksi !
        Arvostettu Piispa Eero Huovinen kirjoitti Ilta Sanomissa 5.11.1999 Vapaa sana seuraavasti:
        Vuoden 1973 Alusta virallinen maallinen viikkokalenterimme on alkanut maanantaista. Vielä 1970-luvun alussa viikkomme alkoi sunnuntaista. KRISTITYT OLIVAT JO VARHAIN KEKSINEET TEHDÄ SAPATIN JÄLKEISESTÄ PÄIVÄSTÄ VARSINAISEN JUHLAPÄIVÄN VAIKKA YLEINEN LEPOPÄIVÄ SIITÄ TULI VASTA 300-Luvulla.

        Mennäänpäs 300-luvulle: Monet tutkijat, myös katolinen kirkko sijoittaa tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364 jKr. jolloin katolisessa Laodikean konsiilissa Paavi Liperiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta kunnioittamaan sunnuntaita.

        Sunnuntai on pedonmerkki, ihmiskäsky pyhäksi. . Jumalan merkki on sapatti.


      • pyhpyh23479234789

        Valehtelet ja kiellät Jeesuksen.


    • Jeesusonhyvä

      Kyllä patriarkat viettivät sapattia. Aabraham vietti sitä ja Jaakob ja mutkin Jumalan omat niin kuin tänäkin päivänä

      • Aabrahaminjälkeläinen

        Eivätpä viettäneet. Mooses keksi juutalaisuuden, johon Jeesuksen kumoama lauantaisapattikin kuuluu.


      • Reilusti.mietittävä31.1
        Aabrahaminjälkeläinen kirjoitti:

        Eivätpä viettäneet. Mooses keksi juutalaisuuden, johon Jeesuksen kumoama lauantaisapattikin kuuluu.

        Millainen se Mooses- keksi oikein on? Maistuuko se ja onko se vain joillekin tarjolla?

        Mitä se keksi sisältää?
        Eli perinneoppihan se mantraa, että Jeesus kumosi Isänsä siunaaman lepopäivän ja jonka Hän erotti aadamia varten.

        Mutta, olisiko tämä katolis- keksi maittavampi, Martin tarjottimelta ojennettuna.
        Ainakin se osalle maistuu kiistaan asti.

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005984563.html

        Eli uskovaisten HalpaHalli.

        HalpaHallin periaate oli pitää ovet kiinni sunnuntaisin – nyt alkavat yt-neuvottelut sunnuntaityöstä kieltäytyneiden kanssa

        ts. periaate oli pitää opinmukaisen sunnuntain ovet kiinni ja pitää lepopäivä.
        Siitähän on kyse. Eli siinäkin on tuo KEKSI - yhteys olemassa.

        Eli teille ei kelpaa Herran keksi - eli pyhittämä päivä.
        Mutta Martin keksi on maikaa avot ja se kun tekee tyhjäksi Jumalan Sanan niin siitähän te siunauksia toisillenne jaatte ja suullanne todistatte asiaan oikeellisuuden.

        Hoksaatteko te ongelmanne?


      • ilmaiseksi31.1.2019

        Lisäksi kannattaa lukea HalpaHallin artikkelin ihmisten mielipiteet.
        Se kertoo totuuden, hapatteen vaikutuksesta ja totuudesta, jolla tehdään Sanaa tyhjäksi.
        Otan linkistä leikkeen.

        kokemusta on! 31.1. 16:57
        10
        Sunnuntai on lepopäivä ja sellaisena se tulee pitää. Tilanne kääntyy ihmistä itseään vastaan, jos joka 7.päivä ei levätä. [laskutavasta johtuen sunnuntai on seistemäs] Tosin jos avataan ortodoksien kalenteri, niin seitsemäs päivä on lauantai.
        Pohtikaas sitäkin. Eli kumpi - kampi juttujanne

        Kaikki on kaupan
        31.1. 17:07
        7
        Mitä on tapahtunut Halpa-Hallin arvoille pyhittää lepopäivä? No ne pistettiin myyntiin kun saadaan niistä niin hyvä hinta.
        xxx
        Pyhä-arki
        31.1. 17:09
        4
        Kyllä arvot on olleet kauppatavaraa, kun on viimeaikoina seurannut halpahallin sunnuntai päivien mainontaan ja tarjouksia. Milloin on pillimehu tarjoilua ja irtokarkki tarjousta, milloin vaippoja eli nyt houkutellaan lapsiperheet kauppaan sunnuntaina ja heti klo 10 alkaen. Ei kirkkoon vaan kauppaan! Jos olis jotain arvoja kunnioittavaa, avaisivat vasta klo 12 pyhäpäivänä!
        xxx
        raha on valtaa
        31.1. 17:11
        5
        Tunnettu tosiasia on että Raha määrittää arvot.
        On raha mahti maailman on valta voima sen.
        xxx
        Pohjalainen
        31.1. 17:19
        1
        Kokkolan Halpa-Halli on mitä parhain kauppaketju. Työntekijöitä on todella paljon jokaisessa myymälässä eli aina voi kysyä ja saa vastauksen kysymykseen. Henkilökunta on huippu osaavaa. Periaatteet on todella hyvät, koska eivät myy olutta eikä tupakkaa.Siinä olisi hyvä esimerkki kaikille muille kauppaketjuille. Huono tilanne tuli kun kilpailu on niin kovaa, että oli pakko pitää myös kaupat auki Sunnuntaisin.
        Toivoisin, että henkilökunta ymmärtäisi miten vaikean päätöksen omistajat ovat joutuneet tekemään.
        xxxxx tuo muutoin mielenkiintoinen tapa - ei myydä tupakkaa, eikä kaljaa, kuten Jari-Pekka - liikekin.
        Mutta- nyt arvomaailma HalpaHallilla on ontumassa, antamassa myöten markkinatalouteen. Kumarra - niin saat kaiken tämän ja kiiltoa lisätään ja muotomenoiset ovat valmiita myymään nahkansa.
        xxx
        Vaikka nyt karrikoin muotouskonnollista laki- ajatusta sunnuntaista - niin esimerkki hyvin näyttää arvomaailmojen törmäämisiä.

        kuka myy mistäkin hinnasta nahkansa ja niinhän se oli Israelissa aikoinaan.
        Palvottiin pakanakansojen jumalia ja se on lopunajalle varoittava esimerkki.

        Eli ettekö te ihmiset ala oppimaan mistään esimerkistä.

        <z ei - ette te opi, ettekä haluakaan, koska rakkaus puuttuu Elämänantajaa kohtaan.
        Kun riittävästi pakanaistutaan, niin ollaan kuin tuolla jossain halpapaitafirmamaissa.
        Ei ole lomia, ei vapaita vaan työtä, ettei vain tuontanto kärsi.
        Kyllä Herra antaa suosituksen rienaajalle, että menehän teettämään laittomuuden henkilöillä orjatyötä, kyllä ne tekevät.


      • Laskuntulos

        "Jeesusonhyvä" todista Raamatulla, että patriarkat viettivät sapattia. Toraistit yrittävät puolustaa harhaoppiaan "mutu"-opillaan.
        Aabraham eli uudessa liitossa. Lakiliitto oli väliaikainen ja se on hävinnyt!


    • pyhitämmelepopäivän

      Tarkasti ottaen meille ei ole annettu sapattikäskyä. Se tosiaankin on annettu vain Israelille liiton merkiksi ja siitä erittäin tarkat ohjeet. Koko kaupungin piti hiljentyä viettämään sapattia ja jos joku ei hiljentynyt, hänet piti tappaa. Ei vanhan liiton sapattikäskyt tietenkään koske meitä tai sitten joutuisimme istumaan jatkuvasti vankilassa ihmisten tappamisesta.

      Emme siis riko Jumalan käskyjä jos pyhitämme lepopäivän sunnuntaina. Laki on meille siinä pyhä ja hyvä. Olemme siinä Hengessä täydellisiä Jumalan lapsia eikä saatana voi syyttää meitä kun Jumala yhdessä omatuntomme kanssa todistaa, että olemme Jumalan lapsia.

      • 1234567---

        Kun peto saa vallan ja voiman yhdeksi hetkeksi, ennen Jeesuksen toista tulemista, niin silloin on viimeinen vainon aika. Näissä vainoissa tulevat viimeiset marttyyrit, ennen Jeesuksen toista tulemista.
        Vastakkain on sunnuntai pedonmerkki, ja Jumalan merkki sapatti. Peto ei merkistään sunnuntaista luovu. Vaino kohtaa Jumalan antaman sapatin pyhänäpäivänä pitäviä, pedon ja pedon kumartajien taholta. Näissä vainoissa siis tulevat viimeiset marttyyrit, ennen Jeesuksen toista tulemista.

        Jumalan kymmenenkäskyn lakiin kuuluu käsky ÄLÄ TAPA. Aikoinani kun kävin Luterilaisen rippikoulun piti kymmenenkäskyn laki osata selityksineen ulkoa, myöskin käsky ÄLÄ TAPA, samoin kuin sapattikäskykin: Muista pyhitää lepopäivä, SEITSEMÄSPÄIVÄ ON HERRAN SINUN JUMALASI SAPATTI JNE.....
        Kinkereilläkin vielä tentattiin lisää.


      • missä.lähimmäisen.rakkau

        Nykyään tapetaan ihmisiä kuin kärpäsiä, ympäri maapallon, ei mitään tolkkua tällä menolla.


      • MikäMaaMikäValuutta
        1234567--- kirjoitti:

        Kun peto saa vallan ja voiman yhdeksi hetkeksi, ennen Jeesuksen toista tulemista, niin silloin on viimeinen vainon aika. Näissä vainoissa tulevat viimeiset marttyyrit, ennen Jeesuksen toista tulemista.
        Vastakkain on sunnuntai pedonmerkki, ja Jumalan merkki sapatti. Peto ei merkistään sunnuntaista luovu. Vaino kohtaa Jumalan antaman sapatin pyhänäpäivänä pitäviä, pedon ja pedon kumartajien taholta. Näissä vainoissa siis tulevat viimeiset marttyyrit, ennen Jeesuksen toista tulemista.

        Jumalan kymmenenkäskyn lakiin kuuluu käsky ÄLÄ TAPA. Aikoinani kun kävin Luterilaisen rippikoulun piti kymmenenkäskyn laki osata selityksineen ulkoa, myöskin käsky ÄLÄ TAPA, samoin kuin sapattikäskykin: Muista pyhitää lepopäivä, SEITSEMÄSPÄIVÄ ON HERRAN SINUN JUMALASI SAPATTI JNE.....
        Kinkereilläkin vielä tentattiin lisää.

        "Vastakkain on sunnuntai pedonmerkki, ja Jumalan merkki sapatti."

        Tällä palstallahan nuo ovat jatkuvasti ollet napitusten keskenään, mutta minun tietääkseni näissä vainoissa ei kukaan ole kuollut. Siis ketkä sen vainon aiheuttaa, kun nuo sunnuntai ja sapatti ei ainakaan ole minua vaivanneet?


      • mietitään.kukin.kohdalla
        MikäMaaMikäValuutta kirjoitti:

        "Vastakkain on sunnuntai pedonmerkki, ja Jumalan merkki sapatti."

        Tällä palstallahan nuo ovat jatkuvasti ollet napitusten keskenään, mutta minun tietääkseni näissä vainoissa ei kukaan ole kuollut. Siis ketkä sen vainon aiheuttaa, kun nuo sunnuntai ja sapatti ei ainakaan ole minua vaivanneet?

        MikäMaaMikäValuutalle - hieman santapaperia pyhyyteensä.

        Ja mietitään.kukin.kohdallamme.

        Niin, hyvillä mielin ja vapaana on ostaa orjatyöllä valmistettu paita ja mennä sunnuntaikirkkoon. Siellä se joku äiti on ajettu synnytyksen jälkeen sorvinääreen, että suomalaisilla on se paita päällä.
        Esimerkki on dokumentista tv.stä. Äiti ei päässyt edes synnytykseen riittävän ajoissa, oli työ ja työ, työ ja työ. Vasta viime hetkellä meni synnyttämään ja syntyi lapsi, joka kuoli.
        Työmaan edustaja seisoi vuoteen vieressä ja sanoi. "Tuotanto kärsii, lähdehän työhön"! ja synnyttänyt äiti - ilman lepoa - nousi tekemään sinne paitaa, ettei vain sitten sinua vaivaa se, että paidatta menet aamentamaan.


        Minkä olet tehnyt yhdelle [Luojan- eli Jeesuksen] vähimmistä- sen olet tehnyt häntä kohtaan. ET antanut sapattia tälle äidille. Et viestittänyt Luojasi tahtoa, se on se sinun syntisi. Tavallaan sen ilmaisee kirjoitukset. Minä en mittaa - mutta Sana mittaa.


      • 1234567---
        MikäMaaMikäValuutta kirjoitti:

        "Vastakkain on sunnuntai pedonmerkki, ja Jumalan merkki sapatti."

        Tällä palstallahan nuo ovat jatkuvasti ollet napitusten keskenään, mutta minun tietääkseni näissä vainoissa ei kukaan ole kuollut. Siis ketkä sen vainon aiheuttaa, kun nuo sunnuntai ja sapatti ei ainakaan ole minua vaivanneet?

        Ilm.13:15. Ja sille ANNETTIIN VALTA antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, NE TAPETTAISIIN.
        15. Ja se saa KAIKKI, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan KÄTEENSÄ TAI OTSAANSA.
        17. Ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki, pedon nimi tai sen nimen luku.
        18. Tässä on VIISAUS. JOLLA YMMÄRRYS ON, SE LASKEKOON PEDON LUVUN, SILLÄ SE ON IHMISEN LUKU. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.


      • pyhpyh2394792348

        "Tarkasti ottaen meille ei ole annettu sapattikäskyä. Se tosiaankin on annettu vain Israelille liiton merkiksi ..."

        Noinhan saatana haluaa sinun uskovan, jotta joudut kadotukseen.


    • rakastaJumalaa

      Jeesus sanoo: "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." Miksi rakastaisit Jeesusta vain 9/10 osaa kun voit rakastaa häntä 10/10 osaa, kun kunnioitat Jumalaa pyhittämällä sapatin, jota Jeesuskin pyhitti ja jota kymmenet miljoonat adventistit pyhittävät yhdessä juutalaisten kanssa, ja onhan joukossa myös seitsemännen päivän baptisteja ja helluntalaisia ja Herran kansaakin ja lisää tulee ovista ja ikkunoista. Vielä sinäkin mahdut mukaan niiden joukkoon, "jotka pitävät Julmalan käskyt ja Jeesuksen uskon." Ilm.14:12

      • turhaaoppia

        Paavali varoitti uskossa viekkaasti sommitelluista taruista ja nuo ovat juuri niitä. Paavalin mukaan uskon tulisi perustua Jumalan voimaan. Sen myötä meille tulee jumallisuuden myötä kaikki se mitä uskonelämässä tarvitsemme ja missä kelpaamme Jumalalle ja olemme hänen lapsiaan.

        Ihmislähtöisistä opeista emme saa kuin riesan itsellemme tässä ajassa ja menetetyn taivaspaikan.


      • Höpösapatit.pois.kiitos

        Sapatinvietto on pelkkää uskonnollista ihmispuuhastelua. Uskova ei semmoista haitallista taakkaa tarvitse eikä halua.


      • haureutenne.viini
        Höpösapatit.pois.kiitos kirjoitti:

        Sapatinvietto on pelkkää uskonnollista ihmispuuhastelua. Uskova ei semmoista haitallista taakkaa tarvitse eikä halua.

        Sinulle Jumalankäsky on höpösapatti. No, eihän sinun pidäkään sitä viettää, et edes saa sitä viettää, Sana sen kieltää ehdottomasti.
        Jos siihen sinulla ei ole rakkautta - jätä hyvä ihminen se pois. Jos ruumiisikin annat poltettavaksi, ei se sinua hyödytä.
        Siksi Herra antaa muotojumalisuudelle vapauden ja tuo sallimuksesta teille eksytyksen, että pääsisitte oikein mantraamaan ihmismielillä ja autuaana perinneopin kiivaudessa elämään.
        Ja kun sitä rakastatte, on Iisbelin oppi valmis, makaatte vieraan herran edessä häpynne paljaana ja siemennätte lusteen siementä peltoon.

        Siksi sellaisen muotojumalisuuden haaleuden ja Laudikealaisuuden Herra aikoo oksentaa ulos, kun häpäisette Herran sanan. Sanan jossa Hän itse on erottanut ja Pyhittänyt omalle kansalleen lepopäivän, esimerkiksi.
        Se on opetuslasten PYHÄ.
        Ja kun rakkautenne puuttuu Herraa kohtaan, niin siksi sen vietto on ehdottomasti kielletty. Teillä ei ole Sapatin lepoa, ei sapatin Herraa, joka Pyhittää.

        Siis höpösapatiksi Herran pyhittämän päivän nimittäjät, Sodoma on teille avoinna.


      • pyhpyh9237492347
        Höpösapatit.pois.kiitos kirjoitti:

        Sapatinvietto on pelkkää uskonnollista ihmispuuhastelua. Uskova ei semmoista haitallista taakkaa tarvitse eikä halua.

        Halveksit Jeesuksen Herruutta. Se päättyy helvetin tuleen.


    • taaportinkojäät

      Meidän on hyvä miettiä sanoja, jotka moni lain rikkoja kuulee viimeisenä päivänä taivaan portilla Jeesuksen sanovan: "Menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät" Matt.7:23
      Nämä ihmiset olivat kyllä rukoilleet ja käyttäneet turhan paljon sanoja "Herra, Herra", mutta eivät olleet tehneet taivaallisen Isän tahtoa. (jae 21 "Ei jokainen, joka sanoo Herra, Herra, pääse taivasten valtakuntaan") Ihmeitäkin olivat tehneet, mutta eivät auttaneet jae 22.

      Jumalan tahto on ilmoitettu kymmenessä käskyssä, joista yksikään ei ole kumottu, ei edes sapattikäsky.

      • Näinkin.sanotaan

        Joh 5:36 Mutta minulla on todistus, joka on suurempi kuin Johanneksen; sillä ne teot, jotka Isä on antanut minun täytettävikseni, ne teot, jotka minä teen, todistavat minusta, että Isä on minut lähettänyt.
        Joh 5:37 Ja Isä, joka on minut lähettänyt, hän on todistanut minusta. Te ette ole koskaan kuulleet hänen ääntänsä ettekä nähneet hänen muotoansa,
        Joh 5:38 eikä teillä ole hänen sanaansa teissä pysyväisenä; sillä te ette usko sitä, jonka hän on lähettänyt.
        Joh 5:39 Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;
        Joh 5:40 ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän.
        Joh 5:41 En minä ota vastaan kunniaa ihmisiltä;
        Joh 5:42 mutta minä tunnen teidät, ettei teillä ole Jumalan rakkautta itsessänne.
        Joh 5:43 Minä olen tullut Isäni nimessä, ja te ette ota minua vastaan; jos toinen tulee omassa nimessään, niin hänet te otatte vastaan.
        Joh 5:44 Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala?
        Joh 5:45 Älkää luulko, että minä olen syyttävä teitä Isän tykönä; teillä on syyttäjänne, Mooses, johon te panette toivonne.
        Joh 5:46 Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut.
        Joh 5:47 Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"


    • Usko.Toivonen

      Raamattu ilmoittaa hyvästä seurasta sapattina, kuten tämä kohtaaminen todistaa:

      5. Ja siellä oli mies, joka oli sairastanut kolmekymmentä kahdeksan vuotta.
      6. Kun Jeesus näki hänen siinä makaavan ja tiesi hänen jo kauan aikaa sairastaneen, sanoi hän hänelle: "Tahdotko tulla terveeksi?"
      7. Sairas vastasi hänelle: "Herra, minulla ei ole ketään, joka veisi minut lammikkoon, kun vesi on kuohutettu; ja kun minä olen menemässä, astuu toinen sinne ennen minua".
      8. Jeesus sanoi hänelle: "Nouse, ota vuoteesi ja käy".
      9. Ja mies tuli kohta terveeksi ja otti vuoteensa ja kävi. Mutta se päivä oli sapatti.
      10. Sentähden juutalaiset sanoivat parannetulle: "Nyt on sapatti, eikä sinun ole lupa kantaa vuodetta".
      11. Hän vastasi heille: "Se, joka teki minut terveeksi, sanoi minulle: 'Ota vuoteesi ja käy'."
      12. He kysyivät häneltä: "Kuka on se mies, joka sanoi sinulle: 'Ota vuoteesi ja käy'?"
      ( Joh. 5. )

      Mikä oli tekstikohdan hyvä seura sapattina?
      ?

      • Jeesuksen.kanssa

        Aivan niin Jeesus. Jeesuksen kanssa on hyvä olla sapattina.
        Joh 9:4 Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä.
        Eli työ, mitä sapattina on hyvä tehdä, on tehdä Hänen tekojansa.
        Se siunaa ihmisiä ja ihmiskuntaa, sekä avaa heille ymmärrystä, kuka on Sapatin Herra - levon antaja, syntien anteeksiantaja, lunastaja ja myös - Kuka on Luoja Jumala, jota on hyvä kumartaa ja tunnustaa Hänen nimensä yli kaiken olevaisen.

        Sapatti on avainsana Jumalan neuvoille ja ohjeille, kun se käytetään oikein.


    • sapattinakirkkoon

      Jeesus ei koskaan joutunut ristiriitaan aikalaistensa kanssa siitä, mikä päivä on sapatti, vaan siinä, miten tuota päivää tuli viettää. Jsses sanoi, että "on lupa tehdä sapattina hyvää" ja hän antoi siitä esimerkin parantamalla sairaita tuona päivänä. Mutta Jeesus meni myös sapattina jumalanpalvelukseen ja niin meidän Jeesuksen seuraajienkin on hyvä tehdä ja mennä lauantaina kirkkooon sapattijumalanpalvelukseen.

      • Usko.Toivonen

        Jeesuksen seurassa on hyvä olla joka päivä, ei vain jonain tiettynä viikonpäivänä.

        Herra Jeesus oli pyhäkössä joka päivä ja myös paransi ihmisiä kaikkina päivonä.

        47. Ja hän opetti joka päivä pyhäkössä. Mutta ylipapit ja kirjanoppineet sekä kansan ensimmäiset miettivät, miten saisivat hänet surmatuksi; ( Lk. 17. )

        55. ... Joka päivä minä olen istunut pyhäkössä opettamassa, ettekä ole ottaneet minua kiinni. ( Matt. 26. )

        Myös alkuseurakunta julisti Kristuksen evankeiumia joka päivä, ja joka päivä Herra pyhitti uskolla ihmisiä.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        Onko siis oikein tehdä oppia yhdestä viikonpäivästä ja toimia sellaisen opin pohjalta muita sormella osoitellen ja tuomiten?

        Jumala siunaa ihmisiä joka päivä, joka päivä on pelastuksen päivä, eikä sapatti saa olla este jokapäiväiselle pelastumiselle Jeesuksessa Kristuksessa.

        2. Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut". Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä. ( 2. Kor. 6. )

        Jokainen päivä on otollinen aika Jumalalle.

        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2.


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Jeesuksen seurassa on hyvä olla joka päivä, ei vain jonain tiettynä viikonpäivänä.

        Herra Jeesus oli pyhäkössä joka päivä ja myös paransi ihmisiä kaikkina päivonä.

        47. Ja hän opetti joka päivä pyhäkössä. Mutta ylipapit ja kirjanoppineet sekä kansan ensimmäiset miettivät, miten saisivat hänet surmatuksi; ( Lk. 17. )

        55. ... Joka päivä minä olen istunut pyhäkössä opettamassa, ettekä ole ottaneet minua kiinni. ( Matt. 26. )

        Myös alkuseurakunta julisti Kristuksen evankeiumia joka päivä, ja joka päivä Herra pyhitti uskolla ihmisiä.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        Onko siis oikein tehdä oppia yhdestä viikonpäivästä ja toimia sellaisen opin pohjalta muita sormella osoitellen ja tuomiten?

        Jumala siunaa ihmisiä joka päivä, joka päivä on pelastuksen päivä, eikä sapatti saa olla este jokapäiväiselle pelastumiselle Jeesuksessa Kristuksessa.

        2. Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut". Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä. ( 2. Kor. 6. )

        Jokainen päivä on otollinen aika Jumalalle.

        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2.

        On täällä ihmeellisiä uskonsuuntauksia opetuksineen. Heihin ei kertakaikkiaan voi luottaa, eikä heidän opetuksiinsa. He ovat kyllä niinkuin eräs kirjoitti: Maailmaan lähetettyjä eksyttäjiä.

        Ennen vanhaan jo Luterilaisessa rippikoulussa opetettiin kymmenenkäskyn lakia, jotka piti osata selityksineen ulkoa, vielä kinkereillä tentattiin lisää.

        Myöskin sapattikäsky piti osata selityksineen: Muista pyhittää lepopäivä, seitsemäspäivä on Herran sinun Jumalasi sapatti jne...

        Silloin järkevä näki selvästi kalenterista mikä päivä on seitsemäspäivä ja sapatti.

        Kalenteri väärennettiin v.1973 silloin muutettiin sunnuntai viikon ensimmäinenpäivä viikon seitsemänneksipäiväksi KELLÄ VALTA tekee mitä tahtoo.

        1700-luvun Luterilainen virsi kertoo: Ken tahtoo olla kristitty, ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY SAA HERRAN LAKI OLLA, JONK' ANTOI ITSE JUMALA.


      • Usko.Toivonen

        >> On täällä ihmeellisiä uskonsuuntauksia opetuksineen. >>

        Olen samaa mieltä. Siihen kommenttini juuri liittyikin.
        Sapatin ympärille on tehty oppi, josta käsin toisia syyllistetään.

        Kuten voimme jokainen Raamatusta lukea, niin jokainen päivä, joka päivä on hyvä olla Kristuksen seurassa ja toimia Kristuksesta käsin, ei viikonpäivästä kaäsin.

        Herra itse opetti Raamatun ilmoituksen mukaan joka päivä pyhäkössä, ja Raamatun ilmoituksen mukaan jokainen päivä on pelastuksen päivä.

        Jos jokin oppi sapatista pyrkii hämärtämään tätä Raamatun totuutta, niin onko silloin kysymyksessä Raamatullinen Kristuksen evankeliumi, vaiko toinen oppi?


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        >> On täällä ihmeellisiä uskonsuuntauksia opetuksineen. >>

        Olen samaa mieltä. Siihen kommenttini juuri liittyikin.
        Sapatin ympärille on tehty oppi, josta käsin toisia syyllistetään.

        Kuten voimme jokainen Raamatusta lukea, niin jokainen päivä, joka päivä on hyvä olla Kristuksen seurassa ja toimia Kristuksesta käsin, ei viikonpäivästä kaäsin.

        Herra itse opetti Raamatun ilmoituksen mukaan joka päivä pyhäkössä, ja Raamatun ilmoituksen mukaan jokainen päivä on pelastuksen päivä.

        Jos jokin oppi sapatista pyrkii hämärtämään tätä Raamatun totuutta, niin onko silloin kysymyksessä Raamatullinen Kristuksen evankeliumi, vaiko toinen oppi?

        En luota teidän opetuksiinne alkuunkaan. Nykyään eivät ole joka päivä pyhäkössä. Sapattisin heillä on rukoushuoneidensa ovet tiukasti kiinni, paitsi silloin kun on myyjäisiä tai siivoustalkoita ovet ovat sapattisin auki.
        He julistavatkin, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.

        Monilla on viha sapattia kohtaan. Varsinkin ennenvanhaan sapatinpyhittäjiä haukuttiin juutalaisiksi, ja viha näkyi.
        Vähän kaukaisempi edesmennyt sukulaiseni kastettu Siion temppelissä oikein sihisi ja puhisi kun tuli keskustelua sapatista. Hän oli kova sunnuntain puolesta puhuja.


      • Usko.Toivonen

        Kirjoitat vastoin totuutta "1234567".

        Ja kirjoituksesi kumpuaa selkeästi opistasi käsin, opista joka korostaa sapattia.

        Ja kuten Raamatun ilmoitus todistaa on jokainen päivä otollinen Kristuksen evankeliumin julistamiselle, se ei ole sidottu sapatilla.

        Vai oletko eri mieltä? Jos olet niin todista Raamatun ilmoituksella alkuseurakunnan muodostumisen jälkeisistä kirjoituksista, ettei Jumala pyhittänyt Kristuksessa ketään muina päivinä, kuin sapattisin.


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Kirjoitat vastoin totuutta "1234567".

        Ja kirjoituksesi kumpuaa selkeästi opistasi käsin, opista joka korostaa sapattia.

        Ja kuten Raamatun ilmoitus todistaa on jokainen päivä otollinen Kristuksen evankeliumin julistamiselle, se ei ole sidottu sapatilla.

        Vai oletko eri mieltä? Jos olet niin todista Raamatun ilmoituksella alkuseurakunnan muodostumisen jälkeisistä kirjoituksista, ettei Jumala pyhittänyt Kristuksessa ketään muina päivinä, kuin sapattisin.

        Jokaisena päivänä voi julistaa evankeliumia, mutta sapatin on Jumala valinnut pyhäpäiväksi, joka tulee pitää pyhänäpäivänä.
        . Ei kuulu Uudenliiton kristityille sapatti enää. NÄITÄ VESITTELIJÖITÄ KYLLÄ RIITTÄÄ AJAN LOPPUUN ASTI.


      • Laskuntulos
        1234567--- kirjoitti:

        On täällä ihmeellisiä uskonsuuntauksia opetuksineen. Heihin ei kertakaikkiaan voi luottaa, eikä heidän opetuksiinsa. He ovat kyllä niinkuin eräs kirjoitti: Maailmaan lähetettyjä eksyttäjiä.

        Ennen vanhaan jo Luterilaisessa rippikoulussa opetettiin kymmenenkäskyn lakia, jotka piti osata selityksineen ulkoa, vielä kinkereillä tentattiin lisää.

        Myöskin sapattikäsky piti osata selityksineen: Muista pyhittää lepopäivä, seitsemäspäivä on Herran sinun Jumalasi sapatti jne...

        Silloin järkevä näki selvästi kalenterista mikä päivä on seitsemäspäivä ja sapatti.

        Kalenteri väärennettiin v.1973 silloin muutettiin sunnuntai viikon ensimmäinenpäivä viikon seitsemänneksipäiväksi KELLÄ VALTA tekee mitä tahtoo.

        1700-luvun Luterilainen virsi kertoo: Ken tahtoo olla kristitty, ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY SAA HERRAN LAKI OLLA, JONK' ANTOI ITSE JUMALA.

        Kerroppa sinäkin adventistien oppi armolahjoista, niin nähdään miten ihmeellinen uskonsuuntaus on adventismi!


      • Usko.Toivonen

        Et sitten "1234567" kyennyt osoittamaan Raamatun ilmoituksen kautta alkuseurakunnan muodostumisen jälkeiseltä ajalta että Jumala olisi valikoinut päiviä ihmisiä pyhittäessään.

        En ole kiinnostunut ylimielisyydestä, vaan asiallisesta keskustelusta.
        Joten osoita Raamatun ilmoituksella ko. päivien valikoiminen.


      • 1234567---
        Laskuntulos kirjoitti:

        Kerroppa sinäkin adventistien oppi armolahjoista, niin nähdään miten ihmeellinen uskonsuuntaus on adventismi!

        TÄMÄ ON SUURI ARMOLAHJA, ETTÄ YMMÄRTÄÄ, ETTÄ JUMALAN ANTAMA SAPATTI ON PYHÄPÄIVÄ, JA PITÄÄ SE PYHÄNÄPÄIVÄNÄ. Olen kiitollinen suuresti Jumalan johdatuksesta.

        Laittomuuden tekijöille Jeesus sanoo: Menkää pois minun edestäni te laittomuuden tekijät, en ole koskaan teitä tuntenut. Monet vielä laittomasti julistavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Laittomat julistavat laitonta julistamista.


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Et sitten "1234567" kyennyt osoittamaan Raamatun ilmoituksen kautta alkuseurakunnan muodostumisen jälkeiseltä ajalta että Jumala olisi valikoinut päiviä ihmisiä pyhittäessään.

        En ole kiinnostunut ylimielisyydestä, vaan asiallisesta keskustelusta.
        Joten osoita Raamatun ilmoituksella ko. päivien valikoiminen.

        En ole kiinnostunut sinun ylimielisyydestäsi. Alkuseurakunnalla oli sapatti pyhänäpäivänä.

        Jumala valitsi yhden päivän pyhäksi, ja se on sapatti, joka on Jumalan merkki. Kymmenenkäskyn laki on ikuinen ja muuttamaton.

        Ahdas portti löytyy Raamatuista vuosilta 1642 ja 1903 Ilm.22:14 AUTUAAT OVAT NE, JOTKA HÄNEN KÄSKYNSÄ PITÄVÄT, ETTÄ HEIDÄN VOIMANSA ELÄMÄN PUUSSA OLISI JA HE PORTEISTA KAUPUNKIIN SISÄLLE MENISIVÄT.

        Heitä pois ylimielisyytesi, ja pidä Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä. Sapatti on Jumalan merkki.


      • Usko.Toivonen

        Sinun oppisi mukaan sapatti on ahdas portti, tai ainakin oppisi korottaa sapattia.

        Ja kun kirjoitan ylimielisyydestä, niin se tulee juuri siinä esille, että oppisi ylimielisyys tulee sen opin nostaman sapattimerkityksen kautta.
        Sen ylimielisyyden pohjalta täälläkin riekut.

        Kirjoitat oppisi lähtökohdista, joten Raamatun ilmoitus ei ole ainoa lähtökohta, eikä myöskään Kristuksen evankeliumi.

        Vaan ehto-oppi, jota edustat, jota järjestösi edustaa, aivan kuten esim. vartiotorniseuran oppi.

        Opistasi käsin tuomitset niitä, jotka eivät ole myöntyväisiä ihmisopillesi.

        Tästä on kysymys.

        Ja et sitten vieläkään pystynyt perustelemaan Raamatun ilmoituksella, että miksi Jumala pyhittää ihmisiä yhtälailla viikonpäivästä riippumatta.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        Omavanhurskaus, ulkokultaisuus, on kadottava synti.


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Sinun oppisi mukaan sapatti on ahdas portti, tai ainakin oppisi korottaa sapattia.

        Ja kun kirjoitan ylimielisyydestä, niin se tulee juuri siinä esille, että oppisi ylimielisyys tulee sen opin nostaman sapattimerkityksen kautta.
        Sen ylimielisyyden pohjalta täälläkin riekut.

        Kirjoitat oppisi lähtökohdista, joten Raamatun ilmoitus ei ole ainoa lähtökohta, eikä myöskään Kristuksen evankeliumi.

        Vaan ehto-oppi, jota edustat, jota järjestösi edustaa, aivan kuten esim. vartiotorniseuran oppi.

        Opistasi käsin tuomitset niitä, jotka eivät ole myöntyväisiä ihmisopillesi.

        Tästä on kysymys.

        Ja et sitten vieläkään pystynyt perustelemaan Raamatun ilmoituksella, että miksi Jumala pyhittää ihmisiä yhtälailla viikonpäivästä riippumatta.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        Omavanhurskaus, ulkokultaisuus, on kadottava synti.

        Täytyyhän sapattia joidenkin korottaa nykyään se on hyvin mahdollista eri tiedotusvälineiden kautta, kuten tämä tietokone. Myöskin TVseiskassa tulee silloin tällöin sapattiohjelmia. Ennenvanhaan oli toisin, mutta nyt tieto leviää, eikä pysähdy.

        Herra pyhittää! 2.Moos.31:13. Puhu Israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, SILLÄ SE ON MERKKINÄ MINUN JA TEIDÄN VÄLILLÄNNE, SUKUPOLVESTA SUKUPOLVEEN, TIETÄÄKSENNE, ETTÄ MINÄ OLEN HERRA, JOKA PYHITÄN TEIDÄT.

        Jeesus sanoi: Sapatti on annettu ihmistä varten, näinollen Herra pyhittää sapatin pitäjät. Jeesus sanoi myöskin: Isäni käskyt minä olen pitänyt.

        Jumala ei hyväksy käskyjensä hylkääjiä. Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa. Kenen oma on sellainen joka ei pidä Hänen käskyjänsä ?

        Pyhittääkö Jumala sellaisen, joka hylkää yhdenkin Jumalan käskyn ?


      • Usko.Toivonen

        Matteuksen evankeliumin 25. luvussa on kuvaus viimeisestä tuomiosta.

        31. Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
        32. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
        33. Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle.
        34. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        35. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        36. minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        37. Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        38. Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        39. Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        40. Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.
        41. Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
        ( Matt. 25. )

        Huomaatko nämä "kirotut", onko tässä joukossa lakiin perustavia omavanhurskaita?

        9. Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.
        10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
        11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
        ( Gal. 3. )

        Jumala ei siis pyhitä sellaista, joka perustaa lakiin, jos hän ei pysy kaikessa, mikä lakiin on kirjoitettu.
        Eli jos perustasi on laki, niin olet kirouksen alla.

        Sen sijaan Jumala on pyhittänyt paljonkin pakanauskovia lupauksen mukaan.

        13. Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" -
        14. että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.
        ( Gal. 3. )

        Ja joka päivä, ei vain sapattina.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )


      • Usko.toivoselle31.1.2019
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Matteuksen evankeliumin 25. luvussa on kuvaus viimeisestä tuomiosta.

        31. Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
        32. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
        33. Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle.
        34. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        35. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        36. minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        37. Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        38. Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        39. Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        40. Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.
        41. Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
        ( Matt. 25. )

        Huomaatko nämä "kirotut", onko tässä joukossa lakiin perustavia omavanhurskaita?

        9. Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.
        10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
        11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
        ( Gal. 3. )

        Jumala ei siis pyhitä sellaista, joka perustaa lakiin, jos hän ei pysy kaikessa, mikä lakiin on kirjoitettu.
        Eli jos perustasi on laki, niin olet kirouksen alla.

        Sen sijaan Jumala on pyhittänyt paljonkin pakanauskovia lupauksen mukaan.

        13. Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" -
        14. että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.
        ( Gal. 3. )

        Ja joka päivä, ei vain sapattina.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        Niin, juttusi ontuu, kun aletaan puolustamaan sunnuntaita.
        Kuis sitten se suu pannaan?
        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005984563.html
        siellä palautteissa näet hyvin sunnuntainkin kohdalla lihan ja muotouskonnollisen välisen taistelun.

        Minun kouluaikainen kaveri sairaalatyöstä irtisanoutui sunnuntaityön takia, että sai kirkkovapaansa. Rupesi pesemään pyykkiä, eli hän maksoi hintaa pyhästään.

        Mietipä tätäkin.
        Jos jollekin on sunnuntai niin pyhä, niin miksi se olisi arvokkaampi kuin se, jonka Herra on pyhittänyt.

        Sitten on tuo sinun kolmas näköala.

        Ollaanko samaa mieltä, että nyt on uskonkin ajatus hyllyvällä suolla?!

        Olisiko kuitenkin Herran Sanalla painavampi arvomaailma?


      • Usko.Toivonen

        Tuosta Matteus 25. tekstikohdasta voit lukea Herran sanaa.

        Ja kiinnitä siellä huomio "kirottuihin" ja mikä oli heidän pois lähettämisen syynä?

        Raamatun ilmoitus on selkeä lakiin perustavien kohtalosta.

        10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
        11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
        ( Gal. 3. )

        Jos joku siis tuomitsee toisia sapatin vieton osalta, niin tuomitseeko hän samalla myös itsensä?
        Mitä on lakiin kirjoitettu sapattisäännösten osalta? Täytätkö ne viimeistä piirtoa myöten.

        Muista että: ""Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"

        Mikä on sinun ansiosi pelastumisessa? Mikä on sinun ansiosi Jumalan seurakunnan jäsenyydestä?

        28. Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.
        ( Apt. 20. )

        En minä vastusta Jumalan sanaa, vaan oppeja, jotka korottavat esim. sapattia ja sen myötä korottavat ihmistä, eli kehoittavat ihmisiä pystyttämään omaa vanhurskautta, mikä on kadottava synti.

        2. Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
        3. sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        ( Room. 10. )

        Jumala pyhittää ihmisiä joka päivä, ei vain sapattina.


      • Laskuntulos
        1234567--- kirjoitti:

        TÄMÄ ON SUURI ARMOLAHJA, ETTÄ YMMÄRTÄÄ, ETTÄ JUMALAN ANTAMA SAPATTI ON PYHÄPÄIVÄ, JA PITÄÄ SE PYHÄNÄPÄIVÄNÄ. Olen kiitollinen suuresti Jumalan johdatuksesta.

        Laittomuuden tekijöille Jeesus sanoo: Menkää pois minun edestäni te laittomuuden tekijät, en ole koskaan teitä tuntenut. Monet vielä laittomasti julistavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Laittomat julistavat laitonta julistamista.

        Adventisteilla on opissaan niin paljon harhaoppeja, että sinuna en ilkeäisi toimia täällä opettajana.


      • karismaa
        Laskuntulos kirjoitti:

        Kerroppa sinäkin adventistien oppi armolahjoista, niin nähdään miten ihmeellinen uskonsuuntaus on adventismi!

        Armolajat toimivat sapatin pyhittäjien keskuudessa, koska Pyhä Henki siunaa niitä. jotka Jumalaa tottelevt.


      • pyhpyho234792384
        Laskuntulos kirjoitti:

        Kerroppa sinäkin adventistien oppi armolahjoista, niin nähdään miten ihmeellinen uskonsuuntaus on adventismi!

        Sopii lukea ne opinkohdat.

        Helluntailaisten henkihurmiot sen sijaan ovat saatanasta.


    • kamina_kuumaksi

      Adventistit ja muut sapatti-jumalan palvojan täällä rellastavat. Sapattikäskyyn kuuluu myös käsky kivittää sapatinrikkojat. Niin ovatko sapatinpalvojat ja sapatinvietollaan kerskaavat noudattaneet koko sapattikäskyä? Vai onko kyseessä vain omat ihmiskäskyt ja oma jumalanpalvelus, joka tapahtuu lihan tyydyttämiseksi?
      Mooseksen laki on kokonaisuus. Kaikkea, mitä minä käsken, noudattakaa tarkoin. Älkää siihen mitään lisätkö älkääkä siitä mitään ottako pois. Jos ottaa laista täytettäväkseen yhdenkin käskyn, niin on velvollinen täyttämään koko lain.
      Jos et kuule Herran, sinun Jumalasi, ääntä etkä tarkoin pidä kaikkia hänen käskyjänsä ja säädöksiänsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, niin kaikki nämä kiroukset tulevat sinun päällesi ja saavuttavat sinut... Herra lyö sinua Egyptin paiseilla ja ajoksilla, ihottumalla ja ruvella, joista et parannu. Herra lyö sinua hulluudella, sokeudella ja mielisairaudella...Ja sinä tulet hulluksi siitä, mitä sinun silmäsi näkevät.

      • 1234567---

        Sinä se vaan jaksat mellastaa kiviesi kanssa päivästä toiseen.


      • pyhpyh892374923874

        Ja Jumala aikoo hukuttaa teidät sapatin vihaajat helvetin tuleen. Siinä uuden liiton kivitys.


    • kamina_kuumaksi

      Ja numerosarja mellastaa epäjumalien kanssa päivästä toiseen. Sapatti ja sika, et muusta paljon tiedäkään.

      • 1234567---

        Tiedän mitä sikaan tulee: Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa, sekä hiiriä, niistä kaikista tulee loppu SANOO HERRA. Minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa. Tulee aika, että minä kokoan KAIKKI KANSAT JA KIELET JA HE TULEVAT JA NÄKEVÄT MINUN KUNNIANI.


    • kamina_kuumaksi

      Kyseessä ovat Mooseksen lakiin kuluvat käskyt. Jos rikkoi Moosen lakia, niin rikkoi liiton.
      Nyt on uuden liiton aika, johon ei kuulu sikojen välttely, vaan Sanassa on kirjoitettu: Kaikki on puhdasta puhtaille; mutta saastaisille ja uskottomille ei mikään ole puhdasta, vaan heidän sekä mielensä että omatuntonsa on saastainen. sika sisältyy sanaa 'kaikki'.
      Sinun omatuntosi ja mielesi on saastainen. Yrität jotenkin omilla opeillasi ja omilla teoillasi puhdistaa itseäsi. Sapatti ja sika ovat sinun jumaliasi, ja sapatin ja sikojen ympärillä pyöriin ajatuksesi ja elämäsi.

      • 1234567---

        Jumalan antama laki puhtaista ja saastaisista eläimistä. 3.MOOS 11. JA HERRA PUHUI MOOSEKSELLE JA AARONILLE jne....

        Siis kuka puhui ja kenelle ?


    • ikkuinenon

      Sapatti kuuluu kymmen käskyn lakiin, joka on voimassa kokonaan ainakin siihen saakka, kunnes taivas ja maa katoavat.

    • kamina_kuumaksi

      Herra puhui Moosekselle ja Aaronille, mutta ovatko adventistit Mooseksen lapsia?

      • 1234567---

        Voi voi tuota sinun järjenjuoksuasi !


    • parempi.näin

      Parempi olla Aabrahamin lapsi.

      "Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia." Gal 3:7

      • pyhpyo2378423789

        Ja siksi vietämme sapattia, Jeesuksen päivää.

        Sunnuntaita, saatanan päivää, emme vietä. Turha kuvitellakaan.


    • Jeesusonhyvä

      Sapatin vietto on nimenomaan uskon kuuliaisuutta, josta Paavali puhuu Roomalaiskirjeessä. Sapatin vietto ei lisää mitään siihen pelastukseen, jonka saamme lahjana Jeeukselta hänen täytetyn ristin työnsä ansiosta. Sapatti on merkki uskon vanhurskaudesta, siitä, että olemme armosta pelastettuja ja koska rakastamme pelastajaamme, Jeeusta Kristusta, niin haluamme ilomielin seurata Jeesusta myös sapattina.

    • kaksi_ropoa

      Jeesusonhyvä, voistko laittaa tänne mitä ja ketä sapatti palvelee ja hyödyttää? Kun adventisti vahtaa kelloa lauantaipäivän, niin palveleeko hän Jumalaa tai lähimmäistään?

      • 1234567---

        Ei kaikki tuntemani adventistit vahtaa kelloa lauantaipäivän EI EI. ITSE EN SEURAA KOKO AURINKOA sapatinalkamisen ajankohdaksi.
        Sapatti illasta iltaan noin klo 18.00 näkyi aurinkoa tai ei. Kesällä aurinko paistelee paikoin läpi yön, ja kaamosaikaan aurinko ei näyttäydy, mutta ilta tulee aina auringosta riippumatta. Ilta klo 18.00

        Luterilainen kirkko soittelee ehtookelloja 18.00 sunnuntain alkamiseksi.

        Olen keskustellut sapatista Jehovantodistajien kanssa, mutta ei heille näy sapatti kelpaavan, vaikka kuinka oikeasti sen selittäisi, että aurinkoa ei tarvitse seurata, niin ei käy sittenkään, niinkuin ei monille muillekaan pyhäksi.

        Saa KAIKKI suuret ja pienet kumartamaan itseään peto. Pedonmerkkihän on sunnuntai. . . Jumalan merkki on sapatti.


      • Usko.Toivonen

        Eikös oppinne perustu pitkälti E.G.Whiteen.

        Hän taisi pitää Herraa Jeesusta enkeliruhtinas Mikaeliksi.
        Kuinka siis oppinne voi perustua hänen, erehtyväisen Ellenin, uskomuksiin?


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Eikös oppinne perustu pitkälti E.G.Whiteen.

        Hän taisi pitää Herraa Jeesusta enkeliruhtinas Mikaeliksi.
        Kuinka siis oppinne voi perustua hänen, erehtyväisen Ellenin, uskomuksiin?

        Ellenikään ei ollut täydellinen, mutta häneltä löytyy paljon varteenotettavia kirjoituksia. Lukemisen arvoinen on kirja "Suuri Taistelu". Josta löytyy paljon varteenotettavia kirjoituksia. Enkeliruhtinas Mikaeliin en ota kantaa. Siitä näyttää olevan paljon näkemyksiä wikipediassakin, ja monen muun kirjoittamana.
        Ei Elleni mikään tyhmä ollut Elleni kehoittikin tutustumaan suurempaan valoon Raamattuun.

        Kunnioitan Elleniä siinä, että uskoon tultuaan ymmärsi, että Jumalan antama sapatti tulee pitää pyhänäpäivänä.


      • Usko.Toivonen

        Kysymys ei ole ihmisen älykkyysosamäärästä, vaan uskosta.
        Ihminen on erehtyväinen, kuten Ellenkin oli, joten kuinka erehtyväisen ihmisen näkemys voi oikea, ei mitenkään, vaan juuri näistä ihmisen tulkinnoista käsin syntyy oppeja, vaikka on vain yksi Kristuksen evankeliumi.

        Tämä on se ongelma, josta valitettavasti monet oppinsa orjuuttamat ovat todistamassa tälläkin palstalla.

        Jos ihminen lähtökohtaisesti ei tunne Herraa Jeesusta, niin ei silloin voi syntyä Uskon kautta luottamusta tällaiseen henkilöön.

        Raamatun tutkijat ovat ovat osoittautuneet hyvin erehtyväisiksi, ymmärrys ja usko ovat jakajana.

        39. Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;
        40. ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän.
        ( Joh. 5. )

        Jos ihminen ei ole sydämestään kääntynyt Herran Jeesuksen puoleen, huutanut avuksensa Herranaan Jeesusta Kristusta, niin onko hän uskova ollenkaan? Vaiko vain uskonnollinen, uskontoa harrastava?


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Kysymys ei ole ihmisen älykkyysosamäärästä, vaan uskosta.
        Ihminen on erehtyväinen, kuten Ellenkin oli, joten kuinka erehtyväisen ihmisen näkemys voi oikea, ei mitenkään, vaan juuri näistä ihmisen tulkinnoista käsin syntyy oppeja, vaikka on vain yksi Kristuksen evankeliumi.

        Tämä on se ongelma, josta valitettavasti monet oppinsa orjuuttamat ovat todistamassa tälläkin palstalla.

        Jos ihminen lähtökohtaisesti ei tunne Herraa Jeesusta, niin ei silloin voi syntyä Uskon kautta luottamusta tällaiseen henkilöön.

        Raamatun tutkijat ovat ovat osoittautuneet hyvin erehtyväisiksi, ymmärrys ja usko ovat jakajana.

        39. Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;
        40. ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän.
        ( Joh. 5. )

        Jos ihminen ei ole sydämestään kääntynyt Herran Jeesuksen puoleen, huutanut avuksensa Herranaan Jeesusta Kristusta, niin onko hän uskova ollenkaan? Vaiko vain uskonnollinen, uskontoa harrastava?

        Ei jokainen joka sanoo HERRA HERRA PELASTU, VAAN JOKA TEKEE TAIVAALLISEN ISÄN TAHDON.


      • Usko.Toivonen

        Aikamoinen vastustus näyttää sinulla olevan Herran puoleen kääntymystä vastaan.

        Oletko itse koskaan huutanut avuksesi Herranasi Jeesusta Kristusta.

        Uskovan tunniste Raamatussa on selkeästi ilmoitettu.

        Jeesuksen pyhiä, uskovia, alettiin vainoamaan heti alkuseurakunnan alusta lähtien.

        Saulus vainosi uskovia, Jeesuksen pyhiä, ja mikä oli se tunniste jonka perusteella uskovia vangittiin tuhottaviksi?

        13. Mutta Ananias vastasi: "Herra, minä olen monelta kuullut siitä miehestä, kuinka paljon pahaa hän on tehnyt sinun pyhillesi Jerusalemissa;
        14. ja täälläkin hänellä on ylipapeilta valtuus vangita kaikki, jotka sinun nimeäsi avuksi huutavat".
        ..
        21. Ja kaikki, jotka kuulivat, hämmästyivät ja sanoivat: "Eikö tämä ole se, joka Jerusalemissa tuhosi ne, jotka tätä nimeä avuksi huutavat? Ja eikö hän ole tullut tänne viedäksensä ne vangittuina ylipappien käsiin?"
        ( Apt. 9. )

        Nuo joita Herra Jeesus ei tunne, eivät ole koskaan sydämestään kääntyneet Herran Jeesuksen puoleen.

        Saulus noudatti tarkasti lakia, oli lain vanhurskauden suhteen nuhteeton, mutta hän ei tuntenut Herraa, ja oli syntisistä suurin omavanhurskas, ulkokultainen.

        Saulus kääntyi syntisyydestään ja sai armahduksen.

        16. Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'
        ( Apt. 22. )


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Aikamoinen vastustus näyttää sinulla olevan Herran puoleen kääntymystä vastaan.

        Oletko itse koskaan huutanut avuksesi Herranasi Jeesusta Kristusta.

        Uskovan tunniste Raamatussa on selkeästi ilmoitettu.

        Jeesuksen pyhiä, uskovia, alettiin vainoamaan heti alkuseurakunnan alusta lähtien.

        Saulus vainosi uskovia, Jeesuksen pyhiä, ja mikä oli se tunniste jonka perusteella uskovia vangittiin tuhottaviksi?

        13. Mutta Ananias vastasi: "Herra, minä olen monelta kuullut siitä miehestä, kuinka paljon pahaa hän on tehnyt sinun pyhillesi Jerusalemissa;
        14. ja täälläkin hänellä on ylipapeilta valtuus vangita kaikki, jotka sinun nimeäsi avuksi huutavat".
        ..
        21. Ja kaikki, jotka kuulivat, hämmästyivät ja sanoivat: "Eikö tämä ole se, joka Jerusalemissa tuhosi ne, jotka tätä nimeä avuksi huutavat? Ja eikö hän ole tullut tänne viedäksensä ne vangittuina ylipappien käsiin?"
        ( Apt. 9. )

        Nuo joita Herra Jeesus ei tunne, eivät ole koskaan sydämestään kääntyneet Herran Jeesuksen puoleen.

        Saulus noudatti tarkasti lakia, oli lain vanhurskauden suhteen nuhteeton, mutta hän ei tuntenut Herraa, ja oli syntisistä suurin omavanhurskas, ulkokultainen.

        Saulus kääntyi syntisyydestään ja sai armahduksen.

        16. Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'
        ( Apt. 22. )

        Usko Toivosenkin tulee pitää Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä. Sapatti on Jumalan merkki.


      • Usko.Toivonen

        Saulus ei vainonnut Jumalan pyhittämiä sapattisäädösten vuoksi, vaan sen vuoksi, että he huusivat Herranaan avuksensa Jeesusta Kristusta.

        Saulus itse noudatti tarkasti lakia, myös sapattisäännöksiä, mutta oli syntisistä suurin, vaikka siis oli lain vanhurskauden suhteen nuhteeton.

        Et ola vielä vastannut kysymykseeni:

        Oletko kääntynyt sydämestäsi synnintunnossa Herran Jeesuksen puoleen, huutanut Häntä avuksesi??


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Saulus ei vainonnut Jumalan pyhittämiä sapattisäädösten vuoksi, vaan sen vuoksi, että he huusivat Herranaan avuksensa Jeesusta Kristusta.

        Saulus itse noudatti tarkasti lakia, myös sapattisäännöksiä, mutta oli syntisistä suurin, vaikka siis oli lain vanhurskauden suhteen nuhteeton.

        Et ola vielä vastannut kysymykseeni:

        Oletko kääntynyt sydämestäsi synnintunnossa Herran Jeesuksen puoleen, huutanut Häntä avuksesi??

        Sanoistasi sinut tunnetaan, ja tiedetään ketä Herraa sinä kumarrat ja palvelet. Lain rikkojat eivät menesty, parempi on muutella itseään kuin yhtä Jumalan kymmenestä käskystä, sillä Hän on sapatinkin Herra.
        Apu on tullut minulle ylhäältä apua pyydettäessäni. Johdatus on ollut ihmeellinen, mutta sitä en paljasta, sillä en tahdo tuoda itseäni esille.


      • Usko.Toivonen

        Kirjoitin tuolla ylempänä lakiin perustavien olevan kirouksen alaisia.

        Viittasin siinä Matteus 25. luvun tekstikohtaan, kuvaukseen viimeisestä tuomiosta.

        31. Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
        32. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
        33. Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle.
        34. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        35. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        36. minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        37. Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        38. Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        39. Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        40. Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.
        41. Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
        ( Matt. 25. )

        Huomaatko nämä "kirotut", onko tässä joukossa lakiin perustavia omavanhurskaita?

        9. Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.
        10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
        11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
        ( Gal. 3. )

        Jumala ei siis pyhitä sellaista, joka perustaa lakiin, jos hän ei pysy kaikessa, mikä lakiin on kirjoitettu.
        Eli jos perustasi on laki, niin olet kirouksen alla.

        Ja Raamatun mukaan kenenkään osalta laki-perusta ei ole kestävä.

        Saulus oli lain vanhurskauden suhteen nuhteeton, mutta samalla syntinen.
        Hän sentään sai armon kääntyä Herran Jeesuksen puoleen syntisenä ja sydämestään huutaa avuksensa Herraa Jeesusta.

        Ei ole häpeä tunnustaa onko itse sydämestään syntisenä kääntynyt Herran Jeesuksen puoleen. Ei ollenkaan.
        Onhan se uskovan Jeesuksen pyhän tuntomerkki.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        ( 1. Kor. 1. )

        Omavanhurskaat eivät koe tarvetta kääntyä Herran puoleen.

        Opit, kuten edustamasi oppi, on vain pyrkimystä eristää ihmisiä oppiensa alle, pois ainoasta Kristuksen evankeliumista.

        17. Heillä on intoa teidän hyväksenne, mutta ei oikeata; vaan he tahtovat eristää teidät, että teillä olisi intoa heidän hyväksensä.
        ( Gal. 4. )

        Kun sanot, ettet halua tuoda itseäsi esille, niin laki-perusta juuri saa aikaan itsensä korostamisen, kuten edustamasi opin kautta jatkuvasti tapahtuu.

        9. Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, ... ( Luuk. 18. )

        Uskovan kerskaus on Herra.

        17. Mutta joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra.
        18. Sillä ei se ole koetuksen kestävä, joka itse itseään suosittelee, vaan se, jota Herra suosittelee. ( 2. Kor. 10. )

        Ja kuten voimme nähdä, niin hyvin paljon on niitä, jotka suosittelevat itseään,
        oppiaan, ja oppien suosittelijat jättävät aina Herran taka-alalle.

        Vastauksestasi sain sen käsityksen, että et ole sydämestäsi kääntynyt Herran Jeesuksen puoleen .

        Koska joka on kääntynyt, ei häpeä sitä tuoda esille.


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Kirjoitin tuolla ylempänä lakiin perustavien olevan kirouksen alaisia.

        Viittasin siinä Matteus 25. luvun tekstikohtaan, kuvaukseen viimeisestä tuomiosta.

        31. Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
        32. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
        33. Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle.
        34. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        35. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        36. minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        37. Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        38. Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        39. Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        40. Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.
        41. Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
        ( Matt. 25. )

        Huomaatko nämä "kirotut", onko tässä joukossa lakiin perustavia omavanhurskaita?

        9. Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.
        10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
        11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
        ( Gal. 3. )

        Jumala ei siis pyhitä sellaista, joka perustaa lakiin, jos hän ei pysy kaikessa, mikä lakiin on kirjoitettu.
        Eli jos perustasi on laki, niin olet kirouksen alla.

        Ja Raamatun mukaan kenenkään osalta laki-perusta ei ole kestävä.

        Saulus oli lain vanhurskauden suhteen nuhteeton, mutta samalla syntinen.
        Hän sentään sai armon kääntyä Herran Jeesuksen puoleen syntisenä ja sydämestään huutaa avuksensa Herraa Jeesusta.

        Ei ole häpeä tunnustaa onko itse sydämestään syntisenä kääntynyt Herran Jeesuksen puoleen. Ei ollenkaan.
        Onhan se uskovan Jeesuksen pyhän tuntomerkki.

        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        ( 1. Kor. 1. )

        Omavanhurskaat eivät koe tarvetta kääntyä Herran puoleen.

        Opit, kuten edustamasi oppi, on vain pyrkimystä eristää ihmisiä oppiensa alle, pois ainoasta Kristuksen evankeliumista.

        17. Heillä on intoa teidän hyväksenne, mutta ei oikeata; vaan he tahtovat eristää teidät, että teillä olisi intoa heidän hyväksensä.
        ( Gal. 4. )

        Kun sanot, ettet halua tuoda itseäsi esille, niin laki-perusta juuri saa aikaan itsensä korostamisen, kuten edustamasi opin kautta jatkuvasti tapahtuu.

        9. Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, ... ( Luuk. 18. )

        Uskovan kerskaus on Herra.

        17. Mutta joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra.
        18. Sillä ei se ole koetuksen kestävä, joka itse itseään suosittelee, vaan se, jota Herra suosittelee. ( 2. Kor. 10. )

        Ja kuten voimme nähdä, niin hyvin paljon on niitä, jotka suosittelevat itseään,
        oppiaan, ja oppien suosittelijat jättävät aina Herran taka-alalle.

        Vastauksestasi sain sen käsityksen, että et ole sydämestäsi kääntynyt Herran Jeesuksen puoleen .

        Koska joka on kääntynyt, ei häpeä sitä tuoda esille.

        Olet valintasi tehnyt mitä tietä kuljet. Ihmisellehän on annettu valinnanvapaus.


      • Usko.Toivonen

        On vain yksi Tie Jumalan luo, eikä se tie ole lakitie, eikä oppien tie.

        Ja sen yhden Tien kulkijoita, Jeesuksen pyhiä, on vainottu alkuseurakunnan alusta lähtien.

        1. Mutta Saulus puuskui yhä uhkaa ja murhaa Herran opetuslapsia vastaan ja meni ylimmäisen papin luo
        2. ja pyysi häneltä kirjeitä Damaskon synagoogille, että keitä hän vain löytäisi sen tien vaeltajia, miehiä tai naisia, ne hän saisi tuoda sidottuina Jerusalemiin.
        ..
        13. Mutta Ananias vastasi: "Herra, minä olen monelta kuullut siitä miehestä, kuinka paljon pahaa hän on tehnyt sinun pyhillesi Jerusalemissa;
        14. ja täälläkin hänellä on ylipapeilta valtuus vangita kaikki, jotka sinun nimeäsi avuksi huutavat".
        ( Apt. 9. )

        Vain sen Tien vaeltajat huutavat avuksensa Herraa Jeesusta Kristusta.

        Vain yksi Tie vie elämään ja se tie ei ole lakitie.

        6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        ( Joh. 14. )

        Herran Jeesuksen puoleen kääntymistä vastaanko kirjoitat?


      • pyhpyh23479234789
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Eikös oppinne perustu pitkälti E.G.Whiteen.

        Hän taisi pitää Herraa Jeesusta enkeliruhtinas Mikaeliksi.
        Kuinka siis oppinne voi perustua hänen, erehtyväisen Ellenin, uskomuksiin?

        Ei perustu, vaan Raamattuun.

        Sitä paitsi Raamatussa Jeesuksesta käytetään monia nimiä, joista yksi on Mikael. So What?


    • Jeesusonhyvä

      Kuule hyvä kaksi ropoa. Jeesus palvelee Pyhän Henkensä siunauksilla kaikkia niitä, jotka Jumalan siunaamana sapattina kokoontuvat kiittämään, ylistämää, palvomaan ja rukoilemaan kaiken Luojaa ja Jumalaa. "Minä ilahdutan heitä rukoushuoneessani" - sanoo Jumala Jes.58.
      Sinä saat hyvää hengellistä ruokaa, kun kuuntelet ja luet Jumalan sanaa sapattina ja voit myös jumalanpalveluksessa jakaa toisille niitä siunauksia, joita Jeesus on antanut sinulle viikon varrella.
      Tule vain rohkeasti kokemaan Jumalan siunaus Jumalan siunaamana sapatinpäivänä, joka on ikuisesti Jumalan kansan pyhäpäivä. Uskosi Jeesuksen tättettyyn työhön Golgatalla vahvistuu, kun yhdessä muiden Jumalan lasten kanssa seuraat Jeesusta, joka "tapansa mukaan" meni sapattina jumalanpalvelukseen. Kyllä Jeesus on hyvä!

    • kaksi_ropoa

      Kiroaako Jumala ne jotka kokoontuvat kiittämään, ylistämää, palvomaan ja rukoilemaan kaiken Luojaa ja Jumalaa viikon ensimmäisenä. Laita luku ja jae Raamatusta.
      Voit myös laittaa luvun jakeen missä on sanottu: "hengellistä ruokaa, kun kuuntelet ja luet Jumalan sanaa sapattina".

      • 1234567---

        Kaikkina viikonpäivinä voi kokoontua kiittämään ylistämään palvomaan ja rukoilemaan kaiken Luojaa ja Jumalaa.
        Sapatin on itse Jumala valinnut pyhäpäiväksi. Jumala kirjoitti omalla sormellaan MUISTA. Siis muista pitää sapatti pyhänäpäivänä. Sapatti on Jumalan merkki.

        On pajon julistajia, jotka julistavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Näin he johdattavat sankoin joukoin suuria ja pieniä harhaan.


      • pyhpyh28934789237493

        "Kiroaako Jumala ne jotka kokoontuvat kiittämään, ylistämää, palvomaan ja rukoilemaan kaiken Luojaa ja Jumalaa viikon ensimmäisenä."

        Kun he tekevät sen tietoisena siitä, että Jumala ei ole tuota päivää tuota varten asettanut, niin he ottavat pedon merkin, ja sellaiset Jumala kiroaa kadotukseen.

        sapatti = Jeesuksen päivä
        sunnuntai = saatanan päivä


    • kamina_kuumaksi

      Adventismi on sitä mitä koko maailman on pullollaan, valehtelua, lihallista pöhötystä ja epäjumalapalvelusta.
      Epäjumalapalvelus eikä valehtelu eikä itsensä korottaminen kuulu kristityille.
      Sanassa on kirjoitettu adventismista ja muista vastaavista harhaopeista: Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

      • sanasi.on.totuus

        Valehtelijat eivät peri taivastenvaltakuntaa.


      • Kysynpävaa

        Ovatko kaikki advarit samanlaisia ? entäs kaikki Suomalaiset ?


      • pyhpyh2347928374

        Olet valehtelija ja joudut siitä tuomiopäivänä tilille.


    • harhaooppineneipeslasta

      Kun ihminen on aivopesty sapattiharhaoppiin, ei hän tule siitä ikinä kääntymään pois eikä hän katsele Raamattua kuin juuri siltä sapatin kannalta ja jättää muut melko vähälle huomioille. Kuten Pyhän Hengen ilmestymisen uskoviin, Paavalin lakihenkiset varoittelut sekä uskovien yhteys rakkaudessa.

      Sapattiharhaoppi pysyy ihmisessä ja hänen ainut vimmainen tarve on levittää sitä muiden uskovien keskuuteen. Evankelioimistyötä jumalattomien keskuudessa hän ei suorita, koska hänellä ei ole tarjolla pelastuta ja muutosta elämään koska on itsekin tyly ja ankara kuten jumalattomat.

      • pyhpyh23487239847

        Valheesi eivät meitä hetkauta.


    • Jeesusonhyvä

      Tässä pari jaetta nimimerkille kaksi ropoa. "Turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä" Matt.15:9. Sunnuntaita ei löydy Raamatusta pyhäpäivänä, vaan se on ihmiskäsky ja on syrjäyttänyt Jumalan selvän käskyn pyhittää viikon seitsemäs päivä sapatti eli lauantai. Jeesuksen sanojen mukaan ihmisoppien seuraaminen Jumalan sanan asemasta on turhuutta.

      "hengellistä ruokaa, kun kuuntelet ja luet Jumalan sanaa sapattina". Näinhän tapahtui jo apostolien aikana, jolloin seurakunta kokoontui kuulemaan Jumalan sanaa sapattina. "Kun he lähtivät ulos, pyydettiin heitä puhumaan näistä asioista tulevanakin sapattina...Seuraavana sapattina kokoontui lähes koko kaupunki kuulemaan Jumalan sanaa" Apt.13:42,44 Kyllä Jumalan sana ravitsi kansaa Jumalan siunaamana sapatin päivänä jo apostolien aikan ja sitä se tekee tänäkin päivänä, sillä "Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti." Hep.13:8. Kyllä Jeesus on hyvä!

    • kamina_kuumaksi

      Sin valehtelet ja laitat tänne puolitotuuksia.
      Valhetasi; "hengellistä ruokaa, kun kuuntelet ja luet Jumalan sanaa sapattina." Laita nyt tänne Sanan paikka missä tuolla lailla on kirjoitettu???
      Sanssa on sanottu: "he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella. Joka päivä tarkoittaa, että jokainen päivä on samanarvoinen Jeesuksen seuraajien kokoontumispäivä. Paavali nimen omaan puhui seurakunnalle viikon ensimmäisenä päivänä. "kun viikon ensimmäisenä päivänä olimme kokoontuneet murtamaan leipää, niin Paavali, joka seuraavana päivänä aikoi matkustaa pois, keskusteli heidän kanssansa ja pitkitti puhettaan puoliyöhön saakka."

      Luitko totuutta adventismista?
      Adventismi on sitä mitä koko maailman on pullollaan, valehtelua, lihallista pöhötystä ja epäjumalapalvelusta.
      Epäjumalapalvelus eikä valehtelu eikä itsensä korottaminen kuulu kristityille.
      Sanassa on kirjoitettu adventismista ja muista vastaavista harhaopeista: Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

      • pyhpyh2948723974823

        Väitteesi adventisteista on VALHETTA.


    • Jeesusonhyvä

      Kun Paaavali oli jäähyväismatkallaan Trooassa, niin hän venytti sapattikokoukstaan sunnuntaiaamuun asti ja lähti sitten sunnuntaista pyhittämättä apostolin kyydillä rasittavalle kymmenien kilometrien matkalle kohti satamaa ja uusia seikkailuja. Siihen kamina viittasi Apt.20:7-11
      Paavali puhuu "itsevalitun jumalanpalveluksen" tarkoitavan sitä, että hylätään selvä Jumalan sana ja valitaan itse aika ja tapa, joka minulle sopii palvella Jumalaa.
      Teen sinulle vastakysymyksen: Missä nyt Raamatussa sanotaan, että Jumala ei siunaa niitä, jotka tottelevat Jumalaa ja pyhittävät sapatin lukemalla ja kuuntelemalla Jumalan sanaa? Laita nyt sanan paikka, missä kielletään näin tekemästä? Kyllä meille kristityille riittää se, että seuraamme Jeesusta, joka meni sapattina jumalanpalvelukseen ja luki, kuuli ja opetti Jumalan sanaa, kuoli syntiemme sovitukseksi Golgatan ristillä, nousi ylös taivaaseen ja tulee kerran takaisin noutamaan omansa sinne, missä hänkin on. Ei muuten tulee salaa, niin kuin jotkut höyryävät. Hyvä Jeesus varoittaa meitä eksymästä hänen tulemukseensa nähden.

    • kamina_kuumaksi

      Adventismi on juuri sitä itsevalittua jumlanpalvelusta.
      Missä nyt Raamatussa...pyhittävät sapatin... Tässä sanotaan ja tässä vastaus sinulle: Kavahtakaa epäjumalia. Sapatti-sika uskonto on sitä epäjumalan palvelusta.
      Mitä sinun sika-sapatti uskonnolla on tekemistä kristinuskon kanssa? Ei mitään. Sanassa on kirjoitettu: Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar?
      Adventismi on pimeyttä ja vieras ies ja epäjumalan palvelusta, etkö ymmärrä?

      • 1234567---

        Niinhän sitä virressäkin veisataan: Valitkaa tie, joka elämään vie, kohta jo päättynyt päivämme lie jnee.


      • kysynpävaa

        Tunnetko sinä kaikki advarit kamina ?


      • pyhpyh234923478923

        Sinä se epäjumalanpalvoja olet, kun kiellät Jeesuksen päivän, sapatin.


    • kamina_kuumaksi

      Mutta sapatti-sika uskonto eli adventismi ei ole tie, joka vie elämään. Vaan Jeesus on Tie.

      • pyhpyh2934792374893

        Valheesi ei meitä hetkauta yhtään.


    • Meillähän on työaikalaissa KAKSIKIN vapaapäivää seitsemästä joten missä ongelma?

      Suomen laki on tässä suhteessa PAREMPI ja TYÖNTEKIJÄYSTÄVÄLLISEMPI kuin Mooseksen laki.

    • Jeesusonhyvä

      Miten kamina nyt noin kuumana höyryää, että ihan vihapuheeksi menee? Ettet vain nyt kapinoisi itse Jumalaa vastaan, kun noin rumasti pilkkaat Jumalan omalla sormellaan kirjoittamaa sapattikäskyä!
      Missä päin Raamatussa sanotaan, seetä sapatti on sialle? Anna teksti ja jae? Minun Raamatussani lukee näin:"seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti" - siis ei sian, niin kuin hellutalaisena pilkkaat, vaan Herran, sinun Jumalasi, sapatti, jota todelliset Jumalan lapset pyhittävät, koska he kunnioittavat Jumalaa, eivät sikaa. Jeesuskin antoi 2000 sian hukkua järveen, vaikka oli muuten tarkka ruuan suhteen. Hyvä Jeesus haluaa meidän pysyvän terveinä eikä syövän sianlihaa.

      • Joonkumma

        Nyt adventisti ei tiedä edes missä ajassa ja missä maassa hän elää.


      • pyhpyh2347982347
        Joonkumma kirjoitti:

        Nyt adventisti ei tiedä edes missä ajassa ja missä maassa hän elää.

        Eli sinun mukaasi tämä maailma on Jumalan yläpuolella. Tuollainen on epäjumalanpalvontaa.


    • nöhnöh

      Missä muka sianlihan syönti Raamatussa kielletään?

      • pyhpyh923874982374

        3. Moos. 11:7; 5. Moos. 14:8; Jes. 66:17


    • kirjoitettuon

      Tässä: "jotka syövät sianlihaa ja muuta inhottavaa sekä hiiriä, niistä kaikista tulee loppu, sanoo Herra."Jes.66:17

    • NoFound

      En ole löytänyt Raamatusta vuosilukua "1844", että Kristus "...hän ryhtyi suorittamaan sovittavan palvelutyönsä toista ja viimeistä vaihetta.." ?? "... Profeetallisen 2300 päivää käsittävän ajanjakson lopussa vuonna 1844 hän ryhtyi suorittamaan sovittavan palvelutyönsä toista ja viimeistä vaihetta, jota ylipapin toiminta maanpäällisen pyhäkön kaikkeinpyhimmässä esikuvasi..." En ole löytänyt Raamatusta myöskään ilmoitusta "tutkivasta tuomiosta"?

      Sen kyllä olen löytänyt että Jumalan sovitustyö Kristuksessa tapahtui kertakaikkisena , eikä siinä mitään "toista vaihetta" ole.

      https://www.adventist.fi/uskon-piirteet/lopun-aika/jeesuksen-tyo-taivaallisessa-pyhakossa/

      "...Taivaassa on pyhäkkö, todellinen pyhäkköteltta, jota ei ole pystyttänyt ihminen vaan Herra itse. Siinä Kristus suorittaa pappispalvelusta meidän hyväksemme. Hän tekee uskoville mahdolliseksi saada hyväkseen hänen sovitusuhrinsa, jonka hän uhrasi ristillä ainutkertaisesti kaikkien puolesta. Hänet asetettiin virkaansa meidän suureksi ylipapiksemme taivaaseenastumisensa yhteydessä, jolloin hän myös aloitti papillisen välitystyönsä, jota ylipapin toiminta maanpäällisen pyhäkön pyhässä esikuvasi. Profeetallisen 2300 päivää käsittävän ajanjakson lopussa vuonna 1844 hän ryhtyi suorittamaan sovittavan palvelutyönsä toista ja viimeistä vaihetta, jota ylipapin toiminta maanpäällisen pyhäkön kaikkeinpyhimmässä esikuvasi.

      Tämä työ liittyy taivaalliseen oikeudenkäyntiin, tutkivaan tuomioon, joka on osa kaiken synnin lopullisesta hävittämisestä, mistä muinaisen heprealaisen pyhäkön puhdistaminen suurena sovituspäivänä oli esikuva. Tuossa esikuvallisessa toimituksessa pyhäkkö puhdistettiin eläinuhrien verellä, mutta taivaalliset puhdistetaan Jeesuksen veren täydellisellä uhrilla. Tutkiva tuomio paljastaa taivaallisille olennoille, ketkä kuolleista nukkuvat Kristuksessa kuoleman unta ja sen vuoksi ovat hänessä katsottava arvollisiksi saamaan osan ensimmäisessä ylösnousemuksessa. Se myös osoittaa, ketkä elävistä pysyvät Kristuksessa, noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen ja ovat sen vuoksi hänessä valmiit muutettaviksi hänen iankaikkiseen valtakuntaansa..."

      Kol.2:8. "..Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen. 9. Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti, 10. ja te olette täytetyt hänessä, joka on kaiken hallituksen ja vallan pää, 11. ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: 12. ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista. 13. Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset, 14. ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. 15. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.

      16. Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, 17. jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen. 18. Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama 19. eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua..."

      • pyhpyh2347923748932

        Sinä et sitten osaa lukea.


    • 1234567---

      Tuomioiota on tullut sapatin johdosta !
      Laodikean kirkolliskokouksessa 364 jKr. Jumalan oikean sapatin viettäjät julistettiin pannaan. Canon alkaa: Kristittyjen ei tule seurata juutalaisuutta lepäämällä sapattina, vaan heidän on työskenneltävä tuona päivänä, mieluummin kunnioittaen Herran päivää, ja jos voivat levättävä silloin kristittyinä. Mutta jos joku havaitaan olevan juutalaisuuden kannattaja, julistettakoon hänet pannaan, eroon Kristuksesta. - Index Canonum.

      Jumala on Korkein kaikkien ihmisten yäpuolella myöskin Paavalin yläpuolella. Jumala kirjoitti omalla sormellaan sapattikäskynkin "MUISTA",

      Sapatti on Jumalan merkki. . . 2.Moos.31:13. Puhu Israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, SILLÄ SE ON MERKKINÄ meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, TIETÄÄKSENNE, ETTÄ MINÄ OLEN HERRA, JOKA PYHITÄN TEIDÄT.

      Jeesus sanoi: Sapatti on asetettu ihmista varten, näinollen JUMALA PYHITTÄÄ SAPATIN PYHÄNÄPÄIVÄNÄ PITÄVÄT.

      Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa.

    • NoFound

      Kol.2:8."... Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen. 9. Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti, 10. ja te olette täytetyt hänessä, joka on kaiken hallituksen ja vallan pää, 11. ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: 12. ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista. 13. Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset, 14. ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. 15. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.

      16. Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, 17. jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen. 18. Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama 19. eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua. 20. Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: 21. "Älä tartu, älä maista, älä koske!" 22. - sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta -ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? 23. Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi..."

      Matt.12:1."..Siihen aikaan Jeesus kulki sapattina viljavainioiden halki; ja hänen opetuslastensa oli nälkä, ja he rupesivat katkomaan tähkäpäitä ja syömään. 2. Mutta kun fariseukset sen näkivät, sanoivat he hänelle: "Katso, sinun opetuslapsesi tekevät, mitä ei ole lupa tehdä sapattina". 3. Niin hän sanoi heille: "Ettekö ole lukeneet, mitä Daavid teki, kun hänen ja hänen seuralaistensa oli nälkä, 4. kuinka hän meni Jumalan huoneeseen, ja kuinka he söivät näkyleivät, joita ei hänen eikä hänen seuralaistensa ollut lupa syödä, vaan ainoastaan pappien?

      5. Tai ettekö ole lukeneet laista, että papit sapattina pyhäkössä rikkovat sapatin ja ovat kuitenkin syyttömät? 6. Mutta minä sanon teille: tässä on se, joka on pyhäkköä suurempi. 7. Mutta jos tietäisitte, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria', niin te ette tuomitsisi syyttömiä. 8. Sillä Ihmisen Poika on sapatin herra."..."

      Room.5:1."..Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, 2. jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo. .."

      Gal.5:13."... Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa. 14. Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi". 15. Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa, ettette toinen toistanne perin hävitä. 16. Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä. 17. Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte.

      18. Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla. 19. Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus, 20. epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot, 21. kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa. 22. Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen. 23. Sellaista vastaan ei ole laki. .."

      • 1234567---

        Sunnuntai on ihmiskäsky pyhäksi, ja pedonmerkki.

        Jumalan antama sapatti on Jumalan merkki. Jumala pyhittää sapatin pyhittäjät.


      • kysynpävaa

        Kol. 2:16,17) Todistavatko nämä jakeet ettei kristittyjen tule enää viettää sapattia ?
        Kuten aina asiayhteys on ratkaiseva. Paavali kirjoittaa kolossalaisille, jotka noudattivat lukuisia ihmisten laatimia sääntöjä. Mitä kolossalaiset sitten tekivätkin, Paavali ei moittinut heitä kuuliaisuudesta kymmenen käskyn laille. Metodisti Adam Clarke kirjoitti:"MIkään ei viittaa siihen, että kristinuskon tulo olisi kumonnut sapatin tai tehnyt sen moraalisesti tarpeetomaksi".


      • pyhpyh2374923874
        kysynpävaa kirjoitti:

        Kol. 2:16,17) Todistavatko nämä jakeet ettei kristittyjen tule enää viettää sapattia ?
        Kuten aina asiayhteys on ratkaiseva. Paavali kirjoittaa kolossalaisille, jotka noudattivat lukuisia ihmisten laatimia sääntöjä. Mitä kolossalaiset sitten tekivätkin, Paavali ei moittinut heitä kuuliaisuudesta kymmenen käskyn laille. Metodisti Adam Clarke kirjoitti:"MIkään ei viittaa siihen, että kristinuskon tulo olisi kumonnut sapatin tai tehnyt sen moraalisesti tarpeetomaksi".

        Juuri niin. Kolossalaiskirjeessä Paavali puhuu vuosisapateista eikä viikkosapatista. Paavalihan olisi väärä profeetta, jos hän sanoisi, että kymmentä käskyä saa rikkoa. Vaan sellaista hän ei missään väitä.


    • sapatinrauhaa

      Kolossolaiskirjeessä Paavali kieltää ketään tuomitsemasta niitä, jotka pyhittävät sapatin. "Älköön siis kukaan teitä tuomitko ... sapatin johdosta..." . Voimme siis riemumielin pyhittää sapatin, koska sen vietosta ei saa ketään tuomita.

      • Laskuntulos

        Toraisti valehtelee taas. Kerro kristittyt vai jumalattomat tuomitsivat sapatin viettäjät ko Raamatun paikassa?


      • pyhpyh9u23479237894
        Laskuntulos kirjoitti:

        Toraisti valehtelee taas. Kerro kristittyt vai jumalattomat tuomitsivat sapatin viettäjät ko Raamatun paikassa?

        Olette molemmat väärässä. Paavali ei puhu viikkosapatista tuossa yhtään mitään. Hän puhuu vuosisapateista.


    • iloHerrassa

      Sapatti on ilon päivä "silloin on ilosi Herrassa" Jes.58. "Minä ilahdutan heitä rukoushuoneessani" Tämä ilon lupaus sisältyy sapattiin, tule siksi iloitsemaan Herrassa sapattina : )

      • Usko.Toivonen

        On hyvä jos edes yhtenä viikonpäivänä voi iloita Herrassa, mutta paljon jää ilosta puuttumaan, jos ilo Herrassa on noin harvoin.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        41. Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
        ( Apt. 5. )


    • kysynpävaa

      Tutkivasta tuomiosta olen kuullut muitenkin puhuvan, viimeksi Lohjan-Vivamossa sunnuntai saarnassa.

    • uteliasuskova

      No minäpä menen tänä sapattina kirkkoon ja kuuntelen, mitä siellä puhutaan. Kerron sitten kun tulen takaisin.

      • saarnan.aihe

        No kerro ?


    • uteliasuskova

      Tulipa narautettua adventtikirkon ovea ja hyvä oli saarna Jeesuksesta syntisten Vapahtajana ja raamattutuntiin saivat kaikki osallistua. Joku veli johti tutkistetua Ilmestyskirjan kuudennesta luvusta ja monet kommentoivat penkistä käsin luettuja jakeita. Opin paljon uutta ja tulin siunatuksi.
      Pudotin sopivan setelin kolehtiinkin evankeliumin eteenpäin viemiseksi tuonkin kirkon kautta.

    • ihmiskäden_sormi

      Adventtikirkon evankeliumi on sapatin pelastavan voiman julistamista. Adventistien opin mukaan Jeesus ei olekaan voimallinen pelastamaan, vaan pitää viettää heidän oppinsa mukaista sapattia, niin pelastuu. Jos taas koskee possunlihaan, niin olet menossa suoraan helvettiin.

      • pyhpyh23479283478923

        Valehtelet. Jeesus sanoi, että hän on sapatin Herra.


    • totuuskirkastuu

      Ihmiskäden sormi puhuu oman mielikuvituksensa mukaan omiaan eikä pysy touudessa. "Joka sanoo: "Minä tunnen hänet, mutta ei pidä hänen käskyjänsä, se on valehtelija, ja totuus ei ole hänessä."1Joh.2:4

    • Kymmenessä käskyssä meidän käsketään pyhittää viikon seitsemäs päivä, sapatinpäivä. Kertokaa missä kohtaa Raamattua Jeesus opettaa, että saamme rikkoa kymmentä käskyä? Onko kymmenen käskyä vain juutalaisille? Jo luomisviikolla Jumala pyhitti ja siunasi sapatinpäivän, ennen kuin maailmassa oli ainuttakaan juutalaista. Joten on naurettavaa väittää, että sapatti on vain juutalaisille.

    • ihmiskäden_sormi

      Valhejuutalaisten opin mukaan Jeesus ei ole voimallinen pelastamaan ketään, vaan tarvitaan omia tekoja ja käskyjen täyttämistä.
      Tässä kristitty.net oppia:
      Niin, Raamatun mukaan aviorikoksessa sekä mies että nainen on surmattava. Problem?

      Sinäkö olet siis sitä mieltä että tämä lakipykälä tulee ottaa käyttöön nykyaikana Suomessa? Suora vastaus: Kyllä vai Ei?

      Kyllä. Ehdottomasti. Se on Tooran suora käsky, ja Jeesus sanoi, että hän ei tullut kumoamaan Tooraa ja että Toorasta ei katoa pieninkään piirto.

      Israelissa. Kyllä he minun nähdäkseni toimivat väärin, jos eivät laissaan määrää kuolemanrangaistusta Toorassa selvästi säädetyllä tavalla.

      ja että hän ei tullut kumoamaan Tooraa, joten Jeesuksen mukaan ainuttakaan Tooran käskyä kivittää vakavista rikoksista ei ole kumottu Uudessa testamentissa.

      Alkoholin kohtuukäyttö ei huumaa ketään. Missään kohtaa Raamattua ei kielletä nauttimasta viiniä.

      Jos Toora ei ole sinun sydämessäsi, et ole uudessa liitossa.

      Enkä minä tupakoi, minä käytän sähkötupakkaa, mikä on täysin eri asia.

      Antaa luvan. Nikotiini on täysin vaaraton ja haitaton aine.

      • 1234567---

        Ei tarvita omia tekoja ! Jumala pyhittää sapatin pyhänäpäivänä pitävät. Sapatti on Jumalan merkki.


      • YlistysHerralle1

        Nikotiinin haitoista voi lukea netistä ja samoin, mitä alkoholi tekee ihmisessä, jos et löydä niin voin etsiä ne sinulle.


      • pyhpyh92347923847

        "Niin, Raamatun mukaan aviorikoksessa sekä mies että nainen on surmattava. "

        Jumala toteuttaa tuon tuomion helvetin tulella.


    • Jeesuonoikeatie

      Eikö se riitä, että Jeesus vietti sapattia ja Jeesus on tie, totuus ja elämä, niin luonnollisesti jokainen Jeesus-tiellä vaeltava pyhittää sapatin?

    • Jeesusonhyvä

      "Aabraham uskoi Jumalaa ja se luettiin hänelle vanhurskaudeski." Tämä osoittaa sen, että hän ei vain uskonut Jumalaan vaan Jumalaa, eli totteli myös Luojan jo Eedenissä antamaa sapattikäskyä, jota myös Jeesus totteli, kun hän sanoi: "Minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan."
      Kyllä Jeesus on hyvä, kun hän antaa meille kokonaisen päivän, jonka Jumala on siunannut ja meidän ei silloin tarvitse muuta kuin levätä. Tuntuu suorastaan käsittämättömältä, miten vastenmielisenä myrkkynä jotkut kokevat tämän Jumalan lahjan ihmisisille. Tulee mieleen väkisinkin ajatus, että onko jokin pahasti pielessä Luojan ja luodun välillä, kun Luojan levon lahjaan suhtadutaan vihamielisen torjuvasti. Eikö silloin ylenkatsota ja pilkata itse lahjan antajaa eli Jumalaa (nimittämällä hänen lahaansa "sikasapatiksi" niin kuin joku hurskas helluntalainen tällä palstalla)?

    • ihmiskäden_sormi

      Adventisti valehtelee taas kerran päin silmiä. Missä jakessa on tuo mainitsemasi sapttikäsky? "totteli myös Luojan jo Eedenissä antamaa sapattikäskyä".
      Minun Raamatussani lukee: Herra Jumala käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, mutta hyvän-ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman".
      Onka tämä muka sapattikäsky?

      • pyhpyhu234y23984789

        Kuvitteletko sinä, että kymmenen käskyä ei ole ikuinen, vaikka Raamattu niin sanoo?

        Mitä lakia Aabraham sittem noudatti, kun hänestä sanotaan: "Aabraham kuuli minua ja noudatti, mitä minä noudatettavaksi annoin, minun käskyjäni, säädöksiäni ja opetuksiani." (1. Moos. 26:5)

        Ihan selvää sanaa. Aabraham oli sapatinviettäjä.


    • Jeesusonhyvä

      Ihminen heti luomisen jälkeen astui sapatin lepoon, sai kokonaisen päivän seurustella kasvoista kasvoihin Luojansa kanssa. Tämä Luoja oli Jeesus, joka lunastustyönsä jälkeen lepäsi haudassa. Näin sapatti on sekä luomisen että lunastuksen pyhä muistomerkki, jota Jumalan kansa iloiten viettää jo nyt tässä lopun ajassa ja kerran halki ikuisuuden. Kyllä Jeesus on hyvä, kun hän antoi meille sapatin muistuttamaan meitä siitä, että emme ole kehittyneet pikuhiljaa kalasta ja apinasta, vaan Jumala on luonut meidät omaksi kuvakseen ja Jeesuksen verellä lunastanut meidät synneistämme Golgatan ristillä. Siksi paholainen vihaa sapattia, koska se kertoo Jumlalasta Luojana ja Jeesuksesta Lunastajana. Onneksi on kymmeniä miljoonia kristittyjä, joiden silmät Pyhä Henki on jo avannut näkemään totuuden ja kiitos Herran, lisää tulee kiihtyvällä vauhdilla! Kyllä Jeesus on hyvä!

      • Usko.Toivonen

        Ajatteletko, että paholainen vihaa eniten sapattia?

        Jääkö se, millä Jeesuksen pyhät ovat kalliisti lunastettuja, Kristuksen verellä.
        Nostatko sapatin Kristuksen sovitusveren rinnalle?

        28. Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.
        ( Apt. 20. )

        Kun julistat kymmeniä miljoonia, niin julistat ulkokultaisuutta, kymmenien miljoonien oppisi edustajien paremmuutta oppisi kautta.
        Et Herran Jeesuksen sovitusveren ansiota, vaan edustamasi sapatti-opin ansiota.

        Ulkokultaisuus on kadottava synti.


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Ajatteletko, että paholainen vihaa eniten sapattia?

        Jääkö se, millä Jeesuksen pyhät ovat kalliisti lunastettuja, Kristuksen verellä.
        Nostatko sapatin Kristuksen sovitusveren rinnalle?

        28. Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.
        ( Apt. 20. )

        Kun julistat kymmeniä miljoonia, niin julistat ulkokultaisuutta, kymmenien miljoonien oppisi edustajien paremmuutta oppisi kautta.
        Et Herran Jeesuksen sovitusveren ansiota, vaan edustamasi sapatti-opin ansiota.

        Ulkokultaisuus on kadottava synti.

        Sapattikäsky on Jumala omalla sormellaan kirjoittanut "MUISTA".... Jumala pyhittää sapatin pyhänäpäivänä pitävät.


      • pyhpyh234723478923
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Ajatteletko, että paholainen vihaa eniten sapattia?

        Jääkö se, millä Jeesuksen pyhät ovat kalliisti lunastettuja, Kristuksen verellä.
        Nostatko sapatin Kristuksen sovitusveren rinnalle?

        28. Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.
        ( Apt. 20. )

        Kun julistat kymmeniä miljoonia, niin julistat ulkokultaisuutta, kymmenien miljoonien oppisi edustajien paremmuutta oppisi kautta.
        Et Herran Jeesuksen sovitusveren ansiota, vaan edustamasi sapatti-opin ansiota.

        Ulkokultaisuus on kadottava synti.

        "Ajatteletko, että paholainen vihaa eniten sapattia?"

        Jeesus on sapatin Herra, joten kyllä. Sapatin kieltäminen on Jeesuksen kieltämistä.


    • Jeesusonhyvä

      Usko Toivonen. Kyllä Jeesuksen sovintoveri on numero ykkönen eikä nuo 35 miljoonaa sapattia pyhittävää kristittyä turvaa pelastuksessaan mihinkään muuhun, kun Jeesuksen sovintovereen, joka tuo peastuksen ja vanhurskauden jokaiselle, joka tuohon veren ansioon turvaa. Tästä lahjaksi saatavasta armosta ja pelastuksesta kiitollisena pyhitämme Jumalan sapatin mielluummin kuin ihmisen asettaman auringon päivän (sunday). Jeesus on niin hyvä, että häntä kannattaa seurata ja kunnioittaa, koska hän vuodatti verensä syntiemme sovitukseksi.

      • Usko.Toivonen

        Ja miksipä sitten korotat tietyn oppijärjestön jäsenet muita korkeammalle?

        Se on ulkokultaisuutta, mikä on kadottava synti.

        Onko niin, että nämä mainitsemasi 35 miljoonaa ajattelevat kaikki kuten sinä.
        Silloin hekin ovat ulkokultaisia, itsensä korottajia, itsensä ylentäjiä.

        Ja joka itsensä ylentää, se alennetaan.

        Joten vihaako paholainen sapattia, vai Jeesuksen sovitusverta?

        Jumala pyhittää ihmisiä joka päivä.

        Kuinka muuten pyhität sapattia, ajatko esim. autolla, tai matkustako julkisissa kulkuneuvoissa sapattina? Mitä sapattisäännöksiä tarkalleen ottaen noudatat?


      • pyhpyh239847923478
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Ja miksipä sitten korotat tietyn oppijärjestön jäsenet muita korkeammalle?

        Se on ulkokultaisuutta, mikä on kadottava synti.

        Onko niin, että nämä mainitsemasi 35 miljoonaa ajattelevat kaikki kuten sinä.
        Silloin hekin ovat ulkokultaisia, itsensä korottajia, itsensä ylentäjiä.

        Ja joka itsensä ylentää, se alennetaan.

        Joten vihaako paholainen sapattia, vai Jeesuksen sovitusverta?

        Jumala pyhittää ihmisiä joka päivä.

        Kuinka muuten pyhität sapattia, ajatko esim. autolla, tai matkustako julkisissa kulkuneuvoissa sapattina? Mitä sapattisäännöksiä tarkalleen ottaen noudatat?

        Sinut alennetaan alimpaan helvettiin Jumalan vihollisena, ellet tee parannusta.


    • kamina_kuumaksi

      Adventistien opin mukaan kuitenkin sapatti on ennen Jeesusta ja Jeesus ei pelasta ketään, vaan sapatin vietto pelastaa. "kiitollisena pyhitämme Jumalan sapatin mielluummin kuin ihmisen asettaman auringon päivän (sunday)".
      Adventistit osaavat valehdella. Miksi he eivät käytä sunnuntaista nimitystä: "viikon ensimmäinen päivä"? Tai vastaavasti sapatista nimitystä lauantai? Lauantaista voi käyttää myös nimitystä Saturnuksen päivä.
      Miksi joku päivä pitää ylipäätään pyhittää? Sillä Sanassa on kirjoitettu: Kaikki on puhdasta puhtaille; mutta saastaisille ja uskottomille ei mikään ole puhdasta, vaan heidän sekä mielensä että omatuntonsa on saastainen.
      Adventistien omatunto on saastainen .

      • kysynpävaa

        Kun puhut advareista tarkoitatko että kaikki advarit ovat samanlaisia lakihenkisiä ?
        Eikö lakihenkisiä löydy kaikista suunnista ?


    • Jeesusonhyvä

      Ei se ole ulkokultaisuutta, vaan syvää sydämmen nöyryyttä, että kulkee samoja jalanjälkiä kuin Jeesus, joka meni sapattina synagoogaan ja teki hyvää apua tarvitseville, paransi sairaita ja ajoi ulos riivaajia. Suurimman osan Raamatussa kerrotuista ihmeistä Jeeesus teki nimenomaan sapattina, koska Jeesus on niin hyvä, että auttaa ja siunaa meitä omana pyhäpäivänään. Heparealsikirje sanoo, että "Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti." 13:8 Jos Jeesus siunasi ihmisiä 2000 vuotta sitten, niin hän tekee sitä sanansa lupauksen mukaan tänäänkin ja halki iankaikkisuuksien, kun Jumalan kansa kokoontuu joka viikko sapattina kumartaen rukoilemaan Herraa. Jes.66:23 Kyllä Jeesus on hyvä, hallleluja!

    • Joonkumma

      Osaatko sinä kirjoittaa edes yhtä kommenttia, jossa ette kehuskelisi ja ylistäisi epäjumalaasi, sapattia?
      Sydämen kyllyydestä suu puhuu. Sinun sydämessesi on epäjumala, sapatti.
      Jeesus teki kaikenlaista sapattina. koska sapatti oli viikon ainoa vapaapäivä. Ihmiset olivat muutoin töissä. Etkö ymmärrä normaalia elämää???

      • 1234567---

        Sapatti on Jumalan merkki. Jumala pyhittä sapatin pyhänäpäivänä pitävät.


      • Kerro miten Jumalan pyhä, vanhurskas ja hyvä käsky voi olla epäjumala?


      • tarkennusta.kiitos
        1234567--- kirjoitti:

        Sapatti on Jumalan merkki. Jumala pyhittä sapatin pyhänäpäivänä pitävät.

        Annatko raamatunkohdan jossa sanotaan Jumalan pyhittävän sen pakanan joka pitää sapatin pyhänä päivänä ja mitä pyhittäminen käytännössä tarkoittaa ?


      • tarkennusta.kiitos kirjoitti:

        Annatko raamatunkohdan jossa sanotaan Jumalan pyhittävän sen pakanan joka pitää sapatin pyhänä päivänä ja mitä pyhittäminen käytännössä tarkoittaa ?

        Ai näin sanotan missään kohtaa Raamattua. Raamattu sanoo, että Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän, siksi sapatti on pyhä. Kymmenessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä, ja Raamattu lupaa, että ne ovat siunattuja, jotka pitävät käskyt.

        Pakanoista puhutaan mm. tässä kohtaa:

        "Älköön sanoko muukalainen, joka on liittynyt Herraan: "Herra erottaa minut peräti kansastansa", älköönkä kuohittu sanoko: "Minä olen kuiva puu". Sillä näin sanoo Herra: Kuohituille, jotka pitävät minun sapattini ja valitsevat sen, mikä minulle otollista on, ja pysyvät minun liitossani, heille minä annan huoneessani ja muurieni sisällä muistomerkin ja nimen, joka on poikia ja tyttäriä parempi; minä annan heille iankaikkisen nimen, joka ei häviä. Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi." (Jes. 56:3-7)

        Tässä ei puhuta pyhittämisestä, mutta on selvää, että sapatin viettäjille tulee suuri siunaus.

        Pyhittäminen tarkoittaa käytännössä Herralle erottamista. Teet siis eron saastaisen ja pyhän välillä, erotat arkipäivät sapatista, niin että sapatti on Jumalalle erotettu päivä.


    • Jeesusonhyvä

      Sapattihan on tämän viestiketjun aihe. Miksi ei siis saisi puhua otsikkoon liittyvästä asiasta, vaan pitäsisi puhua asian vierestä? Kyllä Jeesus on hyvä ja hänestä ja hänen lahjastaan on ilo kertoa : )

    • kamalaaaa

      Niin Jeesus on sinulle asian vierestä puhumista. Sinun todellinen jumala on sapatti.

    • Kymmenessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä, viikon seitsemäs päivä. Kertokaa missä kohtaa Raamattua sanotaan, että saamme rikkoa kymmentä käskyä?

      • NiinMissä

        Kerro missä kohtaa uutta Testamenttia sanotaan, että täytyy viettää sapattia lauantaisin.


      • NiinMissä kirjoitti:

        Kerro missä kohtaa uutta Testamenttia sanotaan, että täytyy viettää sapattia lauantaisin.

        Käsittääkseni kristittyjen Raamattuun kuuluu sekä Uusi että Vanha testamentti. Ja sapatti käsketään pyhittää kymmenessä käskyssä, joten kerro nyt vain, missä kohtaa Vanhaa tai Uutta testamenttia käsketään rikkomaan kymmentä käskyä?

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että ainoastaan ne käskyt koskevat meitä, jotka on toistettu Uudessa testamentissa? Sapattikäsky on annettu kyllin selvästi toisessa Mooseksen kirjassa ja toistettu viidennessä, joten miksi ihmeessä se pitäisi toistaa vielä kolmannenkin kerran?

        Mutta kas vain, koska kerran kaipaat jakeita Uudesta testamentista, voin sinulle sellaisenkin antaa.

        "Niin pysyy Jumalan kansalle sapatin pitäminen" (Hepr. 4:9)

        Tämä on minun oma käännös alkukielen mukaan. Molemmat suomenkieliset käännökset puhuvat tulevasta sapatin levosta, vaikka tässä ei kreikassa ole mitään futuuria, eikä puhuta sanaakaan mistään ihmeen levosta.


    • Jeesusonhyvä

      En minä sapattia palvo, vaan Jumalaa sapattina, jonka Jumala on siunannut ja pyhittänyt. Kyllä Jeesusta kannattaa kehua, sillä Jeesus on todella hyvä ja häntä kannattaa seurata sapattinakin jumalanpalvelukseen.

    • kaikkinapäivinä

      Siitä olemme kaikki samaa mieltä, että Jeesus on hyvä!

    • ihmiskäden_sormi

      Jaa, sinulla ei sitten ole muulloin asiaa Jumalalle kuin yhtenä päivänä "Jumalaa sapattina, jonka Jumala on siunannut ja pyhittänyt".
      Sano nyt, onko Jumala jotenkin ja jossain kironnut muut viikon päivät?

      Sinusta on kirjoitettu: Kaikki on puhdasta puhtaille; mutta saastaisille ja uskottomille ei mikään ole puhdasta, vaan heidän sekä mielensä että omatuntonsa on saastainen.

      Jos pidät jotain epäpyhänä, niin sinun mielesi että omatuntosi on saastainen.

      Sanassa on kirjoitettu: Kavahtakaa epäjumalia. Sapatti ja myös sika ja ellen ovat epäjumalia.
      Kenenkään Jeesuksen seuraajan paikka ei ole launataina istua adventiseurakunnan baabelin-sekoitus jumalan palveluksessa. Adventismi on sekoitettu lähde.

      • kysynpävaa

        Oleko tavannut advareita vai oletko ex-advari vai mistä tunnet advarit ?


      • Olen samaa mieltä, että kenenkään uskovan ei tule käydä adventtikirkossa, koska he ovat harhaoppisia, opettavat, että Toora muka on kumottu.

        Kerro missä kohtaa Raamattua käsketään pyhittämään mikään muu päivä kuin sapatinpäivä?`Kerro miten Jumalan pyhän käskyn noudattaminen muka voi olla epäjumalanpalvontaa?


      • kysynpävaan
        Kristitty.net kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että kenenkään uskovan ei tule käydä adventtikirkossa, koska he ovat harhaoppisia, opettavat, että Toora muka on kumottu.

        Kerro missä kohtaa Raamattua käsketään pyhittämään mikään muu päivä kuin sapatinpäivä?`Kerro miten Jumalan pyhän käskyn noudattaminen muka voi olla epäjumalanpalvontaa?

        Oletko känyt joskus adventtikirkossa ?


    • Jeesusonhyvä

      Jumala itse tekee erotuksen kuuden työpäivän ja sapatin välillä. Huomaa, mitä Jumala sanoo profettansa välityksellä: "Näin sanoo Herra...esipihan portti...olkoon suljettuna KUUSI TYÖPÄIVÄÄ, mutta SAPATINPÄIVÄNÄ se avattakoon..."Hes.46:1 Jumala tekee selvän eron työpäivien ja pyhän sapatin välillä.
      Ja Jumala sanoo ihmiskäden sormelle näin: "Mikä on minulle pyhitetty, sitä sinä halveksit, minun sapattini sinä rikot."Hes. 22:8

      Mutta Jeesus on niin hyvä, että katumalla ja hylkäämällä syntisi voit Jeesuksen veren tähden saada syntisi anteeksi ja voit saada uuden Hengen sisimpääsi, niin että vaellat minun käskyjeni mukaan (siis pyhität myös sapatin) noudatat minun oikeuksiani ja pidät ne Hes.36:27 Kyllä Jeesus on sen arvoinen, että Jeeusta kannattaa seurata myös sapattina, koska Jeesus on niin hyvä.

    • peukut

      Hyvä, kun sinä korotat Jeesusta kaikessa, myös sapatin pyhittämisessä.

    • Haluaisiko joku vihdoinkin kertoa, missä kohtaa Raamattua sanotaan, että saamme rikkoa kymmentä käskyä?

    • Joonkumma

      Kristitty.net sano sinä ensin, missä kohtaa Suomen lakia sanotaan, että saamme rikkoa Venäjän lakeja?

      • Ovatko kymmenen käskyä Venäjän lakeja? Kymmenen käskyäkö eivät kuule meille?


    • 12345678-

      Jeesus vietti sapattia ja niin tekevät oikeat Jumalan lapset tänäkin aikana.

      • feikkaajalle

        Jeesus olikin juutalainen. Suomlainen adventisti ei ole muutakuin feikki juutalainen.


    • lupausten_perillinen

      12345678-, minä vietän sapattia joka päivä, siis olen oikea kristitty.
      Mutta keitä ovatkaan obeliski-ellenin palvojat?

    • 12345678-

      Ei sapattia voi viettää joka päivä, koska sapatti on vain kerran viikossa. Ei se auta, jos omaatuntoaan rauhottaakseen yrittää epätoivoisesti vakuutella itselleen, että nyt on sapatti, vaikka onkin joku muu viikon kuudesta työpäivästä. Jumala siunasi sapatinpäivän jo Eedenissä eikä tuota siunausta ole muille päiville annettu samanlaisena, vaikka kuinka yrittäisi joka päivä sapattia viettää, sillä oikea sapatti on ja pysyy lauantaina.

      • 1234567---

        12345678- Sinähän lähentelet minun nimimerkkiäni. Eroittakaa kuitenkin meidät toisistamme, sillä minun nimimerkkini on 1234567---


    • hyvääsapattia

      Oikea sapatti alkaa jo perjantai-iltana ja päättyy luantai-iltana. "Illasta iltaan pitäkää tämä sapatti."3Moos.23:32

    • hyvääsapattia

      "niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva... Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon" Hpb.4:9,11

    • 12345678-

      Aamen

    • kysynpävaan

      "Ja muukalaiset (siis ei juutalaiset, vaan pakanat), jotka ovat liittyneet Herraan (eli uudestisyntyneet ja kasteella käyneet), palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä (siis Jeesusta), ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, JOTKA PITÄVÄT SAPATIN, eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani:"Jes.56:6. Oletko sinä uudestisyntynyt ja kasteella käynyt Herran palvelija? Pidätkö sinä sapatin pyhänä ja pysytkö sinä Jumalan liitossa?

      • Laskuntulos

        Kysynpävaan voi viettää sapatin synnittömästi, kun vääräuskoiset tekevät sähkön valaistukseen ja lämmitykseen sapattinakin.
        Toraistit tarvitsevat vääräuskoisia, jotta he voisivat elää synnittömästi ja pelastuisivat!


      • vääristelijälle

        Melkoista vääristelyä nimimerkiltä Kysympävaan. Uudenliiton uskovat eivät ole muukalaisia.

        Ef 2: 17- 19
        17 Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat;
        18 sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä HENGESSÄ Isän tykö.
        19 Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,

        Joh 7:39: Mutta sen hän sanoi HENGESTÄ, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.


    • lupausten_perillinen

      Voisitteko myös viettää sitä jumalaanne päivää, sapattia? Minä vietän sapattia joka päivä, onko se kielletty?
      Menkää vaikka sinne obeliskin juurelle kumartamaan epäjumalaanne. Minulle kuuluu uskonvapaus. Eikä teillä epäjumalanpalvojilla ole mitään oikeutta tuomita minua.
      Teissä on paha henki, joka pakottaa vouhkaamaan sapatista ja sioista ja pedon merkeistä.

    • uteliasuskova

      Sain paljon hyvää opetusta tänään sapattikirkossa, tosin toisessa kuin viikko sitten sapattina. Tuo Ilmestyskirja, jota siellä tutkitaan systemaattisesti, kiehtoo minuakin siinä määrin, että on tarkoitus käydä kuulemassa joka sapatti raamattutunteja ainakin hemi-maaliskuun ajan, jolloin sanovat saavansa Ilmestyskirjan käytyä loppuun.

      • kuultuon

        Kyllä adventisteilla on kirkas evankeliumi, vaikka sapattitia pyhittävätkin. Pelastus on heillä kuitenkin yksin Jeesuksen täytetyssä työssä Golgatalla ja sitä he korostavat sapattinakin.


    • anonyymi_EAK

      Paljolta pahalta ja ahdistukselta vältyt, jos et avaa adventtiseurakunnan ovea.
      "Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen G. Whitella oli "enkeliopas" uskollisena seuralaisena 26 vuoden ajan. Mutta he eivät kerro sinulle, että hänen henkioppaansa sanomat olivat jatkuvasti ristiriidassa Raamatun kanssa. Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen Whiten huoneessa oli "legioonittain pahoja henkiä" (Manuscript 25, 1910). Eivätkä spa:t kerro sinulle että hän, niin kuin monet spiritistit, koki astraaliprojektioita (kokemus, jossa sielu irtautuu ruumiista)( Life Sketches, p. 319). Ja he eivät varmasti kerro sinulle, että yhdessä hänen "inspiroidussa" unessaan, Ellen White oli yhteydessä kuolleeseen mieheensä, sai neuvoja häneltä, ja teki liiton
      hänen kanssaan - toisin sanoen, hän oli sekaantunut yhteyden ottoon ja neuvon kysymiseen
      kuolleelta henkilöltä."
      Lainaus entisen adventistin kotisivuilta.

      • 1234567---

        En vilkasekkaan entisten adventistin kotisivua !


    • uteliasuskova

      Höpö höpö. Raamattutunnilla puhuttiin puhtaasti Raamatusta ja Ilmestyskirjan vaikeita kohtia valaistiin muilla selvillä Raamatun jakeilla, jotka avasivat Ilmestyskirjan vaikeaselkoisia kuvauksia ymmärrettävällä tavalla. En ole missään muualla kuullut niin selkeää, loogista ja johdonmukaista Ilmestyskirjan selitystä, kuin kuulin eilen ja edellisenä sapattina adventtikirkoissa. Jos Jumala suo ja elän, niin aivan varmaan menen kuulemaan lisää tulevanakin sapattina.

    • peukalokyytiläinen

      Otakto muitakin kyytiisi?

    • Juu-ei

      sapatin vietossa ole mitään väärää. Adventisteilla on useimiten parempi raamatunopetus kuin vaikka helluntailaisilla tai uuskarismaattisilla jotka luottaa siihen että, pelkkä kevyt preis gospel ja torontoilmiöt tulee olla kokouksen keskeinen sisältö sitten kepeä puhe johon tulee sijoittaa puujalkavitsejä jotta ihmiset saa nauraa ja taputtaa. Helluntailaiset on pidemmän aikaa menneet väärään suuntaan ne sinne jää keitä tuollainen tekopirteä show meininki miellyttää.

    • uteliasuskova

      Kyllä otin viime sapattinakin neljä muuta ei adventistia kyytiini ja hekin kuuntelivat hyvää opetusta mielellään ja lupasivat tulla ensi sapattinakin mukaan. Itse olen syttynyt tuosta Ilmestyskirjan sanomasta, joka on alkanut avautua adventtikirkossa käydessäni.

    • suosittelen

      Arvo Arasolan kirja "Maailman kohtalon tie" avaa Ilmestyskirjan saloja melko hyvin. Pyydä sellainen , kun seuraavan kerran menet tutkimaan Ilmestyskirjaa.

    • kamalaaaa

      Ellen oli yhteydessä kuolleeseen mieheensä. Adventismissa on kyse riivaajien opista.

      • 1234567---

        Ellen G. WHITE Kirjasta "Suuri Taistelu".
        Jumala on sitäpaitsi nimenomaan kieltänyt kaiken yhteyden vainajien hengiksi tekeytyvien olentojen kanssa. Seurustetu vainajahenkien kanssa oli julistettu kauhistukseksi Herran edessä jne...

        On monia, joilla on kuollut omaisia, niin ovat unessa heidät nähneet, näin ovat muutamat kertoneet. Unia on monenlaisia.

        Keskity sinäkin vaikka kolmannen enkelin varoitussanomaan. On tärkeä tälle ajalle. Käytä aikasi Ilmestyskirjan tutkimiselle.


    • Kymmenessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä. Jo luomisviikolla Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän. Kertokaa nyt vihdoin, missä kohtaa Raamattua sanotaan, että saamme rikkoa kymmentä käskyä?

      • Laskuntulos

        Uudessa testamentissa ei käsketä viettää sapattia, koska sitä et sinäkään voi viettää synnittömästi (sähkön tekeminen).


      • 1234567---
        Laskuntulos kirjoitti:

        Uudessa testamentissa ei käsketä viettää sapattia, koska sitä et sinäkään voi viettää synnittömästi (sähkön tekeminen).

        Sapatti on pyhäpäivä. Sapatin yllä on pyhyys, koska Jumala pyhitti ja siunasi sapatin.


      • Nimimerkki70
        1234567--- kirjoitti:

        Sapatti on pyhäpäivä. Sapatin yllä on pyhyys, koska Jumala pyhitti ja siunasi sapatin.

        Miten sapatin viettäminen näkyy adventistien Jumala suhteessa. Onko esimerkiksi Pyhä Henki jakanut armolahjoja enempi kuin ei sapattia viettäville ?


      • 1234567---
        Nimimerkki70 kirjoitti:

        Miten sapatin viettäminen näkyy adventistien Jumala suhteessa. Onko esimerkiksi Pyhä Henki jakanut armolahjoja enempi kuin ei sapattia viettäville ?

        On suuri armolahja jo sinänsä se, että ymmärtää, että Kymmenenkäskyn laki on kasvattaja Kristukseen. Myöskin, että Jumalan antama sapatti on pyhäpäivä.

        Koska, joka ei pidä Hänen käskyjänsä, ei ole Hänen omansa.


      • Laskuntulos
        Nimimerkki70 kirjoitti:

        Miten sapatin viettäminen näkyy adventistien Jumala suhteessa. Onko esimerkiksi Pyhä Henki jakanut armolahjoja enempi kuin ei sapattia viettäville ?

        Adventistit eivät hyväksy Pyhän Hengen toimintaa seurakunnassaan.
        Armolahjoja ei enää ole. Ne olivat vain alkuseurakunnalle. Kielillä puhumisen he selittävät harhaoppisesti.


    • mistäkenkäpuristaa

      Jos Jumala käskisi tehdä jotaikin sapattina, niin luulisi silloin joidenkin ihmisten kapinoivan sitä tekemistä vastaan, mutta kun Jumala antaa luvan levätä sapattina, niin se ei tunnu kelpaavan millään joillekin uskoville. Miksi???

    • SAPATTIKÄÄNNYTYSTÄ

      ADVENTTIKIRKON KÄÄNNYTYSMETODEISTA

      Käännytystyötä tehdään terveellisellä ruualla houkuttelemalla ja kursseilla.
      Myös rotanlukulla houkutellaan ruualla.

      Tarvitaanko terveellisiin elintapoihin ollenkaan adventismia?

      Löytyyhän niitä lääkkeitä popsivia sairaita adventistejakin.
      Myös mielenalueen ongelmiin ja sairauksiin ei tuo ratkaisua adventismiopin mukainen terveysruokakaan.
      Adventisminhenki saa voimansa sapattikiihkoilusta.

    • kuultuon

      Olen kuullut, että adventistit elävät noin yhdeksän tai kymmenen vuotta muita ihmisiä pidempään ja että heillä on vain murto-osa syöpää, sydäntauteja ja muita sairauksia ympäröivään väestöön verrattuna. Myös oppineisuus on kuulema omaa luokkaansa tuossa ryhmässä, tohtoreita ja insinöörejä kuulema enemmän kuin missään muussa uskonnolisessa yhteisössä. Johtuuko se siitä, että lepäävät sapattina?

      • tämä.pitää.paikkansa

        Kuultu on myös, että he ovat voittaneet Raamatun tietokilpailuja.


    • kamalaaaa

      Adventistit ovat lihallisesti pöhöttyneitä ja valhettelijoita ja epäjumalien palvojia. Samanlaisia kuin koko maailma on pullollaan.
      Tuossahan he pöhötyksessään kerskaavat itsestään. Ovat voittaneet Raamatun tietokilpailuja, varmaan omia ellen-kilpailuja.

    • kirkossakäynyt

      Niin, se taisi olla Suomen Yleisradion järjestämä kansallinen raamattutietokilpailu, jossa pastori Helminen adventtikirkosta veti pisimmän korren ja oli edustamassa Suomea kansainvälisessä raamattutietokilpailussa Israelissa ja menestyi sielläkin hyvin, vaikka juutalaiset rabbinit osasivat Vanhan testamentin suurin piirtein ulkoa. Kyllä sapattikirkossa jotain aina jää mieleen Raamatusta, kun noin hyvin pärjää.

      • kukaheistä

        Kuka Helmisistä voitti valtakunnallisen raamattutietokilpailun? Aimo, Atte vai Auvo? Kaikki pastoreita ja taitaa olla tohtoreitakin.


      • voitti

        Auvo


      • olenlukenut

        Onko se sama Auvo, joka kirjoitti kirjan Rakkauden käskyt?


    • uteliasuskova

      Minäkin ihmettelin adventistien erinomaisen hyvää Raamatun tuntemusta, kun kuuntelin heidän kommenttejaan raamattutunnilla, kun puhuttiin Ilmestyskirjasta sapattina.

    • kuisluet

      Mitä raamatunkäännöstä siellä adventtikirkossa käytetään? Vuoden 1938 vai 1992 vai Raamattu kansalle käännöstä?

      • 1938

        Kuka mitäkin käännöstä, mutta 1938 käännös ja Raamattu kansalle käännös ovat suositummat käännökset.
        Evankeljumi ja sapatti löytyvät kaikista käännöksistä.


    • Jo luomisviikolla Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän, enne kuin maailmassa oli ainuttakaan juutalaista. Kymmenessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä. Missä kohtaa Raamattua meille annetaan lupa rikkoa kymmentä käskyä?

    • lakionlaki

      Ei missään kohtaa.

    • lupausten_perillinen

      Kynmenen käskyä kuuluu Mooseksen lakiliitton. Jos haluaa viettää lain mukaista sapattia, niin on velvollinen täyttämään koko lain.

    • lakionlaki

      Kyllä yhdeksän muutakin käskyä kymmenentä ovat vielä voimassa. "Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan (vaikka sapatti käskyä) se on syyllinen kaikissa kohdin." Jaak.2:10

    • kamalaaaa

      Laki on paljon enemmän kuin ns. kymmenen käskyä. Esimerkiksi sapattikäskyyn sisältyy käsky kivittää sapatinrikkojat.

    • Jeesusonhyvä

      Ei se niin kamalaa ole. Montako ihmistä Jeesus kivitti? Jeesus pyhitti sapatin ja meni jumalanpalvelukseen launtaina, niin kuin hänen seuraajansa tekevt tänäkin päivänä. Ei se sen kamalampaa ole. Jeesus on tie, joka vie perille. Jeesus siunaa niitä, jotka pyhittävät Jumalan oikean sapatin, koska Jeesus on niin hyvä.

    • sinuasiunatatahdon

      Siunausta sinne sapattikirkkoon!

    • Jeesusonhyvä

      Missä Jeesus on , siellä on siunaus. ""Ja hän saapui Naseretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan." Luuk.4:16 "Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti" Heb.13:8. Kyllä Jeesus on hyvä. Hänen askeleissaan on hyvä kulkea.

      • Usko.Toivonen

        Totisesti, Jeesus on hyvä!

        Mutta kuka ihminen on hyvä?
        Ihminen saattaa valjastaa mielessään ja opissaan Jeesuksen hyvyyden koskemaan vain yhtä päivää viikossa, vaikka Herra on sama jokaisena viikonpäivänä.

        47. Ja hän opetti joka päivä pyhäkössä. ..
        ( Luuk. 19. )

        Ja opetuslapset tekivät Herransa antaman mallin mukaisesti.

        42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
        ( Apt. 5. )

        Olkaamme rehellisiä Herran Jeesuksen hyvyyden edessä, emmekä pyri rajaamaan Herran hyvyyttä oppirakennelman alaisuuteen.

        Herra on hyvä, joka päivä Hän myös siunaa pelastuksella.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )


      • Joonkumma

        Jeesus on hyvä, mutta sinun jumalasi, sapatti on Jeesuksen yläpuolella. Tai sitten olet täysin kadottanut ajan ja paikan tajun.


      • yxmummi

        Nimimerkki "Jeesusonhyvä" kirjoittaa:

        "Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hän oli kasvatettu, ja meni sapatinpäivänä tapansa mukaan synagoogaan ja rupesi lukemaan." Luukas 4:16

        Oletko lukenut kyseistä lukua ollenkaan eteenpäin? Siinähän kerrotaan, kuinka lopuksi kaikki tulivat raivoa täyteen ja nousivat, ajoivat Jeesuksen ulos kaupungista ja veivät hänet sen vuoren jyrkänteelle asti, jonne heidän kaupunkinsa oli rakennettu, syöstäkseen hänet alas.

        Siinä oikein murhanhimoisia sapatinviettäjiä! Sapatin Herra vaan rotkoon!

        Oikeaa sapatin viettoa on pyhittää Herra Jeesus sydämissä, ja olla valmiit vastaamaan kaikille, jotka kysyvät siitä toivosta, mihin se perustuu. (1Piet.3:15)
        Niin, ja Kristuksen pyhittäminen sydämissä ei perustu vaan yhteen päivään viikossa viikossa. Jumalan sanaa voi lukea joka päivä, ja sana pyhittää meitä, kuten Jeesus rukoili: "Pyhitä heidät totuudessa. Sinun sanasi on totuus." (Joh. 17:17)

        Jumalan sana on joka päivä yhtä hyvää luettavaa ja netissä on paljon hyviä saarnoja. 45 v olen saanut Jumalan armosta uskossa olla. Työelämässä olen joutunut tekemään töitä niin lauantaina kuin sunnuntainakin. No, nyt olen eläkkeellä ja on aikaa, mutta suunnilleen samat työt niillä naisihmisillä kotona on. Ruuanlaitot ja sairas mies.
        Maaseudulla asun, pitkät matkat kaikkialle, yksi kirkko. Eipä noita "sapattikyytejä" kukaan ole tarjonnut. Mikä ettei, enkö voisi lauantainakin lähteä sanan kuuloon, mutta ei se lauantaina kuunteleminen sen autuaammaksi tee, koska Jeesus on minun autuuteni ja on luvannut olla kanssani joka päivä.


    • Jeesusonhyvä

      Jeesus suoritti suurimman osan evankeliumeissa kerrotuista ihmeistään sapattina, koska hän halusi sapatin olevan ilon ja vapautuksen päivä. Jeesus opetti, että on sapattina lupa tehdä hyvää ja hän antoi siitä esimerkin parantamalla sairaita sapattina. Kyllä Jeesus on hyvä joka päivä, mutta omana pyhäpäivänään erityisesti, koska sapatti on Jeesuksen oma asetus ja kertoo Jeesuksesta Luojana ja Lunastajana. Jeesus on edellämme kulkenut tien, joka vie meidätkin kerran perille ikuiseen sapatin rauhaan. Hyvää Jeesusta kannattaa kaikkien seurata.

      • kamalaaaa

        Jeesusonhyvä-nikille, sinä olet riekkunut ellen-huuruissa täällä eilenkin, sapattia. Sinä teit vain pahaa ja kirjoittelit eksytystä tänne. Et taatusti vapauttanut ketään, vaan kahleitasi mainostit.
        Minä vietän sapattia joka päivä ja olen jo päässyt sapatinlepoon.
        Mutta sinä elät edelleen synneissäni: epäjumalan palveluksessa ja lihallisessa pöyhkeydessä ja valhettelussa.


    • Jeesusontotuus

      Niin kannattaa ja ihmisoppeja kannattaa karttaa. Totuus löytyy Raamatusta.

    • kokototuus

      "Sinun sanasi on kokonansa totuus" Ps.19:160

    • kysynpävaan

      Milloin helluntaiherätys herää pyhittämään samaa päivää kuin Jesus?

      • kuinkahan.kauan.m

        Sitähän tässä ootellaan, että heidän rukoushuoneidensa ovet olisivat sapattisin auki Jumalanpalveluksille.


    • kokototuus

      Viimeistään taivaassa, ken sinne asti päsee. Moni blokataan pois jo portilla, sillä portinvartija sanoo: "Menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät." Matt.7:23. Sisälle päässeistä sanotaan: "joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartamaan minua, sanoo Herra." Jes.66:23

    • lupausten_perillinen

      Tässä niitä laittomuuksia: Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda... Ei mitään mainintaa Moooseksen laista.
      Sapattikäsky kuuluu israelaisille annettuun lakiin. Laki on kokonaisuus: Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.
      Sapatin viettäminen ja sianlihan välttäminen ei avaa taivaan porttia.
      Adventistit ja muut sapattiuskovat palvovat epäjumalaa, sapattia: Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.
      Johanneskaan ei kirjoittanut mitään siitä että ns. "sapatinrikkojat" olisivat ulkopuolella.

    • SAPATTILAHKOLAISUUDESTA

      1. Miksi adventistit (Suomen Adventtikirkko) pitää SPAUP:ta (Adventistinen Uskonpuhdistusliike) "lahkona"?

      2. Mitä yhteistoimintaa näillä kahdella adventistisella sapattia pitävällä uskonnollisella yhdyskunnalla on?

      3. Onko Suomessa seitsemännen päivän helluntai-, vapaakirkko- ja baptisti yhdyskuntaa niin miksi ei ole?

    • onmeitä

      Suomessa on seitsemännen päivän baptisteja. Monet helluntalaiset pyhittävät sapattia ja vapaakirkon pastorikin julistaa voimakkaasti sapattitotuutta. Herran kansa pyhittää lauantaita myös. Mitä enemmän tätä aihettä pidetään esillä ja siitä puhutaan, sitä useammat liittyvät niihin, "jotka pitävät Jumalan käkyt (siis myös sapattikäskyn) ja Jeesuksen uskon" Ilm.14:12

    • lupausten_perillinen

      Sapattikäsky kuului israelilaislle annettuun lakiin. Mooseksen laista käytetään joitakin kertoja nimitystä "Jumalan laki", mutta on myös toinen Jumalan laki.
      Paavali kirjoitti: "Ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia-vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa-voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;
      Sillä minä (Paavali) olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Paavali oli kuollut pois Mooseksen laista. Kuitenkin hän oli Jumalan lain alainen. Paavali ei enää ollut Mooseksen lain alainen, eikä lain käskyt enää velvoittaneen Paavali, ei edes sapttikäsky, sillä sapattikäsky kuuluu Mooseksen lakiin.

    • kysynpävaa

      Kumosiko Jeesus evankeliumeissa sapatin ? Asetiko hän sen tilalle uuden päivän ? Vai opettiko hän kansaansa viettämään sitä oikein ? Nämä pohdinnat koskettavat sapattikysymyksen ydintä Uudessa testamentissa, etenkin evankeliumeissa.

    • kokototuus

      Vastauksia nimimerkille "kysynpävaa"
      1. Jeesus ei kumonnut sapattia.
      2. Jeesus ei asettanut sapatin tilalle uutta päivää, vaan ihminen asetti vastoin Jumalan sanaa.
      3. Kyllä. Jeesus opetti kansaansa viettämään sapattia oikein.

      • 12345678-

        Aamen.


    • lupausten_perillinen

      Jeesus ei kumonnut maan päällä ollessaan yhtään käskyä. Jeesus opetti juutalaisille, että ei ainoastaan sapattikäskyä, vaan koko Mooseksen lakia pitää nodattaa.
      Uusi liitto alkoi vasta, kun Jeesus oli sovittanut kansan synnit ja astunut ylimmäisen papin virkaan . Vanhan liitto tuli tarpeettomaksi. Sana todistaa: "Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön".
      Mooseksen lakia ei ole koskaan laitettu pakainain taakaksi. Laki on kokonaisuus ja sapattikäsky kuuluu Mooseksen lakiin. Sovituksen jälkeen sapatti jäi juutalaisten tavaksi, jolle ei ole mitään pelastavaa merkitystä.
      Juutalaisten tavat eivät kuulu pakanoille. Vaan Sanassa on kirjoitettu: Jos joku on kutsuttu ympärileikattuna, älköön hän pyrkikö ympärileikkaamattomaksi; jos joku on kutsuttu ympärileikkaamatonna, älköön ympärileikkauttako itseään... Pysyköön kukin siinä asemassa, missä hänet on kutsuttu.

    • lakionlaki

      Sapatti kuuluu Jumalan lakiin, jonka Jumala omalla sormellaan kirjoitti ja jonka hän myös puhui Siinailla. Sitä lakia Jumala eikä Jeesus ole muuttanut, sillä Jumala itse sanoo: "En minä liittoani riko, enkä muuta sitä, mikä on minun huuliltani lähtenyt." Ps.89:35 Näin ollen sapatti on ja pysyy muuttumattomana pyhäpäivänä Jumalan kansalle.

    • kamina_kuumaksi

      Mooseksen laki, johon sapattikäskyt, kuuluu tuli lihan kautta heikoksi. Sapatinpalvojat ova oman oppinsa mukaan synnin kahleista. Ovathan he täällä kertoneet, että sappatinlepo on edessä päin.

    • Jeesusonhyvä

      Ei sapatin pyhittäjät palvo sapattia vaan sapatin Herraa, Jeesusta Kristusta, joka ristinkuolemallaan sovitti koko maailman synnit. Sapatinpyhittäjät ovat hylänneet pakanallisen auringonpalvonnan ja palvovat vain Jumalaa hänen pyhäpäivänään. Jeesus on niin hyvä, että hän ansaitsee palvontamme nyt ja iankaikkisesti ja erityisesti sapatin päivänä, joka on launatai.

    • Jeesusonhyvä

      Ei sapatin pyhittäjät palvo sapattia vaan sapatin Herraa, Jeesusta Kristusta, joka ristinkuolemallaan sovitti koko maailman synnit. Sapatinpyhittäjät ovat hylänneet pakanallisen auringonpalvonnan ja palvovat vain Jumalaa hänen pyhäpäivänään. Jeesus on niin hyvä, että hän ansaitsee palvontamme nyt ja iankaikkisesti ja erityisesti sapatin päivänä, joka on lauantai.

    • kamina_kuumaksi

      Sapatinpalvojat palvovat tietenkin sapattia. Aloit kirjoitella auringonpalvonnasta hämätäksisi ja kätkeäksisi syntisi ja epäjumalan palvontasi. Olet kiero valhtelija.
      Lauantai on saturnuksen päivä. Niin miksi pyhität epäjumalanpäivän???
      Ani harva tavallinen Jeesuksen seuraaja vouhkaa sunnuntaista , niin kuin te sapatinpalvojat teette.
      Sapatinpalvonta on samanlainen ja yhtä kauhistuttava synti kuin auringonpalvonta.

    • Jeesusonhyvä

      Jumalanpalvelus sapattina ei ole kauhistava synti, niin kuin kaminakuumaksi valheellisesti väittää. Jeesus pyhitti sapatin ja hän sanoi:"Kuka teistä voi näyttää minut syypääksi syntiin." Ei kukaan, koska Jeesus piti Jumalan käskyt mukaan lukien sapatin. Näin ollen sapatin pyhittäminen ei suinkaan ole syntiä vaa puhdasta Jeesuksen seuraamistaJeesuksen askeleissa. Valitettavasti tänä päivänä monen uskovan askeleet ja Jeesuksen askeleet menevät sapattina eri suuntiin, mutta kiitos Jumalalle, yhä useammat joka viikko seuraavat Jeesusta sapattina sinne, minne Jeesuskin meni, eli sapattijumalanpalvelukseen. Jeesus on niin hyvä, että häntä on ilo seurata minne hän meneekin.

      • kamina_kuumaksi

        Voisit vaihtaa nikkisi ja kirjoittaa sydämesi pohjalta: sapattionhyvä. Sinä olet valehtelija ja valhettelu käy sinnulta oikein luonnostaan. Kehtasitkin kirjoittaa noin törkeän valheen. Väitit minun kirjoittaneeni: "Jumalanpalvelus sapattina ei ole kauhistava synti..." Kuule minä en kirjoittanut mitään tuollaista.
        Vaan kirjoitin ja jokainen voi lukea ja todeta: "Sapatinpalvonta on samanlainen ja yhtä kauhistuttava synti...
        Sinusta on varoitettu: "joka vähimmässä on väärä, on paljossakin väärä."
        Jeesus ei mennyt sapattina: "sapattijumalanpalvelukseen" vaan syngoogaan. Vääristät Jjumalan Sanaa. Jeesuksen aikoihin jumalanpalvelus tapahtui Jerusalemin temppelissä.


    • Laskuntulos

      Minä en halua samaistua juutalaisiin, adventisteihin, messiaanisiin, muslimeihin, Jehovan todistajiin.... Nämähän kaikki ovat harhaoppeja.
      Joten pyhitän sunnuntain.

    • Todellinen.Jumalan.tahto

      Hyvä "Laskuntulos".

      Lakiliitto ei kuulu uuden liiton kristityille.
      "Tiedämme, ettei lakia ole säädetty vanhurskaan takia vaan lainrikkojien ja kurittomien, jumalattomien ja syntisten, rienaajien, epähurskaiden ja saastaisten, isän- ja äidintappajien, murhaajien, haureellisten ja homoseksuaalisuuden harjoittajien, ihmiskauppiaiden, valehtelijoiden, valansa rikkojien ja kaiken muun takia, mikä on vastoin tervettä oppia." 1 Tim. 1:9,10.
      Jos siis elät synnissä, kuuluu sinulle laki. Ja laki sanoo, että "silmä silmästä, hammas hampaasta.."

      Meille uuden liiton kristityille kuuluu armoliitto.

      Muun muassa Galatalaiskirje on kirjoitettu juutalaisuudesta sekä pakanuudesta kääntyneille, kaikille uskoon tulleille, silloisille samoin kuin meille nykyajan kristityillekin. Gal. 4:8-11 opetus tarkoittaa siis nimenomaan vanhan liiton juutalaisia juhla-aikoja.
      Galatalaiskirjeen sisällöstä ja Apostolien teoista käy samoin ilmi, että sen vastaan ottajat olivat juutalaisia sekä pakanoita. Apt. 14:1; Gal. 3:23-29; 4:4-11 ym. Esimerkiksi Ikonion oli Galatian maakunnan pääkaupunki. ”Ikonionissa he (Paavali ja Barnabas) samoin menivät juutalaisten synagoogaan ja puhuivat niin, että suuri joukko juutalaisia että kreikkalaisia uskoi.” Apt. 14:1. Näille pääosin juutalaisuudesta kristinuskoon kääntyneille galatalaisille Paavali kirjoitti Galatalaiskirjeensä.
      Alkuajan kristityt tiesivät, että uudelle paikkakunnalle mentäessä evankeliumi julistetaan ensin juutalaisille. Room. 1:16. Näin ollen tiedämme, että seurakunnan alkuaiakana jokaisella paikkakunnalla seurakunta koostui juutalaisista ja pakanoista.

      "Silloin kun ette tunteneet Jumalaa, te palvelitte jumalia, jotka eivät todellisuudessa jumalia ole. (Juutalaisilla oli historiansa eri vaiheissa pakanallisia epäjumalia, mm. Salomolla). Mutta nyt, kun te tunnette Jumalan, tai paremminkin, kun Jumala tuntee teidät, miksi te taas käännytte noiden heikkojen ja arvottomien alkeisvoimien puoleen? (= Lakiliittoon yms. "kirkkovuosisysteemiin".) Tahdotteko jälleen tulla niiden orjiksi? Te seuraatte tarkoin päiviä, kuukausia, juhla-aikoja ja vuosia. (Juutalaista tai katolista kirkkovuotta.) Pelkään puolestanne, että olen ehkä turhaan nähnyt teistä vaivaa. " Gal. 4:8-11. RK.
      Uskon vaellus menee hengettömäksi uskonnoksi siirtymällä takaisin siihen, mistä olemme saaneet kuolla pois: "Olemme irti laista ja kuolleet pois siitä." Room. 7.

      • Mikä ihme oikeen on "lakiliitto" -sana jota käytät. Minun 33/38 Raamatustani ei sellaista sanaa löytdy. Uusi Liitto sen sijaan löytyy. Ja siinä Israelin Pyhä kirjoittaa lakinsa kaikkien tosi uskovaisten sydämeen:

        "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton; en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra. Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani." Jer. 31:31-33

        Koko laki, myös sapatti on siis uskovalle ihmiselle niin rakas, että se on hänen sydämessään, Israelin Pyhän kirjoittamana.


    • lakionlaki

      Jeesus sanoo: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan, en minä ole tullut kumoamaan...kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto (saati sitten kokonainen sapattikäsky), ennen kuin kaikki on tapahtunut." Matt.5:17,18
      On parempi ja turvallisempi uskoa Jeesusta kuin laittomuuden julistajia, jotka eksyttävät pois Jumalan tahdon tieltä.

      • lakiuskoonarmoton

        Jo nimimerkki lakionlaki kertoo uskosi olevan vain ulkoaohjautuva, ulkoapäin tulevien käskyjen noudattamista, eikä elävää henkilökohtainen Jumalasuhde.


    • uteliasuskova

      Tänä aamuna sain autoni täyteen Ilmestyskirjasta kiinnostuneita ystäviä, ja kohta köröttelemme lähikaupungin sapattikirkkoon kuulemaan Ilmestyskirjan 12 - luvun sanomaa. Viime sapattina luvattiin pitää raamattutunti tästä luvusta ja odotan mielenkiinnolla, mitä uutta opimme.

      • Lakisapatista

        Jospa rikotte sapattilakia.


      • Laskuntulos

        Adventistien raamattutunnit tulevat Amerikasta. Arvostelua ei sallita.


    • opitkomitään

      No mitä opit kirkossa käydessäsi?

    • uteliasuskova

      Kyllä kannatti käydä raamattutunnilla sapattikirkossa. Ilmestyskirjan luku 12 avautui kolmesta näkökulmasta. Ensin siinä kerrottiin poikalapsesta, jonka tulipunainen lohikäärme yritti tuhota jo hänen syntyessään. Kysymys oli Jeesuksesta, jonka Herodes Suuri yritti surmauttaaa. Toinen näkökulma oli suuren taistelun synty taivaassa ja paholaisen heittäminen sieltä tänne maan päälle enkeleineen. Kolmas vaihe käsitteli paholaisen hyökäystä seurakuntaa vastaan ja miten maa auttoi vaimoa eli seurkuntaa. Lopun ajan jäännösseurakunnan tuntomerkkinä avautui Jumalan käskyt ja Jeesuksen todistus, joka on Ilm.19:10 mukaan profetian henki. Kyllä kyytiläisetkin kiittelivät koko tulomatkan, että kannatti tulla kuulemaan.

    • sinuasiunatatahdon

      Meinaatko mennä ensi sapattinakin kirkkoon ja mikä on silloin raamattutunnin aihe?

    • uteliasuskova

      Ilmoittivat jatkavansa Ilmestyskirjan lukua 13 ensi sapattina, jolloin aiheena on pedon merkki. Yritän mennä kuulemaan ja muitakin jo lupasi tulla mukaan.

    • kiinnostunutolen

      Onpa mielenkiintoinen aihe. Tätä menen minäkin kuulemaan.

    • kamalaaaa

      Pian teillä, koko porukalla on pedonmerkki otsassanne...
      Kovin heppionen oli teidän Raamatun opiskelunne: "Ensin siinä kerrottiin poikalapsesta, jonka tulipunainen lohikäärme yritti tuhota jo hänen syntyessään. Kysymys oli Jeesuksesta, jonka Herodes Suuri yritti surmauttaa". Luulisin, että jokainen Jeesuksen seuraaja voi itse Pyhän Hengen avulla ymmärtää kyseisen Ilmestyskirjan profetian. Siihen ei tarvita yhtään ellen-huuruista adventistia.

    • uteliasuskova

      Vaan eipä kirkastunut ennen kuin valo loisti sapattikirkossa raamattutunnilla ja epätietoisuuden usva haihtui, kun Pyhä Henki puhui suoraan Raamatun opetuksen kautta. Uskon saavani uutta valoa myös ensi sapattina pedon merkistä.

    • kamalaaaa

      Turhaan odotat valoa, niin kun kirjoitit: 'uutta valoa myös ensi sapattina pedon merkistä'. Huuru-adventistien mukaan pedon merkki on sunnuntai. Sunnuntai- pedon merkki on sinun otsasasi, otsasi sisäpuolella, jos et vietä heidän oppinsa mukaista sapattia.
      Adventtikirkosta et löydä valoa, vaan pimeyttä ja riivaajien oppeja.

      • kysynpävaa

        Voit varmaan asiallisesti selittää "riivaajien oppeja ?


    • riivaajatvapisevat

      Riivaajat ainakin vastustavat Raamatun sapattia, koska sapatti, jos mikä, korottaa Jeesusta Luojana ja Lunastajana. Kehistysopin huurut haihtuvat kun Jumala saa kunian sapattina, jona päivänä Jumalan kansa kokoontuu pavomaan ja ylistämään Jumalaa ja Karitsaa.

    • kamalaaaa

      Riivaajat huutavat: sapatti, sapatti, sapatti... Usko Jeesuksen haiduttaa kehitysopin huurut. Siihen ei tarvita sapatti-epäjumalaa.
      Ellen adventistien profetta oli todistetusti yhteydessä pahoihin henkiin. Ellen mm. sai ohjeita kuolleelta mieheltään, Jamesilta.
      Lainaus: "mitä adventisti eivät kerro sinulle". Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen Whiten huoneessa oli "legioonittain pahoja henkiä" (Manuscript 25, 1910). Eivätkä spa:t kerro sinulle että hän, niin kuin monet spiritistit, koki astraaliprojektioita (kokemus, jossa sielu irtautuu ruumiista).

    • riivaajatvapisevat

      "Ei jokainen, joka sanoo minulle: "Herra, Herra!", päääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon."Matt.7:21 Taivaan Isän tahto on ilmoitettu kymenessä käskyssä, joista pisin käsky kuuluu "Muista sapatinpäivää, että sen pyhität..." Riivaajatkin uskovat Jumalaan ja vapisevat, mutta eivät pelastu, koska eivtä tee Jumalan tahtoa enempää kuin riivaajien seuraajatkaan, "jotka supisevat ja mumisevat" Jes.8:19 "Samoin tekin, jos ette kielellänne saa esii selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää. Tehän puhutte silloin tuuleen."1Kor.14:9

    • allakkaeivalehtele

      Mun mielestä sunnuntai on viikon seitsemäs päivä. Katso vaikka kalenterista.

      • 1234567---

        Minkä ikäinen olet kun katsot kalenteria, jossa sunnuntai on viikon seitsemäspäivä ?

        Näin on monet nuoret luulleet, keiden kanssa olemme keskustelleet, että sunnuntai on viikon seitsemäspäivä. He eivät ole huomioineet sitä, että sunnuntai muutettiin vuonna 1973 viikon seitsemänneksi päiväksi, ja sapatti kuudenneksi arkipäiväksi.

        Eräskin nuori sanoi, eipäs vanhemmatkaan ole kertoneet tätä muutosta.


    • ihmiskäden_sormi

      Sapattikäsky on yksi ns. kymmenestä käskystä. Kymmennen käskyä kuuluvat Mooseksen lakiin.
      Sanassa on kirjoitettu, että pitää noudattaa koko lakia, satoja käskyjä, yksistään kymmennen käskyä eivät riitä. Eikä Mooseksen lakiliittoa ei koskaan edes tehty pakanakansojen kanssa.
      Adventistit ovat toimineet Jeesuksen omia sanoja vastaan: Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
      Koko höpötys sapatista on adventistien valhetta. Jo se, että he puhuvat sapatista ja sunnuntaista on harhaanjohtamista. Jos käyttää lauantaista nimeä sapatti, niin pitää käyttää sunnuntaista nimeä viikon ensimmäinen päivä.

    • allakkaeivalehtele

      Juu, tarkistin vanhoista almanakoista ja muutos on todella tapahtunut vuonna 1973 siten, että aiemmin seitsemäntenä päivänä ollut lauantai on siirretty kuudenneksi päiväksi ja sunnuntai seitsemänneksi. Mutta nythän maailmankirjat ovat täysin sekaisin, sillä keskiviikko ei millään ole enää keskellä viikkoa, vaan tois, keskiviikkokin oli keskellä viikkoa kolme päivää molemmin puolin.

    • Jeesusonhyvä

      Raamattu sanoo, että "Taivas oli oleva hänen asuinsijansa siihen aikaan asti, jolloin kaikki pannaan kohdalleen..." Aps.3:21 Toisin sanoen, Jeesus ei tule takaisin taivaasta, ennen kuin kaikki (siis myös sapatti) pannaan kohdalleen hänen lastensa parissa. Nyt on se aika, jolloin sapattiuudistus etenee vauhdilla kaikkialla maailmassa ja Jeesus tulee pian. Hän on sapatin Herra, joka ansaitsee palvontamme omana pyhäpäivänään, koska Jeesus on niin hyvä.

    • kamalaaaa

      Saattaapi hyvinkin antikristus panna voimaa, ei ainoastaan sapattia, vaan koko Mooseksen lain.
      Sinun herrasi sapatti, ansaitsee oman juhlapäivän, sapatin.

    • kysynpävaa

      Kaikkiin sosiaaliluokkiin kuuluvia ihmisiä tullaan painostamaan ottamaan pedon merkki oikeaan käteensä tai otsaansa. Aivan kuten sinetti otsassa auttaa tunnistamaan ne, joita Jumala pitää ominaan. samoin pedon merkki auttaa tunistamaan ne, jotka palvovat petoa.
      Pedon merkki ei ole mikään näkyvä merkki. Sen ottaminen oikeaan käteen tai otsaan jäljittelee Mooseksen israelilaisille antamaa ohjetta sitoa Jumalan laki heidän käteensä ja otsaansa 5. Moos. 6:8) Merkki oikeassa kädessä liittyy tekoihimme, kun taas merkki otsassa liittyy mieleemme ja ajatustemme tasolla tapahtuvaan hyväksymiseen. Jotkut valitsevat vastaanottaa pedon merkin vältyäkseen uhkaavalta kuolemalta. Toiset ovat täysin sitoutuneita sekä henkisesti että hengellisesti tähän luopiojumalanpalvelusjärjestelmään.

    • siruhömppä

      Kysynpävaa on oikeilla jäljillä, sillä mikään mikrosiruhömppä ei ole pedon merkki. Jumalan kansa kyllä ymmärtää mistä pedon merkissä on pohjimiltaan kysymys.

    • pedonmerkki

      Mistä siinä sitten on kysymys? Sapatistako vai sunnuntaista?

      • 1234567---

        Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. Jumalan merkki on sapatti.


    • kirkossakäynyt

      Sitä asiaa menen tänään kuuntelemaan paikkakuntani sapattikirkkoon, jossa olen jo vieraillut aikaisemminkin. Raamattutunnin aihe tänään on siellä Ilmestyskirjan luku 13. Autooni on tänä aamuna enemmän tulioita kuin mukaan mahtuu, mutta tulkoot loput bussilla. Toivottovasti saavt vielä istumapaikan. Otan oman Raamtatun mukaan, niin voin tarkistaa, mitä siellä sanotaan.

    • kamalaaaa

      Mutta miksi et vietä sapattia lain käskyn mukaan hiljaisuudessa?

    • kirkossakäynyt

      Nyt se selvisi minulle ja muille sapattikirkossa mukana olleille, mikä on pedon merkki.

    • pedonmerkki

      No mikä se sitten on?

      • 1234567---

        Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. Monet tutkijat, myös katolinen kirkko sijoittaa tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364 jKr. jolloin katolisessa Laodikean konsiilissa Paavi Liperiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita.

        Jumalan merkki on sapatti "MUISTA".


    • kirkossakäynyt

      Kyllä se liittyy voimakkaasti sapattiin ja sunnuntaihin, aivan niin kuin Raamatussa sanotaan.

    • kamalaaaa

      Niin että turhaan menit adventtikirkoon ja vieläpä rikoit sapattikäskyä. Ajoit autoa ja auton ajo on arkiaskare, jota monet tekevät työkseen. Rikoit myös sapattia kantamalla Raamattua.
      Kaiken päälle kehoitit toisia rikkomaan sapattia, ja menemään bussilla kuuntelemaan riivaajien oppeja.
      Sinulle opettiin valhetta. Sanassa ei puhuta sapatista ja sunnuntaista, vaan sapatista ja viikon ensimmäisestä päivästä.
      Eivät näköjään edes kertoneet kolmentoista olevan Juudaksen luku.

    • kirkossakäynyt

      Tuo oli uutta, miten pedon merkki otetaan oikeaan käteen tai otsaan. Mikrosirulla ei ole siihen osaa eikä arpaa vaan perdon merkki on juuri sitä, mitä Raamattu siitä sanoo. Jumalan merkkiä kannattaa seurata "Myöskin sapattini minä annoin heille olemaan merkkinä minun ja heidän välillään" Hes.20:12

    • kamalaaaa

      Muta oletko lukenut pedon merkeistä, vaikka: "Can the Ethiopian change his skin or the leopard his spots?" Tai: se, joka hänet kavalsi, oli antanut heille merkin sanoen: "Se, jolle minä suuta annan, hän se on; ottakaa hänet kiinni".
      Viikon ensimmäistä päivää ei kutsuta merkiksi tai pilkuksi. Adventistit valehtelet ja useimmat heistä taitavat tietääkin, että heidän oppinsa pedom merkistä on valhetta.

    • kirkossakäynyt

      Olisit itse tullut kuulemaan viime sapatin raamattutuntia, niin olisit sinäkin tullut vakuuttuneeksi siitä, mitä Raamattu sanoo pedon merkistä, eikä tarvitsisi arvailla, mistä on kysymys. Taidolliset ymmärtävät tämän, mutta yksikään jumalaton ei tätä ymmärrä Dan.12:10 . Minä vaihdon jo pyhäpäivän sapattiin.

    • kamalaaaa

      Nyt aloit kirjoittaa kamalia valheita, olenko minä muka jumalaton??? Sinä aloit palvoa epäjumalaa ja kerskut sillä täällä. Olet täynnä lihan pöhötystä, joka tarttui sinuun adventtikrkossa.
      Nyt kun olet asettanut itsesi korkea ja olet "taidollinen", niin voisitko laittaa edes yhden jakeen Raamatusta, missä viikon ensimmäistä päivää sanotaan merkiksi? Voisitko myös laittaa esille sen, miten 666 liittyy viikon ensimmäiseen päivää?

    • kirkossakäynyt

      Kyllä se Raamatussa sanotaan jos viitsii vain etsiä ja lukea. Tässä on viisaus, jolla ymmärrys on Ilm.13:18 Ja jos joltakin puuttuu viisautta,niiin anokoon sitä Jumalalta.

    • kamalaaaa

      No, miksi et sitten laita tänne julki kohtaa, missä viikon ensimmäistä päivää kutsutaan merkisi?
      Se olet juuri sinä, jolta puuttuu viisautta. Varoituksista huolimatta vaahtoat täällä riivaajien oppia.
      Onneksi adventistit eivät ole koskaan viettäneet lain mukaista sapattia, sillä Mooseksen laissa on sanottu:
      Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäs päivä olkoon teille pyhä sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä silloin työtä tekee, se surmattakoon.
      Olen täysin varma, että joka ikinen adventisti, joka on kykenevä nousemaan sängystä ylös, on sapatinrikkoja.
      Jos ja kun adventistit opettavat sapattikäskyä, niin he tekevät laittomuutta, siis yllyttävät vakaviin rikoksiin.

      • monet.ihmettelevät

        Mitä ihmettä sinun mielessäsi oikein liikkuu, ei siitä ota selvää Erkkikään !


    • uupps

      Minä en ihmettele adventisteja. Onhan heidän oppinsa, ulkokultaisuutta ja epäjumalanpalvelusta ja valhetta, kaikkien nähtävillä.

    • kirkossakäynyt

      "Jos he eivät usko Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös" Luuk.16:31 Vaikka kuinka isoilla kirjaimilla kirjoittaisin, mitä Raamattu sanoo pedon merkistä, niin kamalat ihmiset eivät usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös. Jeesushan nousi kuolleista, eivätkä sittenkään totuuden vastustajat uskoneet häneen. Samoin on tänä lopun aikana, vain nöyrät Jumalan omat uskovat, mitä Raamattu sanoo ja pelastuvat. "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon." Pedon merkin vastaanottamisesta puhutaan mm. Ilm:14:9-11 Kannattaa lukea ja tutkia Raamatusta, mitä siellä sanotaan pedon merkistä, niin ei joudu harhaan.

      Voi miten hyvin tuokin asia selvitettin viime sapattina kirkossa ja ensi sapattina siellä kuulema tutkitaan juuri tuota Ilmestyskirjan lukua 14 , eli kolmen enkelin sanomaa. Lisää tuoleja tuovat, että mahdollisimman monet saisivat istumapaikan raamattutunnilla.

    • kamalaaaa

      No, mitäskäs on sinulta on sujunut sapattikäskyn täyttäminen? Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäs päivä olkoon teille pyhä sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä silloin työtä tekee, se surmattakoon.
      Jos vielä kerskut, niin minä ilmoitan viranomaisille, että valmistelet joukkomurhaa.

      • ollaan.kuulolla

        Viranomaiset eivät tule ottamaan sinun ilmoitustasi tosissaan. YMMÄRRÄTKÖ ?


    • kamalaaaa

      Jos kerran noudatte Mooseksen sapattikäskyä, niin suunnittelette joukkomurhaa.
      Mutta kaikeksi onnneksi teidän oppinne on vain teidän omia adventistien käskyjä, niin ettette kivitä ketään sapattina työtä tekevää, ette edes sitä bussikuskia, joka kuskaa teidät, tekopyhät viettäämään sapattia kirkkoihinne.
      Tosiasia on, että Suomen laki kumoaa teidän ikuiset ja kumoamattomat lain sapattikäskyt.
      Mutta kiellättekö, että sapattikäskyssä, siinä jota kerskaatte noudattavanne. on kirjoitettuna: Kuka ikinä silloin työtä tekee, se surmattakoon?

    • Jeesusonhyvä

      Kyllä olisi jo kamalankin aika tulla pois sieltä lain alta, jossa sinä ytität sinnitellä. Tule vaan tänne armon alle ja ala pyhittää sapattia ihan levosta käsin, niin kuin Jeesuskin teki. Jeesus on niin hyvä, että hän täytti lain puolsetamme ja kuoli syntiemme tähden Golgatan ristillä näin vapauttaen meidät lain orjuudesta Jumalan lasten ihanaan sapatinlepoon. "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni "(siis myös sapattikäskyn). Joh.14:15

    • kamalaaaa

      Adventistit ovat valehtelijoita. Eikä minulla ole mitään tarkoitusta ryhtyä samaan pahuuteen ja ulkokultaisuuteen kuin adventistit. Minä en ole adventistien lain alainen enkä myöskään Mooseksen, vaan minulle kuuluu Kristuksen laki, jonka alaisia eivät adventsitit ole, vaan he ovat pimeys.
      Yksikään adventisti, joka kykenee nousemaan sängystään ylös, ei noudata Mooseksen lain sapattikäskyä.
      Sapattikäsky kuuluu: Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa. Adventistit ovat purkaneet tästä käskystä pois kivittämiset.
      Eivätkä adventisti ole noudata tätä kohtaa sapattikäskystä: mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi, sinun härkäsi, aasisi tai muu juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on, että palvelijasi ja palvelijattaresi saisivat levätä niinkuin sinäkin.
      Vaan adventistit ovat purkaneet käskystä pois pavelijoille ja muukalaisille kuuluvan levon.
      Adventisti ova tekopyhiä ja omissa harhoissaan.
      Sillä itse Jeesus sanoi:
      Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.

      • kysynpävaan

        Kysymys nimi, merkki kamalaa Ovatko sinun mielestä kaikki advarit samanlaisia ?


    • Jeesusonhyvä

      Mutta itsehän sinä kamala olet koko ajan purkamassa yhtä Jumalan kymmenenstä käskystä, joka sitäpaitsi on palstatilaltaan pisin kaikista kymmenestä käskystä. Muista, mitä Jeesus sanoo: "joka purkaa yhdenkin näistä pienimmistä käskyistä (saati sitten jos purkaa pisimmän niistä!) ja sillä tavalla opettaa ihmisiä (niin kuin kamala tekee), se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman..." ja jos hän ei tee parannusta, niin kuulee taivaan portilla sanat: "Menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät." Matt.7:23 Jeesus on niin nhyvä, että häntä kannattaa seurata jokaisena viikon päivänä, eikä juosta omilla asioilla sapattina.

    • parannuksenpaikka

      Puhuttelevia tekstejä. Täytynee tehrä parannus!

    • Joonkumma

      Adventisti leikkivät hölmöä. Itsehän he ovat jättäneet sapattikäskystä pois sapattina työtä työtä tekevien kivittämiset, siis he ovat purkaneet sapattikäskyn.
      Sapattikäskyssä sanotaan:
      Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa.
      Voisko joku adventisti selittää: Miksi tämän käskyn alkuosa on voimassa, mutta loppuosa ei?
      Onko syy se että adventistit kävisivät hyvin vähiin, jos koko sapattikäskyä opetettasiin ja vaadittaisiin noudatettavaksi?

    • Jeesusonhyvä

      Tulkaa jo kummat kamalat pois sieltä lain orjuudesta armon alle! Me emme ole lain alla vaan armon alla ja "armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta" Joh.1:17 Jeesusta me seuraamme sapattina, emme ihmiskäskyjä. Missä luet Raamatusta, että Jeesus olisi ketään kivittänyt? Meille riittää se, että seuraamme Jeesusta sapattina, koska Jeesus meni omana pyhäpäivänään lukemaan ja kuulemaan Jumalan sanaa, ja niin tekevät Jumalan lapset tänäkin aikana, koska Jeesus on niin hyvä.

    • Hyväämatkaa

      Tervemenoa!

    • Joonkumma

      Adventistit eivät selittäneet, miksi he opettavat vain osaa sapattikäskystä. Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa.
      Jeesus opetti: Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.

      Adventisti, löytyykö Uudesta Liitosta käskyä mennä lauantaina syngoogaan?

    • Jeesusonhyvä

      Jo on kumma että kamala ja kumma elävät vielä Vanhassa liitossa, sillä mehän elämme nyt Jeesuksen ristin jälkeen Uudessa liitossa ja vietämme sapatin lepoa ihan levosta käsin perjantai-illasta lauantai-iltaan, koska Jeesus on Golgatan ristillä ostanut meidät omikseen ja sapatinlepoon. Kyllä Jeesus on hyvä.

    • Joonkumma

      Jaa meinaat sitten lopulta, ettei niitä kymmentä käskyä eikä sapttikäsky tarvitse noudattaa. Voisitko kertoa, missä kohtaa Uudessa liitossa on käsky tuijottaa kelloa perjantai-illasta lauantai-iltaa?

    • Jeesusonhyvä

      Riittää, kun seuraa Jeesusta, joka piti sapatin pyhänä. Jeesus on tie, totuus ja elämä ja hänen seuraajiensa polku vie sapattina kirkon penkkiin. Kyllä Jeesus on hyvä ja häntä on ilo seurata!

    • Joonkumma

      Mistä sinä teidät minne Jeesus minut johdattaa? Tai onko Sanassa kirjoitettu, että jokaisen pitää lauantaisin mennä advettikirkkoihin kuuntelemaan riivaajien oppia?

      • kysynpävaan

        Riivaajien oppia ? Billy Graham, meidän aikamme tunnetuin sananjulistaja: "Uuden testamentin kirjoittajat käyttävät sanaa laki kahdessa merkityksessä. Joskus se viittaa Vanhan testamentin seremonialakiin, joka koskettelee rituaalikysymyksiä ja sääntöjä . Tästä laista kristityt todella ovat vapaita. Mutta Uusi testamentti puhuu myös moraalilaista, joka on pysyvä, muuttumaton luonteeltaan ja josta tehdään yhteenveto Kymmenistä käskyistä."


    • kunniaJumalalle

      Jeesushan ei koskaan kumonnut yhtäkään kymmenestä käskystä, joten kaikki kymmenen ovat edelleen voimassa. Kirkko kuitenkin vastoin Jumalan sanaa muutti sapatin sunnuntaille ja pimeänä keskiaikana, jolloin ihmisiltä kuoleman uhalla kiellettiin Raamatun lukeminen, tämä muutos,( josta Daniel jo ennusti "pyrkii muuttamaan ajat ja lain" Dan.7:25) jäi monelta huomaamatta ja vakiintui yleiseksi käytännöksi. Nyt lopun aikana kuitenkin, kun Raamattu on helposti saatavilla, kymmenet miljoonat kristityt eri puolilla maailmaa ovat huomanneet tämän muutoksen ja alkaneet seurata Raamatun totuutta ja Jeesusta Kristusta myös sapattiasiassa. Kiitos Jumalalle, tämä sapattiuudistus etenee vauhdilla ja Jumala saa kunnian Luojana ja sapatin levon antajana.

    • kirkossakäynyt

      Kyllä minä en ymmärrä kaikkea tuosta Ilmestyskirjan luvusta 14, mutta sen ymmärrän, että siinä vakavasti varoitetaan ottamasta pedon merkkiä. Onneksi ensi sapatina pääsen sapattikirkkoon kuulemaan raamattutuntia siitä, mitä tuo luku oikein sisältää. Kerron sitten kuulumisia tännekkin opiksi toisillekin.

    • kamina_kuumaksi

      Toorauskonto sapattivouhotuksineen on lopun ajan väkevä eksytys. Aivan kuten islam-isis uskonnossakin, niin toorauskontoon kuuluvat sekä homojen huorien ja sapatinrikkojen (kristittyjen) tuhoamiset ja kivittämiset. Toorauskonto pystyy yhdistämään kristinuskon ja islamin ja juutalaisuuden yhdeksi antikristilliseksi maailmanuskonnoksi.
      Toorauskontoon kuuluvat eläinuhrit. Sanassa on kirjoitettu: vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Temppeli on jumlanpalveluspaikka, jossa uhrataan eläimiä.
      Myös ilmestyskirjassa viitataan (uhri)tuleen: Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.

    • älkääeksykö

      Ilmestyskirja ja koko Raamattu varoittaa vääristä ihmeistä, "sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä" Ilm.16:14 "niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin." Matt.24:24 Siksi Jumalan kansan on seistävä selvällä "näin sanoo Herra" - kalliopohjalla ja pidettävät sapatti pyhänä, silloin ei eksy hurmanhenkien mukana, jotka "supisevat ja mumisevat" Jes.8:19.

    • näinonjämpti

      Aamen!

    • kamina_kuumaksi

      Toorauskontoon kuluvat mm. se että sikaa ja sapattia on palvottava ja ei ole pelastu ilman ihmisoppista sapatin viettoa ja sika kadottaa ja pelastaa. "Älä tartu, älä maista, älä koske!"

    • Jeesusonhyvä

      Sikaa ei ole palvottava ja sen syömisestäkin tulee loppu. "Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhottavaa sekä hiiriä, niistä kaikista tulee loppu, sanoo Herra" Jes.66:17. Sika ei pelasta, vaan "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut..."Apt.16:31 Sapattia ei ole palvottava, vaan sapttin Herraa, sillä "Ihmisen Poika on siis sapatinkin Herra." Mark.2:28. Jeesus on Luoja, ja "kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan" Joh.1:3. Jeesus on tosi hyvä ja Jeesusta kannattaa seurata sapattinakin, vaikka kaminat ja kummat juosevat omaan suuntaansa pois siunauksista, joita Jumala tahtoo kansalleen sapattina lahjoittaa poikansa Jeesuksen kautta, joka "meni tapansa mukaa sapattina synagoogaan..."Luuk.4:16

    • kamina_kuumaksi

      Adventistien oppien mukaan sika ja sapatti pelastavat. Jos et vietä heidän opinsa mukaista lauantaita, niin joudut helvetin tuleen. Heille Jeesus ei ole pelastaja, vaan heidän oma oppinsa lauantain vietosta pelastaa.
      Myös sika on adventistien pelastaja. Jos haukkaat kinkkua, niin helvetin tuleen joudut, mutta jos et syö sikaa, niin pelastut. Sika on tavallaan adventistien pyhä eläin.

    • kysynpävaan

      Onko kaminalla jotenkin vaikeuksia luetun ymmärtämisessä? Kukin lukija voi tehdä omat johtopäätöksensä luettuaan "Jeesusonhyvä " - niminerkin 8.3.klo18.55 kirjoittaman ansiokkaan selonteon ja kaminan typerän vastauksen siihen.

    • kirkossakäynyt

      Vilkaisin minäkin tätä palstaa jälleen ja nyt menen nukkumaan, jotta jaksan nousta aamulla sapattikirkkoon kuulemaan raamattutuntia Ilmestyskirjan luvusta 14, jossa puhutaan pedon merkistä ja muustakin. Kyytiläisiä olisi jälleen tulossa mukaan kuulemaan ilosanomaa sapattikirkossa. Otan kyytiin keitä mahtuu ja loput tulevat muilla kyydeillä. Ruokailukin on kai järjestetty jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokansalle. Se on hyvä, että Jumalan kansa myös syö yhdessä.

    • ihmiskäden_sormi

      Sinun kirkossa käyntisi on vain sinun oman lihasi palvelusta ja sinun oman pöhötyksesi pönkitystä, sillä "Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta."

    • huomioitämä

      Ei Jeesus turhaan pöhöttänyt sapattikirkossa vaan hän kuuli ja luki ja opetti Jumalan sanaa. On siis oikein käydä kirkossa sapattina ja on myös oikein käydä katsomassa leskiä ja oropja. Ne eivät sulje pois toisiaan vaan täydetävät toisiaan. Jos toinen puuttuu, niin silloin kulku ontuu pahasti.

    • kirkossakäynyt

      "Tämä on se päivä (sapatin päivä) jonka Herra on tehnyt, iloitkaamme ja riemuitkaamme siitä"
      Ja nyt kipin kapin sapattikirkkoon : )

    • ihmiskäden_sormi

      Röyhkeät adventistit jatkavat uskontonsa mukaista valehtelua. Jeesus ei mennyt sapattikirkkoon, vaan syngoogaan.

    • kirkossakäynyt

      Minäpä kävin tänään sapattikirkossa ja minulle selvisi tuo kolmen enkelin sanoma Ilmestyskirjan luvusta 14. Mukana oli viisaita ja korkeasti oppineita ihmisiä, jotka kyllä tunsivat Raamattunsa perinpohjin ja osasivat opettaa niin hyvin, että minäkin ymmärsin, että sapatti on korvattu auringonpäivällä ja paluu alkuperäiseen luomisen muistomerkkiin eli sapattiin on käynnissä.
      Se oli myös helpotus, että helvetti ei ole ikuista kärsimystä, vaan sammua tupsahtaa, kun kaikki on palanut poroksi, niin kuin Malakian kirjassa sanotaan.

    • älyhoihoi

      Totta on se, että sapatinpitäjät ovat yleisesti ottaen akateemisia oppiarvoja omaavia älykköjä, mutta kyllä yksinkertaisemmatkin voivat osata lukea Raamatusta, että "seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti" ja se sapatti on lauantai.

    • ihmiskäden_sormi

      Ihan tavallinen ihminen voi nähdä että adventistien oppi perustuu valheelle. Adventistien röhkeyttä kuvaa vaikka tuo 'sapattikirkko'. Kirkko on yleiskielessä kristittyjen kokoontumispaikka. Adventistit ovat vielä liittäneet kirkkko sanaan 'sapatin'.
      Itse asiassa adventistit käyttävät 'sapatti' sanaa johtaakseen kuulijoita harhaan. Jos käyttää lauantaista sanaa sapatti, niin sunnuntaista pitää käyttää sanaa viikon ensimmäinen päivä.
      Alkuaan seurakunnalla ei ollut mitään kirkkoa eikä ainakaan sapattikirkkoa, 'vaan hän meni pois heidän luotaan ja erotti opetuslapset heistä ja piti joka päivä keskusteluja Tyrannuksen koulussa.'
      Adventismi on yksi antikristillinen ja ja valheelle perustava uskonto.

      • 1234567---

        1700-luvun Luterilaiset virret kertovat antikristuksesta paavista, joka Jumalan käskyi wastaan räyskyi.
        Antikristilliset räyskyvät yhä, ja julistavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Niimpä he pitävätkin rukoushuoneidensa ovet tiekasti suljettuina sapattisin, paitsi silloin kun heillä on sapattina siivoustalkoot ovet ovat auki talkoolaisille.


      • ”Ja hän (Jeesus) saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan; ” (Lk. 4:16)

        ”Ja hän (Jeesus) meni alas Kapernaumiin, Galilean kaupunkiin, ja opetti kansaa sapattina.” (Lk. 4:31)

        ”Ja toisena sapattina hän (Jeesus) meni synagoogaan ja opetti;” (Lk. 6:6)

        ”Ja hän (Jeesus) oli opettamassa eräässä synagoogassa sapattina.” (Lk. 13:10)

        ”Ja palattuaan kotiinsa he (opetuslapset) valmistivat hyvänhajuisia yrttejä ja voiteita; mutta sapatin he viettivät hiljaisuudessa lain käskyn mukaan.” (Lk. 23:56)

        ”Mutta he (Paavali seuralaisineen) vaelsivat Pergestä eteenpäin ja saapuivat Pisidian Antiokiaan; ja he menivät synagoogaan sapatinpäivänä ja istuutuivat.” (Apt. 13:14)

        ”Kun he (Paavali ja Barnabas) lähtivät ulos, pyydettiin heitä puhumaan näitä asioita tulevanakin sapattina. Seuraavana sapattina kokoontui lähes koko kaupunki kuulemaan Jumalan sanaa.” (Apt. 13:42,44)

        ”Ja sapatinpäivänä me (Paavali, Timoteus ja Luukas) menimme kaupungin portin ulkopuolelle, joen rannalle, jossa arvelimme olevan rukouspaikan, ja istuimme sinne ja puhuimme kokoontuneille naisille.” (Apt. 16:13)

        ”Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista,” (Apt. 17:2)

        ”Ja hän (Paavali) keskusteli synagoogassa jokaisena sapattina ja sai sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskomaan.” (Apt. 18:4)


    • jhgky

      Kyllä sapatin voi pyhittää ilman adventistien vouhkaamista.

    • ihmiskäden_sormi

      kristitty.net, eli antikristuksen apostoli puolustamassa adventistien oppia, sama isäntä kummalakin.

    • katolinen

      "Jos Raamattu on kristityn ainoa ohje, silloin seitsemännen päivän adventistit, jotka viettävät lauantaita, ovat oikeassa. Katolinen kirkko...teki sunnuntain lepopäiväksi....Eikö ole kummallista, että ne (protestantit), jotka pitävät Raamttua aioana opettajanaan, seuraavat epäjohdonmukaisesti tässä asiassa kirkon perimätietoa?" B.L. Counway kirjassaan "Question-Box Answers". s.179

    • totuusontämä

      Onpa paljon sanottu katoliselta kirjailijalta! Mitäpä tuohon on muuta lisäämistä.

    • Jeesusonhyvä

      Kaikki pelastetut tulevat viettämään sapattia. "Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne.
      Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee KAIKKI liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra."Jes.66.22,23. Näin tekevät Jeesuksen seuraajat jo täällä matkan varrella, koska Jeesus on niin hyvä, että häntä on hyvä seurata myös sapattina.

    • matkaevästä

      Sapatti ei ole pelastuksen tie vaan pelastettujen tie. Jeesus on tie Jumalan luo ja Jeesuksen tie vei sapattina jumalanpalvelukseen, kun taas monen hänen seuraajansa tie vie muualle. "Eri tiet ja eri määrä, minne kuljijan ne vie, mieti tarkoin matkamies, minne päättyy sinun ties."

    • kamina_kuumaksi

      Meinaat että Jeesus on tie sapatti nimisen epäjumalan palvontaan. Sinulla ovat pahat ja karmeat opit ja puhut suoraan riivaajien sanoja.

    • matkaevästä

      Eivät nämä ole riivaajien sanoja, vaan itse Jumala puhuu näin: "Myöskin sapattini minä annoin heille, olemaan merkkinä minun ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Herra, joka pyhitän heidät...ja pyhittäkää minun sapattini; ne olkoot merkkinä välillämme, minun ja teidän, että tulisitte tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne." Hes.20:12,20
      Saatana pyrkii kätyriensä kautta saamaan ihmiset unohtamaan sapatin, jotta sitä tietä saisi ihmiset unohtamaan Jumalan. Mutta saatana ei onnistu Jumalan kansan kohdalla, joka kunnioittaa Jumalaa kaiken Luojana pyhittämällä lauantain sapattina.

    • näinonjämpti

      Kyllä se on puhdasta Jumalan sanaa, että Jeesus on oikea tie ja sapatti on oikea pyhä.

    • Jaa että olet alkanut Rakastaa Lähimmäinen ja niin täytät ja noudatat koko Lain niin kuin Kirjoitettu ON.

      • 1234567---

        Rakasta Herraa sinun Jumalaasi yli kaiken, ja pidä Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä. Sapatti on Jumalan merkki. Rakasta lähimmäistäsi, niinkuin itseäsi.


    • Jeesusonhyvä

      Joo, olen alknut rakastaa, koska Jeesus rakasti ensin minua ja sanoo: "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni "(myös sapatin, joka on pisin kymmenestä käskystä) Joh.14:15 Kyllä Jeesus on hyvä, kun hän on anatnut meille sapatin ilon päiväksi.

      • kamina_kuumaksi

        Vaikka käytät Jeesus on hyvä nikkiä, niin sinä olet aivan tavallinen ja lihallisesti pöhöttynyt epäjumalan palvelija. Sinulle Jeesus on tie epäjumlanpalvontaan.
        Oletko huomannut, että sapattikäsky kuuluu: "pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa".


    • rakkaudentie

      Jeesus sanoo:"'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi' Matt. 22:37-39. Jos me rakastamme Jumalaa niin emme pidä muita jumalalia, emme tee Jumalan kuvaa (ikoonia), emme lausu turhaan Herran nimeä ja muistamme pitää sapatin pyhänä ja levätä. Jos me rakastamme lähimmäistämme, niin kunnioitamme vanhenpiamme, emme tapa, emme tee huorin, emme varasta, emme sano väärää todistusta lähimmäisestämme, emme himoitse toisen omaa. Näin yksinkertaista.

    • Jeesusonhyvä

      Kaminan olisi jo aika tulla sieltä vanhasta liitosta ja lain orjuudesta armon alle Jumalan lasten ihanaan vapauteen, sillä "Vapauteen Kristus vapautti meidät.."Gal.5:1. Niinpä me palvelemme Jumalaa nyt Hengen uudessa tilassa, emme kirjaimen vanhassa, vaan seuraamme Jeesusta sapattina kirkkoon saamaan niitä siunauksia, joita Pyhä Henki antaa Jumalan sanasta. Kyllä Jeesus on hyvä, kun hän on vapauttanut meidät vapauteen pyhittää hänen sapattinsa, joka tuo kunnian Jumalalle.

    • kamina_kuumaksi

      Pysytkö sinä epäjumalanpalvoja kirjoittamaan edes yhtä kommenttia mainitsematta sinun jumalasi, sapatin nimeä?
      Sinä olet pahuudessasi ja sydämesesi paatumuksessasi tehnyt Jumalan Pojasta astinlaudan ja kynnysmaton epäjumapalvelukseesi. Häpeä edes!!!

    • Jeesusonhyvä

      "Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima, iteskullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikalaiselle... Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kauta? Pois se. Vaan me vahvistamme lain." Room. 3:31. Paavali ei hävennyt sanomaa Jeesuksesta ja hänen sovitustyöstään Golgatalla. Paavali ei myöskään mitätöinyt Jumalan kymmentä käskyä, vaan "Tapansa mukaan Paavali meni sisäle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista."Apt.17:2 Jeesus on niin hyvä, että Paavalikin halusi seurata Jeesusta sapattinakin. Sapattihan on tämän viestiketjun aihe. Miksi siis ei tätä sanaa saisi mainita keskustelussa? Siksikö, ettei sapattia voida kumota, koska Jumala, joka on rakkaus, ei muutu?

    • valoloistaa

      Jumala ei muuttanut sapattia sunnuntaiksi, sillä "En minä liittoani riko, enkä muuta sitä, mikä on minun huuliltani lähtenyt." Ps.89:35 Sapatti lähti Jumalan huulilta. "Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi: Muista pyhittää lepopäivä.
      Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
      mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen." 2Moos.201,8-11

      Jeesus ei muuttanut sapattia toiseksi päiväksi, vaan hän pyysi seuraajiaan rukoilemaan, että sapattia pyhitettäisiin vielä hänen ristinkuolemansa jälkeenkin. Matt.24:20

      Apostolit eivät muuttaneet sapattia, sillä Apostolien teoissa kerrotaan ainakin 84 sapatin vietosta.

      Mutta Raamttu ennnusti, että antikristus tulisi muuttamaan Jumalan laissa olevan aikaa koskevan käskyn: "Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, .."Dan.7:25 Näin on tapahtunut ja koko maa seuraa ihmetellen petoa.

      • Usko.Toivonen

        Sapatin viettäminen ei näytä kuitenkaan Apostolien tekojen kirjoitusten mukaan, olleen tae siitä, etteivätkö he itsekin olisi tuhonneet Korkeimman pyhiä, lainkirjaimineen.

        13. Mutta Ananias vastasi: "Herra, minä olen monelta kuullut siitä miehestä, kuinka paljon pahaa hän on tehnyt sinun pyhillesi Jerusalemissa;
        14. ja täälläkin hänellä on ylipapeilta valtuus vangita kaikki, jotka sinun nimeäsi avuksi huutavat".
        ..
        21. Ja kaikki, jotka kuulivat, hämmästyivät ja sanoivat: "Eikö tämä ole se, joka Jerusalemissa tuhosi ne, jotka tätä nimeä avuksi huutavat? Ja eikö hän ole tullut tänne viedäksensä ne vangittuina ylipappien käsiin?"
        ( Apt. 9. )

        Kysymyksessähän oli sapattia noudattavien hyväksymä Jeesuksen pyhien järjestelmällinen tuhoaminen.

        Joten sapatin viettäminen, ei ollut mikään tae tällaisien hirmutekojen osalta.
        Ei myöskään syömissäännökset.

        Alkuseurakunna n toiminnasta voimme nähdä, kuinka he kokoontuivat joka päivä, ja pitivät eillä joka päivä kaikkein suurinta sanomaa, ei sanomaa sapatista, vaan pelastuksen evankeliumia ristiinnaulitusta, kuoleman kukistajasta, Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta.

        Eivät he ylpeilleet sapatin vietostaan, vaan heidän kerskauksenaan oli Herra.

        41. Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
        ( Apt. 5. )

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        Eikö tämä ilosanoma tulisi olla teillekin ( kerskaamillenne miljoonille) kaikkein suurin asia ja kerskauksen kohde.

        Vain "teidän miljoonanneko" te suvaitsette pelastuvan Jeesuksessa Kristuksessa?

        Voi ihmistä!


    • tulipaluettua

      Hyvin perusteltu kirjoitus nimimerkiltä valoloistaa. KIITOS!

    • Kirjoitit väärin minulle näin >>> ( 1234567---
      12.3.2019 12:46
      Rakasta Herraa sinun Jumalaasi yli kaiken, ja pidä Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä. Sapatti on Jumalan merkki. Rakasta lähimmäistäsi, niinkuin itseäsi.)

      Sapatti on sama kun Pelastus . Sapatti!! Se on Vanhan Liiton Vertauskuva Pelastuskuva ja varjo joka on vanhentunut ja nyt meillä on jotain parempaa tilalla. Älä suututa Jumala ja hylkää Jeesuksen uhri. Uhri joka tuli sapattiuhrien tilalle ja joka on niin paljon parempi niin etten tarvitse enää joka viikon uhria uhrata Jumalalle vaan elää Pelastuksessa = sapatissa joka hetki . Luulisi että sinä ja nikodemus senverran ymmärtää että tulis Rakastaa Lähimmäinen että Jumala sua Rakastaa. Hän joka on sanonut että kaiken lain ja säädöt ja Profeetiat toteutuu tuon yhden käskysanan kautta ja niin saat Pelastuksessa jatkaa joka on tämän ihanan sapatin vertauskuva. Tu pois sinä vanhan liiton mies tuosta tuhoava lain alla oleminen johon yrität muut pakottaa. Molemmat liitot et voi pitää . Toinen kumoa toisen. Valitse vapaasti mikä niistä haluat pitää. En ole enää vastuussa sinusta.

      • 1234567---

        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja profeettoja. Kymmenenkäskyn laki on voimassa myöskin Uudessaliitossa, ja Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä.

        Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY, SAA HERRAN LAKI OLLA, JONK' ANTOI ITSE JUMALA.


    • opetusta.sapatista
      • 1234567---

        Jumalan antama sapatti tulee pitää pyhänäpäivänä myöskin Uudessaliitossa.


    • turhajorinapois

      Paljon turhaa harhaoppista porua selvästä asiasta. On niin turvallista ja yksinkertaista seurata vain Jeesusta sapattina jumalanpalvelukseen eikä kuunnella harhaoppisten saarnamiesten turhia jorinoita ja harhauttavia raamatunselityksiä. Sapatti on ja pysyy Jumalan kansan pyhäpäivänä täällä ja taivaassa.

    • kenenpalvelijaolet

      Katolisessa katekismuksessa sanotaan: "Kysymys: Kuinka voit todistaa, että kirkolla on valta määrätä juhlia ja pyhäpäiviä? Vastaus: Itse teolle, kun se on muuttanut sapatin sunnuntaiksi..." "Ettekö tiedä, että kenen palvelijoiksi, ketä tottelemaan te antaudutte, sen palvelijoita te olette..."Room.6:16

    • Joonkumma

      Koskaan ei kannata seurata riivajien oppeja, jota adventistit tänne suoltavat. Eikä koskaan kannata antautua sapatinpalvontaan, niin kuin adventistit vaativat ja eksyäen meuhkaavat. Adventistit ovat sokeita taluttajia ja heillä on pimeyden sanoma.

    • kirkossakäynyt

      Huomenna sapattikirkossa on raamattutunnin aiheena Ilmestyskirjan luvut 15 ja 16, joissa puhutaan maailmanhistorian viimeisestä vuodesta, jonka aikana vuodatetaan seitsemän viimeistä vitsausta. Luin jo etukäteen nuo luvut ja huomasin, että ensimmäiset vitaukset kohdistuvat juuri niihin ihmisiin, jotka olivat ottaneet pedon merkin. Autoni on jälleen pullollaan kiinnostuneita kuulioita, joita tuon mukanani sanan kuloon.

      • Usko.Toivonen

        Saako sapattina ajaa autolla ja kuljettaa ihmisiä?
        Kuinka pitkän matkan sapattina saa kulkea?
        Vai kuinka sapattisääntöjä tulee noudattaa?
        Millaisia kantamuksia saa kantaa?
        Saako autolla ajaa kirkkoon työläästi vaikka 300 kilometrin päästä sapattina?


    • kirkossakäynyt

      Saa

    • uskotuleekuulemisesta

      Sapatti on ilon päivä, koska Jeesus vapautti meidät kuolemallaan. Jeesus on sapatin Herra, jota saamme palvoa joka sapatti, kun kokoonnumme kuulemaan Jumalan sanaa sapattikirkkoon. Kymmenet miljoonat kristityt ja heidän ystävänsä kokoontuvat palvomaan Jumalaa kaiken Luojana jokaisena sapattina eri puolilla maailmaa ja saamaan opetusta ja siunauksia Jumalan sanasta. Joko sinä olet yksi yksi heist?

      • Usko.Toivonen

        Onhan se hyvä, että edes yhtenä viikon päivänä heillä on syy kokoontua Jeesuksen nimessä.

        Toivottavasti heille koittaisi vapaus jonakin päivänä olla kuten alkuseurakunnassa oli.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        41. Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
        ( Apt. 5. )

        He olivat niin riemuissaan Herrastaan, että heitä ei rajoittanut mikään oppi vain yhteen päivään viikossa. Vähäistäkään hapatusta ei vielä ollut, joten joka päivä oli heille pelastuksen päivä.


    • Mä haluan olla viisasten seurassa joka päivä eikä noitten lain alaisien kanssa.

    • yksiyökkö

      Kunpa minäkin pääsisin sapattina kirkkoon hiljentymään ja kotiin lepäämään, mutta jonkun on tehtävä yökönkin hommia, muuten voi jäädä joku sairas tai vanhus apua vaille.

    • kamina_kuumaksi

      Mikään ei ole epäpyhää eikä saastaista itsestään, vaan adventistien mieli ja omatunto on saastainen. Ei lauantai, Saturnuksen päivä ole sen pyhempi kun sunnuntai.
      Yksiyökkö, ei vain lauantaisin vaan, muinakin päivinä on uskovien yhteisiä kokoontumisia, niin voit mennä muuhun seurakuntaan kuin adventistien kirkkoon.
      Kukapa edes haluaa istua adventtikirkossa, kuivassa adventistien lihan hajussa.

    • HYVIEN VIISAITTEN SEURASSA HALUAN OLLA JOKA PÄIVÄ. >> Kirjoitit väärin minulle näin >>> ( 1234567---
      12.3.2019 12:46
      Rakasta Herraa sinun Jumalaasi yli kaiken, ja pidä Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä. Sapatti on Jumalan merkki. Rakasta lähimmäistäsi, niinkuin itseäsi.)

      Sapatti on sama kun Pelastus . Sapatti!! Se on Vanhan Liiton Vertauskuva Pelastuskuva ja varjo joka on vanhentunut ja nyt meillä on jotain parempaa tilalla. Älä suututa Jumala ja hylkää Jeesuksen uhri. Uhri joka tuli sapattiuhrien tilalle ja joka on niin paljon parempi niin etten tarvitse enää joka viikon uhria uhrata Jumalalle vaan elää Pelastuksessa = sapatissa joka hetki . Luulisi että sinä ja nikodemus senverran ymmärtää että tulis Rakastaa Lähimmäinen että Jumala sua Rakastaa. Hän joka on sanonut että kaiken lain ja säädöt ja Profeetiat toteutuu tuon yhden käskysanan kautta ja niin saat Pelastuksessa jatkaa joka on tämän ihanan sapatin vertauskuva. Tu pois sinä vanhan LIITOSTA HYVÄ mies AJOISSA,, tuosta tuhoava lain alla oleminen johon yrität muut pakottaa. Molemmat liitot et voi pitää . Toinen kumoa toisen. Valitse vapaasti mikä niistä haluat pitää. En ole enää vastuussa sinusta.

      JA Sitten alat puhua kuin Laki olis jotenkin peitetty kun se on Uudessa Liitossa eikä Vanhassa voi olla kirjoitettu meidän sydämissä.

    • Jeesusonhyvä

      Yksiyökkö. Sinä vietät sapattia siellä missä olet, sillä on sapattina lupa tehdä hyvää ja sairaista ja vanhuksista huolehtiminen on sellaista, jonka Jeesuskin hyväksyy ja siunaa. Tule sitten joskus, kun on sapattina vapaata palvelutyöstäsi, sapattikirkkoon hiljentymään ja saamaan ravintoa Jumalan sanasta ja Kristuksen sovitustyöstä. Kyllä Jeesus on hyvä, kun hän siunaa sinua palvelutyössäsi lähimäistesi hyväksi. Siunausta sinulle.

      • Ei ole aika tuhlata muotomenoihin Herran Elämä. Herran kanssa kun me sapatissa mennään joka päivä auttamaan
        lähimmäinen.


    • Joonkumma

      Sinä yksiyökkö älä koskaan, älä ikinä mene sapattikirkoon, sillä sapatti on adventistien epäjumalan nimi. Heidän kirkkonsa palvelee riivaajia, samoja, joiden vallassa väärä profetta ellen oli.

      • kysynpävaan

        Ovatko sinun mielestä kaikki advarit samanlaisija ? Aikoinaan kun Ruotsissa asuin niin joillakin Svenssoneilla oli se käsitys, että kaikki suomalaiset ovat samanlaisija, kun olivat tavanneet muutamia räyhääviä suomalaisija.


    • Joonkumma

      Jokainen, joka käy ja kuuluu adventtikirkkoon tulee osalliseksi riivaajien opista ja adventistien epäjumalista. Mutta adventtikirkosta voi halutessaan lähteä sulkea oven eikä koskaan pidä edes astua siitä ovesta sisällä.

    • kirkossakäynyt

      Tänään minulle selvisi sapattikirkossa lopullisesti se, että salainen tempaaminen on täyttä pimeyttä ja huuhaata. Kuudennen vitsauksen aikana Jumalan omat yhä olivat maaan päällä keskellä vihan aikaa, eikä heitä oltu tempailta tuuliin ja pilviin, niin kuin olen kuullut aikaisemmin opettettavan. Kyllä oli niin hyvää ja perusteellista Raamatun opetusta, että suomut silmiltäni tipahtivat ja näen nyt kirkkaasti salaisen tempaamisen harhan, johon miljoonat uskovat on harhautettu uskomaan. Onneksi otin monia ystäviäkin mukaan kuulemaan todella raamatullista opetusta sapattikirkossa.

    • kamina_kuumaksi

      Mutta minunpa ei ole tarvinnut käydä adventtikirkossa kysymässä riivaajilta Jeesuksen takaisin tulosta, vaan Jeesus on antanut armossaan minulle oman Henkensä opettajaksi.

    • kirkossakäynyt

      Toinen asia, jonka opin, oli nuo sammakonmuotoiset henget, joiden kurnutus muistuttaa epäselvää kielenmongerusta, jota ei ymmärrä ihmiset eikä enkelit eikä Jumalakaan. Onneksi sapattikirkossa en tuollaista käsittämätöntä kurnutusta kuullut, vaan selvällä Suomen kielellä opetusta suoraan Raamatusta. Odotan jo ensi sapattia, että pääsen kuulemaan aihetta Babylon-portosta eli aiheena on kuulema Ilmestyskirjan luku 17.

      • Laskuntulos

        Adventistien kakku on päältä kaunis, mutta sisällä on Ellen G White.
        Pyhän Hengen toimintaa siellä ei siedetä.
        Armolahjoja siellä ei ole.
        Raamattutunnit tulevat Amerikasta heidän "pääkallon paikalta" ja arvostelu on kielletty!


      • kysynpävaan
        Laskuntulos kirjoitti:

        Adventistien kakku on päältä kaunis, mutta sisällä on Ellen G White.
        Pyhän Hengen toimintaa siellä ei siedetä.
        Armolahjoja siellä ei ole.
        Raamattutunnit tulevat Amerikasta heidän "pääkallon paikalta" ja arvostelu on kielletty!

        Onko sinulla omia kokemuksia siitä että arvostelu on kielletty, vai oletko vain kuullut ?


      • 1234567---
        Laskuntulos kirjoitti:

        Adventistien kakku on päältä kaunis, mutta sisällä on Ellen G White.
        Pyhän Hengen toimintaa siellä ei siedetä.
        Armolahjoja siellä ei ole.
        Raamattutunnit tulevat Amerikasta heidän "pääkallon paikalta" ja arvostelu on kielletty!

        On suuri armolahja, kun ymmärtää, että Jumalan antama sapatti tulee pitää pyhänäpäivänä. Sapatti on Jumalan merkki.

        Sillä, joka ei pidä Hänen käskyjänsä, ei ole Hänen omansa, oli lahjoja kuinka paljon hyvänsä.


      • Laskuntulos
        1234567--- kirjoitti:

        On suuri armolahja, kun ymmärtää, että Jumalan antama sapatti tulee pitää pyhänäpäivänä. Sapatti on Jumalan merkki.

        Sillä, joka ei pidä Hänen käskyjänsä, ei ole Hänen omansa, oli lahjoja kuinka paljon hyvänsä.

        Adventisteilla ja hinduilla ei ole pedon merkkiä eli sunnuntaita.


    • kamalaaaa

      kirkossakäynyt, mutta sinä pilkkaa lihan pöhötyksessä Jumalaa, sillä ilmeisesti tarkoitit tuolla samakkojutulla Jeesusta.
      ETTÄS KEHTAATKIN!!!

    • kirkossakäynyt

      Jeesus ei kurnuttanut vaan puhui hyvin selkokielellä lunastustyöstään ristillä ja myös sapatista"Ja hän alkoi opettaa heille, että Ihmisen Pojan piti kärsimän paljon ja joutuman vanhinten ja ylipappien ja kirjanoppineiden hyljittäväksi ja tuleman tapetuksi, ja kolmen päivän perästä nouseman ylös." Mark.8:31, ""Sapatti on asetettu ihmistä varten" Mark.2:27, mutta jo Paavalin aikana alkoivat sammakon muotoiset henget kurnuttaa, niin että "Jos... kaikki siellä puhuisivat kielillä ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne?" 1Kor.14:23. Kurnutuksen taustalla on yleensä sanoma, että Jumalan laki tai ainakin sen pisin käsky, sapattikäsky, on kumottu, ja tätä valhetta yritetään vakuutella epämääräisellä mongerruksella, joka lähti sammakon muotoisesta hengestä. Ilm.16:13,14 Valheihmeitäkin tehdään sapatin kumoamiseksi, mutta se ei onnistu, "Sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä."

    • kamalaaaa

      Niin sinä pilkkasit Jumalaa, etkö jo ymmärrä??? Sinä jatkat Jumlan pilkkamistasi, etkö sen vertaa ymmärrä???
      Sinä pilkkaa Jumalan antamia lahjoa, Etkö jo ymmärrä.???
      Kaikki minkä Jumala antaa on hyvää: Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.
      Sinulla on oma jumala ja sen nimi on sapatti, etkö edes ymmärrä sen vertaa???
      Sinä valehtelet koska palvelet valheen isää: "Jumalan laki tai ainakin sen pisin käsky, sapattikäsky, on kumottu". Tämä on valhe!!!
      Mooseksen lakia ei ole koskaan laitettu pakanain täytettäväksi. Eikä Jumala koskaan tehnyt lakiliittoa pakanain kanssa.
      Mooseksen laista, johon palvontasi kohde sapatti kuuluu, sanotaan: Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön.
      Sinun sapatinpalvontasi on hyödytöntä ja sinä palvelet omaa lihaasi ja sinulla on oma uskonto.

    • kamalaaaa

      Osa sinun valheestsi jäi kopiomatta, selvyydeksi laitan yhden valheistasi: Kurnutuksen taustalla on yleensä sanoma, että Jumalan laki tai ainakin sen pisin käsky, sapattikäsky, on kumottu, ja tätä valhetta yritetään vakuutella epämääräisellä mongerruksella, joka lähti sammakon muotoisesta.
      Jokainen voi havaita, että kirkossa käynyt pilkkaa avoimesti Jumalaa.

    • kirkossakäynyt

      "Rakkaani, älkää jokaista henkeä (ainakaan niitä sammakonmuotoisia) uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta (sillä kaikki henget eivät ole) ; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan." 1Joh.4:1. Jumalan antamat armolahjat ovat ihan toinen asia, kuin sammakon antamat jäljitellyt lahjat. Mitä sitten erottaa aidon Jmalan antaman armolahjan ja sammakon kurnutuksen? Testi on hyvin yksinkertainen: "Pysykää laissa ja todistuksessa!" Elleivät he näin sano, ei heillä aamunkoittoa ole." (eli ei heissä valoa ole)Jes.8:20. Toisin sanoen, jos kurnutuksen takana on sanoma ja opetus Jumalan muuttumattoman käskyn kumoamisesta, niin asialla on sammakonmuotoiset henget, jotka "supisevt ja mumisevat"Jes.8:19. Totuus löytyy Raamatusta ja Jeesuksen sanoista: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
      Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
      Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa." Matt.5:17-19

    • ihmiskäden_sormi

      kirkossakäynyt, sinä olet jumalaton pilkkaaja ja rienaaja.
      Itse ajelit autolla sinun jumalasi päivänä ja kannoit kirjaa. Sinä itse olet rikkonut käskyt, jota itse olet asettunut täytettäväksi.
      "Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa."
      Kirjoitat itse itsellesi, etkö huomaa?
      kaiken muun pahan lisäksi Sanan tuntemuksesi on heikkoa. Sinä hoet ja teet opin yksittäisistä
      Raamatun sanoista.

    • Jeesusonhyvä

      Kyllä Jeesus on hyvä, kun hän on vuodattanut rakkauden hengen sydämiimme Pyhän Henkensä kautta ja tämä rakkaus ilmenee siinä, että pidämme hänen käskynsä (myös sapattikäskyn), eivätkä ne ole raskaita. Kyllä ihmiskäden sormen olisi nähtävä se, että elämme nyt Uudessa liitossa, emme kirjaimen vanhassa ja me palvelemme nyt Jumalaa Hengen uudessa tilassa ja rakkaudesta Jumalaan pidämme hänen käskynsä emmekä kapinoi Jumalaa vastaan halveksimalla hänen pyhää sapattiaan, niin kuin jotkut tämän palstan kirjottajat pilkaten tekevät ja joista Herra sanoo: "Mikä on minulle pyhitettyä, sitä sinä halveksit, minun sapattini sinä rikot." Hes.22:8

    • vaskimuuri

      Et siis tunne Raamttua edes sen vertaa, että tietäisit sapattikäskyn ja muitten vanhan liiton käskyjen olevan vain juutalaisille annttuja.
      Mooses sanoi käskystä:
      Älkää lisätkö mitään siihen, mitä minä teille määrään, älkääkä ottako siitä mitään pois, vaan noudattakaa Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä teille annan.
      Siis pidähän nyt kaikki Mooseksen käskyt ja tule sitten pöyhkeilemään palstalle.

    • Jeesusonhyvä

      Jeesus on niin hyvä, että hän oikaisee vaskimuuria siinä asiassa, että kenelle sapatti on asetettu. Jeesus , joka on totuus, sanoo: "Sapatti on asetettu ihmistä varten" Mark.2:27. Jos siis vaskimuuri ja minäkin sanon olevani ihminen, niin Jeesuksen opetuksen mukaan sapatin lepo ja siunaus kuuluvat myös minulle samoin kuin kaminalle ja kamalallekin, koska Jeesus on niin hyvä, että hän ei rajoita siunauksiaan sapattina vain yhdelle rodulle, vaan kaikille muukalasillekin " Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani,
      ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani..."Jes.56:6,7 Tästä ilosta moni uskova jää vaille, kun juoksevat sapattina eri suuuntiin kuin Jeesus, joka on tie,totuus ja elämä ja jonka askeleet johtivat jumalanpalvelukseen sapattina.

    • sivustaseurannut

      Näin sivusta seuranneena totean, että sapatin puolustajat tuntevet Raamattunsa paremmin kuin sapatin vastustajat, ja ovat koko ajan niskan päällä puolustaessaan asiaansa.

      • erwergwtgsrgsdfgs

        Fariseuksetkin olivat aikansa parhaita kirjoitusten tuntijoita ja siitä "asiantuntemuksestaan" käsin he väittivät, että Jeesuksen täytyi olla riivattu. Ja samaa saa toisinaan lukea sapatinpalvojien näppiksestä lähteneenä. Sitä se asiantuntemus teettää.


    • Jeesusonhyvä

      Kiitos vaan sivustaseuraajalle terävästä huomiosta. Kirjoitusten tunteminen todella estää uskovia eksymästä " Jeesus sanoi heille: "Ettekö te siitä syystä eksy, kun ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa?"Mark.12:24 "Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni." Ps.119:105
      "Sinun sanasi on kokonansa totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti." Ps.119:160. Jumalan sana on kokonansa totuus, myös sapatti, joka on lauantai. Kyllä Jeesus on hyvä, kun olemme saaneet Raamatun omalla äidinkielellämme ja saamme sitä rauhassa lukea ja kuulla puhtaasti sapattina saarnattavan.

    • ihmiskäden_sormi

      Tosiaan adventistien sapattikirkossa ei tunneta kirjoituksia eikä Jumalan voimaa.
      Adventsitit eivät edes tunne sapttikäskyjä.
      Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa. Ovatko adventisti ja toorauskovat noudattaneet tätä sapattikäskyä?
      Entä: Ja ota lestyjä jauhoja ja leivo niistä kaksitoista kakkua; joka kakussa olkoon niitä kaksi kymmenennestä. Ja lado ne päälletysten kahteen pinoon, kuusi pinoonsa, aitokultaiselle pöydälle Herran eteen. Ja pane pinojen päälle puhdasta suitsuketta leipien alttariuhriosana uhriksi Herralle. Sapatti sapatilta hän aina asettakoon ne Herran eteen israelilaisten antina; se on ikuinen liitto.
      Eivätkä adventistit ole viettäneet sapattia niin kuin on käsketty: mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi, sinun härkäsi, aasisi tai muu juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on, että palvelijasi ja palvelijattaresi saisivat levätä niinkuin sinäkin.
      Ovatko adventistit muistelleet Egyptin orjuuttaan? Ja muista, että itse olit orjana Egyptin maassa ja että Herra, sinun Jumalasi, vei sinut sieltä pois väkevällä kädellä ja ojennetulla käsivarrella. Sentähden Herra, sinun Jumalasi, käski sinun viettää lepopäivän.
      Ovatkon adventistit edes pitäneet tätä säädöstä: Älkää viekö sapatinpäivänä mitään kantamusta taloistanne älkääkä tehkö mitään työtä, vaan pyhittäkää sapatinpäivä, niinkuin minä käskin teidän isienne tehdä.
      Entä onko ehkä jollakulla adventistilla puutarha:
      mutta seitsemäntenä vuotena olkoon maalla levon aika, sapatti Herran kunniaksi; silloin älä kylvä peltoasi äläkä leikkaa viinitarhaasi.

    • Jeesusonhyvä

      Ihmiskäden sormi se vieläkin jaksaa kantaa selkä vääränä vanhan liiton laintauluja eikä ole vielä löytänyt armoa ja vapautta, johon Kristus meidät vapautti. Toisaalta ihmiskäden sormi vakuuttaa, että vanha liitto ei enää ole voimassa ja sitten hän epäjohdonmukaisesti raahaa vielä vanhan testamentin sääntöjä selkä kyttyrässä ja otsa rypyssä, mutta eihän tällä tavoin pelastuta vaan armosta Jumala pelastaa meidät. Jeesus tuli tekemään lain suureksi ja IHANAKSI. "Herra on nähnyt hyväksi vanhurskautensa tähden tehdä lain suureksi ja ihanaksi."Jes.42:21 Kun ihminen on uudestisyntynut ja saanut Jumalan armosta synnit anteeksi, niin hän alkaa rakastaa Jeesusta, joka on hänet verellään ostanut Golgatan ristillä omakseen ja seuraa Jeesusta myös sapattina sinne, minne Jeesuskin meni eli sapattikirkkoon. Daavid oli löytänyt Jumalan armon ja hän kirjoittaa Jumalan laista: "Kuinka sinun lakisi onkaan minulle rakas! Kaiken päivää minä sitä tutkistelen." Ps.119:97 Uudessa liitossa Jumala kirjoittaa lakinsa uskovan sydämeen "Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen. Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne." (siis myös sapattikäskyn)Hes.36:26.27 . Kyllä Jeesus on hyvä, kun hän on antanut meille sapatin levon ja ilon.

      • Usko.Toivonen

        Raamattu ei tunne "sapattikirkkoa", Raamatussa on kirjoitettu pyhäköstä, temppelistä, synagoogasta, mutta ei ollenkaan "sapattikirkosta".

        Raamatussa ei ole myöskään yhtään mainintaa, että Jeesuksen opetuslapset, kristityt, olisivat menneet sapattikirkkoon, joka oli tarjolla vain sapattisin.

        41. Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
        ( Apt. 5. )

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        Sapatti ei siis ollut Jeesuksen pyhille keskeisin asia, eivätkä he sapattia korostaneet, vaan heidän kerskauksensa oli Herra.

        Miksi siis kerskata jostakin sapattikirkosta, sapattikirkkoko pelastaa, vaiko Herra?

        Paavalikaan ei ollut sidottu johonkin "sapattikirkkoon", vaan jopa vei opetuslapset pois sieltä.

        8. Ja hän meni synagoogaan, ja kolmen kuukauden ajan hän puhui heidän kanssansa rohkeasti ja vakuuttavasti Jumalan valtakunnasta.
        9. Mutta kun muutamat paaduttivat itsensä eivätkä uskoneet, vaan puhuivat pahaa Herran tiestä kansan edessä, niin hän meni pois heidän luotaan ja erotti opetuslapset heistä ja piti joka päivä keskusteluja Tyrannuksen koulussa.
        ( Apt. 19. )

        Herran tie, Jeesus Kristus, oli Paavalille tärkeämpi kuin "sapattikirkko".
        Sen vuoksi Paavalikin joka päivä julisti Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta.

        Paavali ei pyrkinyt oppiin, joka olisi sitonut Herran Jeesuksen nimessä julistamisen ja Jeesuksen nimessä kokoontumisen vain seitsemänteen osaan.
        Paavalin mukaan Herra Jeesus on arvollinen saamaan enemmän kuin yhden seitsemäsosan ( 1/7).

        Miksi siis korottaa sellaista, jota Raamatun ilmoitus ei tunne?

        Ja varsinkaan sitoa Herra Jeesus omalla opillaan.


      • ALL_IN_Him

        Sapatinlepo on kyllä ihan jokapäiväinen lepo eikä joka seitsemäs -päiväinen. Meidät on asetettu Kristuksessa taivaallisiin, jossa ei ole erilaisia viikonpäiviä. Kristus on eheä Kristus, eikä Häntä ole pilkottu erilaisiksi viikonpäiviksi.


    • Jeesusonhyvä

      Oikein on Herra nähnyt ja ennustanut, mitä tapahtuu lopun aikana Jumalan sanan hylänneiden keskuudessa: "Sen papit tekevät väkivaltaa minun lailleni ja häpäisevät sitä, mikä on minulle pyhitetty, (sapatti on Herralle pyhitetty) eivät tee erotusta pyhän ja epäpyhän välillä, eivät tee tiettäväksi, mikä on saastaista, mikä puhdasta, ja sulkevat silmänsä minun sapateiltani, niin että minä tulen häväistyksi heidän keskellänsä."Hes.22:26 Juuri tätä profetiaa ollaan todistamassa tälläkin palstalla eikä vähiten kahdessa edellisessä kommentissa. Mutta Jeesus on niin hyvä, että hän on valinnut itselleen kansan, joka pysyy uskollisena sapatin Herralle eikä kuuntele sammankonmuotoisten henkien harhaanjohtavaa pimeää teologiaa. Herra sanoo"ja pyhittäkää minun sapattini; ne olkoot merkkinä välillämme, minun ja teidän, että tulisitte tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne."Hes.20_12

      • Usko.Toivonen

        Aivan, Jeesus Kristus on hyvä. Tie, Totuus ja Elämä.

        Mutta saako Jeesus olla Herra, vai pitääkö Hänen alistua oppirajoihin, joita ihmiset pysyttävt?

        Saako Herra olla Herra, joka hetki?
        Saako Herra siunata uskolla ja pelastuksella ihmisiä joka päivä?

        41. Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
        ( Apt. 5. )

        Saako Herra Jeesus olla Herra, ja saako Hänen tahtonsa tapahtua joka päivä?
        Kuten tuosta voimme lukea, mitä tapahtuu silloin, kun Herra saa olla Herra, eikä jokin oppi, mikä korottaa esim. "miljoonia", kuten tämä aloitus tekee ja kaikki ne jotka pyrkivät saattamaan ihmisiä oppinsa siteisiin.

        Ihminen on hyvässä seurassa Kristuksen seurassa joka päivä, joten miksi jokin oppi rajaa hyvää seuraa oman oppinsa rajoihin.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )


      • kysynpävaa
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Aivan, Jeesus Kristus on hyvä. Tie, Totuus ja Elämä.

        Mutta saako Jeesus olla Herra, vai pitääkö Hänen alistua oppirajoihin, joita ihmiset pysyttävt?

        Saako Herra olla Herra, joka hetki?
        Saako Herra siunata uskolla ja pelastuksella ihmisiä joka päivä?

        41. Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
        ( Apt. 5. )

        Saako Herra Jeesus olla Herra, ja saako Hänen tahtonsa tapahtua joka päivä?
        Kuten tuosta voimme lukea, mitä tapahtuu silloin, kun Herra saa olla Herra, eikä jokin oppi, mikä korottaa esim. "miljoonia", kuten tämä aloitus tekee ja kaikki ne jotka pyrkivät saattamaan ihmisiä oppinsa siteisiin.

        Ihminen on hyvässä seurassa Kristuksen seurassa joka päivä, joten miksi jokin oppi rajaa hyvää seuraa oman oppinsa rajoihin.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        Onko sinun mielestä kaikki advarit samanlaisija ? laki henkisiä ?


      • Usko.Toivonen
        kysynpävaa kirjoitti:

        Onko sinun mielestä kaikki advarit samanlaisija ? laki henkisiä ?

        Toivottavasti eivät kaikki.

        Opit vaan tahtovat karsinoida ihmisiä, jolloin kerskataan opin kannattajista ja halvennetaan opista käsin oman opin ulkopuolisia.

        Oppia korotetaan, jolloin Herra pyritään saada vähentymään, vaikka tietenkin pitäisi olla juuri toisinpäin.

        30 Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä.
        31 Hän, joka ylhäältä tulee, on yli kaikkien. Joka on syntyisin maasta, se on maasta, ja maasta on, mitä hän puhuu; hän, joka taivaasta tulee, on yli kaikkien.
        ( Joh. 3. )


    • ALL_IN_Him

      Lain valtaama ihminen ammentaa Raamatustaan lakia sapattikäskyineen (ja kuorruttaa tulkintansa sitten Kristuksella), kun taas Kristuksen valtaama ihminen ammentaa Raamatustaan YKSINOMAAN Kristusta. Kyse ei ole siitä, etteikö Kristus olisi lunastanut molempia, vaan siitä, minkä asian valtaama ihmisen mieli on. Paavalin mukaan MIELENmuutos (metanoia) on sitä, että suostuu KAIKESSA Kristuksen valtaamaksi eli näkee Kristuksen uhrin kaikkiriittävyden ja kaikenkattavuuden ja katselee tuota kaikkirittävyyttä ja kaikenkattavuutta eikä käännä siitä katsettaan pois. Ja joka sen näkee, ei haluakaan katsettaan kääntää yhtikäs minnekään, koska Kristuksen uhrin näkeminen tuo levon ja rauhan - niin sanotun "sapatin levon".

    • Jeesusonhyvä

      Olen iloinen, että Usko Toivonenkin on jo löytnyt saman sävelen kuin minäkin, että Jeesus Kristus on hyvä. Tie, Totuus ja Elämä. Oppi ei ketään pelasta, vain Jeesus pelastaa, mutta Jumalan lain tahallinen rikkomineen kadottaa. Kukapa haluaisi kuulla taivaan portilla Jeesuksen suusta sanat: "Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'." Matt.7:22 Saatana on niin ovela, että hän ei välttämätä hyökkää kaikkia kymmentä käskyä vastaa, sillä hän tietää, että "joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin. Jaak.2:10 Sentähden saatana on valinnut erityiseksi hyökkäyksen kohteeksi sapattikäskyn, koska juuri sapatti korostaa Jeesusta kaiken Luojana ja Lunastajana ja on vastavoima evoluutioteorialle. Sapatti on lahja meille, mutta vain lahjan Antaja, Jeesus, pelastaa. Lopun aikana Jumala koettelee uskollisuuttamme häntä kohtaan sapattiasiassa, sillä phyittämällä sapatin, me tunnustamme Jeesuksen Herraksi ja palvomme Jeesusta ja hylkäämällä sapatin, tottelemme jotain toista ja olemme sen palvelijoita. "Ettekö tiedä, että kenen palvelijoiksi, ketä tottelemaan, te antaudutte, sen palvelijoita te olette, jota te tottelette,.."Room.6:16 Jeesus on niin hyvä, että hän ansaitsee palvontamme, ei vain kuutena päivänä viikossa, vaan erityisesti seitsemäntenä, joka on sapatti eli lauantai. Kyllä Jeesus on hyvä.

      • ALL_IN_Him

        "Jumalan lain TAHALLINEN rikkominen kadottaa". Tämä on toorauskovaisten ja adventistien hellimä väitä, joka on täydellisen vieras mm. Jeesukselle, Jaakobille ja Paavalille. Kukaan heistä ei puhu tooran TAHALLISESTA rikkomista ja tooran TAHATTOMASTA rikkomisesta. Ei kukaan. Vaan jokaisen sanoma on se, että jos toooraa rikkoo YHDESSÄKIN KOHTAA, on kirouksen alainen. Tahallisuudesta tai tahattomuuudesta ei mainita halaistua sanaa. Mutta tämä lakihenkinen oppi on niin päihdyttäänyt kannatajansa, että he eivät näe mielikuvitusluomusksensa järkytttävää mielikuvituksellisuutta. Irvokasta on tällainen Jeesuksen tekeminen Mooseksen juoksupojaksi - Lain Antajan ja Täyttäjän tekeminen lain välittäjän alamaiseksi. Ananiaksen ja Safiiran kohtalo on vertauskuva sille, kun sekoitetaan armo (Ananias) ja laki (Safiira) toisiinsa - kun ei olla kylmiä eikä palavia vaan haaleita eli penseitä. Tämän opin ylösnoussut Kristus OKSENTAA SUUSTAAN ULOS.


    • ihmiskäden_sormi

      Jeesus on hyvä nikki olet käärme ja valhettelija. Sinä juuri itse kirjoitit itsellesi: vieläkin jaksaa kantaa selkä vääränä vanhan liiton laintauluja eikä ole vielä löytänyt armoa ja vapautta...
      Sinähän täällä lain tauluja lastaat ihmisten taakaksi.
      Et ole uskossa, vaan julki tuot eksytystä tooraoppia.

    • Jeesusonhyvä

      Nimimerkki ihmiskäden sormihan se niitä vanhan liitos orjuuttavia käskyjä tänne latelee ihmisten niskaan ja siksi nuhtelin häntä näin: "Ihmiskäden sormi se vieläkin jaksaa kantaa selkä vääränä vanhan liiton laintauluja eikä ole vielä löytänyt armoa ja vapautta, johon Kristus meidät vapautti. Toisaalta ihmiskäden sormi vakuuttaa, että vanha liitto ei enää ole voimassa ja sitten hän epäjohdonmukaisesti raahaa vielä vanhan testamentin sääntöjä selkä kyttyrässä ja otsa rypyssä, mutta eihän tällä tavoin pelastuta vaan armosta Jumala pelastaa meidät. Jeesus tuli tekemään lain suureksi ja IHANAKSI. "Herra on nähnyt hyväksi vanhurskautensa tähden tehdä lain suureksi ja ihanaksi."Jes.42:2. Nyt Uudessa liitossa me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa ja sisäisen ihmisen puolesta ilolla yhdymme Jumalan lakiin (myös sapattikäskyyn), joka on yksi kymmenestä käskystä, mutta jonka ihminen on vastoin Jumalan sanaa korvannut arkipäivällä. Nyt on aika kiinnittää entistä enemmän huomiota Jumalaan kaiken Luojana ja kunnioittaa Jumalaa pyhittämällä sapatti, jonka Jumala asetti luomistyönsä päätteeksi ihmistä varten. Jeesus on niin hyvä, että hän ei rajoittanut sapatin siunausta vain yhdelle kansalle, vaan sanoi: "Sapatti on asetettu IHMISTÄ varten."

    • ihmiskäden_sormi

      Sinä käärme jatkat olemattomien syytöstön kirjoitelua. Olet toorauskova, et sen enempää. etkä ole ollut päivääkään uskossa Jeesukseen. Ainoa mihin uskot, on sinun omat oppisi ja adventistien ja riivaajien opit.
      Minä et on tuonut yhtään Mooseksen lain käskyä uuteen liittoon, en sapattia en sikaa, vaan sinä olet tuonut tänne sinun baabelin uskontosi, ja sinä itse olet rikkonut Mooseksen lain ja tuonut muutaman vanhan liiton käskyn tänne ihmisten taakaksi.
      Sinä olet veljieni syyttäjä ja käärme valheinesi.

    • Jeesusonhyvä

      Kyllä uskovan on hyvä ja turvallista seurata vain Jeesusta, silloin ei ajaudu harhaan. Jeesus sanoo: "Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on revittävä juurineen pois."Mark.15:13. Lepopäiväasiassa perimätieto on syrjäyttänyt selvän Raamatun sanan ja on aika palata takaisin Jumalan armoon ja sapatin lepoon, sillä Jeesus on niin hyvä, että hän antaa meille synnit anteeksi ja rauhan ja levon.

    • ihmiskäden_sormi

      No käänny sitten pahuudestasi ja valheistasi Jeesuksen puoleen, jospa vielä saisit armon kauheasta eksyttämistä ja epäjumalan palvonnasta ja riivaajien oppien levittämistä.
      Selvästi näkyy sinun jutuistasi , ette ole uskossa, vaan niin kuin monet jumalattomat sinäkin yrität korostaan ja painottaa uskoasi, jota ei kuitenkaan ole, ei edes kommenteissasi, vaan kirjoitat: "Kyllä uskovan on hyvä ja turvallista seurata vain Jeesusta".

    • Jeesusonhyvä

      Kyllä minä olen siinä Paavalin uskossa, josta hän sanoo :"Mutta sen minä sinulle tunnustan, että minä sitä tietä vaeltaen, jota he lahkoksi sanovat, niin palvelen isieni Jumalaa, että minä uskon kaiken, mitä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa,." Apt.24:14 Paavali uskoi Jumalan lain eli kymmenen käskyn olevan edelleen voimassa, sillä hän sanoo: "Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain." Room.3:31. Jeesus sanoi Jumalan lakia muuttumattomaksi ja Paavalikin vahvistaa sen, joten turvatiellä ollaan. Armahdettuna syntisenä on ilo seurata Vapahtajaa kuutena arkipäivänä ja erityiseti pyhänä sapatin päivänä. Näin tekevät kymmenet miljoonat kristityt ympäri maailman ja joukka kasvaa tuhansilla joka päivä, kun Pyhä Henki pudottelee suomuja harhassa olleiden silmiltä. Kyllä Jeesus on hyvä, kun hän on antanut Pyhän Hengen johtamaan uskovat kaikkeen totuuteen, myös sapattitotuuteen.

      • Usko.Toivonen

        Paavalihan entisessä vaelluksessaan noudatti tarkasti lakia, olin lain vanhurskauden suhteen nuhteeton.

        Mutta sapattisäännösten noudattamisesta huolimatta hänellä oli suomut silmillä.

        Paavali puhuu tuossa kohdassa uskostaan, ja viittaus lakiin ja profeettoihin on viittaus niissä oleviin messiaanisiin profetioihin Raamatun ilmoituksesta löytyviin viittauksiin.

        Paavalihan ei sitten uutena luomuksena Herran Jeesuksen todellisena palvelija jaotellut uskovia sapatin vieton tai muunkaan jakoperusteen mukaan.

        19. Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,
        20. ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset;
        21. ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia - vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa - voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;
        22. heikoille minä olen ollut heikko, voittaakseni heikot; kaikille minä olen ollut kaikkea, pelastaakseni edes muutamia.
        23. Mutta kaiken minä teen evankeliumin tähden, että minäkin tulisin siitä osalliseksi.
        ( 1. Kor. 9. )

        Paavali ei kalastellut uskovia laarista toiseen vaan kaiken hän teki Kristuksen evankeliumin vuoksi, jotta Kristuksessa nuo mainitemasi suomukset, tai peite sydämen päältä, otettiin pois.

        Opithan pyrkivät asettelemaan niitä suomuksia, peitettä sydämen päälle, vaikka niin ei saisi olla.

        Paavali iloitsi toisin kuin opeissa iloitaan, Paavali iloitsi jokaisesta uudesta uskovasta, joka sai kuulla Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta ja sai pelastuksen.

        19. Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,

        Oppien edustajat, oppirajoituksensa sitomina, iloitsevat vain omasta hyödystään, ei todellisesti siitä, mitä Jumala tekee joka päivä, että mahdollisimman moni saisi kuulla pelastuksen evankeliumin Jeesuksen nimessä.

        Jumalan tahto on, että kaikki pelastuisivat.
        Onko oppisi näkemys, että vain "me miljoonat" pelastumme?

        Jos näin on, niin huomaatko ulkokultaisuutesi, ja mitä ulkokultaisuudesta syntinä on sanottu?


      • vähiin.käy.usko
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Paavalihan entisessä vaelluksessaan noudatti tarkasti lakia, olin lain vanhurskauden suhteen nuhteeton.

        Mutta sapattisäännösten noudattamisesta huolimatta hänellä oli suomut silmillä.

        Paavali puhuu tuossa kohdassa uskostaan, ja viittaus lakiin ja profeettoihin on viittaus niissä oleviin messiaanisiin profetioihin Raamatun ilmoituksesta löytyviin viittauksiin.

        Paavalihan ei sitten uutena luomuksena Herran Jeesuksen todellisena palvelija jaotellut uskovia sapatin vieton tai muunkaan jakoperusteen mukaan.

        19. Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,
        20. ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset;
        21. ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia - vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa - voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;
        22. heikoille minä olen ollut heikko, voittaakseni heikot; kaikille minä olen ollut kaikkea, pelastaakseni edes muutamia.
        23. Mutta kaiken minä teen evankeliumin tähden, että minäkin tulisin siitä osalliseksi.
        ( 1. Kor. 9. )

        Paavali ei kalastellut uskovia laarista toiseen vaan kaiken hän teki Kristuksen evankeliumin vuoksi, jotta Kristuksessa nuo mainitemasi suomukset, tai peite sydämen päältä, otettiin pois.

        Opithan pyrkivät asettelemaan niitä suomuksia, peitettä sydämen päälle, vaikka niin ei saisi olla.

        Paavali iloitsi toisin kuin opeissa iloitaan, Paavali iloitsi jokaisesta uudesta uskovasta, joka sai kuulla Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta ja sai pelastuksen.

        19. Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,

        Oppien edustajat, oppirajoituksensa sitomina, iloitsevat vain omasta hyödystään, ei todellisesti siitä, mitä Jumala tekee joka päivä, että mahdollisimman moni saisi kuulla pelastuksen evankeliumin Jeesuksen nimessä.

        Jumalan tahto on, että kaikki pelastuisivat.
        Onko oppisi näkemys, että vain "me miljoonat" pelastumme?

        Jos näin on, niin huomaatko ulkokultaisuutesi, ja mitä ulkokultaisuudesta syntinä on sanottu?

        Löyutäneekö Jeesus uskoa maanpäältä, kun tulee !


      • ALL_IN_Him
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Paavalihan entisessä vaelluksessaan noudatti tarkasti lakia, olin lain vanhurskauden suhteen nuhteeton.

        Mutta sapattisäännösten noudattamisesta huolimatta hänellä oli suomut silmillä.

        Paavali puhuu tuossa kohdassa uskostaan, ja viittaus lakiin ja profeettoihin on viittaus niissä oleviin messiaanisiin profetioihin Raamatun ilmoituksesta löytyviin viittauksiin.

        Paavalihan ei sitten uutena luomuksena Herran Jeesuksen todellisena palvelija jaotellut uskovia sapatin vieton tai muunkaan jakoperusteen mukaan.

        19. Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,
        20. ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset;
        21. ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia - vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa - voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;
        22. heikoille minä olen ollut heikko, voittaakseni heikot; kaikille minä olen ollut kaikkea, pelastaakseni edes muutamia.
        23. Mutta kaiken minä teen evankeliumin tähden, että minäkin tulisin siitä osalliseksi.
        ( 1. Kor. 9. )

        Paavali ei kalastellut uskovia laarista toiseen vaan kaiken hän teki Kristuksen evankeliumin vuoksi, jotta Kristuksessa nuo mainitemasi suomukset, tai peite sydämen päältä, otettiin pois.

        Opithan pyrkivät asettelemaan niitä suomuksia, peitettä sydämen päälle, vaikka niin ei saisi olla.

        Paavali iloitsi toisin kuin opeissa iloitaan, Paavali iloitsi jokaisesta uudesta uskovasta, joka sai kuulla Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta ja sai pelastuksen.

        19. Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,

        Oppien edustajat, oppirajoituksensa sitomina, iloitsevat vain omasta hyödystään, ei todellisesti siitä, mitä Jumala tekee joka päivä, että mahdollisimman moni saisi kuulla pelastuksen evankeliumin Jeesuksen nimessä.

        Jumalan tahto on, että kaikki pelastuisivat.
        Onko oppisi näkemys, että vain "me miljoonat" pelastumme?

        Jos näin on, niin huomaatko ulkokultaisuutesi, ja mitä ulkokultaisuudesta syntinä on sanottu?

        Kirstikunnan historia ja Suomi24-foorumi osoittavat, että Raamatusta on ammennettavissa oppeja joka lähtöön. Oppia ei tee todeksi sen levinneisyys, suosio tai pitkä ikä eikä se tapa, millä sitä ajaa ja kuinka sen esittää. Voin hyvin rauhallisesti ja sävyisästi todeta: "2 2=3", ja vedota rauhallisuuteeni ja sävyisyyteeni ja kehua vieläpä Jeesusta hyväksi, mutta se ei tee väitetttävi todeksi. Oppi on sitä totuudellisempi, mitä kirkkaammin se tuo julki ristiinnaulitun ja ylösnousseen Kristuksen todellisuutta. Ja me tuomme tuota todellisuutta julki siinä määrin kuin sitä ymmärrämme. Raamatun siteeraamisessa on sellainen hauska piirre, että se samalla paljastaa ymmärryksemme tason tässä asiassa. Esim. toraisteiksi kutsutut "messiaaniset" ja varmaan adventistitkin kykenevät eteviin ja loogisiin raamattusepustuksiin, mutta ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Kristuksesta noissa "taidollisissa" sepustuksissa ei ole kuin rippeitä, jos sitäkään. Sellainen Raamatun siteeraaminen on vailla minkäänlaista arvoa, koska ylösnousseen Kristuksen todellisuus jää huomioimatta ja siten hämärän peittoon. Kerran vielä: raamattusitaateillammme me paljastamme ymmärryksemme/ymmärtämättömyytemme ylösnousseen Kristuksen suhteen. Eli me voimme sitaateillamme ja hienoilla sepustuksillamme HÄMÄRTÄÄ ja VASTUSTAA tuota todellisuutta. Sapatistä höpöttäjät tekevät juuri näin. He höpöttävät joutavia, kun olisi tarjolla äärettömän paljon tärkeämpääkin puhuttavaa. Mutta huom! Kaikki on jo sovitettu, kukapa tässä nyt virheetön olisi.


      • 1234567---
        ALL_IN_Him kirjoitti:

        Kirstikunnan historia ja Suomi24-foorumi osoittavat, että Raamatusta on ammennettavissa oppeja joka lähtöön. Oppia ei tee todeksi sen levinneisyys, suosio tai pitkä ikä eikä se tapa, millä sitä ajaa ja kuinka sen esittää. Voin hyvin rauhallisesti ja sävyisästi todeta: "2 2=3", ja vedota rauhallisuuteeni ja sävyisyyteeni ja kehua vieläpä Jeesusta hyväksi, mutta se ei tee väitetttävi todeksi. Oppi on sitä totuudellisempi, mitä kirkkaammin se tuo julki ristiinnaulitun ja ylösnousseen Kristuksen todellisuutta. Ja me tuomme tuota todellisuutta julki siinä määrin kuin sitä ymmärrämme. Raamatun siteeraamisessa on sellainen hauska piirre, että se samalla paljastaa ymmärryksemme tason tässä asiassa. Esim. toraisteiksi kutsutut "messiaaniset" ja varmaan adventistitkin kykenevät eteviin ja loogisiin raamattusepustuksiin, mutta ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Kristuksesta noissa "taidollisissa" sepustuksissa ei ole kuin rippeitä, jos sitäkään. Sellainen Raamatun siteeraaminen on vailla minkäänlaista arvoa, koska ylösnousseen Kristuksen todellisuus jää huomioimatta ja siten hämärän peittoon. Kerran vielä: raamattusitaateillammme me paljastamme ymmärryksemme/ymmärtämättömyytemme ylösnousseen Kristuksen suhteen. Eli me voimme sitaateillamme ja hienoilla sepustuksillamme HÄMÄRTÄÄ ja VASTUSTAA tuota todellisuutta. Sapatistä höpöttäjät tekevät juuri näin. He höpöttävät joutavia, kun olisi tarjolla äärettömän paljon tärkeämpääkin puhuttavaa. Mutta huom! Kaikki on jo sovitettu, kukapa tässä nyt virheetön olisi.

        Adventtilauluja kirjan sanoin 276. 1. Kun Jeesus on omana mulla, niin kirkastuu myrskyinen sää, Ah riemu kun saan tykös tulla, Kuin pääskynen Sua ylistää. Hän kuolosta nosti ja taas eloon toi, Hän tähteni mun sydänverensä soi. Oi Jeesus, oi Jeesus, oi sielujen paimen, Viel' laumansa luona Hän on.


      • ALL_IN_Him
        1234567--- kirjoitti:

        Adventtilauluja kirjan sanoin 276. 1. Kun Jeesus on omana mulla, niin kirkastuu myrskyinen sää, Ah riemu kun saan tykös tulla, Kuin pääskynen Sua ylistää. Hän kuolosta nosti ja taas eloon toi, Hän tähteni mun sydänverensä soi. Oi Jeesus, oi Jeesus, oi sielujen paimen, Viel' laumansa luona Hän on.

        Joo, ei pitäisi yleistää niin kuin tulin tuossa kommentissa tehneeksi. Sori vaan itse kullekin asianosaiselle, jos sellaisia on.


      • Usko.Toivonen

        On vain yksi evankeliumi, oppeja taasen on hyvinkin paljon.

        Evankeliumin julistaminen osoittautuu oikeaksi, jos syntyy ilo taivaassa syntisestä, joka kääntyy evankeliumin kuultuaan.


    • Halleluja

      Onneksi taivaassa kaikki perille päässeet pyhittävät sapattia : " "Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." Jes.66:22,23

    • kamina_kuumaksi

      Ainoa usko, missä adventistit ovat, on sapattiuskonto. Adventismi ei ole kristillenen uskonto, vaan ihmisoppeja ja eksytystä.
      Minulla on joka päivä sapatinlepo, mutta adventisteillalla on lihallinen lepo kerran viikossa.

      • kysynpävaan

        Ei ole kristillinen oppi ? Voisit varmaan vähän selventää.


    • kamina_kuumaksi

      Kristillinen oppi on, Jeesuksen sovintouhrin perusteella uskon kautta armosta pelastuminen.

      • kysynpävaa

        Oletko käynyt advareitten Jumalanpalveluksessa ?


    • kamina_kuumaksi

      Minun ei ole tapana käydä epäjumalan huoneessa, sillä Sana varoittaa:_"kavahtakaa epäjumalia".

      • kysynpävaan

        Et ole käynyt sanoit, niin mitä tuosta pitäisi ajatella `?


    • Jeesusonhyvä

      Kyllä Jeesus on hyvä, kun hänen sovintouhriinsa uskoen pelastumme yksin armosta. Se on todellista sapatinlepoa joka päivä ja siitä kiitollisena on ilo tulla ylistämään Jeesusta sapattina (lauantaina) yhteiseen sapattijumalanpalvelukseen muiden armosta pelastettujen kanssa. "Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia, silloin on ilosi oleva Herrassa..."Jes.58:13,14

    • yksiyökkö

      Ensi sapattina pääsen minäkin tutustumaan jumalanpalvelukseen, kun ei ole yövuoroa. Sieluni kaipaa lepoa ja Jumalan sanaa.

    • uupps

      Adventit eivät oppinsa mukaisesti ole armosta pelastettuja, vaan heillä on sapatti ja muutama muu käsky, joiden nimet he ovat kopioineet vanhasta liitosta, mutta jotka eivät kuitenkaan ole Mooseksen käskyjä, vaan heidän omia. Näiden käskyjen noudattamisen kautta he uskontonsa mukaan pelastuvat.
      Jeesus on heille kynnysmatto ihmisopiin ja omaan heidän uskontoonsa.
      Siellä adventtikirkossa kuulee, ei Jumalan Sanaa, vaan ellenin huuruja, jotka ovat peräisin riivaajilta.

    • ymmärryslisääntyy

      Mukava kuulla, että voit levähtää sapattina. Tervetuloa yksiyökkö ja vaikka useampikin itse kuulemaan ensi sapattina raamattutuntia Ilmestyskirjasta. Aiheena luvut 17 ja 18, joissa puhutaan Babylonista ja suuresta portosta. Pääpaino on tietenkin evankeliumissa ja Jeesuksen täytetyssä työssä Golgatalla meidän pelastuksen perustana.

    • toinenhoitaja

      Mielenkiintoinen aihe. Katsotaan, jos ehdin, niin tulen minäkin.

    • kamina_kuumaksi

      Teillä sapatipalvojilla on vain ruumiillinen lepo. Minulla on taas Herran sapatti, ja voin levätä joka päivä.
      Pääpaino adventtikirkossa on halveksia niitä, jotka ei noudata sapattikirkon sääntöjä ja käskyjä.

      • kysynpävaan

        Mistä tiedät mitä advareitten jumalanpalveluksissa puhutaan kun sanoit, että et ole sielä koskaan käynyt. Vai oletko katsonut netistä ? Media 7 voisit varmaan kertoa asiallisesti.


    • kamina_kuumaksi

      Mitä se sinulle kuuluu, mistä teidän. Vaikka jo vilkaisemalla tämän ketjun kommetteja, tietää mistä adventistien oppi koostuu.

      • kysynpävaa

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Itseläni on monia uskon veljiä ja sisaria monissa uskon suunnissa.
        Niin eihän meitä pelasta mikään uskon suunta, vaan se että Jeesus Kristus asuu meissä Hengensä kautta meissä. En tiedä haluatko jatkaa keskustelua kanssani ? mutta joka tapauksessa toivotan sinulle Jeesuksen siunausta ja Pyhän Hengen johdatusta .


    • Jeesusonhyvä

      Kamina ei ole vielä päässyt oikeaan suhteeseen Jeesuksen kanssa, koska hän vihaa Jumalan kirjoitettua tahtoa henkeen ja vereen. Jeesus sanoo:"Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni."Joh.14:15. Mutta jos me jatkuvasti halveksumme ja pilkkaamme Jumalan omalla sormellaan kirjoitettua Jumalan muuttumatonta tahtoa, niin on syytä mennä ristin juurelle tai katumuspenkkiin ja tarkistaa, minä on suhde Jeesukseen. Jeesus on niin hyvä, että hän aina antaa katuvalle synnit anteeksi, mutta parannus on tehtävä. "Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. (myös sapatin rikkomisesta) Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista." Apt.17:30,31

    • kamina_kuumaksi

      Vaikka käytät nikkiä Jeesusonhyvä, niin kuitenkin olet jumalaton ja toorauskova. Oletko täyttänyt itse Mooseksen lain? Vai vaaditko koko pahan ja pimeän sydämesi pohjasta selllaista muilta, josta itse edes piittaa.
      Sinulla riittää, että saat piinana ja kiusata lain käskyillä Jeesuksen seuraajia.
      Voisit vaihtaa nikki, sinä olet Jumalan pilkkaaja ja paha ihminen!!!

    • Jeesusonhyvä

      Jeesus on niiin hyvä, että hän antaa ymmärrystä yksinkertaisillekin. Kuitenkin ihmettelen sitä, että eikö kamina vieläkään tajua, että se Mooseksen laki on kumottu ja me elämme nyt uudessa liitossa eikä meidän tarvitse täyttää sitä kumottua Mooseksen lakia, jota kamina tarjottelee joka mutkassa orjuuden ikeeksi meille, jotka Kristus on vapauttanut. Elä sinä vaan siellä Mooseksen seremonialaintaakkojen painon alla, jos et halua tulla Jumalan lasten iloon ja vapauteen, johon Kristus meidät vapautti. Paavali varoittaa meitä uuden liiton lapsia kaminan opista: "älkää antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen."Gal.5:1. Kaminalla on toorakummitus öin ja päivin kummittelemassa ja vain uuden liiton valo ja totuus vai sen taakan poistaa ja antaa todellisen sapatin ilon ja rauhan Jeesuksen Golgatan ristillä täytetyssä työssä. "Veri voi puhdistaa syntisen, veri voi uudistaa jokaisen," myös kaminan lainhuurut. Sapatti (lauantai) on ilon päivä uuden liiton uudestisyntyneille uskoville, joiden sydämet Pyhä Henki on uudistanut ja kirjoittanut rakkauden lain heidän sydämiinsä. "Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen." Hes. 36:26
      Kristus pyhitti sapatin ja niin tekevät hänen seuraajansakin, jotka rakastavat Jeesusta ja seuraavat häntä, minne hän meneekin. Jeesus meni sapattina synagoogaan. Menetkö sinä?

    • kamina_kuumaksi

      Sinä syytät minua omista pahoista teoista. Etkö sen vertaa ymmärrä, erttä juuri sinä paha eksyttävä toorauskova ja adventisti tuot Mooseksen lain uskovien taakaksi?
      Olet ottanut Jeesuksen oman uskontosi kynnysmatokseksi, Sen verran arvostat pahuudessasi Jumalan Ainoaa Poikaa. HÄPEÄ EDES!!!
      Sinulla on paatunut kivisydän ja käärmeen tavat ja sielunviholliset opit.

    • Jeesusonhyvä

      Kuka muu tänne on vanhan testamentin orjuuttavia seremonialakeja ladellut kuin kamina? Jeesus on niin hyvä, että hän ristillä kumosi seremonialain säädöksinensä. " ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin." Kol.2:14. Olkoon tämä hyvä uutinen kaminallekin. Kaikki on jo täytetty ristillä. Voit jo heittää taakkasi pois ja tulla armon alle ja sapatin lepoon. Enää sinun ei tarvitse omilla teoillasi parsia Kristuksen täytettyä työtä Golgatan ristillä, vaan saat ihan levosta käsin pyhittää Jumalan sapatin merkkinä siitä, että uskot Jumalaan Luojana ja Jeesukseen Vapahtajana ja haluat olla tässä suuressa taistelussa Kristuksen ja Saatanan välillä Kristuksen puolella olemalla kuuliainen Jumalan sanalle eikä perimätiedolle ja ihmisopeille. "Siitä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen...Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä...Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat" 1Joh.2:4:6; 2:4; 5:3. Kaikkein iloisin käsky on sapattikäsky, koska Jeesus on niin hyvä, että hän antaa meille luvan levätä sapattina. "Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia,
      silloin on ilosi oleva Herrassa.."Jes.58:13,14

    • kamina_kuumaksi

      Sinä valehtelet niin, että korvat heiluu. Olet itse tuonut Mooseksen lain tänne ja sitte viellä valehtelet päin silmiä. En ole koskaan kehottanut ketään noudattamaan Moosesta, en yhden yhtä käskyä, en ns, kymmentä käskyä. etkö jo ymmärrä?
      Kirjoitin: Vaikka käytät nikkiä Jeesusonhyvä, niin kuitenkin olet jumalaton ja toorauskova. Oletko täyttänyt itse Mooseksen lain? Vai vaaditko koko pahan ja pimeän sydämesi pohjasta selllaista muilta, josta itse edes piittaa.
      Sinulla riittää, että saat piinana ja kiusata lain käskyillä Jeesuksen seuraajia.
      Voisit vaihtaa nikki, sinä olet Jumalan pilkkaaja ja paha ihminen!!!
      Sano nyt missä ja miten tässä kommentissa tuon Mooseksen lain uskovien taakaksi?
      Minä en piinaa ketään Mooseksen lailla, niin kuin sinä pahan palvelija ja kaiken vanhurskauden vihollinen teet.
      Jokainen voi viettää lauantai ihan miten itse parhaaksi näkee. Jokainen voi syödä kaikkia eläimiä ja jos vaikka paha anemia vaivaa eikä muuta apua ole, niin voi jopa nauttia verta.

    • Jeesusonhyvä

      Kiitos Herralle, että kaminakin on jo alkanut nähdä sapatin evankeelisen luonteen eikä enää latele kuolemantuomioita sapatin rikkomisesta, niin kuin teki 12.3. klo 13.03. Sapattihan on merkki uskon vanhurskaudesta, jonka saamme lahjana Jumalalta, kun uskomme Jeesukseen. Jeesus on niin hyvä, että alkaa kirkastaa sapatin pyhän luonteen sellaisillekin, jotka alussa jurrasivat sapattitotuutta vastaan. Näin Pyhä Henki ja sana kirkastavat Jeesusta ja Jumalan sanan totuutta vilpittömille totuuden etsijöille. Oikein eräs hengellinen kirjailija kirjoitti jo yli sata vuotta sitten: "Minä näin, että sapattitotuutta ei voda kumota." Näin on, koska Jeesus on niin hyvä.

      • kamina_kuumaksi

        Et vastannut, vaan jatkoit valehteluasi. Kirjoitin: Vaikka käytät nikkiä Jeesusonhyvä, niin kuitenkin olet jumalaton ja toorauskova. Oletko täyttänyt itse Mooseksen lain? Vai vaaditko koko pahan ja pimeän sydämesi pohjasta selllaista muilta, josta itse edes piittaa.
        Sinulla riittää, että saat piinana ja kiusata lain käskyillä Jeesuksen seuraajia.
        Voisit vaihtaa nikkiä, sinä olet Jumalan pilkkaaja ja paha ihminen!!!
        Sano nyt missä ja miten tässä kommentissa tuon Mooseksen lain uskovien taakaksi?
        Niin syytit minua Mooseksen lain julistamista, siis kun et vastannut, niin myönsit tarkoitulla ja pahuuttasi valehdelleesi.


    • neljänporukka

      Kyllä tuo sapattiasia on nyt niin hyvin ja Jeesus-keskeisesti perusteltu, että päätimme kolmen ystävän kanssa tulla ensi sapattina oikein porukalla kuuntelemaan, mitä siellä ihan oikeasti opetetaan, kun tuo Ilmestyskirjakin on alkanut kiinnostaa.

    • Joonkumma

      Sapatti on todella perusteltu advenyisten valheitten ja toorauskonnon mukaisesti. Eli koko sapattioletus on riivaajien oppi ja epäjumalan palvelusta.
      Pahat henget julistavat kääntymystä epäjumalan puoleen. Sapattiuskonto on aivan tavallista maailman ihmisten ja eksyttäjien harhaa.
      Pyhä Henki ei johdata ketään lain alle eikä taakkoihin, vaan julistamaan vapausta, Herran riemuvuotta.

    • Yhdessäylistämään

      Halleluja. Jeesus on Herra ja Vapahtaja. Jeesus ansaitseen palvontamme myös sapattina, sillä "Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan voiman ja rikkauden ja viisauden ja väkevyyden ja kunnian ja kirkkauden ja ylistyksen". Ilm.5:12. Tulkaamme yhdessä ylistämää Jeesusta ja Jumalaa sapattina, sillä "Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut". Ilm.4:11

    • Joonkumma

      Adventisteille Jeesus on vain koriste ja välttämöän paha.
      Sanassa on kirjoitettu:
      Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika.
      Pakotettuna asdventistit ja toorauskovat kirjottavat makea ja kivaa Jeesuksesta ja armosta, mutta sen jälkeen he menevät edemmäs ja paljastavat uskontonsa päämäärän ja heidän todellisen pelastuksen tien eli sapattiopin.

    • kirkossakäynyt

      Kyllä siellä pelkästä armosta puhuttiin ainakin niinä kertoina kun kävin kuuntelemassa ja hyvää opetusta olikin. Huomenna lauantaina ajaa köröttölen jälleen, tällä kertaa toiseen sapattikirkkoon kuulemaan opetusta Ilmestyskirjasta ja auto on jälleen täynnä kyytiläisiä takapenkkiä myöten.

    • kirkossakäynyt

      Kyllä oli eilen vatavan hyvä raamattutunti sapattikrkossa Ilmestyskirjan luvuista 17 ja 18. Usko vahvistui ja toivo kirkastui. Kiitos Herran!

    • Joonkumma

      Tosiaan, uskosi ellen-huuruihin ja sapattiuskontoon vahvistui. Adventisteilla ei ole pelkkää armoa, vaan adventistien harhaoppi jatkuu armon taakse ja siellä ovat heidän oppinsa pääpilarit sapatti ja siat, jotka ovat heidän pyhittäjiään ja pelastajiaan.

    • yksiyökkö

      Joo, olen samaa mieltä kirkossa käyneen kanssa siitä, että missään en ole saanut niin hyvää ja raamatullista opetusta kuin sain eilen sapattina. Tuokin Ilm.18:4 jae selitettiin oikein kunnolla.

    • Armonalla

      Ei meitä seurakunnat pelasta, ei edes helluntailaisuus.

    • kamina_kuumaksi

      Minun ei tarvitse mennä adventtikirkoon kuuntelmaan riivajien oppeja. No teitkö myös niinkuin Sana sanoo: Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.
      Vai menetkö vielä edelleen sinne adventtikirkon baabeliin?

    • yksiyökkö

      Kyllä se sekoilu tuntuu olevan tutumpaa jossain muualla, jossa olen aiemmin käynyt. Hurmanhenkisyyttä ja turhaa pörräämistä ei kuulunut missään kohtaa sapattikokousta, vaan puhdasta ja rauhallista Raamatun selitystä, joka kyllä upposi kuulioihin. Kyllä se uloslähtö kohdallani tapahtuu jostain muualta ja osoite on oikea eli jatkan käymistä sapattikokouksissa.

    • Lain alla ei ole koskaan hyvä seura. Sapattin vietto on Laki ja käsky.

      • 1234567---

        Laittomille Jeesus lausuu: Menkää pois minun edestäni, te laittomuuden tekijät, minä en ole koskaan tuntenut teitä.

        POIS POIS POIS !


      • Usko.Toivonen

        Lakiin perustautuvat ovat kirouksen alaisia.

        10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
        11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
        12. Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: "Joka ne täyttää, on niistä elävä".
        ( Gal. 3. )

        Ja tämän mukaanhan kukaan ei tule vanhurskaaksi lain kautta, siis nämäkin kaikki lakiin perustautuvat ovat laittomuuden tekijöitä.

        Paavalihan oli "lain vanhurskauden suhteen nuhteeton, noudatti lakia tarkasti, mutta oli kuitenkin suuri syntinen, laittomuuden tekijä.


    • Laskuntulos

      Jeesus kumosi sapatin.

      Joh.5:17 Mutta Jeesus vastasi heille: "Minun Isäni tekee yhäti työtä, ja minä myös teen työtä."
      5:18 Sentähden juutalaiset vielä enemmän tavoittelivat häntä tappaaksensa, kun hän ei ainoastaan kumonnut sapattia, vaan myös sanoi Jumalaa Isäksensä, tehden itsensä Jumalan vertaiseksi.

      • 1234567---

        Ilm.14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät JUMALAN KÄSKYT JA JEESUKSEN USKON.
        Jeesus sanoi: Isäni käskyt minä olen pitänyt.

        Joh.5:18. Monet vääristelevät, ja tekevät Jeesuksesta sapatin kumoajan. Tässähän oli kysymys juutalaisten näkemyksestä. Juutalaisten mielestä Jeesus kumosi sapatin syystä, että paransi sapattina sairaita.

        Jeesus teki sapatista ihmisläheisemmän opetustensa ohella parantamalla sairaita. JEESUS EI KUMONNUT SAPATTIA


      • Laskuntulos
        1234567--- kirjoitti:

        Ilm.14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät JUMALAN KÄSKYT JA JEESUKSEN USKON.
        Jeesus sanoi: Isäni käskyt minä olen pitänyt.

        Joh.5:18. Monet vääristelevät, ja tekevät Jeesuksesta sapatin kumoajan. Tässähän oli kysymys juutalaisten näkemyksestä. Juutalaisten mielestä Jeesus kumosi sapatin syystä, että paransi sapattina sairaita.

        Jeesus teki sapatista ihmisläheisemmän opetustensa ohella parantamalla sairaita. JEESUS EI KUMONNUT SAPATTIA

        Tekstin kirjoittaja on apostoli, juutalainen kristitty Johannes. Valehteliko hän adventistien mielestä?


    • älähorise

      Tuossa Joh.5:18 vuoden 1938 käännöksessä on paha käännosvirhe sanan "kumonnut" kohdalla. Alkukielen mukaan sana "rikkoa" on oikea käännös: Vuoden 1992 käännös sanookin: "Hänhän ei ainoastaan rikkonut sapattikäskyä..." , joten laskuntulos on täysin pihalla kuin lumiukko horistessaan, että Jeesus olisi kumonnut sapatin. Jeesus itse sanoo: "En minä ole tullut kumoamaan...." Matt.5:17 Eikä Jeesus myöskään rikkonut sapattia, vaan kulki vain vastavirtaan ihmisten latelemien ihmiskäskyjen virtaa ja teki sapattina hyvää parantaen sairaita, koska "on lupa tehdä sapattina hyvää."

      • Usko.Toivonen

        Kuinkas sitten on, kun silloinhan Herra Jeesus olisi oppinne mukaan tehnyt syntiä Jumalaa vastaan?

        Kuitenkin Raamatun ilmoitus on, että Jeesus ei syntiä tehnyt.

        Jos Jeesus rikkoi sapattikäskyä, kuten esität, niin Hän olisi syyllistynyt synnin tekemiseen.

        >> "Hänhän ei ainoastaan rikkonut sapattikäskyä..." >>


      • Laskuntulos

        Näinhän se menee, kun Raamatun teksti ei täsmää adventistien ja toraistien harhaoppien mukaan, niin sanotaan, että on käännösvirhe!


    • kysynpävaan

      Tietysti sapatinvietosta voi tulla legalistinen ansa. Fariseukset ripustivat Jeesuksen ristille ja juoksivat sitten kotiin viettämään hänen sapattiaan. he tunsivat sapatin mutta eivät sen Herraa.
      Uudistuneen sielun sapatinvietto ei ole legalismia eikä vastoin pelastusta, joka perustuu armoon.
      Itse asiassa sapattikäsky on lain ainoa käsky, joka on merkkinä synnistä vapautumisesta ja yksin armoon perustuvasta pyhityksestä.
      Siunausta kaikille.

    • älähorise

      Höpö höpö höperöt laskutoimitukset eivät nyt oikein ymmärrä, että juutalaisten mielestä Jeesus rikkoi sapatin, kun hän paransa miehen Betesdan altaalla. Jeesus ei rikkonut sapattia, vaan kulki vain vastavirtaan ihmisten latelemien ihmiskäskyjen virtaa ja teki sapattina hyvää parantaen sairaita, koska "on lupa tehdä sapattina hyvää."
      Sapattia ei voida kumota näin hepposin perustein eikä millään perusteilla, sillä Jumala, joka sapatin meille lahjana antoi, julistaa "En minä liittoani riko, enkä muuta sitä, mikä on minun huuliltani lähtenyt." Ps.89:35

      • Usko.Toivonen

        Vuoteen kantaminen sapattina ei ole sallittua sapattisäännösten mukaan ja Herra Jeesus nimenomaan käski parantunutta miestä kantamaan vuodettaan.

        21 Näin sanoo Herra: Ottakaa itsestänne tarkka vaari, älkää sapatinpäivänä mitään kantamusta kantako älkääkä mitään tuoko Jerusalemin porteista.
        22 Älkää viekö sapatinpäivänä mitään kantamusta taloistanne älkääkä tehkö mitään työtä, vaan pyhittäkää sapatinpäivä, niinkuin minä käskin teidän isienne tehdä.
        ( Jer. 17. )

        Onko tämä sapattisääntö siis yhä voimassa?
        Kuinka sapattisäännöksiä noudattavat itse tähän säännöseen suhtautuu?

        Entä sapatinmatka? yms.

        Onko joitakin ihmissääntöjä tullut laikiin perustautuville pehmentämään ko. säännöksiä?


    • Jännä se on ettei lain alla kulkijat huomaa että Jeesus olis pitänyt kivittää kuoliaksi miestä joka rikkoi sapattilaki ja kantoi vuoteensa.

    • Jeesusonhyvä

      Kyllä Toivosen Uskolla ja saviksella on taas ne jo kertaalleen ristillä kumotun seramonialain taulut taakkana repussaan painamassa selkää kyttyrään ja otsaan ryppyjä. Ei seremonialaki enää sido meitä uuden liiton Jumalan lapsia, vaan me elämme nyt armon alla ja pelastumme ilman lain tekoja. Sapatti julistaa lepoa Jeesuksen täytetyssä työssä ja on ilon päivä, jolloin saamme tutkia Jumalan sanaa ja ottaa aikaa perheelle ja yhteiselle jumalanpalvelukselle, niinkuin Jeesuskin teki. Joten, jättäkää jo ne raskaat kivireput sinne ristin juurelle ja tulkaa vapauteen, johon Kristus meidät vapautti, siis todelliseen sapatin lepoon. Jeesus on niin hyvä, että hän on tehnyt uuden liiton ristinsä veren kautta kanssamme ja se on parempi liitto, johon kannattaa tulla mukaa ja pyhittää sapatti ihan levosta käsin iloisin mielin.

      • Usko.Toivonen

        No, ei nyt sentään.

        Luehan kommenttini läpi tästä ketjusta, niin huomaat, että en rajoita Jeesuksen hyvyyttä vain yhteen päivään viikossa, vaan seitsemään päivään viikossa.

        Mutta saako Jeesus olla Herra, vai pitääkö Hänen alistua oppirajoihin, joita ihmiset pysyttävt?

        Saako Herra olla Herra, joka hetki?
        Saako Herra siunata uskolla ja pelastuksella ihmisiä joka päivä?

        41. Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
        ( Apt. 5. )

        Saako Herra Jeesus olla Herra, ja saako Hänen tahtonsa tapahtua joka päivä?
        Kuten tuosta voimme lukea, mitä tapahtuu silloin, kun Herra saa olla Herra, eikä jokin oppi, mikä korottaa esim. "miljoonia", kuten tämä aloitus tekee ja kaikki ne jotka pyrkivät saattamaan ihmisiä oppinsa siteisiin.

        Ihminen on hyvässä seurassa Kristuksen seurassa joka päivä, joten miksi jokin oppi rajaa hyvää seuraa oman oppinsa rajoihin.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        En siis edusta oppia, joka rajoittaa Herraa Jeesusta, ikään kuin Hänet olisi laitettu kahleisiin muina viikonpäivinä, kuin sapattina.

        Herra on hyvä suuremmalle joukolle, kuin sille "hyvälle seuralle" , eli opin rajoittamille miljoonille, kuten aloituksessa haluttaisiin olevan.

        Ihminen oppeineen on kitsas antaja, vain oman opin "hyvä seura" sallittaisiin.

        Mutta Herra Jeesus ei ole "hyvän seuran" sitoma.

        12. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
        13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
        ( Room. 10. )

        Kuinka saatatte ajatellakaan sitovanne Herran muuksi ajakasi sapatin ulkopuolella?


      • 1234567---
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        No, ei nyt sentään.

        Luehan kommenttini läpi tästä ketjusta, niin huomaat, että en rajoita Jeesuksen hyvyyttä vain yhteen päivään viikossa, vaan seitsemään päivään viikossa.

        Mutta saako Jeesus olla Herra, vai pitääkö Hänen alistua oppirajoihin, joita ihmiset pysyttävt?

        Saako Herra olla Herra, joka hetki?
        Saako Herra siunata uskolla ja pelastuksella ihmisiä joka päivä?

        41. Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42. Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
        ( Apt. 5. )

        Saako Herra Jeesus olla Herra, ja saako Hänen tahtonsa tapahtua joka päivä?
        Kuten tuosta voimme lukea, mitä tapahtuu silloin, kun Herra saa olla Herra, eikä jokin oppi, mikä korottaa esim. "miljoonia", kuten tämä aloitus tekee ja kaikki ne jotka pyrkivät saattamaan ihmisiä oppinsa siteisiin.

        Ihminen on hyvässä seurassa Kristuksen seurassa joka päivä, joten miksi jokin oppi rajaa hyvää seuraa oman oppinsa rajoihin.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )

        En siis edusta oppia, joka rajoittaa Herraa Jeesusta, ikään kuin Hänet olisi laitettu kahleisiin muina viikonpäivinä, kuin sapattina.

        Herra on hyvä suuremmalle joukolle, kuin sille "hyvälle seuralle" , eli opin rajoittamille miljoonille, kuten aloituksessa haluttaisiin olevan.

        Ihminen oppeineen on kitsas antaja, vain oman opin "hyvä seura" sallittaisiin.

        Mutta Herra Jeesus ei ole "hyvän seuran" sitoma.

        12. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
        13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
        ( Room. 10. )

        Kuinka saatatte ajatellakaan sitovanne Herran muuksi ajakasi sapatin ulkopuolella?

        Kun kävin aikoinani Luterilaisen rippikoulun, piti kymmenenkäskynläki osata selityksineen ulkoa, myöskin sapattikäsky. Kinkereillä vielä tentattiin lisää.
        Sapattikäsky: MUISTA pyhittää lepopäivä. Kuusipäivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi, mutta seitsemäspäivä on Herran, sinun Jumalasi sapatti, silloin älä mitään askareita toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. SILLÄ KUUTENA PÄIVÄNÄ HERRA TEKI TAIVAAN JA MAAN JA MEREN JA KAIKKI MITÄ NIISSÄ ON, SENTÄHDEN HERRA SIUNASI LEPOPÄIVÄN JA PYHITTI SEN.
        Näin rippikoulussa.

        Ilm.14:6. Ja minä näin keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansonheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille.
        7. Ja hän sanoi SUURELLA ÄÄNELLÄ: PELJÄTKÄÄ JUMALAA JA ANTAKAA HÄNELLE KUNNIA, SILLÄ HÄNEN TUOMIONSA HETKI ON TULLUT, JA KUMARTAKAA HÄNTÄ, JOKA ON TEHNYT TAIVAAN JA MAAN JA MEREN JA VETTEN LÄHTEET.

        JUMALAN MERKKI ON SAPATTI.

        Teidän selityksiinne en ole koskaan luottanut !


      • Usko.Toivonen

        Tokihan minä sen ymmärrän, että teillä on kiivaus sapatin puolesta ja se näkyy kirjoituksistanne kuinka kirjoitatte "hyvästä seurasta", kun kirjoitatte sapattia korottavista.

        Se on erittäin paljon vastoin Paavalin toimintaa evankeliumin etenemisen puolesta.

        Paavali ei pyrkinyt tavallanne lokeroimaan ihmisiä, kuten te "hyvä seuralaiset".
        Samoinhan varmaan Jehovan todoistajat lokeroivat oppinsa perusteella.

        Paavali antoi toimintamallin:

        1. Heikkouskoista hoivatkaa, rupeamatta väittelemään mielipiteistä.
        2. Toinen uskoo saavansa syödä kaikkea, mutta toinen, joka on heikko, syö vihanneksia.
        3. Joka syö, älköön halveksiko sitä, joka ei syö; ja joka ei syö, älköön tuomitko sitä, joka syö, sillä Jumala on ottanut hänet hoivaansa.
        4. Mikä sinä olet tuomitsemaan toisen palvelijaa? Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai kaatuu; mutta hän on pysyvä pystyssä, sillä Herra on voimallinen hänet pystyssä pitämään.
        5. Toinen pitää yhden päivän toista parempana, toinen pitää kaikki päivät yhtä hyvinä; kukin olkoon omassa mielessään täysin varma.
        6. Joka valikoi päiviä, se valikoi Herran tähden; ja joka syö, se syö Herran tähden, sillä hän kiittää Jumalaa; ja joka ei syö, se on Herran tähden syömättä ja kiittää Jumalaa.
        7. Sillä ei kukaan meistä elä itsellensä, eikä kukaan kuole itsellensä.
        8. Jos me elämme, niin elämme Herralle, ja jos kuolemme, niin kuolemme Herralle. Sentähden, elimmepä tai kuolimme, niin me olemme Herran omat.
        9. Sillä sitä varten Kristus kuoli ja heräsi eloon, että hän olisi sekä kuolleitten että elävien Herra.
        10. Mutta sinä, minkätähden sinä tuomitset veljeäsi? Taikka sinä toinen, minkätähden sinä halveksit veljeäsi? Sillä kaikki meidät asetetaan Jumalan tuomioistuimen eteen.
        ( Room. 14. )

        Miksi siis halveksitte ja lokeroitte, sellainen ei ole Jumalan tahto?

        Kyllähän ne fariseuksetkin olivat "hyv'ää seuraa" toisilleen.

        Jumala kuitenkin pyhittää joka päivä ihmisiä pelastukseen, "hyvä seura" ei sitä taida hyvällä seurata.

        46. Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47. kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
        ( Apt. 2. )


    • kamina_kuumaksi

      Sinun puheesi ovat täsmälleen, sitä mistä Sana varoittaa: on on ja ei ei. Niin ensin pelastumme armosta, mutta sitten kuitenkin ovat vanhan liiton lait ja sapatit pelastuksen ehtoja . Olet käärme.
      Et ole kieltänyt sitä oppiasi pelastukseen pitää viettää sapattia ja pyhittää sika.

    • Jeesusonhyvä

      Jeesus on niin hyvä, että hänen seurassaan meidän on hyvä olla viikon jokaisena seitsemänä päivänä, mutta ongelma onkin siinä, että suurin osa kristityistä jättää Jeesuksen seuran sapattina (lauantaina) ja lähtee omille teilleen pois Herran seurasta. Jeesus meni jumalanpalvelukseen sapattina ja niin tekevät kymmenet miljoonat Jeesuksen seuraajat nykyäänkin ja kutsuvat toisiakin tulemaan Jeesuksen seuraan, eikä juoksemaan karkuun omille teilleen. "Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään." Joh.3:36

      • Ilmiselvä

        Ihminen, joka kirjoittaa niin kuin sinä, ei ole vielä lainkaan sisäistänyt, mitä tarkoittaa ilmaus "olla Kristuksessa". Mikä on surkuteltava asiantila, sillä Paavali käyttää kyseistä ilmausta toista sataa kertaa. Tällaisen tietämättömyyden ja ymmärtämättömyyyden vuoksi kristikuntaan on ilmaantunut tällaisia iljettäviä kasvannaisoppeja, kuten tämä sapattioppi.


    • KetjuOsallisuuttaSyntiin

      Tämä koko ketju on Raamatun sanan vastainen. Aloittaja pitää ensisijaisena "hyvää seuraa", ei raamatullisuutta.

      Tämä ei ole adventismi-foorumi, joten jo tämäkin kertoo, että he kalastelevat muista seurakunnista Raamatun sanasta piittaamattomia epäraittiita kristittyjä väittelyihin kanssaan. Samanlaisia ovat jt:t, hekään eivät kristittyjä. Adventistien ainoa oppi on hengellinen portto / noita Ellen Whiten kehittelemä oppi "sapatin vietosta", ainoana pelastuksen ehtona. Sapattia korostavat nimenomaan okkultistit, noidat. (mm. Black Sabbath).

      Tiitus 3: 9-11
      9 Mutta vältä mielettömiä riitakysymyksiä ja sukuluetteloita ja kinastelua ja kiistoja laista, sillä ne ovat hyödyttömiä ja turhia.
      10 Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,
      11 sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut.
      *

      • 1234567---

        1700-luvun Luterilaisen virsikirjan sanoin.
        Virsi. 136.1. Nää käskysanaa KYMMENEN, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        136. 1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, EI SILLE OUTO, PEITETTY, SAA HERRAN LAKI OLLA, JONK' ANTOI ITSE JUMALA.
        361.5. Ann' sinun Pyhä lakis mull' olla ojennus. Tääll' virkan' töisä kaikis', Niin etten horjahtais'.

        Teidän selityksiinne en ole koskaan luottanut !


    • kamina_kuumaksi

      Numerosarja ja eksyttäjä, siteeramasi virret eivät ole Jumalan Sanaa.
      Kenenkään ei pidä luottaa valehteleviin adventisteihin. Tästäkin ketjusta voi huomata, että adventisteilta valehtelu käy aivan luonnostaan.

      • 1234567---

        Teidän julistuksiinne en luota, enkä ole koskaan luottanut !


    • kirkossakäynyt

      Kyllä minulle ihan puhtaalla Raamatun sanalla vakuutettiin siitä, että Jeesus on Herra ja myös sapatin Herra. Haluan seurata Jeesusta, enkä kirkon perimätietoa. Sanoohan Jeesuskin, että "turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä'." Samaa mieltä olivat kaikki muutkin viime sapattina kyydissäni kirkkoon tulleet.

    • kamina_kuumaksi

      Ns. kymmenen käskyä, johon sapattikäsky kuuluu, ovat nimenomaan Lutherin oppi.
      Todistit omasta adventtiopista: Sanoohan Jeesuskin, että "turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä'." Niin adventismi on riivaajien oppeja ja ihmiskäskyjä.

      • 1234567---

        Jumala kirjoitti omalla sormellaan kymmenenkäskyn lain, sapatin mukaan lukien kahteen kivitauluun.
        Kymmenenkäskyn laki on ikuinen ja muuttamaton. . Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, EI HEILLÄ AAMUN KOITTOA OLE.


    • uupps

      Numerosarja jatkaa luonteensa ja sydämensä mukaista eksytystä ja valehtelua: "Kymmenenkäskyn laki on ikuinen ja muuttamaton". Voisitko kertoa missä Sanan paikassa näin on sanottu?

    • Pyhässä Hengessä ymmärrämme että sapattikin on verauskuva Vanhasta Liiton vertauskuvista ja tarkoittaa Pelastusta ja eihän me olemme pelastunut vain yhden päivän viikossa vaan koko ajan ja sentakia kannatta lukea >> Usko.Toivonen
      25.3.2019 10:00
      No, ei nyt sentään.

      Luehan kommenttini läpi tästä ketjusta, niin huomaat, että en rajoita Jeesuksen hyvyyttä vain yhteen päivään viikossa, vaan seitsemään päivään viikossa.<<

    • Jeesusonhyvä

      Olen lukenut Raamatun useampaan kertaan kannesta kanteen ja en ole löytänyt muuta päivää, jonka Jumala olisi siunannut ja pyhittänyt kuin sapatin (lauantain), joten ilomielin seuraan Jeesusta sapattinakin, koska Jeesus on niin hyvä ja hän sanoo: " ja pyhittäkää minun sapattini; ne olkoot merkkinä välillämme, minun ja teidän, että tulisitte tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne." Hes.20:20

    • kamina_kuumaksi

      Pitää ottaa ensin pois ne riivaajilta saamasi lasit silmiltä ja sitten vasta lukea Raamattua. Sinä itse pidät kynsin ja jhampain kiinni ellen-noidan opieista. Sanassa käsketään julistaa evankeliumia, ei miitään'sapatti pelastaa'-oppia.
      Tässä Raamatun ohje: mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
      Sinun pitää tehdä se mitä et ole koskaan tehnyt: kääntyä puhtaasta sydämestä Jeesuksen puoleen.

      • kamina_kuumaksi kirjoitti hyvin. Joo,, pois lain alta ja pelastut !!


      • 1234567---
        Savis kirjoitti:

        kamina_kuumaksi kirjoitti hyvin. Joo,, pois lain alta ja pelastut !!

        Raamatun viimeisimmiltä sivuilta löytyy ahdas portti.
        Raamatut vuosilta 1642 ja 1903. Ilm.22:14. AUTUAAT OVAT NE, JOTKA HÄNEN KÄSKYNSÄ PITÄVÄT, ETTÄ HEIDÄN VOIMANSA ELÄMÄN PUUSSA OLISI, JA HE PORTEISTA KAUPUNKIIN SISÄLLE MENISIVÄT.

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä taivaan portit napsahtavat nenän edestä tiukasti kiinni, ei mitään asiaa sisälle, ei mitään.


    • Jeesusonhyvä

      Onkos Savis sitten 9/10 osaa lain alla, kun kunnioittaa yhdeksää käskyä kymmenestä? Paljonko siinä on sitten eroa, jos minä kunnioitan Jumalaa 10/10 pyhittämällä myös sapatin? Kyllä Jeesus on niin hyvä, että häntä kannattaa seurata sataprosenttisesti, ei vain 90% unohtamalla sapatin pyhyyden. Jumala tiesi, että kamina ja Savis ja monet muutkin niin helposti unohtavat Jumalan tahdon ja siksi Jumala aloittaa sapatttikäskyn sanalla "Muista..."

      • Usko.Toivonen

        Vai että 10/10. No, hyvä.

        Mitenkäs se on tuon sapattisäännösten noudattaminen viimeistä piirtoa myöten.

        Tässä ketjussa syytit toisia, kun oli puhe sapattisäännöksistä.

        >> Kyllä Toivosen Uskolla ja saviksella on taas ne jo kertaalleen ristillä kumotun seramonialain taulut taakkana repussaan painamassa selkää kyttyrään .. >>

        Kuitenkin kohta lainaat Hesekielin kirjasta kohtaa, jossa juuri noihin sapattuisäännöksiin viitataan ja omistat ne omalle kohdallesi.
        Tuo kohtahan on Israelin kansalle, joka rikkoi sapattisäännöksiä, ja jos omistat sen omalle kohdallesi, niin etkö silloin ole velvollinen tarkasti noudattamaan samoja säädöksiä, jotka Jumala antoi Israelin kansan noudatettavaksi.

        Tunnetko tarkasti nuo säädökset? Noudatatko 100 prosenttisesti?

        Ja entäpä lähimmäisen rakastaminen, kuinka se toteutuu viesteistäsi, sanothan että vain miljoonat ovat "hyvää seuraa", eli erottelet lähimmäiset oppisi mukaan "hyvään seuraan" ja ??????? seuraan.

        Mikä on se toinen "seura", jota halvennat?

        Joten miten se on, se 10/10 Jumalan kunnioittaminen?

        Kirjoituksistasi tulee selkeästi esille se jakolinja, jota edustat.


    • Jeesusonhyvä

      Toivosen Usko on jälleen unohtanut sen Uuden testamentin ilosanoman, että Jeesus on täyttänyt lain sataprosenttisesti meidän puolestamme ja saamme häneltä lahjana sataprosenttiseti vanhurskauden, joka kelpaa Jumalalle sataprosenttisesti. Kun olemme hänessä, eli Kristuksessa, niin Jumala lukee Jeesuken ansiot meidän hyväksemme ja saamme olla armosta pelastettuja ilman lain tekoja.
      Mooseksen kirjoittama seremonialaki on kumottu ristillä, sillä "hän pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksinensä, joka oli meitä vastaan..sen hän naulitsi ristiin." Tätä seremonialakia säilytettiin liiton arkin sivulla: "Ottakaa tämä lain kirja ja pankaa se Herran, teidän Jumalanne, LIITONARKIN SIVULLE olemaan siellä todistajana sinua vastaan." 5Moos.31:26
      Kymmenen käskyn laki pantiin arkkiin. "Ja pane ARKKIIN laki, jonka minä sinulle annan." 2Moos.25:16
      Kymmenen käskyn laki, jonka neljäs käsky antaa meille luvan levätä sapattina, on muuttumattomana voimassa, kun taas Mooseksen kirjoittama ja arkin sivulla säilytetty seremonialaki kaikkine säädöksineen on kumottu ristillä. Joten älä sinä jatkuvati tuputa sitä kumotttua Mooseksen lain kirjaa ja yritä houkutella vapaudessa eläviä ja elävässä uskossa uudestisyntyneitä uskovia takaisin sinne lain orjuuteen ja lain alle. Tule vain sinäkin pois sieltä lain alta Jumalan lasten ihanaan vapauteen ja iloon pyhittää sapatti Jumalan kunniaksi, niin kuin Jeesuskin ja alkuseurakunta teki, ennen kuin antikristus muutti sapatin arkipäivälle. Ihmistäkö sinä seuraat enemmän kuin Jumalaa? Jeesus on niin hyvä, että vain Jeesusta kannattaa seurata, myös sapattina.

      • Usko.Toivonen

        Jospa lukisit, mitä kirjoitin.

        En ole suinkaan ottanut esille Hesekielin kirjasta kohtaa, vaan sinä itse sen otit, ja omistit sen omaan uskoosi liittyväksi, eli viitatessasi siihen kohtaan, ajttelet itse noudattavasi sapattisäädöksiä, joihin Hes 20:20 viittaa.

        Ja vastaahan kysymykseeni:

        Ja entäpä lähimmäisen rakastaminen, kuinka se toteutuu viesteistäsi, sanothan että vain miljoonat ovat "hyvää seuraa", eli erottelet lähimmäiset oppisi mukaan "hyvään seuraan" ja ??????? seuraan?

        Mikä on se toinen "seura", jota halvennat?


    • kamina_kuumaksi

      Jeesusonhyvä, sinä valehtelt taas koko pahan ja pimeän sydämesi kyllyydestä. Usko.Toivonen ei ole palstalla koskaan tuputtanut kenellekään Moosesta.
      Vaan sinä pimeyden palvelija olet täällä riekkunut sapatista ja kymmenestä käskystä. Kymmenen käskyä kuuluu Mooseksen lakiin. Joten lopetahan pilkka ja valehtelu.
      Sinä olet valheen isän oma ja tottelet tämän maailman jumalan mieltä ja suunnitelmaa.

      '

    • kysynpävaan

      Kuka on valehtelija? "Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä." Joh.2:4

    • Holymessage

      Mooses ja Jeesus eivät ole sama henkilö. Mooses ja Jeesus antoivat eri käskyt. Uudessa liitossa ovat Uuden Liiton välimiehen lait voimassa. Uudessa liitossa kielletään noudattamasta Moosesta.

      • OlliMäkelä

        Lue alusta loppun jos rakastat totuutta.

        Jesaja 51:4-13 ”Kuuntele minua, kansani, kuule minua, kansakuntani, sillä minusta lähtee laki, ja minä panen oikeuteni valkeudeksi kansoille. Lähellä on minun vanhurskauteni, minun autuuteni ilmestyy, minun käsivarteni tuomitsevat kansat; minua odottavat merensaaret ja panevat toivonsa minun käsivarteeni. Nostakaa silmänne taivasta kohti ja katsokaa maata, joka alhaalla on, sillä taivaat katoavat kuin savu ja maa hajoaa kuin vaate ja sen asukkaat kuolevat kuin sääsket, mutta minun autuuteni pysyy iankaikkisesti, ja minun vanhurskauteni ei kukistu. Kuulkaa minua, te jotka vanhurskauden tunnette, kansa, jonka sydämessä on minun lakini: älkää peljätkö ihmisten pilkkaa älkääkä kauhistuko heidän herjauksiansa. Sillä koi syö heidät niinkuin vaatteen, koiperhonen syö heidät niinkuin villan, mutta minun vanhurskauteni pysyy iankaikkisesti, minun autuuteni polvesta polveen. Heräjä, heräjä, pukeudu voimaan, sinä Herran käsivarsi; heräjä niinkuin muinaisina päivinä, ammoisten sukupolvien aikoina. Etkö sinä ole se, joka löit Rahabin kuoliaaksi, joka lävistit lohikäärmeen? Etkö sinä ole se, joka kuivasit meren, suuren syvyyden vedet, joka teit meren syvänteet tieksi lunastettujen kulkea? Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat. Minä, minä olen teidän lohduttajanne; mikä olet sinä, että pelkäät ihmistä, joka on kuolevainen, ihmislasta, jonka käy niinkuin ruohon, ja unhotat Herran, joka on sinut tehnyt, joka on levittänyt taivaan ja perustanut maan, ja vapiset alati, kaiket päivät, sortajan vihaa, kun hän tähtää tuhotaksensa? Mutta missä on sortajan viha? ”


    • Jeesusonhyvä

      Jumalan teot ovat täydellisiä. "Hän on kallio; TÄYDELLISET ovat hänen tekonsa, sillä kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Uskollinen Jumala ja ilman vääryyttä, vanhurskas ja vakaa hän on." 5Moos32:4
      Myös Jumalan omalla sormellaan kirjottama kymmenen käskyn laki on täydellinen. "Herran laki on TÄYDELLINEN; se virvoittaa sielun" Ps.19:8
      Jos nyt täydellisestä laista poistetaan sen pisin käsky, niin onko se enää täydellinen? Eikö siitä silloin tule epätäydellinen? Tähän saatana juuri pyrkiikin. Hän on yrittänyt poistaa apureidensa kautta neljännen käskyn(niinkuin Daniel ennusti: "Hän pyrkii muuttamaan ajan ja lain." Dan.7:25) ja on saanut näin ollen ihmiset unohtamaan sen, että Jumala on Luoja. Jos sapattia olisi aina pidetty pyhänä, niin maailmassa ei olisi Jumalan kieltäjiä, niin kuin tänä päivänä on. Tätä laittomuuden henkeä ruokitaan jopa uskoviksi tunnutautuvien taholta, joka suuresti ihmetyttää. Toisaalta Jeeus ennusti näin käyvän ennen hänen takaisintuloaan. "Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus." Mat24:12
      Missä on uskovien rakkaus Jeesusta kohtaan? Jeesus on niin hyvä, että Jeesusta kannattaa rakastaa ja totella, sillä Jeesus sanoo: "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." Joh.14:15 Jeesus on niin hyvä, että hän ansaitsee rakkautemme, ei vain 9/10 osaa vaan kokonaan 10/10. Kyllä Jeesus on hyvä.

    • uuttavaloa

      Mielenkiintoista!

    • Kysynpä

      Tämä piiiitkä viestiketju vilisee hienoja kommentteja, täydellisiä vastauksia, oikeassa olemista, täydellistä Sanan tuntemusta...Mutta, jos Jeesus itse tulee ja ilmestyy tähän tässä ja nyt, niin mitä tapahtuu?!

    • Jeesusonhyvä

      Jeesus on läsnä siellä, missä kaksi tai kolme on koolla hänen nimesssään. Jeesus sanoo, että "Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."" Joh.13:35. Varmaan Jeesus kysyisi, että onko teillä minuun uskovina keskinäinen rakkaus. Ja onko teillä rakkaus totuuteen? Totuus on Jeesus ja Jeesus meni sapattina synagoogaan ja on sama eilen , tänään ja iankaikkisesti. Sama hyvä Jeesus.

    • ihmiskäden_sormi

      totuus on että sinä nikki-jeesusonhyvä valehtelet jo nikissäsi. Sinä palvelet epäjumalaa ja sinun jumalasi nimi on sapatti. Sinun kirjoituksistasi on sanottu:
      Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika. Sinulle Jeesus on vain kynnysmatto ja verho epäjumlanpalvelukseesi.
      Jeesus oli juutalainen ja lain alainen. Oletko sinä juutalainen, vai pakotatko pakanoita noudattamaan juutalaisten tapoja?

    • "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." Joh.14:15 No tottakai !! Sentakia pidetään käsky Rakasta Lähimmäinen kuin ite ja me tiedämme että tässä ajassa olemme samanlaisia kuin Hän.

    • Mark. 12:31
      Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."

      Mehän halutaan pitää suurein käsky koska me Rakastamme Jumala niin paljon ja niin me noudatetaan koko lain tämän yhden käskyn kautta. Se on täytetty ja lihalle ei jäänyt mitään puuha jäljelle. Toralaisten harmiksi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe