Onko mi nua opetettu väärin koulussa?

ffffffffrfedde

Olen jo kysynyt tätä asiaa monta kertaa saamatta vastausta.
Onko peruskoulun biologian/maantieteen ja historian kirjoissa maininnat esim. nälkävuosista pienen jääkauden aikana ja esim keskiajan lämpimästä kaudesta?

Miten nuoria opetetaan nykyisin näistä asioista?

Viedäänkö heitä vain viherfasistien lakkoon vai?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peruskouluopettaa

      Kyllä peruskoulu ihan oikein sinua opettaa kunhan vain maltat olla pelaamatta kännykkäpelejä oppituntien aikana.

      • rffffffffffdede

        Olin peruskoulussa 80-luvulla joten nuo sykliset lämpöjaksot ovat jo sieltä tuttuja.
        Vieläkö on opetusta noista asioista? Vastauksia!!

        Jos ei enää opeteta niin teen kyselyn miksi ei?


    • biologi

      Ilman lämpötilaa kahden metrin korkeudella selittää eniten vuotuinen päivämäärä, lämpösäteilyvyöhyke (maantieteellinen sijanti) ja mereisyys-mantereisuus. Golfvirran
      ja ilmastonmuutoksen osuus on noin 1 aste Celsiusta. Lukion lyhyessä matematiikassa
      on ollut kurssi "Matemaattisia malleja".

      • lämpenee.hiljalleen

        Havainnot viittaavat siihen, että Helsingin vuotuinen keskilämpötila nousee vauhdilla 0.04 C/vuosi.

        Kun toisaalta hetkelliset lämpötilat voivat muuttua 60 C puolessa vuodessa, on selvää, että ilmastomuutos hukkuu helposti vuotuisen kohinan alle. Mutta pitkän ajan trendissä se näkyy, esim. vuosikeskilämpötilan 30 v liukuva keskiarvo.


      • yhhhhhhhhhgtgt
        lämpenee.hiljalleen kirjoitti:

        Havainnot viittaavat siihen, että Helsingin vuotuinen keskilämpötila nousee vauhdilla 0.04 C/vuosi.

        Kun toisaalta hetkelliset lämpötilat voivat muuttua 60 C puolessa vuodessa, on selvää, että ilmastomuutos hukkuu helposti vuotuisen kohinan alle. Mutta pitkän ajan trendissä se näkyy, esim. vuosikeskilämpötilan 30 v liukuva keskiarvo.

        Niin nouseekin hitaasti siihen asti kunnes saapuu taasen aurinkominimi 2020 ja suuri minimi 2030. Ilmastomallit ovat syklisiä jos et tiennyt.
        Hiilidioksidia on n iin vähän että sillä on marginaalinen vaikutus ilmastonmuutokseen.


    • kertausta

      Lämpeneminen johtuu siitä, että pallolle tulevan ja sieltä lähtevän säteilyn tasapaino on häiriintynyt ihmisen CO2-päästöjen seurauksena. Lämpöä lähtee täältä avaruuteen nyt vähemmän kuin ennen. Ylijäämä varastoituu ilmakehään, mantuihin ja meriin. Merien lämmittäminen vie aikaa.

      Sääilmiöt ovat nopeita, mutta tämä ns. ilmastomuutos etenee verkkaisesti. Tämän ihmisen aiheuttaman muutoksen (AGW) päälle tulevat tietysti kaikki mahdolliset muut vaikutukset. Näihin verrattuna verkkaisesti etenevä AGW on silti tavattoman nopea. Ekosysteemien sopeutumiskyky joutuu koville.

      • antialarmisti

        Sinä kirjoitat uskosi mukaan, kun et tiedä asiasta kuin tuon yhden väittämän, jonka uskotellaan olevan totta. Sitten kun ilmaantuu vastaväittäjä, joka tietää asiasta tuhat kertaa enemmäön kuin sinä. sinä edelleen kuvittelet olevasi kukkulan kuningas, kun et ymmärrä hänen monimutkaisesta tekstistään yhtään mitää. Tämän kaavan mukaanhan se alarmistien kanssa aina menee.

        Kun alarmisti yrittää lukea novellin mittaista selostusta, niin pää meneen aivan sekaisin. Siitä alarmisti päättelee, että kirjoittaja on sekaisin. Kun tämän tajusin, niin minä aloin todellakin kirjoittaa novelleja, joihin on kätketty jotakin, minkä voi löytää vain viisaat.

        Isossa kirjassa sanotaan, että ei pyhää koirille eikä helmiä sioille. Sokean kanan täytyy itse löytää se jyvä. Voin voi jos ei löydä. Oma on vika. Jos on kysymys ylpeyden aiheuttamasta henkisestä sokeudesta, ei ikinä löydä niitä kultajyviä,. vaikka niitä käsi ojossa ojennettaisiin.

        Tuo väittämä, että ekosysteemien sopeutumiskyky joutuu koville, on aivan naurettava, vaikka sen esittäisi biologian professori. Se todistaisi ainoastaan, että professori on aivan sekaisin.

        Nykyään tutkijatkin esittää aivan sekopäisiä väitteitä, kun eivät ymmärrä, mitä vuodenaikavaihtelu todistaa. Se todistaa nimenomaan sitä, että ei luonto ole niin haavoittuvainen, kuin vihreät sekopäät haluaa uskoa.

        Tuntuu siltä niinkuin suurella osalla ihmisistä olisi kokonaan kadonnut kyky käyttää omia aivoljaan ajatteluun. Sitä se jatkuva propaganda tuottaa, ja siihen sillä yleensä pyritään.


      • koooooooko

        Tavattoman nopeita vaikutuksia tekee oikeasti aurinkominimit ja maksimit. Ottappa selvää jos kiinnostaa muu kuin politiikan teko vaalien vuoksi.


    • antidenialisti

      Olet saanut aivan saman oikean opetuksen kuin minäkin. Todella ihmetyttää mitä kaikkea tietoa nykyajan koulutuksessa pimitetään oppilailta noista historiallisista tosiasioiata. Jos se kaikki kerrottaisiin niin luulisi lampun syttyvän.

      Toinen mikä huolestuttaa on se, että tieto tulee aivan väärässä järjestyksessä, kun madia pauhaa sitä yhtä ja samaan. Sinne aivoihin tulee jo kohdussa väärät kytkennät, joita ei välttämmättä pysty enään opetuksella muuttamaan. Sillä mitä tietoa saa ennen koulua on myös suuri merkitys.

      Meillä vanhoilla asiat tuli oikeassa järjestyksessä. Alkuun sai oppia vain niitä aivan perusasioita joita tarvittiin arjessa selviämiseen. Ei ollut telkkaria syöttämässä tiedon tulvaa, jota pitäisi pystyä seulomaan kehdosta asti, Sieltä kun enimmäksees tulee pötyä, joka pitäisi pystyä seulomaan sivuun. Nykyään tulee jo lapsille informaatioähky.

      Kun aivoihin tulee tietyt kytkennät, niitä voi olla todella vaikea muuttaa. Tiedän sen omasta kokemuksesta, kun olen opetellut monta ammattia ja ollut aika monessa työpaikssa. Vanhan tottumuksen pois saaminen on paljon vaikeampaa kuin uuden oppiminen.

      Jos lapselle on syntynyt tietyt kytkennät, ja hänelle myöhemmin yritetään opettaa jotain muuta, seurauksena on levottomuutta ja ahdistusta. Väärästä lapsuudessa syntyneestä kytkennästä voi tulla vaikka allergia niinkuin minulle oli syntynyt. Asia paljastui kun sitä alettiin parantaa siedätyshoidolla. Sen oli aiheuttanut yhden aikuisen ylireagointi pölyyn.

      Juuri tulee telkkariuutisissa, että masennus ja adistun sairasloman syynä on lisääntynyt hurjasti. Jo puolet uusista sairaseläkkeistä myönnetään psyykkisistä syistä. Kyllä sitä nyt uutisoidaan kun ollaan housut kintuista. Minä varoitin mediaa ilmastonmuutosuutisoinnin seurauksista jo lähes kaksi vuotta sitten.

      Joko ne vihdoin suostuisi tunnustaman, että media ja päättäjät on syyllisiä sairauksien lisääntymiseen. Ei tuo jutu kyllä anna toivoa, että tajuttaisiin, mikä oikeasti ahdistaa. Työpaineiden piikkiin menee edelleen kaikki.

      Minulla ei niitä työpaineiota enään ole, mutta ei ole yhtään helpottanut. Pitäisi pitää tuo toosa kiinni, mutta kun haluan seurata miten kehitys menee. Meteorologit jo kieltäytyy kusettamasta. Koska media ja päättäjät suostuu lopettamaan.

      Kun nyt alarmistit kuitenkin takertuu tuohon eläkeasiaan. niin minä olen lähtenyt aivan normaalisti eläkkeelle 63 vuotiaana.

      • frrrrrrrrfr

        Muistan kaiken noista opetuksista ja moni ikäiseni myöskin, mutta epäilen nuorempien saaneen jotakin muuta opetusta. Eivät he tiedä näistä asioista mitään.


      • biologi

        Keskikoulun maantiedossa opetettiin 1960-luvulla, että Suomen ilmastoa lämmittää
        Atlantin valtameri, Golfvirta, länsituulet ja Itämeri. Peruskoulun "Koulun maantieto"
        vuodelta 1996 esittää tammikuun keskilämpötilavertailun. Kuvio on oppikirjassa pienennetty liian pieneksi. Golfvirran osuus on Helsingissä 6 astetta Celsiusta. Yhtä pohjoisessa Grönlannissa
        vallitsee jääkausi.


      • kokoijijijij
        biologi kirjoitti:

        Keskikoulun maantiedossa opetettiin 1960-luvulla, että Suomen ilmastoa lämmittää
        Atlantin valtameri, Golfvirta, länsituulet ja Itämeri. Peruskoulun "Koulun maantieto"
        vuodelta 1996 esittää tammikuun keskilämpötilavertailun. Kuvio on oppikirjassa pienennetty liian pieneksi. Golfvirran osuus on Helsingissä 6 astetta Celsiusta. Yhtä pohjoisessa Grönlannissa
        vallitsee jääkausi.

        No joo tilanne onkin jo muuttunut koska Golf-virta lämmittää nykyisin jo Grönlanninkin länsipuolta kovastikin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe