Ahvio ja Enqvist

Kysyjäx

Tällä palstalla joku hörhöuskovainen väitti että Ahvio olisi jossain tilaisuudessa pistänyt kosmologi Kari Enqvistille ja Esko Valtaojalle jauhot kunnolla suuhun jossain keskutelutilaisuudessa. No, tähän sitten tingattiin lähdettä mutta sitä ei vain löytynyt.

Tässä joka tapauksessa Ahvio sitten "laittaa" jauhot suuhun Kari Enqvistille. Tai siis tekee itsestään täyden pellen kun yrittää keskustella "fiksuja" itseään paljon terävämpien kanssa. Usko ja uskominen ei nyt vain oikein ole saman mitallinen tieteen kanssa.

https://areena.yle.fi/1-4546832

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyjäx

      no missä ne hörhöuskovaisten tekstit ovat...

    • Pudis55

      No on kyllä tuo Enqvist jossain määrin lapsellinen kun on tuohon alkanut. Sehän on kuin F1 auto ajaisi kilpaa invamopon kanssa. Ei tiedemiehen pitäisi tuohon alentua.

      • Pitäähän sitä Ahvion tivaukseen vastata, vaikka se olisi samanlaista kuin sialle pohjantähdestä kertominen.


      • Pudis55
        Pe.ku kirjoitti:

        Pitäähän sitä Ahvion tivaukseen vastata, vaikka se olisi samanlaista kuin sialle pohjantähdestä kertominen.

        Mutta sikahan on älykäs eläin.


      • En ole Ahvion höpinöitä koskaan kuunnelleut, ainoastaan palstalta lukenut. Olen epäillyt sitäkin onko kaveri edes aivan tosissaan mutta kyllä hän on.

        Enqvist otti rauhallisesti Ahvion jopa pienen kiivastumisen seksuaalivähemmistöjen ja ilmastomuutoksen suhteen eikä kommentoinut Ahvion salaliittoteorioita lainkaan. Pysyi siis tontillaan esittäen jopa vähän kuivasti tieteen näkemyksen harmageddoniin ja ilmastomiitokseen.


    • Enqvistille tai Valtaojalle kukaan ei pane jouhoja suuuhun, mutta hiljenevät hekin, kun huomaavat että vastapuolet eivät ole keskustelun jatkamisen arvoisia jostain syystä.

    • Pointti

      Älkäätten tulkitko väärin, että olisin jotenkin Ahvion ja hänen kannattajiensa kannalla yleisesti ottaen, mutta mainitsen Enqvistin esittämästä virheestä. Keskustelussa Enqvist pohti, että lieneekö maailmanloppuun valmistautuvan Sipeariassa majailevan venäläisyhteisön sijainnin valinta sittenkään hyvä, koska Siperiassa odotetaan tapahtuvan metaanin purkautumista ilmaston lämpenemisen myötä.

      En nyt ole tietoinen siitä, että kuinka nopeasti metaani kohoaa ilmakehään vapauduttuaan, elikkä voiko Enqvistillä olla pointti siinä, että vapautuessaan ihmiselle liian suurina pitoisuuksina eittämättä myrkyllinen metaani voisi olla ongelma tuolla alueella oleileville. Ohjelmassahan oli puhe siitä, että yhteisö oli valinnut mielestään geologisesti vakaan alueen, elikkä kaukana mannerlaattojen reunoista, tulivuorista ja rannikosta (tsunameilta suojassa). Kun juontaja tätä tähdensi, väitti Enqvist, että metaani ja geologia ovat eri asioita.

      Asia on kyllä niin, että kyllä metaani liittyy geologiaan. Se on geologiassakin käsitelty, biogeokemiallisen kiertokulun eräänä potentiaalisena kemiallisena spesieksenä hyvin oleellinen asia. Näytti siltä, että tässä Enqvistille geologia oli vain niitä mannerlaattoja ja tulivuorenpurkauksia, mutta kyllä geologiaa ovat tässä tapauksessa oleellisessa merkityksessä ikiroudasta sulavat suot ja siten metaanikin.

      Mutta siihen en osaa ottaa kantaa onko purkautuva metaani suora myrkytyshaitta; olen aina ajatellut, että se karkaa suoraan ilmakehään ja on haitta erittäin tehokkaana, joskin nopeasti tuhoutuvana kasvihuonekaasuna. Pointtini kuitenkin on se, että kyllä metaani kuuluu geologiaan eikä niinkään se, onko se välitön geologinen riskitekijä sille siperialaisyhteisölle.

      Mainitsen Ahviosta tässä yhteydessä vastapainoksi sen verran, että hänen juttunsa toimivat lähinnä uskoville. Ei niillä ole mitään merkitystä missään muussa mielessä millään tavalla. Kyllähän hän dogmatiikan asiantuntijana on pätevä, ei siinä mitään. Se nyt vaan on vähän sama kuin joku olisi vaikka satujen luvun asiantuntija.

      • ”Mainitsen Ahviosta tässä yhteydessä vastapainoksi sen verran, että hänen juttunsa toimivat lähinnä uskoville.”

        Sen verran korjaan, että Ahvion puheet toimivat vain tietyn suuntauksen uskoville, joka oikeastaan on vähemmistönä.

        ”Kyllähän hän dogmatiikan asiantuntijana on pätevä, ei siinä mitään.”

        Ahvio on älykäs ja aivan varmaan tietää paljon. Hänen ongelmansa vain ovat omien termien kehittely sekä erikoisten johtopäätösten tekeminen omassa alassaan.


      • Suuntauksella ei ole merkitystä :samaa paskaa eri paketissa.


      • MrMorden_ kirjoitti:

        Suuntauksella ei ole merkitystä :samaa paskaa eri paketissa.

        No, kyllä sillä silloin on, kun asiallisesti keskustellaan.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        No, kyllä sillä silloin on, kun asiallisesti keskustellaan.

        Stiller yritti vaientaa Ahviota HUUTAMALLA päälle monta kertaa, mutta epäonnistui joka kerta :))

        Minkähän takia Enqvisti on kiinnostunut kristinuskosta vaikka ateistisen tiedemiehen ei pitäisi kiinnostua asioista joita pitää hörhöistä asioista. Me uskovat olemme siinä mielessä viisaampia kuin Enqvist että viisveisaamme menninkäisistä tai nykyajan pelihirviöistä ym. Tähtien sodan - hahmoista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Stiller yritti vaientaa Ahviota HUUTAMALLA päälle monta kertaa, mutta epäonnistui joka kerta :))

        Minkähän takia Enqvisti on kiinnostunut kristinuskosta vaikka ateistisen tiedemiehen ei pitäisi kiinnostua asioista joita pitää hörhöistä asioista. Me uskovat olemme siinä mielessä viisaampia kuin Enqvist että viisveisaamme menninkäisistä tai nykyajan pelihirviöistä ym. Tähtien sodan - hahmoista.

        Kyllä sä Korkkiruuvi ihan hyvin voisit rekkautua. Esim. Jeesuksen_oma on yhä vapaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Stiller yritti vaientaa Ahviota HUUTAMALLA päälle monta kertaa, mutta epäonnistui joka kerta :))

        Minkähän takia Enqvisti on kiinnostunut kristinuskosta vaikka ateistisen tiedemiehen ei pitäisi kiinnostua asioista joita pitää hörhöistä asioista. Me uskovat olemme siinä mielessä viisaampia kuin Enqvist että viisveisaamme menninkäisistä tai nykyajan pelihirviöistä ym. Tähtien sodan - hahmoista.

        ”Stiller yritti vaientaa Ahviota HUUTAMALLA päälle monta kertaa…”

        Olen kuunnellut aika monta Stillerin ohjelmaa ja tuo kuuluu vain hänen persoonaansa, että hän innostuu. Toisaalta hän osaa taitavasti pitää keskustelun aiheessa. Yllättävän kiltisti hän ohjasi Ahviota, olen kuullut räväkämpiäkin keskusteluja Stillerin ohjelmissa.


    • ”…väitti että Ahvio olisi jossain tilaisuudessa pistänyt kosmologi Kari Enqvistille ja Esko Valtaojalle jauhot kunnolla suuhun jossain keskutelutilaisuudessa.”

      Oli sattumalta autossa radio auki, kun tuo Ruben Stillerin ”Maailmanloppua odotellessa ” ohjelma tuli. Hän oli valinnut mielenkiintoisen kolmikon ohjelmaansa; Professori Kari Enqvist, kulttuuriantropologi Minna Kulmala ja Ahvio.

      Ahvion hyväksi voisi tällä kertaa lukea, että hän pikkuhiljaa osaa jo osallistua keskusteluihin. Kovasti oli vielä yritystä kääntää aiheita hänen haluamaansa suuntaan, mutta nätisti hän palasi aiheeseen. Kokonaisuudessaan keskustelu oli oikein mielenkiintoinen.

      Ahvio käytti ilmaisua ”klassinen kristinusko”, joka ei siis tarkoita kristinuskoa kokonaisuudessaan. Ehkä tässä mielessä Stiller ei ollut tehnyt pohjatöitä kunnolla?

      Klassisen kristinuskon termin on kehittänyt metodistiprofessori Thomas Oden ja se on 9o luvulla rantautunut suomeen.
      Varsinaista klassista kristinuskoa edustavat oikeastaan katolinen sekä ortodoksinen kirkko.

      ”Löysästi käytetyllä uudissanalla ei vain muistuteta alkuperäisestä yhteisestä uskosta, vaan myös rajataan, kuka uskoo oikein ja kuka väärin.”
      ”Uuspuhdasoppiset etsivät kirkon opista ja Raamatusta poliittisia ja uskonnollisia ratkaisumalleja.”
      ”He katsovat eteenpäin, heidän tarkoituksenaan on käännyttää ja vakuuttaa eivätkä he ole yhtä akateemisia eivätkä historiallisia kuin vanhapuhdasoppiset. Klassisen kristinuskon käsitettä he käyttävät löysästi tai peräti väärin, kun viittaavat ensimmäisten viiden vuosisadan yhteiseen uskoon puhuessaan omasta historiattomasta raamatullisuudestaan.”

      ”Vanhapuhdasoppisella kristityllä on kehittynyt historiantaju.”
      ”Uuspuhdasoppisuuteen liittyy voimakas Jumalan sanan teologia. Raamattu on kaiken historian yläpuolella.”
      K&K Valomerkki Mitä on klassinen kristinusko? 17.01.2011

      Kuulija siis voi erehtyä, kun Ahvio puhuu klassisesta kristinuskosta, että hän tarkoittaa tuota vanhaa puhdasoppisuutta ja viittaa perinteisiin konservatiivisiin kirkkoihin, vaikka hän tarkoittaa aivan toista. Tällä uudella puhdasoppisuudella on myös aivan oma historian kirjoituksensa.

    • elämääonb

      Kristinuskon mukaan "tuolla jossain" on valtavasti elämää, jopa elämää joka hallitsee ja tulee hallitsemaan ihmiskuntaa Jeesuksen saapuessa taivaan oloista.

      Mitä elämää maapallon ulkopuolella on? Siellä on Jumala, Jeesus, enkeliruhtinaat, enkelit, kerubit, serafit nyt ainakin. Lisäksi tämä jumalallinen kokonaisuus vaikuttaa jo nyt ihmiskunnassa meidän Pyhän Hengen ja meidän uskovien kautta. Jeesus voi myös konkreettisesti vaikuttaa ja kohdata ihmisiä.

    • Anonyymi

      Tuossa Enqvist on oikeassa, että tieteellä on ollut viimeiset 200 vuotta valtava voima.

      Ei mikään liike ole tähän mennessä kyennyt tuhoamaan kokonaista maapalloa ja sen eläimistöä reilussa 200 vuodessa ja viimeiset 100 vuotta tuho on äärimmäisen tehokasta toimintaa. Mikä suoritus!

      • Tosiaan vasta tieteen ansiosta olemme ihan kybällä kyenneet toteuttamaan Jumalan käskyä lisääntymisestä ja Maan täyttämisestä, kun ammoniakkisynteesi teki mahdolliseksi entiseen nähden moninkertaisen ihmismassan ruokkimisen.

        Voit Korkkiruuvi ihan hyvin rekkautua. Pääsääntöisesti en tule vastaamaan näihin typeriin Anonyymeihin.


      • Anonyymi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Tosiaan vasta tieteen ansiosta olemme ihan kybällä kyenneet toteuttamaan Jumalan käskyä lisääntymisestä ja Maan täyttämisestä, kun ammoniakkisynteesi teki mahdolliseksi entiseen nähden moninkertaisen ihmismassan ruokkimisen.

        Voit Korkkiruuvi ihan hyvin rekkautua. Pääsääntöisesti en tule vastaamaan näihin typeriin Anonyymeihin.

        "Pääsääntöisesti en tule vastaamaan näihin typeriin Anonyymeihin."

        Vannomatta paras :)


      • Noinkin, mutta länsimainen sivistys on peräisin juuri tieteen kehityksestä.


      • mummomuori kirjoitti:

        Noinkin, mutta länsimainen sivistys on peräisin juuri tieteen kehityksestä.

        Jostain syystä tohtori, tuplamaisteri Korkkiruuvi ei oikein tykkää länsimaisesta sivistyksestä.


      • mummomuori
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Jostain syystä tohtori, tuplamaisteri Korkkiruuvi ei oikein tykkää länsimaisesta sivistyksestä.

        Onhan kieltämättä eräänlainen lahjakkuus sekin, kun kykenee miltei minkä vain kääntämään nurinniskoin. :D


    • Anonyymi

      Valtaoja on totaalinen näpertelijätutkija jonka virka lopetettiin eläkkeelle siirtymisen jälkeen ei oppilaita ei kursseile osallistujia

      luuletteko oikeasti että Suomessa Turussa istuskelevan sedän kursseille tulisi joku koska tähtitiede tehdään Nasan satelliiteilla USAssa

      Enqvistillä on sama ongelma kundi lensi kuin leppäkeihäs akatemiasta kun alkoi lässyttää "suhteellisuusteoriaa runoilijoille" hömppää eri tilaisuuksissa

      Kummallakaan ei ole oppilaita eikä juurikaan julkaisuja mutta läppä lätisee
      molemmat ovat ns. NÄPERTELIJÖITÄ kun käytetään akateemikko Olli Lounasmaan terminologiaa

      Aika ihmeellistä että taviksien mieleen ei edes tule että Turussa tähtitiedettä lukeva ja Helsingissä kosmologiaa lukeva ei ikinä saa työpaikkaa ja tällainen opetus on sitä sun tätä kun opettajakunta ei tee tutkimusta joka tehdään lähinnä USA:ssa

      Valtaojan edeltäjä Valtanen oli jo aivan pihalla mutta kaksi edellistä Yrjä Väisälä ja Veikko Heiskanen OLIVAT KOVIA TÄHTITIETEEN PROFESSOREITA mutta he eivät harjoittaneetkaan tähtitiedehömppää Turussa vaan OLIVAT MAANMITTAREITA
      koska jo silloin tiedettiin että tähtitieteellä ei ole minkäänlajin tasoa Suomessa

    • Anonyymi

      hömpättyään blogeja aikansa valtaoja siirtyi eläkkeelle ja hänen virkansa lopettiin
      tähtitieen laitosta johtaa MATERIAALIFYYSKKO TURUSSA
      https://www.utu.fi/fi/yliopisto/luonnontieteiden-ja-tekniikan-tiedekunta/fysiikka-ja-tahtitiede/yhteystiedot

      Venäläinn Tuorlan observatoriossa siis inkeriläinen ei ole Suomessa vaan kuten puhelimista näette ulkomailla eikä siis ole kursseja eikä mitään tähtitieteestä eikä venäläinen niitä suomeksi voi pitää
      https://www.utu.fi/fi/ihmiset/juri-poutanen

      eli totaalinen loppu tähtitiedeturulle Valtaojan blogihöpötysten jälkeen ei kursseja ei oppilaita ei mitään

      Tuorlan tähtitorni voitaisiin muuttaa lastenpuistoksi mutta se on sen verran kaukana että ei sekään kiinnosta syrjässä siis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe