Tarvitseeko mehulingon osat tiskata astianpesuaineella?

Anonyymi

Vähän turhamainen kysymys mutta kysyn silti. Olen haaveillut mehulingon ostosta, mutta homma on tyssännyt siihen että asuntooni ei saa astianpesukonetta ja inhoan aivan suunnattomasti tiskaamista.

Katselin tässä esim. Philipsin ja Wilfan mehulinkojen promovideoita, joissa näytetään miten ko. koneet ovat hirveän helppoja pestä. Silmään pisti, että kummassakaan videossa ei käytetty mitään pesuaineita vaan huitaistiin vaan pesusienellä ja homma oli sillä selvä, Philipsillä jopa vaan vedellä hanan alla.

Riittääkö mehulingon putsaamiseksi siis käytännössä huuhtelu, eli ei tarvitse tiskata pesuaineella? Mihin tämä perustuu? En ainakaan itse ymmärrä miten siinä ei alkaisi bakteerit muhimaan, joten valaiskaa tyhmää. Kiitos!

1

<50

Vastaukset

  • Philipsin käyttöohjeen mukaan pelkkä huuhtelu riittäisi - tosin vihjaavat sienen käytöllä parantamaan puhdistusta.

    Heti käytön jälkeen osien huuhtelu kuumalla vedellä saattaisi riittää ennenkuin sokerit jämähtävät kiinni, jolloin vain kunnon pesu ja huuhtelu auttavat ja toki kuivaat huuhdellut/pestyt osat joko käsin tai astiakuivauskaapissa hyvin ennen takaisin laitteeseen laittoa.

    Itse pesisin osat säännöllisesti käytöstä riippuen kerran/kaksi viikossa ja kuivaisin hyvin. Älä jätä jämiä kuivumaan laitteeseen ja noudata manuskojen ohjeita puhdistamisessa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.