Skepsismin vastustajat vastaamaan nyt on tilaisuus

Anonyymi

Miksi näette niin pahana, että ihminen on skeptinen? Olisiko parempi olla hyväuskoinen, vai mikä on se vaihtoehto? Se kyllä tiedetään, että uskovaisten mielestä olisi parempi vain uskoa, mutta se on mahdotonta skeptikolle joka haluaa tietää ensin ennen kuin voi uskoa. Tuskin tästä päästään sen pidemmälle, koska uskovaisen mielestä usko on tietoa. Tarkoitan sitten uskovaisella ylipäätään herkkäuskoista ihmistä enkä vain kirkkoon kuuluvia virallisesti hyväuskoisia.

3

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Olisiko parempi olla hyväuskoinen, vai mikä on se vaihtoehto?"

      Vaihtoehto voi olla "hyväuskoisuus", mutta terve kriittisyys on siinä välissä, jota monet esim.tieteentekijät jo nykyään (toivottavasti, ilmeisestikin ...) harjoittavatkin. Skeptismi on mielestäni eräänlainen tieteen ja "tiedeuskovaisuuden" ääri-ilmiö, jossa esiintyy (usein) liiallista suvaitsemattomuutta mm.yksilön kokemuksia kohtaan, niiden joita ei voida suoranaisesti koskaan, eikä missään todistaa.
      Kuitenkin on muistettava, että tiede ja tieteellinen näkemys ei yllä kaikkialle. Ja toisaalta skeptismi on paljon suku myös ahdasmielisyydelle, joka on useiden vuosisatojen ajan mm.jarruttanut, jopa estänyt tieteen kehittymisen.

      Yleensäkin itse skeptismin yleenäs suurimmaksi paheeksi katsoisin sen, että se ei puutu sellaisiin ihmisen "nykyaikaisiin" ja paljolti haitallisiin ilmiöihin, kuten vaikkapa "kaupallisuus"(=myydään mitä vaan ilman, että todellista tarvetta on ostaa), JOS se ei liity esim.skeptikkojen silmätikkuihin, kuten "newageen". Eli pitkälle jää jälkeen se kysymys, että eikö skeptikot uskallakaan osoittaa kritiikkiään "isompiin", koska pienempi ilmiöhän on aina helpompi alistaa??!

      Haluaisin siis monesti kysyä skeptikoilta syyn MIKSI epäillä uutta (joka voi olla monille yksilöille hyödyllistä, ja "parempaa huomista kehittävää") ja miksi EI epäillä vanhaa (kuten "kaupallisuus" tai "vanhoilliset asenteet"). Näihin en ole koskaan kuullut skeptikkojen kantaa, en ainakaan pätevää sellaista ...

      Painotan myöskin sitä, että terve kriittisyys on useimmiten ainoastaan hyväksi. Mutta jos se on asenteellista, osoittelevaa, vain tiettyyn/tiettyihin suuntiin osoittelevaa, tai jopa vanholliselta tai vastaavilta konservatiivisuuden asenteilta haiskahtavaa, niin silloin en voi nähdä skeptismiä kovin terveellisenä asenteena yleensä. Mutta kyse on tosiaankin paljoltikin siitä, mihin/miten tasapuolisesti sitä epäilyä noin yleensäkin osataan osoittaa, että se olisi jokseenkin tasapuolista kritiikkinä yleensä, ja asenteena huomisen maailmaan noin ylipäätänsä??!!

    • Anonyymi

      Ihminen on luontaisesti monipuolisesti asioita ajatuksissaan kääntelevä, luova, tulevaisuutta suunnitteleva, jne. Skeptikoista saa ahdistavan rajoittuneen mielikuvan että he eivät ryhdy edes ajatuksissa mihinkään mitä ei ole tutkittu, saatu mittaustuloksia ja faktoja. Mutta kuten edellä kommentoija totesi, tämä koskee vain tiettyä elämän osa-aluetta, eli hengellisiä pyrkimyksiä. Nk. reaalimaailman tieteitä ammattinaan harjoittaville se on tietysti ihan odotettua ja toivottuakin. Muille se on, lähinnä neuroottista vastustushalua. Kritiikki ja ajattelukyky ei kannakaan muissa todellisissa ongelmissa.

    • Anonyymi

      Kepsut ovat siitä kivoja, etteivät he ikinä koskaan ja missään olosuhteissa myönnä olleensa paranormaalisen toiminnan kohteina.

      Heille on kiva tehdä jekkuja ja kepposia. Keppostelu on siksi hauskaa kun kepsut ovat kautta aikain pilkanneet ” hyväuskoisia” ja tehneet heidät naurunalaisiksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe