Geneettisitä virheistä

Kampelatutkija väittää, ettei ihmisen genomissa ole geneettisiä virheitä. Tutkitaanpa, mitä vakavasti otettava tiede sanoo.

Maailman terveysjärjestö WHO kertoo geneettisitä sairauksista seuraavasti:

https://www.who.int/genomics/public/geneticdiseases/en/index2.html

"Scientists currently estimate that over 10,000 of human diseases are known to be monogenic. Pure genetic diseases are caused by a single error in a single gene in the human DNA."

"Thalassaemia is a blood related genetic disorder which involves the absence of or errors in genes responsible for production of haemoglobin..."

"The diagnosis of Fragile-X syndrome is made through the detection of errors in the FMR1 gene."

Euroopan geeni- ja soluterapian yhteisö ESGCT kertoo geneettisistä virheistä seuraavasti:

https://www.esgct.eu/useful-information/gene-and-cell-therapy-glossary.aspx

"Genetic diseases are caused by errors, or mutations, in genes that result in a loss or change of function of RNA or protein molecules. "

Näitä vastaavia määritelmiä ja syitä geneettisille sairauksille löytyy satoja. Voimme siis havaita valtavan määrän geneettisiä virheitä ihmisen genomissa, mutta hyödyllisten satunnaisten mutaatioiden määrä taitaa olla aikalailla pyöreä nolla. Koska virheiden määrä vaan koko ajan kasvaa, mutta hyödyllisten DNA-muutosten määrä on lähes olematon, on täysin selvää, että ihmisen genomi rappeutuu nopeasti. On myös täysin selvää, että jossain vaiheessa ihmisen genomi on ollut paremmassa kunnossa kuin nykyään. Uskallanpa väittää, että jossain vaiheessa, muutama tuhat vuotta sitten ihmisen genomi on ollut virheetön. Kaikki maailman ihmiset ovat genomiltaa 99,9%:sesti samanlaisia. Tuo 0,1%:n ero on yhteydessä geneettisiin sairauksiin. Tästä on helppo vetää johtopäätelmät.

6

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Otsikkoon tuli kiireessä typo, piti kirjoittamani: Geneettisistä virheistä

    • "Näitä vastaavia määritelmiä ja syitä geneettisille sairauksille löytyy satoja."

      Kyseessä on huolimattomasti kirjoitetut artikkelit.

      WHO:n artikkelin ensimmäisessä kappaleessa samasta asiasta (mutaatiosta) käytetään termiä 'modifikaatio' kaksi kertaa ja 'virhettä' yhden kerran.

      "Monogenic diseases result from modifications in a single gene occurring in all cells of the body. Though relatively rare, they affect millions of people worldwide. Scientists currently estimate that over 10,000 of human diseases are known to be monogenic. Pure genetic diseases are caused by a single error in a single gene in the human DNA. The nature of disease depends on the functions performed by the modified gene. The single-gene or monogenic diseases can be classified into three main categories..."

      Jälkimmäisessä artikkelissa virhe mainitaan rinnasteisena mutaatioon "...caused by errors, or mutations, in genes..."

      Tässä on esimerkki eilisestä Helsingin sanomista. Toimittajalla on melkein pysynyt asia hallinnassa. Hän käyttää kaksi kertaa sanaa 'geenimutaatio', kerran sanaa 'pistemutaatio' ja kerran ilmaisua 'virheellisen geenin'. Viimeinenkin tarkoittaa geenimutaatiota, mutta ehkä se on sujuvammin ilmaistu noin kuin esimerkiksi: "...geenimuokkausainetta, joka leikkaa solujen dna:n auki [geenimutaation] kohdalta..."

      Tutkijat yrittävät parantaa sokeuden muokkaamalla silmän geenejä

      https://www.hs.fi/tiede/art-2000006189523.html

      Tämän vinkumisesi taustalla on vain se, ettet sinä suostu käyttämään genomin muutoksista ilmaisua mutaatio, koska ne voivat olla hyödyllisiä, neutraaleja tai haitallisia. Virheellä sinä saat asiasta tietämättömät ajattelemaan pelkästään haitallisia muutoksia ja uskomaan omaan uskonnolliseen pseudotieteelliseen agendaasi.

      Koko keskusteluhan lähti liikkeelle tästä aivopierustasi:

      "Sekvensoinnilla tutkitaan, ovat DNA:n virheet suunnilleen samoissa paikoissa. Jos ovat, voidaan melko varmasti vahvistaa isyys."

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15799977/jos-raamattu-on-totta---#comment-98432966

      Kun sekvensointi oikeasti on menetelmä nukleiinihapon nukleotidijärjestyksen ja myös polypeptidin aminohappojärjestyksen selvittämiseksi.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Sekvensointi

    • "...hyödyllisten satunnaisten mutaatioiden määrä taitaa olla aikalailla pyöreä nolla."

      Pyysit muutama päivä sitten esimerkin hyödyllisestä mutaatiosta ja jouduit myöntymään CCR5-Δ32:n olevan sellainen (toki yritit siirtää hädissäsi maalitolppia vielä lopussa kun vaadit huutaen satunnaista mutaatiota).

      ROT: Vai löytäisitkö edes yhden hyödyllisen mutaation?

      ROT: Olet törkeä epärehellinen valehtelija. Pyysin sinua näyttämään SATUNNAISEN hyödyllisen geneettisen mutaation. CCR5-Δ32 ei ole satunnainen.

      • Pyysin esimerkin hyödyllisestä SATUNNAISESTA mutaatiosta. Tai jos pysytään mutaatio-termin alkuperäisessä määritelmässä, niin kaikki mutaatiot ovat satunnaisia muutoksia. Mutta kuten tieteellisesti osoitin, CCR5-Δ32 muutos ei ole satunnainen, vaan mekanismiin perustuva tarkoituksellinen muutos.

        Jatka vaan valehteluasi, korjaan sinua jokikinen kerta. Mutta trollaamiseksi ja kiusanteoksi on mennyt sinunkin kommenttisi . Se on hyvin tyypillistä silloin, kun ylimielinen ateisti jää argumentoinnissa kreationistille toiseksi.


    • "On myös täysin selvää, että jossain vaiheessa ihmisen genomi on ollut paremmassa kunnossa kuin nykyään."

      Raamatullisina aikoina Israelissa vaadittiin kymmenen raskautta kolmen aikuisen ihmisen tuottamiseen. Se siitä paremmassa kunnossa olleesta genomista.

      Dr. Kristine Garroway and "Children in the Ancient Near Eastern Household"

      "The realities of infant mortality were not lost on the ancients. It is estimated that a woman needed to have ten pregnancies in order to have at least 3 children survive into adulthood."

      http://huc.edu/research/libraries/blog/2015/08/17/dr-kristine-garroway-and-children-in-ancient-near-eastern

    • Anonyymi

      Missä olet opiskellut vakavasti otettavaa tiedettäsi?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1769
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      75
      1126
    3. 45
      1055
    4. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      70
      1037
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      919
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      870
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      823
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      808
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      772
    Aihe