Kemin liike-elämä tyytymätön Kemin matkailuyhtiön toimintaan

Anonyymi

.....sanottiin paikallisuutisissa. Mitähän tämä uutinen pitää sisällään?

148

603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Veronmaksajat olleet jo vuosikausia tyytymättömiä. Liike-elämä nyt. Milloinkahan Kemin virkamiehet ja päättäjistä muutkin kuin perussuomalaiset? Matkailuyhtiön johtajat! Vastatkaa puhelimeen ja kertokaa se meille!

    • Anonyymi

      Tämä taitaapi olla sitä kemiläistä markkinatalloutta.

      • Anonyymi

        Puhuttiin sopimusrikkomuksista eli luottamus hävinnyt. Osaako kukaan hallinnossa tehdä johtopäätöksiä ?


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Onhan tuo päivänselvää asiaa. Ei varmaan ole markkinatalouden kannalta sopivaa että yksi yritys toimii veronmaksajien rahoilla. Johan tätä on odotettu vuosia milloin tämä kupla puhkeaa. Onko se markkinataloutta että yksi yritys toimii veronmaksajien rahoilla? Voisiko joku Matkailuyhtiön johtajista tulla selventämään asiaa meille veronmaksajille?

      • Anonyymi

        Voiskohan joku Stalinin aikainen päättäjä tulla selventämään tätä peräkammarienpoikien markinataloutta.


    • Anonyymi

      Eipä tule vastausta. Johtuukohan se Telian yhteysongelmista? Jäänpä odottelemaan vastausta kun yhteydet saadaan taas pelittään. Kiitos jo etukäteen!

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uutinen kirjallisessa muodossa.


        https://yle.fi/aihe/tekstitv?P=509

        Oiskohan mahollista teettää vaikkapa tutkimus ( 1 miljoonaa euroa) siitä.pitääkö tämä paikkaansa?


    • Anonyymi

      Tulkaa hyvät päättäjät esiin ja kertokaa missä tässä on kysymys?

    • Anonyymi

      Kuka on keksinyt taas että yhtiö toimii verorahoilla? Määrärahat on jo joku vuosi sitten valtuusto lopettanut. Lainaa ovat saaneet uuteen rakennukseen pankilta (ilman kaupungin vakuuksia) ja nyt hakivat luotollisen tilin, jotten myönnettiin konserniohjeen mukaan. Koittakaapa seuraavaksi vaikka teatteriin päästä ilmaiseksi kun se pyörii osin verorahoilla tai jättäkää energian siirtomaksamatta onhan sekin kaupungin omistama yhtiö.

      • Anonyymi

        Jos kaupungin 100% omistama yhtiö ottaa lainaa niin kenen laina se on? Kyllä minun mielestäni se on kaupungin lainaa. Kirjanpito on erikseen. Nämähän on näitä silmänkääntötemppuja.


      • Anonyymi

        Jos kaupungin omistama matkailuyhtiö jättää maksamatta velkansa kaupungin omistamalle satamayhtiölle sen takia, ettei sen tarvitsisi taas olla omistajan taskulla ”virallisesti” lainaa tai takausta hakemassa, niin eihän tämä voi olla oikein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kaupungin 100% omistama yhtiö ottaa lainaa niin kenen laina se on? Kyllä minun mielestäni se on kaupungin lainaa. Kirjanpito on erikseen. Nämähän on näitä silmänkääntötemppuja.

        Ympärivuotisen rakennuksen vakuutena on matkailun Villat ja uusi rakennus. Kaupunki ei ole taannut 7milj. lainaa eikä osallistunut Villojen eikä ko. rakennuksen rakentamiseen, joten rahat rakennukset jää pankille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kaupungin 100% omistama yhtiö ottaa lainaa niin kenen laina se on? Kyllä minun mielestäni se on kaupungin lainaa. Kirjanpito on erikseen. Nämähän on näitä silmänkääntötemppuja.

        Kaupunki omistaa, mutta jos kaupunki ei vastaa siitä että jos laina jää maksamatta. Pankki tässä kantaa vastuun. Ne on antanut luottoa 7milj. ja vakuutena on uusi rakennus ja majoitus yksiköt. Ne jää pankille.


    • Anonyymi

      Sitähän on tuettu sampon tuotoilla . Kuka omistaa sampon , Kaupunki eli siis me veronmaksajat .

      • Anonyymi

        Nämä yhtiöistämisethän ovat vain kirjanpitokikkailua.


      • Anonyymi

        Sampolla ei ole yhtään tuottoa ilman että matkailuyhtiö tekee myyntityön . Kuka hullu kuvittelee että miehistön laivalla pitäminen tuo matkailijat kaupunkiin?


    • Anonyymi

      niin lumilinnaan on mennyt veronmaksajien rahoja kymmeniä miljoonia, milloin yhtiö maksaa takas,,,,,

      • Anonyymi

        Kemin Matkailu on ollut osakeyhtiö vuodesta 2008 ja sitä ennen kuntalaiset on päättäneet näistä miljoonista joita nyt kaivataan takaisin kun ovat valinneet valtuutettu päättämään kuntalaisten rahoista. Yhtiön olemassa olon aikana kaupunki on joka vuosi saanut takaisin enemmän kuin on matkailuun sijoittanut.


    • Anonyymi

      Tämä on ikävää. Usein täällä ihmiset puolustelevat yhtiön toimintaa sillä, että se tukee muita alueen yrityksiä ja sillä on kerrannaisvaikutuksia alueelle.

      Usein täällä kehuskellaan myös matkailulla kemiläisten työllistäjänä, mutta ne ovat usein nollatuntisopimuksia neljäksi kuukaudeksi usein ulkopaikkakuntalaisille tai ulkomailta värvättäville. En näe tässä merkittävää työllistäjää, jollekin nuorelle ensimmäinen työpaikka, ehkä.

      • Anonyymi

        Niin, eihän se matkailuala työllistä Kemissä kuin reilut 200 henkilöä (vuosikeskiarvo) ja tuo yli miljoonan suoria verotuloja. Pikkurahoja sanoisin.

        Tähän ketjuun tulee varmasti paljon korvaavia vaihtoehtoja näille työpäikoille ja verotuloille. Odotettelen innolla vastauksia ?


    • Anonyymi

      Kemiläiset yrittäjät on pääsääntöisesti uudistautumiskyvyttömiä valittajia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
      Se on Kemin matkailualan erityinen ongelma, että jos kaupungin omistama ei matkailuyhtiö ei toimi veturina ja rohkeana päänavaajana, niin sitä ei tee sitten kukaan. Koko Kemin matkailuelinkeino makaa Kemin Matkailu Oy:n toiminnan ympärillä ja jos sitä ei olisi, putoaisi matkailualan liikevaihto 70-80%. Sehän olisi sitten bye bye parille hotellille, muutamalle ravintolalle ja olisi kova isku kaupungin liike-elämälle.

      Mitähän tuo "kilpailun vääristäminen" on? Millä alalla Kemin Matkailu erityisesti kilpailee yksityisten toimijoiden kanssa? Ei tule aivan heti mieleen sellaista tuotetta.

      Kemissä on vaan totuttu siihen, että ravintola voi mennä vuosikymmenestä toiseen samalla ruokalistalla ja hotellit 80-luvun tasoisilla huoneilla ja kokoustiloilla. Sitten kun joku uskaltaa poiketa kaavasta, niin alkaa valitus kilpailun vääristämisestä.

      • Anonyymi

        Onko liikkeenharjoittajatkin alkaneet persuileen?


      • Anonyymi

        höpö höpö 99% kemin hotelien yöpyjistä on komennusmiehiä/töiden takia yöpyjiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        höpö höpö 99% kemin hotelien yöpyjistä on komennusmiehiä/töiden takia yöpyjiä

        Perhanan paljon oli viimetalvenaki Kiinalaisia "komennusmiehiä" kun hotellien edessä oli parhaillaan toistakymmentä bussia parkissa. Mitä lie komennusta olivat tammi-maaliskuussa täällä tekemässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        höpö höpö 99% kemin hotelien yöpyjistä on komennusmiehiä/töiden takia yöpyjiä

        Vai että komennusmiehillä hotellit täytyy. Aasialaisten osuus oli 41 % Kemissä rekisteröidyistä kansainvälisistä yöpymisistä tammi-syyskuussa 2019. Eri kansallisuuksista eniten yöpymisiä Kemissä oli kiinalaisilla, joiden osuus oli 17 % kaikista kansainvälisistä yöpymisistä (Kiina ja Hongkong 20 %). Seuraavina olivat Thaimaa, Tai wan ja Saksa. Kiinalaisten, thaimaalaisten ja taiwanilaisten yöpymisten osuus oli Kemissä huomattavasti suurempi kuin koko maassa keskimäärin. Venäläisiä Kemissä yöpyi puo- lestaan suhteellisesti vähemmän kuin koko maassa. Lapissa yöpyivät eniten saksalaiset, ranskalaiset ja britit.


    • Anonyymi

      Miksi siis ollaan joka puolella p... e auki. Jokin vaan ei täsmää tässä kuviossa .

    • Anonyymi

      Kemi facebookissa annetaan ymmärtää , että jos kaupunki ei olisi taannut uutta lainaa, niin edessä olisi ollut konkurssi . Lisää vaan takauksia . Kuka takaa , että tämäkään jatkossa pelastaa konkurssilta . Ei kait tällä tavoin voi kiristää takauksia . Antaa mennä vaan konkurssiin jos ei kerran kannata . Tällä tavoin vain paisutetaan lainaamäärää ja kaupungin takauksia . Suurempi katastrofi on edessä jos asiakasmäärä ei kasva rajusti ja lainojen annetaan vaan paisua . Eikös tämä pidä puhaltaa poikki ajoissa . Kurjinta tässä on se , että koko ajan on annettu ymmärtää , että hyvin menee . Ei kait mene hyvin jos ketään ei näy . Loppupeleissä veronmaksaja maksaa viulut , saatais kuitenkin tämä show loppumaan ennenkuin velat nousee mittaamattomiin lukuihin ja silti saisimme kuulla kuinka hyvin menee ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista .

      • Anonyymi

        Uskotko kritiikittä mitä Facebookissa kirjoitellaan? Oletko ajatellut että siellä mielipiteitään julkituovat eivät ole niitä, jotka asioista parhaiten tietävät. Sekin on kummallista, että ratkaisuehdotuksia ei esitetä.

        Sellaista Facebook -tietoa. Siinä tyhmiä vedetään höplästä.


      • Anonyymi

        Facebookissa muutama katkera ja tietämätön tilittää. Fakta on että Matkailuyhtiö on tilintarkastaja mukaan tarve yhtiö ja tuo kaivattua elinvoimaa kuihtuvan kaupunkiin.


      • Anonyymi

        Ettekö ymmärrä kaupungin yhtiöllä on 7milj. velkaa ja jos ne jää maksamatta jää Mansikkanokalta kaikki rakennukset pankin omistukseen. Fiksusti hoidettu varmaan vahingossa osattu 😂. Ei tarvi kuntalaisten yö unia tähän menettää.


    • Anonyymi

      Miksi Kemin liike-elämä näyttää kuihtuvan koko ajan ???? jos on kerran niin mahtavaa ja valtavaa . Katsokaa ympärillenne kuinka paljon on tyhjiä liiketiloja lyhyessä ajassa tullut . Ei vain asiakasmäärät riitä toimimiseen . Milloin mennään alle 20 000 asukasluvussa , vai joko se on sitä ??? Hotellit toimii suurimman osan vuotta vajaalla ,ei tänne tarvi rakentaa niitä lisää juuri tuon takia . Miksi sitä ei uskota . Onko manipulointi niin tehokasta , ettei nähdä mitään eikä välitetä ottaa asioista selvää .

      • Anonyymi

        Pari asiaa pohdittavaksi

        Jos kävijämääräksi ilmoitetaan 100000 sierainparia ja alueella ei näy kuitenkaan ihmisiä niin joku tässä ei täsmää.

        Myydyt liputhan pitäisi jossain näkyä ja sieltä voisi kävijämäärät tarkistaa.

        Viime päivien uutisoinnissa on kummallista, että toimitusjohtajaa tai yhtiön hallituksen puheenjohtajaa ei tavoiteta kommentoimaan. Ovatko he kadonneet maan alle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pari asiaa pohdittavaksi

        Jos kävijämääräksi ilmoitetaan 100000 sierainparia ja alueella ei näy kuitenkaan ihmisiä niin joku tässä ei täsmää.

        Myydyt liputhan pitäisi jossain näkyä ja sieltä voisi kävijämäärät tarkistaa.

        Viime päivien uutisoinnissa on kummallista, että toimitusjohtajaa tai yhtiön hallituksen puheenjohtajaa ei tavoiteta kommentoimaan. Ovatko he kadonneet maan alle?

        Kommentoimaan mitä, Suomi24 keskusteluako? Kai siellä töitäkin on tehtävänä sen sijasta, että anomyymipalstojen keskusteluihin osallistutaan. Sinusta on ilmeisesti tärkeämpää, että sinun tietotarpeitasi tyydytään töiden sijasta.

        Minulle riittää, kunhan Kemin Matkailu tekee hyvää tulosta. Eikö sinulle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommentoimaan mitä, Suomi24 keskusteluako? Kai siellä töitäkin on tehtävänä sen sijasta, että anomyymipalstojen keskusteluihin osallistutaan. Sinusta on ilmeisesti tärkeämpää, että sinun tietotarpeitasi tyydytään töiden sijasta.

        Minulle riittää, kunhan Kemin Matkailu tekee hyvää tulosta. Eikö sinulle?

        Kuuntele paikallisuutisia niin kuulet mitä siellä matkailuyhtiöstä puhutaan. Ei tämä juttu täältä keskustelusta ole lähtenyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuuntele paikallisuutisia niin kuulet mitä siellä matkailuyhtiöstä puhutaan. Ei tämä juttu täältä keskustelusta ole lähtenyt.

        Paikallisuutiset välittävät tietoa. He eivät kuitenkaan ole niitä, jotka tutkivat asioita. Kannattaa erottaa tiedon kulussa tiedon välitykseen liittyvät rooli.

        En siis sano, että se on väärin. Sanon vain, että muutakin informaatiota asiasta löytyy ja se kaikki ei tule esille uutisessa. Tämä ei koske vain Kemin uutista, vaan tiedonvälitystä yleensäkin.


    • Anonyymi

      Kävijämääriä on aina liioteltu . Jo alkuvuosina kävijämäärä ilmoitettiin 300 000 kunnes se yhtäkkiä pudotettiin 100 000 . Oli kait liian härskiä ilmoittaa noin paljon. Kuinka moni tietää, että kerran on jo menty konkurssiin ????

    • Anonyymi

      Tästä asiasta Kemi facebookissa kirjoittavat eivät ole mielipidekirjoittajia vaan todellakin asioista faktaa tietävät, pääkallopaikalla olijat . Käyppä sinäkin tutustumassa , ehkäpä silmäsi avautuvat , vai väitätkö huvin vuoksi aina vain vastaan .

      • Anonyymi

        Tuolla fb-ryhmässä ei kirjoita ainutkaan "pääkallopaikalla" oleva. Pelkästään tietämättömät ja katkeroituneet perusvalittajat sekä ilkkujat päivästä toiseen.

        Onhan siellä jokunen täyspäinenkin joskus yrittänyt keskustella faktoilla, mutta ymmärrättevistä syistä he ovat jättäneet palstan suosiolla kemiläisten mielenterveyspotilaiden temmellyskentäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla fb-ryhmässä ei kirjoita ainutkaan "pääkallopaikalla" oleva. Pelkästään tietämättömät ja katkeroituneet perusvalittajat sekä ilkkujat päivästä toiseen.

        Onhan siellä jokunen täyspäinenkin joskus yrittänyt keskustella faktoilla, mutta ymmärrättevistä syistä he ovat jättäneet palstan suosiolla kemiläisten mielenterveyspotilaiden temmellyskentäksi.

        Äläpä höpötä soopaa. Siellä on montakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äläpä höpötä soopaa. Siellä on montakin.

        Kuka esim? Pari-kolme valtuustonjäsentä. Kirjoituksista päätellen heilläkään ei ole paljon ymmärrystä tai meriittejä liike-elämästä / matkailubisneksestä.


    • Anonyymi

      Mistä ne 200 työpaikkaa löytyy? Onko sekin arvio niinkuin kaikki mitä lumilinnasta sanotaan?

      • Anonyymi

        Lumilinnasta, satamasta, hotelleista, ravintoloista, ohjelmapalveluista jne...

        No löytyykö korvaavia työpaikkoja?...


    • Anonyymi

      Mun mielestä 3-4kk kausityöt nollasopimuksella reilulla kympillä tunti ei ole mitään "200 työpaikkaa", ja nekin usein täytetään muualta tulevilla/opiskelijoilla tai ulkomaalaisilla esim. Kiinasta värvätyillä, ei Kemiläisillä työttömillä.... keväästä lähtevät sitten pois. Kesätöitäkään ei kuulemma ollut tarjolla, vaikka ensin lupailtiin kausityöntekijöille jatkoja, vaan ne vähät kävijät jäivät muutamalle vakituiselle työntekijälle hoidettaviksi.

      • Anonyymi

        Se ei olekkaan mikään mielipidekysymys. Sinä voit olla mitä mieltä vain, mutta matkailuala työllistää Kemissä yli 200 henkilöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ei olekkaan mikään mielipidekysymys. Sinä voit olla mitä mieltä vain, mutta matkailuala työllistää Kemissä yli 200 henkilöä.

        Taitaapi matkailuyhtiöllä olla suurin tulonlähde 200 000 € yhteisövero jota joku hehkutti täällä kovasti.Se että rakennetaan 10 miljoonan lumilinna sen takia että saadaan 200 000 yhteisöveroa vuodessa ei taida olla pitemmän päälle järkevää liiketoimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaapi matkailuyhtiöllä olla suurin tulonlähde 200 000 € yhteisövero jota joku hehkutti täällä kovasti.Se että rakennetaan 10 miljoonan lumilinna sen takia että saadaan 200 000 yhteisöveroa vuodessa ei taida olla pitemmän päälle järkevää liiketoimintaa.

        Kyllä se nyt vaan on. 7 milj. on pankin sijoitus ja omistus ja 3 milj. on matkailijat maksaneet. 0eur verovarojen sijoituksella hyvä tili kaupungille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se nyt vaan on. 7 milj. on pankin sijoitus ja omistus ja 3 milj. on matkailijat maksaneet. 0eur verovarojen sijoituksella hyvä tili kaupungille!

        Mistä se 3 miljoonaa tuli. Käsittääkseni matkailuyhtiön oma sijoitus oli 1,5 miljoonaa jotka oli Samposta tulleita rahoja. Jos uskoo painettua sanaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaapi matkailuyhtiöllä olla suurin tulonlähde 200 000 € yhteisövero jota joku hehkutti täällä kovasti.Se että rakennetaan 10 miljoonan lumilinna sen takia että saadaan 200 000 yhteisöveroa vuodessa ei taida olla pitemmän päälle järkevää liiketoimintaa.

        Onko sulla sitten parempaa liiketoimintaa esittää? Millaisesta liiketoiminnasta sinä saisit kasaan 200000€ yhteisöveroa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sulla sitten parempaa liiketoimintaa esittää? Millaisesta liiketoiminnasta sinä saisit kasaan 200000€ yhteisöveroa?

        Rakentaisin 20 miljoonalla velaksi suuremman rakennuksen niin saisin 400 000€ yhteisöveroa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rakentaisin 20 miljoonalla velaksi suuremman rakennuksen niin saisin 400 000€ yhteisöveroa.

        Mikä 20 miljoonaa?


      • Anonyymi

        Kyllä ne ovat ihan oikeita työpaikkoja ja eivät ole nollasopimuksella.

        Miksiköhän pitää dissata ihan jokaista asiaa ja levittää epätietoa? Ihan kuin synkkyyden levittäminen olisi kunniatehtävä. Ratkaisuja ei esitetä, aina vain valitetaan. Mahtaa olla elämä pimeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakentaisin 20 miljoonalla velaksi suuremman rakennuksen niin saisin 400 000€ yhteisöveroa.

        Ei yhtään huonompi idea. Yhteisöveroa maksetaan 20% osakeyhtiön tuloksesta, joten 400000€ yhteisöveroon tarvitaan 2 miljoonan voitto. Se ei ole huono taso 20 miljoonan sijoitukselle.


    • Anonyymi

      Eihän se riitä alkuunkaan jos tammi - maaliskuussa on hotellit täynnä ja muuna aikana vain osittain .

      • Anonyymi

        No ootko sitä mieltä että kaupungin yhtiön pitäs hoitaa kaikkien hotellien markkinointi ja onko matkailuyhtiön vika että tehtaissa ei enää käy yhtä paljon vieraita ja että kaupungin asukasluku on laskenut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ootko sitä mieltä että kaupungin yhtiön pitäs hoitaa kaikkien hotellien markkinointi ja onko matkailuyhtiön vika että tehtaissa ei enää käy yhtä paljon vieraita ja että kaupungin asukasluku on laskenut?

        Eiköhän se riitä että matkailuyhtiö hoitaa markkinoinnin kaupungin takaamalla velkarahalla. 1 miljoonan laina. 200 000 lankeavan pikavipin hoitoon. 800 000 käyttökuluihin ja markkinointiin. Löytyy valtuuston pöytökirjoista ja Yle Perämeren uutisista. Näin se markkinatalous pelittää Kemissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän se riitä että matkailuyhtiö hoitaa markkinoinnin kaupungin takaamalla velkarahalla. 1 miljoonan laina. 200 000 lankeavan pikavipin hoitoon. 800 000 käyttökuluihin ja markkinointiin. Löytyy valtuuston pöytökirjoista ja Yle Perämeren uutisista. Näin se markkinatalous pelittää Kemissä.

        No jos aikaisempia vuosi katsoo niin kohta pitäs olla 100% käyttöaste mökeissä ja nopeasti se 200000 on kaupungille on maksettu. Varmaankin että ei moneen vuoteen kesän tulot saa talvea kiinni, joten käyttö menoihin joudutaan luottoa käyttämään. Voi olla myös että Sampo nielee tulevina vuosina kaiken. Huhun mukaan historian kallein telakointi matka tehtiin tänä kesänä...on miehistö pitänyt niin hyvää huolta laivasta (huoltamalla laivaa koko kesän).


    • Anonyymi

      Yle Kemi uutiset sivulla on faktaa tämän keskustelun aloituksesta. Kaippa noihin uutisiin on uskominen?

      • Anonyymi

        Siellähän lukee että ei oltu saatu kiinni TJ:tä, kaupunginjohtajaa eikä puheenjohtajaa...tarkoittaa että toimittaja ei ole tarkistanut tietoja.


      • Anonyymi

        Niinpä, mistä tarkistettu kun kuitenkaan lopussa lukee että ei ole tavoittanut TJ:tä, Nissistä eikä puheenjohtajaa.


      • Anonyymi

        Kemin Matkailu Oy ei ole toisena sopijapuolena kertonut vielä mitään. Täytyy muistaa, että yritykset ovat myös joissakin tapauksissa Kilpailijoita. Selvitysmies on minusta jäävi, koska toimii myös matkailuyrittäjänä sanalla tontilla lumilinnan kanssa. Varmasti kuitenkin asiantuntija. Yhteisöveroa Kemin Matkailu Oy maksoi kuitenkin kolmusensataatuhatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemin Matkailu Oy ei ole toisena sopijapuolena kertonut vielä mitään. Täytyy muistaa, että yritykset ovat myös joissakin tapauksissa Kilpailijoita. Selvitysmies on minusta jäävi, koska toimii myös matkailuyrittäjänä sanalla tontilla lumilinnan kanssa. Varmasti kuitenkin asiantuntija. Yhteisöveroa Kemin Matkailu Oy maksoi kuitenkin kolmusensataatuhatta.

        Kilpailevat kaupungin kanssa eli taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Kilpaillaanko markkinataloudessa kaupungin kanssa? Vastaisivat puhelimeen niin voisivat kommentoida. Rakennetaan vielä isompi rakennus velaksi niin saadaan sitä yhteisöveroa vielä enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kilpailevat kaupungin kanssa eli taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Kilpaillaanko markkinataloudessa kaupungin kanssa? Vastaisivat puhelimeen niin voisivat kommentoida. Rakennetaan vielä isompi rakennus velaksi niin saadaan sitä yhteisöveroa vielä enemmän.

        Kertoisiko joku mikä kilpailu tässä on käynnissä, kuka muu rakentaa Lumilinna tai myy jäänmurtaja risteilyjä Kemissä? Jos paikalliset yrität on kartellista kun joku myy majoitusta 600€ vrk niin tehkööt itse sviittejä talon täyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoisiko joku mikä kilpailu tässä on käynnissä, kuka muu rakentaa Lumilinna tai myy jäänmurtaja risteilyjä Kemissä? Jos paikalliset yrität on kartellista kun joku myy majoitusta 600€ vrk niin tehkööt itse sviittejä talon täyteen.

        Voikai sitä myydä vaikka 1000 euroa yö jos siellä ei kukaan käy. Minulle on aivan sama kuka kilpailee kenen kanssa ja tehköön mitä mitä tahansa. Mutta se että verorahoilla harrastetaan velaksi liiketoimintaa sen sijaan että rahat käytettäisiin kunnan pakollisiin velvotteisiin. Se ei minulle käy!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voikai sitä myydä vaikka 1000 euroa yö jos siellä ei kukaan käy. Minulle on aivan sama kuka kilpailee kenen kanssa ja tehköön mitä mitä tahansa. Mutta se että verorahoilla harrastetaan velaksi liiketoimintaa sen sijaan että rahat käytettäisiin kunnan pakollisiin velvotteisiin. Se ei minulle käy!!!!!

        Varmasti kysyt seuraavaksi mitä pakollisia velvotteita ei ole hoidettu. Vastaan jo etukäteen. Ei mitään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoisiko joku mikä kilpailu tässä on käynnissä, kuka muu rakentaa Lumilinna tai myy jäänmurtaja risteilyjä Kemissä? Jos paikalliset yrität on kartellista kun joku myy majoitusta 600€ vrk niin tehkööt itse sviittejä talon täyteen.

        No ei se tosiaan ole kilpailua myydä majoitusta 600€ yö mutta onko järkeä rakentaa verorahoilla velaksi tälläisiä lasikopperoita? varsinkaan jos siellä ei kukaan käy. Ei voi syyttää Kemin kaupunkia kilpailusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei se tosiaan ole kilpailua myydä majoitusta 600€ yö mutta onko järkeä rakentaa verorahoilla velaksi tälläisiä lasikopperoita? varsinkaan jos siellä ei kukaan käy. Ei voi syyttää Kemin kaupunkia kilpailusta.

        Ei mökkeihin ole käytetty verorahoja. Ne varattiin Kiinalaisten toimesta täyteen ja maksettiin kassasta pois. Uskokaa jo verorahoja ei ole Mansikkanokan kiinteistöissä kiinni. Ne on joko pankin ja matkailuyhtiön omaisuutta. Luotollisen tili on kaupungin muillakin yhtiöillä ja kaupungin murheen gryyni ei ole matkailuyhtiö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mökkeihin ole käytetty verorahoja. Ne varattiin Kiinalaisten toimesta täyteen ja maksettiin kassasta pois. Uskokaa jo verorahoja ei ole Mansikkanokan kiinteistöissä kiinni. Ne on joko pankin ja matkailuyhtiön omaisuutta. Luotollisen tili on kaupungin muillakin yhtiöillä ja kaupungin murheen gryyni ei ole matkailuyhtiö.

        Eikö kaupungin 100% omistaman yhtiön lainatakuut ole veronmaksajien takuita? Kuka ne velat maksaa jos yhtiö menee konkurssiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mökkeihin ole käytetty verorahoja. Ne varattiin Kiinalaisten toimesta täyteen ja maksettiin kassasta pois. Uskokaa jo verorahoja ei ole Mansikkanokan kiinteistöissä kiinni. Ne on joko pankin ja matkailuyhtiön omaisuutta. Luotollisen tili on kaupungin muillakin yhtiöillä ja kaupungin murheen gryyni ei ole matkailuyhtiö.

        Milloin ne kiinalaiset tuli ja millä? Lumilinnassa ei ainakaan ole näkynyt muuta liikennettä kuin näitten 200 työllistetyn autoja parkkipaikalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö kaupungin 100% omistaman yhtiön lainatakuut ole veronmaksajien takuita? Kuka ne velat maksaa jos yhtiö menee konkurssiin?

        7milj. lainan vakuus on kiinteistö kiinnitys. Kaikki menee pankille jos niillä käy huonosti. Ei jää mökkejä kaupungille eikä uutta rakennusta kaupungin riesaksi -pankki saa hienot tilat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin ne kiinalaiset tuli ja millä? Lumilinnassa ei ainakaan ole näkynyt muuta liikennettä kuin näitten 200 työllistetyn autoja parkkipaikalla.

        Autollakin kuvittelet niiden Kiinasta tulevan 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Autollakin kuvittelet niiden Kiinasta tulevan 😂

        Varmaan polokupyörällä tai soutuveneellä.


    • Anonyymi

      Koirat haukkuu, karavaani kulkee!

    • Anonyymi

      Ei mökeistä mitään 600 saada . Myyty alennuksella .

    • Anonyymi

      Eihän tänne juurikaan lentokoneet lennä .

    • Anonyymi

      Täällä on ennenkin peräänkuulutettu tutkivaa journalismia , kun on tuntunut että hehkutus on ollut yliammuttua . Pitäisi kait ennen uutisointia selvittää paikkansapitävyys missä tahansa asiassa eikä sokeasti uskoa kaikkea mitä syötetään .

      • Anonyymi

        Jos voisi uskoa mitä esim.matkailuyhtiö tiedottaa ei näitä juttuja tarvis tuoda esille täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos voisi uskoa mitä esim.matkailuyhtiö tiedottaa ei näitä juttuja tarvis tuoda esille täällä.

        Väitätkö että matkailuyhtiö valehtelee? Aika raskas syytös. Jotta tällaiset väitteet olisivat muutakin kuin nettipersuilua, pitäisi saada todisteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väitätkö että matkailuyhtiö valehtelee? Aika raskas syytös. Jotta tällaiset väitteet olisivat muutakin kuin nettipersuilua, pitäisi saada todisteita.

        Väitinkö että valehtelee? Saattaa puhua muunneltua totuutta. Tämä sanonta sallitaan eduskunnassakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väitinkö että valehtelee? Saattaa puhua muunneltua totuutta. Tämä sanonta sallitaan eduskunnassakin.

        Ja etkö osaa muuta sanoa kuin kaikki on persuilua. Vaiha jo levyä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väitinkö että valehtelee? Saattaa puhua muunneltua totuutta. Tämä sanonta sallitaan eduskunnassakin.

        Väität, ettei matkailuyhtiö puhu totta. Se on ihan sama mitä termiä käytät, sillä todistuvelvollisuus on sinulla.

        Kun kiinnostaa vänkääminen ja änkyröinti, niin se näyttää ettei todisteita tole. Persuilu on pahasta.


    • Anonyymi

      Kertosko joku mihin Kemin liike-elämä on tyytyväinen? Kadut on väärin rakennettu, Kemi-tiimin toiminta ajettiin alas, asukasluku laskee, netistä voi tehdä ostokset, Matkailu ei ohjaa ovelle asiakkaita ostamaan, tapahtumat järjestetään väärässä kohti kaupunkia, Ihmiset viettää iltaa kotona, terveyspalvelut vie tilat, kilpailuttaminen on kiellettyä...lähtökohta koko kaupungissa on valittaa itsensä hautaan.

      • Anonyymi

        Nyt joutui liike-elämäkin hampaisiin kun uskalsivat arvostella matkailuyhtiötä. Mitähän seuraavaksi?


      • Anonyymi

        Kemiläistä liike-elämää vaivaa samat ongelmat, kuin kaupunkilaisia yleensä eli jatkuva valittaminen ja uudistautumiskyvyttömyys. On jämähdetty sinne 70-80 luvulle, eikä millään haluta ymmärtää, ette maailma on muuttunut.


    • Anonyymi

      Jos on epäkohtia , pitää voida valittaa . jos joku vetää siitä herneen nenäänsä , ei se ole valittajan ongelma .

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä, että pitää voida valittaa. Mutta että siitä olisi hyötyä, pitää yksilöidä ongelmat ja kertoa ratkaisukelpoisia ehdotuksia miten tilanne korjataan.

        Jos valittaa, mutta ei ehdota ratkaisua, niin silloinhan se on persuilua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että pitää voida valittaa. Mutta että siitä olisi hyötyä, pitää yksilöidä ongelmat ja kertoa ratkaisukelpoisia ehdotuksia miten tilanne korjataan.

        Jos valittaa, mutta ei ehdota ratkaisua, niin silloinhan se on persuilua.

        Ja jos ehottaa ratkaisua niin sekin on persuilua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos ehottaa ratkaisua niin sekin on persuilua.

        Silloin kyse on persuiluratkaisusta, eli siis kelvotomasta ideasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin kyse on persuiluratkaisusta, eli siis kelvotomasta ideasta.

        No kerroppa mikä ei ole persuilua? Onko se sitä että on aina samaa mieltä kuin valtaa pitävä politbyro?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kerroppa mikä ei ole persuilua? Onko se sitä että on aina samaa mieltä kuin valtaa pitävä politbyro?

        Se että esitettäisiin edes jokin vaihtoehto. Ei persuilta ainakaan Kemissä tule mitään ratkaisuehdotuksia yhtään mihinkään.

        Sen sijaan esityslistat täytetään mitä idioottimaisimmilla aloitteilla ja kyselyillä. Näiden käsittelyyn joudutaan käyttämään aikaa ja resursseja. Valtuuston kokousten videointi Youtubeen ja toisten "servaaminen" tuntuu olevan se pääasia Kemin persuille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se että esitettäisiin edes jokin vaihtoehto. Ei persuilta ainakaan Kemissä tule mitään ratkaisuehdotuksia yhtään mihinkään.

        Sen sijaan esityslistat täytetään mitä idioottimaisimmilla aloitteilla ja kyselyillä. Näiden käsittelyyn joudutaan käyttämään aikaa ja resursseja. Valtuuston kokousten videointi Youtubeen ja toisten "servaaminen" tuntuu olevan se pääasia Kemin persuille.

        Mitä idioottimaista on esimerkiksi hakea paraatin järjestämistä Kemissä? Sehän ei maksaisi Kemille mitään. Ja voishan Kemissä olla valkoisten uhrien muistomerkki. Punasten patsaita kyllä löytyy yllinkyllin. Tuskin se hirveitä maksaisi. Ei historiaa voi piilottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä idioottimaista on esimerkiksi hakea paraatin järjestämistä Kemissä? Sehän ei maksaisi Kemille mitään. Ja voishan Kemissä olla valkoisten uhrien muistomerkki. Punasten patsaita kyllä löytyy yllinkyllin. Tuskin se hirveitä maksaisi. Ei historiaa voi piilottaa.

        Onhan se aika noloa, että nuo on tosiaan persujen esityksiä paremmasta päästä.

        Minäkin esitän, että Kemi hakee Persidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa järjestettäväsi Junkohallissa. Ketä se haittaisi? Samoin Kemiin voisi rakentaa muistomerkin Natsien vainojen uhreille. Eihän se paljon maksaisi. Turkua voisi pyytää ystävyyskaupungiksi. Selkäsaareen voisi rakentaa lintutornin. Valtuustokyselyn voisi tehdä rasistisista rikoksista Kemissä.

        Meni nyt ihan persuiluksi, mutta voihan sitä ehdotella kaikenlaista kivaa :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se aika noloa, että nuo on tosiaan persujen esityksiä paremmasta päästä.

        Minäkin esitän, että Kemi hakee Persidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa järjestettäväsi Junkohallissa. Ketä se haittaisi? Samoin Kemiin voisi rakentaa muistomerkin Natsien vainojen uhreille. Eihän se paljon maksaisi. Turkua voisi pyytää ystävyyskaupungiksi. Selkäsaareen voisi rakentaa lintutornin. Valtuustokyselyn voisi tehdä rasistisista rikoksista Kemissä.

        Meni nyt ihan persuiluksi, mutta voihan sitä ehdotella kaikenlaista kivaa :D

        Mahtavia esityksiä!!!!! Kannatan! Silloin voi olla että Junkohallikin saadaan pystyyn. Tuskin Presidetti lähtee vieraineen ryömimään ressun alle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahtavia esityksiä!!!!! Kannatan! Silloin voi olla että Junkohallikin saadaan pystyyn. Tuskin Presidetti lähtee vieraineen ryömimään ressun alle.

        Noissa esityksissä ei ole häivääkään persuilusta. Tollasia esityksiä on kuultu valtuutetuilta jo paljon ennen kuin Perussuomalaisia ei ole ollutkaan. Ainakin 50 viimeistä vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin kyse on persuiluratkaisusta, eli siis kelvotomasta ideasta.

        Onko kaupunginjohtajakin alkanut persuileen? Yle Kemi uutiset.


    • Anonyymi

      Lisää mielenkiintoisia asioita Yle Kemi uutisissa koskien matkailuyhtiötä. Luulin ensin että luen tätä keskustelupalstaa. Pitäskö Kemin Yrittäjien ja Matkailuyhtiön marssia valtakunnansovittelijan pakeille. Kolmikannasta puhuivat. Eikö se ole kirosana nykyään Suomessa?

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei paljoa imagoa kohota tämä touhu.


        https://yle.fi/uutiset/3-11087311

        Ei ainakaan Kemin Yrittäjien imagoa. Yrittäjät ilmeisesti luulevat, että kaupungin yhtiön pitää perinteiseen Kemiläiseen tyyliin tehdä tappiota ja hoitaa hyväveli-periaatteella tuottoisia bisneksiä paikallisille "yrittäjille".

        Syytökset kilpailun vääristämisestä ovat aivan päättömiä. Kemin Matkailu järjestää puitteet matkailualalle Lumilinnalla ja Jäänmurtajaristeilyillä, joita ilman ei olisi koko matkailutoimialaa. Toimintaa on myös laajennettu ympärivuotiseksi isolla investoinnilla.

        Matkailulla on 38 lasivillaa ja muutama lumihotellihuone talvikautena, joka on aika pieni (alle 10%) osa Kemin yli 400 hotellihuoneesta, eikä nämä Kemin Matkailun huoneet ainakaan hinnalla kilpaile muiden toimijoiden kanssa. Tuotteinakin nämä ovat aivan erilaisia muuhun tarjontaan nähden.

        Samoin Kemissä on ainakin 20 ravintolaa, joista Kemin Matkailu pyörittää yhtä, joten mistään määräävästä asemasta ei todellakaan ole kyse.

        Aivan päätöntä höpinää ja kateutta nämä yrittäjien väitteet. Kemin yrittäjienkin pitäisi ymmärtää, että matkailubisnes on kovan kilpailutilanteen alla, eikä yritystoiminassa päde pyhäkoulusäännöt. Johtamisen täytyy olla kovaa ja määrätietoista, jotta saadaan tulosta.

        Valittaminen ja uhriutuminen johtaa väistämättä surkeaan loppuun.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ainakaan Kemin Yrittäjien imagoa. Yrittäjät ilmeisesti luulevat, että kaupungin yhtiön pitää perinteiseen Kemiläiseen tyyliin tehdä tappiota ja hoitaa hyväveli-periaatteella tuottoisia bisneksiä paikallisille "yrittäjille".

        Syytökset kilpailun vääristämisestä ovat aivan päättömiä. Kemin Matkailu järjestää puitteet matkailualalle Lumilinnalla ja Jäänmurtajaristeilyillä, joita ilman ei olisi koko matkailutoimialaa. Toimintaa on myös laajennettu ympärivuotiseksi isolla investoinnilla.

        Matkailulla on 38 lasivillaa ja muutama lumihotellihuone talvikautena, joka on aika pieni (alle 10%) osa Kemin yli 400 hotellihuoneesta, eikä nämä Kemin Matkailun huoneet ainakaan hinnalla kilpaile muiden toimijoiden kanssa. Tuotteinakin nämä ovat aivan erilaisia muuhun tarjontaan nähden.

        Samoin Kemissä on ainakin 20 ravintolaa, joista Kemin Matkailu pyörittää yhtä, joten mistään määräävästä asemasta ei todellakaan ole kyse.

        Aivan päätöntä höpinää ja kateutta nämä yrittäjien väitteet. Kemin yrittäjienkin pitäisi ymmärtää, että matkailubisnes on kovan kilpailutilanteen alla, eikä yritystoiminassa päde pyhäkoulusäännöt. Johtamisen täytyy olla kovaa ja määrätietoista, jotta saadaan tulosta.

        Valittaminen ja uhriutuminen johtaa väistämättä surkeaan loppuun.

        Täysin samaa mieltä. Allekirjoitan erityisesti toimialan puitteiden luomisen, joka on liiketoiminta-alusta muille saman toimialan yrityksille. Matkailu on kokonaisuus, joka toimii vain jos sillä pystytään rakentamaan tarjontaa markkinoille, joka toimii veturina muille alan yrityksille.

        Jos paikalliset yrittäjät eivät tätä liiketoiminta-alustaa ei halua, niin voisiko saada korvaavia ratkaisuja esille?


      • Anonyymi
        landlord kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä. Allekirjoitan erityisesti toimialan puitteiden luomisen, joka on liiketoiminta-alusta muille saman toimialan yrityksille. Matkailu on kokonaisuus, joka toimii vain jos sillä pystytään rakentamaan tarjontaa markkinoille, joka toimii veturina muille alan yrityksille.

        Jos paikalliset yrittäjät eivät tätä liiketoiminta-alustaa ei halua, niin voisiko saada korvaavia ratkaisuja esille?

        Mutta.....Matkailuyhtiö mainostaa työllistävänsä 200 henkilöä. Käsittääkseni siihen lasketaan nimenomaa paikalliset yritykset eli välillisesti. Miten tämä homma sitten oikein menikään? Tässähän tipahtaa jo muutkin kärryiltä kuin yrittäjät. Kuka tässä oikein puhuu totta vai puhuuko kukaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta.....Matkailuyhtiö mainostaa työllistävänsä 200 henkilöä. Käsittääkseni siihen lasketaan nimenomaa paikalliset yritykset eli välillisesti. Miten tämä homma sitten oikein menikään? Tässähän tipahtaa jo muutkin kärryiltä kuin yrittäjät. Kuka tässä oikein puhuu totta vai puhuuko kukaan?

        Matkailu toimialana työllistää Kemissä 200 henkilöä, tuo Kemiin rahaa 20 miljoonaa ja tästä saadaan miljoona suoria verotuloja vuodessa. Nämä luvut on tarkastettavisa Meri-lapin matkailututkimuksesta vuodelta 2016.

        Kemin Matkailu Oy:n osuus näistä on noin 40 työpaikkaa, 6-7 miljoonaa liikevaihtoa ja 200000 verotuloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matkailu toimialana työllistää Kemissä 200 henkilöä, tuo Kemiin rahaa 20 miljoonaa ja tästä saadaan miljoona suoria verotuloja vuodessa. Nämä luvut on tarkastettavisa Meri-lapin matkailututkimuksesta vuodelta 2016.

        Kemin Matkailu Oy:n osuus näistä on noin 40 työpaikkaa, 6-7 miljoonaa liikevaihtoa ja 200000 verotuloja.

        Tutkimuksesta???? Kaippa ne työpaikat näkee jostain virallisestikkin eikä vain jostain tutkimuksesta arvio. Sama kuin kaikki kävijämäärätkin on aina vain arvioita. Mistä löytyy todellista tietoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matkailu toimialana työllistää Kemissä 200 henkilöä, tuo Kemiin rahaa 20 miljoonaa ja tästä saadaan miljoona suoria verotuloja vuodessa. Nämä luvut on tarkastettavisa Meri-lapin matkailututkimuksesta vuodelta 2016.

        Kemin Matkailu Oy:n osuus näistä on noin 40 työpaikkaa, 6-7 miljoonaa liikevaihtoa ja 200000 verotuloja.

        Vuodelta 2016. Nyt eletään vuotta 2019 jos saan muistuttaa. Kai siellö ympärivuotisessa lumilinnassa jotain kirjanpitoa pidetään josta näkisi esim. tämän vuoden yöpyjät?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuodelta 2016. Nyt eletään vuotta 2019 jos saan muistuttaa. Kai siellö ympärivuotisessa lumilinnassa jotain kirjanpitoa pidetään josta näkisi esim. tämän vuoden yöpyjät?

        Ei kirjanpito ole julkista tietoa, mutta tilinpäätös on.

        2018 tilinpäätöksessä majoitustoiminnan liikevaihto on 800000€, eli siis merkittävä osa kokonaisliikevaihdosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimuksesta???? Kaippa ne työpaikat näkee jostain virallisestikkin eikä vain jostain tutkimuksesta arvio. Sama kuin kaikki kävijämäärätkin on aina vain arvioita. Mistä löytyy todellista tietoa?

        Tilinpäätöksistä näkee yritysten henkilöstömäärän.

        Kävijämäärät eivät ole julkisia vaan ne luokitellaan liikesalaisuuksiksi. Yritys toki voi nehalutessaan julkaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kirjanpito ole julkista tietoa, mutta tilinpäätös on.

        2018 tilinpäätöksessä majoitustoiminnan liikevaihto on 800000€, eli siis merkittävä osa kokonaisliikevaihdosta.

        Paljon se liikevoitto oli 2018?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon se liikevoitto oli 2018?

        Tilinpäätöstiedot ovat julkisia ja kaikken saatavilla, joten voit itsekkin asian tarkastaa, mutta kerron nuo luvut nyt kuitenkin.

        Kemin Matkailu Oy:n liikevoitto vuonna 2018 oli 1020246,45€ ja tilikauden tulos 772403,47€.

        Luvut ovat suoraan julkisesta ja tilintarkastajan hyväksymästä tilinpäätöksestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilinpäätöstiedot ovat julkisia ja kaikken saatavilla, joten voit itsekkin asian tarkastaa, mutta kerron nuo luvut nyt kuitenkin.

        Kemin Matkailu Oy:n liikevoitto vuonna 2018 oli 1020246,45€ ja tilikauden tulos 772403,47€.

        Luvut ovat suoraan julkisesta ja tilintarkastajan hyväksymästä tilinpäätöksestä.

        Pittääpi pikkasen persuilla. Miksi matkailuyhtiö ei maksa liikevoitollaan lankeavaa pikavippiä ( 200 000 ) ja käyttökulujaan. Pankista piti ottaa kaupungin takamaa lainaa noiden maksamiseen. Käy ilmi valtuuston pöytäkirjoista. 1 miljoona 3 vuoden ajaksi piikki auki pankista noihin kuluihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pittääpi pikkasen persuilla. Miksi matkailuyhtiö ei maksa liikevoitollaan lankeavaa pikavippiä ( 200 000 ) ja käyttökulujaan. Pankista piti ottaa kaupungin takamaa lainaa noiden maksamiseen. Käy ilmi valtuuston pöytäkirjoista. 1 miljoona 3 vuoden ajaksi piikki auki pankista noihin kuluihin.

        Sitä pitäisi tietenkin kysyä Matkailulta, mutta minäpä arvelen että se johtuu tästä:

        Ympärivuotisen lumilinnarakennuksen kustannus oli 10,3 miljoonaa ja Matkailu sai panksta lainaa 7 miljoonaa.

        Omarahoitusosuudeksi jäi siis 3,3 miljoonaa, joka tarkoittaa, että Matkailu on joutunut käyttämään kaikki tuotot, kätesivarat ja saadut ennakot tähän omarahoitusosuuteen.

        Suuresta omarahoitusosuudesta johtuen kassa on tyhjä, eikä tuleevaa talvikautta olisi pystynyt järjestämään ilman tarvittavaa käyttöpääomaa, jonka siis kaupunki takasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä pitäisi tietenkin kysyä Matkailulta, mutta minäpä arvelen että se johtuu tästä:

        Ympärivuotisen lumilinnarakennuksen kustannus oli 10,3 miljoonaa ja Matkailu sai panksta lainaa 7 miljoonaa.

        Omarahoitusosuudeksi jäi siis 3,3 miljoonaa, joka tarkoittaa, että Matkailu on joutunut käyttämään kaikki tuotot, kätesivarat ja saadut ennakot tähän omarahoitusosuuteen.

        Suuresta omarahoitusosuudesta johtuen kassa on tyhjä, eikä tuleevaa talvikautta olisi pystynyt järjestämään ilman tarvittavaa käyttöpääomaa, jonka siis kaupunki takasi.

        Eli jos ei olisi meidän veronmaksajien omistama yritys niin konkurssi kolkuttelisi ovella. Kävisi kuten Junkohalli Oy:lle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli jos ei olisi meidän veronmaksajien omistama yritys niin konkurssi kolkuttelisi ovella. Kävisi kuten Junkohalli Oy:lle.

        Sama konkurssihan tapahtuisi jäähallille, keilahallille, teatterille jne... Jos kaupunki ei niitä rahoittaisi. Junkohalli ei nyt vaan sattunut olemaan kaupungin omistuksessa mikä jo sinällään on hieman erikoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli jos ei olisi meidän veronmaksajien omistama yritys niin konkurssi kolkuttelisi ovella. Kävisi kuten Junkohalli Oy:lle.

        Niin, omistaja päättajä ja tarvittaessa rahoittaja yrityksessä. Omistajan tahdosta, taidosta ja rahkeista on kaikki yritystoiminta kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, omistaja päättajä ja tarvittaessa rahoittaja yrityksessä. Omistajan tahdosta, taidosta ja rahkeista on kaikki yritystoiminta kiinni.

        Ja vastuusta. Matkailuyhtiössä se vastuu on polittinen vastuu ja sehän ei paljon ketään hetkauta. Tietenkin voi tipahtaa seuraavissa vaaleissa .


    • Anonyymi

      Keskustelun vähä-älyisen tason huomaa siitä, että ei puhuta taseesta ollenkaan. Tällaiset pienet sivuseikat unohtuvat nettipersuilussa.

      Terveisin ekonomi

      • Anonyymi

        Tälläisen vähä-älyisen mielestä kaupunki hoitaa lakisääteiset palvelut ensisijaisesti. Yksityiset hoitaa liiketoiminnot. Kaupungin pitää huolehtia siitä että yksityisellä sektorilla on mahdollista toimia täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tälläisen vähä-älyisen mielestä kaupunki hoitaa lakisääteiset palvelut ensisijaisesti. Yksityiset hoitaa liiketoiminnot. Kaupungin pitää huolehtia siitä että yksityisellä sektorilla on mahdollista toimia täällä.

        Heh, kaupunkihan huolehtii juuri siitä että yksityisellä sektorilla on elinkelpoiset mahdollisuudet toimia matkailualalla, joka kerryttää varoja lakisääteisten palveluiden hoitamiseen.

        Voi tsiisus mikä nettipersu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh, kaupunkihan huolehtii juuri siitä että yksityisellä sektorilla on elinkelpoiset mahdollisuudet toimia matkailualalla, joka kerryttää varoja lakisääteisten palveluiden hoitamiseen.

        Voi tsiisus mikä nettipersu.

        Se koira älähtää,johon kalikka kalahtaa. Näin ruukattiin ennen sanoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se koira älähtää,johon kalikka kalahtaa. Näin ruukattiin ennen sanoa.

        Uskotko tietoon vai loruihin? Kun vastauksia ei ole niin alkaa lorujen laskettelu.
        Eli kerropa millaisia toimenpiteitä pitäisi tehdä.


    • Anonyymi

      Tulihan sitä tietoa matkailuyhtiöltä paikallislehdessä. 41% Kemissä yöpyneistä ulkomaalaisista oli Aasiasta.Lisäksi Pegingiin avattu uusi lentokenttä. Matkanjärjestäjien delegaatio Kiinasta vieraili Kemissä. Yöpyivät lasivilloissa ja olivat tyytyväisiä. Paljonkohan toivat vierailullaan euroja matkailuyhtiön tyhjään rahakirstuun. Tämä riittäneekin vähä-älyiselle ja riittääkin. Hyvin pyyhkii.Kiitos!

      • Anonyymi

        Mitä sinun mielestäsi olisi pitänyt tehdä jos ei tätä?

        Lakisääteisiä palveluita :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinun mielestäsi olisi pitänyt tehdä jos ei tätä?

        Lakisääteisiä palveluita :)

        Moittiikaa hesalaisia, kun eivät myy tai poista käytöstä Korkeasaaren puistoa

        Moittikaa Tamperelaisia, kun kauoungin omistama Särkänniemi ei ole ydintehtäviin kuuluvaa

        Pienen moitteen myös Ranuan suuntaan voi heittää, kun ei sielläkään eläintarhaa kannata pitää,lakisääteiset palvelut vaan...

        Näitä löytyy enemmänkin,jos tarvitaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moittiikaa hesalaisia, kun eivät myy tai poista käytöstä Korkeasaaren puistoa

        Moittikaa Tamperelaisia, kun kauoungin omistama Särkänniemi ei ole ydintehtäviin kuuluvaa

        Pienen moitteen myös Ranuan suuntaan voi heittää, kun ei sielläkään eläintarhaa kannata pitää,lakisääteiset palvelut vaan...

        Näitä löytyy enemmänkin,jos tarvitaan...

        Muista lakisääteiset palvelut.

        Jos kaupungilla ei ole niitä varaa toteuttaa koska ei anneta kerryttää ideologisista syistä tuloja omistavalle taholle sekä sitä ympäröiville yritykselle, niin supistetaan palveluita!

        Sitten on vähemmän maksettavaa kun on vähemmän lakisääteisiä palveluita. Jokainen voi hankkia palvelunsa itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moittiikaa hesalaisia, kun eivät myy tai poista käytöstä Korkeasaaren puistoa

        Moittikaa Tamperelaisia, kun kauoungin omistama Särkänniemi ei ole ydintehtäviin kuuluvaa

        Pienen moitteen myös Ranuan suuntaan voi heittää, kun ei sielläkään eläintarhaa kannata pitää,lakisääteiset palvelut vaan...

        Näitä löytyy enemmänkin,jos tarvitaan...

        Me asutaan Kemissä. Ei Helsingissä,ei Tampereella,eikä Ranualla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Me asutaan Kemissä. Ei Helsingissä,ei Tampereella,eikä Ranualla.

        Ei se haittaa, toimivat samalla tavalla. Pitäisikö sinusta Kemissä toimia eri tavalla? Jos kyllä niin miksi? Miten toiminnan järjestäisit jos ei näin?

        Varmaan lakisääteiset peruspalvelut first :)


    • Anonyymi

      Hesa ja Tampere painivat aivan eri sarjassa kuin Kemi , siksi niitä pitääkin kehittää .

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen jutta taas paikallislehdessä Kemin taloudesta. Pitäisiköhän Kemin päättäjien keskittyä Perussuomalaisten mollaamisen sijaan Kemin talouden hoitoon. Varsinkin kun tuo jatkuva mollaaaminen nostaa vain puolueen kannatusta.

      • Anonyymi

        Perussuomalaisilta odotetaan esityksiä taloudenhoitoon,mutta niitä ei vaan tule.

        Paraatit ja patsaat on tärkeämpiä, kuin talous. Jopa tuottaavaa matkailualaa vastustetaan eli persuille ei kelpaa edes 200 työpaikkaa ja miljoonan verotulot. Miksi persut vihaavat matkailualaa ja millä persut korvaisivat matkailualan työpaikat ja verotulot?.

        Odotan jälleen kerran vastausta. Epäilen kyllä että turhaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perussuomalaisilta odotetaan esityksiä taloudenhoitoon,mutta niitä ei vaan tule.

        Paraatit ja patsaat on tärkeämpiä, kuin talous. Jopa tuottaavaa matkailualaa vastustetaan eli persuille ei kelpaa edes 200 työpaikkaa ja miljoonan verotulot. Miksi persut vihaavat matkailualaa ja millä persut korvaisivat matkailualan työpaikat ja verotulot?.

        Odotan jälleen kerran vastausta. Epäilen kyllä että turhaan...

        Näkys vaan kaupungin taloudessa nuo suuret verotulot. Viime vuonna tuli takkiin 8 miljoonaa ja tänä vuonna taitaa tulla 10 miljoonaa. Ja verojakin on korotettu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näkys vaan kaupungin taloudessa nuo suuret verotulot. Viime vuonna tuli takkiin 8 miljoonaa ja tänä vuonna taitaa tulla 10 miljoonaa. Ja verojakin on korotettu.

        Näkyyhän ne tulot siellä. Ajattelepa tilannetta jos noitakaan tuloja ei olisi.

        Vai mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä?


      • Anonyymi
        landlord kirjoitti:

        Näkyyhän ne tulot siellä. Ajattelepa tilannetta jos noitakaan tuloja ei olisi.

        Vai mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä?

        Erittäin hyvä kysymys. Ensi viikolla pitelee pikku pakkasta. Puhuin nyt politikkojen kieltä. Opin tämän eduskunnan höpötystunnilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkys vaan kaupungin taloudessa nuo suuret verotulot. Viime vuonna tuli takkiin 8 miljoonaa ja tänä vuonna taitaa tulla 10 miljoonaa. Ja verojakin on korotettu.

        Ilman matkailun tuomia verotuloja olisi viimevuonna tullut takkiin 9 miljoonaa ja tänävuonna 11 miljoonaa. Siinäpä on nettipersuilijalle taas pohtimista, että mistä säästetään miljoona lisää, kun veroulot kun ei tunnu persuilijoille kelpaavan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman matkailun tuomia verotuloja olisi viimevuonna tullut takkiin 9 miljoonaa ja tänävuonna 11 miljoonaa. Siinäpä on nettipersuilijalle taas pohtimista, että mistä säästetään miljoona lisää, kun veroulot kun ei tunnu persuilijoille kelpaavan.

        Miten kaupungin velkamäärä ja takaukset kaupungin 100% omistaville osakeyhtiöille? Miten se on kehittynyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kaupungin velkamäärä ja takaukset kaupungin 100% omistaville osakeyhtiöille? Miten se on kehittynyt?

        Nettipersuilija voisi itse nähdä vaivaa ja käydä tarkastamassa nuo luvut julkisista dokumenteista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nettipersuilija voisi itse nähdä vaivaa ja käydä tarkastamassa nuo luvut julkisista dokumenteista.

        Olen kyllä tietoinen ja löytyihän ne täältä keskustelustakin. Parin viime vuoden kehitys. Kemin velkakello.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman matkailun tuomia verotuloja olisi viimevuonna tullut takkiin 9 miljoonaa ja tänävuonna 11 miljoonaa. Siinäpä on nettipersuilijalle taas pohtimista, että mistä säästetään miljoona lisää, kun veroulot kun ei tunnu persuilijoille kelpaavan.

        Teoreettisia laskelmia tutustuhan tarkemmin. Puhutaan ympärivuotisuudesta eikä 4 kuukaudesta. Ei edes liikeyritykset tunnusta näitä laskelmia. Missä ne näkyy ? Tornio Kemin edelle ajattele sitä ei ole Sampoa ei lumilinnaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kaupungin velkamäärä ja takaukset kaupungin 100% omistaville osakeyhtiöille? Miten se on kehittynyt?

        Puhutaanko ensin siitä aiheesta, että mitä pitäisi tehdä jos ei kerran matkailualaa haluta kehittää? Mikä on korvaava toiminto? Mistä saadaan vastaavat tulot?

        Kun tämä aihe on käyty läpi, voidaan vaihtaa keskustelunaihetta kaupungin taseeseen ja sen käyttämiseen.

        Jotta keskustelusta saadaan järkevää edes jollain tasolla, ei voi hyppiä aiheesta toiseen kuin pikkulapsi. Mutta onko edes tarkoitusta käydä järkevää keskustelua, sitä epäilen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaanko ensin siitä aiheesta, että mitä pitäisi tehdä jos ei kerran matkailualaa haluta kehittää? Mikä on korvaava toiminto? Mistä saadaan vastaavat tulot?

        Kun tämä aihe on käyty läpi, voidaan vaihtaa keskustelunaihetta kaupungin taseeseen ja sen käyttämiseen.

        Jotta keskustelusta saadaan järkevää edes jollain tasolla, ei voi hyppiä aiheesta toiseen kuin pikkulapsi. Mutta onko edes tarkoitusta käydä järkevää keskustelua, sitä epäilen.

        Jos joka asia väitetään persuiluksi niin ei sekään paljon asiaa vie eteenpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen kyllä tietoinen ja löytyihän ne täältä keskustelustakin. Parin viime vuoden kehitys. Kemin velkakello.

        Olet tietoinen ja silti kyselet? Onko tuo nyt joku uusi persuilun muoto vai mistä se johtuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet tietoinen ja silti kyselet? Onko tuo nyt joku uusi persuilun muoto vai mistä se johtuu?

        Kysyvä ei koskaan tieltä eksy. Ei edes Kemissäkään. Eikä edes persuilijatkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos joka asia väitetään persuiluksi niin ei sekään paljon asiaa vie eteenpäin.

        Jälleen on vaikeuksia puhua itse aiheesta vaan vaihdetaan puheenaihetta. Tässäkään viestissä ei ollut persuilusta puhetta ennen kuin sinä otit sen esille. Ehdotin työjärjestystä, ja taas vaihdetaan aihetta välittämättä että haluttaisiin lähteä pohtimaan ongeman ratkaisua.

        Se on persuilua jos mikä. Sen ei ole edes tarkoitus hakea ratkaisuja. Tarkoitus on päästä soittamaan suuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälleen on vaikeuksia puhua itse aiheesta vaan vaihdetaan puheenaihetta. Tässäkään viestissä ei ollut persuilusta puhetta ennen kuin sinä otit sen esille. Ehdotin työjärjestystä, ja taas vaihdetaan aihetta välittämättä että haluttaisiin lähteä pohtimaan ongeman ratkaisua.

        Se on persuilua jos mikä. Sen ei ole edes tarkoitus hakea ratkaisuja. Tarkoitus on päästä soittamaan suuta.

        Empä huomannut aloituksessa persuilu sanaa enkä ole sitä itsekkään missään vaiheessa laittanut. Joku muu ei osaa muuta sanaa enää mainitakkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Empä huomannut aloituksessa persuilu sanaa enkä ole sitä itsekkään missään vaiheessa laittanut. Joku muu ei osaa muuta sanaa enää mainitakkaan.

        Vaikeuksia pysyä aiheessa? Kerrataanpa.

        Oli tarkoituksena keskustella siitä mitä pitäisi tehdä jos ei matkailualan toimintaan Kemissä osallistuta kaupungin puolesta?

        Jos tähän ei ole ole ehdotusta niin jätetään tyhjät tynnyrit kumisemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikeuksia pysyä aiheessa? Kerrataanpa.

        Oli tarkoituksena keskustella siitä mitä pitäisi tehdä jos ei matkailualan toimintaan Kemissä osallistuta kaupungin puolesta?

        Jos tähän ei ole ole ehdotusta niin jätetään tyhjät tynnyrit kumisemaan.

        Eipä tuossa voi enää mitään muuta tehdä kuin toivoa parasta ja pelätä pahinta. Se on myöhäistä rypistää kun se on jo housussa.


    • Anonyymi

      Olen oikeastaan täysin samaa mieltä. Hyvä kommentti vaihteeksi tähän sanaviihteen sekopäiseen viidakkoon.

    • Anonyymi

      Tässäpä tietoa siitä setelikasoissa pyörimisestä.

    • Anonyymi

      Niin missä ????

      • Anonyymi

        Tällä keskustelupalstalle ja löytyypi Yle Kemi uutiset kun selaa uutisia vajaa kuukausi taaksepäin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe