Jacob Valdma vs Heikkilä vs Tomi Kokko

Anonyymi

Kuka näistä herroista on oikeassa, kun kaikki puhuu ristiin.
Tämä Jacob Valdma laskuttaa 3 kk 189e.
On virolainen lääkäri.
Hinta hirvee, mutta onko tämäkään hintansa väärti?

94

3708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokos kaikki olisivat väärässä?

      • Anonyymi

        Kuten myös Puska, Fogeli, Uusitupa, Swalppi jne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuten myös Puska, Fogeli, Uusitupa, Swalppi jne.

        Miksipä olisivat? Itse en ole löytänyt heidän kirjoituksistaan virheitä. Heikkilällä niitä on satamäärin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Miksipä olisivat? Itse en ole löytänyt heidän kirjoituksistaan virheitä. Heikkilällä niitä on satamäärin.

        Sokeri on terveellistä sanoo Fogeli, Fazerin mies.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sokeri on terveellistä sanoo Fogeli, Fazerin mies.

        Missä Fogelholm noin sanoo?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Missä Fogelholm noin sanoo?

        "Aikuinen voi aivan hyvin syödä 50, 60 tai 70 grammaa sokeria päivässä ja lapsi puolet tästä määrästä, eikä siinä ole mitään ongelmaa terveyden kannalta." sanoo Fogeli. Jos syö tuon 70 gr päivässä, niin se on noin 2,1 kg kuukaudessa. Miksiköhän Fazer rahoittaa Fogelin tutkimuksia? Eikö tiede olekaan vapaa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Aikuinen voi aivan hyvin syödä 50, 60 tai 70 grammaa sokeria päivässä ja lapsi puolet tästä määrästä, eikä siinä ole mitään ongelmaa terveyden kannalta." sanoo Fogeli. Jos syö tuon 70 gr päivässä, niin se on noin 2,1 kg kuukaudessa. Miksiköhän Fazer rahoittaa Fogelin tutkimuksia? Eikö tiede olekaan vapaa?

        Eli Fogelholm ei suosita sokerin syömistä eikä väitä sen olevan terveellistä mutta hänen mielestään ihmiset voivat käyttää sitä pienen määrän sen vaarantamatta terveyttä?

        Aika kaukana väitteestä että Fogelholmin mielestä sokeri on terveellistä. WHO:n kanta on että 10E% lisättyä sokeria on ok. 250 kcal sokeria on 62 g.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli Fogelholm ei suosita sokerin syömistä eikä väitä sen olevan terveellistä mutta hänen mielestään ihmiset voivat käyttää sitä pienen määrän sen vaarantamatta terveyttä?

        Aika kaukana väitteestä että Fogelholmin mielestä sokeri on terveellistä. WHO:n kanta on että 10E% lisättyä sokeria on ok. 250 kcal sokeria on 62 g.

        Hienoa hvp27, meni vain 10 min kun vastasitte, hyvä päivystyssysteemi teillä skeptikoilla. Vastaamatta vain jäi että onko tiede vapaa ruoka- tai lääketeollisuuden rahoista. Eikö se rajoita vapaata tiedettä, vai onko sitä olemassa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hienoa hvp27, meni vain 10 min kun vastasitte, hyvä päivystyssysteemi teillä skeptikoilla. Vastaamatta vain jäi että onko tiede vapaa ruoka- tai lääketeollisuuden rahoista. Eikö se rajoita vapaata tiedettä, vai onko sitä olemassa?

        Lääketeollisuus ei osallistu ravitsemustutkimuksiin juurikaan ja suurin osa merkittävistä ravitsemustutkimuksista on tehty ihan puhtaasti julkisella rahalla.

        Terveelliseksi on todettu
        - vähärasvaiset maitotaloustuotteet muttei rasvaiset
        -täysjyvävilja muttei puhdistettu vilja
        -vähärasvainen ja vaalea liha muttei muut lihat
        -palkokasvit
        -hedelmät
        -kala

        Noissa suositelluissa tuotteissa liikkuu tuskin edes 10% elintarviketeollisuuden rahoista.

        Lääketieteellisen tutkimuksen (paremminkin tuotekehityksen) maksaa tietysti lääketeollisuus.

        Mitenköhän tuollainen oletettu salaliitto on kestänyt paljastumisen kun mukana on esimerkiksi maitoteollisuus? Vähärasvainen osasto pitää voiosaston ja johdon pimennossa?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lääketeollisuus ei osallistu ravitsemustutkimuksiin juurikaan ja suurin osa merkittävistä ravitsemustutkimuksista on tehty ihan puhtaasti julkisella rahalla.

        Terveelliseksi on todettu
        - vähärasvaiset maitotaloustuotteet muttei rasvaiset
        -täysjyvävilja muttei puhdistettu vilja
        -vähärasvainen ja vaalea liha muttei muut lihat
        -palkokasvit
        -hedelmät
        -kala

        Noissa suositelluissa tuotteissa liikkuu tuskin edes 10% elintarviketeollisuuden rahoista.

        Lääketieteellisen tutkimuksen (paremminkin tuotekehityksen) maksaa tietysti lääketeollisuus.

        Mitenköhän tuollainen oletettu salaliitto on kestänyt paljastumisen kun mukana on esimerkiksi maitoteollisuus? Vähärasvainen osasto pitää voiosaston ja johdon pimennossa?

        "- vähärasvaiset maitotaloustuotteet muttei rasvaiset" Mikä on ranskalaisten salaisuus, voivat hyvin ja syövät rasvaisia juustoja ja juovat punaviiniä. Eivätkä käytä rypsiöljyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "- vähärasvaiset maitotaloustuotteet muttei rasvaiset" Mikä on ranskalaisten salaisuus, voivat hyvin ja syövät rasvaisia juustoja ja juovat punaviiniä. Eivätkä käytä rypsiöljyä.

        Esimerkiksi APOE e4 variantin vähäisyys. Pistäpä linkkejä tutkimuksiin joissa ranskalaisten alhainen LDL-kolesteroli nuoruudessa ja keski-iässä liittyisi lisääntyneeseen sydäntautiriskiin.

        Suomalaisten tyydyttyneen rasvan saanti on 14E%. Maailman huipputasoa.

        Ranskassassa käytetään oliiviöljyä 2l per vuosi ja voita 8 kg per vuosi. Sikaa menee mutta nautaa ja kanaa enemmän. Mitäköhän se loppu rasva on?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli Fogelholm ei suosita sokerin syömistä eikä väitä sen olevan terveellistä mutta hänen mielestään ihmiset voivat käyttää sitä pienen määrän sen vaarantamatta terveyttä?

        Aika kaukana väitteestä että Fogelholmin mielestä sokeri on terveellistä. WHO:n kanta on että 10E% lisättyä sokeria on ok. 250 kcal sokeria on 62 g.

        Oliko se Fogelholm joka esitti että sokerin syöntiä ei tarvi vahtia, vaan suolan? Minusta tämä oli huvittavaa. Jos siis joku mättää sokeria niin hänelle annetaan ohjeeksi vähentää jotain muuta kuin sitä mitä just syö liikaa?

        Eihän ihmiset syö enää paljasta sokeria muutenkaan vaan sokeri on elintarvikkeissa, juomissa jne. Kaikki valmisruoka glukoosisiirappia täynnä. Jäätelöt, jäätelöiden kastikkeet, makkarat, einekset. Karkkia syödään valtavasti, luetaanko niitä edes sokeriksi näiden terveystieteilijöiden maailmassa?

        Luin just listan missä kerrottiin että miten teollisuudessa sokerin lisäämistä kiertoilmaistaan. Ei mainita sokeri vaan tilalla joku muu termi. Niihin kuului mallas jne. Koetan hakea listan.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko se Fogelholm joka esitti että sokerin syöntiä ei tarvi vahtia, vaan suolan? Minusta tämä oli huvittavaa. Jos siis joku mättää sokeria niin hänelle annetaan ohjeeksi vähentää jotain muuta kuin sitä mitä just syö liikaa?

        Eihän ihmiset syö enää paljasta sokeria muutenkaan vaan sokeri on elintarvikkeissa, juomissa jne. Kaikki valmisruoka glukoosisiirappia täynnä. Jäätelöt, jäätelöiden kastikkeet, makkarat, einekset. Karkkia syödään valtavasti, luetaanko niitä edes sokeriksi näiden terveystieteilijöiden maailmassa?

        Luin just listan missä kerrottiin että miten teollisuudessa sokerin lisäämistä kiertoilmaistaan. Ei mainita sokeri vaan tilalla joku muu termi. Niihin kuului mallas jne. Koetan hakea listan.

        T kn

        Löytyi, se oli Maikkarilla:

        https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/lisatylla-sokerilla-jopa-36-kiertoilmaisua-syotko-tietamattasi/5496982#gs.u83o6h

        Valkoista taloussokeria harva taitaa käyttääkään.

        T kn


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli Fogelholm ei suosita sokerin syömistä eikä väitä sen olevan terveellistä mutta hänen mielestään ihmiset voivat käyttää sitä pienen määrän sen vaarantamatta terveyttä?

        Aika kaukana väitteestä että Fogelholmin mielestä sokeri on terveellistä. WHO:n kanta on että 10E% lisättyä sokeria on ok. 250 kcal sokeria on 62 g.

        Pienistä määristä ei liene haittaa. Sokeria tulee vaan ravinnossa niin piilotettuna ettei sitä havaitse. Joku voi mieltää syövänsä terveellisesti ja vähäsokerisesti kun ei lisää valkoista sokeria ruokaansa. Kuitenkin yhessä jukurtissa tulee jo päivän raja täyteen. Jukurtit, murot, fitness tuotteet, välipalatuotteet, jäätelöt, rahkat. Kaikki on järjettömän sokeroituja. Glukoosisiirapin ei ymmärretä olevan sokeria ollenkaan.


    • Anonyymi

      Yleislääkäri, ortopedi ja australiassa opiskellut markkinointimies. Ketä noista kannattaisi uskoa ravintoasioissa?
      Vai olisiko sittenkin parempi uskoa sellaista henkilöä jolla on yliopistotutkinto ravitsemustieteissä?

      • Valdma on noista kyllä asiallisin mutta epäilisin kyllä hänenkin tietojaan ravitsemusasioissa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Valdma on noista kyllä asiallisin mutta epäilisin kyllä hänenkin tietojaan ravitsemusasioissa.

        Olet oikeassa! Mitä muuta sitä tarvitsee laihtuakseen ja elääkseen kuin - NUTRILETTIÄ!


      • Anonyymi

        Kokeile jotain. On kiinnostavaa nähdä sopiiko ja saako tuloksia. Virallisiin suosituksiin voi aina palata ja ne eivät maksa mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa! Mitä muuta sitä tarvitsee laihtuakseen ja elääkseen kuin - NUTRILETTIÄ!

        Olet aivan oikeassa. Minäkin aloitin eilen pussikuurin. Pitäisi saada nopeasti pois edes 15 kg että olo helpottuu ja sitten voisi jatkaa jollain ruokavaliolla. Pitäisi pudottaa 40 kg. Monet vhh dieetit sisältää mielestäni reilusti kaloreita. Ei niillä jaksa kituuttaa hitaasti kun ylipainoa on paljon. Pitää saada alkuun nopea lähtö, ja sitten voi laihduttaa maltillisemmin. Kuukauden pussikuurin ajattelin pitää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet aivan oikeassa. Minäkin aloitin eilen pussikuurin. Pitäisi saada nopeasti pois edes 15 kg että olo helpottuu ja sitten voisi jatkaa jollain ruokavaliolla. Pitäisi pudottaa 40 kg. Monet vhh dieetit sisältää mielestäni reilusti kaloreita. Ei niillä jaksa kituuttaa hitaasti kun ylipainoa on paljon. Pitää saada alkuun nopea lähtö, ja sitten voi laihduttaa maltillisemmin. Kuukauden pussikuurin ajattelin pitää.

        Tuota, tarkoitukseni oli ivailla Nutriletteja!
        Jotkut väittävät laihtuneensa pysyvästi, mutta
        minä inhoan niitä makeita, ällöttäviä pussilitkuja.
        Niitä käyttävät jatkavat vuosikausia jojoiluaan.
        Mutta mikä minä olen sanomaan: älä kokeile!


      • Anonyymi

        ...hmm...oikeassa lienee hän joka on ristinsä pystyttänyt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet aivan oikeassa. Minäkin aloitin eilen pussikuurin. Pitäisi saada nopeasti pois edes 15 kg että olo helpottuu ja sitten voisi jatkaa jollain ruokavaliolla. Pitäisi pudottaa 40 kg. Monet vhh dieetit sisältää mielestäni reilusti kaloreita. Ei niillä jaksa kituuttaa hitaasti kun ylipainoa on paljon. Pitää saada alkuun nopea lähtö, ja sitten voi laihduttaa maltillisemmin. Kuukauden pussikuurin ajattelin pitää.

        Ei se 40 kg ole muutamassa kuukaudessa tullut, miksi se pitää hetkessä lähteä pois ?


    • Anonyymi

      Mihin noiden herrojen tietotaitoa tarvitaan?

      • Anonyymi

        Raran keräämiseen tyhmiltä, mihinkäs muuhun!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raran keräämiseen tyhmiltä, mihinkäs muuhun!

        Olishan se kiva saada jotain vastinetta rahoille.


    • Anonyymi

      Tomi Kokon elämäntapa sopii parhaiten yksinäisille miehille, joilla ei ole muita kiinnostuksen kohteita kuin oman lihansa kasvatus. Seurasin häntä alussa, mutta kyllästyin ja sovellan vain osittain ja tarpeen vaatiessa. Luulee olevansa Universumin charmööri! EI OLE !

      • Anonyymi

        Ihan normaalin nuoren miehen näköinen. Näkyy että käy kylmäuinnilla niin sai sympatiapisteet siitä. =) Puhdasta ruokaa suosittelee, eli ihan hyvä jos nuoret miehet ottais oppia.

        Minä olen nyt 12. vuoden avantonoviisi ja käyn edelleen läpi vuoden merivedessä. Nyt koronan aikaan vain kerran viikossa kun on koronan takia harvennettu lauteillaolijoita ja meni ajanvaraussysteemiin sekin homma. Sikäli kiva ettei ole sitä metakkaa ja ruuhkaa mikä normaaliaikoina oli.

        T kn


    • Anonyymi

      Olen lukenut aika kielteisiä kertomuksia T. Kokon pitämistä kursseista. On kuulemma välinpitämätön kurssilaisia kohtaan ja pitää omaa tahtiaan, niin että moni? lopettaa jo alkuvaiheessa. Minusta tulisi tukea ja auttaa enemmän jokaista rahastettua. Tärkeintä on kuunnella oman kehonsa reagointia niin dieetteihin kuin liikuntaan. Kaikki eivät voi porhaltaa saman kaavan mukaisesti. Nuoret treenatut tietysti jaksavat, mutta kun esittäytyy kansanparantajana, niin se tuki tulisi ulottaa muihinkin.

      • Anonyymi

        Mulla ei ole Kokosta kokemusta, mutta yleensä nettikurssit on sellaisia, ettei niissä voida panostaa yksilölliseen ohjaukseen. Osallistujia on kymmeniä, kenties satoja. Lähinnä ne on sitä, että saa valmiit materiaalit käyttöönsä kohtuullisella hinnalla, ja jokaisen on itse osattava tarvittaessa soveltaa. Henkilökohtainen valmennus olisi paljon kalliimpaa, eikä ole mahdollistakaan tuollaisella kurssilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla ei ole Kokosta kokemusta, mutta yleensä nettikurssit on sellaisia, ettei niissä voida panostaa yksilölliseen ohjaukseen. Osallistujia on kymmeniä, kenties satoja. Lähinnä ne on sitä, että saa valmiit materiaalit käyttöönsä kohtuullisella hinnalla, ja jokaisen on itse osattava tarvittaessa soveltaa. Henkilökohtainen valmennus olisi paljon kalliimpaa, eikä ole mahdollistakaan tuollaisella kurssilla.

        Nyt olen väärin ymmärtänyt. En puhu nettikurssista.
        Kokemuksen kertoi nainen, joka oli muutaman hengen ryhmässä,
        jossain rantakalliolla T. Kokon vetämässä aamujumpassa.
        Kokko ei ollut huomioinut ryhmään kuuluvien eri tasoa;
        nuoria tottuneita voimistelijoita ja keski-ikäisiä kotirouvia.
        Kaikki vetivät samalla tahdilla hönkyen.
        Eihän sitä ryhmää niin ole hyvä vetää, kun toiset kiihdyttävät vauhtia,
        niin että mammat putoo matkasta. Tämä rouva oli pettynyt.
        Ne yhteiset treenit rantakallioilla maksoivat maltaita.
        Siksi minä suosin DVD:tä omassa rauhassa.
        Voi keskittyä omaan kehoon ja edistyä pikku hiljaa.
        Lihasten kasvu otta viikkoja ja jänteiden vielä enemmän.
        Netistä saa ilmaiseksi dieettiä ja voimisteluja vaihdellen.
        Voi mennä myös lääkärikeskukseen dietistin puheille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla ei ole Kokosta kokemusta, mutta yleensä nettikurssit on sellaisia, ettei niissä voida panostaa yksilölliseen ohjaukseen. Osallistujia on kymmeniä, kenties satoja. Lähinnä ne on sitä, että saa valmiit materiaalit käyttöönsä kohtuullisella hinnalla, ja jokaisen on itse osattava tarvittaessa soveltaa. Henkilökohtainen valmennus olisi paljon kalliimpaa, eikä ole mahdollistakaan tuollaisella kurssilla.

        Olet ihan oikeassa, että nettikurssilainen saa tietoa ja maksaa siitä.
        Sitten toteutus on hänen omalla vastuullaan.
        En ole kokeillut itse nettikursseja, koska olen hankkinut kirjoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olen väärin ymmärtänyt. En puhu nettikurssista.
        Kokemuksen kertoi nainen, joka oli muutaman hengen ryhmässä,
        jossain rantakalliolla T. Kokon vetämässä aamujumpassa.
        Kokko ei ollut huomioinut ryhmään kuuluvien eri tasoa;
        nuoria tottuneita voimistelijoita ja keski-ikäisiä kotirouvia.
        Kaikki vetivät samalla tahdilla hönkyen.
        Eihän sitä ryhmää niin ole hyvä vetää, kun toiset kiihdyttävät vauhtia,
        niin että mammat putoo matkasta. Tämä rouva oli pettynyt.
        Ne yhteiset treenit rantakallioilla maksoivat maltaita.
        Siksi minä suosin DVD:tä omassa rauhassa.
        Voi keskittyä omaan kehoon ja edistyä pikku hiljaa.
        Lihasten kasvu otta viikkoja ja jänteiden vielä enemmän.
        Netistä saa ilmaiseksi dieettiä ja voimisteluja vaihdellen.
        Voi mennä myös lääkärikeskukseen dietistin puheille.

        Harmi. Kyllä ammattitaitoisen valmentajan pitäisi huomioida osallistujien eri tasoisuus tai sitten pitää erilaisia ryhmiä. Itsekään en ole hyväkuntoinen ja harmittaisi tosi paljon maksaa, jos olisi sellainen ryhmä jossa ei pysy mukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ihan oikeassa, että nettikurssilainen saa tietoa ja maksaa siitä.
        Sitten toteutus on hänen omalla vastuullaan.
        En ole kokeillut itse nettikursseja, koska olen hankkinut kirjoja.

        Mitä kirjoja suosittelet erityisesti, mitkä sinusta on olleet hyviä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä kirjoja suosittelet erityisesti, mitkä sinusta on olleet hyviä?

        Minulle on vuosien aikana kerääntynyt paljon terveyskirjoja,
        jotka suosittelevat eri liikuntamuotoja ja ravintoaineita eri sairauksiin.
        Nykyään paljon esim. liikuntaa reseptillä.
        Samoin suositellaan sairaalassa eri yogaharjoituksia - usein Hatha.
        Mutta astmapotilaat ja sokeritautisille ja sydänpotilaille on
        kaikille oma tyyppiset liikunnat ja dieetit.
        Kaikkein parasta on ensin keskustella lääkärin kanssa, jos on
        terveysongelmia tai rajoituksia, kuten ikäkin.
        Googlaaminen ja You Tubesta löytää paljon hyödyllistä.
        Kirjastosta voi ensin lainata jotain kirjoja ja kun löytää itselleen
        sopivan niin voi hankkia oman.
        Minä pidän myös Ayurvedasta, intialaisesta terveydenhoidosta,
        joka ottaa huomioon kehonrakenteen ja persoonallisuuden.
        Esim. voi olla rakenteeltaan hento, keskisuuri luusto tai raskaampi.
        Samoin persoonallisuus vaikuttaa mistä liikunnasta pitää ja mikä sopii.
        Kävelyt tapaavat olla useimmille sopivia, ylipainoisille suositellaan uintia
        tai pyöräilyä. Mutta kuten ymmärrät, niin kaikille ei sovi kaikki.
        Suosin itse maan päällä kasvaneita vihanneksia, mutta esim. suosikkini
        selleri ei kuulemma sovi, jos potee artritiä, jännetulehdusta. Ei perunakaan.
        Joillekin voivat porkkanat olla vahingollisia, joten ei saa suositella toiselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olen väärin ymmärtänyt. En puhu nettikurssista.
        Kokemuksen kertoi nainen, joka oli muutaman hengen ryhmässä,
        jossain rantakalliolla T. Kokon vetämässä aamujumpassa.
        Kokko ei ollut huomioinut ryhmään kuuluvien eri tasoa;
        nuoria tottuneita voimistelijoita ja keski-ikäisiä kotirouvia.
        Kaikki vetivät samalla tahdilla hönkyen.
        Eihän sitä ryhmää niin ole hyvä vetää, kun toiset kiihdyttävät vauhtia,
        niin että mammat putoo matkasta. Tämä rouva oli pettynyt.
        Ne yhteiset treenit rantakallioilla maksoivat maltaita.
        Siksi minä suosin DVD:tä omassa rauhassa.
        Voi keskittyä omaan kehoon ja edistyä pikku hiljaa.
        Lihasten kasvu otta viikkoja ja jänteiden vielä enemmän.
        Netistä saa ilmaiseksi dieettiä ja voimisteluja vaihdellen.
        Voi mennä myös lääkärikeskukseen dietistin puheille.

        Tomi Kokko mainostaa alkavaa kurssiaan ja omaa tyyliään sanoen olevansa:
        "Mies, joka piiskaa sinut kuntoon väkisin!"
        Ei kiitos minulle ketään väkisin piiskaajaa, joka ei ota huomioon kehoni
        heikkoja kohtia, vaan vaatii repimään enemmän kuin on hyväksi.

        Mitä Tomin dieettiin tulee, niin miehelle voi sopia hyvin 500g lihaa
        ja vähän vihreää lautaselle, mutta minä en syö penisiliinillä etukäteen
        lääkittyä ja hormoneilla nopeasti kasvatettua, kidutettua karjaa.
        En syö myöskään valtavia määriä rahkaa ja maitotuotteita päivässä.
        Niillä saa varmasti tiukan kehon, mutta se on Jutta Gustafsbergin tapa.
        Ei hänenkään kehonsa enää hoikka ole, kuten nuorena.
        Pahemmin levinnyt vuosien myötä kuin minä.
        Hänenkään kurssejaan en ala maksamaan.


    • Anonyymi

      Muistakaa tämä, ETTÄ RUOKAVALIO ON AINA YKSILÖLLINEN !
      Jokaisen tulee koostaa itselleen toimiva ruokavalio.
      Joku ei kestä ananasta ja toinen ei kestä omenaa, esim. vaimoni!
      Tarkkaile, miten eri ruoat vaikuttavat oloosi ja terveyteesi!
      Valitse sellaiset ruuat, jotka piristävät, antavat energiaa ja pitävät sinut terveenä!
      Tarkkaile tarkkaan, miten eri ruoat vaikuttavat fyysiseen ja henkiseen terveyteesi ja
      valitse sen mukaan!

      Olen itse luonut oman ruokavalioni, joka pitää minut terveenä!

      • Anonyymi

        "Olen itse luonut oman ruokavalioni, joka pitää minut terveenä!"

        tänä päivänä.


    • Anonyymi

      Kaikki on varmaan ihan ok, ostaisin halvimman. Minulla on reilusti ylipainoa ja syön usein valmisruokia ja roskaruokaa. Varmasti saan kaikkien näiden opeilla parannettua ruokavaliota ja pudotettua painoa. Tuskinpa erot ovat kovin huomattavia. Lähemmäs 200€ on kyllä kallis, usein nettivalmennukset ovat jotain 50-70€ luokkaa. Riippuu tietenkin mitä sillä saa.

    • Anonyymi

      "Kaikki on varmaan ihan ok, ostaisin halvimman."

      Ostamatta mitään lötdät kaiken verkosta-ILMAISEKSI!!

      • Anonyymi

        Eikä maksa mitään kun lainaat kirjastosta Heikkilän "Lääkkeetön elämä" -kirjan.


      • Anonyymi

        Ostin aiemmin 8 viikkoa valmennuksen, sen saa usein tarjouksesta alle viidellä kympillä. Minusta oli hyvä, tosin moni ei ole valmis senkään vertaa maksamaan. Kokon 3 viikon valmennus taisi olla yli satasen. Minusta on liian kallis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostin aiemmin 8 viikkoa valmennuksen, sen saa usein tarjouksesta alle viidellä kympillä. Minusta oli hyvä, tosin moni ei ole valmis senkään vertaa maksamaan. Kokon 3 viikon valmennus taisi olla yli satasen. Minusta on liian kallis.

        Nämä nettikurssit, joita myydään sadoille erilaisille, eri ikäisille,
        eri sairauksia, allergiaa poteville henkilöille - miten ne sopivat?
        Minä en haluaisi maksaa monisteista niin paljon.
        Varsinkin, kun ne voivat olla minulle suorastaan vahingollisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä maksa mitään kun lainaat kirjastosta Heikkilän "Lääkkeetön elämä" -kirjan.

        MIeluummin kannattaa hankkia jonkun ravitsemusalan asiantuntija kirjoittama kirja. Heikkilä on koulutukseltaan ortopedi ja ravitsemusasioissa samanlainen googlettava harrastelija kuin me kaikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MIeluummin kannattaa hankkia jonkun ravitsemusalan asiantuntija kirjoittama kirja. Heikkilä on koulutukseltaan ortopedi ja ravitsemusasioissa samanlainen googlettava harrastelija kuin me kaikki.

        "Heikkilä on koulutukseltaan ortopedi"

        Ortopedi hyvinkin tietää D-vitamiinin jne merkityksen luustolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä nettikurssit, joita myydään sadoille erilaisille, eri ikäisille,
        eri sairauksia, allergiaa poteville henkilöille - miten ne sopivat?
        Minä en haluaisi maksaa monisteista niin paljon.
        Varsinkin, kun ne voivat olla minulle suorastaan vahingollisia.

        "Nämä nettikurssit, joita myydään sadoille erilaisille, eri ikäisille,
        eri sairauksia, allergiaa poteville henkilöille - miten ne sopivat?
        Minä en haluaisi maksaa monisteista niin paljon.
        Varsinkin, kun ne voivat olla minulle suorastaan vahingollisia."

        Olisko jotain henkilön omallakin vastuulla, esim sen verran että kysyy valmentajalta sopiiko valmennus jos on tietty sairaus? Tai että selvittäisi jotain itse tai ymmärtäisi mitään itse. Ymmärrettävästi toinen ei voi olla selvänäkijä ja tietää muustakaan, esim jostain mielenterveyshäiriöstä. Niitäkin tyyppejä tarttuu aina jotka etsii jotain gurua josta riippua kiinni ja ketä syyttää omista ongelmistaan.


    • Anonyymi

      Paras lukemani "Riokavallankumous"

      Hyvä alku niin terveelle, ylipainoiselle kuin diabeetikollekin.

    • Anonyymi

      "Terveet ihmiset eivät näytä hyötyvän kalaöljyvalmisteista, eikä niitä tule heille määrätä." Näin Uusitupa ja Schwab Duodecimin lehdessä 10/2019. Toisaalta heidän kirjoituksen alku "Suuret annokset sittenkin tehokkaita valikoidussa potilasryhmässä". HALOO: pitääkö ensin sairastua että suositellaan kalaöljyvalmisteita?

      • Anonyymi

        Terveille ihmisille syötetään kalanmaksaöljyä kunnes he sairastuvat.
        Sitten heidät voidaan parantaa - Kalanmaksaöljyllä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Terveille ihmisille syötetään kalanmaksaöljyä kunnes he sairastuvat.
        Sitten heidät voidaan parantaa - Kalanmaksaöljyllä?

        Lueppa tri Tolosen nettisivuilta saksalainen tutkimus kalaöljystä. Ehkä nuo proffatkin voisivat siihen perehtyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lueppa tri Tolosen nettisivuilta saksalainen tutkimus kalaöljystä. Ehkä nuo proffatkin voisivat siihen perehtyä.

        Eiköhän ole tutustuneet jos kyse on merkittävästä tutkimuksesta. Kalaöljystä lienee satoja tutkimuksia eikä yksi tutkimus konsensusta muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueppa tri Tolosen nettisivuilta saksalainen tutkimus kalaöljystä. Ehkä nuo proffatkin voisivat siihen perehtyä.

        Tolosen nettisivulta kannattaa pysytellä mahdollisimman kaukana. Hän on vitamiini-ja hivenainekauppias. Aina löytyy alkuaineluettelosta uusi mineraali josta ihmisellä on puutetta ja jos ei ole niin keksitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tolosen nettisivulta kannattaa pysytellä mahdollisimman kaukana. Hän on vitamiini-ja hivenainekauppias. Aina löytyy alkuaineluettelosta uusi mineraali josta ihmisellä on puutetta ja jos ei ole niin keksitään.

        "Tolosen nettisivulta kannattaa pysytellä mahdollisimman kaukana. Hän on vitamiini-ja hivenainekauppias."

        Onko joku joka myy jotain tuotetta, automaattisesti kartettava persoona? Keneen kaikkiin tällaista teoriaa sopii soveltaa? Hänhän on kai todistettavasti lääketieteilijä? Luulisi että sellainen on uskottavampi puhumaan vitamiineista ja terveydestä kuin joku muu, jolla ei samaa taustaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tolosen nettisivulta kannattaa pysytellä mahdollisimman kaukana. Hän on vitamiini-ja hivenainekauppias."

        Onko joku joka myy jotain tuotetta, automaattisesti kartettava persoona? Keneen kaikkiin tällaista teoriaa sopii soveltaa? Hänhän on kai todistettavasti lääketieteilijä? Luulisi että sellainen on uskottavampi puhumaan vitamiineista ja terveydestä kuin joku muu, jolla ei samaa taustaa.

        Lääkäreiden koulutukseen kuuluu viikko ravitsemustiedettä. Heillä ei siis ole koulutusta siihen eli ovat puhtaasti amatöörejä ravitsemusasioissa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lääkäreiden koulutukseen kuuluu viikko ravitsemustiedettä. Heillä ei siis ole koulutusta siihen eli ovat puhtaasti amatöörejä ravitsemusasioissa.

        Oletko kuullut sanonnan että suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Koulutus ei ole mikään tae siitä että osaa käyttää järkeään.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lääkäreiden koulutukseen kuuluu viikko ravitsemustiedettä. Heillä ei siis ole koulutusta siihen eli ovat puhtaasti amatöörejä ravitsemusasioissa.

        "Lääkäreiden koulutukseen kuuluu viikko ravitsemustiedettä. Heillä ei siis ole koulutusta siihen eli ovat puhtaasti amatöörejä ravitsemusasioissa."

        Niinpä ja ajattele mitä amatöörejä täällä kirjoittelee! =)

        T kn


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletko kuullut sanonnan että suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Koulutus ei ole mikään tae siitä että osaa käyttää järkeään.

        Jos ei edes ole koulutusta niin tieto on haalittu jostain muualta kuin koulusta ja voi olla ihan mitä tahansa. Niin kuin näillä hepuilla. Esimerkiksi Tomi Kokon blogissa on suoraan kopioitu tarina Ancel Keysistä ja 7 maan tutkimuksesta. Väittää että datasta poistettiin epäedulliset tiedot vaikka jos ne lisätään graafiin niin tulos säilyy samana. Referoitu paperi ei edes ollut 7 maan tutkimuksesta vaan se edelsi sitä ja maita oli 6.

        Kirjoitti tuon 2015 ja eiköhän tiedä että höpöjä tuli kirjoitettua.


    • Anonyymi

      Virallisissa ravintosuosituksissa se ongelma, että siinä on vahvasti mukana maatalouspolitiikka sekä elintarvike- ja lääketeollisuuden edut. Ihmisille tyrkytetään kotimaassa tuotettua ravintoa terveydestä välittämättä. Jos ihminen sairastuu kotimaisella ruoalla niin lääkäri määrää pillereitä. Sillä tavalla se raha pyörii kotimaassa. Länsimaissa yksilön terveys on toissijainen asia bisnekseen verrattuna.

      • Anonyymi

        Länsimaissa terveitä ihmisiä pidetään koekaniineina ja
        heille syötetään kaikenlaisia lääkkeitä ja moskaa ravintona.
        Kiinassa on voitonhalu niin pitkällä, että vauvojenkin maitojauhe
        jatketaan jollain myrkyllisellä ja paljon on jo keinotekoista kuten
        riisi ja kananmunat.
        Pyrin välttämään kaikkea roskaa Itämaista.
        Olemme pian silikonilla täytettyjä ja muovilla syötettyjä hubotteja.


      • Ravitsemussuosituksissa suositellaan mm. rypsiöljyä eikä voita vaikka voin tuotannossa pyörii suurempi raha. Sokeriakaan ei suositella vaikka sekin on rahakas tuote.

        Ravistemussuositukset tulevat käytännössä WHO:lta mutta muokataan paikallisiin oloihin joka on on pelkästään hyvä asia.

        Näillä "kokeiluilla" suomalaisten elinikä on pidentynyt yli 20 vuotta viimeisen 50 vuoden aikana.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ravitsemussuosituksissa suositellaan mm. rypsiöljyä eikä voita vaikka voin tuotannossa pyörii suurempi raha. Sokeriakaan ei suositella vaikka sekin on rahakas tuote.

        Ravistemussuositukset tulevat käytännössä WHO:lta mutta muokataan paikallisiin oloihin joka on on pelkästään hyvä asia.

        Näillä "kokeiluilla" suomalaisten elinikä on pidentynyt yli 20 vuotta viimeisen 50 vuoden aikana.

        Suomalaisten kakkostyypin diabetes ja lihavuus johtuu pitkälti siitä, että työpaikka-ja kouluruokaloissa tyrkytetään perunaa, riisiä ja pastaa joka aterialla ja usein vielä valkoista riisiä ja pastaa. Harvardin ruokapyramidissa ei ole perunaa ollenkaan, vaikka sekin pyramidi on rahoittajien sanelema. Lisäksi alkoholipolitiikka Suomessa painottuu keskiolueeseen, joka on käytännössä nestemmäistä leipää. Aiemmin myös ruokapyramidissa oli mm. pullapitko, jota ei mitenkään voi perustella terveyssyillä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisten kakkostyypin diabetes ja lihavuus johtuu pitkälti siitä, että työpaikka-ja kouluruokaloissa tyrkytetään perunaa, riisiä ja pastaa joka aterialla ja usein vielä valkoista riisiä ja pastaa. Harvardin ruokapyramidissa ei ole perunaa ollenkaan, vaikka sekin pyramidi on rahoittajien sanelema. Lisäksi alkoholipolitiikka Suomessa painottuu keskiolueeseen, joka on käytännössä nestemmäistä leipää. Aiemmin myös ruokapyramidissa oli mm. pullapitko, jota ei mitenkään voi perustella terveyssyillä.

        Suosituksia ei oikein voi syyttää kun niitä noudattaa noin 10% kansasta.

        Keitinperuna pitää hyvin nälkää ja sisältää vähän energiaa. Ihanteellinen ravintoaine laihduttajalle.


      • Anonyymi

        Meinaatko että lihakarjan pitäminen ei ole maataloutta eikä teurastamo- ja lihanjalostustoiminta ole elintarviketeollisuutta? Mitähän ne sitten ovat? Pääosa viljasta menee karjanrehuksi. 6 kilosta viljaa saadaan 1 kilo lihaa eli yli 20 000 kcal viljaa saadaan alle 1500 kcal lihaa. Tuon viljamäärän kaloreilla ihminen pärjäisi 10 päivää, lihan kalorit eivät riittäisi yhteenkään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Meinaatko että lihakarjan pitäminen ei ole maataloutta eikä teurastamo- ja lihanjalostustoiminta ole elintarviketeollisuutta? Mitähän ne sitten ovat? Pääosa viljasta menee karjanrehuksi. 6 kilosta viljaa saadaan 1 kilo lihaa eli yli 20 000 kcal viljaa saadaan alle 1500 kcal lihaa. Tuon viljamäärän kaloreilla ihminen pärjäisi 10 päivää, lihan kalorit eivät riittäisi yhteenkään.

        Karppaajien on pakko keksiä salaliittoja koska karppauksen eduista ei ole näyttöä ja täytyy olla joku syy miksi karppausta ei suositeta missään. Kyseessä siis täytyy olla viljan viljelijöiden salaliitto koska mikään muu sitä ei selitä.

        Vastaavasti rypsin viljelyssä pyörii paljon pienempi rahamäärä kuin meijeriteollisuudessa. Taas on kyse salaliitosta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ravitsemussuosituksissa suositellaan mm. rypsiöljyä eikä voita vaikka voin tuotannossa pyörii suurempi raha. Sokeriakaan ei suositella vaikka sekin on rahakas tuote.

        Ravistemussuositukset tulevat käytännössä WHO:lta mutta muokataan paikallisiin oloihin joka on on pelkästään hyvä asia.

        Näillä "kokeiluilla" suomalaisten elinikä on pidentynyt yli 20 vuotta viimeisen 50 vuoden aikana.

        "Ravitsemussuosituksissa suositellaan mm. rypsiöljyä eikä voita vaikka voin tuotannossa pyörii suurempi raha"

        Ensinnäkäin rypsiöljyn tuotannossa liikevoitto on valtavasti suurempi kuin voin tuotannossa. Rahaa joka "pyörii" kutsutaan liikevaihdoksi ja sen suuruudella tai edes pyörimisnopeudella ei ole kovasti merkitystä jos se tuottaa nollatuloksen.

        Toiseksikin, siitähän meteli syntyisi jos nyt virallisesti suositeltaisiin voita kun kaikki "asiantuntijat" sen ovat teilanneet. Aikoinaan teilattiin muuten kananmunat aivan samasta syystä mutta nyt ne ovatkin taas terveyttä edisteleviä.


        "Näillä "kokeiluilla" suomalaisten elinikä on pidentynyt yli 20 vuotta viimeisen 50 vuoden aikana."

        Valtion ravitsemusneuvottelukunta julkaisi ensimmäiset suomalaiset ravitsemussuositukset vuonna 1987 ja siihen kun lisätään 50v niin sinä elät toitotuksinesi vuotta 2037. Keski-iän (ja eliniänodotuksen) kasvuun on ollut vaikuttamassa hyvin moni muu tekijä, paljon enemmän kuin virallinenen ruokavalio (jota aniharva edes noudattaa tai on koskaan noudattanut).


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ravitsemussuosituksissa suositellaan mm. rypsiöljyä eikä voita vaikka voin tuotannossa pyörii suurempi raha"

        Ensinnäkäin rypsiöljyn tuotannossa liikevoitto on valtavasti suurempi kuin voin tuotannossa. Rahaa joka "pyörii" kutsutaan liikevaihdoksi ja sen suuruudella tai edes pyörimisnopeudella ei ole kovasti merkitystä jos se tuottaa nollatuloksen.

        Toiseksikin, siitähän meteli syntyisi jos nyt virallisesti suositeltaisiin voita kun kaikki "asiantuntijat" sen ovat teilanneet. Aikoinaan teilattiin muuten kananmunat aivan samasta syystä mutta nyt ne ovatkin taas terveyttä edisteleviä.


        "Näillä "kokeiluilla" suomalaisten elinikä on pidentynyt yli 20 vuotta viimeisen 50 vuoden aikana."

        Valtion ravitsemusneuvottelukunta julkaisi ensimmäiset suomalaiset ravitsemussuositukset vuonna 1987 ja siihen kun lisätään 50v niin sinä elät toitotuksinesi vuotta 2037. Keski-iän (ja eliniänodotuksen) kasvuun on ollut vaikuttamassa hyvin moni muu tekijä, paljon enemmän kuin virallinenen ruokavalio (jota aniharva edes noudattaa tai on koskaan noudattanut).

        Suomalaisten ravitsemusta ruvettiin muuttamaan Pohjois-Karjala -projektissa 1970.

        Rypsiöljyn litrahinta on tuollaiset 2 € ja voin 5 €. Voi on siis 2.5 kertaa kalliimpaa.

        Suomalaiset käyttivät vuonna 1970 30 kg maitorasvaa. Nyt menee huomattavasti vähemmän eli voitkin vain 5 kg vuodessa ja täysmaitoa juo aniharva. Suomalaiset olivat muuten hoikka vuonna 1970 ja meillä oli maailman suurin sydäntautikuolleisuus.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Karppaajien on pakko keksiä salaliittoja koska karppauksen eduista ei ole näyttöä ja täytyy olla joku syy miksi karppausta ei suositeta missään. Kyseessä siis täytyy olla viljan viljelijöiden salaliitto koska mikään muu sitä ei selitä.

        Vastaavasti rypsin viljelyssä pyörii paljon pienempi rahamäärä kuin meijeriteollisuudessa. Taas on kyse salaliitosta.

        Virallinen taho ei uskalla järjestää laajoja tutkimuksia, jossa verrattaisiin ketodieettiä ja kotimaisia suosituksia. Tutkimus olisi kuolinisku maatalouspoliitikalle. Länsimaat maksavat miljarditolkulla maataloustukia ja jonkun pitää syödä sitä kotimaassa tuotettua ruokaa vaikka se olisikin epäterveellistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Virallinen taho ei uskalla järjestää laajoja tutkimuksia, jossa verrattaisiin ketodieettiä ja kotimaisia suosituksia. Tutkimus olisi kuolinisku maatalouspoliitikalle. Länsimaat maksavat miljarditolkulla maataloustukia ja jonkun pitää syödä sitä kotimaassa tuotettua ruokaa vaikka se olisikin epäterveellistä.

        Kun ketodieetissä käytetään paljon eläintuotteita joiden tuottamiseen menee valtavasti viljaa niin ketodieetillä maataloustuet kasvaisivat. Lehmän hyötysuhde on tuollaiset 6%.

        Ketoilua voidaan tutkia vain etenevillä väestötutkimuksilla. Tuollaiset vievät vuosikymmeniä eikä löydy sellaisia ihmisiä jotka ketoilisivat vaikkapa 30 vuotta.

        Tällainen tutkimus löytyy: 'Low-carbohydrate diets and all-cause and cause-specific mortality: two cohort studies.'

        Runsaasti eläinrasvaa ja lihaa syövien karppaajien kuolleisuus oli yli 20 % suurempaa kuin keskivertopopulaation mutta vastaavasti kasviskarppaajilla saman verran pienempää.


        NUSE keräsi rahaa karppaustutkimuksiin. Ei tullut karppausta tukevia tuloksia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kun ketodieetissä käytetään paljon eläintuotteita joiden tuottamiseen menee valtavasti viljaa niin ketodieetillä maataloustuet kasvaisivat. Lehmän hyötysuhde on tuollaiset 6%.

        Ketoilua voidaan tutkia vain etenevillä väestötutkimuksilla. Tuollaiset vievät vuosikymmeniä eikä löydy sellaisia ihmisiä jotka ketoilisivat vaikkapa 30 vuotta.

        Tällainen tutkimus löytyy: 'Low-carbohydrate diets and all-cause and cause-specific mortality: two cohort studies.'

        Runsaasti eläinrasvaa ja lihaa syövien karppaajien kuolleisuus oli yli 20 % suurempaa kuin keskivertopopulaation mutta vastaavasti kasviskarppaajilla saman verran pienempää.


        NUSE keräsi rahaa karppaustutkimuksiin. Ei tullut karppausta tukevia tuloksia.

        Oikeaoppinen ketodieetti suosittaa eläintuotteista vain villinä kasvanutta kalaa, luomukananmunia (ei viljalla syötettyä) ja ruoholla kasvatettua luomunaudanlihaa.

        Ylen Mot-ohjelmassa yleislääkäri teki itselleen kokeen, jossa hän nuodatti kuukauden "likaista" ketoa) eli paljon rasvaista lihaa, pekonia ja kananmunia ym. Kuukauden päästä kaikki testissä hän veriarvot olivat huomattavasti parempia. Lääkäri itsekin pelkäsi veriarvojen huonontuneen, mutta osoittautui päinvastaiseksi.

        Pitäisi myöntää, että yli 50 grammaa päivässä hiilihydraattia myrkyttää elimistöä hitaasti alkoholin ja tupakan tavoin ja pitkällä aikavälillä aiheuttaa diabetesta sitä kautta ja sydäntauteja. Tupakka ja viinakaan eivät heti aiheuta terveysongelmia vaan vasta pidemmän ajan päästä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suosituksia ei oikein voi syyttää kun niitä noudattaa noin 10% kansasta.

        Keitinperuna pitää hyvin nälkää ja sisältää vähän energiaa. Ihanteellinen ravintoaine laihduttajalle.

        "Keitinperuna pitää hyvin nälkää ja sisältää vähän energiaa. "

        Pitäähän se nälkää. Nälkä tosiaan pysyy seurana. Koska se nostaa verensokerin jyrkästi joka taas laskee jyrkästi. Ja taas on nälkä. Siinä syykin miksei kukaan onnistu kitudieetillä. On vapauttavaa karpata kun pääsee verensokerin heittelykierteestä ja nälästä. Nälkä pysyy poissa kun karppaa. 🥗🍫🍷🍗🐟


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ravitsemussuosituksissa suositellaan mm. rypsiöljyä eikä voita vaikka voin tuotannossa pyörii suurempi raha"

        Ensinnäkäin rypsiöljyn tuotannossa liikevoitto on valtavasti suurempi kuin voin tuotannossa. Rahaa joka "pyörii" kutsutaan liikevaihdoksi ja sen suuruudella tai edes pyörimisnopeudella ei ole kovasti merkitystä jos se tuottaa nollatuloksen.

        Toiseksikin, siitähän meteli syntyisi jos nyt virallisesti suositeltaisiin voita kun kaikki "asiantuntijat" sen ovat teilanneet. Aikoinaan teilattiin muuten kananmunat aivan samasta syystä mutta nyt ne ovatkin taas terveyttä edisteleviä.


        "Näillä "kokeiluilla" suomalaisten elinikä on pidentynyt yli 20 vuotta viimeisen 50 vuoden aikana."

        Valtion ravitsemusneuvottelukunta julkaisi ensimmäiset suomalaiset ravitsemussuositukset vuonna 1987 ja siihen kun lisätään 50v niin sinä elät toitotuksinesi vuotta 2037. Keski-iän (ja eliniänodotuksen) kasvuun on ollut vaikuttamassa hyvin moni muu tekijä, paljon enemmän kuin virallinenen ruokavalio (jota aniharva edes noudattaa tai on koskaan noudattanut).

        "Keski-iän (ja eliniänodotuksen) kasvuun on ollut vaikuttamassa hyvin moni muu tekijä"

        Tämä monesti vaan unohtuu. Ei tosiaankaan voida tuijottaa jotain yksittäistä tuotetta joka Elinikä on pidentynyt mutta esim diabetes on räjähtänyt käsiin. Onko sekin samojen puskien ansiota? Elinikä pidentyy mutta esim syövät ja muistisairaudet lisääntyy sen myötä. Elinikä ei ole mikään elämän laadun tae. Täällä ollut puhe siitä kuinka eri asia on viettääkö sen elämän toiminnallisena vai ymmärtämättömänä sänkypotilaana.

        Elinikään ja terveyteen on oikeasti vaikuttanut paljon muutkin asiat, tupakoinnin vähentyminen, lääkäripalvelujen saannin parantuminen, työterveyshoito, fyysisen työn keventyminen, tulojen kasvu, sosiaalipalvelut, lasten terveydenhoito, raskaana olevien terveydenhoito, työttömyystuet, avioerojen helpottuminen, tasa-arvoisuus, mielenterveyspalvelut ja mielialalääkkeet, unihygienia, hammashoito. Hampaat ja niiden huono kunto aiheuttaa nykytiedon mukaan paljon sairauksia. Vaikka mitä löytyy jotka on toisin ja paremmin kuin 70-luvulla.

        Alkoholin käyttö on muuttunut väkevistä mietojen suuntaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Keitinperuna pitää hyvin nälkää ja sisältää vähän energiaa. "

        Pitäähän se nälkää. Nälkä tosiaan pysyy seurana. Koska se nostaa verensokerin jyrkästi joka taas laskee jyrkästi. Ja taas on nälkä. Siinä syykin miksei kukaan onnistu kitudieetillä. On vapauttavaa karpata kun pääsee verensokerin heittelykierteestä ja nälästä. Nälkä pysyy poissa kun karppaa. 🥗🍫🍷🍗🐟

        Peruna oli ennen ihan jokapäiväistä ruokaa, miten se vaikutti sydänkuolleisuuteen? Joka päivä meillä ainakin oli perunaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Keski-iän (ja eliniänodotuksen) kasvuun on ollut vaikuttamassa hyvin moni muu tekijä"

        Tämä monesti vaan unohtuu. Ei tosiaankaan voida tuijottaa jotain yksittäistä tuotetta joka Elinikä on pidentynyt mutta esim diabetes on räjähtänyt käsiin. Onko sekin samojen puskien ansiota? Elinikä pidentyy mutta esim syövät ja muistisairaudet lisääntyy sen myötä. Elinikä ei ole mikään elämän laadun tae. Täällä ollut puhe siitä kuinka eri asia on viettääkö sen elämän toiminnallisena vai ymmärtämättömänä sänkypotilaana.

        Elinikään ja terveyteen on oikeasti vaikuttanut paljon muutkin asiat, tupakoinnin vähentyminen, lääkäripalvelujen saannin parantuminen, työterveyshoito, fyysisen työn keventyminen, tulojen kasvu, sosiaalipalvelut, lasten terveydenhoito, raskaana olevien terveydenhoito, työttömyystuet, avioerojen helpottuminen, tasa-arvoisuus, mielenterveyspalvelut ja mielialalääkkeet, unihygienia, hammashoito. Hampaat ja niiden huono kunto aiheuttaa nykytiedon mukaan paljon sairauksia. Vaikka mitä löytyy jotka on toisin ja paremmin kuin 70-luvulla.

        Alkoholin käyttö on muuttunut väkevistä mietojen suuntaan.

        Suomessa odotettavissa oleva elinikä on lisääntynyt huimasti ja ihmiset ovat terveempiä kuin koskaan. Vuonna 1970 Itä-Suomalaisten työikäisten miehien sydäntautikuolleisuus oli 800 per 100 000 eli 40% heistä kuoli sydänkohtaukseen ennen kun täytti 65-vuotta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomessa odotettavissa oleva elinikä on lisääntynyt huimasti ja ihmiset ovat terveempiä kuin koskaan. Vuonna 1970 Itä-Suomalaisten työikäisten miehien sydäntautikuolleisuus oli 800 per 100 000 eli 40% heistä kuoli sydänkohtaukseen ennen kun täytti 65-vuotta.

        Mitä sanot diabeteksestä? Ja sen esiintymisestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peruna oli ennen ihan jokapäiväistä ruokaa, miten se vaikutti sydänkuolleisuuteen? Joka päivä meillä ainakin oli perunaa.

        Jos peruna olikin niiden sydänkuolemien syy oikeesti?? Runsas hiilih.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomessa odotettavissa oleva elinikä on lisääntynyt huimasti ja ihmiset ovat terveempiä kuin koskaan. Vuonna 1970 Itä-Suomalaisten työikäisten miehien sydäntautikuolleisuus oli 800 per 100 000 eli 40% heistä kuoli sydänkohtaukseen ennen kun täytti 65-vuotta.

        Söivät niin paljon perunaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sanot diabeteksestä? Ja sen esiintymisestä?

        Kakkostyypin diabeteksen lisääntyminen johtuu lihomisesta. Suomalaiset syövät nykyään 5 kertaa enemmän lihaa kuin 100 sitten. Suomalaiset syövät myös valtavasti rasvaa eli 37E% ja kolmanneksi eniten maailmassa. Sen sijaan viljan ja perunan kulutus on laskenut jyrkästi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos peruna olikin niiden sydänkuolemien syy oikeesti?? Runsas hiilih.

        Perunassa on 13% hiilihydraattia joten sillä on hyvin vaikea lihottaa itseään. Sydänkohtauksen suurin riskitekijä on huonot kolesteroliarvot ja peruna on kyllä huono hiilihydraatti joten se kyllä huonontaisi kolesteroliarvoja jos sitä syötäisiin paljon mutta ei sitä pysty syömään kilokaupalla päivässä. Täältä löytyy mielenkiintoinen käppyrä kolesterolin ja sydänkohtauksen suhteesta: 'Average serum cholesterol level and 25-year CHD death rates in the 16 cohorts'.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kakkostyypin diabeteksen lisääntyminen johtuu lihomisesta. Suomalaiset syövät nykyään 5 kertaa enemmän lihaa kuin 100 sitten. Suomalaiset syövät myös valtavasti rasvaa eli 37E% ja kolmanneksi eniten maailmassa. Sen sijaan viljan ja perunan kulutus on laskenut jyrkästi.

        "Kakkostyypin diabeteksen lisääntyminen johtuu lihomisesta. Suomalaiset syövät nykyään 5 kertaa enemmän lihaa kuin 100 sitten."

        Mistä lihominen voisi johtua? Lihottaako siis liha?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Perunassa on 13% hiilihydraattia joten sillä on hyvin vaikea lihottaa itseään. Sydänkohtauksen suurin riskitekijä on huonot kolesteroliarvot ja peruna on kyllä huono hiilihydraatti joten se kyllä huonontaisi kolesteroliarvoja jos sitä syötäisiin paljon mutta ei sitä pysty syömään kilokaupalla päivässä. Täältä löytyy mielenkiintoinen käppyrä kolesterolin ja sydänkohtauksen suhteesta: 'Average serum cholesterol level and 25-year CHD death rates in the 16 cohorts'.

        "Perunassa on 13% hiilihydraattia joten sillä on hyvin vaikea lihottaa itseään."

        Olisko jotain syytä siinä että jos syö perunaa, on saatava sen kanssa sitä rasvaakin. Ei kukaan syö paljasta perunaa.

        Seitkytluvulla syötiin paljon perunaa ja meillä joka ainoa päivä. ja sen lisänä aina vehnäjauhoista ja margariinistä tehtyä kastiketta. Oltiin niin köyhiä ettei voita ollut. Mutta isä ja äiti kuoli kuitenkin kuuskymppisinä vaikkei ollut lihaa kuin joskus. Ehkä kerran viikossa sunnuntaina. Mikä oli siis vanhempieni kuolinsyy? Peruna, vehnäjauho vai margariini? Joku näistä sen on oltava kun päivittäin niitä syötiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kakkostyypin diabeteksen lisääntyminen johtuu lihomisesta. Suomalaiset syövät nykyään 5 kertaa enemmän lihaa kuin 100 sitten."

        Mistä lihominen voisi johtua? Lihottaako siis liha?

        Noinhan voisi tilastoista päätellä mutta syynä on ruuan halpa hinta ja suuret valikoimat. Rasva sen sijaan lihottaa tehokkaasti koska siinä on paljon energiaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Karppaajien on pakko keksiä salaliittoja koska karppauksen eduista ei ole näyttöä ja täytyy olla joku syy miksi karppausta ei suositeta missään. Kyseessä siis täytyy olla viljan viljelijöiden salaliitto koska mikään muu sitä ei selitä.

        Vastaavasti rypsin viljelyssä pyörii paljon pienempi rahamäärä kuin meijeriteollisuudessa. Taas on kyse salaliitosta.

        "Karppaajien on pakko keksiä salaliittoja koska karppauksen eduista ei ole näyttöä"

        Laihduin just 20 kiloa kun karppasin. Todennäköisesti estin joidenkin sairauksien puhkeamisen ja terveydentila parani. Rasvan syöminen ei huonontanut veriarvoja vaikka jotkut väittää niin. Jaksoin jatkaa kuukausia karppausta mitä ei millään muulla systeemillä ole jaksanut, kituilut kesti max kuukauden ja kilot palasi. Enkä ole palannut enää entiseen vaan karppaan edelleen koska haluan pysyä tässä kuosissa. Ei ole repsahdettu mihinkään. Kyllä mulle riittää näytöksi oma tilanne.

        T kn


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suosituksia ei oikein voi syyttää kun niitä noudattaa noin 10% kansasta.

        Keitinperuna pitää hyvin nälkää ja sisältää vähän energiaa. Ihanteellinen ravintoaine laihduttajalle.

        Eikös peruna ole sekin terveellisempi paistettuna nykytiedon mukaan.

        Kun perunan keittää, jäähdyttää ja lämmittää uudelleen sen tärkkelys muuttaa muotoaan ja nostaa vähemmän jyrkästi verensokeria. Se ei enää imeydey vaan muuttuu resistentiksi, tai siis kuidunomaiseksi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös peruna ole sekin terveellisempi paistettuna nykytiedon mukaan.

        Kun perunan keittää, jäähdyttää ja lämmittää uudelleen sen tärkkelys muuttaa muotoaan ja nostaa vähemmän jyrkästi verensokeria. Se ei enää imeydey vaan muuttuu resistentiksi, tai siis kuidunomaiseksi?

        Sama koskee keittämistä. Täytyy ostaa mökille perunaa jahka sinne pääsee ja tehdä perunasalaattia. Jotain vihreää myös sekaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Perunassa on 13% hiilihydraattia joten sillä on hyvin vaikea lihottaa itseään."

        Olisko jotain syytä siinä että jos syö perunaa, on saatava sen kanssa sitä rasvaakin. Ei kukaan syö paljasta perunaa.

        Seitkytluvulla syötiin paljon perunaa ja meillä joka ainoa päivä. ja sen lisänä aina vehnäjauhoista ja margariinistä tehtyä kastiketta. Oltiin niin köyhiä ettei voita ollut. Mutta isä ja äiti kuoli kuitenkin kuuskymppisinä vaikkei ollut lihaa kuin joskus. Ehkä kerran viikossa sunnuntaina. Mikä oli siis vanhempieni kuolinsyy? Peruna, vehnäjauho vai margariini? Joku näistä sen on oltava kun päivittäin niitä syötiin.

        "Mutta isä ja äiti kuoli kuitenkin kuuskymppisinä vaikkei ollut lihaa kuin joskus. Ehkä kerran viikossa sunnuntaina. Mikä oli siis vanhempieni kuolinsyy? Peruna, vehnäjauho vai margariini? Joku näistä sen on oltava kun päivittäin niitä syötiin."

        Tupakoivatko vanhempasi ja käyttivätkö he alkoholia? Olivatko he ylipainoisia? Ihmisen elinikään ja terveyteen vaikuttavat monet muutkin seikat kuin ruoka.
        70-luvulla syötiin paljon yksipuolisemmin kuin nykyisin. Kasviksia ei lautasella juuri näkynyt. Ravintola-annoslautasella kasviksia saattoi esittää pari suolakurkkuviipaletta.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Nämä vähähiilihydraattiset dietit poistavat nopeasti vettä kehosta,mikä ei ole oikeaa laihtumista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä vähähiilihydraattiset dietit poistavat nopeasti vettä kehosta,mikä ei ole oikeaa laihtumista.

        Jälleen yksi lisä luulojen levittäjiin.


    • Anonyymi

      Ilmankos meillä on paljon sairaita. Suomessa syödään ravintoköyhää ruokaa, joka on monien erilaisten lisäaineiden kyllästämiä. Makkarassa esimerkiksi on 10 erilaista E- koodia - täytyy olla terveellistä kun on noin paljon änträtty mokomaa pötköä.
      Lukekaa Olli Posti kirja niin opitte edes jotain terveydestä ainakin yhtä paljon kuin terveyskeskuksen lääkärit, joiden mielessä on ainoastaan pillerit.

      • Anonyymi

        Onko tämä olliposti joku lääkäri vai tavallinen googlettaja? Amatööreiltä ei opi mitään.


      • Pistätkö esimerkkejä makkarasta jossa on 10 lisäainetta.

        Suositusruokavaliossa on riittämiin suojaravinteita paitsi D-vitamiinia. Ekäinrasvassa ei muuten ole juuri lainkaan suojaravinteita.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pistätkö esimerkkejä makkarasta jossa on 10 lisäainetta.

        Suositusruokavaliossa on riittämiin suojaravinteita paitsi D-vitamiinia. Ekäinrasvassa ei muuten ole juuri lainkaan suojaravinteita.

        "Suositusruokavaliossa on riittämiin suojaravinteita"

        Mihin suojaravinenainesuositukseen vittaat?
        Mihin suositusruokavalioon viittaat?

        Edellä on kaksi kpl kysymystä, jos et vastaa niihin niin olet valepukki. No, olet valepukki joka tapauksessa koska ei ole valittavissa, koko maailman kattavasti, sellaista "suositusruokavaliota" joka kattaisi läheskään riitävästi mitään "suojaravinenainesuositusta" vaikka ne valitsisi mistä tahansa kahden valtion virallisista suosituksista, tai WHO:n tai minkään muuun sellaisen tahon suosituksista joita pidetään uskottavina. Vastaa edellä oleviin kahteen kysymykseeen ja opetan sinulle kuinka väärässä olet.


        "paitsi D-vitamiinia." Ekäinrasvassa ei muuten ole juuri lainkaan suojaravinteita."

        Missä öljyssä/rasvassa on suojaravinneaineita "lainkaan" järkevässä määrin, ilman että niitä on kemiallisesti niihin lisätty? (D-vitamiinia lisätään kemiallisesti nykyisin hyvin moneen öljyyn/rasvaan/levitteeseen).

        Vapaana elävät eläimet eivät ylensyö, joten niiden rasvoissa ei ole ylimäärää suojaravinneaineita. Rasvaliukoiset vitamiinit ovat niiden maksassa kuten on kaikilla nisäkkäillä, proteiinit ja vesiliukoiset vitamiinit ovat niiden aineenvaihdunnassa/verenkierrossa ja mineraalit siellä sun täällä.


    • Anonyymi

      Kyllähän kilpailijoita varmaan mustamaalataankin. Jokainen on kuitenkin vastuussa omista elintavoistaan itse. Ei kukaan valmentaja voi vahtia toisen kotielämää ja syömisiä tai olla niistä vastuussa, voi vain antaa tukea ja ohjeet. Mulla on oikeasti tuttavapiirissä niitä jotka maksaa maltaita esim PT-palveluista ja kuntosalikorteista. Käy hyvinvointikursseilla jne. Silti ei tapahdu mitään parannusta. Olisihan valmennuksista hyötyä jos olisi itse yhtään motivaatiota muuttaa jotain. Mutta joku luulee että esim kuntosalikortti riittää kunnon nostamiseen, ja treeneissä ei tarvi käydä. Tai valmennuksen tilaaminen laihduttaa. Kun on sovittu tapaaminen salilla, ei Rainerin asiakasta näy. Mullakin ystävä joka pyytää kanssaan liikkumaan mutta kun on se hetki kun pitäis lähteä niin tulee joku paikka kipeäksi tai onkin vilustunut. Yksin saan mennä kuten tähänkin asti. Jos minun oma liikkuminen olisi seuran osallistumisesta kiinni niin eipä tulis tehtyä mitään sillä osastolla. Aina jotain tekosyitä sille ettei vaan rehellisesti viitsi. Kyllä mullekin tulee välillä väsymys, se vaan pitää nukkua pois.

      Jos on motivaatiota niin liikkua voi lähes ilmaiseksi. Kävely, kotijumppa oman kehon painoa käyttäen, keppijumppa, pallo. Syödä voi terveellisesti ilman valmentajia ja ruokaguruja. Ottaa vastuun itse mitä ääntä kohti lappaa. Hakee vaan tietoa itse ja kokeilee itseensä miten joku sopii ja jättää nimeltä mainittujen parjaamisen vaan pois. Jos minä käyn vetämässä mäkkärimätön, ainut syyllinen siihen olen minä itse.

      Nyt on pakkokin siirtyä täysin kotiliikuntaan jos yleensä jotain haluaa tehdä, koronan takia siis.

      T kn

    • Anonyymi

      He ovat kaikki oikeassa, mutta mikään ruokavalio ei sovi kaikille. Ihmiset ovat erilaisia ja jokaisen tulee oma itselleen sopiva ruokavalio.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1796
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1407
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1376
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1293
    5. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1279
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1217
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      641
      1186
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1008
    Aihe