Tiedemiehet mukaan julkiseen kesksuteluun

Gretankin on sanonut, kuunnelkaa tiedemiehiä. Mutta onko kuultu? ei todellakaan.
Poliitikot ja mediat todella kaivaa oman agendansa hautaa ja ehkä koko poliittisen järjestelmän hautaa ohittamalla NIPCC tiedemiehet ym vastaavat ja esittämällä heidät jopa denialisteina.
Asia olisi toisin tai voisi olla jos edes politiikka käyttäsi ilmastonmuutosta keppihevosena laukassa jokonkin hyvään, mutta onko nähty epämääräisempää ja epärealistisempaa ideointia joka ei toistaiseksi ole johtanut mihinkään, vain puhetta vailla todellisuudenpohjaa.

Minulle henkilökohtaisesti politiikan arvostus on jo lähes täysin kadonnut ja epäilemättä heidät voisi korvata vaihteeksi jollain muulla.
Kansantalous on perimmältä vain matematiikkaa ja perustaltaan kaiken jakamiseen riittää laskukone, siksi en ymmärrä miksi tätä tavatonta poliittista sirkusta pyöritetään isolla rahalla ympäri maailman, onhan ne Trumpit ja Brexititkin mukana koheltamassa.
Luin jo kauan sitten yhteiskuntatieteilijän tulevaisuuden visioita, ja siinä ennustus tarkoitti, politiikkaa ei enää tarvita.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tiedemiehet ovat mukana julkisessa keskustelussa tiedejulkaisuiden kautta. Siellä joutuu esittämään väitteilleen pätevät ja tarkistettavissa olevat perustelut jo ennenkuin sitä saa edes julkaistuksi.

    • Anonyymi

      Taalas tuli keskusteluun mukaan eikä tainnut sanoma miellyttää kun vertasi ilmastokeskustelua uskonnolliseen ääriliikkeeseen ja kertoi ettei mitään maailmanloppua tule.

      • Anonyymi

        Toimittajat saavat palkkansa siitä että suurentelevat uutisia. Ja sääuutisistakin on tullut viihdettä. Ensin kannattaa tutkia ja vasta sitten hutkia.


    • Anonyymi

      Ei suhteellisuusteoriastakaan ole tarpeen enää keskustella yleisöpalstoilla.

      Mutta ilmastomuutoksen torjunnasta ja siihen sopeutumisesta on syytä keskustella. Tämä ei ole tiedettä, vaan politiikkaa.

      • Anonyymi

        Verotuksestakin on syytä keskustella. Sekin on politiikkaa.


    • Anonyymi

      Ei kukaan täysijärkinen tiedemies lähde huutokilpailuun itse itsensä nimittäneiden ilmastonlämmityspastoreiden kanssa.

      • Juuri näin.
        Se on sama, kuin koittaisit keskustella järkevästi kerationistien kanssa.


    • Anonyymi

      Jeps. Tämä on iso ongelma. Tiedemiehet ovat hiljaa. Tutkijat tietävät aivan hyvin ja varmasti, että hiilidioksidi ei selitä ilmastonmuutosta ainakaan kokonaan. Tosiasiat eivät mitenkään sovi siihen, että globaali keskilämpötila nousisi tasaisesti samassa tahdissa ilmakehän hiilidioksidin lisääntymisen kanssa. Mukana on muitakin tekijöitä, joita tutkijat kutsuvat palautevaikutuksiksi tai takaisinkytkentäilmiöiksi (feed-back). Tutkijoiden enemmistö lienee kuitenkin sitä mieltä, että hiilidioksidin lisääntyminen on käynnistänyt palautevaikutukset. On aika selvää, että nimenomaan viimeaikainen nopea lämpeneminen johtuu suurimmalta osalta palautevaikutuksista. Tärkein palautevaikutus on merien lämpeneminen, joka vaikuttaa ilmastoon monella tavalla, Se on itseään ylläpitävä ja kiihtyvä ja kun se on kerran käynnistynyt niin siihen ei päästöjen vähentäminen vaikuta mitenkään. Toisaalta se ei kiihdy eikä edes jatku loputtomasti vaan heikkenee ja laantuu vaikka CO2 ilmakehässä edelleen lisääntyisikin.

      Miksi tutkijat ovat sitten hiljaa? Jos nyt meikäläinen leimautuu tämän kommentin takia "denialistiksi" niin yks hailee, ilmastotutkijat eivät kuitenkaan halua leimautua, se voi hankaloittaa uraa. He ovat äänessä jos kannattavat hallitsevaa ilmastoplitiikkaa, mutta pitävät mölyt mahassaan jos ovat eri mieltä. Jotta tutkija voisi olla ilmastopolitiikasta turvallisesti eri mieltä niin tarvittaisiin tosi kovia perusteita vastaväitteiden tueksi. Sellaisia ei ole helppo esittää kun ilmasto on niin perin monimutkainen juttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe