Maailman vaarallisin keksintö on mielestäsi...

Anonyymi

Pohdittiin työkavereiden kanssa merkittäviä ihmiskuntaa auttaneita keksintöjä tulesta lähtien listattin paljon hyviä asioita. Kirjoitustaito oli yksi merkittävimmistä listalla. Tultiin jotakin kautta siihen tulokseen, että se on myös vaarallisin. Ilman sitä uraani ei halkeaisi, raketit evät lennä etäläkoreaan, idän propagandaa ei olisi ja raamattukin puuttuisi luolan hyllyltä. Kun miettii kaikkia sen aikaansaamia sovelluksia niin aika murhaava keksintöhän se on. Ilman tuota taitoa asuttaisiin vielä luolissa ja syötäisiin tyytyväisinä iltanuotiolla oravaa ilman oravanpyörän tuomaa stressiä.

Mitä mieltä olette, mitkä ovat mielestänne vaarallisimpia keksitöjä koko ihmiskunnan ja tämän planeetan kannalta.

15

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kello. Niitä löytyy joka paikasta (autosta, mikrosta, kännykästä, ranteesta, seinältä, yöpöydältä jne.) ja niiden mukaisesti pitää kiiruhtaa joka paikkaan.

      Kännykkä on tietenkin toinen... ennen sen keksimistä ihmiset saivat olla rauhassa, kun eivät olleet kotonaan tai töissään.

      Ei pidä myöskään unohtaa uskontoja... ne ovat oivia keksintöjä ihmismassojen hallintaan... ja niillä voi oivasti oikeuttaa muiden tappamisen (ns. vääräuskoisten).

    • Anonyymi

      TV on mädännättänyt ihmisten aivotoiminnan ja synnyttänyt sohvaperunoiden löysäpäisen legioonan.

    • Anonyymi

      Kyllä tieto siirtyi sukupolvelta toiselle jo ennen kirjoitustaidon keksimistäkin. Oli aikaa kertoa tarinoita iltanuotiolla, kun ei ollut tarve vahdata telkkua tai kännykkää. Mitä muuta eri eepokset Raamattu mukaan lukien ovat kuin juuri noita kirjattuja iltanuotiotarinoita?

      Tosin kierot, omaan pussiinsa vetäneet tarinankertojat muokkasivat tarinoita omaksi eduksen tai pelkästään vain vetävimmiksi. Näin tarinoiden sisältö harhautui alkuperäisestä sen kauemmaksi aivan sen mukaan , montako sukupolvea niitä oli välittänyt toisilleen.

      • Anonyymi

        Jossain määrin tietysti, mutta tehokkuudessa kirjoitustaito ja vielä tarkemmin kirja, sekä matematiikka toivat kyllä merkittävää parannusta. Ilman kirjaa, luku/kirjoitustaitoa ja kirjapainotaitoa olisi kyllä nykyisenkaltaiset yhteiskunnat jääneet rakentamatta.

        Koulussa penskana hyvin opettaja demonstroi tuon puhumalla tiedon välityksen ongelmat siten, että koko luokka laitettiin rinkiin istumaan ja opettaja kuiskutti jonkin jutun ensimmäiselle, ja jokaisen piti kertoa se eteenpäin seuraavalle, se meni semmoisen noin 20 oppilaan läpi. Ja viimeinen sanoi sen sitten ääneen.

        Tarinan sanoma saattoi muuttua aika rankasti siinä matkalla.


    • Anonyymi

      Mutta sekin on vähän väärin katsoa vain kirjoitustaidon haittapuolet absoluuttisesti, mutta ei sen tuomia hyötyjä.

      Ennen muinoin esimerkiksi lapsikuolleisuus oli erittäin suurta, elinajanodote oli lyhyt, ravinnon hankkiminen oli vaarallista, elämä monellakin eri mittarilla oli vaarallisempaa esimerkiksi. Esimerkiksi jos sait haavan ja siihen tulehduksen, saatoit kuolla hyvinkin helposti.

      Näillä mittareilla mitattuna, vaikka kirjoitustaito onkin mahdollistanut myös väärissä käsissä vaarallisten ideoiden tehokkaamman leviämisen, kokonaisuutena hyödyt ovat kuitenkin helposti moninkertaiset.

      Ja voisi vielä tarkentaa, että ehkä se kirjapaino taito oli aika iso juttu. Pelkästkään kirjoitustaidon varassa mentiin sitä ennen pitkään, mutta tieto levisi hitaasti, koska kirjojen kopiointi oli niin työlästä, josta syystä myös lukutaitoisia oli vähän.

      Todellinen tiedon vallankumous alkoi vasta, kun kirjasta ja tekstistä tuli halpaa, eli kirjapainotaidon myötä.

      • Anonyymi

        Ovatko nuo mainitsemasi todella hyötyjä? Ilman kirjoitustaitoa ja sen tuomaa sivstystä meillä ei olisi laajoja ympäristöongelmia tai väestöräjähdystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovatko nuo mainitsemasi todella hyötyjä? Ilman kirjoitustaitoa ja sen tuomaa sivstystä meillä ei olisi laajoja ympäristöongelmia tai väestöräjähdystä.

        Hyöty ja haitta käsitteinä ovat subjektiivisia ja lisäksi riippuu tarkasteltavasta aikavälistä.

        Ihmiselle ne ovat olleet enimmäkseen hyötyjä.

        Tuleeko tästä sitten jatkossa muita ongelmia, kuten ylikansoitus ja vähemmän tilaa, sekä resursseja kullekkin ihmiselle, nämä ovat uusia ongelmia.

        Tavallaan yksi ongelma on vaihdettu toiseen.

        Luonnon ja ympäristön näkökulmasta hyödyn ja haitan käsite on vähän vaikeampi määritellä. Luonto ja elämä kun jatkuvasti, kun tulee muutoksia, vanhaa elämää tuhoutuu, mutta samalla tulee tilaa ja mahdollisuuksia uudenlaiselle elämälle.

        Kuten meidänkin elämä nyt täällä perustuu menneiden eliöiden päästöihin ja ympäristökatastrofeihin. Eli meitä ei olisi nyt olemassa, ilman menneiden eliöiden päästöjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovatko nuo mainitsemasi todella hyötyjä? Ilman kirjoitustaitoa ja sen tuomaa sivstystä meillä ei olisi laajoja ympäristöongelmia tai väestöräjähdystä.

        Esim. happea ei ilmakehässä alunperin ollut. Se on aiempien eliölajien sinne saastuttama saaste, mikä aiheutti valtavan katastrofin aikoinaan.

        Mutta nykyinen elämä maanpäällä merkittäviltä osin perustuu happeen.


    • Anonyymi

      Mikään ilmentymä itsessään ei ole vaarallinen, käyttötarkoitus määrittelee vaarallisuuden.

    • Tiedettäessä ylikansoituksen olevan Maapallon vakavimman ongelman ja suurimman vaaran muillekin eliöille, on asiain tilaan suurimpana vaikuttavana keksintönä tulen teko ja käsittely. Tuli oli muinoin sekä ase että turvallisuustekijä petoja vastaan, mutta aivan oleellisesti ruoan kypsyttäminen paransi sekä ruoan ravitsevuutta että mikrobiologista puhtautta, hygieenisyyttä. Ruokaa oli helppo syödä, se ravitsi paremmin, eikä enää levittänyt tauteja tai loisia.

      Tulen teko räjäytti pankin ja nosti ihmiskunnan yli muun eläinkunnan, vaikkei ironisesti ihminen tulen tekoa keksinytkään, vaan peri taidon edeltäjiltään. ; )

      • Anonyymi

        Viinanpolttaja on pahin uhka ihmiskunnalle. Jos kaikki viina poltettaisiin vihertävissä autoissa niin sitten ei jäisi enää mitään juotavaksi.


    • Anonyymi

      Niinkuin sain lukea yleisessä vessassa käydessäni seinäkirjoituksesta: "Mies pitelet kädessäsi maailman ylikansoituksen ongelmaa". Silloisessa tilanteessa kädessäni ollut asia voitaneen laskea myöskin vaarallisten asioiden joukkoon,

      • Anonyymi

        No se ei vielä sinänsä tee ongelmaa, mutta pakolaisen kädessä se jo tekee. Kirottu olkoon se joka ei auta kiimaista naista, jos menet auttamaan sillä kädessäsi olevalla, niin kyllä se on vaarallinen. Se kun tuokin vaarallisuus on montakertaa monien asioiden summa.


    • Anonyymi

      Maailman vaarallisin keksintö? Monet keksinnöt ovat olleet jo ennen ihmistä, kuten tuli, taudit ja sairaudet ja oikeastaan kaikki mitä nykyään on, ei ihminen ole keksinyt mitään, ei sitten yhtään mitään, se vain on oppinut soveltamaan omaan ja toistensa käyttöön. Luonto on se joka naimaan pani ja lisääntymään yli äyräitten, nyt sitten niitä ongelmia on ja tulee lisää, kuin rikollisia pakolaisina Suomeen. Se on Suomen vaarallisin keksintö tuoda pakolaisia Suomeen, maailman vaarallisimmasta keksinnöstä, en niinkään tiedä.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1625
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe