Aihe

Hallitus on vähemmistö ja siksi ei koskaan oikeassa

Anonyymi

He jotka työskentelevät valtiolle joutuvat heti alkuun toteamaan, että eivät koskaan saavuta oikeudenmukaisuus ihannettaan.

Syy siinä, että hallitus, valtio on aina vähemmistö.
Kansa on enemmistö.
Vähemmistö ei voi koskaan tietää kansa parasta, koska vähemmistö ei ole enemmistö.

Siksi valtion hallitus on aina VÄÄRÄSSÄ.
Se ajaa omia etujaan enemmän kuin enemmistön etuja.

Ja he jotka tekevät valtiolle työtä, ovat aina väärässä, eivätkä koskaan tule olemaan oikeassa.

Joko koko yhteiskunta järjestys muuttuu teknologian siivittämänä
tai
Hyväksymme että valtion tekijät ovat rajallisia, tekevät virheitä ja ovat rittämättömiä sekä syyllisiä.

13

<50

  Vastaukset

  • Asia taitaa olla päin vastoin. Enemmistö on aina väärässä, koska enemmistöllä on vain mielipiteitä, mutta ei tietoa.
   Mutta kun hallitus ja eduskuntakin koostuu enemmistön edustajista on tulos se, mikä on.
   Teknologian siivittämä tulevaisuus on tuhon oma. Se rakentaa vain yhteiskunnan, joka romahtaa teknisen virheen sattuessa.

  • Ks. termi "oklokratia".

  • " Hallitus on vähemmistö "

   Nolla pistettä.

   Jos tarkoitat Suomen valtioneuvostoa, se on enemmistö- tai vähemmistöhallitus tai toimitusministeriö.

  • Suora demokratia ei ole ainoa eikä yleensä edes paras tai oikeudenmukaisin demokratian muoto.

   Edustuksellisen demokratian pointti on juuri se, että kansa valitsee edustajansa, jotka sitten päättävät yhteisistä asioista. Jokaisella kansalaisella ei ole kiinnostusta eikä edes mahdollisuutta ottaa selvää kaikesta, mitä olisi olennaista tietää ennen päätöksentekoa, mutta kansanedustajien velvollisuus on juurikin perehtyä päätettävinään oleviin asioihin.

   • Olen joskus kysynyt kaveriporukassa, kuka kannattaisi suoraa demokratiaa. Muutama aina löytyy isosta porukasta.
    Mutta kun sen jälkeen on kysynyt, miten luulisitte pitkäjännitteiselle politiikalle käyvän, jos jokaisesta esiin tulevasta asiasta äänestettäisiin vaikka kännykän avulla kerran päivässä. Taitaisi politiikkaa hallita iltapäivälehtien lööpit ja netin somekuplat. Kukaan normaali ihminen ei kykenisi perehtymään kaikkiin äänestettäviin asioihin riittävästi, voidakseen tehdä realismiin perustuvia päätöksiä.

    Edustuksellinen demokratiakaan ei ole läheskään optimaalinen tapa, mutta on se paras, mitä ihmiset ovat tähän mennessä keksineet. Ehkä keinoäly korvaa sen joskus tulevaisuudessa.


  • Väärässä ovat kaikki, aina. Olisi pitänyt jättää tiet, koulu, sairaalat ja muut rakentamatta. Ei rakennusmääräyksiä, turvallisuusmääräyksiä, ei sosiaaliturvaa, ei sähköä, käyttövettä, viemäröintiä. Valtio on aina väärässä ja metsästäjäkeräilijätalous on ainoa oikea.

   • Katsotaan nyt.Metsästäjäkeräilijätaloudesta ihmislajilla on kymmenien, satojentuhansien vuosien kokemus.Nykyisen kaltaista demokratiaksi kutsuttua aikaa on eletty vasta sellainen sata vuotta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Katsotaan nyt.Metsästäjäkeräilijätaloudesta ihmislajilla on kymmenien, satojentuhansien vuosien kokemus.Nykyisen kaltaista demokratiaksi kutsuttua aikaa on eletty vasta sellainen sata vuotta.

    Voit aloittaa heti muuttamalla itse tehtyyn laavuun Kainuun erämaahan. Itse teet vaatteesi, kenkäsi sun muut. Tuota voit testata jo tänään! Ylivertaisena elämäntapana ihastut siihen varmasti.


  • >"Joko koko yhteiskunta järjestys muuttuu teknologian siivittämänä
   tai
   Hyväksymme että valtion tekijät ovat rajallisia, tekevät virheitä ja ovat rittämättömiä sekä syyllisiä."

   Koko yhteiskunta muuttuu jatkuvasti teknologian siivittämänä. Ei se tarkoita, että hallintomuodon tarvitsisi välttämättä muuttua. Äänestystavat muuttuvat luultavasti jossain vaiheessa teknologian myötä (mikä ei ole pelkästään hyvä asia), mutta se mistä äänestetään pysyy lähtökohtaisesti samana.
   Totta kai kaikki ihmiset tekevät virheitä, ovat riittämättömiä, ja tehdessään virheitä (jotka olisi pitänyt osata välttää) ovat myös syyllisiä. Ei suora demokratia tuota ongelmaa poista mihinkään vaan vielä enemmän kärjistää sitä, jos asioista päättää fiilispohjalta miljoonien asiaan perehtymättömien kansalaisten joukko.

   >"Siksi valtion hallitus on aina VÄÄRÄSSÄ.
   Se ajaa omia etujaan enemmän kuin enemmistön etuja."

   Se, että hallituksen noin 100 kansanedustajaa eivät ole kansan enemmistö, ei tarkoita, että he eivät edusta kansan enemmistöä tai että he olisivat väärässä. Jokainen puolue Suomessa ajaa Suomen etua. Puolueiden välillä on vain näkemyseroja siitä, mikä on Suomen etu. Ainoa tapa, jolla yksittäinen puolue voi ajaa omaa etuaan Suomen etua vastaan ja silti saada ääniä vaaleissa, on väittää, että heidän puolueensa on ainoa, joka oikeasti edustaa kansaa. Tuo ajattelutapa pyrkii suoraan vahingoittamaan demokratiaa, ja ajaa kyseisen puolueen kannattajat siihen harhaluuloon, että he ovat oikeassa ja kaikki muut ovat väärässä, vaikka oikeasti he ovat jotain mieltä ja muut ovat toista mieltä. Molemmat ovat joissain asioissa oikeassa ja joissain asioissa väärässä, eikä kukaan etukäteen voi tietää mikä tänään tehtävä päätös tulisi kymmenien vuosien päästä osoittautumaan Suomen parhaaksi.

  • Nyky-Suomi on tehokkaasti luisunut kohti oklokratiaa, roskaväenvaltaa. Äänestäkää vaan niitä missejä ja laulajia eduskuntaan, varmistatte tehokkaasti että mikään ei muutu positiivisempaan suuntaan.

  • Edustaminen on yhteisten asioiden hoitoa.
   Mutta näyttää ajoittain olevan enemmän sitä kuka sanoo ja kuka käskee, kenen etu, kuitenkin.
   Se joka sanoo on se, jolle valtikka kulloinkin kuuluu.
   Ja muut kerää kyräillen kaunaa, jonka kaiken voi tumpata täysmääräisenä takaisin sitten, kun oma vuoro valtikan kantajana tulee.
   Lieneekö oikein vai väärin, vapaata lentoa ja vauhdissa määräytyvää.
   Ihminen on kuitenkin pieni sen valtikankin kanssa. Pieni kaikilta osiltaan. Kaikenlaisine lieveilmiöineen. Oma napa paras napa.

  • Einstein oli vähemmistöä ja silti oikeassa.
   Hallitus edustaa enemmistöä, jos sillä on eduskunnan tuki.

   Otsikkokin jo täysin pepuillaan. Kommentteja en jaksanut lukea.

  • Meillä on edustuksellinen demokratia. Aito demokratia on varsin ongelmallista, jos ihmiset eivät keskimäärin jaksa perehtyä asioihin syvemmin. Ajattele, jos kaikki lait laitettaisiin nettiäänestykseen, missä jokaisella on yksi ääni.

   ”Hallitus on vähemmistö ja siksi ei koskaan oikeassa”

   Tuo on Ad populum-argumentaatiovirhe, joka tunnetaan myös vitsistä: ”Miljardi kärpästä ei voi olla väärässä, paska on hyvää!”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13643
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6325
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   100
   5190
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3416
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2692