Aihe

Ajankohtaista tammikuu 2021

- Kansalaisaloitteita:

-- Ympärileikkauskielto, aloite https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7482 ja keskustelu https://keskustelu.suomi24.fi/t/16628181/kansalaisaloite-myos-poikien-ymparileikkaus-kiellettava

-- Jumalanpilkkalaki kumoon, https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7578

- Va-toiminta jatkuu koronamääräysten rajoissa

-- Tampereen VA:n baari-ilta torstaina 14.11, ehkä (kuun toinen torstai). Ei erityistä aihetta, sikäli kun tässä nyt pääsee koko iltaa pitämäänkään.

-- Helsingin VAbaarit ovat olleet kuun kolmas maanantai, miten lie nyt?

-- Turun VA:n lukupiiri?

-- WWW-sivujen säätö jatkuu.

- Protuleirit hakevat uusia ohjaajia. https://protu.fi

- Pandemioihin varautuminen, rinnastetaanko jumalanpalvelukset muihin luento- ja yhteislaulutilaisuuksiin? Va-liitto teki tästä lausunnon. Perustuslakivaliokunta aloittaa käsittelyn 14.1.

- Kirkkolakia oli tarkoitus muuttaa. Perustuslakivaliokunta tyrmäsi viime muutoksen, ja osa oikeusoppineista kyseli olisiko aika erottaa kirkko valtiosta. Uusi esitys kirkon sisäisessä käsittelyssä.

- Opetushallitus tarkentaa ohjeitaan koulujen joulujuhlista / joulukirkoista / syyslukukauden päätöstilaisuuksista. Piti tulla jo vuosi sitten. Tästä on nyt uusia oikeusasiamiehen päätöksiä, tai eivät nekään enää ole ihan uusia.

- ET-opetuksen avaaminen, "osana laajempaa kokonaisuutta" sanoi opetusministeri ensin ja sittemmin valitti että ei ole hallituksessa yksimielisyyttä. Mikä tässä maksaa??? Mitä mieltä on ministerin sijainen? http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2020/05/06/et-vapautettava/

- Sote-uudistus ja sen rahoitus. Veropohjan yksityiskohdilla on iso merkitys valtionkirkkojen taloudelle. https://keskustelu.suomi24.fi/t/16683636/sote-alueiden-rahoitus-ja-kirkollisvero

- DVV on parantanut hurjasti sivuaan kirkosta eroamiseen. Tuleeko eronneiden määrä myöhemmin avoimena datana?

- Liity jäseneksi: http://vapaa-ajattelijat.fi/liity-jaseneksi/

Koronan tuottamaa:

- Kasteiden määrä tipahti huomattavasti. Osuus on suunnilleen palannut entiselle (laskevalle) uralleen, mutta miten paljon edelleen "korjataan" kastamalla jälkikäteen keväällä syntyneitä vauvoja? Miten uudet rajoitukset vaikuttavat?

- Jotkut uskonnolliset järjestöt osin talousvaikeuksissa riippuen tähänastisen tulovirtansa rakenteesta.

Muuta sivusta seurattavaa tai myöhemmin tulevaa:

- Sotilasvakuutus / -vala: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15679494/sotilasvakuutus---vala

- Ministerivakuutus ja -vala, tästä tavallaan oikeuskanslerin työmääräys olemassa.

- Rituaaliteurastus? Eläinsuojelulain piti uudistua jo viime vaalikaudella, nyt HE tulossa alkusyksyllä 2021.

- Eutanasia. Kansalaisaloitteen pohjalta perustettiin työryhmä, jossa mm. Exitus ry:n edustaja. https://keskustelu.suomi24.fi/t/16392128/palliatiivinen-hoito-kuntoon---ei-eutanasiaa

- Sosiaaliturvan uudistus -- katsotaanko kirkollisvero "pakolliseksi menoksi"?

- Poliisin virkapuvusta: https://keskustelu.suomi24.fi/t/16435674/poliisin-puku-ja-muslimin-huivi-ym--tunnukset

28

97

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Puuttuu oleellinen ja sen mukana kailkki

   Sarianvastainen taistelu. Muslimit ovat ylivoimaisesti nopeimmin kasvava uskonnollinen ryhmä, koska heillä on korkea syntyvyysaste ja nuorin väestörakenne. USAn tutkimuslaitos PEW tekee uskonnollisista ryhmistä jatkuvasti arvioita. Arvion mukaan islam nousee maailman suurimmaksi uskonnoksi viimeistään 2070. Lisäksi maailman väestö on tulevaisuudessa aiempaa uskonnollisempaa, laajan uskontojen tila 2050 -selvityksen mukaan

   • Anonyymi

    Vapaa-ajattelijat arvostelevat kaikkia uskontoja, myös islamia, sekä niiden aiheuttamia ihmisoikeuksien loukkaukzia.


  • Anonyymi

   Tammikuun ensi päiviä ehtii hoitaa lapsen kirkosta erottamisen niin, että hän voi koulussa aloittaa elämänkatsomustiedon kevätlukukauden alussa.

   • Anonyymi

    Ilmoituksen lähettäminen postissa tai jättäminen DVV:n palvelupisteeseen riittää siihen, että voi tehdä ilmoituksen koululle.


  • Anonyymi

   Armeijaan astuvat alokkaat jo 4. tammikuuta. Koulujen kevätlukukausi alkaa to 7. tammikuuta.

  • Anonyymi

   Voisiko et-opetus .fi -sivun 10 vuotta vanhan tiedon (20 000) et-oppilasmäärästä jo päivittää ajantasalle? Pelkästään peruskoulussa on nykyään yli 42 000 et-opiskelijaa.

   • Anonyymi

    Aika saamatonta porukkaa nämä vapaa-ajattelijat kun päivitysväli oleellisten tietojen ylläpidossa on yli 10 vuotta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aika saamatonta porukkaa nämä vapaa-ajattelijat kun päivitysväli oleellisten tietojen ylläpidossa on yli 10 vuotta.

    Vapaa-ajattelijoiden lopunalun merkki.


   • Anonyymi

    Tsekkasin sivun "Esite- ja mainosmateriaali" kohdan ja sieltä löytyi valtavasti vanhentunutta ja reilusti alakanttiin olevia lukuja et-opiskelijamääristä. Eikö tätä sivua ylläpidä/päivitä kukaan? Näin räikeästi alakanttiin tiedotettu et-opiskelijamäärä voi muodostua monelle esteeksi valita elämänkatsomustieto katsomusaineeksi. Nyt sivua ylläpitävän vapaa-ajattelijoiden pitäisi välittömästi ottaa asiakseen hoitaa tiedot ajantasalle.


   • Anonyymi

    Et-opetus .fi sivu näyttää olevan kuollut sivu jota ei päivitetä. En oikein ymmärrä?!? Eikö ET oppiaineen elinvoiman kasvattaminen ole yksi vapaa-ajattelijoiden kärkitavoitteista? Nyt ei kyllä näytä siltä. Tässäkö on myös syy, miksi ET-oppilaiden määrä ei kasva samalle tasolle mitä uskontokuntiin kuulumattomia on oppilaista? Ei tälläinen toiminnan taso myöskään ole omiaan houkuttelemaan uusia jäseniä vapaa-ajattelijoihin. Mikä mättää? Onko vapaa-ajattelijat todellakin näin pystyyn kuollut järjestö?


  • Anonyymi
   • Mainittakoon nyt tässäkin että kirjoitus on oikein hyvä.


   • Anonyymi
    jori.mantysalo kirjoitti:

    Mainittakoon nyt tässäkin että kirjoitus on oikein hyvä.

    Katsotko että Ykoski on joskus tehnyt tyhmää leninismiä mutta hänet on palkittu tutkimuspäällikön viralla ilman tutkimuksia mutta Haho joutui oikeuteen tasa-arvoisesti
    https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/608023

    Msalo, tähänkö perustuu tasa-arvokäsitys Vapariliitossa= puppulässyporukka?

    Kansa kyllä palkitsi Hahon ja äänestää huhutikuussa. Ykosken puppua ei lueta tai tueta


   • Anonyymi kirjoitti:

    Katsotko että Ykoski on joskus tehnyt tyhmää leninismiä mutta hänet on palkittu tutkimuspäällikön viralla ilman tutkimuksia mutta Haho joutui oikeuteen tasa-arvoisesti
    https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/608023

    Msalo, tähänkö perustuu tasa-arvokäsitys Vapariliitossa= puppulässyporukka?

    Kansa kyllä palkitsi Hahon ja äänestää huhutikuussa. Ykosken puppua ei lueta tai tueta

    Uskon että Ylikoski aivan vilpittömästi katsoo Vasemmistoliiton politiikan johtavan parempaan yhteiskuntaan. Samoin uskon että Perussuomalaisia kannattavat va-liiton jäsenet ihan yhtä vilpittömästi katsovat PS:n politiikan johtavan parempaan yhteiskuntaan.

    Linkitetyssä kirjoituksessa ei puoluepolitiikkaan otettu mitään kantaa. Olisiko se ollut sinusta hyvä, jos saman tekstin olisi laatinut vaikkapa Riikka Purra?


  • Anonyymi

   Peruskoulun elokuussa 2021 aloittavat lapset pitää ilmoittaa kouluun jo nyt tammikuussa. Kirkkoon kuulumattomat lapset sijoitetaan elämänkatsomustietoon, mutta heidän vanhemmillaan on oikeus valita ET:n sijaan uskonto. Kirkkoon kuuluvan lapsen vanhemmilla ei ole oikeutta valita uskonnon sijaan elämänkatsomustietoa. He voivat kuitenkin erottaa vauvakastetun lapsensa kirkosta yhteisellä päätöksellä. Niin lapsi pääsee ET-opetukseen eikä joudu uskonnon opetukseen. Lapsen erottaminen kirkosta ET-opetukseen pääsyn mahdollistamiseksi on suositeltavaa.

   • Anonyymi

    Nyt kannattaa jakaa tietoa ET:stä. Kuntien oppaissa sitä on liian vähän. Vai?


  • Anonyymi

   Warnock johdossa Georgiassa
   Johto on iso 50 000 kun 4 miljoonaa laskettu
   Laman merkit ilmassa
   Warnock on Biden

   Nasdaq-futuurit jyrkässä laskussa
   Työttömyys lisääntyy Suomessa jos molemmat 2 paikkaa menee demokraateille

  • Anonyymi

   Vapaa-ajattelijain liitto toteaa lausunnossaan oikeusministeriölle Rikosseuraamuslaitoksen organisaatiouudistukseen liittyen näin:
   "Vapaa-ajattelijain liitto ry esittää, että organisaatiomuutoksen yhteydessä lopetetaan vankilapappien palkan maksu valtion varoista. Lähtökohtana on vankien ja vierailijoiden kohtelu yhdenvertaisesti myös heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta.
   Tämä ei estä valtionkirkkoja edelleen tarjoamasta uskonnollisia palveluitaan vangeille. Niiden vain tulee maksaa työntekijän palkka itse, kuten muut uskontokunnat jo nyt tekevät. Tämä on yhdenvertaista.
   Yleisemminkin erityisten siteiden katkominen valtion laitosten ja uskonnollisten yhdyskuntien välillä on nykyisen kehityksen mukaista ja toivottavaa. Sairaaloissa toimivien sairaalapappien palkat maksaa Suomen evankelis-luterilainen kirkko eivätkä sairaaloiden ylläpitäjät.
   Vankeuslaki ei vaadi valtion maksavan palkkaa minkään kirkon tai muun uskonnollisen yhdyskunnan papille, imaamille tai vastaavalle. Riittää, että vankila järjestää sopivan rauhallisen tilan hartaustilaisuuksia ja vastaavia varten sekä jakaa käyttövuorot tasapuolisesti."


  • Anonyymi

   Yhdysvaltojen presidentiksi tulossa katolinen Biden evankelikaallisten tukeman Trumpin tilalle.

  • Anonyymi

   Ei kai katolisissa mitään vikaa ole on vain vapariliittolaisten tiedoissa,
   eivät tunne latinomaita jotka levittivät katolisuuden Amerikkoihin ja siten osaltaan esitivät muslimismin etenemistä. Luterilainen kirkko on passiivinen jonkinlainen sosdem-hyvnvointilässähtänyt joka ei kykene taistelemaan

   Siksi jihadismi leviää Suomessa. Vapariliitto tukee tätä mutta on tietenkin vähäinen operaatiossa merkityksetön muuta kuin että on vähän vastenmielinen porukka

   • Anonyymi

    Katolinen kirkko käy inhaa taistelua syntyvyyden säännöstelyä ja ehkäisyvalistusra kohtaan. Lopettako Biden kiellon kytkemisen US-avustustoomiin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Katolinen kirkko käy inhaa taistelua syntyvyyden säännöstelyä ja ehkäisyvalistusra kohtaan. Lopettako Biden kiellon kytkemisen US-avustustoomiin?

    Bushin aikana kiellettiin, Obaman aikana kielto perustiin, Trumpin aikana taas kiellettiin....


   • Anonyymi

    Vapaa-ajattelijat tieten kritisoivat niin islamin kuin kristinuskon eri suuntia ja lahkoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vapaa-ajattelijat tieten kritisoivat niin islamin kuin kristinuskon eri suuntia ja lahkoja.

    Tällä on iso merkitys Afrikassa. Palauttaako Biden Obaman linjauksen?


  • Anonyymi

   Kirkkohallituksen mielestä ET:n avaaminen "sekoittaisi" tilannetta. Se on voi voi.

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   106
   4980