Kertokaapas hyviä ideoita kuhan lisäkkeiksi illalliselle. ( :
KUHALLE HYVIÄ LISÄKKEITÄ!?
17
22502
Vastaukset
- Fisunpurija
Osta pussi tuoreita pinaatin lehtiä, ryöppää niitä
hetki kiehuvassa vedessä, valuta siivilässä.
Laita isolle pannulle tilkka oliiviöljyä ja paahda siinä
pinjansiemeniä hetki, kunnes tunnet pähkinäisen
tuoksun.
Lisää valkosipulisilppua tai -murskaa, 2 rkl
liotettuja rusinoita, tilkka sitruunamehua, suolaa ja
pippuria - sekä viimeiseksi ryöpätty pinaatti.
Se on siinä - ei missään nimessä mitään
kermaa tai muuta maitotuotetta.- terminologia
Yksi asia - öljyssä kukaan ei paahda mitään vaan paistaa.
Jos puhutaan paahtamisesta niin se tapahtuu aina kuivalla pannulla - öljyn kanssa kyseessä on paistaminen, joka on aivan eri asia.
Samoin termi karamellisoituminen sopii vain raaka-aineisiin, joissa on sokeria sopiakseen kypsentämistapaan - muissa kuten lihan kypsentämisessä pitää puhua ruskistamisesta, sillä liha sisältää hyvin vähän sokereita ja nekään eivät "karamellisoidu". Oikeastaan vain yksi tseffi käytti oikeaa termiä vaikka useimmat ovat vieläkin jargonin uhreja toistaessaan sitä samaa tsiipätsaidaa kaikessa tekemisessään.
- köökkerska
Eli, tee jogurtista tzatziki-kastike (tuorekurrkkua suikaleina, valkosipulia, mustapippurirouhetta, valkopippuria,suolaa ja kuivattua mintua. Leivitä kuhafileet korppujauhon ja vehnäjauhon seoksessa, päälle suolaa ja valkopipp.
Lisäkkeenä keitetyt tai myös riisi käy, haudutettua zuccinia isoina paloina ja kokonaisena paistettuja herkkusieniä !!
Laita kastike kalan päälle juuri ennen tarjoilua, nam. - motoristigirl
Hei !
Tässä erinomainen ja helppo kastike kalalle:
kermaviiliä purkki
sinappikurkkusalaattia ja etikkaa maun mukaan !
Sopii kaikille kaloille ja myös salaatin kastikkeeksi. - Kuhankeittäjä
Yllättävän hyvä lisäke pannulla paistetulle kuhalle on paistetut pekonisuikaleet tomaattikuutioiden kanssa. Tämä sekoitus siis fileiden päälle pannun kautta. Muistathan vielä paistaa kuhan tuoreiden yrttien (esim. ruohosipuli, basilika, tilli, persilja jne. -- maun mukaan) kanssa niin herkullinen ateria on valmis. Tietenkin perunalisäke tms. oman maun mukaan
- Itämaan tietäjä
Kuhalle lisäkkeeksi
Karamellisoitua pekonia
Hapankaalipyrettä
Chorizovaahtoa
Primöörejä - mielipide
Ohjeitahan löytyy näköjään monenlaisia ja varmasti maukkaita mutta niissä on poikkeuksetta yksi vika:Kuhan hyvin mieto hieno maku peitetään täysin voimakkaan makuisilla lisäkkeillä.On samantekevää mitä kalaa sinne alle laitetaan, suussa tuntuvat vain voimakkaat lisäkemaut.
Esim.Mannerheim oli huippukulinaristi ja hänen yksi herkkunsa oli voissa paistettu kuhafile kantarellikastikkeen ja perunoiden kera.- Kuha Mieto
Samaa mieltä. Kuhassa on niin hieno maku, kuten ahvenessakin (ahvenkaloja molemmat), ettei sitä kannata peittää voimakkailla mausteilla. Jos haluaa käyttää(hapokkaita ja maustettuja) kastikkeita, niin ei kannattaisi lusikkakaupalla kauhoa lautaselle, vaan vähän - koristeeksi.
- bite
4 kuhafileetä
suolaa
valkopippuria myllystä
korppujauhetta
voita paistamiseen
Piparjuurivoi:
4 rkl raastettua piparjuurta
4 rkl voita
Herkkusienikastike:
100 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl kermaa
suolaa
valkopippuria myllystä
1. Herkkusienikastike: Leikkaa sienet lohkoiksi ja käristä niitä kattilassa kuumassa voissa kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Piparjuurivoi: Hauduta raaste pehmeäksi voissa.
3. Kuha: Mausta kuhafileet ja leivitä korppujauhoissa. Paista runsaassa voissa kypsäksi. Laita kuhafileille runsas rkl piparjuurivoita.
4. Tarjoa herkkusienikastikeen ja keitettyjen perunoiden kera. - KATSOMAAN
bite kirjoitti:
4 kuhafileetä
suolaa
valkopippuria myllystä
korppujauhetta
voita paistamiseen
Piparjuurivoi:
4 rkl raastettua piparjuurta
4 rkl voita
Herkkusienikastike:
100 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl kermaa
suolaa
valkopippuria myllystä
1. Herkkusienikastike: Leikkaa sienet lohkoiksi ja käristä niitä kattilassa kuumassa voissa kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Piparjuurivoi: Hauduta raaste pehmeäksi voissa.
3. Kuha: Mausta kuhafileet ja leivitä korppujauhoissa. Paista runsaassa voissa kypsäksi. Laita kuhafileille runsas rkl piparjuurivoita.
4. Tarjoa herkkusienikastikeen ja keitettyjen perunoiden kera.Luku- ja kirjoitustaitosi ovat OK.
- bite
KATSOMAAN kirjoitti:
Luku- ja kirjoitustaitosi ovat OK.
Olisi mielenkiintoista tietää mitä nimimerkki satuin katsomaan oli mieltä Mannerheimin kuhasta tai keskustelun aiheesta meneekö hienoarominen kuha pilalle voimakkaalla lisäkkeellä?
- KATSOMAAN
bite kirjoitti:
4 kuhafileetä
suolaa
valkopippuria myllystä
korppujauhetta
voita paistamiseen
Piparjuurivoi:
4 rkl raastettua piparjuurta
4 rkl voita
Herkkusienikastike:
100 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl kermaa
suolaa
valkopippuria myllystä
1. Herkkusienikastike: Leikkaa sienet lohkoiksi ja käristä niitä kattilassa kuumassa voissa kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Piparjuurivoi: Hauduta raaste pehmeäksi voissa.
3. Kuha: Mausta kuhafileet ja leivitä korppujauhoissa. Paista runsaassa voissa kypsäksi. Laita kuhafileille runsas rkl piparjuurivoita.
4. Tarjoa herkkusienikastikeen ja keitettyjen perunoiden kera.Kopio kirjasta R R Lehmusoksa:MANNERHEIMIN PÖYDÄSSÄ s. 198-199 (=hyvä luku- ja kirjoitustaito)
- Stadens konung
Lienetkö kokeillut kuhacevichee? Se korianteri on muuten aivan vitun pahanmakuista!
- maustaen malttia
http://www.viinitalli.com/blog/kuha-vie-kielen-resepti-kuhaceviche/
korianteri vaatii totuttelua, hiukkasen vaan alkuun
http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kasvitieto/Syotavat_kasvit/Mausteyrtit/korianteri_
Järkytyin kun rakastamani siikakin on kassikala Ahvenanmaalta - kuha munakastike
maustaen malttia kirjoitti:
http://www.viinitalli.com/blog/kuha-vie-kielen-resepti-kuhaceviche/
korianteri vaatii totuttelua, hiukkasen vaan alkuun
http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kasvitieto/Syotavat_kasvit/Mausteyrtit/korianteri_
Järkytyin kun rakastamani siikakin on kassikala AhvenanmaaltaVanahan ajan kuhaa munakastikkeella
http://www.24kitchen.fi/shows/teemu-laurell/recipe/kuhaa-ja-munakastiketta
- kuha on senverran
mietomakuinen kala,kun siihen värkätään kaikenlaisia salatteja ja kastikkeita häviää se kalan maku.
- kotikokki2
Samaa mieltä. Leivitän kuhan kuten muutkin kalat suolalla maustetulla vehnä tai ruisjauhoilla, paistan voissa. Tarjoan pottumuusin tai uuniperunoiden ja tuoresalaatin kanssa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031575
Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781214- 881137
- 1391056
Mika Muranen juttu tänään
Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras1997Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt580995Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."
Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih8902- 20890
Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."
Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum9744Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa
On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida8680