Pitäisikö prostituutio sallia moraalisesti?

Anonyymi

Aikuiset ihmiset saa keskenään tehdä mitä vain ja maksaakin siitä.

Toisaalta et haluaisi aikuisen tyttäresi työskentelevän prostituoituna!

27

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eiköhän se ole ihan tyttäresi oma asia haluaako hän työskennellä prostituoituna vai ei. Se, haluatko sinä sitä vai et, on täysin irrelevanttia.

      Prostituutiossa ei ole moraalisesti mitään sen kummempaa ongelmaa kuin missään muussakaan työssä. Ongelmia ilmenee vasta siinä vaiheessa kun joku yritetään pakottaa työhön, jota hän ei halua tehdä.

      • Anonyymi

        Länsimainen ja kristillinen kulttuuri on hyvin perhekeskeinen, vanhempia kunnioittava jne.

        Prostituutio taas on ollut tosiaan yksi "ammatteista", avoin sekä naisille että miehille.

        Ristiriita tilanteessa yksilö vs. yhteisö kontekstissa kulttuuri, juurtuu takaisin siihen miten erilaisia ongelmia käsitellään, miten sopuun päädytään, onko käsite "anteeksiantamaton" olemassaoleva käsite jne.

        Tämän päälle yhteisön yhdessä määrittelemät lait ja säännöt, joita sitoudutaan noudattamaan ja joita rikkomalla syyllistyy rikkomukseen tai rikokseen, joihin on taas olemassa omat pelotteensa pitämään yhteisön jäsenet kaidalla polulla.

        Eli ei se ihan yksiselitteisesti vain oma asia ole, yksilöiden valinnat vaikuttavat yhteisöön, halusi yksilö niin tai ei. Samoin, olemalla jäsenenä yhteisössä, yhteisön asiat eivät ole irrelevantteja vaan hyvinkin relevantteja. Ongelmia voi olla edessä ilman pakottamista, pakko tuo mukaan rikkomuksen tai rikoksen, ellei prostituutiota ole kielletty erikseen yhteisön yhteisissä säädöksissä.


    • Anonyymi

      Seksi laittomaksi. Kaikki halauksesta lähtien rikoslaissa raiskauksiksi.

    • Anonyymi

      Pätkiä teksistä, lukekaa koko linkki.

      Tarkastellaanpa lyhyesti perussyitä, jotka estävät seksuaalienergian nousemisen sydänchakraan rakkauden alueelle.

      Itsensä arvostamisen tai toisen arvostamisen puute. Tällä planeetalla maskuliininen energia on alistanut feminiinisen. Miehet ovat olleet valta-asemassa tuhansia vuosia, joiden aikana on syntynyt valtava pelko feminiinistä energiaa ja etenkin sen seksuaalista voimaa kohtaan. Kaikenlainen naisten alistaminen, halveksunta ja likaiseksi leimaaminen saavat alkunsa tästä pelosta.

      Vasta viime vuosisadalla maskuliininen energia on alkanut tasapainottua feminiinisellä. Täydelliseen tasapainoon ei kuitenkaan ole vielä päästy. Lisäksi länsimaissa naiset ovat alkaneet vastata miesten vuosituhantiseen aggressioon samalla mitalla. On syntynyt käsitys, jonka mukaan miehet ovat syypäitä kaikkeen pahaan ja epäoikeudenmukaisuuteen, mitä maailmasta löytyy. Mies on epäkypsä, itsekäs ja halveksuttava olento, joka ei pysty kokonaisvaltaiseen ajatteluun. Vuosituhantinen sukupuolten välinen sota on yhä käynnissä, ja molemmat osapuolet ovat kaivautuneet omiin poteroihinsa puolustusasemiin.
      Poika- ja tyttölapset sosiaalistetaan omaksumaan jäykät sukupuoliuskomukset, joiden varassa he elävät loppuelämänsä. Täydellinen tasa-arvo miehen ja naisen välille voi muodostua vasta siinä vaiheessa, kun miehet tasapainottavat itsensä feminiinisellä energialla ja naiset maskuliinisella. Jokainen mies on nainen, ja jokainen nainen on mies. Tällä hetkellä länsimaisessa kulttuurissa naiset ovat onnistuneet pääsemään suurempaan tasapainoon kuin miehet, mikä näkyy miessukupuolen kriisinä. Miehet eivät ole pystyneet vastaanottamaan planeetallamme voimistuvaa vihreän säteen energiaa yhtä tehokkaasti kuin naiset.
      Seksuaalinen energia ei pääse nousemaan sydänchakraan, jos seksuaaliseen kanssakäymiseen osallistuvat eivät kunnioita toisiaan tasavertaisina. Näin tapahtuu, jos jompikumpi tuntee, että hän ei arvosta toista tai että häntä itseään ei arvosteta. Tai mukana on hyväksikäyttämisen tai hyväksikäytetyksi tulemisen halua tai pelkoa, halveksinnan tai halveksituksi tulemisen halua tai pelkoa, alistamisen tai alistetuksi tulemisen halua tai pelkoa.

      Esineellistäminen. Tämä kohta liittyy läheisesti edelliseen. Miesten valtakaudella nainen on ollut seksiobjekti, jonka arvo on voitu määritellä pelkästään ulkoisten avujen perusteella. Miehet ovat kokeneet oikeudekseen ja velvollisuudekseen naisen seksuaalisen vetovoiman lakkaamattoman arvioinnin ja mittaamisen. Siten seksuaalisuus on voitu erottaa kokonaisuudesta erilliseksi osa-alueeksi. Näin on oikeutettu näkemys, jonka mukaan seksiin ei tarvitse kuulua rakkautta, koska ”seksi on vain seksiä ja rakkaus on erikseen.” Pojista kasvaa seksuaalisia saalistajia, joiden arvostus muiden miesten silmissä määräytyy seksikumppaneiden määrän perusteella. Miestenmaailmassa on oikeus manipuloida ja valehdella kerätäkseen itselleen kokemuksia esineiksi muutetuista naisista. Jokainen ”kaadettu” nainen on kuin pokaali kirjahyllyssä – sillä erotuksella, että urheilukilpailussa saavutetulle palkinnolle annetaan yleensä enemmän arvoa kuin satunnaiselle seksikumppanille. Sankarimiehellä on mahdollisimman monta seksikumppania, mutta saman tekevä nainen on likainen ja halveksuttava.

      Sydänchakran rakkaus on ehdotonta. Se näkee itsen ja toisen kokonaisvaltaisesti. Toimittaessa rakkauden alueella toisesta entiteetistä ei ole mahdollista erottaa seksuaalisuutta tai kehoa käyttövälineeksi ilman, että tämä entiteetti otettaisiin huomioon kokonaisuutena. Jos seksuaalisen kanssakäymisen aikana jompikumpi osapuolista kokee olevansa vain objekti toisen seksuaaliselle halulle, tai jompikumpi esineellistää toisen, tai jompikumpi pelkää tulevansa esineellistetyksi tai haluaa tulla esineellistetyksi, ei seksuaalinen energia pääse nousemaan sydänchakraan asti.

      Prostituutio on seksuaalisuuden muoto, jossa toinen osapuoli ei osallistu aktiin halusta vaan motiivinaan rahallinen hyöty. Äärimmäisin muoto seksistä ilman halua on raiskaus, joka on totaalista toisen tahdon alistamista....

      http://www.elinvoima.fi/tantralove/

    • Anonyymi

      Miten tapahtuu moraalinen salliminen?

      Suomen lain mukaan seksin ostaminen ja myynti on sallittua kunhan myyjä tekee sitä vapaaehtoisesti ilman parittajan avustusta ja on täysi-ikäinen.

    • Anonyymi

      Anonyymi kirjoitti:"Miten tapahtuu moraalinen salliminen?"

      Varmaan se tapahtuu siten, että suurin osa ihmisistä alkaa pitää asiaa moraalisesti hyväksyttävänä.

      Alkaisiko koulussa opinto-ohjaajatkin suositella joillekin prostituutio-ammattia, kun he täyttävät 18 ?

      • Anonyymi

        Enemmistön mielestä moni haitallinen asia on moraalisesti hyväksyttävää ja moni hyödyllinen asia moraalisesti ei-hyväksyttävää. Katso millaisia kannatuslukuja eri puolueet saavat niin ymmärrät ettei enemmistön kannatuksesta ole moraalin arviointiin.

        Aikanaan USA:ssa oli konservatiivikristittyjen järjestö joka kutsui itseään nimellä Moral majority. Sen tavoitteena oli kieltää kaikki oman uskontonsa vastaista mielipidettä edustava.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Moral_Majority

        Tuon järjestön jäljiltä on moraaliin liittyviin enemmistömielipiteisiin vetoaminen saanut varsin huonon maineen.


    • Anonyymi

      Pitäisikö puhelinmyynti sallia moraalisesti?

    • Anonyymi

      Prostituutio on mielestäni kuvottavaa. Se on riittävä peruste kieltää se.

      On aika kummallista että huumeiden myynti on kriminalisoitu mutta ostaminen ei (huumausaineen käyttörikos on erikseen eikä siitäkään kummoisia tuomioita tule), mutta prostituution kanssa monessa maassa juuri toisin päin. Prostituoitu nähdään uhrina eikä häikäilemättömänä periaatteettomana omaneduntavoittelijana mitä hän todellisuudessa on. Sekä osto että myynti tulee olla kriminalisoitu.

      • Anonyymi

        Miksi juuri sinun henkilökohtainen mielipiteesi on mielestäsi riittävä peruste kieltää prostituutio?


      • Anonyymi

        Minun mielestäni lanttulaatikon syöminen on kuvottavaa. Se on riittävä peruste kieltää se ja tehdä lanttulaatikon ostajista ja myyjistä rikollisia. Aivan varmasti osa lanttulaatikon myyjistä on pakotettu myymään lanttulaatikkoa työnantajan toimesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun mielestäni lanttulaatikon syöminen on kuvottavaa. Se on riittävä peruste kieltää se ja tehdä lanttulaatikon ostajista ja myyjistä rikollisia. Aivan varmasti osa lanttulaatikon myyjistä on pakotettu myymään lanttulaatikkoa työnantajan toimesta.

        Vääristynyttä logiikkaa. Jos lanttulaatikosta puhutaan niin parempi vertaus olisi se että ihmisellä olisi joku velvollisuus syödä lanttulaatikkoa vaikka se aiheuttaa hänessä fyysistä pahoinvointia. Minussa kaikenmaailman pervoilut aiheuttavat fyysistä pahoinvointia. Onko minulla tästä huolimatta joku velvollisuus suvaita sellaisia? Jos on, niin miksi ei saman tien sinulla ole velvollisuutta syödä lanttulaatikkoa vaikka se kuvottaisi sinua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vääristynyttä logiikkaa. Jos lanttulaatikosta puhutaan niin parempi vertaus olisi se että ihmisellä olisi joku velvollisuus syödä lanttulaatikkoa vaikka se aiheuttaa hänessä fyysistä pahoinvointia. Minussa kaikenmaailman pervoilut aiheuttavat fyysistä pahoinvointia. Onko minulla tästä huolimatta joku velvollisuus suvaita sellaisia? Jos on, niin miksi ei saman tien sinulla ole velvollisuutta syödä lanttulaatikkoa vaikka se kuvottaisi sinua?

        Täsmennys: ihmisellä voidaan katsoa olevan velvollisuus suvaita tällaisia hänessä pahoinvointia aiheuttavia asioita VAIN JOS sille on joku yhteiskunnallisesti painava syy. En tiedä aiheuttaako transihmisten olemassaolo kenessäkään pahoinvointia, mutta jos aiheuttaa, on heillä velvollisuus sietää sitä koska ihmisten pakottaminen elämään heille sopimattomassa sukupuoliroolissa on erittäin tuhoisaa sellaisten ihmisten mielenterveydelle.

        Jos tällaista yhteiskunnallisesti tasa-arvon yms. kannalta oleellista aspektia ei ole, kuten prostituution ja erilaisten pervoilujen kanssa ei ole, silloin pätee nyrkkisääntö "jokaisella oikeus tehdä mitä haluaa kunhan ei vahingoita muita": pahoinvoinnin aiheuttaminen toisessa ihmisessä on yksi vahingoittamisen muoto.


    • Anonyymi

      Immanuel Kantin mukaan ihmistä ei saa koskaan käsitellä välineenä, vaan päämääränä itsessään. Prostituutio on nimenomaan ihmisen välineellistämistä ja siksi täysin epähyväksyttävää.

      • Anonyymi

        Kantin näkemyksestä ja sen perusteista on hyvä vastaus täällä:

        http://www.askphilosophers.org/question/26532

        Itse en Kantin ajatusta allekirjoita mutta Kantin aikana eli 1700 - luvun loppupuolella maailma varmaan oli aika lailla erinäköinen kuin nyt myös prostituution suhteen. Senaikaiset näkemykset tietenkin perustuivat senaikaiseen tilanteeseen.

        Silloin oli silloin ja nyt on nyt. Minusta täysi-ikäisen vapaaehtoinen seksin myyminen on OK ja Suomen laki on asiassa samalla kannalla.


    • Anonyymi

      Turhia vastalauseita keksitään, että ihminen ei saisi tehdä omalla ruumiillaan mitä lystää. Jos toiminta on vapaaehtoista, niin siinä ei ole mitään moraalisesti väärää. Moraalinen vääryys on, että naiset käyttävät matriarkaalisesti miehen heikkoutta hyväkseen. Matriarkaattia on ettei miehen seksielämästä ole kukaan kiinnostunut. Kun pojasta tulee prostituoitu, niin äidit isät ei välitä.

      Kun parittelun jälkeen vaihdetaan rahaa ja jää verot maksamatta, niin rahalla kuitenkin hankitaan palveluita ja tarvikkeita josta maksetaan verot. Vaikka verottajalta jäisi väliin yksi kerta kun raha vaihtaa lompakkoa, niin mitään ei jää verottajalta saamatta. Ne on eri hommat jossa raha katoaa pysyvästi kierrosta. Tämä vaikuttaa kansantalouteen ja on moraalitonta, koska siitä on seurauksia muille.

    • Anonyymi

      Miksi jalkovälinsä ja kehonsa kaupallistaminen pitää yleensä nähdä moraalikysymyksenä? Markkinat ovat suuret ja laillistettuna tuottaisi valtiolle myös verotuloja. Sillä voisi olla suotuisa vaikutus myös työttömyyden torjumisessa, sekä eläkeiän turvaamisessa.

      • Anonyymi

        ....voisin lähteä mieshuoraksi heti kartuttamaan tiliäni helmikanoja viliseville asutusalueille.


    • Anonyymi

      Mistä aloittaja on saanut päähänsä, että se ei olisi sallittua moraalisestikin. Ei muutama suomalainen ja ruotsalainen femakko sitä määrittele.

      • Anonyymi

        Moralisteilla on usein suuruudenhulluutta eli kuvittelevat omien ajatusvirheidensä ja traumojensa olevan kaikkien ihmisten yhteisiä ajatuksia. Kun sitten ilmenee että muut ovat eri mieltä niin aloittavat toisten syyttelyn moraalittomuudesta.


    • Anonyymi

      Mitä jos sen sallisi epämoralisesti. Olisko sillä käytännössä eroa?

    • Anonyymi

      Pitäisikö sarjamurhailu sallia moraalisesti?

      • Anonyymi

        Murhattu on harvoin vapaaehtoinen. Tässä on kysymys vapaudesta. Kenellä on oikeus rajoittaa ja kontrolloida. Jumala siunaa uskovaisen ja antaa synnit anteeksi. Jumala oikeuttaa uskovaisen ja uhria Jumala ei siunaa. Kun muistaa antaa 2e kolikon kolehtiin silloin tällöin, voi huoletta harjoittaa ihmiskauppaa, kusettaa liikekumppaneita, piestä vaimoa sekä lapsia.


    • Anonyymi

      Asiaa voi lähestyä myös puolison näkökulmasta. Moniko mies hyväksyykö sen, että vaimo/puoliso myy seksiä? Entä mitä se siinä ei hyväksy?

      Itse tuskin pystyisin kunnioittamaan (tai miten sen nyt sanoisi vähän kattavammin?) seksiä myyvää puolisoa ja kyllä se häiritsisi myös petipuuhia. Toisaalta omistan joitain sellaisia esineitä, joita en halua jakaa yleisesti muiden kanssa.

      • Anonyymi

        Vaimo ei ole sinun esineesi. Tarkoitatko esineillä seksiorjia kellarissa. Mikä toisen ihmisen vapauden kunnioittamisessa on vaikeaa. Huoraavaa vaimoa ei tarvitse pitää vaimona.


    • Anonyymi

      Prostituutiolle on kysyntää. Koska ala työllistää, niin mielestäni alalle pitäisi saada koulutus ja tutkinto.

    • Anonyymi

      Paritus on ollut meillä kiellettyä jo pitkään.
      Tavoitteena välttää ihmisten kaupallista kaltoinkohtelua ja pakottamista seksuaaliasioissa.

      Seksuaalinen kanssakäyminen taas on aina jossain määrin kaupallista toimintaa, vaikka eurot eivät ihan aina vaihda omistajaa suoranaisesti.
      Sillä vaan on aina hintansa, jos jotain aikoo saada.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe