Fibrex-kuitu ja ruokahavaintoja

Anonyymi

En muista enää missä ketjussa olikaan väittelyä siitä onko sokerijuurikaskuitu lisäravinne vai ei. En jaksa kelata kaikkia ketjuja läpi. Nyt löysin viimein Fibrexiä kaupasta, kun hain alueen kaikki marketit läpi. Olen kummastellut miten joka paikasta on ko tuote loppu tällä seudulla. Otin todisteeksi oikein kuvan hyllysijainnista.

https://aijaa.com/tdRNJm

Eli K-kaupasta löytyy tässä tapauksessa verkkokaupan kategoriasta " Leseet, rouheet, alkiot, muut viljatuotteet -> "Muut viljatuotteet" ja paikan päältä gluteenittomien hiutaleiden hyllystä, ei suinkaan lisäravinnehyllystä missä on vitamiinit ja hivenaineet, kuten joku taisi väittää.

https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/reformi-fibrex-sokerijuurikaskuitu--400g-6409941400261

Se Fibrexistä, nyt on taas pussillinen kotona ja siitä riittää erittäin pitkään. Muutaman kilometrin piti hakureissuun uhrata ja hinta oli siis 4.55. Aamulla jugurttiin ruokalusikallinen. Siitä tulee kolmasosa päivän kuidun tarpeesta hoidettua.

Yksi vappuyllätys minulle oli Valion vaniljajäätelön (kuka lie ja missä maassa sitä valmistetaankaan nykyään) koostumuksen muuttuminen. Onko kukaan huomannut? Siis tavallisen kermajäätelön. Söin vieraisilla. Minusta siitä on tullut pelkkää värjättyä liisterimäistä glukoosisiirappia. Lusikassakin oli venyvää ja siirappimaista, siis aivan erilainen tuote kuin ennen. Vaniljajäätelöhän on tosi hyvää lämpimän mutakakun kanssa, vaniljakastikkeen sijasta. Nyt ei enää tuota sokeriliimaa pysty syömään millään. Tai sitten olen jo tottunut niin hyvään ostamalla muita tuotteita että todellisuus valkeni tällä tavalla. Ostin myös vaniljapuikkoja jo tässä aiemmin ja totesin että jäätelön osuus on niin kutistunut että puikkoa on puoleen väliin koko tuotetta, puolet puikon pituudesta enää jäätelöä. Hinta sentään oli noussut taas.

T kn

20

3744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Fibrexiä (sokjuurikashiutale)suositellaan virallisissa ravitsemusohjeistuksissa ja samoin psylliumia kuidun lähteenä. Siis mitä annetaan ohjeina laitoksissa ja sairaaloissa jne ja allekirjoittajana oli Pekka Puska PJ ja liuta jotain ravintotieteilijöitä. Just luin.

      • Miksipä ei suositeltaisi? Ei se, että ruokavalioon lisätään kuitua kuitulisällä ole mitään väärää. Ihan samalla tavalla maitoon lisätään D3-vitamiinia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Miksipä ei suositeltaisi? Ei se, että ruokavalioon lisätään kuitua kuitulisällä ole mitään väärää. Ihan samalla tavalla maitoon lisätään D3-vitamiinia.

        On terveellisempää saada suojaravintoaineet (sekä uskomusaineet kuten kuitu) ruuan osana/mukana kuin synteettisesti prosessoiduista mömmöistä, lisistä ja tableteista.

        Möhnien kanssa voi käydä jopa niin että niissä on psylliumjauhetta jossa on lainsäädännön määrittelemän rajan ylittävä määrä etyleenioksidia. Ruokavirasto: 'Pannukakkujauheessa etyleenioksidijäämä'


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On terveellisempää saada suojaravintoaineet (sekä uskomusaineet kuten kuitu) ruuan osana/mukana kuin synteettisesti prosessoiduista mömmöistä, lisistä ja tableteista.

        Möhnien kanssa voi käydä jopa niin että niissä on psylliumjauhetta jossa on lainsäädännön määrittelemän rajan ylittävä määrä etyleenioksidia. Ruokavirasto: 'Pannukakkujauheessa etyleenioksidijäämä'

        Taasko sinulla on suoli tukkeessa? Kuitu voisi auttaa; proteiineja, vitamiineja ja kivennäisiä olet saanut excelin mukaan ihan tarpeeksi.

        Kananahat ovat möhnänä huono kuidun lähde, ja muutenkin ne ovat aika vaatimatonta tavaraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On terveellisempää saada suojaravintoaineet (sekä uskomusaineet kuten kuitu) ruuan osana/mukana kuin synteettisesti prosessoiduista mömmöistä, lisistä ja tableteista.

        Möhnien kanssa voi käydä jopa niin että niissä on psylliumjauhetta jossa on lainsäädännön määrittelemän rajan ylittävä määrä etyleenioksidia. Ruokavirasto: 'Pannukakkujauheessa etyleenioksidijäämä'

        Oikeastaan, kuitu ei ole uskomusaine. Kuidullahan on jopa yksi EU:n sallima terveydenedistelyväitekin tukenaan. Mutta höpöttäminen kuidun saannin varmistamisesta on samalla tavalla turhaa kuin suolan riittävästä saannista höpöttäminen, koska kunhan syö ruokaa, nin saa niin kuituakin ja suolaa, jopa liiallisesti.

        Nämä kuituhöpinät ovat puhtaasti terveydenedistelykauppojen helppoheikkien vetonauloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeastaan, kuitu ei ole uskomusaine. Kuidullahan on jopa yksi EU:n sallima terveydenedistelyväitekin tukenaan. Mutta höpöttäminen kuidun saannin varmistamisesta on samalla tavalla turhaa kuin suolan riittävästä saannista höpöttäminen, koska kunhan syö ruokaa, nin saa niin kuituakin ja suolaa, jopa liiallisesti.

        Nämä kuituhöpinät ovat puhtaasti terveydenedistelykauppojen helppoheikkien vetonauloja.

        Kun on Keliakia ja D2 1997 sakka, olisi ravinnossa lisänä kuituleipä paikallaan


    • Valio tekee jäätelönsä Oulun meijerillä. Kulkevat nimellä Valio jäätelö fabriikki. Valiohan myi jäätelöliiketoimintansa jokunen vuosi sitten Nestlélle ja tehdas oli Turengissa. On tuutteja ja muovipurkissa olevia. Jos kyseessä oli pingviinijäätelö niin se ei ole valion tuote.

      Fibrex on selvästi kuitulisä jos sitä käytetään vain kuidun lisäämiseen ruokavalioon.

      • Anonyymi

        Niin no samoin kuin leseet...ei niitäkään kukaan hyvän maun takia syö.


      • Anonyymi

        ”Suomessa on aloittanut toimintansa uusi jäätelö- ja pakasteruokayritys Froneri Finland Oy. Yrityksellä on vahva, suomalainen jäätelöosaaminen ja tehdas Turengissa. Tehtaalla valmistetaan jäätelöä suomalaisesta maidosta ja kermasta, suomalaisten kuluttajien toiveiden mukaan. Valikoimassa on suomalaisille tuttuja brändejä kuten Pingviini, Aino, Classic ja Puffet.

        Suomen Nestlén jäätelöliiketoiminta siirtyi kokonaisuudessaan Froneri Finland Oy:hyn 1.10.2016. Uusi yritys on osa kansainvälistä Froneri-yhteisyritystä. Sen omistaa puoliksi elintarvikeyritys Nestlé ja englantilainen jäätelönvalmistaja R&R. Yritys toimii 22 maassa ja työllistää 15 000 ihmistä. Froneri Finland Oy:llä on noin 200 työntekijää.

        Nestlé osti Turengin jäätelötehtaan vuonna 2004. Tehtaaseen on investoitu noin 15 miljoonaa sen reilun 10 vuoden aikana, jonka tehdas oli Nestlén omistuksessa. Turengin tehdas oli yksi Nestlén parhaista jäätelötehtaista. Froneri Finland Oy jatkaa nyt vahvasti kotimaista jäätelöntuotantoa Turengin tehtaalla.”

        https://www.nestle.fi/media/pressreleases/froneri-finland-oy-uusi-jtel--ja-pakasteruokayritys-toimii-vahvasti-suomessa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Suomessa on aloittanut toimintansa uusi jäätelö- ja pakasteruokayritys Froneri Finland Oy. Yrityksellä on vahva, suomalainen jäätelöosaaminen ja tehdas Turengissa. Tehtaalla valmistetaan jäätelöä suomalaisesta maidosta ja kermasta, suomalaisten kuluttajien toiveiden mukaan. Valikoimassa on suomalaisille tuttuja brändejä kuten Pingviini, Aino, Classic ja Puffet.

        Suomen Nestlén jäätelöliiketoiminta siirtyi kokonaisuudessaan Froneri Finland Oy:hyn 1.10.2016. Uusi yritys on osa kansainvälistä Froneri-yhteisyritystä. Sen omistaa puoliksi elintarvikeyritys Nestlé ja englantilainen jäätelönvalmistaja R&R. Yritys toimii 22 maassa ja työllistää 15 000 ihmistä. Froneri Finland Oy:llä on noin 200 työntekijää.

        Nestlé osti Turengin jäätelötehtaan vuonna 2004. Tehtaaseen on investoitu noin 15 miljoonaa sen reilun 10 vuoden aikana, jonka tehdas oli Nestlén omistuksessa. Turengin tehdas oli yksi Nestlén parhaista jäätelötehtaista. Froneri Finland Oy jatkaa nyt vahvasti kotimaista jäätelöntuotantoa Turengin tehtaalla.”

        https://www.nestle.fi/media/pressreleases/froneri-finland-oy-uusi-jtel--ja-pakasteruokayritys-toimii-vahvasti-suomessa

        No eipä tarvi tuotakaan shiitiä enää laittaa suuhun. Jotain jäätelölle on tapahtunut ja tuo on tietty yksi selitys. Kertoohan se jotain että paketti vaniljajäätelöä maksaa saman verran kuin puikko jotain parempaa laatua. Onneksi on näitä paikallisia pienyrittäjiä, joita tukee mielellään.

        T kn


      • Anonyymi kirjoitti:

        No eipä tarvi tuotakaan shiitiä enää laittaa suuhun. Jotain jäätelölle on tapahtunut ja tuo on tietty yksi selitys. Kertoohan se jotain että paketti vaniljajäätelöä maksaa saman verran kuin puikko jotain parempaa laatua. Onneksi on näitä paikallisia pienyrittäjiä, joita tukee mielellään.

        T kn

        Jäätelöstä kannattaa tarkistaa ominaispaino. Jos litran paketti painaa puoli kiloa niin se ei voi olla hyvää. Ei liian painavakaan jäätelö ole hyvää.

        Gelatossa saattaa olla vain 8% rasvaa mutta se riittää kun hedelmää on tarpeeksi.

        Itse en ole maistanut näitä postvalio-jäätelöitä kun vanhemmillekin kelpasi Pirkka. Minä syön useimmiten eskimopuikkoja mutta syynä on se, että noissa annoskoko on sopiva eikä niissä ole liian paksua "suklaa" kuorrutusta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jäätelöstä kannattaa tarkistaa ominaispaino. Jos litran paketti painaa puoli kiloa niin se ei voi olla hyvää. Ei liian painavakaan jäätelö ole hyvää.

        Gelatossa saattaa olla vain 8% rasvaa mutta se riittää kun hedelmää on tarpeeksi.

        Itse en ole maistanut näitä postvalio-jäätelöitä kun vanhemmillekin kelpasi Pirkka. Minä syön useimmiten eskimopuikkoja mutta syynä on se, että noissa annoskoko on sopiva eikä niissä ole liian paksua "suklaa" kuorrutusta.

        Eskimopuikkoja on monenlaisia. Muut kuin Valion on vielä kelvollisia kun niissä on tikun ympärillä vähän jäätelöäkin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jäätelöstä kannattaa tarkistaa ominaispaino. Jos litran paketti painaa puoli kiloa niin se ei voi olla hyvää. Ei liian painavakaan jäätelö ole hyvää.

        Gelatossa saattaa olla vain 8% rasvaa mutta se riittää kun hedelmää on tarpeeksi.

        Itse en ole maistanut näitä postvalio-jäätelöitä kun vanhemmillekin kelpasi Pirkka. Minä syön useimmiten eskimopuikkoja mutta syynä on se, että noissa annoskoko on sopiva eikä niissä ole liian paksua "suklaa" kuorrutusta.

        Ai ai. Et kovin usein syö eskimopuikkoja, kun et ole huomannut, että ne ovat nykyään pingviinipuikkoja. Eskimo hylättiin loukkaavana sanana.

        Kolmen kaverin jäätelöön ei puhalleta ilmaa, eli asiakas maksaa grammoista ei ilmasta.


      • Anonyymi

        Fibrexiähän voi laittaa ihan mihin haluaa, vaikka pihatielle päällysteeksi, ei ole määrätty kohdetta. Paketissa lukee, että Fibrexiä voi laittaa lihapullataikinaan jatkeeksi, kakkuihin ja leipään sekä käyttää yleensäkin korppujauhon tilalla tai sitten viiliin ja jogurttiin muroina tai leseinä. Olen itse myöss leivittänyt sillä kalaa.

        Oikeastaan vehnäjauhokin on lisä, koska sillä ei ole muuta virkaa esim ruisleivässä kuin vain sitkon ja leipoontuvuuden vuoksi. Muka 100% ruisleipä onkin oikeasti vain 58% ruisleipä kun suurin osa on aivan muuta kuin ruista, eli sitä vehnää ja muistaakseni perunaa. Pitäisi rehellisyyden vuoksi lukea pussissa, että rukiilla maustettu vehnäleipä. Samoin kauraleivässä on näitä harhaanjohtamisia tullut. 100% kauraleipä tarkoittaa että siinä on 20% kauraa jos ei sitäkään. Sitten on Lidlin kauraleipä jossa valmistusaineena on pelkästään kaura viljana eikä vehnää.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eskimopuikkoja on monenlaisia. Muut kuin Valion on vielä kelvollisia kun niissä on tikun ympärillä vähän jäätelöäkin.

        Lidlissä myydään hunajalla maustettuja valkosuklaapuikkoja kolmen paketissa.

        Yksi puikko painaa 83 g ja maksaa n. 76 snt. Yhden puikon ravintosisältö 278 kcal, 17 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 10 g, hiilihydraatteja2 8 g ja proteiinia 4 g.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ai ai. Et kovin usein syö eskimopuikkoja, kun et ole huomannut, että ne ovat nykyään pingviinipuikkoja. Eskimo hylättiin loukkaavana sanana.

        Kolmen kaverin jäätelöön ei puhalleta ilmaa, eli asiakas maksaa grammoista ei ilmasta.

        Voi olla pingviinikin. On yleensä ainut sopivan kokoinen tikku tavallisissa kaupoissa.

        Kolmen kaverin jäätelö on taas liian tiivistä. Sekään ei ole hyvä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Fibrexiähän voi laittaa ihan mihin haluaa, vaikka pihatielle päällysteeksi, ei ole määrätty kohdetta. Paketissa lukee, että Fibrexiä voi laittaa lihapullataikinaan jatkeeksi, kakkuihin ja leipään sekä käyttää yleensäkin korppujauhon tilalla tai sitten viiliin ja jogurttiin muroina tai leseinä. Olen itse myöss leivittänyt sillä kalaa.

        Oikeastaan vehnäjauhokin on lisä, koska sillä ei ole muuta virkaa esim ruisleivässä kuin vain sitkon ja leipoontuvuuden vuoksi. Muka 100% ruisleipä onkin oikeasti vain 58% ruisleipä kun suurin osa on aivan muuta kuin ruista, eli sitä vehnää ja muistaakseni perunaa. Pitäisi rehellisyyden vuoksi lukea pussissa, että rukiilla maustettu vehnäleipä. Samoin kauraleivässä on näitä harhaanjohtamisia tullut. 100% kauraleipä tarkoittaa että siinä on 20% kauraa jos ei sitäkään. Sitten on Lidlin kauraleipä jossa valmistusaineena on pelkästään kaura viljana eikä vehnää.

        T kn

        Fibrex on parempi nesteen sitoja kuin korppujauho. Teen jossain vaiheessa lihamureketta soijarouheella, voi toimia tai sitten ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lidlissä myydään hunajalla maustettuja valkosuklaapuikkoja kolmen paketissa.

        Yksi puikko painaa 83 g ja maksaa n. 76 snt. Yhden puikon ravintosisältö 278 kcal, 17 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 10 g, hiilihydraatteja2 8 g ja proteiinia 4 g.

        Kävin Lidlissä ja usein pelkästään vaara jäätelön sulamiseen matkalla on saanut minut olemaan ostamatta Lidlin jäätelöitä. Ne on liika hyviä ja liika sokerisia joten hyvä ettei ole kotiin menossa suoraan kaupasta. Esmes hasselpähkinäjäätelö on minulle sama asia kuin kossupullo toipuvalle alkoholistille. Parempi kävellä ohi mahdollisimman äkkiä.

        Tuo esimerkkisi yhdestä puikosta. Saman verran kaloreita kuin koko Lohilopöntössä.

        Jos on ostaisin pakastimeen varaston jäätelöitä niin lihoisin hetkessä takaisin kaikki kilot mitä olen onnistunut pudottamaan. En voi olla syömättä iltaisin jotain herkkua jos sitä on kaapissa. Ilta on mulle vaaran paikka. Muuten pystyn kitkuttamaan kuinka vain. Pitäis olla joku aikalukitus ruoka- ja jääkaapissa. Jos himo yllättää niin ostan vain Lohiloa yhden pöntön ja korvaan sillä yhden aterian viikonloppuna. Siinä on proteiinia aterian verran. Näin olen pärjännyt. Joku menetelmä on lihomisen estämiseksi keksittävä.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fibrexiähän voi laittaa ihan mihin haluaa, vaikka pihatielle päällysteeksi, ei ole määrätty kohdetta. Paketissa lukee, että Fibrexiä voi laittaa lihapullataikinaan jatkeeksi, kakkuihin ja leipään sekä käyttää yleensäkin korppujauhon tilalla tai sitten viiliin ja jogurttiin muroina tai leseinä. Olen itse myöss leivittänyt sillä kalaa.

        Oikeastaan vehnäjauhokin on lisä, koska sillä ei ole muuta virkaa esim ruisleivässä kuin vain sitkon ja leipoontuvuuden vuoksi. Muka 100% ruisleipä onkin oikeasti vain 58% ruisleipä kun suurin osa on aivan muuta kuin ruista, eli sitä vehnää ja muistaakseni perunaa. Pitäisi rehellisyyden vuoksi lukea pussissa, että rukiilla maustettu vehnäleipä. Samoin kauraleivässä on näitä harhaanjohtamisia tullut. 100% kauraleipä tarkoittaa että siinä on 20% kauraa jos ei sitäkään. Sitten on Lidlin kauraleipä jossa valmistusaineena on pelkästään kaura viljana eikä vehnää.

        T kn

        Kun ostat ruisleipää, niin tarkasta, että leipään käytetystä viljasta 100 % on ruista. Sellaisia on. Leipä ei voi olla valmistettu 100 % rukiista, sillä ruisleivässä voi olla useampi kymmenen prosenttia vettä. Pakkausselosteet kannattaa lukea tarkkaan, vaikka ne onkin pienellä painettu.


    • Anonyymi

      Itse syön täysjyvää kuidun lähteenä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

      Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
      Luterilaisuus
      476
      2145
    2. M miehelle

      Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
      Ikävä
      12
      1661
    3. Mitä tai ketä

      etsitte täältä?
      Ikävä
      130
      1391
    4. Mitä haluaisit

      Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
      Ikävä
      107
      1385
    5. Järvenpäässä ravintolassa ammuttu 2 ihmistä

      Järvenpäässä on ammuttu kahta ihmistä ravintolassa. JENNI GÄSTGIVAR Tekijän kuva Leo Kirjonen Tänään klo 21:44 Itä-Uuden
      Maailman menoa
      24
      1221
    6. Mistä kaupungeista tai kunnista olette ?

      Tähän kaupungin tai kunnan nimi
      Ikävä
      75
      1071
    7. Nainen kyllä se sinä vain pysyt mielessäni

      Olet ainut ketä olen rakastanut hiton pitkään ja tuntuu kuin olisit puolikkaani, kohtaloni ja heti kun en mieti sinua he
      Ikävä
      73
      1057
    8. Taidat olla

      lopullisesti kyllästynyt nainen.
      Ikävä
      88
      1038
    9. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      232
      1011
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      8
      840
    Aihe