Kuinka yksinelävät valmistatte kahvia?

Anonyymi

Itsehän laitan kahvin uuttimella aina yhden motillisen (mitta-asteikon mukaan 4 kuppia) kerrallaan.

Mutta kun ajattelin, että voisi päästä helpommalla. Laittaisi aina aamulla täyden pannullisen. Siinähän aamuisinkin voisi peräti ottaa toisenkin motillisen, jos tekee mieli.

Tietenkin laitteessa on aikakatkaisu, mutta voihan sitä sitten vaikka myöhemmin käyttää mikron kautta. Juu tiedän, että maku kärsii. Mutta kun siinä vain pääsisi huomattavasti helpommalla, ei tarvitsisi aina aloittaa alusta, kun tekee mieli kahvia.

Miten niin olen laiska?😁😁😁

59

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juon kahvia aina mukillisen (2 kuppia) kerrallaan.
      Näinollen valmistan vain sen mukillisen jonka juon. Jos haluankin toisen, valmistan sitten toisen. Eipähän tule hävikkiä, eikä tarvitse juoda jotain wanhaa seissyttä tai uudelleenlämmitettyä paskaa.

    • Anonyymi

      Juon kahvia yleensä vain aamulla, jos kun harvemmin myös iltapäivällä. Teen kahvin pressopannulla. Enpämuista montako "virallista" kuppia tuosta tulee kerralla, omisko se se neljä. Juon kahvin isosta mukista reilun (manteli)maidon kera. Puolet pressopannun sisällöstä ja noin puolet maitoa. Monesti (ainakin aamuisin) käytän kahvini vielä blenderin kautta. Juon siis kahdesti siitä yhdestä kahvisatsista, aamulla ja iltäpäivällä tai kahtena aamuna.

      • Anonyymi

        Blenderin kautta?


      • Anonyymi

        Onko tuo enää edes kahvia? Aina pitää leuhkia.😠


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Blenderin kautta?

        Siihen tulee (mun suuhuni) mukavampi koostumus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko tuo enää edes kahvia? Aina pitää leuhkia.😠

        Sen saat päättää ihan itse. Mä en määrittele mikä on kahvia ja mikä ei. Voihan sitä lähteä pohtimaan vaikka, että minkä vahvuista kahvin pitää olla ollakseen kahvia. Tai onko tee teetä, jos siinä on maitoa/ei ole maitoa. Tai saako sokeria lisätä vaiko eikö. Onko kaakaota, jos siinä on seassa yhtään mitään muuta kuin vettä ja tummaa kaakaojauhetta. onko sellainen valmis kaakaojuoma ollenkaan kaakaota. Onko puuro puuroa, jos se on keitetty maitoon. Määritelköön he, joilla on joku tarve määritellä. Itse en moisesta piittaa.

        Mitä ihmeen "leuhkimista" tuossa oli? Jos mielesi tekee niin ei mikään estä sua tekemästä samoin. Siinä ei ollut mitään erityisen kallists tai saavuttamatonta, jolla voisi "leuhkia". Se mikä sinulle on outoa, on toisille arkipäivää ja vice versa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siihen tulee (mun suuhuni) mukavampi koostumus.

        Siis tehosekoittimeen kaadat kahvin ja lämpimän (?) mantelimaidon ja siitä kuppiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen saat päättää ihan itse. Mä en määrittele mikä on kahvia ja mikä ei. Voihan sitä lähteä pohtimaan vaikka, että minkä vahvuista kahvin pitää olla ollakseen kahvia. Tai onko tee teetä, jos siinä on maitoa/ei ole maitoa. Tai saako sokeria lisätä vaiko eikö. Onko kaakaota, jos siinä on seassa yhtään mitään muuta kuin vettä ja tummaa kaakaojauhetta. onko sellainen valmis kaakaojuoma ollenkaan kaakaota. Onko puuro puuroa, jos se on keitetty maitoon. Määritelköön he, joilla on joku tarve määritellä. Itse en moisesta piittaa.

        Mitä ihmeen "leuhkimista" tuossa oli? Jos mielesi tekee niin ei mikään estä sua tekemästä samoin. Siinä ei ollut mitään erityisen kallists tai saavuttamatonta, jolla voisi "leuhkia". Se mikä sinulle on outoa, on toisille arkipäivää ja vice versa.

        (Se oli vitsi)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis tehosekoittimeen kaadat kahvin ja lämpimän (?) mantelimaidon ja siitä kuppiin?

        Kyllä ja toki käytän sen blenderin myös päällä jonkun hetken 😉. Laitan mantelimaidon kylmänä tai käytän hetken mikrossa, ihan riippuen päivän fiiliksestä. Talvella usein kivempi juoda kuumempaa ja kesällä vähän viileempänä. Sellanen barista tyyppinen mantelimaito vaahdottuu kahvin kanssa haaleanakin seoksena, ns. tavallisesta en tiedä vaahdottuuko se lämpösenäkään erityisen hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        (Se oli vitsi)

        Ok. Tiedät varmaan, että moni sanoisin tuon myös ihan tosissaan. Ikinä ei voi olla ihan varma. 🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko tuo enää edes kahvia? Aina pitää leuhkia.😠

        Höps. Mä juon välillä vaniljacaputsinoa, jonka maidon vaahdotan shamppanjavispilällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höps. Mä juon välillä vaniljacaputsinoa, jonka maidon vaahdotan shamppanjavispilällä.

        Kuitti jäi

        W.


      • Anonyymi

        Ilmiselvästi jonkun Wuwwuwin kahvisössötyksiä. Heti huomaa kuka tärppii tällä tyylillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmiselvästi jonkun Wuwwuwin kahvisössötyksiä. Heti huomaa kuka tärppii tällä tyylillä.

        Kuule vajakki. Kyllä ihan minä simiti tuon aloituksen tein. Menikö sulla nyt elämä pilalle? Jos meni, niin miksi luit koko viestiä ja sitten jopa vastasit? Haluat ilmeisesti vain haastaa riitaa, koska se on turvallista siellä kotona, jossa olet läppärin takana kuin Mikki-hiiri.

        Et varmasti uskaltaisi tuollaisia kommentteja sanoa kasvotusten. Luultavasti pelkäät muita ihmisiä ja pelkkä kaupassa käynti on sinulle suuri seikkailu. Äläkä edes yritä mitään "ite oot" tai muutakaan lapsellista paskaa. Minua ei kiinnosta sun jutut tämän enempää. Kunhan vain korjasin harhaluulosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmiselvästi jonkun Wuwwuwin kahvisössötyksiä. Heti huomaa kuka tärppii tällä tyylillä.

        Minä, joka käytän mantelimaitoa kahviini, en ole Wuw. Muistaakseni hän käyttää kauramaitoa ja olen tästä aiheesta jopa hänen kanssaan joskus täällä kirjoitellut.

        Hän taisi sanoa, ettei pidä mantelimaidon mausta, joka on ihan ymmärrettävää. En minäkään pidä niiden monien marsipaanisesta mausta. Juon vain paahdetuista (roasted) manteleista tehtyä mantelimaitoa, joka ei maistu lainkaan marsipaanilta. Itse inhoan noita kauramaitoja kahvissa, sillä ne ovat aivan liian makeita minulle. Jälkiruokien tekoon ne ovat oikein omiaan. Mä en käytä kahvissani sokeria. Se saa musta kahvin maistumaan pahalta. Tavallinen maitokin maistuu kahvissa mun suuhuni nykyään aivan liian makealta, kun on tuohon täysin sokerittomaan mantelimaitoon tottunut.


    • Anonyymi

      Aloitan kahvin valmistuksen laittamalla lippiksen päähän (=kampaus kuntoon) ja kengät jalkaan.

      Tämän jälkeen suuntaan kahvioon mikä näyttää juuri silloin kivoimmalle.

      • Anonyymi

        Hah :D


    • Anonyymi

      Minulla on Braunin kahvinkeitin joka jauhaa pavut ja keittää kahvin.
      Sillä saa 1-10 kuppia.
      Hyvän kahvin ystävälle ehdoton hankinta!
      Kahvin maussa todella iso ero tavalliseen kahviin verrattuna.
      Olen siis sinkku nainen ja juonut kahvia 4-vuotiaasta lähtien joten sillä on iso ja tärkeä rooli elämässäni. Hyvällä kahvilla.

      • Anonyymi

        Varmasti on hyvää, mutta kun on 40 vuotta juonut normaali uuttopannulla, niin miksipä sitä vaihtamaan. Sitäpaitsi siinä lukee: "king of koffee".

        Entisenä prosessinhoitajana on pakko mainita, että kahvia ei keitetä... Olen työskennellyt myös Kobolttiuutossa.😉


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varmasti on hyvää, mutta kun on 40 vuotta juonut normaali uuttopannulla, niin miksipä sitä vaihtamaan. Sitäpaitsi siinä lukee: "king of koffee".

        Entisenä prosessinhoitajana on pakko mainita, että kahvia ei keitetä... Olen työskennellyt myös Kobolttiuutossa.😉

        Ihan mielenkiinnosta: Mikä merkillinen on "uuttopannu"?
        Googlekaan ei tiennyt tuollaista nimitystä. Tarkoitatko kenties perkoraattoria?

        Mutta totta: kahvia ei keitetä. Kahvivesi kannattaa kuitenkin kiehauttaa, eli tehdä kahvi kiehautettuun veteen.
        Teen kanssa sama, maku muuttuu olennaisesti.

        Perinteisessä kahvipannussa tosin se itse kahvikin kiehautetaan. Ei kuitenkaan keitetä.


      • Anonyymi
        JustJust kirjoitti:

        Ihan mielenkiinnosta: Mikä merkillinen on "uuttopannu"?
        Googlekaan ei tiennyt tuollaista nimitystä. Tarkoitatko kenties perkoraattoria?

        Mutta totta: kahvia ei keitetä. Kahvivesi kannattaa kuitenkin kiehauttaa, eli tehdä kahvi kiehautettuun veteen.
        Teen kanssa sama, maku muuttuu olennaisesti.

        Perinteisessä kahvipannussa tosin se itse kahvikin kiehautetaan. Ei kuitenkaan keitetä.

        Kahvinporoja kun on suodatimessa, ihan normi "kahvinkeittimessä" niin prosessia kutsutaan uuttamiseksi.


    • Anonyymi

      Keitän kattilassa ihan ilman mitään filttereitä.

      Neljällä kukkuraisella mitallisella saa reilusti yli litran kahvit, tarkkaa veden määrää en osaa sanoa, oliko tuo nyt kolmen litran kattila jonka lasken kylmää vettä noin puolilleen ja siihen heitän jauhot, suodatinjauhatus, semmoinen oikein hienopuruinen, käytän itse Lidlin halvinta kahvilaatua, olikos se nyt Perfetto tai Intenso, mikä lie...

      Annan kiehua niin että kuohuu pinta kunnolla ja purut saa kyytiä, jos kiehuu vahingossa pitempään ei tee haittaa. Siirrän kattilan kylmälle levylle ja odotan muutaman minuutin, että purut laskeutuu pohjalle.

      Sitten kaadan isoon vedenlämmittimeen huolellisesti ja hitaasti ettei purut tule mukana ja ne jää siten pohjalle josta siirrän ne biojötteeseen, kun ovat jäähtyneet. Kattilan päälle kannattaa jäähdytyksen ajaksi laittaa kansi, jottei märkien purujen haju leviä asuntoon, se on aika voimakas.

      Kun haluan kahvia, niin napsautan vaan vedenkeittimen päälle. Sama kahvi lämpenee siellä mulla muutaman kerran ja maku pysyy silti pehmeänä.

      Empä ole huomannut yhtään mitään makumuutoksia, pannullinen kestää minulla aina seuraavaankin päivään tuossa keittiössä lämpimässä, jossei tule kylään kaveri.

      Epäilen, että kahvin makumuutokset johtuvat siitä suodatinpaperista, muutenkin paperilla suodatettu kahvi on todella pahaa verrattuna kattila/pannukahviin, kitkerää ja kummallista.

      • Se paperi ei ainakaan paranna makua.
        Vielä kun normikeittimessä lämmin vesi (ei siis keitetty, veden kiehauttaminen on olennaista hyvän kahvin teossa) lirutetaan paperin läpi, niiin kylmäähän se on sen jälkeen. Pitää jättää siihen levylle lämpiämään tai laittaa mikroon tms.

        Itse siis keitän veden keittimessä, pistän purut prossopannuun ja keitetyn veden perään. Sitä tarvi edes hauduttaa, kun painaa vaan männän alas (siinä on siis metallinen suodatinverkko) ja kaataa kaffen kuppiin.
        Kuumaa on vaikka laitan vielä jääkaappikylmää maitoa kahviin.

        Kahvin valmistukseen menee n. 2 min.


      • Anonyymi
        JustJust kirjoitti:

        Se paperi ei ainakaan paranna makua.
        Vielä kun normikeittimessä lämmin vesi (ei siis keitetty, veden kiehauttaminen on olennaista hyvän kahvin teossa) lirutetaan paperin läpi, niiin kylmäähän se on sen jälkeen. Pitää jättää siihen levylle lämpiämään tai laittaa mikroon tms.

        Itse siis keitän veden keittimessä, pistän purut prossopannuun ja keitetyn veden perään. Sitä tarvi edes hauduttaa, kun painaa vaan männän alas (siinä on siis metallinen suodatinverkko) ja kaataa kaffen kuppiin.
        Kuumaa on vaikka laitan vielä jääkaappikylmää maitoa kahviin.

        Kahvin valmistukseen menee n. 2 min.

        Olen minä perkolaattorilla uutettua kahvia maistanut ja myönnettäköön, että parempaa se oli kuin rupsuttimella. Onkohan nuo tahallaan suuniteltu siten, että kun vesi on vähissä, niin kuuluu se rupsuttelu? Siitä tietää, että nyt se on lähes valmista.


      • Anonyymi

        Voi juku miten älytön menetelmä. Tuossa vasta saat aikaan makumuutoksia. Vedenkeittimeen EI IKINÄ saa laittaa mitään muuta kuin vettä. Ihmettelen aina miksi eri laitteiden käyttöohjeissa on pitkä listä sanoinkuvaattoman oudoista asioista, joihin laite ei ole tarkoitettu. Ne ovat ilmeisesti juurikin sinua varten. Eri asia sitten kun et varmaan lue, saati noudata niitä.

        Paha maku johtuu huonosta kahvista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi juku miten älytön menetelmä. Tuossa vasta saat aikaan makumuutoksia. Vedenkeittimeen EI IKINÄ saa laittaa mitään muuta kuin vettä. Ihmettelen aina miksi eri laitteiden käyttöohjeissa on pitkä listä sanoinkuvaattoman oudoista asioista, joihin laite ei ole tarkoitettu. Ne ovat ilmeisesti juurikin sinua varten. Eri asia sitten kun et varmaan lue, saati noudata niitä.

        Paha maku johtuu huonosta kahvista.

        No vedenkeitin ja vedenkeitin, en viitsinyt kirjoittaa, että käytän perkolaattoria ilman sisuksia sen säilyttämiseen ja kuumentamiseen. Samoinhan siinä vastus kuumenee, kun veden keittimessä.

        Perkolaattoria en käytä, koska siinä niitä osia riittää pestäväksi ja tulee helposti liian vahvaa kahvia.

        Pistä sinä nyhverö turvaliivi päälle niin saat suojella sitä viiden euron vedenkeitintäsi kaikelta pahalta maailmassa!

        Pestävä ne sisältä on sännöllisesti kuitenkin ja kahvi nyt ei juurikaan koostumukseltaan vedestä eroa.


    • Anonyymi

      pannhulla useimmiten, tai sit käthölis lämpee kyl nopeemi

      • Anonyymi

        oon samaa mielt kahvios kahvi on makuelämys


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oon samaa mielt kahvios kahvi on makuelämys

        Mikähän siinä oli, kun sairaalan kanttiinissa ja sitten ruo'an yhteydessä tarjottu kahvi olivat täysin erimakuisia?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikähän siinä oli, kun sairaalan kanttiinissa ja sitten ruo'an yhteydessä tarjottu kahvi olivat täysin erimakuisia?

        Ite kun olin joskus vanhainkodissa töissä, niin asukkaat sai perkoraattorikahvia mutta me työntekijät jouduttiin tyytymään keitinkahviin ellei tuota parempaa jäänyt yli.
        Maku oli kuin eri planeetoilta, vaikka molemmissa käytettiin samaa Juhlamokkaa.

        Kahviloissahan (ainakin joissain) kahvi saatetaan tehdä perkoraattorilla ja kaataa se sitten siihen tarjolla olevaan pannuun.
        Kerran olen yhdessä ranskalaistyylisessä kahvilassa saanut jopa pienen pressopannun pöytään kun tilasin kahvin.


    • Anonyymi

      Otan latte-purkin kylmästä ja kaadan kylmän kahvin suoraan suureen mukiin. Maitoahan siinä on enemmän kuin kahvia...

    • Anonyymi

      Kiva kysymys😊! Annoin erossa moccamasterin miehelle, koska se on ruma ja rohmuaa tilaa keittiötasolla. Moccamasteri on myös työläs pitää puhtaana.

      Keitän veden pienellä mustassa japanilaisessa kahviuuttumella, jossa on pitkä kapea nokka.
      Uutan veden purujen läpi Chemex keittimellä. Helppoa ja kaunista. Viikonloppuna tai loma aamuina keitän usein kaksi kuppia ja arkena yhden. Loraus kauramaitoa ja terassille istuskelemaan.

      • Anonyymi

        Ei kuulosta hullummalta. Taisit lukea koko viestiketjun läpi, kun oli ainakin yritystä uutamiseen liittyen. Kahvinporoista tosiaan uuttautuu tiettyjä aineita veteen.

        Piti oikein katsoa, mikä on Chemex keitin. Sellaisen kannun löysin, siis pelkän kannun johon tulee suodatin. Oliko sellainen? Kätevän oloiselta vaikutti, varsinkin jos lähtee johkain retkeilemään, esim. saaristoon. Ja kotonakin voi käyttää. Tuota sähkörupsutintahan ei tosiaan voi käyttää kuin kotona ja maksoikin 79€

        Noh, sitten kun aika jättää Nordican king of koffeesta, niin pitää tarkkaan tutkia kaikki vaihtoehdot. Mitä yksinkertaisempi, sitä parempi. Lisäksi on yleensä luontoystävällisempiä.


      • "Annoin erossa moccamasterin miehelle, koska se on ruma ja rohmuaa tilaa keittiötasolla."

        Heh. Yks tyttöystävä selitti kerran eron jälkeen kun oli muuttanut uuteen asuntoon, et mitä kaikkea hänellä on hankintalistalla. Yks oli just Moccamaster.
        Ihmettelin sitä kun eihän hän edes juonut kahvia, mutta hän sanoi että se onkin hänelle sisustuselementti.


      • Anonyymi
        JustJust kirjoitti:

        "Annoin erossa moccamasterin miehelle, koska se on ruma ja rohmuaa tilaa keittiötasolla."

        Heh. Yks tyttöystävä selitti kerran eron jälkeen kun oli muuttanut uuteen asuntoon, et mitä kaikkea hänellä on hankintalistalla. Yks oli just Moccamaster.
        Ihmettelin sitä kun eihän hän edes juonut kahvia, mutta hän sanoi että se onkin hänelle sisustuselementti.

        On mullakin. Pyyhin vaan pölyt siitä.


    • Anonyymi

      Mä keitän muutaman kupin keittimellä ja juon mukillisen kahvia maidon kera ja ne loput kahvit mitä on keittimen pannussa, kaadan pieneen termariin, voin juoda milloin tuntuu, ei tarvi heti olla keittämässä uutta kahvia.

    • Anonyymi

      Ensin suodatan veden sillä tavallinen "vesijohtovesi" on luusereille. Sitten sytytän hajukynttilän keittimen viereen. Erityisen hyvää kahvia varten minulla on myös suurempi suisuke astia jota heiluttelen ketjun varassa kahvin valmistuessa. Tällöin laulan ääneen mantraa hyvän kahvionnen varmistamiseksi...

      Työpaikalla hauskasti päälle parikymppinen työntekijä ei tiennyt miten keittää kahvia, kun oli hänen vuoro laittaa. Sanoin toisella nuorelle, että auttaa laittamaan, ja hänkään ei tiennyt. Opetin sitten molemmat keittämään kahvia.

      • Anonyymi

        No nyt! Kahvin uuttaminen ei ole leikin asia! 🤣🤣🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        No nyt! Kahvin uuttaminen ei ole leikin asia! 🤣🤣🤣

        Joillekin teen valmistus on myös lähes uskonnollilnen prosessi. Musta se lopputulos maistuu silti ihan samalta.
        Mut mä en niin välitäkän teestä.


      • Anonyymi
        JustJust kirjoitti:

        Joillekin teen valmistus on myös lähes uskonnollilnen prosessi. Musta se lopputulos maistuu silti ihan samalta.
        Mut mä en niin välitäkän teestä.

        Kiinassa on. Teehuoneet ja rituaalit. Ei kuule ollenkaan syytä pilkata.


      • Anonyymi

        Tulee mieleen yhdessä työpaikassa ollut muija, joka oikeasti tuli mun viereen, kun olin mittalusikalla laittamassa kahvia suodattimeen ja sanoi, ett tiedäthän ett ne pitää olla tasamittaisia. Mulla on tapana laittaa pikkusen kukkurallaan oleva mitallinen kuppia kohden ja myös vettä laitan vähän yli kuppien määrää ilmoittavan rajan yli ettei tule liian väkevää, eikä laihaakaan. Kertaakaan ei kukaan ole mun keittämää kahvia moittinut, joskus jopa kehuttu, ett on hyvää kahvia vaikka ei ollut tiedossa kuka kahvin on keittänyt. Itse olen juonut yhdessä työpaikassa hemmetin väkevää kahvia, ei auttanut vaikka laitoin vettä sekaan, sokeria ja maitoakin, en saattanut juoda sitä, sitten joku sanoi ett sen kahvin keittäneellä oli tapana kaksi mitallista kahvia yhtä kuppia kohti, ei ihme ettei maistunut hyvältä.


    • Anonyymi

      Keitän aamuisin kaksi kuppia suodatinkahvia ja nautin ne.

    • Anonyymi

      Perkolaattori on siitä jännä vempele, että aivan kun et yksin keittiössä olisikaan. Se ähisee, kurluttaa, purisee ja murisee ja lopuksi tuhahtaa kun kaikki on valmista :D

      Hyvänmielen keitin :D

      • Anonyymi

        Sympaattinen sinkkukeitin siis. Seuraa yksinäiselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sympaattinen sinkkukeitin siis. Seuraa yksinäiselle.

        Käy sinkuille, mutta myös meille parisuhteessa oleville. :)


    • Anonyymi

      Minä juon kahvin aina kahvilautaselta ryyyyyyystäennnnnnnnnn ja pulmu sokeripala on suussa ryyyyyyssstttttttttt...
      Huulet supussa imen kahvia, joka sokeripalan läpi menee ja nammm makeaa on kahvi.
      Kahviin tulee tietenkin kermaa.....

      • Anonyymi

        Niinku mun ukki!


    • Anonyymi

      Olen ostanut erikseen sen suodatin osan, johon laitetaan suodatinpussi. Sellaisia saa muutamalla eurolla. Keitän veden kiehuvaksi, laitan tuon suodatin osan suodatinpussin ja kahvijauhon kanssa kahvikupin tai pienen termospullon päälle ja annan sen veden valua niin kuin kahvikeittimessä. Jos haluaa tehdä kahvin useammalle, vaihtaa aina uuden kupin alle ja lisää vähän jauhoja ja kaataa lisää kiehuvaa vettä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Suunnilleen sama, teen aina noin mukiin, usein 2 mukillista ja toisen sitten myöhemmin lämmitän mikrossa. Paras tapa keittää omat kahvit sinkulle. Sitten jos on vieraita pitää tehdä keittimellä.

        -harmiseikirj-


    • Anonyymi

      Haen lähikaupasta take away -kahvin. Juhla Mokkaa täytyy olla.

    • Anonyymi

      Kahvi ei ole koskaan sontaa vaan kerralla oikean makuista.

    • Anonyymi

      Kahvi on meille vakava asia. Kahvi on oikeasti osa identiteettiämme suomalaisina. Laatuun tulee panostaa. Mutta toisaalta hyväkin voi olla aina parempaa. Olen kuullut, että jossain päin maailmaa parhaimmat kahvipavut saavat kunnon aromin, kun ne kiertävät sivettikissan ruoansulatuksen läpi. Tämä ei kuitenkaan ole eläimille välttämättä hyvä asia. Niinpä olen kehittänyt tästä suomalaisen eläinystävällisen version: kahvinporojen sekaan lisätään kissankakkapallero. Noin teelusikallinen kannullista kohden, tällä syntyy paras aromi, joka vie kahvinautinnon ihan uudelle tasolle. Vieraat ovat aina kehuneet kahviani. Ja töissä kahvinkeittovuorollani saan lähes poikkeuksetta kehuja kahvin erikoisesta aromista.

      Kahvikakan lanseeraus on tulossa lähiaikoina. Paulig on ollut kiinnostunut innovatiivisesta keksinnöstäni. Tulevissa kahvimainoksissa vilisee kissoja. Tämän odotetaan lisäävän mainonnan tehoa koska jokainen tietää kissavideoiden suosion. Minusta on siis hyvin todennäköisesti tulossa miljonääri. Selllaisista summista on puhuttu agenttieni kanssa. Uskottavuuttani voi heikentää se, että eihän tällaisista salaisista neuvottelusta voisi kertoa jollain yleisellä keskustelupalstalla. No, sinä nyt luit tästä, mutta älä kerro kenellekään, jookos?

    • Anonyymi

      Kodassa nokipannulla avotulella. Koivuja käytän, näre tulittaa liikaa kipinää

    • Anonyymi

      Keittäisin suodatinkahvia, mutta kyllästyin pipertämään pieniä vesimääriä ja heittämään ylijääneitä kahveja viemäriin. Niinpä maksoin 150 euroa Hullaritarjouksessa olevasta italialaisesta käsin täytettävästä espressokeittimestä seitsemän vuotta sitten. Sillä voi keittää yhden kupin tai tuplat kerralla ja on tosi nopeata, kun kahvia tekee mieli. Tällä hetkellä siis on maksanut reilut 20 euroa per vuosi.

    • Anonyymi

      Nexcafe cold on parempaa, kuin useimmat suodatin kahvit.

      Vedenkeittimellä lämmitän veden ja kasdan termariin, josta otan kupiin missä kahvi jauho, hieman sekoittaa ja herkku on valmis.

      Lisää voi sitten kaataa sieltä termarista ja tietysti purut kupin pohjalle ensin.

    • Noh meillä on pannunatermari ja kun kahvinkeitin tehnyt työn koko pannun sen sitten juomme monta kuppia🥰

    • Anonyymi

      Ei laiskankaan kannata juoda liikaa kahvia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laaja sähkökatko Sallilan verkossa!

      Mä heräsin yhden maissa UPS:n piipittkseen, koska sähköt poikki ja on edelleen. Odottelin jonkun aikaa ja soitin vikanum
      Loimaa
      38
      1416
    2. KJ Konetimber OY

      Haettu konkurssiin Eläke yhtiö Ilmarisen toimesta.
      Kuhmo
      70
      1408
    3. Ampumisvälikohtauksen syynä kahden eri romanisuvun erimielisyydet

      Ikaalislainen romaniseurue joutui tahtomattaan tulitaisteluun etelä-pohjalaisen romanisuvun kanssa. Tilanne ei ratkennu
      Seinäjoki
      66
      1394
    4. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      261
      1290
    5. Millä kirjaimella nimeni alkaa

      Ja montako kirjainta sukunimestäni voi laskea? N to M
      Ikävä
      63
      1085
    6. Hyviä tehokkaira vinkkejä erittäin pinttuneen wc pytyn puhdistukseen

      Eli semmonen vuokra-asunnon pytty jossa hyvin sitkeään pi ttyny se vesiosa. Kloriittia olen liottanu yön yli ja yleispuh
      Ikävä
      124
      822
    7. Voiko "miehisen kunnian" käsitteen ohittaa?

      Palstalla kovasti pidetään minua jollain tavoin sairaana, kun puhun miehisestä kunniasta. Voidaanko me siis täysin ohi
      Sinkut
      148
      809
    8. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      57
      778
    9. Et uskaltaisi kuitenkaan nähdä enää

      Niin mitäpä sitä enää vatkaamaan.
      Ikävä
      52
      751
    10. Voi että, kaikki on nyt ohi

      Aijon nyt unohtaa kaiken. Morjes. Mieheltä
      Ikävä
      59
      717
    Aihe