Evoluutio ja uudet rakenteet

Mitä uusia rakenteita evoluutio on tuottanut? Tieteelliset HAVAINNOT tähän ketjuun, kiitos.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta kun tieteistä sinä Tomi et juuri ymmärrä mitään, lukemattomia kertoja olet sen todistanut kirjoituksillasi.
      Linkität jatkuvasti omaa höpöblogiasi.
      Ei sinua voi ottaa vakavasti todellakaan.

      • Anonyymi

        Niin, ja aina pitää ottaa uusi ketju, koska aiemmissa ketjuissa Tomi on itse kierinyt tervassa ja höyhenissä ja lähtenyt luikkimaan. Olen nähnyt muidenkin kreationistien ja muiden hihhulien tekevän samaa, että he ensin luulevat esittävänsä jonkun tiukan haasteen, mutta kun siihen vastataan he jättävät sikseen ja toistavat saman uudestaan, jotta esillä näkyisi ketju, jossa asiaan ei vielä olisi vastattu. Sitten kun heille osoitetaan, että missä nämä asiat on jo kertaalleen tai useampaankin kertaan käsitelty, niin he vain pokkana valehtelevat, ettei olisi, koska he luulevat, ettivät muut jaksa käydä tarkastamassa miten asia on. Tuollainen harhaluulo ei ole varmaan ongelma ihmisille, jotka uskovat puhuviin käärmeisiin jne.


    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä? Olet jeesuksella aivonsa sairastuttanut valehteleva kreationisti, jolle mikään havainto ei ole tarpeeksi. Mitäpä jos keskityt vain uskomaan, ja jätät tieteen niille jotka tekevät sitä ammatikseen.

      • Anonyymi

        Koska juuri tuo, ettei mikään ole muka tarpeeksi, on kreationismin elinehto. Kreationismin ainoa todellinen tavoite on ylläpitää vaikutelmaa siitä, ettei heidän lapsenuskoinen taikauskonsa olisi taputeltu tosiasioiden perusteella jo pois päiväjärjestyksestä. He yrittävät ylläpitää vaikutelmaa jäätyneestä konfliktista, jossa edelleen olisi jotein selvittämättömiä asioita. Koska mitään luomista puoltavia tai evoluutiota kyseenalaistavia asioita ei kuitenkaan ole, on ryhdyttävä teeskentelemään, että niitä olisi.

        Kreationismi on reaktio siihen, että jotkut ihmiset eivät vain voi keskittyä uskomaan, vaan sille asialle, jota halutaan uskoa, täytyy yrittää keksiä todisteita. Kun niitä ei löydy, luodaan väärä vastakkainasettelu ja teeskennellään, että se vasta-asetelma voitaisiin kumota ja, että näin tekemällä se oma uskomus tulisi todistetuksi. Tämä älyllisesti epärehellinen, pseudotieteellis-apogeettinen farssi on pelkkää epätoivoista evankeliointia.


    • Anonyymi

      Ohan tämä käyty jo vuosia sitten läpi. Hävisit jo silloin.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14779076/rakenteellinen-ja-toiminnallinen-monimutkaisuus

      • Kun et itse uskalla väittää uusien rakenteiden syntymistä oletetun evoluution kautta, lainaat jotain solonin neljä vuotta vanhaa kommenttia. Solon luulee, että ns. neofunctionalization loisi uusia toimintoja tai rakenteita. Todellisuudessa kyse on aiemmin havaitsemattomista RNA-molekyyleistä, joiden toiminta liittyy aiemmin havaitsemattomiin solun toimintoihin. Mitään UUTTA informaatiota ei noissa esimerkeissä synny, ainoastaan olemassaolevan informaation uudelleenohjelmointia on tapahtunut.

        Solon poistui, koska ei enää kyennyt puolustamaan pseudotieteellisiä uskomuksiaan.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kun et itse uskalla väittää uusien rakenteiden syntymistä oletetun evoluution kautta, lainaat jotain solonin neljä vuotta vanhaa kommenttia. Solon luulee, että ns. neofunctionalization loisi uusia toimintoja tai rakenteita. Todellisuudessa kyse on aiemmin havaitsemattomista RNA-molekyyleistä, joiden toiminta liittyy aiemmin havaitsemattomiin solun toimintoihin. Mitään UUTTA informaatiota ei noissa esimerkeissä synny, ainoastaan olemassaolevan informaation uudelleenohjelmointia on tapahtunut.

        Solon poistui, koska ei enää kyennyt puolustamaan pseudotieteellisiä uskomuksiaan.

        "Solon poistui, koska ei enää kyennyt puolustamaan pseudotieteellisiä uskomuksiaan."

        Ei hän mihinkään poistunut. Sinä vain et taaskaan ymmärtänyt mistä puhuttiin.

        Ja sinähän tässä olet pelkuri, kun et uskalla vastata sinulle esitettyihin kysymyksiin, vaan pakenet aina paikalta kun kysymykset käyvät sinulle liian vaikeiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Solon poistui, koska ei enää kyennyt puolustamaan pseudotieteellisiä uskomuksiaan."

        Ei hän mihinkään poistunut. Sinä vain et taaskaan ymmärtänyt mistä puhuttiin.

        Ja sinähän tässä olet pelkuri, kun et uskalla vastata sinulle esitettyihin kysymyksiin, vaan pakenet aina paikalta kun kysymykset käyvät sinulle liian vaikeiksi.

        Juu, ROT tekee aina uuden ketjun samasta aiheesta. Kreationistien klassikko. Vaativat vastauksia ja kun saavat niitä, teeskentelevät, etteivät olisi saaneet ja aloittavat alusta. Tämä jos mikä todistaa sen, että heidän ainoa taktiikkansa onkin vain koettaa ylläpitää kuvitelmaa, että tässä olisi jokin debatti menossa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu, ROT tekee aina uuden ketjun samasta aiheesta. Kreationistien klassikko. Vaativat vastauksia ja kun saavat niitä, teeskentelevät, etteivät olisi saaneet ja aloittavat alusta. Tämä jos mikä todistaa sen, että heidän ainoa taktiikkansa onkin vain koettaa ylläpitää kuvitelmaa, että tässä olisi jokin debatti menossa.

        Tuo on sitä uutteraa evankeliointia, josta Jeesus tykkää. ROTin ilmeisesti tunnustaman opin mukaan laiska evankeliointi on uskovan synneistä pahimpia, ja tämä loputon saman jauhaminen pitää ymmärtää sitä taustaa vasten.


    • Anonyymi

      Taas samaa ja ihan turhaa vänkäämistä. On semantiikkaa onko jokin rakenne "uusi" vai onko se "vain muunnelma" edellisestä. Uudella voidaan ihan hyvin tarkoittaa vain jotain muutoksen jälkeistä tilannetta; tilanne on uusi; rakenne on olemukseltaan, ilmiasultaan ja käyttötarkoitukseltaan uusi johonkin edelliseen nähden.

      Se, että näitä muutoksia havaitaan juuri niin, että jokin jo olemassaoleva muuttuu, on luonnollinen vääjäämättömyys ja nimenomaan evoluution ehto. Vain kreationismissa uskotaan asioiden tyhjästä putkahtamiseen! Evoluutiossa on kokoajan ollut kyse edellisen muuntelusta sellaiseksi, että sitä voidaan kutsua vaikkapa uudeksi.

      Evoluutio siis on se ilmiö, että eliöstössä tapahtuu muutoksia ajan myötä perimämuuntelun ja luonnonvalinnan yhteisvaikutuksesta. Tähän sisältyvät muutokset eliöiden rakenteissa. On täysin kiinni siitä mitä verrataan mihinkin, että onko kyse jostain "uudesta" tai "vain vanhan muokkaamisesta". Oleellista on, että on tapahtunut muutosta edelliseen nähden eikä se, että kutsummeko me sitä muutosta joksikin uudeksi asiaksi vai vanhan muokkaamiseksi. Tätä on havaittu tapahtuneen.

      Kreationismissa onkin ideana siirtyä vänkäämään evoluution havaittujen tosiseikkojen kiistämisen sijaan vänkäämään siitä, että evoluution pitäisi muka olla ja tarkoittaa sitä, että kissalle ilmestyy ylimääräisenä uutena rakenteena siivet selkään, ja tämä olisi evoluution todistava "uuden rakenteen syntyminen". Evoluutio ei kuitenkaan tarkoita tuota muuta kuin joissain X-Men-elokuvissa. Kreationismi on siis tässäkin vänkäämistyylissään naurettavan ala-arvoinen yritys yrittää jälkikäteen vääristellä sitä mitä mikäkin on tai mitä mikäkin tarkoittaa, kun he eivät pysty puolustamaan uskontoaan tosiasioita vastaan tarkasteltuna.

      • Kerro, miten sydän kehittyi. Mikä kehittyi ensin, verisuonisto, veri, verisolut, verihiukkaset, veriplasma vai sydän? Entpä kaikki ne mekanismit, jotka säätelevät esim. verenpainetta ja sydämen sykettä. Mikä kehittyi ensin?


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kerro, miten sydän kehittyi. Mikä kehittyi ensin, verisuonisto, veri, verisolut, verihiukkaset, veriplasma vai sydän? Entpä kaikki ne mekanismit, jotka säätelevät esim. verenpainetta ja sydämen sykettä. Mikä kehittyi ensin?

        Miksi kertoisin? Miksi näkisin sen vaivan sinua varten? Jotta voit leikkiä retorisella pelleilylläsi ja jatkaa denialistista jankutustasi? Mitä minä siitä koidun? Voin etsiä koko joukon vertaisarvioituja tiedeartikkeleita ja niihin perustuvia yhteenvetoja noista asioista ja luetella ne tänne. Mitä sitten tapahtuu? Sinä jatkat vänkäystä, että jokin tapahtuma noissa ei ollut uuden syntyä vaan oli vanhan muuntelua. Mutta mitä sitten?

        Evoluutio tosiaan on luonteeltaan sellainen ilmiö, että sen saatossa esiintyvät muutokset tapahtuvat juuri edellisiä asioita muuntelemalla. Kun puhutaan uusista rakenteista tai funktionaalisuuksista, tarkoitetaan juuri tällä tavalla syntyneitä asioita eikä esim. jotain tyhjästä luomalla putkahtamisia, kuten uskonnoissa uskotaan. Sinä olet ottanut asiaksesi toistella kreationistien idiotismia tältäkin osin, että "uusi ei ole uutta" ja blaa blaa. Aivan turhaa semanttista sanahelinää mikä ei muuta sitä tosiasiaa, että evoluutiota tapahtuu.

        Sinä yrität havaintoja koskevia luonnehdintoja vääristelemällä ja perusteetta moittimalla uskotella, että itse havainnoitu ilmiö jotenkin katoaisi olemattomiin. Ainoa mitä saat todistettua on, että sinulla ei ole rahkeita kumota tieteellisiä teorioita, joten voit vain jauhaa niistä paskaa.


    • Kaikilla kaksikylkisillä on polveutunut yhdestä alusta esimerkiksi silmä (PAX6 geeni), ulokkeet (distal-less -geeni), josta on kehittynyt mm. jalat, siivet, ravun sakset, hämähäkin myrkkypiikit, kehruurauhaset, selkärankaisten leuat ja pääkallon luut, käärmeen anaalisuomu. Sydämellä on myös yhteinen alkuperä (tinman -geeni). Tämä on siis todistettavissa ihan molekyylibiologisin tutkimuksin. Ota mikä tahansa eläinkunnnan edustaja ja huomaat sen silmän kehitystä ohjaavan PAX6 geenin. Tämä todistaa evoluutiosta. Havainto on hieman kiusallinen lajeittain luomisen kannalta. Miksi Jumala olisi luonut madolle, banaanikärpäselle, hiirelle ja ahvenelle samanlaisen silmän kuin ihmisellä? Miksi banaanikärpäsen PAX6 -geenillä saadaan käyntiin hiiren silmän kehitys? Miksi hiirellä on identtinen PAX6 geeni ihmisen kanssa?

      https://en.wikipedia.org/wiki/PAX6

      • Dlx-ja PAX-geenit ovat transkriptiotekijöitä, proteiinikomplekseja, jotka ohjaavat transkription aloitusta ja lopetusta. Ne, kuten kaikki proteiinit, ovat toisen transkription seurausta. Mitään transkriptiota ei tapahdu ilman epigeneettistä ohjausta. RNA-polymeraasi tarvitsee useita epigeneettisen informaation muotoja, jotta transkriptio tapahtuu oikein. Mm. DNA:n metylaatioprofiilit ohjaavat transkriptiotekijöiden sitoutumista transkription aloitus- ja lopetuskohtiin. DNA on tässä prosessissa passiivista informaatiovarantoa, joka ei kontrolloi yhtään mitään.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Dlx-ja PAX-geenit ovat transkriptiotekijöitä, proteiinikomplekseja, jotka ohjaavat transkription aloitusta ja lopetusta. Ne, kuten kaikki proteiinit, ovat toisen transkription seurausta. Mitään transkriptiota ei tapahdu ilman epigeneettistä ohjausta. RNA-polymeraasi tarvitsee useita epigeneettisen informaation muotoja, jotta transkriptio tapahtuu oikein. Mm. DNA:n metylaatioprofiilit ohjaavat transkriptiotekijöiden sitoutumista transkription aloitus- ja lopetuskohtiin. DNA on tässä prosessissa passiivista informaatiovarantoa, joka ei kontrolloi yhtään mitään.

        "Mitään transkriptiota ei tapahdu ilman epigeneettistä ohjausta."

        Entä sitten? Geenin ulkopuolinen ohjaus tulee mm. näistä transkriptiotekijöistä, jotka ovat proteiineja, joiden valmistuskoodi on DNA:ssa. Eliön bodyplan on isältä ja äidiltä perityssä DNA:ssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe