Arkkipiispa Tapio Luoma MTV 3 haastattelu tänään Raamatun sisältö ja Räsänen

Anonyymi

Olen todella hämmästynyt arkkipiispa Luoman mielipiteestä koskien Päivi Räsäsen oikeustapausta. Luoma ilmoitti, ettei kukaan voi omistaa totuutta ja jokainen Raamatun opettaja/lukija tulkitsee Raamattua omalla tavallaan. Toisin sanoen jokainen voi puhua mitä haluaa ja mikään tulkinta ei oikeastaan ole oikein. Ketään henkilöä ei saa loukata tai opettaa Raamatusta niin , että kuulijasta voi tuntua pahalta. Eli ei ole syntiä , ei tarvita parannusta vaan jokainen saa elää kuten haluaa ja jokaiselle kerrotaan vain mukavia asioita. Eli helvettiin ei kukaan ole menossa jne... Toisin sanoen jokainen käsittää voi opin kasteesta, ehtoollisesta, parannuksen pahoista teoista ja synnistä siten kuin haluaa.
Jotenkin tuli mieleeni ajatus "sudesta lammasten vaatteissa"!! Kuka on arkkipiispa Luoman herra???

136

1249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luoma totta tosiaan epäonnistuu pyrkimyksissään mitätöidä ja turhentaa Raamattu ihmisjärjen tasolle, sillä Jumala on suurempi kuin arkkipiispa. Samalla unohtaa, että kirkon papit itse syyllistää kirkkokansaa synnillisten tasolle ja näin nujertaa nämä ihmiset jotka ovat saapuneet kirkkoon - - tai sitten kirkkokansa ei ota yhtään tosissaan pappien höpinöitä.

      • Anonyymi

        Piispan tehtävä on valvoa, että sanaa opetetaan Raamatun mukaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piispan tehtävä on valvoa, että sanaa opetetaan Raamatun mukaisesti.

        Aivan. Tämän ovat useat piispat ja papit tyystin laimin lyöneet.
        2. Timoteuskirje 4:2 FB38
        "saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piispan tehtävä on valvoa, että sanaa opetetaan Raamatun mukaisesti.

        Piispan tehtävä olisi:

        "2. Timoteuskirje 4:2
        saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piispan tehtävä on valvoa, että sanaa opetetaan Raamatun mukaisesti.

        Mutta toimii päinvastoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piispan tehtävä on valvoa, että sanaa opetetaan Raamatun mukaisesti.

        Voitko osoittaa yhdenkin uskonnollisen nykyihmisen Suomessa, joka opettaa Jumalan tuhansia vuosia aiemmin antamia Sanoja Raamatun Kirjoitusten mukaisesti?
        Miltä osin uskonnollinen toiminta nykysuomessa voisi olla Raamatun Kirjoituksissa kerrotun mukaista.


    • Anonyymi

      Jaak. 3:1

      Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion.

    • Anonyymi

      Luoma on luopio, hän vesittää Raamatun sanomaa, tässä Jeesuksen itsensä sanoma Totuudesta;

      "31 Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani;
      32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi".

      Hän sanoo myös; "Minä olen tie, totuus ja elämä, ei kukaan pääse isän tykö, muutoin, kuin minun kauttani.

      T:U.m

    • Anonyymi

      >> Arkkipiispa Tapio Luoma MTV 3 haastattelu tänään <<

      Antaa mennä ohi vaan.

    • Anonyymi

      En ole kuullut tuota haastattelua enkä enemmälti aio ottaa siitä selkoakaan mutta jos aloittajan selvitys pitää paikkansa arkkipiispan sanomisista niin silloinhan arkkipiispa moittii myös Jeesuksen sanomisia sillä eräs laioppineista sanoi Jeesukselle: "Opettaja, kun noin puhut, niin sinä häpäiset myös meitä." - Ja niinhän se monesti onkin että oman tien kulkijat helposti loukkaantuvat Jeesuksen sanoihin.

    • Anonyymi

      Aina oppii uutta.Koulussa,opiskellessa,työelämässä tai sen ulkopuolella.Elämä yleensä antaa jok'ikiselle mahdollisuuden oppia,opetella ja hyväksyä asioita niinkuin ne ovat.Ei ole olemassa vain yhtä totuutta,sillä jokainen katsoo asioita omalla tavallaan.Ei kukaan ole niin hyvä ja paikkansa ansainnut kuin hän joka siihen on asetettu.
      Raamatun sanoin:Älä tuomitse,ettei sinua tuomittaisi.

      • Anonyymi

        Luoma tuomitsi Räsäsen.


    • Anonyymi

      2Moos.12:46 Samassa talossa se syötäköön; älköön mitään siitä lihasta vietäkö talosta ulos, älkääkä siitä luuta rikkoko. 4Moos.9:12 Älkööt he jättäkö siitä mitään seuraavaan aamuun älköötkä siitä luuta rikkoko. Kaikkien pääsiästä koskevien käskyjen mukaan he viettäköön sitä. Joh.19:36 Biblia (1776) Sillä nämät ovat tapahtuneet, että Raamattu täytettäisiin: ei teidän pidä luuta rikkoman hänestä.

    • Anonyymi

      On hienoa että kaikkien mielistely kirkossa loppuu ja aletaan puhua asiat niin kuin ne ovat. Hyvä arkkipiispa! Jos tämä sanoma ei putinisti -uskovaisille kelpaa, tervemenoa vapaakirkkoihin.

      T: luterilainen

      • Anonyymi

        Eikös se ole niin, että Luomalle ei kelpaa oman kirkkonsa ja Raamatun oppi?
        Luoman ja teidän kaltaistensa pitäisi jättää kirkko uskoville.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se ole niin, että Luomalle ei kelpaa oman kirkkonsa ja Raamatun oppi?
        Luoman ja teidän kaltaistensa pitäisi jättää kirkko uskoville.

        Juuri niin.


    • Anonyymi

      Edes kirkon pitäisi osata erottaa toisistaan syntinen ihminen ja synnin teko. Syntiä tulee vastustaa, mutta syntistä ihmistä pitää rakastaa. Jeesuskin vihasi syntiä, mutta rakasti syntistä ihmistä. Ihminen ja ihmisen teot eivät ole sama asia. Pitää osata erottaa nämä toisistaan niin kuin Päivi Räsänen sanoi. Ei sinne taivaaseen kukaan pääse synteineen, vaan ainoastaan Jeesuksen sovitustyön kautta. Taivas on Pyhä paikka.

      • Anonyymi

        Nämä ovat ihan riparitason perusasioita. Todella harva ymmärtää Raamatun lain ja evankeliumin kaksiteräisen käytön. Kuitenkin kantaa otetaan, vaikka perusasiatkin ovat hukassa. Jos käytäisiin sunnuntaisin messussa, asia avautuisi. Jo pelkkä yhtyminen synnintunnustusrukoukseen voisi valottaa asiaa.


    • Anonyymi

      No Luomahan puhuu ihan viisaita siinä, sillä olemmehan kaikki huomanneet, että uskovaisilla on hyvin laajasti vaihtelevia käsityksiä Raamatusta. Onko jokaisen käsitys sitten oikea vai onko se ehkä väärä?

      • Anonyymi

        "Piispan tehtävä on valvoa, että sanaa opetetaan Raamatun mukaisesti."

        Mutta kun joku opettaa sanaa Raamatun mukaisesti, niin piispat eivät hyväksy sitä ja ko henkilö saa syytteen .
        Miksi Luoma ei valvo opetusta vaan kumartelee yleisen mielipiteen mukaan"


      • Anonyymi

        Otatko pari uskovaisten vaihtelevaa käsitystä niin tarkastellaan niitä lähemmin.


    • Anonyymi

      Käsityksiä ja tulkintoja on monia, mutta itse Sana on muuttumaton ja paikkansa pitävä.
      Ei se muutu tulkitsijansa mukaan vaan on sitä, mitä siihen on kirjoitettu.

      • Anonyymi

        Raamattu ei ole lakikirja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu ei ole lakikirja.

        Ei olekaan, se on Jumalan sanaa, ei ihmisten lakeja.


    • Anonyymi

      Luoma on liberaalin (eksyttäjän) ruumiillistuma.

    • Anonyymi

      Luoma on vieläkin röyhkeämpiä saatanan äänitorvi kuin edeltäjänsä.
      😈

    • Anonyymi

      Itsekin ihmettelen Luoman Jumalan sanan vastaisuutta, vaikka varmaan käyttää yhä Jeesusta ja rakkautta keppihevosenaan puheissaan.

      • Anonyymi

        Luoma on tyypillinen liberaali, ottaa ripauksen raamatusta tai siellä oletetusti olevaa ja loppu onkin sitten omaa agendaa.


    • Anonyymi

      Luoma itse omien sanojensa mukaan kuitenkin omistaa totuuden tuomitsemalla Räsäsen, mutta se ei ole Raamatun totuus.

    • Anonyymi

      Luoman sanoma on selkokielellä sanoen se, että mitä enemmän teet syntiä, sitä enemmän muiden pitää antaa anteeksi. Syyllistetään siis ne, jotka pyrkivät elämään Raamatusta löytyvien normien mukaan ja vaaditaan heitä "hyväksymään" niiden ihmisten teot jotka viisveisaavat normeista.

      Toinen asia on tietysti ne, jotka pitävät Raamattua muutenkin yhdentekevänä, merkityksettömänä teoksena. Heidän mielestään kun Raamatun sisältö ei päde millään tasolla, oli teksti suoraa tai sovellettavaa. Ketään ei saa moittia Raamattuun vedoten koska jollekulle voi tulla paha mieli. J

      Olisiko Jeesuskin olisi vain hymyillyt hyväksyvästi kaikille pervoille ja isänmaansa puolesta tappaville? Sitä voi jokainen Raamattua lukeva punnita mielessään. Luoman luulisi ainakin olevan perillä siitä, mitä Raamatussa lukee ja mitä pitäisi asemansa ja edustamansa laitoksen perusteoksen puolesta kannattaa.

    • Anonyymi

      Yli 1400-sivuisesta raamatusta ei voi poimia ohjenuoraksi vain yhtä lähimmäisenrakkaus-kohtaa. Sellainen on naurettavuuden huippu.

      Pitää myös tietää muuta raamatusta, muun muassa se, mitä raamattu sillä lähimmäisenrakkaudella tarkoittaa. Aito raamatullinen rakkaus sekä välittää, mutta myös varoittaa.

    • <<. Luoma ilmoitti, ettei kukaan voi omistaa totuutta ja jokainen Raamatun opettaja/lukija tulkitsee Raamattua omalla tavallaan. >>

      Minua ei hämmästytä Luoman kommentti. Valtion kirkon kanta myötäilee hallituksen linjaa täydellisesti. Samaa voimme nähdä nyt Venäjällä, jossa kirkon pää siunaa Putinin sodan. Näinhän se menee valtionkirkossa. Kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Korkeimpaan kirkon virkaan valitaan henkilö, joka taatusti on yhtä linjaa hallituksen kanssa.

    • Anonyymi

      Kirkko on linjansa valinnut, kuka siitä enää piittaa, mihin suohon se kulkee, sehän on pelkkä instituutio.

      Uskomiseen ei tarvita mitään eskynyttä valtionkirkkoa. Päinvastoin, siitä on nykyään lähinnä haittaa oikeassa uskossa pysymiselle.

    • Anonyymi

      Nykyinen porttokirkko haluaa hyssytellä syntiset helvettiin sen sijaan, että ohjaisivat syntisiä Kristuksen luo. Jeesus maksoi uhrikuolemallaan syntimme. Jos emme ota tuota valtavaa lahjaa vastaan, halveksimme hänen rakkauden työtään. Syntiemme sovituksen torjumista ei saa anteeksi. Tässä armon ajassa lähes kaikki muut synnit saa anteeksi. Pyhän Hengen pilkkaa ei saa; minä en täysin ymmärrä, mitä se tarkoittaa. Ylöstempauksen jälkeen tarvitaan pelastukseen muutakin kuin usko. Silloin täytyy kieltäytyä merkistä, vaikka se todennäköisesti tietää mestausta.

      Pahin eksytys on suurimmalta osin totta. Se pinei valheellinen lisäys tai poisto tai muuntelu on se tappava myrkky. Eihän kukaan joisi myrkkyä, jos se olisi silkkaa myrkkyä. Raikkaaseen veteen tai muuhun ravitsevaan nesteeseen tai ruokaan sekotettuna se menee huomaamatta, ja tappaa tehokkaasti.

      Arkkipiispakin voi pelastua, jos katuu syntisyyttään ja ottaa vastaan pelastuksen Jeesuksen veressä, yksin armosta. Hänen tulisi pelätä muita pahempaa tuomiota, koska on ollut opettamassa muita. Opettajilta vaaditaan enemmän kuin oppilailta.

      • Anonyymi

        Ja kristittynä myös arkkipiispa on Paavalin opin mukaan pelastunut palvelemaan lihalla synnin lakia, ellei nyt sitten olekin päättänyt vaihtaa Paavalin opetusta Jeesuksen opetukseen taivasten valtakunnasta. Syntiin uudestisyntyneillä se tuskin on enää edes mahdollista.


      • Anonyymi

        Ja niinpä hän opettajana itse tietääkin, että mihin oppi johtaa. Mielenkiintoista, että tällä kohdalla ei auktoriteettiusko enää purekaan teihin, jos joku yrittää saada teiltä pois uhrinne ja saaliinne. On kuin petoeläinnäytös, jossa saalista yrittävä ryöstäjä revitään kappaleiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja niinpä hän opettajana itse tietääkin, että mihin oppi johtaa. Mielenkiintoista, että tällä kohdalla ei auktoriteettiusko enää purekaan teihin, jos joku yrittää saada teiltä pois uhrinne ja saaliinne. On kuin petoeläinnäytös, jossa saalista yrittävä ryöstäjä revitään kappaleiksi.

        Mutta Raamatun mukaan peto tiesikin, että sen aika on käymässä vähiin, ja nyt se yhdistää näillä pahuden enkeleillään kaikki voimansa repiäkseen rikki sen mikä vielä pystytään. Ja kohteena on ennen kaikkea kirkko, joka on kääntymässä Jeesuksen opetusten puoleen Saatanan uhrikultista.


    • Anonyymi

      Aloitusviestiin sen verran, että helvettiin ovat edelleen Raamatun mukaan menossa kaikki kristityt Jahve-jumalansa luo. Oppiinhan kuuluu tietysti vihata kaikkea luojan luomaa.

      • Anonyymi

        Tervemenoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tervemenoa!

        Niinpä, käyn minäkin vähän väliä oksentamassa lukiessani tätä uskovaisiksi itseään kutsuvien raadollista petoeläintouhua ja sanan voimalla luomaa pahuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, käyn minäkin vähän väliä oksentamassa lukiessani tätä uskovaisiksi itseään kutsuvien raadollista petoeläintouhua ja sanan voimalla luomaa pahuutta.

        Etkö sinä ihan itse ole tänne tullut?
        Minä en viitsisi mennä teikäläisten palstoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, käyn minäkin vähän väliä oksentamassa lukiessani tätä uskovaisiksi itseään kutsuvien raadollista petoeläintouhua ja sanan voimalla luomaa pahuutta.

        Mutta tällä tavalla nyt ne jyvät erottuvat akanoista, kun vilja on kypsynyt - aloitetulla sodalla taivaassa, jossa Saatana onkin Jumalan kasvojen edessä veljien syyttäjänä, ja paholainen joukkoineen heitetään taivaasta ulos.

        Voitte lukea tuon kohdan ilmestyskirjan 12. luvusta ja ihmetellä, että miten totta tämä onkaan myös Raamatun mukaan.

        Voimia kaikille, jotka jaksavat vielä taistella Jeesuksen opetusten puolesta tätä raadollista uskovaisten uhrikulttia vastaan, jota Jeesuskin vastusti jo 2000 vuotta sitten ja joutui itse sen uhriksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta tällä tavalla nyt ne jyvät erottuvat akanoista, kun vilja on kypsynyt - aloitetulla sodalla taivaassa, jossa Saatana onkin Jumalan kasvojen edessä veljien syyttäjänä, ja paholainen joukkoineen heitetään taivaasta ulos.

        Voitte lukea tuon kohdan ilmestyskirjan 12. luvusta ja ihmetellä, että miten totta tämä onkaan myös Raamatun mukaan.

        Voimia kaikille, jotka jaksavat vielä taistella Jeesuksen opetusten puolesta tätä raadollista uskovaisten uhrikulttia vastaan, jota Jeesuskin vastusti jo 2000 vuotta sitten ja joutui itse sen uhriksi.

        Ja nyt tällä uhrilla vedotaan muka johonkin armoon, johonkin pelastukseen Jeesuksen verellä. Se juuri on Raamatun mukaan tuo pelastuminen palvelemaan lihalla synnin lakia, koska opissahan Jeesus teurastetaan tosi Jumalana, teuraslampaana, eli puhumanaan taivasten valtakunnan hyvänä Isä Jumalana uhriksi Jahvelle, joka on VT:n Saatana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nyt tällä uhrilla vedotaan muka johonkin armoon, johonkin pelastukseen Jeesuksen verellä. Se juuri on Raamatun mukaan tuo pelastuminen palvelemaan lihalla synnin lakia, koska opissahan Jeesus teurastetaan tosi Jumalana, teuraslampaana, eli puhumanaan taivasten valtakunnan hyvänä Isä Jumalana uhriksi Jahvelle, joka on VT:n Saatana.

        Ja tätä kulttia nyt uskovaiset pelastavat hakkaamalla kappaleiksi kaikkia, jotka puolustavat ihmisinä ja luojan luomina homoseksuaalisten oikeutta omaan identiteettiinsä ja ylipäätään kaikkien ihmisten oikeutta yksilöllisyyteensä. Tällainen ryhmäajatteluvaatimus - jopa Raamattuun ja uskontoon vedoten , on kansallissosialismia eli natsismia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tätä kulttia nyt uskovaiset pelastavat hakkaamalla kappaleiksi kaikkia, jotka puolustavat ihmisinä ja luojan luomina homoseksuaalisten oikeutta omaan identiteettiinsä ja ylipäätään kaikkien ihmisten oikeutta yksilöllisyyteensä. Tällainen ryhmäajatteluvaatimus - jopa Raamattuun ja uskontoon vedoten , on kansallissosialismia eli natsismia.

        Mene islam-palstalle saarnaamaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tätä kulttia nyt uskovaiset pelastavat hakkaamalla kappaleiksi kaikkia, jotka puolustavat ihmisinä ja luojan luomina homoseksuaalisten oikeutta omaan identiteettiinsä ja ylipäätään kaikkien ihmisten oikeutta yksilöllisyyteensä. Tällainen ryhmäajatteluvaatimus - jopa Raamattuun ja uskontoon vedoten , on kansallissosialismia eli natsismia.

        Ja juuri tätä ryhmäidentiteetti-ideaa -
        Juutalaisten Jahve-jumalaan liittyvää - käytettiin holokaustissa (sana tarkoittaa polttouhria Jahvelle) hyväksi kristinuskon nimissä, kun juutalaiset hankkivat itselleen oman valtion.

        Ja pelikentän käännös Lutheria hyväksikäyttäen oli äärimmäisen älykäs. Tänä päivänä jo tiedämme, että keskitysleireille lähtijöiden nimilistan laativat juutalaiset itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja juuri tätä ryhmäidentiteetti-ideaa -
        Juutalaisten Jahve-jumalaan liittyvää - käytettiin holokaustissa (sana tarkoittaa polttouhria Jahvelle) hyväksi kristinuskon nimissä, kun juutalaiset hankkivat itselleen oman valtion.

        Ja pelikentän käännös Lutheria hyväksikäyttäen oli äärimmäisen älykäs. Tänä päivänä jo tiedämme, että keskitysleireille lähtijöiden nimilistan laativat juutalaiset itse.

        Ja tämä oli se todellinen Lutherin Juutalaisista ja heidän valheistaan kertovan teoksen todellinen varoitus: miten vielä tulevatkaan juutalaiset käyttämään röyhkeydellään hyväkseen tuota itse luomaansa kristinuskoa uhrikultilla heidän Jahve-jumalalleen. Nämä eivät ole mielipiteitä, vaan historiallisia faktoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tämä oli se todellinen Lutherin Juutalaisista ja heidän valheistaan kertovan teoksen todellinen varoitus: miten vielä tulevatkaan juutalaiset käyttämään röyhkeydellään hyväkseen tuota itse luomaansa kristinuskoa uhrikultilla heidän Jahve-jumalalleen. Nämä eivät ole mielipiteitä, vaan historiallisia faktoja.

        Ja kun tämä kaikki tiedetään, ei kristinusko tule aidosti enää pysymään pystyssä Jeesuksesta verelään ja Jumalana luodulla uhrikultilla, kun Raamattukin todistaa, että mikä se todellisuudessa on.

        Ainoa keino pelastaa kirkko ja uskonto, on se todellisuus mistä Raamattu puhuu, Jeesus ja hänen opetuksensa taivasten valtakunnasta, joka on tullut maanpäälle. Tämä edellyttää täydellisen irtisanoitumisen Jahven kultin opista, joka jo Raamatustakin on todistettavissa olevan suoraan saatanasta, kuten Jeesus siellä sanookin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kun tämä kaikki tiedetään, ei kristinusko tule aidosti enää pysymään pystyssä Jeesuksesta verelään ja Jumalana luodulla uhrikultilla, kun Raamattukin todistaa, että mikä se todellisuudessa on.

        Ainoa keino pelastaa kirkko ja uskonto, on se todellisuus mistä Raamattu puhuu, Jeesus ja hänen opetuksensa taivasten valtakunnasta, joka on tullut maanpäälle. Tämä edellyttää täydellisen irtisanoitumisen Jahven kultin opista, joka jo Raamatustakin on todistettavissa olevan suoraan saatanasta, kuten Jeesus siellä sanookin.

        Jahve jumalat sopii menee ny vaan sinne omalle palstalleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kun tämä kaikki tiedetään, ei kristinusko tule aidosti enää pysymään pystyssä Jeesuksesta verelään ja Jumalana luodulla uhrikultilla, kun Raamattukin todistaa, että mikä se todellisuudessa on.

        Ainoa keino pelastaa kirkko ja uskonto, on se todellisuus mistä Raamattu puhuu, Jeesus ja hänen opetuksensa taivasten valtakunnasta, joka on tullut maanpäälle. Tämä edellyttää täydellisen irtisanoitumisen Jahven kultin opista, joka jo Raamatustakin on todistettavissa olevan suoraan saatanasta, kuten Jeesus siellä sanookin.

        Ymmärrän, että teologeille ja papeille tämä on äärimmäisen vaikea tilanne nyt selittää kansalaisille, ja mielellään koitetaan totuuden sijaan etsiä jotakin sopivaa oikotietä. Se ei ole mahdollista. Vain totuus nyt voi pelastaa kirkon, ja se totuus on myös Raamatussa. Lainatakseni Jeesuksen sanoja näistä Jahven kultin palvojista, niin kyykäärmeitten sikiöillä on takanaan sellainen pahuuden valta, ettei heistä edes selvitä sivelemällä totuutta vain höyhenellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nyt tällä uhrilla vedotaan muka johonkin armoon, johonkin pelastukseen Jeesuksen verellä. Se juuri on Raamatun mukaan tuo pelastuminen palvelemaan lihalla synnin lakia, koska opissahan Jeesus teurastetaan tosi Jumalana, teuraslampaana, eli puhumanaan taivasten valtakunnan hyvänä Isä Jumalana uhriksi Jahvelle, joka on VT:n Saatana.

        Älkää sotkeko kirkon sekoiluja puhtaan Jumalan palvontaan. Tervemenoa horisonttiin sateenkaareilijat.


    • Anonyymi

      Totuus siis hämmästyttää aloittajaa? Olen yllättynyt!
      Jokainen ympärilleen katsomalla ja omaa elämäänsä vilkaisemalla ymmärtää ettei meillä nykysuomessa kukaan elä ja toimi Raamatussa kerrotulla tavalla vaikka väittää niin tekevänsä.
      Edelleen jotkut vielä ilmeisesti uskottelevat itselleen onnistuvansa siinä sulkemalla silmänsä ja vaatimalla toisia elämään Raamatussa kerrotulla tavalla.
      Onneksi Arkkipiispamme osoittaa uskolla olevan suuri merkitys meidän jokaisen elämään juuri tässä ajassa ja kaiken aikaa muuttuvassa maailmassa.

    • Anonyymi

      Paholainen on eksyttänyt arkkipiispa Luoman. Jo edellinen Kari Mäkinen ajoi kirkon kirjaimellisesti ajoi kirkkolaivan pahoin ns. karille.
      Syntyi uusia Raamattu-uskolisia kirkkokuntia. Niihin kanattaa laittaa rahaa kolehtien muodossa.Ei enää kirkkolisveroja, koska kirkko on pahoin eksynyt liperalismiin.
      Ei enää herättäjäjuhliin, koska siellä on Riekkisen johdolla eksytyksen henki-kiitos ei !
      Niissä tuskin kukaan on oikeasti herännyt Paavo Ruotsalaisen jälkeen

    • Anonyymi

      Arkkipiispa on oikealla tiellä. Siitä kiitos hänelle.

    • Anonyymi

      Luoma on totuudenmukainen rehellinen inhimillinen

    • ”Olen todella hämmästynyt arkkipiispa Luoman mielipiteestä koskien Päivi Räsäsen oikeustapausta.”

      Luoma on ihan oikeassa siinä, että näitä eri tulkintoja on olemassa. Räsäsellä se on omansa, joka ei vastaa kirkon linjaa. Luterilaiset eivät ole fundamentalistisen tulkintalinajan kannalla.

      Aloittaja laittoi paljon sellaista mukaan, mitä Luoma ei ole sanonut. Näin sitä annetaan taas väärää todistusta lähimmäisestä. Ja käydään kristittyjen kimppuun panetteluin.

      • Anonyymi

        Voihan se olla, ettei Päivi Räsäsen tulkinta vastaa kirkon linjaa, koska kirkon linja ei vastaa Raamatun sanaa, mikä taas paremmin vastaa Päivi Räsäsen linjaa.
        Suurin osa kristillisistä kirkoista vastaa Päivi Räsäsen linjaa. Mitä tästä voidaan päätellä? Onko Suomen evankelis-luterilaisen kirkon linja oikea?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voihan se olla, ettei Päivi Räsäsen tulkinta vastaa kirkon linjaa, koska kirkon linja ei vastaa Raamatun sanaa, mikä taas paremmin vastaa Päivi Räsäsen linjaa.
        Suurin osa kristillisistä kirkoista vastaa Päivi Räsäsen linjaa. Mitä tästä voidaan päätellä? Onko Suomen evankelis-luterilaisen kirkon linja oikea?

        eipä ne kristillisessä puolueessa läheskään kaikki ole samalla linjalla kuin Räsänen, että hyväksykää ny vaan niitä eriäviäkin näkemyksiä.

        "maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastutta pientä kulkijaaa"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eipä ne kristillisessä puolueessa läheskään kaikki ole samalla linjalla kuin Räsänen, että hyväksykää ny vaan niitä eriäviäkin näkemyksiä.

        "maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastutta pientä kulkijaaa"

        Ei kai nyt ollut kysymys siitä, kuka on Räsäsen kanssa samoilla linjoilla, vaan siitä, saako kristitty sanoa mielipiteensä oman vakaumuksensa mukaan.
        Tätähän valtakunnansyyttäjä ja nykymedia ei sallisi, vaan yrittää leimata sen puheeksi kansanryhmää vastaan.


    • Miksi pitää tehdä näitä valheellisia aloituksia tästä aiheesta. Tuo haastattelu oli Uutisextrassa arkkipiispan pääsiäishaastatteluna eikä sen aihe ollut Raamatun sisältö tai edes Räsänen. Hän taisi tuossa sanoa kolme neljä lausetta koskien tuota Räsäsen juttua kun häneltä aiheesta kysyttiin.
      Jotakuinkin näin, että Raamatun sisällön tarkoitus ei ole , että sen varjolla voidaan loukata ihmisiä eikä kirkko lähde sellaiseen , myös Räsänen tulkitsee Raamattua aivan kuten kaikki muutkin sitä lukevat, kukaan ihminen ei voi omistaa Jumalan tahtoa ja, että koska nyt kuitenkin käräjäoikeus piti Räsäsen puheita loukkaavana niin ehkä Räsäsen olisi hyvä miettiä tuota asiaa.

      Tuossa haastattelussa puhuttiin monesta muustakin aiheesta.

      • Anonyymi

        "Raamatun sisällön tarkoitus ei ole , että sen varjolla voidaan loukata ihmisiä ..."

        Tässä suhteessa jopa Luoma on Räsäsen linjoilla, että ketään ei saa loukata ja Päivihän on erittäin empaattinen ja hienovarainen Jeesukseen uskova. Ainoastaan Jeesus, joka on se loukkauskivi, ja Hänen julistuksensa loukkaa syntiä ja sitä omaa helmasyntiään vaalivaa ihmistä. Ja näinhän pitää olla, että se parannus mahdollistuu.

        "Räsänen tulkitsee Raamattua aivan kuten kaikki muutkin sitä lukevat"

        No tässä Luoma pyrkii pakottamaan Päivin myös tulkitsemaan Raamattua ihmisjärjen keinoin, vaikka Päivi vain tuo suoran siteerauksen Roomalaiskirjeestä. Kun Luoma ei hyväksy näitä jakeita, niin Luoma epäsuoraan myöntää, että ei usko Jumalan sanaa käytännössä, vaikka varmaan liturgisesti sitä siteeraakin. Suora lukeminen ei ole tulkintaa, vaan lukemista.


        "kukaan ihminen ei voi omistaa Jumalan tahtoa "

        Näin on, mutta Jeesus minussa omistaa Jumalan tahdon sataprosenttisesti. Hän kun nimittäin itse on se Jumalan tahto, Jumalan sana. Tätä Luoma ei hoksannut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raamatun sisällön tarkoitus ei ole , että sen varjolla voidaan loukata ihmisiä ..."

        Tässä suhteessa jopa Luoma on Räsäsen linjoilla, että ketään ei saa loukata ja Päivihän on erittäin empaattinen ja hienovarainen Jeesukseen uskova. Ainoastaan Jeesus, joka on se loukkauskivi, ja Hänen julistuksensa loukkaa syntiä ja sitä omaa helmasyntiään vaalivaa ihmistä. Ja näinhän pitää olla, että se parannus mahdollistuu.

        "Räsänen tulkitsee Raamattua aivan kuten kaikki muutkin sitä lukevat"

        No tässä Luoma pyrkii pakottamaan Päivin myös tulkitsemaan Raamattua ihmisjärjen keinoin, vaikka Päivi vain tuo suoran siteerauksen Roomalaiskirjeestä. Kun Luoma ei hyväksy näitä jakeita, niin Luoma epäsuoraan myöntää, että ei usko Jumalan sanaa käytännössä, vaikka varmaan liturgisesti sitä siteeraakin. Suora lukeminen ei ole tulkintaa, vaan lukemista.


        "kukaan ihminen ei voi omistaa Jumalan tahtoa "

        Näin on, mutta Jeesus minussa omistaa Jumalan tahdon sataprosenttisesti. Hän kun nimittäin itse on se Jumalan tahto, Jumalan sana. Tätä Luoma ei hoksannut.

        Koitat kovin tehdä itsestäsi Jeesusta mutta eipä se tunnu uskottavalta ja onnistuvan. Päivi tulkitsee tuota lainaamaansa Roomalaiskirjeen kohtaa hyvin mielivaltaisesti omia päähänpinttymiään hokien. Kirkkohan on tuollaisesta kristallipallotulkinnasta kyllä sanonut mielipiteensä monen raamatuntutkija suulla. Päivin takapajuiset, loukkaavat ja vain omasta pimeydestä lähtevät tulkinnat kuuluvat roskakoriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koitat kovin tehdä itsestäsi Jeesusta mutta eipä se tunnu uskottavalta ja onnistuvan. Päivi tulkitsee tuota lainaamaansa Roomalaiskirjeen kohtaa hyvin mielivaltaisesti omia päähänpinttymiään hokien. Kirkkohan on tuollaisesta kristallipallotulkinnasta kyllä sanonut mielipiteensä monen raamatuntutkija suulla. Päivin takapajuiset, loukkaavat ja vain omasta pimeydestä lähtevät tulkinnat kuuluvat roskakoriin.

        "Koitat kovin tehdä itsestäsi Jeesusta mutta eipä se tunnu uskottavalta ja onnistuvan. "

        Hyvä huomio sinulta sillä Jeesus tosiaan asuu minussa ja vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen!


        "Päivi tulkitsee tuota lainaamaansa Roomalaiskirjeen kohtaa hyvin mielivaltaisesti omia päähänpinttymiään hokien."

        Päivi ei hoe yhtään mitään Roomalaiskirjeen kohdasta eikä kommentoi sitä , tuo vaan sen valokuvattuna näytille. Jumalan sana siinä puhuu puolestaan, minkä jopa Luoma on noteerannut aivan oikein kun vastavetona hylkää koko Raamatun.

        Raivoisa vihaviestintäsi ei nyt auta Luoman tilannetta yhtään, päinvastoin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Koitat kovin tehdä itsestäsi Jeesusta mutta eipä se tunnu uskottavalta ja onnistuvan. "

        Hyvä huomio sinulta sillä Jeesus tosiaan asuu minussa ja vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen!


        "Päivi tulkitsee tuota lainaamaansa Roomalaiskirjeen kohtaa hyvin mielivaltaisesti omia päähänpinttymiään hokien."

        Päivi ei hoe yhtään mitään Roomalaiskirjeen kohdasta eikä kommentoi sitä , tuo vaan sen valokuvattuna näytille. Jumalan sana siinä puhuu puolestaan, minkä jopa Luoma on noteerannut aivan oikein kun vastavetona hylkää koko Raamatun.

        Raivoisa vihaviestintäsi ei nyt auta Luoman tilannetta yhtään, päinvastoin!

        Katsoppa sinäkin peiliin. Päivin taivaalliset ilmoitukset Ja muut Jumalan tahdon tulkinnat ovat hänen oman mielensä tuotetta. Siinä hänen omat salaiset tiedostamattomat toiveensa, halunsa, aggressionsa ja pelkonsa projisoidaan Jumalalle. Jumalaa käytetään tietyissä uskonnollisissa liikkeissä näin pirullisella tavalla ihmisten omien tarkoitusperien oikeuttamiseen ja toteuttamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoppa sinäkin peiliin. Päivin taivaalliset ilmoitukset Ja muut Jumalan tahdon tulkinnat ovat hänen oman mielensä tuotetta. Siinä hänen omat salaiset tiedostamattomat toiveensa, halunsa, aggressionsa ja pelkonsa projisoidaan Jumalalle. Jumalaa käytetään tietyissä uskonnollisissa liikkeissä näin pirullisella tavalla ihmisten omien tarkoitusperien oikeuttamiseen ja toteuttamiseen.

        Ei noista ole katsomaan peiliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Koitat kovin tehdä itsestäsi Jeesusta mutta eipä se tunnu uskottavalta ja onnistuvan. "

        Hyvä huomio sinulta sillä Jeesus tosiaan asuu minussa ja vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen!


        "Päivi tulkitsee tuota lainaamaansa Roomalaiskirjeen kohtaa hyvin mielivaltaisesti omia päähänpinttymiään hokien."

        Päivi ei hoe yhtään mitään Roomalaiskirjeen kohdasta eikä kommentoi sitä , tuo vaan sen valokuvattuna näytille. Jumalan sana siinä puhuu puolestaan, minkä jopa Luoma on noteerannut aivan oikein kun vastavetona hylkää koko Raamatun.

        Raivoisa vihaviestintäsi ei nyt auta Luoman tilannetta yhtään, päinvastoin!

        "Raivoisa vihaviestisi"??? Sinun mielestäsi arvostelu ja oman mielipiteensä ilmaiseminen on vihaviestiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raivoisa vihaviestisi"??? Sinun mielestäsi arvostelu ja oman mielipiteensä ilmaiseminen on vihaviestiä?

        Tietenkin se on ja se vasta vainoa onkin jos saa heidät kiinni valheesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoppa sinäkin peiliin. Päivin taivaalliset ilmoitukset Ja muut Jumalan tahdon tulkinnat ovat hänen oman mielensä tuotetta. Siinä hänen omat salaiset tiedostamattomat toiveensa, halunsa, aggressionsa ja pelkonsa projisoidaan Jumalalle. Jumalaa käytetään tietyissä uskonnollisissa liikkeissä näin pirullisella tavalla ihmisten omien tarkoitusperien oikeuttamiseen ja toteuttamiseen.

        ja OMASTA uskostaanhan Räsänen puhuukin, ei koskaan Jeesuksesta, ja Jumalan lahjasta,

        _ "ette ITSENNE kautta, se on JUMALAN suuri LAHJA", niin sanoo Raamattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raivoisa vihaviestisi"??? Sinun mielestäsi arvostelu ja oman mielipiteensä ilmaiseminen on vihaviestiä?

        ""Raivoisa vihaviestisi"??? Sinun mielestäsi arvostelu ja oman mielipiteensä ilmaiseminen on vihaviestiä?"

        Silloin kun se esitetään asiattomasti ja raivoisasti vihaviestimällä kuten esimerkkisi toi esiin. Yritä säilyttää jotenkin henkinen tasapainosi vaan - ystävän neuvo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoppa sinäkin peiliin. Päivin taivaalliset ilmoitukset Ja muut Jumalan tahdon tulkinnat ovat hänen oman mielensä tuotetta. Siinä hänen omat salaiset tiedostamattomat toiveensa, halunsa, aggressionsa ja pelkonsa projisoidaan Jumalalle. Jumalaa käytetään tietyissä uskonnollisissa liikkeissä näin pirullisella tavalla ihmisten omien tarkoitusperien oikeuttamiseen ja toteuttamiseen.

        "Jumalaa käytetään tietyissä uskonnollisissa liikkeissä näin pirullisella tavalla ihmisten omien tarkoitusperien oikeuttamiseen ja toteuttamiseen."

        Yritä nyt vaan rauhoittua äläkä "keittiöpsykologisoi" toisten motiiveja. Paljastat vaan karmealla tavalla omat vihasi ja raivosi.


      • ”Miksi pitää tehdä näitä valheellisia aloituksia tästä aiheesta.”

        Kun luin tästä eteenpäin, tämä kummallinen reaktio selittyy. Erittäin huolestuttava piirre on, kun ihmisellä häviää todellisuuden rajat, ja sen sijaan astuu vahva mielikuvitusmaailma.

        ”Anonyymi” 19.04.2022 10:17 kirjoittaa ”Jeesus minussa omistaa Jumalan tahdon sataprosenttisesti” ja ”19.04.2022 10:44” ”…sillä Jeesus tosiaan asuu minussa ja vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen!”

        Ei voi oikein puhua enää tasapainoisesta mielestä. Sen vuoksi kaikki hänen maailmassaan kääntyy aina sen mukaan, miltä hänestä itsestään tuntuu. Sen vuoksi hän tosiaan raivoisasti ja kiihkeästi suhtautuu esim. tähän kommenttiin ”Anonyymi” 19.04.2022 11:13 ”Päivin taivaalliset ilmoitukset Ja muut Jumalan tahdon tulkinnat ovat hänen oman mielensä tuotetta. Siinä hänen omat salaiset tiedostamattomat toiveensa, halunsa, aggressionsa ja pelkonsa projisoidaan Jumalalle.”

        Toisin sanoen hän jollain tasolla tunnistaa juuri tuon saman itsessään, mutta kieltää sen. Hänen maailmansa saattaa siis tosiaan sortua, ellei hän itse usko luomiinsa valheisiin.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        ”Miksi pitää tehdä näitä valheellisia aloituksia tästä aiheesta.”

        Kun luin tästä eteenpäin, tämä kummallinen reaktio selittyy. Erittäin huolestuttava piirre on, kun ihmisellä häviää todellisuuden rajat, ja sen sijaan astuu vahva mielikuvitusmaailma.

        ”Anonyymi” 19.04.2022 10:17 kirjoittaa ”Jeesus minussa omistaa Jumalan tahdon sataprosenttisesti” ja ”19.04.2022 10:44” ”…sillä Jeesus tosiaan asuu minussa ja vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen!”

        Ei voi oikein puhua enää tasapainoisesta mielestä. Sen vuoksi kaikki hänen maailmassaan kääntyy aina sen mukaan, miltä hänestä itsestään tuntuu. Sen vuoksi hän tosiaan raivoisasti ja kiihkeästi suhtautuu esim. tähän kommenttiin ”Anonyymi” 19.04.2022 11:13 ”Päivin taivaalliset ilmoitukset Ja muut Jumalan tahdon tulkinnat ovat hänen oman mielensä tuotetta. Siinä hänen omat salaiset tiedostamattomat toiveensa, halunsa, aggressionsa ja pelkonsa projisoidaan Jumalalle.”

        Toisin sanoen hän jollain tasolla tunnistaa juuri tuon saman itsessään, mutta kieltää sen. Hänen maailmansa saattaa siis tosiaan sortua, ellei hän itse usko luomiinsa valheisiin.

        Niin, Luoma uskoo täysillä omiin valheisiinsa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, Luoma uskoo täysillä omiin valheisiinsa.

        En vain löydä mitään valheita hänen puheistaan. Miten sinä siis väännät kaiken valheeksi?


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        En vain löydä mitään valheita hänen puheistaan. Miten sinä siis väännät kaiken valheeksi?

        Et tietenkään löydä kun olet samanlainen valehtekija itsekin.

        Mutta Luoma valehteli, että kristillinen kirkko olisi Räsäsen kanssa eri mieltä synnistä.


      • Anonyymi

        "Raamatun sisällön tarkoitus ei ole , että sen varjolla voidaan loukata ihmisiä eikä kirkko lähde sellaiseen , myös Räsänen tulkitsee Raamattua aivan kuten kaikki muutkin sitä lukevat, kukaan ihminen ei voi omistaa Jumalan tahtoa ja, että koska nyt kuitenkin käräjäoikeus piti Räsäsen puheita loukkaavana niin ehkä Räsäsen olisi hyvä miettiä tuota asiaa."

        Kopioitko MTV3 videosta nämä Luoman sanat vain kirjoititko vain ulkomuistista?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et tietenkään löydä kun olet samanlainen valehtekija itsekin.

        Mutta Luoma valehteli, että kristillinen kirkko olisi Räsäsen kanssa eri mieltä synnistä.

        "Mutta Luoma valehteli, että kristillinen kirkko olisi Räsäsen kanssa eri mieltä synnistä."

        Tuon sinä tulitsit nyt itse jostain, mitä ei ole edes sanottu.


    • Anonyymi

      Maikkarin naiset ja herrat on kumarrettavia.

    • Anonyymi

      Saisiko nyt uskovaisilta vastauksen koskien Jahve Jumalan määräystä uhrata esikoispojat uhreina 2.Moos.13.

      Onko teidän mielestänne tällainen määräys lähtöisin Jeesuksen puhuman taivasten valtakunnan hyvän Isä Jumalan taholta?

      • Anonyymi

        Liittyy Päivi Räsäsen Jumalaan, mihin hän ja uskovaiset vetoavat kirkon Raamatun opettamisessa.


      • Anonyymi

        Jatka Raamatun lukemista edelleen, rukoillen samalla että Pyhä Henki avaisi ymmärrystä. Ehkä asiat Raamatun loppua kohden selkenevät.


    • Anonyymi

      Luoma on luopio.

    • Synti on ihmisessä halu hän tai ei, tunnustamaton synti vie kadotukseen niin kuin Raamattu sen ilmoittaan, raamatun opetus on tänä päivänä on järkeis opetusta eikä hengen johtamaa menee harhtaan joka tapauksessa.

      • Anonyymi

        Juutin niin.


      • "... tunnustamaton synti vie kadotukseen ..."

        Niin, ja millaisia syntejä sitten pitäisi tunnustaa. Niitäkö joita vaaditaan, vaikke olisi tehnytkään. Vai niitä, kun ollaan eri mieltä jostain asiasta ja vain yksi mielipide on sallittu.

        Vai niitäkö, mitä täällä tekevät ne, jotka eniten vaahtoavat synnin tekemistä ja tekevät itsekin niitä?


      • mummomuori kirjoitti:

        "... tunnustamaton synti vie kadotukseen ..."

        Niin, ja millaisia syntejä sitten pitäisi tunnustaa. Niitäkö joita vaaditaan, vaikke olisi tehnytkään. Vai niitä, kun ollaan eri mieltä jostain asiasta ja vain yksi mielipide on sallittu.

        Vai niitäkö, mitä täällä tekevät ne, jotka eniten vaahtoavat synnin tekemistä ja tekevät itsekin niitä?

        Mitä tunnustat kun mumiset papin johdolla synnintunnustuksen valmiista tekstistä?


      • Anonyymi
        Aito_lainen kirjoitti:

        Mitä tunnustat kun mumiset papin johdolla synnintunnustuksen valmiista tekstistä?

        Minä tunnustan syntejäni tietysti. Sinulle syntien tunnustaminen on varmasti hyvin vierasta. Osusinko oikeaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä tunnustan syntejäni tietysti. Sinulle syntien tunnustaminen on varmasti hyvin vierasta. Osusinko oikeaan?

        Kysyinkö sinulta jotain?


      • Aito_lainen kirjoitti:

        Kysyinkö sinulta jotain?

        Ihan hyvän vastauksen sait! Syntejä voi ja saa tunnustaa Jumalalle aina kun sen paikka on.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        Ihan hyvän vastauksen sait! Syntejä voi ja saa tunnustaa Jumalalle aina kun sen paikka on.

        Uuden liiton sääntöjen mukaan kaikki Mooseksen lain vastainen on syntiä. Jos joku kieltäytyy noudattamasta lakia uskossa Jeesukseen Kristukseen, hän ei koskaan saa syntejään anteeksi. Niin käy kaikille niille "hartaille" homoseksuaalisuutta harvoittaville luterilaisille ja naispapeille, jotka eivät koskaan tunnustaneet tehneensä näitä syntejä eivätkä lopettaneet synnin tekemistä.

        3 Moos 18:22 Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko.

        1 Joh 3:4 Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista.

        Heb 10:26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
        27 vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.
        28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:

        Matt 7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • mummomuori kirjoitti:

        Ihan hyvän vastauksen sait! Syntejä voi ja saa tunnustaa Jumalalle aina kun sen paikka on.

        Tili välit lyhyinä Jumalan edessä, joka tunnustaa ja hylkää saa armon .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Uuden liiton sääntöjen mukaan kaikki Mooseksen lain vastainen on syntiä. Jos joku kieltäytyy noudattamasta lakia uskossa Jeesukseen Kristukseen, hän ei koskaan saa syntejään anteeksi. Niin käy kaikille niille "hartaille" homoseksuaalisuutta harvoittaville luterilaisille ja naispapeille, jotka eivät koskaan tunnustaneet tehneensä näitä syntejä eivätkä lopettaneet synnin tekemistä.

        3 Moos 18:22 Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko.

        1 Joh 3:4 Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista.

        Heb 10:26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
        27 vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.
        28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:

        Matt 7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        "Uuden liiton sääntöjen mukaan kaikki Mooseksen lain vastainen on syntiä. "

        Mooseksen lakiin kuuluu 613 eri kohtaa. Ei näitä kukaan kristitty noudata. :D


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        "Uuden liiton sääntöjen mukaan kaikki Mooseksen lain vastainen on syntiä. "

        Mooseksen lakiin kuuluu 613 eri kohtaa. Ei näitä kukaan kristitty noudata. :D

        >>>Mooseksen lakiin kuuluu 613 eri kohtaa. Ei näitä kukaan kristitty noudata. :D<<<

        Puhut valhetta, kuten lähes aina. Sinä olet kuin Eeva, jolla on käärmeen sanat.

        Paavali opetti, että taivaaseen pelastuvat noudattavata lakia. Laissa on paljon vähemmän käskyjä, mitä on esim. tieliikennelaissa, joten jos joku osaa ajaa liikenteessä, hän kykenee myös täyttämään Mooseksen lain, jos vain haluaa niin tehdä. Raamatun mukaan Mooseksen lain pystyy täyttämään. Luterilaiset eivät noudata lakia, minkä takia he eivät pelastu, koska heiltä puuttuu Jeesuksen vaatima parannuksent teko ja uudestisyntyminen.

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan.

        Room 2:13 sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä, vaan lain noudattajat vanhurskautetaan.
        ---
        27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.

        5 Moos 30:11 Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana.
        12 Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: 'Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?'
        13 Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: 'Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?'
        14 Vaan sana on sinua aivan lähellä, sinun suussasi ja sydämessäsi, niin että voit sen täyttää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        >>>Mooseksen lakiin kuuluu 613 eri kohtaa. Ei näitä kukaan kristitty noudata. :D<<<

        Puhut valhetta, kuten lähes aina. Sinä olet kuin Eeva, jolla on käärmeen sanat.

        Paavali opetti, että taivaaseen pelastuvat noudattavata lakia. Laissa on paljon vähemmän käskyjä, mitä on esim. tieliikennelaissa, joten jos joku osaa ajaa liikenteessä, hän kykenee myös täyttämään Mooseksen lain, jos vain haluaa niin tehdä. Raamatun mukaan Mooseksen lain pystyy täyttämään. Luterilaiset eivät noudata lakia, minkä takia he eivät pelastu, koska heiltä puuttuu Jeesuksen vaatima parannuksent teko ja uudestisyntyminen.

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan.

        Room 2:13 sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä, vaan lain noudattajat vanhurskautetaan.
        ---
        27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.

        5 Moos 30:11 Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana.
        12 Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: 'Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?'
        13 Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: 'Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?'
        14 Vaan sana on sinua aivan lähellä, sinun suussasi ja sydämessäsi, niin että voit sen täyttää.

        Lakia ei kukaan ihminen voi täytää se selvä asia, Jeesus on laintäyttäjä hänen joka uskoo on hänessä lain täyttäjä. On vanhurskas Jumalan edessä.


    • Anonyymi

      Samaan tyyliin yhteiskunnan lainlukijat " tuomarit" jakavat oikeutta . Miten kukin luetun lakitekstin ymmärtää . Luetun ymmärtäminen lie henkilökohtaista .

      • Anonyymi

        Arvot määräävät lukukykyä.


    • Anonyymi

      Kun arkkipiispa tulkitsee, miten Raamattua tulee tulkita, hän tulkitsee Raamattua kirkon korkeimpana virkamiehenä, hengellisenä isänä. Pyrkimys poistaa synti kieltämällä sen olemassaolo, kieltämällä puhumasta siitä, ei sovi yhteen sen kanssa, että "ei ole maan päällä ihmistä niin vanhurskasta, että hän tekisi vain hyvää eikä tekisi syntiä."

      Kukaan ihminen ei voi pelastaa ketään toista ihmistä - paitsi Jeesus Kristus. Hän syntyi ihmiseksi ja kuoli monen edestä, että he saisivat paljotkin syntinsä anteeksi. Ei ole sen suurempaa asiaa maailmassa kuin saada Pyhän Hengen lahja, Puolustaja, Totuuden Henki, joka saa ihmisen ymmärtämään Jumalan tahdon valintojen edessä.

      Kristuksen elämä, sanat, kuolema ja ylösnousemus tulevat selkeiksi, kun tunnustamme synnin - niin kuin ymmärrämme valon merkityksen pimeyttä vasten. Pyhä Henki avaa Jumalan sanan, eikä jää epäselväksi, että Jumalan sana on sana, joka ei muutu. Se mitä pidämme totuutena, muuttuu ja käsityksemme totuudesta muuttuvat - jossakin vaiheessa olemme jo saattaneet kääntää selkämme Jumalalle.

      Toivoisin, että me, jotka puhumme Jumalasta, emme tekisi tulkinnoissamme Raamatun kirjoituksia mitättömiksi, emmekä pilaisi Jumalan nimeä ihmisten edessä.

      • Anonyymi

        >>>Pyrkimys poistaa synti kieltämällä sen olemassaolo, kieltämällä puhumasta siitä, ei sovi yhteen sen kanssa, että "ei ole maan päällä ihmistä niin vanhurskasta, että hän tekisi vain hyvää eikä tekisi syntiä."<<<

        On totta, että kaikki ihmiset ovat tehneet syntiä, mutta jos sen takia, ei edes aio lopettaa synnin tekemistä, niin ihminen lopulta menettää Kristuksen armon. Luterilaisen kirkon valhe on alusta alkaen ollut, että ihminen voi tehdä rajattomasti syntiä ja saa kaiken anteeksi, kunhan vain sanoo uskovansa Jeesukseen. Niin se ei ole.

        Katsotaan, mitä Uusi testamentti sanoo, mikä on Jumalan tahto? Mikä on uuden liiton sääntöjen mukaan se Jumalan tahto, jonka kakkien krisitittyjen tulee täyttää?

        Jumalan tahto on kirjoitettu Mooseksen lakiin. Tämä tahto on Jeesuksen sanojen mukaan olemassa uuden liiton aikana, mitään siitä muuttamatta.

        Room 2:18 Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää.

        Koska Mooseksen laki kieltää homoseksuaalisuuden harjoittamisen, silloin se on syntiä, kuten on kaikki se, mikä rikkoo Mooseksen lakia, SIIS MYÖS UUDEN LIITON AIKANA.

        3 Moos 18:22 Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko.

        1 Joh 3:4 Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista.

        Jeesuksen armo on siinä, että jos joku tunnustaa tehneensä syntiä JA LOPETTAA SYNNIN TEKEMISEN uskossa Jeesukseen Kristukseen, hän saa synnit anteeksi. Homo siis voi saada synnit anteeki, mutta se edellyttää parannuksen tekoa ja käytöksen muutosta.

        1 Kor 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet,
        10 eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät.
        11 Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta.

        Mitä sitten käy niille luteriaisille, helluntailaisille ja muille kristityille, jotka eivät lopeta synnin tekemistä, koska he luulevat, ettei parannusta tarvitse tehdä? He menettävät armonsa. Jeesus ei anna anteeksi kristityille syntejä, jos he eivät ole alkaneet noudattaa lakia, koska laissa on Jumalan tahto. Luterilaisuuteen kuuluu se, ette se kieltää lain ja velvollisuuden noudattaa lakia, mikä johtaa automaattiseen armon menetykseen ja kadotustuomioon. Tämä lukee UUDESSA TESTAMENTISSA.

        Heb 10:26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
        27 vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.
        28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:

        Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Room 2:27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.

        TIE TAIVAASEEN ON KAPEA JA HARVA SINNE PELASTUU. KUKAAN LAITTOMUUTTA TEHNYT LUTERILAINEN EI OLE KOSKAAN PELASTUNUT, MUTTA PARANNUKSEN TEHNEITÄ ON JOITAKIN PELASTUNUT, KOSKA HE TEKIVÄT PARANNUKSEN JA LÄHTIVÄT ULOS KIRKOSTA.


      • "Kukaan ihminen ei voi pelastaa ketään toista ihmistä ..."

        Aivan, tämä olisi syytä myös Räsäsen ymmärtää.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        "Kukaan ihminen ei voi pelastaa ketään toista ihmistä ..."

        Aivan, tämä olisi syytä myös Räsäsen ymmärtää.

        Ja missä muka Räsänen olisi sellaista väittänyt?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja missä muka Räsänen olisi sellaista väittänyt?

        Tuota, tarkoitin että tuo pitäisi Räsäsen oppia ymmärtämään, ettei hän voi ketään pelastaa. Ja jättää se Raamatulla tuomitseminen pois.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        "Kukaan ihminen ei voi pelastaa ketään toista ihmistä ..."

        Aivan, tämä olisi syytä myös Räsäsen ymmärtää.

        ""Kukaan ihminen ei voi pelastaa ketään toista ihmistä ..."

        Aivan, tämä olisi syytä myös Räsäsen ymmärtää."

        Siksi myös Päivi kuten Jeesus käski, niin hän julistaa evankeliumia parannuksesta ja uskosta Jeesukseen, että Jeesus sitten pelastaa. Myös homoseksuaaleille tulee suoda mahdollisuus parannukseen ja pelastukseen uskoontulossa Jeesukseen. Amen


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        Tuota, tarkoitin että tuo pitäisi Räsäsen oppia ymmärtämään, ettei hän voi ketään pelastaa. Ja jättää se Raamatulla tuomitseminen pois.

        "Tuota, tarkoitin että tuo pitäisi Räsäsen oppia ymmärtämään, ettei hän voi ketään pelastaa. Ja jättää se Raamatulla tuomitseminen pois."

        Onpas taas suorastaan pirullisen ovelaa ja röyhkeää argumentointia! Mitä ihmettä mummon päässä oikein liikkuu kun tuollaisia valheita suoltaa ulos?


    • Anonyymi

      "Minä, minä olen Herra, eikä ole MUUTA pelastajaa, kuin minä"
      Jes: 43: 11

      niitä lahko-käännynnäisiä kyllä voidaan aivopesemällä, mutta RAAMATTU sanoo selkeästi "ei ole muuta pelastajaa, kuin minä" Jes: 43:11

    • Anonyymi

      Luoma häpäisi itsensä ja teki tyhjäksi Raamatun totuuden sanan. Samoin hän loukkasi syvästi meitä konservatiiviuskovia jotka uskovat vielä Raamatun sanan olevan totta.
      Luoma samaa kastiin muiden liperaalien kanssa . Ei ole uskon yhteyttä

    • Anonyymi

      Luterilaista kirkkoa ei enää pelasta mikään. Veronmaksajat vähenevät ja kirkossa kävijät harvenevat. Millä työntekijöiden palkat maksetaan? En voi olla tällaisen liperaalikirkon jäsen

    • Anonyymi

      Liperalismi on lähtöisin jo edesmennesstä Heikki Räisäsestä. Hän oli ääri liperaali teologisessa tiedekunnassa. Hänen kauttaan tuli jatkuvasti uusia haihattelijoita ja piispaliperaaleja kuten kuten Wille Riekkinen, joka kutsui ateistihomopiispan Spongin Amerikoista saunaitaan viettämään ja kirkkoon eksytystä levittämään.

    • Jos tuo on totta ja arkkipiispan sanomaa niin jokainen Jeesuksen oma tajuaa ,että tuollainen tyyppi on saatanan oma sillä muuten ei voi suustaan päästää tuollaista tekstiä.
      Herää myös kysymys ,miksi kristityt sallii tuollaisen perkeleen edustaa kirkkoa.
      Samaa linjaa tosin edustaa kuin edeltäjänsäkin.
      On selvät merkit tullut noista kätyreistä.
      Voi voi....

      • Anonyymi

        Oliko vai eikö ollut Jeesus sinun puolesta teurastettu uhrilammas, jonka kiroat ristille?


    • Anonyymi

      Hyvä puheenvuoro arkkipiispalta. Minusta papit voisivat ottaa samanlaisen suoran puhumisen linjan kuin arkkipiispakin. Asiat on kerrottava niinkuin ne ovat. Tapio Luoma on rehellinen mies. Jos jotakin hänen puheensa eivät miellytä. lähteköön vapaakirkkoihin. Niihin kyllä mahtuu monenlaista hömppää. Tervemenoa vain!

      luterilainen

      • Anonyymi

        Sinä täällä kehtaat puhua omaa paskaasi. Häivy täältä jos ei kirkon ääni sinulle kelpaa.

        luterilainen


      • Anonyymi

        Mene ihan itse !


      • Ainakin tässä asiassa Luoma puhuu ihan asiaa.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        Ainakin tässä asiassa Luoma puhuu ihan asiaa.

        Yksi kirkkomme parhaista asioista on nyt arkkipiispa Tapio Luoma. Hän on selkeä ja selväjärkinen puhuja. Ensi töikseen, kun hänet valittiin arkkipiispaksi, hän lopetti naispappien syrjinnän Maata näkyvissä festareilla ja lisää hyviä uutisia tulee koko ajan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yksi kirkkomme parhaista asioista on nyt arkkipiispa Tapio Luoma. Hän on selkeä ja selväjärkinen puhuja. Ensi töikseen, kun hänet valittiin arkkipiispaksi, hän lopetti naispappien syrjinnän Maata näkyvissä festareilla ja lisää hyviä uutisia tulee koko ajan.

        Vaikka Luoma on ihan hyviä juttuja tehnyt, en silti osaa sulkea silmiä hänen kaksinaamaisuudestaan.


      • mummomuori kirjoitti:

        Vaikka Luoma on ihan hyviä juttuja tehnyt, en silti osaa sulkea silmiä hänen kaksinaamaisuudestaan.

        Hyviä juttuja? Kuten minkä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi kirkkomme parhaista asioista on nyt arkkipiispa Tapio Luoma. Hän on selkeä ja selväjärkinen puhuja. Ensi töikseen, kun hänet valittiin arkkipiispaksi, hän lopetti naispappien syrjinnän Maata näkyvissä festareilla ja lisää hyviä uutisia tulee koko ajan.

        Ja nuoret jäivät ilman ehtoollista.. asiat oikeassa tärkeysjärjestyksessä?
        Lapsellista ärsyyntyä siitä, että yhdessä tilaisuudessa, jonka pääasiallisena järjestäjänä Sley, jakavat ehtoollista vain miespuoliset papit. Kyse ei ole syrjinnästä, muuten kuin sitä perinteisen virkakäsityksen omaavaa vähemmistöä kohtaan. Perinteistä virkakäsitystä tukee Raamattu ja tunnustuskirjat, eikä se ole harhaoppista. Kirkon herätysliikkeet saavat omissa tiloissaan pitää messuja vain miespappien toimesta ja osin kirkon tiloissakin. Mikä ongelma oli festareiden suhteen?


    • Anonyymi

      Jos sille tielle lähdetään, että Raamatun Sanasta on monia tulkintoja, ja kaikki tulkinnat voivat olla oikeita, silloinhan sen, mitä on kirjoitettu voi kääntää vaikka päälaelleen, ja sanoa, että näin on. Onko ihmiset unohtaneet sen, että sanoilla on käsitteet, ja käsitteillä tarkoitukset. Eivät sanat voi tarkoittaa mitä vain.

      • Voisitko ottaa jonkun esimerkin mitä voisimme tarkastella yhdessä?


      • Anonyymi

        "Onko ihmiset unohtaneet sen, että sanoilla on käsitteet, ja käsitteillä tarkoitukset."

        Vain Jeesukseen uskova voi ilmoittaa mikä on oikea ja totuudellinen sana, koska Pyhä henki selittää myös Sanaa. Jumalaton ja liberaali ymmärtää asian sen ihmisen, propagandan ja hänen politiikkansa kautta mitä sattuu.

        Uskovan "sotavarusteisiin" kun kuuluu myös totuuden vyö! Tämä tarkoittaa sitä, että se Sana eli Jeesus meissä asuu ja tuottaa vain totuutta, jos emme sorru lihassamme hengellisiä asioita ulos tuottamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Onko ihmiset unohtaneet sen, että sanoilla on käsitteet, ja käsitteillä tarkoitukset."

        Vain Jeesukseen uskova voi ilmoittaa mikä on oikea ja totuudellinen sana, koska Pyhä henki selittää myös Sanaa. Jumalaton ja liberaali ymmärtää asian sen ihmisen, propagandan ja hänen politiikkansa kautta mitä sattuu.

        Uskovan "sotavarusteisiin" kun kuuluu myös totuuden vyö! Tämä tarkoittaa sitä, että se Sana eli Jeesus meissä asuu ja tuottaa vain totuutta, jos emme sorru lihassamme hengellisiä asioita ulos tuottamaan.

        Miksi sitten kiroat Jeesuksen ristille Paavalin sanoin? Miksi teurastat Jeesuksen pääsiäisen uhrilampaana ja perkaat pois taivasten valtakunnan? Miksi syöt Jeesuksen kannibalistisella ihmissyöntiriitillä kuoleman julistamiseksi, joka on saatananpalvojilta tuttu riitti?


      • ”…silloinhan sen, mitä on kirjoitettu voi kääntää vaikka päälaelleen, ja sanoa, että näin on. Onko ihmiset unohtaneet sen, että sanoilla on käsitteet, ja käsitteillä tarkoitukset. Eivät sanat voi tarkoittaa mitä vain.”

        Juuri tuo vaara on olemassa, kun jotain yritetään ”sanatarkasti” tulkita. Tuolloin tosiaan aletaan antaa sanojen ja termien merkityksille uusia merkityksiä, jotka eivät sitten enää vastakaan alkuperäistä varsinaista asian ydintä.

        Kuten nimimerkki ”Anonyymi” 04.05.2022 10:14 hyvin kuvaa: ”Vain Jeesukseen uskova voi ilmoittaa mikä on oikea ja totuudellinen sana, koska Pyhä henki selittää myös Sanaa.”, niin ajatusvirran kautta he selittelevät miten milloinkin ”saamiaan sanomia”. Näistä sitten syntyy paljon erilaisia tulkintoja, jotka joskus ovat kaukana Raamatun varsinaisesta sanomasta.


      • Anonyyminä huutelet taas puskista, etkä edes yritä keskustella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Onko ihmiset unohtaneet sen, että sanoilla on käsitteet, ja käsitteillä tarkoitukset."

        Vain Jeesukseen uskova voi ilmoittaa mikä on oikea ja totuudellinen sana, koska Pyhä henki selittää myös Sanaa. Jumalaton ja liberaali ymmärtää asian sen ihmisen, propagandan ja hänen politiikkansa kautta mitä sattuu.

        Uskovan "sotavarusteisiin" kun kuuluu myös totuuden vyö! Tämä tarkoittaa sitä, että se Sana eli Jeesus meissä asuu ja tuottaa vain totuutta, jos emme sorru lihassamme hengellisiä asioita ulos tuottamaan.

        <<Vain Jeesukseen uskova voi<<

        Oletko ihan varma, ettei päätteeseen ole tullut kirjoitusvirhettä ja pitäisikin uskoa Jeesusta? Hän nimittäin sanoo Matteuksen evankeliumissa, että hänen nimeensä uskominen onkin laittomuuden tekemistä ja painottaa korvia ihan kuin tarkoittaisi, että hänen opetuksiinsa pitäisikin uskoa?!


      • Anonyymi
        KylläpäsTaasNaurattaa kirjoitti:

        Voisitko ottaa jonkun esimerkin mitä voisimme tarkastella yhdessä?

        Kerro toki lisää esimerkistä niin tarkastellaan sitä yhdessä!😹


      • Anonyymi
        KylläpäsTaasNaurattaa kirjoitti:

        Anonyyminä huutelet taas puskista, etkä edes yritä keskustella.

        Unohdin ilmoittaa ÄOni ja se mitattiin juuri täällä Niuvanniemen hoitolassa lukuun 56


      • Anonyymi kirjoitti:

        Unohdin ilmoittaa ÄOni ja se mitattiin juuri täällä Niuvanniemen hoitolassa lukuun 56

        Eikös tulos ole vähän yläkanttiin?


    • Anonyymi

      Toiviaisella ei mene nyt ihan hyvin: "Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen mielivaltaan tulisi puuttua! Missä Suomen sananvapaus?

      Auri esitti mielipiteensä burkhasta tasa-arvoasiana. Kun käräjäoikeus totesi syyttömäksi, niin valtakunnansyyttäjä vei hoviin. Sekin totesi syyttömäksi."

      • Anonyymi

        Toiviainen häviää case-Räsäsen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toiviainen häviää case-Räsäsen.

        Tässä keississä on vain voittajia.


      • Anonyymi

        <<Toiviaisella ei mene nyt ihan hyvin: "Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen mielivaltaan tulisi puuttua! Missä Suomen sananvapaus?<<

        Toiviainenhan sanoi, että keskustelu jatkukoon Raamatusta ja pyrkikäämme totuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Toiviaisella ei mene nyt ihan hyvin: "Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen mielivaltaan tulisi puuttua! Missä Suomen sananvapaus?<<

        Toiviainenhan sanoi, että keskustelu jatkukoon Raamatusta ja pyrkikäämme totuuteen.

        Eikö tämä nimenomaan ole sitä sananvapautta toisin kuin muinoin, kun suunsa aukaisusta päätyi hakatuksi ristille tai poltetuksi roviolle ja muuten vain kidutetuksi inkvisition kynsiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tämä nimenomaan ole sitä sananvapautta toisin kuin muinoin, kun suunsa aukaisusta päätyi hakatuksi ristille tai poltetuksi roviolle ja muuten vain kidutetuksi inkvisition kynsiin.

        Ja lisäystä vielä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun minä näen, että Raamatusta halutaan päätyä jopa keskustelemalla totuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja lisäystä vielä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun minä näen, että Raamatusta halutaan päätyä jopa keskustelemalla totuuteen.

        Eikö olekin hieno asia?


    • Anonyymi

      Voisiko tulkita Raamattua siten että Luterilaisen kirkon papit ovat leipäpappeja?

      • Anonyymi

        kateellisten puhetta.


    • Anonyymi

      kirkko, siis kristinusko Suomessa ollut jo monta sataa vuotta aiemmin, ennekuin nämä lahkot tulleet Suomeen vainoaan kristinuskoa,

      kristinusko siis Suomessa ollut jo 1100 -luvulta alkaen, ja lahkot tulleet tänne 1900-luvulla .

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      238
      7998
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      13
      2621
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      47
      1975
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1778
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      333
      1731
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1704
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1681
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1639
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      153
      1601
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      342
      1314
    Aihe