Nationalistifanaatikon mielenmaisema

Anonyymi

Mitä liikkuu sellaisen ihmisen mielessä, joka "fanittaa" niin täysillä kotimaataan että ei pysty näkemään siinä olevia todellisia vikoja tai vertailemaan sitä asiallisesti muihin maihin? Mikä tällaista ajattelua motivoi?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Idealismi, pettymykset, viha, huono itsetunto, joukkopsykologia, asioiden tiukka jako hyviin ja pahoihin sekä samanlaisiin ja erilaisiin.

    • Anonyymi

      Puhutko nyt venäjästä?

      • Anonyymi

        Puhuin ihan suomesta.


    • Anonyymi

      Fiksu ja eettinen yhteiskunta pyrkisi kaikissa olosuhteissa win-win-ratkaisuihin. Suomi tuntuu pyrkivän monesti lose-lose-tilanteisiin. Esim. antamalla ongelmaisen ihmisen ongelmien kärjistyä siihen pisteeseen että tämä tekee jotain laitonta, minkä jälkeen kuluu tuhottomasti veronmaksajien varoja poliisitutkintoihin, oikeudenkäynteihin ja ylläpitoon vankilassa. Kun ennaltaehkäisevä työ olisi maksanut vain murto-osan tästä.

      Vaikea sanoa mikä psykologia on tällaisen lose-lose-pyrkimyksen taustalla. Överiksi mennyt sadomasokismi?

      • Anonyymi

        Jos kysytään useimmilta puolueilta kaikki käytetty raha on "tuhlausta". Etenkin Keskusta tykkää käyttää tätä. Aiemmin on ollut todella tuskan takana saada rahaa johonkin, joka tuo rahaa valtiolle. Keskustalle (en ota heitä tässä esimerkiksi sen takia, että minulla olisi jotain juuri heitä vastaan, mutta ovat vain olleet paljon esillä tässä aiheessa) koulutuskin on tuhlausta. Siitä leikattiin lähemmäs miljardi jotta saatiin tuhlaus kuriin. Koulutuksen suhde tulevaisuuden tuloihin ja tuottoihin ei heille sano mitään. BKT vain syntyy tyhjästä.

        Muita rahaa tarvitsevia ovat mm. päiväkodit, lastensuojelu, viranomaisvalvonta vaikka veronkiertämisessä. Etenkin lapsien kanssa pienetkin asiat kasaantuvat tulevaisuudessa hyvin kalliiksi. Tähän vetoamalla on ehkä mahdollista saada lisäsatsauksia asioihin, mutta ihmisten hyvinvointiin tai tarpeisiin ei kannata vedota. Ihmisillä ei varsinaisesti ole muuta kuin rahallinen arvo. Pelkkä "tarve" vaikka turvalliseen kotiin ei ole penninkään arvoinen, mutta menetetyt työtulot ja tilalle tulevat suuret kustannukset sosiaali-, terveys- ja turvallisuusmenoissa ovat.


    • Kai useimmissa ihmisissä kamppailee sisäinen idealismi vastaan realismi. Voisi olettaa idealististen ihmisten suuntautuvan paitsi ns. "hyviin" aiheisiin, kuten tasa-arvoon, antroposofiaan, ympäristönsuojeluun yms., mutta osan idealistisesti toimivista ja ajattelevista ollessa sitten yltiöpatriootteja, rasisteja, natseja, kommunisteja, uskonkiihkoilijoita ymv.

      Idealistisesti luonnostaan ajatteleville ihmisille pitäisi ehkä järjestää ylimääräistä esiopetusta jo aivan pieninä, jotta omat ajatukset suuntautuisivat "hyvään" eivätkä "pahaan". Mutta miten ja miksi yhteiskunta päättäisi kumpi on kumpaa?

      Olenko itse inhorealisti pitäessäni esim. luonnonsuojelua ja tasa-arvoa kannatettavina sen takia, että ovat järkeviä toimintamalleja, en siksi, että ovat "hyviä"?

    • Anonyymi

      Fanaattisuudessa noin laajemmin ei ole mitään hyvää koska kaikkia fanaatikkoja yhdistää perussääntö: tarkoitus pyhittää keinot.

      Olipa kuinka "ylevä" tavoite hyvänsä, se vesittyy jos rikotaan kaikkia muita "yleviä" arvoja siinä samalla.

      Valitettavasti nykyään ns. fanaatikkoja riittää ja osa-alueita joihin kukin ryhmittymä pyrkii. Yhtä usein ne päämäärätkin ovat synkän hämärän peitossa.

      Edellinen kirjoittaja mainitsi kannattavansa luonnonsuojelua ja tasa-arvoa. Itse kannatan myös jos tavoitteet ja hyödyt ovat (tai olisivat) selvillä, ne kerrotaan (tai kerrottaisiin) avoimesti eikä siinä tohinassa sivuteta muiden mielipiteitä ja tervehenkistä keskustelua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      598
      4362
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      148
      3144
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      167
      2432
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2265
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      242
      1784
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe