Tiede vai ei

Anonyymi

Piin arvo on Raamatussa virheellinen. Onko ?

Minä nyt pikkusen vaan haluan varoittaa teitä, jotka sanotte ettei Luojaa ole. Uppiniskaisesti väitätte, että DNA olisi muka kerennyt kehittyä 4,6 mrd vuoden aikana. Vaikka matikka on todistanut tämän olettamuksen olevan pelkkä teoria.

Ja lisäksi uskotte Darwinin kirjan Lajien Synty olevan 100% faktaa. Uskotko oikeesti ?

Onko teos sinulle kaiken perusta ja siksi pidät ajatusta luomisesta puppuna... Tiedätkö kuinka perusteoksesi Lajien Synty onkaan tieteellisesti rikas ? Siellä on käytetään nääs 696 kertaa OLETUS-sanaa ja yli 60 kertaa USKOA-sanaa.

En kyllä minä, jos olisin ateisti, oikein hirveesti tommottista pitäs vakuutavana pohjateoksena ja tieteenä. Varmaan ajattelisin, että olikohan sillä herra Darwinilla silläkertaa homma hanskassa ja "kaikki kotona". Perustelunani on osin se, että herra Darwinin aikaan oli solusta valokuva vaan sellanen harmaa pallo. Kyllähän siinä sai Darwin antaa mielikuvitukselleen valtaa juosta mihin huvitti. Ja antoikin.

Vois aikamoisen lasten satukirjan tollasella sanavapaudella kyllä kirjoittaa... Vois alkaa näin: " Oletettavasti oli sellainen pikkuisen pikkuinen pallo jossain tuolla. Mutta kukaan ei vaan tiedä että missä. Mutta onko sillä sitten mitään väliä. On missä on ja sillä siisti. Lapset hiljaa....
Mutta oletettavasti se sitten räjähti, hirveesti paukku, pamahteli, jytis, hais, täris, vapis... Ja vain 5 sekuntia ja tuo pallo oli sitten jättimäiset n. 95 mrd. valovuotta. Lujaa nuo kaikki sitten liikku ja liiteli. Nyt piiloon vähäksi aikaa Einsteinin kaava, ettei massa voi liikkua yli valonnopeuden. Etenemme keinoja kaihtamatta, oletuksien varassa, lapset ja lapselliset aikuiset. Uskon että meillä on nyt siihen oletukseen oikeus, oletan niin. Oletetaan nyt kuitenkin että kerkes...."


Te siis otatte "pikku riskin" kun alatte viisastelemaan Luojaa vastaan. Pilkaatte Luojaa, mutta katsotaanpa kuin käy...

" Jos sinä et kuule Luojasi, ääntä etkä pidä hänen käskyjänsä, niin kaikki nämä kiroukset tulevat sinun päällesi:
Kirottu olet sinä kaupungissa ja kirottu olet kedolla.
Kirottu olet tullessasi ja kirottu olet lähtiessäsi.
Herra antaa ruttotaudin tarttua sinuun.
Herra lyö sinua kuumeella, poltteella ja tulehduksella ja ne vaivaavat sinua, kunnes menehdyt.
Herra lyö sinua paiseilla ja ihottumalla ja ruvella, joista et parannu.
Herra lyö sinua hulluudella, sokeudella ja mielisairaudella.
Sinä haparoit keskellä päivää, niinkuin sokea haparoi pimeässä.
Ja sinä tulet hulluksi siitä, mitä sinun silmäsi näkevät.
Herra lyö sinuun, sinun polviisi ja pohkeisiisi, pahoja paiseita, joista et parannu.

Kaikki nämä kiroukset tulevat sinun päällesi, vainoavat sinua ja saavuttavat sinut, kunnes kuolet, koska et kuullut Herran, sinun Jumalasi, ääntä etkä noudattanut hänen käskyjänsä ja säädöksiänsä, jotka hän on sinulle antanut."

Näin sanoi Luoja itse profeetta Mooseksen kautta.

Sinä suullas, ainainen Luojan vastustaja ja niskuri, olet koko ajan keräämässä kirousta päällesi. Jokaisesta turhasta sanasta olet tekemässä tiliä Luojan edessä nyt. Ja tuomiopäivänä kun Herra tuomitsee ihmiskuntaa olet tekemässä kaikesta tiliä ja sinut tuomitaan kaikesta, mitä Luojaasi vastaan puhunut/puhut, tehnyt/teet, sanonut/sanot, ajatellut/ajattelet, toiminut/toimit. Olet Taivas vai Helvetti valinnan edessä. Tässä ja nyt !

Tämä teksti joko karkoittaa sinua Tuomarista eli Luojasta kauemmas tai tuon sinua Tuomaria lähemmäs. Sinä valitset. Vastuu on sinulla itsestäsi 100%.

Tuomari armahtaa ihmistä joka katuu syntejään, sanojaan, tekojaan, tunnustaa syntinsä ja hylkää ne. Ja syntien anteeksisaaminen perustuu yksinomaan, ainoastaan ja vain Jeesuksen ristintyöhön Golgatalla. Hän otti kaikki sinun syntisi päälleen. Ei niin suurta syntiä, etteikö Luoja antaisia sitä anteeksi sitä katuvalle, sen tunnustavalle ja sen hylkäävälle ihmiselle.

"Sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille jotka pelastumme, se on Jumalan voima "

17

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      DNA:n kehittyminen on aivan täysin evoluutioteorian mukaista ja mahdollista.
      Kukaan ei kuvittele, että Darwinin kirja olisi 100 % totta. Sellaiset "totuudet" eivät kuulu tieteisiin, vaan uskontoihin. Darwinin jälkeen nämä oletus ja uskoa sanat ovat saaneet kymmenissätuhansissa teteellisissä tutkimuksissa varmistusta. Darwinin Lajien synty (jonka olen lukenut ja joka on erittäin syvällinen) on kiinnostava enää tieteen historian kannalta. Evoluutiotutkimus on nykyään jo aivan muissa sfääreissä.

      Raamatunb "totuudet" sen sijaan ovat "muuttumattomia" ja edustavat esitieteellisten paimentolaisten uskonnollisia kästyksiä. Nämä "absoluuttiset totuudet" ovat usein osoittautuneet naurettaviksi virheiksi, kuten että hyönteisillä on neljä jalkaa.

      • Anonyymi

        J. Wattson ja F. Crick todistivat että DNA ei ole missään nimessä kerennyt kehittyä maapallon iän aikana. He olivat DNA-molekyylin rakenteen ratkaisijoita (löytäjiä) ja oli se aika kolaus Crickille, joka on ääriateisti.

        Mutta kyllä jotkut roikuvat oljenkorressa loppuun asti....Hullua porukkaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        J. Wattson ja F. Crick todistivat että DNA ei ole missään nimessä kerennyt kehittyä maapallon iän aikana. He olivat DNA-molekyylin rakenteen ratkaisijoita (löytäjiä) ja oli se aika kolaus Crickille, joka on ääriateisti.

        Mutta kyllä jotkut roikuvat oljenkorressa loppuun asti....Hullua porukkaa...

        Missäs tälläinen todistus on luettavissa?


    • Anonyymi

      " Nyt piiloon vähäksi aikaa Einsteinin kaava, ettei massa voi liikkua yli valonnopeuden."

      Ylivalonnopeus koski ainoastaan tyhjää avaruutta. Mikään massa ei siinä liikkunut. Einsteinin suhteellisuusteoria ei mitenkään rajoita avaruuden laajenemisen nopeutta, kuten de Sitter ratkaisukin suhtiksesta kertoo.

      Eikä maailmankaikkeus tosiaankaan ollut inflaatiovaiheen jälkeen valovuosia halkaisijaltaan, vaan paljon pienempi.

      Sinulla on kummallisia tieteen vastaisia käsityksiä.

    • Anonyymi

      Luoja puhui profeetta Mooseksen kautta myös pienistä lentävistä nelijalkaisista iljetyksistä, jotka olivat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta saastaisia ja siten syömäkelvottomia.
      Sen jälkeen evoluutio on tehnyt valtavan loikkauksen, kun nykyään kaikki pienet lentävät iljetykset kuuluvat Hexapoda alajaksoon, eli niillä on kuusi jalkaa.

      Raamattu ei ole biologian, geometrian, maantieteen eikä kosmologian oppikirja. Kreationistien väitteet perustuvat absurdiin käsitykseen tieteestä.

      • Anonyymi

        Missäs kohtaa Raamattua tuo oli? Sattuneesta syystä luin just Mooseksen kirjat, enkä muista tuollaista kohtaa nähneeni. Tosin saattoi se jäädä huomaamattakin, mutta sitä suuremmalla syyllä: Missä kohtaa?


    • Anonyymi

      "Piin arvo on Raamatussa virheellinen. Onko ?"
      - Jos raamattua luetaan kirjaimellisesti, kuten fundamentalistit yleensä vaativat, niin kyllä. Raamatussa kerrotaan, että pyöreän altaan ympärysmitta oli kolme kertaa niin suuri kuin sen halkaisija, eli pii on kolme, mikä on väärin. Jos tuo kohta katsotaan kuvainnolliseksi, mikä olisi järkevää, mitä muuta Raamatussa voidaan samalla perusteella katsoa irrelevantiksi?

      "Minä nyt pikkusen vaan haluan varoittaa teitä, jotka sanotte ettei Luojaa ole. Uppiniskaisesti väitätte, että DNA olisi muka kerennyt kehittyä 4,6 mrd vuoden aikana. Vaikka matikka on todistanut tämän olettamuksen olevan pelkkä teoria."
      - DNA on kehittynyt paljon lyhyemmässä ajassa kuin 4,6 miljardissa vuodessa, joka on (suunnilleen) Maapallon ikä. Ensimmäisillä elämänmuodoilla, jotka syntyivät parhaan käsityksemme mukaan noin 4 miljardia vuotta sitten, ei ollut DNA:ta, vaan ne olivat paljon yksinkertaisempia kuin mitkään nykyisin elävät alkueliöt. Raja kemiallisen ja biologisen välillä on varsin häilyvä. Vaikka pääsisimme aikakoneella katsomaan vierestä elämän syntyä, tuskin pystyisimme sanomaan tarkasti missä kohtaa ja millä hetkellä se tapahtui.

      "Ja lisäksi uskotte Darwinin kirjan Lajien Synty olevan 100% faktaa. Uskotko oikeesti ?"
      - En, enkä myöskään usko, että olkiukkojen viljely on hyvä tapa käydä keskustelua. Darwinin Lajien synnyssä esittämä evoluutioteoria pitää pääpiirteittäin paikkansa, mutta on paljon asioita, joista Darwin oli väärässä. Tiede ei toimi niin, että jos joku tutkija keksii luontoa hyvin kuvaavan teorian, hänen katsotaan olevan oikeassa kaikessa muussakin. Evoluutioteoria on olennaisilta osin pysynyt samana Darwinin päivistä asti (lajien kehitystä ohjaa sukupolvien välillä tapahtuva luonnonvalinta), mutta paljon yksityiskohtia, joita Darwin piti tosiasioina, on todettu virheellisiksi.

      "Onko teos sinulle kaiken perusta ja siksi pidät ajatusta luomisesta puppuna... Tiedätkö kuinka perusteoksesi Lajien Synty onkaan tieteellisesti rikas ? Siellä on käytetään nääs 696 kertaa OLETUS-sanaa ja yli 60 kertaa USKOA-sanaa."
      - Ei, se ei ole kaiken perusta, mutta evoluution pääpiirteitä se kuvaa aivan oikein. Oletukset ja uskomukset eivät ole tieteessä mikään tabu, joista ei saisi puhua. Niiden on vain oltava ymmärrettäviä ja tarpeellisia. Esimerkiksi "voimme olettaa Galapagossaarten eläinpopulaatioiden olevan eristyksissä muista populaatioista" on täysin järkevä oletus käytettävissäolevan tiedon perusteella. Sen sijaan olisi ollut varsin uhkarohkeaa väittää absoluuttisen kiistattomaksi faktaksi, että Galapagossaaret ovat täysin eristyksissä muusta maailmasta.
      Tieteessä oletus tarkoittaa vain sitä, että jos nykytiedon valossa todeksi oletettu asia myöhemmin osoittautuu virheellliseksi, joudutaan kyseisen oletuksen perusteella tehdyt päätelmät tutkimaan uudelleen tai tarvittaessa hylkäämään.

      "En kyllä minä, jos olisin ateisti, oikein hirveesti tommottista pitäs vakuutavana pohjateoksena ja tieteenä. Varmaan ajattelisin, että olikohan sillä herra Darwinilla silläkertaa homma hanskassa ja "kaikki kotona". Perustelunani on osin se, että herra Darwinin aikaan oli solusta valokuva vaan sellanen harmaa pallo. Kyllähän siinä sai Darwin antaa mielikuvitukselleen valtaa juosta mihin huvitti. Ja antoikin."
      - Ei tieteessä ole mitään pohjateosta. Lajien synty on ensimmäinen teos, jossa evoluutioteoria esitettiin tieteellisessä muodossa, mutta ei kaikki sen jälkeen tutkittu biologia yhtäkkiä lakkaa toimimasta jos Lajien synnystä löydetään asiavirhe.

      "Vois aikamoisen lasten satukirjan tollasella sanavapaudella kyllä kirjoittaa... Vois alkaa näin: " Oletettavasti oli sellainen pikkuisen pikkuinen pallo jossain tuolla. Mutta kukaan ei vaan tiedä että missä. Mutta onko sillä sitten mitään väliä. On missä on ja sillä siisti. Lapset hiljaa....
      Mutta oletettavasti se sitten räjähti, hirveesti paukku, pamahteli, jytis, hais, täris, vapis... Ja vain 5 sekuntia ja tuo pallo oli sitten jättimäiset n. 95 mrd. valovuotta. Lujaa nuo kaikki sitten liikku ja liiteli. Nyt piiloon vähäksi aikaa Einsteinin kaava, ettei massa voi liikkua yli valonnopeuden. Etenemme keinoja kaihtamatta, oletuksien varassa, lapset ja lapselliset aikuiset. Uskon että meillä on nyt siihen oletukseen oikeus, oletan niin. Oletetaan nyt kuitenkin että kerkes...."."
      - En aivan hahmota, miksi hyppelet abiogeneesin, evoluutioteorian ja alkuräjähdysteorian välillä kuin ne olisivat sama asia, mutta olkoon. Kyllä, alkuräjähdysteoriasta saisi varmasti kirjoitettua ihan viihdyttävän lastenkirjan jos joku siihen hommaan ryhtyisi, tai ehkä sellainen on jo kirjoitettukin. Se on siitä huolimatta myös tekemiämme havaintoja parhaiten vastaava havaittavan universumin suuren mittakaavan rakenteita selittävä teoria. Ainoa (merkittävä) oletus alkuräjähdysteoriassa on, että fysiikan lait toimivat samalla tavalla ajasta ja paikasta riippumatta.

    • Anonyymi

      Sanokaappas minulle te alkuräjähdysfanaatikot. Puhutaan alkuräjähdyksestä...eli se on kaiken alku. Siis eka räjähdys....

      Mistä pirskatista te sen tiedätte, ettei se olisi jo 7567657667 räjähdys.... Todistakaa tieteellisesti että se on ALKURÄJÄHDYS.

      Ironisesti sanottun: Väitän, että se on ALKUALKUALKUALKURÄJÄHDYS. Ja olen yhtä oikeassa kuin tekin....

      Eikä näytä kansa edes tietävän, että koko alkuräjähdysteoaria on alkujaan APRILLIPILA.

      Sillviisii....

      Vain hullu sanoo, ettei Luojaa ole ! Tämä lause on suoraan Raamatusta, kuitenkin siihen on lisätty !

      • Anonyymi

        Alkuräjähdysteoria ei ole ollut aprillipila. Olet mennyt halpaan.
        Alkuräjähysteorian ensimmäiset mallit luotiin vähän sen jälkeen, kun maailmankaikkeuden laajeneminen oli havaittu. Gamov laski jo aikanaan, että alkuräjähdyksen jälkihehkun pitäisi näkyä suhteellisen tasaisena joka suunnassa avaruutta. Penzias ja Wilson löysivät kyseisen säteilyn virittäessään isoa torviantennia aivan muuhun tarkoitukseen. Sen jälkeen alkuräjähdyksen tuottamaa kosmista taustasäteilyä on mitattu toinen toistaan tarkemmin laittein, viimeisenä Planck luotain, jonka tulokset varmistivat mm sen, että universumin kokonaisenergia on nolla. Eli se on tyhjästä nyhjästy.

        On spekuloitu multivesrumiteoriasta. Näiden muiden "versumien" on vain mahdotonta olla kausaalisessa vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, joten kaikki se mitä voimme havainnoida, on syntynyt 13, 8 miljardia vuotta sitten alkuräjähdyksessä.

        Raamattu ei ole luonnontieteen oppikirja. Aina kun kirkko ja tiede ovat olleet vastakkain, kirkko on ollut väärässä.


      • Anonyymi

        Ei alkuräjähdysteoria ota millään tasolla kantaa siihen, monesko alkuräjähdys tämä viimeisin oli, tai mihinkään muuhunkaan ”meidän” alkuräjähdystämme edeltäneeseen (kausaalisesti, ei ajallisesti) asiaan, koska meidän ei ole mitenkään mahdollista havainnoida mitään, mitä mahdollisesti on tämän havaittavan universumin ulkopuolella. Tiede ei koskaan ota kantaa asioihin, joita ei ole edes teoriassa mahdollista tutkia.


    • Anonyymi

      Alkuräjähysteoria ei ole Reaalitieteen juttu ollenkaan, vaan ainoastaan Teoriateidettä (joka ei ole tiedettä) ja väittämä minkä varaan on kaikki ateismi rakennettu.

      Lukekaa reaalitiedelehti LUOMINEN (110 maassa jkulkaistava) juttuja. Kovatasoinen lehti ja kyllä jää Tiede ja Tieteen Kuvalehti "telineisiin" jos kisaan lähdetään...

      • Anonyymi

        Mitä ihmettä on "teoriatiede?" Ovatko uskovaiset keksineet taas uuden nimityksen hörveköintinsä tueksi.

        Mitä bb-teoriaan tulee, se on erittäin vankasti todennettu empiirisii´´n havainnoin. Mikään muu teoria ei selitä havintoja yhtä kattavasti ja yhtä tarkasti kuin alkuräjähdysteoria.

        Tiede on populaari tiedelehti.
        Tieteen Kuvalehti on lähinnä nuorille ja lapsille suunnattua tiedepohjaista kevyttä luettavaa.
        Lisäisin Tähdet ja Avaruus lehden, joka on Euroopan paras populaaria tähtitiedettä käsitteleä lehti.

        Luominen on täyttä psudotiedettä alusta loppuun. Jenkkien kreationistipiirien ideoimaa ja rahoittamaa. Ei mitään tekemistä tieteellisen tutkimuksen kanssa, vaan kreationistilahkojen tieteenvastaista julistusta.


    • Anonyymi

      Luoja sitä, luoja tätä. Mutta kuka loi luojan? Siinäpä pähkinä.

    • Anonyymi

      Piin arvona 3 on väärin.
      Piin arvona 3,1 on väärin.
      Piin arvona 3,14 on väärin.
      Jne.
      Jne.
      Jne.

      • Anonyymi

        On virheitä ja on karkeita virheitä.
        Hyönteisillä on kuusi jalkaa, eikä neljä kuten Mooseksen kolmas kirja väittää. Se ei selittelemällä muuksi muutu, jos ei sitten ole kyseessä supernopea evoluutio, joka on edennyt myös horosontaalisesti saavuttaen kaikki alajakso Hexapodan lajit.


      • Anonyymi

        Jos ympyrän säde on 1 ja pyydetään laskemaan ympyrän piiri, niin tulos 6 on aivan oikein ja käytetty piin lukuarvo 3 samoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ympyrän säde on 1 ja pyydetään laskemaan ympyrän piiri, niin tulos 6 on aivan oikein ja käytetty piin lukuarvo 3 samoin.

        Absoluuttinen totuus = Kuha on sinne päin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9970
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      409
      4353
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2996
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2658
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2654
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1845
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      71
      1700
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe