Miksi tulevilla sukupolvilla on oikeuksia?

Anonyymi-ap

Ilmastokeskustelussa usein kuulee lausahduksia kuten "meidän pitää säästää tämä pallo tuleville polville"

Mutta harvemmin kuulee perusteluja miksi pitää

Eivätkö tulevat sukupolvet ole pelkästään ajatus päämme sisällä ennen kun ovat syntyneet tähän maailmaan? Eihän heitä varsinaisesti ole edes vielä olemassa.

Voiko jollain mikä ei ole olemassa olla oikeuksia, kuten oikeus elinkelpoiseen planeettaan? Jos voi, miksi sallimme esimerkiksi abortin? Onhan sikiö nyt sentään olemassa, mutta joku joka syntyy kahdensadan vuoden kuluttua ei ole vielä edes sikiö. Voiko muumeilla tai puuhanallella olla oikeuksia? Entä tulevaisuuden superälykkäällä tekoälyllä?

Entä miten priorisoimme oikeudet? Kumpi on tärkeämpää, tulevien sukupolvien oikeus elinkelpoiseen planeettaan vai meidän oikeus kohtuulliseen elintasoon? Mehän sentään olemme olemassa, mutta tulevat sukupolvet eivät.

Miksi tulevilla sukupolvilla on meille arvoa? Miksi niillä olisi arvoa jollekulle, jolla ei edes ole lapsia, ja joka ei siten pääse millään tavalla siirtämään geenejään tuleville sukupolville? Miksi sellainen ihminen välittäisi kaukaisesta tulevaisuudesta enemmän kuin tästä hetkestä?

Mitä muita arvoja meillä muka on kuin tämän hetken onnellisuus ja sen jatkuminen siihen päivään asti, kun me kaikki kuitenkin varmasti kuolemme? Meillä on vain yksi elämä. Miksi heittäisimme sen hukkaan?

2

70

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Narsisteille millään ei ole väliä kuin omilla haluilla.

  • Anonyymi

   Tulevilla sukupolvilla on aivan yhtä paljon oikeuksia kuin meillä.
   Heillä on yhtäläinen oikeus nauraa alarmistien idioottimaisille mölinöille kuin muillakin. Paitsi tietysti siinä tapauksessa että hihhulipellet pääsevät säätämään jotain lakeja jotka kieltävät uskonnoille nauramisen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   206
   2799
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   142
   1853
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1472
  4. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   136
   1411
  5. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   473
   1226
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1153
  7. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   66
   987
  8. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   35
   965
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   95
   824
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   38
   764
  Aihe