Resonanssit, vertauskuvat, viitekehykset ja paradigmat joukko-opillisesti analysoituna

Anonyymi-ap

Perinteinen resonanssien ja vertauskuvien hahmotustapa on prosentuaalinen eli identiteetti on 100% vertauskuva eikä voi siis ylittää sataa prosenttia eli saavuttaa mitään uutta jolloin koko vertauskuvan perusidea menettää samalla merkityksensä.

Todellisuudessa ainoa mielekäs tapa hahmottaa vertauskuvat ja resonanssit on että samalla kuin menetetään jotain vanhasta viitekehyksestä/paradigmasta niin saaavutetaan samalla jotain uutta siitä viitekehyksestä mihin siirrytään.

Tämä ilmenee ehkä havainnollisimmalla tavalla käännettäessä esim. Suomen kieltä ja Japanin kielelle jolloin kulttuuritausta, sanonnat, perinteet ovat erilaisia eikä suora kirjaimellinen käännös yleensä välitä riittävän hyvin merkityssisältöjä ja pitää yrittää löytää merkitykseltään samantapaisia ilmaisuja koska kirjaimelliset ilmaiset ei kykene välittämään alkup. merkityksiä riittävän hyvin.

Esim.

Viitekehys A (elementit 1,3,5,7,9)

Viitekehys B (elementit 0,1,2,5, 6,8)

jolloin yhteiset elementit ovat 1 & 5 ja viitekehysten välillä on melko heikko analogia mutta jos yrittää sisäistää sekä omansa (A) että toisen (B) viitekehyksen niin se oma viitekehys laajenee samalla eli kattaa kaikki joukon A ja B elementit.


Resonanssien kannalta on sama juttu eli kun olio resonoi ympäristönsä kanssa niin samalla sen ympäristön ominaisuuksia siirtyy siihen olioon eli olion kyvyt ja ominaisuudet laajenevat eli olio oppii jotain uutta koska käyttäytyy avoimen systeemin tavoin.


Jos taas olio on suljettu systeemi eli resonoi pelkästään kaltaistensa kanssa niin ei opita mitään uutta eikä saavuteta mitään vaan vähitellen rappeudutaan koska ei kyetä uusiutumaan.

Kognition kannalta uskominen tuottaa suljetun systeemin käyttäytymistä ja ennakkoluulottomuus ja kyseenalaistaminen vastaavasti avoimen systeemin käyttäytymistä.

11

400

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nyt olet oikealla palstalla on

  • Anonyymi

   "Tämä ilmenee ehkä havainnollisimmalla tavalla käännettäessä esim. Suomen kieltä ja Japanin kielelle jolloin kulttuuritausta, sanonnat, perinteet ovat erilaisia eikä suora kirjaimellinen käännös yleensä välitä riittävän hyvin merkityssisältöjä ja pitää yrittää löytää merkitykseltään samantapaisia ilmaisuja koska kirjaimelliset ilmaiset ei kykene välittämään alkup. merkityksiä riittävän hyvin."

   Kantaurali resonoi erinomaisesti japanin kielen kanssa. Kun mennään tuhansia vuosia ajassa taaksepäin ja tiedetään että ihmispopulaation pääelinkeinot oli sidottu pitkälti vaeltamiseen paikasta toiseen.


   https://www.youtube.com/watch?v=OV9g6mbfFb4

  • Anonyymi

   information gathering utilization system

   Eli igus

   Uusi käsite minulle. Liittyy informaatio juttuihin. Systeemi joka kerää ja käyttää tietoa. Onko ihminen ja solu sellainen? igus voi löytyä monelta eri tasolta? Miten sellainen on voinut syntyä?

   Mmmmnm mmmmn

  • Anonyymi

   Sun pitää liittää tuohon aloitukseen useampia käsitteitä:

   taajuus esiintymistiheys

   frekvenssi lukumäärä jaksoluku värähdysluku

   Ja

   värähdellä
   vibrate, oscillate, , pulsate,

  • Anonyymi

   Unohdit kai paradoksit ja sen etttä totuus on aina katsojan silmässä.

  • Anonyymi

   Miksi elämä pitää analysoida sekavaksi filosofiseksi käsiteviidakoksi?

  • Anonyymi

   Tekoäly : + google käännös:

   philosophisize about observer in quantum physics

   Kvanttifysiikassa havainnoijan käsitteellä on ratkaiseva rooli todellisuuden luonteen ymmärtämisessä. Kööpenhaminan tulkinnan mukaan havainnointiaktio romuttaa aaltofunktion, joka määrittää kvanttijärjestelmän tilan.

   Tässä yhteydessä tarkkailija voidaan nähdä ulkoisena kokonaisuutena, joka on vuorovaikutuksessa kvanttijärjestelmän kanssa, jolloin se siirtyy tilojen superpositiosta yhteen havaittavaan tilaan. On kuitenkin tärkeää huomata, että tarkkailijan ei välttämättä tarvitse olla tietoinen olento, vaan se voi olla myös mikä tahansa fyysinen laite, joka pystyy mittaamaan tai olemaan vuorovaikutuksessa järjestelmän kanssa.

   Tarkkailijavaikutus herättää syvällisiä filosofisia kysymyksiä havainnoinnin ja havainnon välisestä suhteesta ja tietoisuuden roolista todellisuuden muovaamisessa. Se haastaa perinteiset käsityksemme objektiivisuudesta ja herättää keskustelua havainnoista riippumattoman todellisuuden luonteesta.

   Jotkut tulkinnat, kuten monien maailmojen tulkinta, ehdottavat, että havainnointi johtaa vain haarautuviin rinnakkaisiin universumeihin, joissa kaikki mahdolliset tulokset toteutuvat. Toiset puoltavat subjektiivisempaa ymmärrystä ja viittaavat siihen, että tarkkailijan tieto ja näkökulma ovat luonnostaan kietoutuneet havaittuihin ilmiöihin.

   Lopulta kvanttifysiikan tarkkailijan luonne pysyy jatkuvan filosofisen tutkimuksen ja tieteellisen tutkimuksen kohteena, mikä kehottaa meitä kyseenalaistamaan perustavanlaatuisen ymmärryksemme olemassaolon luonteesta ja paikastamme siinä.

  • Anonyymi

   Tiesitkö että universumi on vasenkätinen.

   En ymmärrä..


   Google käännös:

   Koska heikko voima on ainoa perusvoima, joka erottaa oikean ja vasemman, voimme myös sanoa, että universumissa on vasenkätinen taipumus (bias).


   ..... ....

  • Anonyymi

   Ota myöskin huomioon, että matemaattisessa mielessä 10-järjestelmä on täysin epälooginen ja epälineaari, vaikka perustuukin ihmisen sormien lukumääriin.

   Järkevämpi lukujärjestelmä olisi joko 12-lukujärjestelmä tai 27-lukujärjestelmä.

   • Anonyymi

    Tuosta tulikin mieleen:

    v. 0 - 2000 (keskiaika v. 1000, ja vuosi 0 vastaa itseään)
    1000-3000 (keskiaika v. 2000, ja vuosi 1000 vastaa vuotta 0)
    2000-4000 (keskiaika v. 3000, ja vuosi 2000 vastaa vuotta 0)
    2000-6000 (keskiaika v. 4000, ja vuosi 2000 vastaa vuotta 0)
    1000 - 10.000 (keskiaika v. 5000, ja vuosi 1000 vastaa vuotta 0)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Evita Enni Bettiina Kolmosen 3 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen

   23-vuotias Kolmonen suunnitteli aseellista iskua Isonkyrön yläkouluun. Hän muutti mielensä viime hetkellä. Koulusurmaa K
   Maailman menoa
   105
   2246
  2. Rasistinen ääripersu iski Oululssa taas

   Jo toinen veitsihyökkäys Oulun Valkeassa: viitteitä, että teko olisi kopio edellisestä viikosta, sanoo poliisi. Kauppak
   Maailman menoa
   421
   1575
  3. Jo 2-vuotiailta joudutaan poistamaan hampaita

   Huolestuttavaa, ei ole ruokailutavat kunnossa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010491761.html Huolestuttava ilmiö leviä
   Maailman menoa
   61
   1501
  4. ''Jokainen,joka antaa luottamuksensa Rydmanille,antaa hyväksyntänsä tälle toiminnalle!''

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010507069.html Onko ala-ikäisten tyttöjen lähentely sekä alkoholin tuputtaminen he
   Perussuomalaiset
   158
   1480
  5. Nainen, varmaan järkyttyisit jos saisit tietää tunteeni

   että vieläkin olen sinuun ihan hulluna, niin että tunnen olevani jatkuvasti sekaisin. On hajamielisyyttä, unohtelua ja s
   Ikävä
   48
   1465
  6. Nainen, tilanne on sellainen

   kovin erikoinen, ja sellainen, etten sitä tänne voi kirjoittaa. Mutta voin sanoa olevani kiperässä tilanteessa, tilantee
   Ikävä
   110
   1407
  7. Onko välillämme tunteiden telepatiaa

   Nainen, sano mitä tämä on? Tunnen välillä sinut niin elävästi, tunnen yhteyden, tunnen rakkauden ja hyväksynnän. Olisi h
   Ikävä
   43
   1065
  8. Teen aloitukset minkälaisia te sinkku miehet ovat? Ja naiset saavat kommentoida?

   Minusta oli hausta tämä Rosa Tanin miehet on hänen mukaan haluavat vain alle 30 vuotiaita ja sitten varsinkin haluavat 2
   Sinkut
   130
   1000
  9. Suojatiellä ei tarvitse kiittää!!

   Suomen liikennesääntöihin kuuluu että jalankulkija suojatiellä on ykkönen ja auto ym.ajoneuvo kakkonen.Ärsyttävää kun ny
   Maailman menoa
   99
   953
  10. Tulta ja tulikiveä, sarvia ja häntiä

   Koska kristilliset ääriainekset pelottelevat tavallisia ihmisiä, on välttämätöntä puhua tästä aiheesta. Siis helvetistä
   Hindulaisuus
   408
   899
  Aihe