Resonanssit, vertauskuvat, viitekehykset ja paradigmat joukko-opillisesti analysoituna

Anonyymi-ap

Perinteinen resonanssien ja vertauskuvien hahmotustapa on prosentuaalinen eli identiteetti on 100% vertauskuva eikä voi siis ylittää sataa prosenttia eli saavuttaa mitään uutta jolloin koko vertauskuvan perusidea menettää samalla merkityksensä.

Todellisuudessa ainoa mielekäs tapa hahmottaa vertauskuvat ja resonanssit on että samalla kuin menetetään jotain vanhasta viitekehyksestä/paradigmasta niin saaavutetaan samalla jotain uutta siitä viitekehyksestä mihin siirrytään.

Tämä ilmenee ehkä havainnollisimmalla tavalla käännettäessä esim. Suomen kieltä ja Japanin kielelle jolloin kulttuuritausta, sanonnat, perinteet ovat erilaisia eikä suora kirjaimellinen käännös yleensä välitä riittävän hyvin merkityssisältöjä ja pitää yrittää löytää merkitykseltään samantapaisia ilmaisuja koska kirjaimelliset ilmaiset ei kykene välittämään alkup. merkityksiä riittävän hyvin.

Esim.

Viitekehys A (elementit 1,3,5,7,9)

Viitekehys B (elementit 0,1,2,5, 6,8)

jolloin yhteiset elementit ovat 1 & 5 ja viitekehysten välillä on melko heikko analogia mutta jos yrittää sisäistää sekä omansa (A) että toisen (B) viitekehyksen niin se oma viitekehys laajenee samalla eli kattaa kaikki joukon A ja B elementit.


Resonanssien kannalta on sama juttu eli kun olio resonoi ympäristönsä kanssa niin samalla sen ympäristön ominaisuuksia siirtyy siihen olioon eli olion kyvyt ja ominaisuudet laajenevat eli olio oppii jotain uutta koska käyttäytyy avoimen systeemin tavoin.


Jos taas olio on suljettu systeemi eli resonoi pelkästään kaltaistensa kanssa niin ei opita mitään uutta eikä saavuteta mitään vaan vähitellen rappeudutaan koska ei kyetä uusiutumaan.

Kognition kannalta uskominen tuottaa suljetun systeemin käyttäytymistä ja ennakkoluulottomuus ja kyseenalaistaminen vastaavasti avoimen systeemin käyttäytymistä.

10

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt olet oikealla palstalla on

    • Anonyymi

      "Tämä ilmenee ehkä havainnollisimmalla tavalla käännettäessä esim. Suomen kieltä ja Japanin kielelle jolloin kulttuuritausta, sanonnat, perinteet ovat erilaisia eikä suora kirjaimellinen käännös yleensä välitä riittävän hyvin merkityssisältöjä ja pitää yrittää löytää merkitykseltään samantapaisia ilmaisuja koska kirjaimelliset ilmaiset ei kykene välittämään alkup. merkityksiä riittävän hyvin."

      Kantaurali resonoi erinomaisesti japanin kielen kanssa. Kun mennään tuhansia vuosia ajassa taaksepäin ja tiedetään että ihmispopulaation pääelinkeinot oli sidottu pitkälti vaeltamiseen paikasta toiseen.


      https://www.youtube.com/watch?v=OV9g6mbfFb4

    • Anonyymi

      information gathering utilization system

      Eli igus

      Uusi käsite minulle. Liittyy informaatio juttuihin. Systeemi joka kerää ja käyttää tietoa. Onko ihminen ja solu sellainen? igus voi löytyä monelta eri tasolta? Miten sellainen on voinut syntyä?

      Mmmmnm mmmmn

    • Anonyymi

      Sun pitää liittää tuohon aloitukseen useampia käsitteitä:

      taajuus esiintymistiheys

      frekvenssi lukumäärä jaksoluku värähdysluku

      Ja

      värähdellä
      vibrate, oscillate, , pulsate,

    • Anonyymi

      Unohdit kai paradoksit ja sen etttä totuus on aina katsojan silmässä.

    • Anonyymi

      Miksi elämä pitää analysoida sekavaksi filosofiseksi käsiteviidakoksi?

    • Anonyymi

      Tekoäly : + google käännös:

      philosophisize about observer in quantum physics

      Kvanttifysiikassa havainnoijan käsitteellä on ratkaiseva rooli todellisuuden luonteen ymmärtämisessä. Kööpenhaminan tulkinnan mukaan havainnointiaktio romuttaa aaltofunktion, joka määrittää kvanttijärjestelmän tilan.

      Tässä yhteydessä tarkkailija voidaan nähdä ulkoisena kokonaisuutena, joka on vuorovaikutuksessa kvanttijärjestelmän kanssa, jolloin se siirtyy tilojen superpositiosta yhteen havaittavaan tilaan. On kuitenkin tärkeää huomata, että tarkkailijan ei välttämättä tarvitse olla tietoinen olento, vaan se voi olla myös mikä tahansa fyysinen laite, joka pystyy mittaamaan tai olemaan vuorovaikutuksessa järjestelmän kanssa.

      Tarkkailijavaikutus herättää syvällisiä filosofisia kysymyksiä havainnoinnin ja havainnon välisestä suhteesta ja tietoisuuden roolista todellisuuden muovaamisessa. Se haastaa perinteiset käsityksemme objektiivisuudesta ja herättää keskustelua havainnoista riippumattoman todellisuuden luonteesta.

      Jotkut tulkinnat, kuten monien maailmojen tulkinta, ehdottavat, että havainnointi johtaa vain haarautuviin rinnakkaisiin universumeihin, joissa kaikki mahdolliset tulokset toteutuvat. Toiset puoltavat subjektiivisempaa ymmärrystä ja viittaavat siihen, että tarkkailijan tieto ja näkökulma ovat luonnostaan kietoutuneet havaittuihin ilmiöihin.

      Lopulta kvanttifysiikan tarkkailijan luonne pysyy jatkuvan filosofisen tutkimuksen ja tieteellisen tutkimuksen kohteena, mikä kehottaa meitä kyseenalaistamaan perustavanlaatuisen ymmärryksemme olemassaolon luonteesta ja paikastamme siinä.

    • Anonyymi

      Tiesitkö että universumi on vasenkätinen.

      En ymmärrä..


      Google käännös:

      Koska heikko voima on ainoa perusvoima, joka erottaa oikean ja vasemman, voimme myös sanoa, että universumissa on vasenkätinen taipumus (bias).


      ..... ....

    • Anonyymi

      Ota myöskin huomioon, että matemaattisessa mielessä 10-järjestelmä on täysin epälooginen ja epälineaari, vaikka perustuukin ihmisen sormien lukumääriin.

      Järkevämpi lukujärjestelmä olisi joko 12-lukujärjestelmä tai 27-lukujärjestelmä.

      • Anonyymi

        Tuosta tulikin mieleen:

        v. 0 - 2000 (keskiaika v. 1000, ja vuosi 0 vastaa itseään)
        1000-3000 (keskiaika v. 2000, ja vuosi 1000 vastaa vuotta 0)
        2000-4000 (keskiaika v. 3000, ja vuosi 2000 vastaa vuotta 0)
        2000-6000 (keskiaika v. 4000, ja vuosi 2000 vastaa vuotta 0)
        1000 - 10.000 (keskiaika v. 5000, ja vuosi 1000 vastaa vuotta 0)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8316
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe