Kuuluuko vai ei?
Kuuluuko ananas pizzaan?
34
846
Vastaukset
Olen itse sitä mieltä että kuuluu.
- Anonyymi
Eihän ruisleivän päällekään laiteta mansikkahilloa.
Anonyymi kirjoitti:
Eihän ruisleivän päällekään laiteta mansikkahilloa.
Ei laitetakkaan, mutta ananas kuuluu pizzaan mun mielestä:)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän ruisleivän päällekään laiteta mansikkahilloa.
Sinäkö sen päätät mitä kukin tekee ja mistä kukin tykkää?
Käytä järkeä, jos sitä on Anonyymi kirjoitti:
Sinäkö sen päätät mitä kukin tekee ja mistä kukin tykkää?
Käytä järkeä, jos sitä onLisäksi tämä mansikkahillo-ruisleipä on äärimmäisen huono esimerkki kun se itse asiassa on klassinen hapanimelä makuyhdistelmä, jossa on makea mansikkahillo ja hapan ruisleipä. Ananaspizzan tai Havaijinpizzan keksijä sai koko ideansa pizzalle kiinalaiseen ruuan hapanimelästä makuparista. Hapanimelää hyvin lähellä on toinen klassinen makupari eli makea ja suolainen, esim. kinkkuananas, salted csramel, suolainen Roquefort juusto ja makea Sauternes viini.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hawaiian_pizza- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän ruisleivän päällekään laiteta mansikkahilloa.
Kokeile joskus paistaa pannulla ruisleipää reilussa voissa. Sen päälle mansikkahilloa ja halutessaan vaniljajäätelöä ja/tai kermavaahtoa. On muuten hyvää!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän ruisleivän päällekään laiteta mansikkahilloa.
Banaani on hyvää ruisleivän päällä ..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sinäkö sen päätät mitä kukin tekee ja mistä kukin tykkää?
Käytä järkeä, jos sitä onNo tuohan kirjoitti että hänen mielestä kuuluu hänen pizzaansa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän ruisleivän päällekään laiteta mansikkahilloa.
Minä laitan joskus puolukkahilloa ruisleivän päälle.
Miksi ei voisi kuulua? Onhan suolaisen ja makean yhdistely aika yleistä ja klassisia ovat esimerkiksi Roquefort ja Sauternes tai Salted Caramel. Miksi ei sitten suolainen kinkku ja makea ananas?
- Anonyymi
Jeps, juuri näin.
Asiasta kolmanteen. Tilasin "karvakäsiltä" perhe pitsan Se oli iso pettymys! Täytteiden määrä oli hyvin pieni. Tuli olo että tässä syön 20 egen taikinaa. Ei perhe lettua Mikkelin Angelasta enään ikinä. Normaali pitsassa ei tätä ongelmaa ole ollut. 😐
- Anonyymi
Johonkin pizzaan sopii ei kaikkiin. Sellaiseen, jossa prosciuttoa ei ananas sovi, mutta jos on sinihomejuustoa niin silloin tai sitten kinkku ananas pizza.
- Anonyymi
”Sellaiseen, jossa prosciuttoa ei ananas sovi…”
Mutta prosciuttoon kääritty ananas on ok? Se vaikuttaa olevan yleinen resepti pikkunaposteltaviin kuten myös melko klassinen prosciuttoon kääräisty meloninviipale. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Sellaiseen, jossa prosciuttoa ei ananas sovi…”
Mutta prosciuttoon kääritty ananas on ok? Se vaikuttaa olevan yleinen resepti pikkunaposteltaviin kuten myös melko klassinen prosciuttoon kääräisty meloninviipale.En ole koskaan nähnyt prosciuttoon käärittyä ananasta. Kyllä se on melonia joka niin tarjotaan. Näin ainakin italiassa. Kotonaan jokainen saa tarjota miten haluaa.
- Anonyymi
Kuuluu yhtä paljon kuin Ukraina Venäjälle
- Anonyymi
Kyllä se kuuluu. Jos suuri määrä ihmisistä sen täytteeksi laittaa. Naurattavaa edes kyseenalaistaa asiaa..
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä se kuuluu. Jos suuri määrä ihmisistä sen täytteeksi laittaa. Naurattavaa edes kyseenalaistaa asiaa..
Juuri näin. Tomaatilla ja ananaksella ei ole oikeastaan mitään eroa. Molemmat ovat makeita ja happamia hedelmiä. Italialaiset köyhät merimiesten vaimot eivät laittaneet ananasta pizzaan koska se oli kallis ylellisyysherkku, joka ei kasvanut Euroopassa. Tomaatti sen sijaan kasvoi ja sitä pidettiin aluksi jopa myrkyllisenä, joten se oli halpaa raaka-ainetta pizzaan. Molemmathan tulivat Eurooppaan samalta suunnalta ja samaan eli Etelä-Amerikasta Amerikoiden löytämisen jälkeen.
Toki on selvää, ettei ananans kuulu pizzaan, jos pizza määritellään Napolilaiseksi pizzaksi, jonka raaka-aineet pitää tulla Campanian alueelta ja jossa ei tietääkseni kasvateta ananasta. Mutta kukapa kehtaisi olla sellainen tiukkapipo, että rajaisi pizzan määritelmän pelkkään napolilaiseen. Silloin maailmassa olisi kovin vähän pizzaa ja se olisi karjalanpiirakan kaltainen pienen alueen uhanalainen herkku.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Juuri näin. Tomaatilla ja ananaksella ei ole oikeastaan mitään eroa. Molemmat ovat makeita ja happamia hedelmiä. Italialaiset köyhät merimiesten vaimot eivät laittaneet ananasta pizzaan koska se oli kallis ylellisyysherkku, joka ei kasvanut Euroopassa. Tomaatti sen sijaan kasvoi ja sitä pidettiin aluksi jopa myrkyllisenä, joten se oli halpaa raaka-ainetta pizzaan. Molemmathan tulivat Eurooppaan samalta suunnalta ja samaan eli Etelä-Amerikasta Amerikoiden löytämisen jälkeen.
Toki on selvää, ettei ananans kuulu pizzaan, jos pizza määritellään Napolilaiseksi pizzaksi, jonka raaka-aineet pitää tulla Campanian alueelta ja jossa ei tietääkseni kasvateta ananasta. Mutta kukapa kehtaisi olla sellainen tiukkapipo, että rajaisi pizzan määritelmän pelkkään napolilaiseen. Silloin maailmassa olisi kovin vähän pizzaa ja se olisi karjalanpiirakan kaltainen pienen alueen uhanalainen herkku.Juu.. Asiasta kolmanteen. Mulla meni neitsyys tänään. Ekaa kertaa ostin kokonaisen ananaksen. Ero purkkikamaan oli melko iso. Kunhan katsoo että ananas on varmasti kypsä.
Tätä jatkossa pitsaan, kunhan vaan Ok hintaista on. Mitä veikkaatte. Kuinka moni pizzeria käyttää ns oikeeta ananasta pizzoissaan. Veikkaan että hälyttävän pieni määrä. 😔 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu.. Asiasta kolmanteen. Mulla meni neitsyys tänään. Ekaa kertaa ostin kokonaisen ananaksen. Ero purkkikamaan oli melko iso. Kunhan katsoo että ananas on varmasti kypsä.
Tätä jatkossa pitsaan, kunhan vaan Ok hintaista on. Mitä veikkaatte. Kuinka moni pizzeria käyttää ns oikeeta ananasta pizzoissaan. Veikkaan että hälyttävän pieni määrä. 😔Nyt toi sikahalpaa oli, 0,99 e per kg. Ja ei tule hävikkiä kun sitä niin paljon käytetään. Hip hei pizzeriat, oikeeta ananasta pizzoihin. Kiitos, Suomi kiittää! Uskallan sanoa..
- Anonyymi
Eli täysin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu.. Asiasta kolmanteen. Mulla meni neitsyys tänään. Ekaa kertaa ostin kokonaisen ananaksen. Ero purkkikamaan oli melko iso. Kunhan katsoo että ananas on varmasti kypsä.
Tätä jatkossa pitsaan, kunhan vaan Ok hintaista on. Mitä veikkaatte. Kuinka moni pizzeria käyttää ns oikeeta ananasta pizzoissaan. Veikkaan että hälyttävän pieni määrä. 😔Ihan oikeata ananasta se purkissa myytäväkin on.
- Anonyymi
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/c3d57a3f-74ba-4598-b093-8de29d072e42
"Lisää tätä pizzaan ennen syömistä – Herkullinen yhdistelmä: "Miksi en ole tajunnut aiemmin?"
Hunaja viimeistelee tulisen pizzan.
Kun otat pizzan uunista, viimeistele se juoksevalla hunajalla. Tuliset täytteet ja makea hunaja ovat vastustamaton yhdistelmä.
Eräs pizzaa maistanut totesikin: ”Miksi en ole tajunnut aiemmin?”"
Ei tuo ole mikään uusi asia, vaan ananas pizzassa on ajanut saman asian.
Nyt nämä ananasta pizzassa vastustavat kehuvat hunajan tuomaa makeutta pizzassa tyyliin, en ole tajunnut tätä aiemmin, vaikka kieltävät makeutta pizzaan tuovan ananaksen.
Ananas tekee juuri saman asian, tuo makeutta pizzaan, siksi ananas sopii pizzaan.
Ananas kuuluu pizzaan ja siitä ei kiistellä!!!!Ananas kuuluu todellakin pizzaan, jos maailman parhaalla pizzakokilla Franco Pepellä on ananaspizza. Hän kääräisee ananaksen prosciuttoon eli tässä on juuri tämä klassinen makean ja suolaisen yhdistelmä. Ylempänä joku anonyymi ei ollut koskaan kuullutkaan prosciuttoon kääräistystä ananaksesta. Tässä on nyt esimerkki, jota varmaan uskaltaa nyt testata kun huippukokitkin niin tekevät 😀
Franco Pepe, considered the best pizzaiolo in the world, has created AnaNascosta, his pineapple pizza. Is this a provocation? Absolutely not, it’s the symbol of a philosophy that will only enrich an already deep culinary tradition with new memories.
https://www.lacucinaitaliana.com/trends/blend-and-taste/pineapple-pizza-franco-pepe-master-pizzamaker?refresh_ce=
- Anonyymi
Tietenkin kuuluu, ananas tuo pizzaan makeutta ja mehevyyttä.
Jotkut tomppelit kokeili hunajaa pizzaan ja kehuivat, että miten ei olla aikaisemmin kokeitu hunajaa pizzaan, kun hunaja tuo makeutta pizzaan.
No ananas on ajanut saman asian jo kymmeniä vuosia ennen hunajaa.
Ananas sopii erittäin hyvin lämpimiin voileipiin.
Paahtoleivälle majoneesia, BBQ kastiketta, tonnikalaa, ananasta, parmesan juustoa, hampurilais juustoviipale ja päälle paahtoleipä, joka on voilla voideltu.
Sitten vaan valurauta pannulla voissa antaa paistua, kunnes paahtoleipä saa väriä ja käännetään.
Tulee muuten erittäin herkullinen ja rapea lämmin voileipä.
Ananas sopii erittäin hyvin lämpimiin voileipiin.
En laita ananas rengasta, vaan ohuita ananas paloja. - Anonyymi
Ei kuulu.
Höpön löpö.
Milloinkohan ananas ns rantautunut Suomeen? Mää muistan jo -80 luvulla sitä olevan pizzoissa. Pikku jantterina tädin ravintolassa tarjoilin. Ja kyllä sitä oli jo silloin..
- Anonyymi
Kyllä ananasta on ollut kauan oli jo -60 ja 70 luvulla, muttei tietenkään pizzassa, kun se ei ollut vielä yleistä syötävää.
Ok. Vinkki pizzoihin. Ostakaa ananaksenne kokonaisena. Siitä sitten pizzoihin. Mut katsokaa että ananas varmasti kypsä.
- Anonyymi
Ei.
- Anonyymi
Ei todellakaan kuulu. Pizzan kuuluu olla kuiva ja sitkeä eikä mikään läskipulla.
- Anonyymi
Kuin laittaisi korvapuusti-pullaan koristeeksi päälle karkearakeista merisuolaa ja paljon.
Eh, salted caramel on klassikkoyhdistelmä ja erittäin suosittu juuri tällä hetkellä ja sitä tungetaan joka paikkaan.
Jos olet maistanut korvapuustia tai pullaa, josta on suola unohtunut niin olet varmaan huomannut, että se maku on ihan kauhea.
- Anonyymi
Kyllä ananas kuuluu pizzaan. Pompeijista on löytynyt 2000 vuotta vanha maalaus, jossa litteän leivän päällä on juustoa ja ananasta. Siitä voidaan kiistellä kuuluuko tomaatti pizzaan (kyseessä ei ole edes eurooppalainen kasvi) mutta ananas kyllä kuuluu.
https://www.businessinsider.com/2000-year-old-fresco-in-italy-appears-to-show-pizza-with-pineapple-2023-6?r=US&IR=TMeinasi pissa karata alle kun luin, että ananasta Pompeijissa, mutta tosiaan kyseessä on Välimerenmaissa kasvava kanervakasvien heimoon kuuluva ikivihreä Lännenmansikkapuun hedelmä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lännenmansikkapuu
Ananas ja tomaattihan ovat Uuden maailman kasviksia, jotka tulivat Eurooppaan vasta löytöretkien jälkeen. Sikäli esimerkiksi ketsuppi on muinainen ja jotain ihan muuta kuin eurooppalainen ruoka-aine...kuten myös barbeque, joka terminä tulee juurikin Uudesta maailmasta Arawakin kielestä, vaikka barbeque eli tulella kypsyttäminen on tuttua koko ihmiskunnalle jo parin miljoonan vuoden ajalta.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde273020Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän342732- 1502328
Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.542269Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti241920Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3921737Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään1091695- 3191598
- 1351479
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm151472