Lihansyöjä, tiedosta mistä ja miten ruokasi tulee

Anonyymi-ap

1. Suosittelen perehtymään tähän aiheeseen monipuolisesti: tutki millaisissa oloissa tuotantoeläimet elävät, miten metsästys ja kalastus vaikuttavat luontoon, millaisia tunteita ja tuntemuksia eläimillä on olemassa jne.

2. Kuuntele omantuntosi ääntä

3. Tee valintasi

On turha työntää päätään pensaaseen ja uskotella itselleen ettei lainkaan arvaisi miten se omakin ruoka (liha, kala, munat, maitotuotteet) lautaselle päätyy. Rohkea ja vastuullinen ihminen sen sijaan tutustuu aiheeseen vetoamatta tekosyihin, kuten että se saattaa järkyttää herkkää mieltäni. On tiedettävä totuus, vain totuus voi meidät vapauttaa.

Jos et vielä ole luopunut eläimiä hyväksikäyttävästä elämäntavastasi, katso alla olevat videot ja anna niiden sanoman jäädä itämään alitajuntaasi. Ole rehellinen itsellesi, tiedä mitä syöt ja millaista toimintaa tuet mitäkin syömällä.

En halua ketään syyllistää, mutta kylläkin valistaa.

https://investigations.peta.org/kosher-slaughter-cows-israel/

https://www.peta.org/videos/meet-your-meat/

https://animalequality.org/blog/2021/09/10/truth-about-cows-raised-for-human-consumption/

https://m.youtube.com/watch?v=uJXSYMhtwvU

https://m.youtube.com/watch?v=u2uyP74I1EU

100

1915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niinpä, sitli rakkihullut viherpiiperötkin ostaa rakeilleen lihaa valtavat määrät. Syövät moninkertaisesti ihmisiin verrattuna ja ovat täysin turhia haittaelukoita, ne pitäisi kieltää kokonaan.

    • Minä syön vain vapaana kasvaneita eläimiä kuten pihattonautaa ja ostan lihani suoraan tiloilta.

    • Anonyymi

      Miks mun pitäs pätkääkään välittää missä oloissa mun ruoka elää?

    • Anonyymi

      Jaahas taas on juotu jotain epämääräistä sienijuomaa ja poltettu laittomia suitsukkeita.
      Tee itse mitä osaat, muut tekevät mitä haluavat, vittuako täällä moralisoit.

    • Anonyymi

      Suomalaiselta tilalta katsonut joskus youtube - videoita. Eläimiä rakastava emäntä, eläimet voivat siellä hyvin vaikka niitä on paljon. Tämä maatilan emäntä tuntee kaikki eläimet nimeltä vaikka niitä on paljon. Ne ovat kuin perheenjäseniä, rapsutuksia ja hellyttelyä saavat kaikki..
      Tuntuu että ympäristöystävällistä ruokaa kotimaiset maitotuotteet, liha jne.
      Itse kyllä syön keskivertoa vähemmän lihaa ja makkaraa viikoittain.
      Rautapitoisella mustalla makkaralla ja veriletuilla herkuttelen silloin tällöin.
      Syön usein myös kasvis-, kala- ja broileriruokaa.
      Kasvisproteiineista käytän useimmiten linssejä ja myös tofua. Linsseistä teen joskus kasvislasagnea ja lisukkeena tomaattikeitossa sekä purkkihernekeitossa, jossa pieni lihapitoisuus.
      Tofua paistoin viimeksi toissapäivänä porkanan, sipulin ja kesäkurpitsan kanssa nuudeleiden lisukkeeksi. Oli kyllä ihan hyvää.
      Norjalaista lohta täytyy alkaa välttämään niiden kärsimysten ja merenpohjan saastumisen vuoksi.
      Kotimainen muikku parempi vaihtoehto.

    • Anonyymi

      Miksi eläimille ei saisi antaa mahdollisuutta elämään? Miksi maapallolla saisi olla vain ihmisiä ja kasviksia?

      • Anonyymi

        Maapallon kaikki eläimet taitavat syödä toisia eläviä eliöitä, jotta pysyvät hengissä. Luonto ja evoluutio on raakaa.


      • Anonyymi

        Lasketaan lehmät, kanat, siat jne luontoon? Ihmisten ansiostahan niitä on elossa moninkertainen määrä ja suht hyvissä oloissa, rakit sen sijaan pitäisikin hävittää kaikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lasketaan lehmät, kanat, siat jne luontoon? Ihmisten ansiostahan niitä on elossa moninkertainen määrä ja suht hyvissä oloissa, rakit sen sijaan pitäisikin hävittää kaikki.

        Kyllä koirat on hyviä kun metsästää niitä villejä eläimiä, ne ovat eläneet luonnossa vapaana , kunnes luoti tai haulit lopettaa elämän. Se on todellista luomua ? Villisikoja vaan pitäisi olla enemmän ja joku edullinen tarkastus järjestelmä että ei trikiiniä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä koirat on hyviä kun metsästää niitä villejä eläimiä, ne ovat eläneet luonnossa vapaana , kunnes luoti tai haulit lopettaa elämän. Se on todellista luomua ? Villisikoja vaan pitäisi olla enemmän ja joku edullinen tarkastus järjestelmä että ei trikiiniä ?

        Juu, rakkeja olisi hauska metsästää, mutta sen voi tehdä suljetulla alueella, ei niitä pidä metsään laskea, eikä pitää lemmikkeinä missään, ei varsinkaan taajamissa eikä missään tapauksessa irrallaan. Kuonokoppa pakoliseksi rakeille aina ja isot haittamaksut niin joutuvat omistajat korvaamaan ilmastovaikutukset ja isot sanktiot puremista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä koirat on hyviä kun metsästää niitä villejä eläimiä, ne ovat eläneet luonnossa vapaana , kunnes luoti tai haulit lopettaa elämän. Se on todellista luomua ? Villisikoja vaan pitäisi olla enemmän ja joku edullinen tarkastus järjestelmä että ei trikiiniä ?

        Katohan viherpiiperökultaseni. Suomen luonnossa on vähän vihollisia hirville ja peuroille. Metsästys takaa sen, että pysyy kannat edes suht aisoissa. Kuulehan viherpiipertäjäkultaseni, jo ihmisten alkuajoista asti, ihmisten ravintoon on kuulunut liha ja kuuluu edelleen. Viherpiiperöiden aivot on jo surkastuneet, kun eivät syö lihaa, koska ne aivot ei ole sasneet lihasta tulevia tärkeitä ravintoaineita. Voit ihan itse kaivella netistä faktaa. Voitko kuvitella, että ihminen tarvitsee mjös suolaa?!


    • Anonyymi

      Makkaroissa paljon haitallisa aineita, ihran lisäksi etrenkin nitriitti ja hemirauta syöpää aiheuttavia, mutta ei vegemakkaratkaan terveellisä ole.
      https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/cf12e444-372d-4f47-b4e7-4729b9d83009

      MNiksi makaran pitäisi olla punaista, paljon mieluummin ostaisin luonnollisen harmaata. Ennen makkarat olikin harmaampia, esim lenkkimakkarat, miksi ei voi vaan kieltää turhat ja vaaralliset lisäaineet.

      • Nitriitin käyttö pidentää väestön keskimääräistä elinikää kun se ehkäisee vakavia ruokamyrkytyksiä, esimerkiksi botulismia. Positiiviset vaikutukset elintarviketurvallisuuden osalta peittoaa kirkkaasti mahdolliset muut haittavaikutukset.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Nitriitin käyttö pidentää väestön keskimääräistä elinikää kun se ehkäisee vakavia ruokamyrkytyksiä, esimerkiksi botulismia. Positiiviset vaikutukset elintarviketurvallisuuden osalta peittoaa kirkkaasti mahdolliset muut haittavaikutukset.

        Minä käytän nitriilikäsineitä. Se pidentää käsien ihon elämää. Muttaettä hemirautakin haitallista, annamunkaikkikestää.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Nitriitin käyttö pidentää väestön keskimääräistä elinikää kun se ehkäisee vakavia ruokamyrkytyksiä, esimerkiksi botulismia. Positiiviset vaikutukset elintarviketurvallisuuden osalta peittoaa kirkkaasti mahdolliset muut haittavaikutukset.

        Tulihan se trolli tähänkin sekoilemaan, ei sinulla tenttukaan pidennä elinikää vaikka juot sitä ruokajuomana ja viihdetarkoituksessa.

        Nitriittiä käytetään vain värin säilymisen takia, on täysin turha ja vaarallinen, säilömiseen sitä ei tarvita ja on siihen huono.

        "Nitriittiä muodostuu typpiyhdisteiden (mm. ammoniumin NH4+) epätäydellisen hapettumisen seurauksena. Nitriittiä joutuu juomaveteen vesijohdoissa vedenottamossa elävien bakteereiden tuottamana.

        Lihajalosteisiin lisätty nitriitti alkaa hajota heti lisäyksen jälkeen niin että sitä on vähiten pisimpään säilytetyissä jalosteissa

        Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tulihan se trolli tähänkin sekoilemaan, ei sinulla tenttukaan pidennä elinikää vaikka juot sitä ruokajuomana ja viihdetarkoituksessa.

        Nitriittiä käytetään vain värin säilymisen takia, on täysin turha ja vaarallinen, säilömiseen sitä ei tarvita ja on siihen huono.

        "Nitriittiä muodostuu typpiyhdisteiden (mm. ammoniumin NH4 ) epätäydellisen hapettumisen seurauksena. Nitriittiä joutuu juomaveteen vesijohdoissa vedenottamossa elävien bakteereiden tuottamana.

        Lihajalosteisiin lisätty nitriitti alkaa hajota heti lisäyksen jälkeen niin että sitä on vähiten pisimpään säilytetyissä jalosteissa

        Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti

        "Nitriittiä käytetään vain värin säilymisen takia, on täysin turha ja vaarallinen, säilömiseen sitä ei tarvita ja on siihen huono."

        Unohdit sen, että nitriitin käyttö ehkäisee vaarallisten bakteerien, kuten esimerkiksi Clostridium botulinum, lisääntymisen elintarvikkeissa. Moderni yhteiskunta mahdollistaa kaltaistesi idioottien henkiinjäämisen kun meillä on teho-osastot ja hengityskoneet, joissa voidaan hoitaa botulismipotilaita.

        Sitä paitsi nitraattia saadaan paljon lehtivihanneksista. Elimistössä nitraatti metaboloituu nitriitiksi. Lehtivihannesten terveyshyödyt ovat suuremmat kuin nitraattialtistuksen mahdolliset haita. Sama pätee lihatuotteisiin. Parempi saada hieman nitriittiä kuin kuolla botulismiin.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Nitriittiä käytetään vain värin säilymisen takia, on täysin turha ja vaarallinen, säilömiseen sitä ei tarvita ja on siihen huono."

        Unohdit sen, että nitriitin käyttö ehkäisee vaarallisten bakteerien, kuten esimerkiksi Clostridium botulinum, lisääntymisen elintarvikkeissa. Moderni yhteiskunta mahdollistaa kaltaistesi idioottien henkiinjäämisen kun meillä on teho-osastot ja hengityskoneet, joissa voidaan hoitaa botulismipotilaita.

        Sitä paitsi nitraattia saadaan paljon lehtivihanneksista. Elimistössä nitraatti metaboloituu nitriitiksi. Lehtivihannesten terveyshyödyt ovat suuremmat kuin nitraattialtistuksen mahdolliset haita. Sama pätee lihatuotteisiin. Parempi saada hieman nitriittiä kuin kuolla botulismiin.

        Ei tarvita säilöntäaineeksi eikä ole siinä hyvä, värin säilymisen takia sitä käytetään. Jos ymmärtäisit lukemaasi niin nitriitin säilömisominaisuudet heikkenee nopeasti ja kun sitä nitraattia saa muualtkin, niin sitäkin suuremmalla syyllä pitäisi lopettaa tarpeeton käyttö lihatuotteissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvita säilöntäaineeksi eikä ole siinä hyvä, värin säilymisen takia sitä käytetään. Jos ymmärtäisit lukemaasi niin nitriitin säilömisominaisuudet heikkenee nopeasti ja kun sitä nitraattia saa muualtkin, niin sitäkin suuremmalla syyllä pitäisi lopettaa tarpeeton käyttö lihatuotteissa.

        Väärin. Ruokaviraston sivuilta: "Lihavalmisteisiin lisätään nitriittiä estämään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua..."

        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/lisaaineet-aromit-ja-entsyymit/lisaaineet/tietoa-yksittaisista-aineista/nitriitti/


      • Anonyymi

        "Säilöntään on paljon parempia ja turvallisempia aineita..."

        Esimerkiksi mitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Säilöntään on paljon parempia ja turvallisempia aineita..."

        Esimerkiksi mitä?

        Suola on suorastaan välttämätöntä, muut voi etsiä hakukoneella tai katso tuoteselosteesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suola on suorastaan välttämätöntä, muut voi etsiä hakukoneella tai katso tuoteselosteesta.

        "Suola on suorastaan välttämätöntä..."

        Clostridium Botulinumin toiminnan estäminen edellyttää 3-4% suolapitoisuutta, joten menee paljon epäterveellisemmäksi kuin nitriitin kanssa. Ja jos jätät molemmat pois niin on riski kuolla botulismiin.


      • Anonyymi

        "...tyhjiöpakkaus ei tarvitse juuri mitään."

        Clostridium botulinum tykkää tyhjiöstä. Varmin tapa päästä teho-osastolle hengityskoneeseen on savustetun järvikalan vakuumipakkaaminen , itse tehty valkosipuliöljy (jossa on myös hapettomat olosuhteet) tai ilman nitriittiä tehty valkosipulilla terästetty omatekoinen makkara (jossa on myös hapettomat olosuhteet).


      • Anonyymi kirjoitti:

        "...tyhjiöpakkaus ei tarvitse juuri mitään."

        Clostridium botulinum tykkää tyhjiöstä. Varmin tapa päästä teho-osastolle hengityskoneeseen on savustetun järvikalan vakuumipakkaaminen , itse tehty valkosipuliöljy (jossa on myös hapettomat olosuhteet) tai ilman nitriittiä tehty valkosipulilla terästetty omatekoinen makkara (jossa on myös hapettomat olosuhteet).

        "...savustetun järvikalan...itse tehty valkosipuliöljy...valkosipulilla terästetty omatekoinen makkara..."

        Hyvä tiivistelmä riskeistä. Clostridium botulinum on itiöllinen bakteeri, joka kasvaa ainoastaan hapettomissa olosuhteissa. Sen itiöitä on yleisesti maaperässä, vesistöjen pohjalietteessä sekä kalojen ja muiden eläinten suolistossa. Tämän vuoksi riskialttiita bakteerilähteitä ovat kalat ja maan alla kasvavat kasvikset kuten valkosipuli. Kun nämä laitetaan hapettomiin olosuhteisiin kuten kalan vakuumipakkaus, öljy tai kuoreen pakattu makkaramassa niin bakteerille on otolliset olosuhteet. Tällöin bakteerin kasvu on pysäytettävä muilla keinoin.


      • ”…tyhjiöpakkaus varma tapa kuolla…”

        Lopeta vääristely. Kukaan ei ole väittänyt, että varma tapa kuolla.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "...savustetun järvikalan...itse tehty valkosipuliöljy...valkosipulilla terästetty omatekoinen makkara..."

        Hyvä tiivistelmä riskeistä. Clostridium botulinum on itiöllinen bakteeri, joka kasvaa ainoastaan hapettomissa olosuhteissa. Sen itiöitä on yleisesti maaperässä, vesistöjen pohjalietteessä sekä kalojen ja muiden eläinten suolistossa. Tämän vuoksi riskialttiita bakteerilähteitä ovat kalat ja maan alla kasvavat kasvikset kuten valkosipuli. Kun nämä laitetaan hapettomiin olosuhteisiin kuten kalan vakuumipakkaus, öljy tai kuoreen pakattu makkaramassa niin bakteerille on otolliset olosuhteet. Tällöin bakteerin kasvu on pysäytettävä muilla keinoin.

        Hyvä tiivistelmä tyhmyydestä. Ennen tyhiöpakkaamista bakteerit on jo hävitetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä tiivistelmä tyhmyydestä. Ennen tyhiöpakkaamista bakteerit on jo hävitetty.

        ”Ennen tyhiöpakkaamista bakteerit on jo hävitetty.”

        Tyhjiöpakkaamiseen kuuluu vain ilman poistaminen pakkauksesta, ei kuumennus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Ennen tyhiöpakkaamista bakteerit on jo hävitetty.”

        Tyhjiöpakkaamiseen kuuluu vain ilman poistaminen pakkauksesta, ei kuumennus.

        Tämä rouva se sekoilee ihan kaikessa. Nyt se on sekoittanut tyhjiöpakkaamisen ja umpioinnin. Tyhjiöpakkaaminen ei tapa bakteereja kun sitä pakkausta ei kuumenneta vaan siitä poistetaan vain ilma.

        https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/umpiointi/

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyhjiöpakkaus


      • Anonyymi

        "Kypsä ruoka on tietenkin kuumennettu..."

        Kypsennys ja sen jälkeen tyhjiöpakkaaminen ei takaa puhtautta. Se pitää kuumentaa siinä suljetussa pakkauksessa, käytännössä siis umpioida. Tämän tajuaa ihan marjahillojen purkittajakin. Jos keittelet hillon kypsäksi ja sen jälkeen tyhjiöpakkaat purkkeihin niin varmasti tulee hometta. Purkki pitää sulkea kypsennyksen aikana kun sen sisältö on riittävän kuuma ja pastörointilämpötilan yläpuolella.

        "...tuoreessa lihassa taas ei olekaan bakteereja kun käsitellään hygieenisesti."

        Ei saatana mikä aivopieri taas. On aina riski, että lihan pinnassa on patogeeneja, mutta kun se paistetaan niin ne kuolevat. Tämän vuoksi jotkin lihat voi jättää mediumiksi. Jos sen sijaan jauhat sen lihan, pinnan patogeenit kontaminoi koko massan keskelle saakka ja siksi jauheliha pitää kypsentää aina kypsäksi. Jos teet raakamakkaroita niin riskinä on lisäksi botulismi, joka kehittyy vain hapettomissa olosuhteissa.

        Olet sinä kyllä veikeä selittelijä. Puolustelet omaa väärässäoloasi ihan saatanan idioottimaisilla, tietämättömillä ja vaarallisilla neuvoilla. Tätä rouvaa ei kannata uskoa missään asiassa.


      • "Ei tyhjiöpakkauskessa ole tarkoituskaan säilyttää ruokaa kauaa."

        Aiemmin tarjosit sitä paremmaksi säilöntämenetelmäksi kuin nitriitti, jota joudutaan käyttämään nimenomaan pitkässä ja riskialttiissa vaiheessa kun esimerkiksi liha on raakaa. Väitit: "Ennen tyhiöpakkaamista bakteerit on jo hävitetty.” Valehtelitko siis silloin vai valehteletko nyt?

        "...eihän niitä lihoja ole tarkoituskaan syödä raakana..."

        Aiemmin väitit: ""...tuoreessa lihassa taas ei olekaan bakteereja kun käsitellään hygieenisesti." Valehtelitko siis silloin vai valehteletko nyt?

        "...huuhtelet alas sinolilla...nuotiolla "grillaat" ja syöt sisältä punaisia punalaputettuja halvimpia lihoja...sinoliin tai ihran..."

        Onko kaikki kunnossa? Harhaisista ja asiaankuulumattomista jutuista päätellen kannattaisi tarkistuttaa lääkitys.


      • Anonyymi

        ”Jälleen todistat tyhmyytesi, suurinta osa eineksistä säilytetään varastoissa ja kaupoissa vain vähän aikaa”

        Eineksiä ei tyhjiöpakata eikä niihin laiteta muutenkaan nitriittiä. Olet pihalla kuin lumiukko helvetissä heinäkuussa.


      • Anonyymi

        ”Jälleen todistat tyhmyytesi, suurinta osa eineksistä säilytetään varastoissa ja kaupoissa vain vähän aikaa”

        Eineksiä ei tyhjiöpakata eikä niihin laiteta muutenkaan nitriittiä. Makkaroita ja leikkeleitä tyhjiöpakataan ja niihin laitetaan nitriittiä ihan vaan ruokaturvallisuuden vuoksi.

        Ylläpidon on syytä puuttua tähän vaarallisen ja väärän tiedon levittämisen sekoiluusi. Olet ihan pihalla elintarviketurvallisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä tiivistelmä tyhmyydestä. Ennen tyhiöpakkaamista bakteerit on jo hävitetty.

        Tässä ripulivajakille käytännön esimerkki:

        Ruotsissa leviää listeria – Lähteeksi epäillään lohta

        Ruotsin elintarvikevirasto selvittää listeriatapauksia, joiden epäillään leviävän tyhjiöpakatun kylmäsavulohen välityksellä.

        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4f72ad73-3a38-4c55-99b5-a93c179e6f50


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tässä ripulivajakille käytännön esimerkki:

        Ruotsissa leviää listeria – Lähteeksi epäillään lohta

        Ruotsin elintarvikevirasto selvittää listeriatapauksia, joiden epäillään leviävän tyhjiöpakatun kylmäsavulohen välityksellä.

        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4f72ad73-3a38-4c55-99b5-a93c179e6f50

        Joo, tämä sekoilijahan kertoi, että tyhjiöpakkaukseen laitettavasta ruuasta otetaan bakteerit pois, se keitetään ja sitä ei ole tarkoitus säilyttää pitkään. No, nyt on kylmäsavulohessa listeriaa, joka on bakteeri. Kylmäsavulohta ei ole keitetty ja sitä on tarkoitus säilyttää pitkään.

        Tämä sekoilijahan mokaa heti kun avaa suunsa. Jos hän sanoo jotain, niin asia on päin vastoin.


      • Anonyymi

        Lisäksi suojakaasupakkaukset mistä myös ilma poistettu.


      • "Transumamman nuotiolla "grillaamissa" punalaputetuissa sisältä raaoissa ihralihoissa varmastii bakteereja riittää, mutta tenttu tappaa niin bakteerit kuin transumammankin :D"

        Oijoi, kuusi vihaista ja delusionaalista viestiä ihan perä perään. Ylläpito siivoaa nämäkin kohta pois. Oletko muuten saanut apua jo mielenterveyden hajoamiseen? Eihän tällaista delusionaalista herjaa kukaan terve ihminen kirjoita 😂


      • "Ja niitä eineksiähän on paljonkin tyhjiöpakattu..."

        Tyhjiöpakattu ei ole välttämättä pastöroitu, juurihan sinulle linkattiin uutinen, jossa epäiltiin listeriaa tyhjiöpakatusta kylmäsavulohesta.

        "Lisäksi suojakaasupakkaukset..."

        Suojakaasu auttaa säilyttämään lihan punaisen värin ja hidastaa aerobisten bakteerien toimintaa, mutta ei anaerobisten.

        Tässä yksi artikkeli, joka auttaa vähentämään tuota karmeaa sekoiluasi ja väärän tiedon jakamista. Kuvittelet, että tyhjiöpakkaus tai suojakaasu poistaisi bakteerit mutta näin ei ole. Kuten artikkelissa todetaan, hygienia on tärkeä. Ja kun puhutaan pitkän säilyvyyden tuotteista kuten makkaroista niin nitriitti estää niiden bakteerien lisääntymisen kun hygienia, suojakaasut ja tyhjiöpakkaukset ei enää riitä. Toki ne makkarat voi umpioida, mutta kuka nyt tölkitettyjä grillimakkaroita viitsisi paistaa.

        "Lihaa pakataan myös tyhjiöpakkauksiin, mutta Pihlajasaaren mukaan on vaikea sanoa, kumpi keinoista takaa paremman säilyvyyden.

        – Se riippuu ihan tuotteesta. Tyhjiöön pakattaessakin pitää huolehtia hygieniasta ja kylmäketjusta. Myös suojakaasun koostumus vaihtelee tuotteesta toiseen.

        Keittiömestari ja ruokatuotannon opettaja Riitta Palhon mielestä suomalaisten käsitys tuotteiden säilyvyydestä on hämärtynyt lukuisien säilöntäaineiden ja -menetelmien vuoksi."

        https://yle.fi/a/3-7921409


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Transumamman nuotiolla "grillaamissa" punalaputetuissa sisältä raaoissa ihralihoissa varmastii bakteereja riittää, mutta tenttu tappaa niin bakteerit kuin transumammankin :D"

        Oijoi, kuusi vihaista ja delusionaalista viestiä ihan perä perään. Ylläpito siivoaa nämäkin kohta pois. Oletko muuten saanut apua jo mielenterveyden hajoamiseen? Eihän tällaista delusionaalista herjaa kukaan terve ihminen kirjoita 😂

        "Transumamma"

        Ha hah, jollakin mennyt kunnolla tunteisiin kun pitää ruokakeskustelussa alkaa nimittelemään noin 😆


      • Anonyymi

        Lisäksi suojakaasupakkaukset mistä myös ilma poistettu!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Transumamma"

        Ha hah, jollakin mennyt kunnolla tunteisiin kun pitää ruokakeskustelussa alkaa nimittelemään noin 😆

        Joo, tämä rouva veti herneet nenään kun huomasi, ettei hän tiedä ruokien säilömisestä yhtään mitään ja yritin oikaista hänen väärinkäsityksiään 😀


      • Anonyymi

        Lisäksi suojakaasupakkaukset mistä myös ilma poistettu!!


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Nitriitin käyttö pidentää väestön keskimääräistä elinikää kun se ehkäisee vakavia ruokamyrkytyksiä, esimerkiksi botulismia. Positiiviset vaikutukset elintarviketurvallisuuden osalta peittoaa kirkkaasti mahdolliset muut haittavaikutukset.

        Nitraattien ja nitriittien terveysvaikutuksissa on alkanut paradigman muutos jo yli 10 vuotta sitten. Spekulaatio nitraattien ja nitriittien yhteydestä syöpiin johtui huonosti tehdyistä tutkimuksista 1970- ja 1980-luvulla. Uusien tutkimusten valossa nitraateilla ja nitriiteillä ei ole mitään yhteyttä syöpiin vaan ne ovat päin vastoin välttämättömiä ravintoaineita, jotka pitävät yllä mm. sydämen ja verisuonten terveyttä.

        Lisäksi on huomattavat, että lihatuotteiden nitraattien osuus kokonaissaannista on kärpäsen paskan kokoluokkaa. Endogeenisesti (sisäsyntyisesti) ihmisen syljessä on 100x määrä nitriittiä päivässä verrattuna makkaran syöntiin (tutkimuksen taulukko 1.)

        "Research over the past 15 years has led to a paradigm change in our ideas about health effects of both nitrite and nitrate. Whereas, historically nitrite and nitrate were considered harmful food additives and listed as probable human carcinogens under conditionswhere endogenous nitrosation could take place, they are now considered by some as indispensible nutrients essential for cardiovascular health by promoting nitric oxide (NO) production."

        https://www.researchgate.net/publication/230665462_Ingested_nitrate_and_nitrite_and_stomach_cancer_risk_An_updated_review

        Nitraatit ja nitriitit edistävät typen oksidin syntymistä kehossa, mikä on välttämätöntä mm. sydämen ja verenkiertoelimistön terveydelle. Typen oksidien merkityksen löytämisestä myönnettiin lääketieteen Nobelpalkinto vuonna 1998.

        https://yle.fi/a/3-5134626


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nitraattien ja nitriittien terveysvaikutuksissa on alkanut paradigman muutos jo yli 10 vuotta sitten. Spekulaatio nitraattien ja nitriittien yhteydestä syöpiin johtui huonosti tehdyistä tutkimuksista 1970- ja 1980-luvulla. Uusien tutkimusten valossa nitraateilla ja nitriiteillä ei ole mitään yhteyttä syöpiin vaan ne ovat päin vastoin välttämättömiä ravintoaineita, jotka pitävät yllä mm. sydämen ja verisuonten terveyttä.

        Lisäksi on huomattavat, että lihatuotteiden nitraattien osuus kokonaissaannista on kärpäsen paskan kokoluokkaa. Endogeenisesti (sisäsyntyisesti) ihmisen syljessä on 100x määrä nitriittiä päivässä verrattuna makkaran syöntiin (tutkimuksen taulukko 1.)

        "Research over the past 15 years has led to a paradigm change in our ideas about health effects of both nitrite and nitrate. Whereas, historically nitrite and nitrate were considered harmful food additives and listed as probable human carcinogens under conditionswhere endogenous nitrosation could take place, they are now considered by some as indispensible nutrients essential for cardiovascular health by promoting nitric oxide (NO) production."

        https://www.researchgate.net/publication/230665462_Ingested_nitrate_and_nitrite_and_stomach_cancer_risk_An_updated_review

        Nitraatit ja nitriitit edistävät typen oksidin syntymistä kehossa, mikä on välttämätöntä mm. sydämen ja verenkiertoelimistön terveydelle. Typen oksidien merkityksen löytämisestä myönnettiin lääketieteen Nobelpalkinto vuonna 1998.

        https://yle.fi/a/3-5134626

        Nitriitti ja nitraatti metaboloituu typen oksidiksi ja tukee sydämen ja verenkiertoelimistön terveyttä ja suojaa soluja. Tutkimusten mukaan nitriitillä ja nitraatilla on merkittäviä terveyshyötyjä ja vähän riskejä.

        "Nitrite and nitrate in certain foods and diets can be metabolized to nitric oxide and promote cardiovascular benefits and cytoprotection."

        "The collective body of evidence suggests that foods enriched in nitrite and nitrate provide significant health benefits with very little risk."

        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21102328/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nitriitti ja nitraatti metaboloituu typen oksidiksi ja tukee sydämen ja verenkiertoelimistön terveyttä ja suojaa soluja. Tutkimusten mukaan nitriitillä ja nitraatilla on merkittäviä terveyshyötyjä ja vähän riskejä.

        "Nitrite and nitrate in certain foods and diets can be metabolized to nitric oxide and promote cardiovascular benefits and cytoprotection."

        "The collective body of evidence suggests that foods enriched in nitrite and nitrate provide significant health benefits with very little risk."

        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21102328/

        Ja tässä lisää samanlaisia tutkimustuloksia. Nitriitin käyttöä ei pidä vähentää vaan päin vastoin lisätä esimerkiksi korkeasta verenpaineesta kärsivillä.

        "Dietary nitrite and nitrate may have cardiovascular protective effects in both healthy individuals and also those with cardiovascular disease conditions. A role for nitrite and nitrate in nitric oxide biosynthesis and/or in improving nitric oxide bioavailability may eventually provide a rationale for using dietary nitrite and nitrate supplementation in the treatment and prevention of cardiovascular diseases."

        https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-011-0192-5


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nitraattien ja nitriittien terveysvaikutuksissa on alkanut paradigman muutos jo yli 10 vuotta sitten. Spekulaatio nitraattien ja nitriittien yhteydestä syöpiin johtui huonosti tehdyistä tutkimuksista 1970- ja 1980-luvulla. Uusien tutkimusten valossa nitraateilla ja nitriiteillä ei ole mitään yhteyttä syöpiin vaan ne ovat päin vastoin välttämättömiä ravintoaineita, jotka pitävät yllä mm. sydämen ja verisuonten terveyttä.

        Lisäksi on huomattavat, että lihatuotteiden nitraattien osuus kokonaissaannista on kärpäsen paskan kokoluokkaa. Endogeenisesti (sisäsyntyisesti) ihmisen syljessä on 100x määrä nitriittiä päivässä verrattuna makkaran syöntiin (tutkimuksen taulukko 1.)

        "Research over the past 15 years has led to a paradigm change in our ideas about health effects of both nitrite and nitrate. Whereas, historically nitrite and nitrate were considered harmful food additives and listed as probable human carcinogens under conditionswhere endogenous nitrosation could take place, they are now considered by some as indispensible nutrients essential for cardiovascular health by promoting nitric oxide (NO) production."

        https://www.researchgate.net/publication/230665462_Ingested_nitrate_and_nitrite_and_stomach_cancer_risk_An_updated_review

        Nitraatit ja nitriitit edistävät typen oksidin syntymistä kehossa, mikä on välttämätöntä mm. sydämen ja verenkiertoelimistön terveydelle. Typen oksidien merkityksen löytämisestä myönnettiin lääketieteen Nobelpalkinto vuonna 1998.

        https://yle.fi/a/3-5134626

        Oi kuinka ihania viestejä nitraatin ja nitriitin terveyshyödyistä. Tykkään tällaisista tieteeseen ja tosiasioihin perustuvasta kirjoittamisesta eikä höpötetä mitään uskomuksia ja luuloja.

        Nitraatti ja nitriittihän ovat oikeita superfoodeja. Sen lisäksi, että ne pysäyttävät tappavien bakteerien lisääntymisen, ne suojaavat soluja, sydäntä ja verenkiertoelimistöä. Jos verenpainepotilaalle määrätään nitraattia ja nitriittiä ruokavalioon niin kukaan ei räpäytä silmääkään kun suositellaan pinaattia, lehtikaalia ja lehtisalaattia. Ei verenpanepotilaan kannata syödä nitriittiä mistään kylmäsavuporosta, jossa sitä on niin vähän ja haitallista suolaa 4%. Tai ei kannata syödä nitriittiä rasvaisesta choritzosta, jossa on vähän nitriittiä, rasvaa ja suolaa paljon. Terve ihminen sen sijaan voi turvallisesti syödä silloin tällöin ihania ja rasvaisia herkkumakkaroita.

        Palstalla raivoava mamma, jonka viestejä on poistettu jo 47 kpl, kannattaisi ottaa nitraatteja ja nitriittiä, jotta verenpaine laskisi ja silmitön, turha raivoaminen loppuisi. Ei kai se haittaa jos on väärässä kun osaavammat oikaisevat väärinkäsityksiä ja oppii uutta 😊


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Oi kuinka ihania viestejä nitraatin ja nitriitin terveyshyödyistä. Tykkään tällaisista tieteeseen ja tosiasioihin perustuvasta kirjoittamisesta eikä höpötetä mitään uskomuksia ja luuloja.

        Nitraatti ja nitriittihän ovat oikeita superfoodeja. Sen lisäksi, että ne pysäyttävät tappavien bakteerien lisääntymisen, ne suojaavat soluja, sydäntä ja verenkiertoelimistöä. Jos verenpainepotilaalle määrätään nitraattia ja nitriittiä ruokavalioon niin kukaan ei räpäytä silmääkään kun suositellaan pinaattia, lehtikaalia ja lehtisalaattia. Ei verenpanepotilaan kannata syödä nitriittiä mistään kylmäsavuporosta, jossa sitä on niin vähän ja haitallista suolaa 4%. Tai ei kannata syödä nitriittiä rasvaisesta choritzosta, jossa on vähän nitriittiä, rasvaa ja suolaa paljon. Terve ihminen sen sijaan voi turvallisesti syödä silloin tällöin ihania ja rasvaisia herkkumakkaroita.

        Palstalla raivoava mamma, jonka viestejä on poistettu jo 47 kpl, kannattaisi ottaa nitraatteja ja nitriittiä, jotta verenpaine laskisi ja silmitön, turha raivoaminen loppuisi. Ei kai se haittaa jos on väärässä kun osaavammat oikaisevat väärinkäsityksiä ja oppii uutta 😊

        Nyt raivomamma on lähettänyt 57 poistettua viestiä 😁


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tulihan se trolli tähänkin sekoilemaan, ei sinulla tenttukaan pidennä elinikää vaikka juot sitä ruokajuomana ja viihdetarkoituksessa.

        Nitriittiä käytetään vain värin säilymisen takia, on täysin turha ja vaarallinen, säilömiseen sitä ei tarvita ja on siihen huono.

        "Nitriittiä muodostuu typpiyhdisteiden (mm. ammoniumin NH4 ) epätäydellisen hapettumisen seurauksena. Nitriittiä joutuu juomaveteen vesijohdoissa vedenottamossa elävien bakteereiden tuottamana.

        Lihajalosteisiin lisätty nitriitti alkaa hajota heti lisäyksen jälkeen niin että sitä on vähiten pisimpään säilytetyissä jalosteissa

        Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti

        ”Nitriittiä käytetään vain värin säilymisen takia, on täysin turha ja vaarallinen, säilömiseen sitä ei tarvita ja on siihen huono.”

        Viime viikonloppuna tein andouille makkaroita. 3 kg sian niskaa, 500 g silavaa, 25 valkosipulin kynttä, 85 g itse tehtyä cajunmaustetta ja 50 g nitriittisuolaa. Savustus kolme tuntia, jonka aikana makkaran sisälämpö oli melkein koko ajan 20-60C välillä eli bakteerien kasvulle optimilämpö.

        Tuli herkullisia ja nyt proteiini-rasvaemulsio säilyi kun lämpötila oli hallinnassa (raaka-aineiden käsittely riittävän kylmänä eikä kypsennä liikaa, 70-80C sisälämpö riittää). Kaikki herkullinen rasva on näin makkarassa eikä valu uunipellille. Oli turvallista syödä kun tiesi, että nitriitti estää mahdollisen botuliinin muodostumisen eikä tarvinnut pelätä hengityskoneeseen joutumista. Näin ne osaajat tekee.


      • Anonyymi

        Lisäksi suojakaa-supakkaukset mistä myös ilma poistettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi suojakaa-supakkaukset mistä myös ilma poistettu.

        Suojakaasu on ilmaa, modified atmosphere packaging. Voitko mennä jo pois? Kaikki mitä sanot, on väärin.

        Me-ne jo po-is, pel-le.


    • Anonyymi

      Olen todella tyytyväinen ruokavaliooni. Syön vain luomua. Kaikkea tasapainoisesti.

    • Anonyymi

      Lihan syöntiä en lopeta ikinä, aivan sama mistä ja miten se tulee.

      • Anonyymi

        Min' en syö rakin lihaa, mutta aasialaisille ne voi hyvin syöttää.


    • Anonyymi

      Liha nyt vaan on parasta mitä kaupasta saa.

    • Anonyymi

      kun ihminen syö eläimen, siitä eläimestä tulee osa ihmistä. eläimestä tulee siten korkeampi.

    • Anonyymi

      Niinpä, evoluutioo vai mitä mutta niin se vaan on että ihmisellä on kulmhampaat joilla voi raadella lihaa ja pupujussilla on talttahampaat joilla voi nakertaa vaikka porkkanaa. Kaikilla maailman eläimillä joihin kuuluu myös ihminen on kaksi tarkoitusta, hengissä pysyminen ja lisääntyminen ja niitä varten on kaikilla omat erityispiirteensä. Osa voi käyttää ravinnokseen sekä kasvista että lihaa, osa syö vain kasvista tai lihaa. Sitte kun hai hyppää jonku kaalimaalle tai norsut kalastaa niin sitte varmaan täytyy täytyy alkaa perehtymään oikeen elämän alkeisiin🤔🤭😋

    • Anonyymi

      Itse syön kanssa lihaa ja ei kiinnosta sitten pätkääkään mistä se tulee.

    • Anonyymi

      Jos vaaditaan jotain niin ruokaa syöviltä olipa vegaani tai lihansyöjä hyväksyttävä käytös kanssaeläjiä kohtaan .

    • Anonyymi

      Kaikki on uskossaan autuaita. Syödään niin kauan kun on mitä syödä.

    • Anonyymi

      🐷 porsas tuotteet voi jättää syömättä, ihan hyvin!🤪

      • Porsaan sisäfile ja ulkofile on kyllä kauheaa. Kuivaa ja rasvatonta. En kuitenkaan suostu luopumaan ihanista savustetuista ribseistä, pulled porkista, pekonista ja makkaroista.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Porsaan sisäfile ja ulkofile on kyllä kauheaa. Kuivaa ja rasvatonta. En kuitenkaan suostu luopumaan ihanista savustetuista ribseistä, pulled porkista, pekonista ja makkaroista.

        Ei nuohan on todella hyviä. Kokki ei vain osaa laittaa niitä oikein.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei nuohan on todella hyviä. Kokki ei vain osaa laittaa niitä oikein.

        Porsaan sisäfile ja ulkofile vertautuu kanan rintafileisiin. Jenkkien BBQ kisoissa kanasarjassa ei tehdä koskaan kuivia, rasvattomia ja mauttomia rintafileitä vaan reisipaloja. Eikä muuten tehdä näitä kuivia possunfileitäkään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei nuohan on todella hyviä. Kokki ei vain osaa laittaa niitä oikein.

        "Kokki ei vain osaa laittaa niitä oikein."

        Osaan kyllä laittaa, mutta jätän ostamatta sellaiset lihat, joiden reseptit ja ongelmanratkaisut keskittyvät siihen, minkälaisilla marinadeilla siihen palaan saadaan makua ja minkälaisella pekoni- tai prosciuttokääreellä saadaan lisää mehukkuutta, rasvaisuutta ja makua. Tässä on hyvä esimerkki, jossa ohjeistetaan mauttoman ja kuivan possunfileen parantamista marinadeilla, kääreillä ja liottamisella.

        https://theroanoker.com/blogging/behind-the-page/the-problem-with-pork-loin-solved/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei nuohan on todella hyviä. Kokki ei vain osaa laittaa niitä oikein.

        Tässä on muuten possun sisäfile rankattu kaikista heikoimmaksi palaksi. Aivot, sisäelimet, sisälmykset,saparot, korvat, sorkat ja puhdas läskikin menee edelle. Eihän siinä mitään vikaa ole. Mureaa ja hyvä pohja marinadikokeiluille, vähän niin kuin soijarouhe ja tofu.

        The lack of movement that makes tenderloin lean also deprives it of the intense, savory taste pork is known for. It's not that pork tenderloin is bad; it's perfectly palatable, especially if seasoned aggressively. In fact, AllRecipes recommends looking at this cut as a blank page for your next marinating experiment. Still, we'll keep our eyes peeled for more naturally flavorful cuts.

        https://www.tastingtable.com/804996/every-cut-of-pork-ranked-worst-to-best/

        Parhaiksi rankatut palat on muuten juuri niitä, joista itse en luovu eli kylkiluut, kylki ja lapa (=spare ribs, pekoni ja pulled pork)


      • Anonyymi

        Ammattikokki se on ABC:n keittiössä hikoilevakin. Sinähän olet se 40 vuotta alalla ollut "palkittu" kokki, joka et tiennyt edes koshersuolaa ja monet muutkin tekniikat ja reseptit on sinulla besserwisserillä ihan hakusessa.

        Ei saatana 😂😂😂


    • Anonyymi

      Jos kukaan ei söisi lihaa niin silloin ei olisi eläimiäkään.

    • Anonyymi

      Eikö kaupassa myytävissä lihatuote /kananmunapakkauksissa ole merkintä missä tuotantolaitoksessa eläin kasvatettu ja sitä kautta voi sitten netistä etsiäsen tuotantolaitoksen.
      Koskaan en ole vihannespussissa nähnyt merkintää missä kasvihuoneessa tai avomaassa tuote kasvatettu ja kuinka paljon käytetty tuholaismyrkkyjä.

    • Anonyymi

      Vegaani on miten tapetaan tai miten hoidetaan tuotantoeläimiä asian yläpuolella!Empaattisesti kirkas ja viaton.
      Pelkkä lihansyönti sitoo jo tehokkaasti lihansyöjän raakuuksiin lonkerot ulottuvat pitkälle!

      • Anonyymi

        Jos joku pitää teurastamoa huonona asiana niin silloin on velvollinen esittämään myös vaihtoehdon sille miten esim. vanhan elämän ehtoopuolelle kääntyneen naudan loppu hoidetaan. Annetaanko kuolla itsekseen hitaasti kitumalla vai miten? Vai onko parempi ettei eläimille anneta elämän mahdollisuutta ollenkaan.


    • Anonyymi

      Lisäksi su-ojakaasupakkaukset mistä myös ilma poistettu.

      • Anonyymi

        Ei suojakaasupakkauksista ole ilmaa poistettu. Niiden englanninkielinen nimikin sen kertoo modified atmosphere packaging (MAP). Elintarvikkeiden suojakaasuina käytetään ilmakehästä löytyviä kaasuja: typpeä, happea ja hiilidioksidia tai näiden seoksia.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suojakaasu

        Oletko sinä tämän ketjun idiootti, jonka viestejä on poistettu jo 171 kpl?


    • Anonyymi

      Ja sitten mene Fafa's :Iin syömään sieltä alkaa taas saamaan kunnon naudan filettä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "...⅓ pitää aina syödä vihanneksia niin on yhtä ystävällinen kuin koirat -maalla kannattaa syödä nautaa, jonka naapuri on teurastanut niin ahmat kaikkoaa; ukrainassa ei saa syödä sotilaita:" lännen pitää antautua🏳🏳🏳rauha rauha rauha

    Ketjusta on poistettu 244 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe