Moneenkohan asteeseen saakka pitää raakamakkaraa grillata ettei menisi niin sanotusti "vatta sekaisin"?
Raakamakkaran riittävä sisälämpötila?
5
394
Vastaukset
USDA:n mukaan jauhelihat ja makkarat pitää kypsentää 160 F:iin eli noin 71C:een.
https://amazingribs.com/technique-and-science/more-cooking-science/safe-serving-temperatures/
K-Ruoka sivuilta Eviran mukaan raakamakkarat pitää kypsentää 70C, porsas kypsäksi eli vähintään 70C ja Broileri kypsäksi eli vähintään 75C.
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/grillaus/grillaajan-tarkeat-lampotilat
Varman päälle kun pelaa niin porsaan ja naudan makkarat vähintään 72C ja broilerimakkarat vähintään 75C. Raakamakkarat pitää ajatella elintarviturvallisuuden kannalta samaan kategoriaan kuin jauhelihat, joissa on mahdollista, että jauhatusvaiheessa massan sisään pääsee hapettomiin oloihin patogeeneja.- Anonyymi
Enpä ole koskaan mitannut makkaran sisälämpötilaa. Paistan kunnes pinta on sopivan ruskea.
- Anonyymi
Keittää ensin ja grillaa sitten niin tulee varmasti kypsää.
- Anonyymi
Eipä sitä keittämisen jälkeen tarvitse välttämättä enää edes grillata, koska on jo lämmin nakki muutenkin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1432390
- 1751661
- 911556
- 681508
- 79904
- 68841
- 55786
- 58773
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6765Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152725