Vaarallinen myrsky iskemässä 6.-7.8.2023?

Anonyymi-ap

https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/0af8d6dc-260c-406b-81bc-4884aa7da943

"Alkaneelle viikolle on Forecan ennusteessa povattu ukkosia ja sateita, jopa raekuuroja. Helteiset ilmamassat pysyvät pohjoisesta, mutta lämmintä kuitenkin on. Suomeen leviää runsaasti vesisateita.

Sateinen ja ukkosen tähdittämä taivas voi voimistua joidenkin ennusteiden mukaan. Sveitsiläinen Meteologix-sääseurantayritys ennustaa ilmanpainekartoillaan poikkeuksellisen syvää matalapainetta ensi viikon alkuun Ruotsin ja Suomen ylle.
Sosiaalisen median X-viestialustalla ennuste huomioitiin, ja kirjoittaja pohti, onko säätilanne mahdollisesti jopa vaarallinen.

Forecan päivystävä meteorologi Joonas Koskela pitää Meteologixin ennustetta poikkeuksellisen rajuna. Hän ei itse muista kuluneelta kesältä tai vastaavia lukemia.

– On varsin syvä matalapaine. Olemme kuitenkin vielä kaukana tuosta sunnuntain ja maanantain ennusteesta, Kaakosta tulee kosteaa ja lämmintä ilmaa, ja jos ennuste toteutuu, ovat olosuhteet voimakkaille ukkosille otolliset. Koskela sanoo."


Samaa ennustaa muutama muukin sääpalvelu.

49

2067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maailmanlopun sää tulossa...

      • Anonyymi

        Kerrankin pitkästä aikaa sais siedätyshoitoa ww3:een.


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🔞 ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­­a­­­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17955900n

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ainostaan iltalehti on uutisoinut voimakkaasta matalapaineesta, ei iltasanomat, yle, eikä mtv3.

      • Anonyymi

        Gismeteo ennusti ukkosta ja rankkasateita jo pari päivää sitten. Mutta niiden tietokoneet tekee malleja, tällä hetkellä ennustavat, että helle tulee, muttei ukkosta.


    • Anonyymi

      https://www.foreca.fi/meteorologilta/y2j2cyyd

      "Matalapaineen keskuksen syntymiseen ja voimakkuuteen liittyy paljon epävarmuutta; ei ole millään tavoin vielä varmasti sanottua, että se toteutuu ainakaan niin rajuna kuin viimeiset kaksi sääennustemalliajoa ovat näyttäneet. Silti, vaikka on vielä täysin mahdollista, että näin rajut sääilmiöt jäävät toteutumatta, matalapainetta on syytä pitää silmällä,..

      Ensi viikon alun mahdollinen “supermatalapaine” voi tuoda mukanaan rajuja ukkosia. Matalapaineen syntyessä pohjoisen viileä ilmamassa ja kaakon helteinen ilmamassa kohtaavat toisensa, ja matalapaineen keskus pääsee vahvistumaan viileän ja paahtavan ilman rajavyöhykkeellä.

      Ilmassa on runsaasti kosteutta, lämpöä ja epävakautta... Vielä on liian aikaista pohtia mahdollisten ukkosten reittejä Suomessa; matalapaineen keskuksen ennuste ja ylipäänsä toteutumisen todennäköisyys on vielä liian epävarmaa.

      Jos ennuste toteutuisi sellaisenaan, kun se nyt nähdään, matalapaineen ukkosten syntyolosuhteissa olisi samankaltaisuuksia USAn keskilännen voimakkaisiin ukkosiin. On siis syytä varautua runsaaseen salamointiin, rankkasateisiin, rakeisiin sekä tuhoisiin tuuli-ilmiöihin kuten syöksyvirtauksiin ja trombeihin eli tornadoihin. Ukkosrintaman yhteydessä voisi muodostua myös supersolu-ukkosia.

      Tämänhetkisen ennusteen mukaan kuuma ilmamassa pääsee ensi viikon alussa leviämään matalapaineen yhteydessä myös Suomeen. Sen takia maanantain sääkartoilla näkyy nyt erikoinen yhdistelmä: Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila on laajalla alueella n. +30 astetta, mutta samaan aikaan sää on auringon paistaessa tuulista – tuulenpuuskat ovat niin voimakkaita, että jopa paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia. Puuskien voimakkuus voi olla maa-alueilla 15–19 m/s luokkaa suuressa osassa Suomea helteisessä säässä.

      Epävarmuustekijät:
      a) Matalapaine pysyy kartoilla, mutta se kulkee ennustettua lännempää. Tällöin rajut sääilmiöt toteutuvat, mutta suuri osa voimakkaista tuulista, sateista ja ukkosista jäisi Suomen länsipuolelle, ja meille leviäisi lähinnä helteistä ilmaa, ja +30 lämpötiloja. Helteinen sää päättyisi heikompiin sateisiin ja ukkosiin.

      b) Matalapaine pysyy kartoilla, mutta kulkee ennustettua itäisempää reittiä. Tällöin helteinen sää jäisi meillä toteutumatta, tai toteutuisi vain itäisimmässä Suomessa. Sen sijaan olisi odotettavissa ukkosia, rankkasateita ja voimakkaita tuulia.

      c) Matalapaine jää selvästi tämänhetkisiä ennusteita heikommaksi. Tällöin matalapaine toteutuu, mutta siihen liittyvät sääilmiöt olisivat huomattavasti vähemmän vaarallisia kuin miltä ennusteissa nyt näyttää.

      Tällä viikolla kannattaa seurata, miten ennusteet kehittyvät. Vaarallisimpien sääilmiöiden toteutuminen Suomessa ei ole vielä varmaa, mutta jos matalapaine pääsisi toteutumaan tämänhetkisten ennusteiden mukaisena, kyseessä olisi myrsky, josta puhutaan vielä pitkään."

      • Anonyymi

        Eikös tuollaiset matalapaineet ole aika yleisiä tropiikissa, kuten Thaimaassa, jossa yli 2000 J/kg


    • Anonyymi

      Tulin vilkaisseeks ennusteita aiemmasta. Teen kokeeksi laskelmaa, jonka mukaan kunn 2012 ei tullut maailmanloppua kuten oli ennustettu, vaan muistan lukeneeni jostain, että ajan tapahtumat lähtisivät taaksepäin tjsp.
      Tarkoittaa, että laskelmia voidaan tehdä kahdella tavalla:
      2012-2011
      2013-2010 jne.

      tai:
      2012-2012
      2013-2011 jne.

      Huomasin tulevan myrskyn osalta, että tuo ylempi pitäisi jotenkin paikkansa:

      2013-2010 (2010 oli ennätys myrsky suomessa kaatoi puita, ja oli 2013 ennätys syysmyrsky suomes ja ennätys tornado amerikas)
      2010 oli metallitiikerin vuosi, ja tiikeri on liioittelualtis luonne. Tiikerin vuonna luonto näyttää rajummat puolensa.

      2023-2000
      Vuodesta 2013 on tullut kuluneeksi 10 vuotta. 2000 oli metallilohikäärmeen vuosi, ja se on myös liioittelualtis luonne. Tuleeko 2010 toistumaan?

    • Anonyymi

      Ja paskat eivät osaa enää säätä ennustaa vaihtuu koko ajan eikä sekään pidä enää.

      • Anonyymi

        Näin on. Tekniikka paranee koko ajan ja ennusteet sen kuin huononee. Toisin oli 70-luvulla vielä. Eipä tekniikkaa juuri ollut, mutta ennusteet olivat hyviä!


    • Anonyymi

      Viime yökin piti sataa ja salamat leiskua niin kumpikaan ei tullut.

      • Anonyymi

        Täällä Kokkolassa oli illalla kova ukkonen, mutta ilmatieteen laitoksen ennusteissa ei ollut mitään ukkosia ennustettu.
        Aamuyölle ja klo 12 asti oli ilmatieteen laitoksella ennustettu ukkosia tälle päivälle, mutta ei ole ainuttakaan salamaa tai hyröhdystä kuulunut.
        Eikös ilmatieteen laitos hankkinut kymmenien miljoonien eurojen uudet tietokoneet säiden ennustamiseen.
        Jos ilmatieteen laitos ei pysty ennustamaan edes huomisen säätä oikein, niin ei pysty ennustamaan muutaman päivän päähänkään.

        Erikoista, että iltasanomien supersäässä ilmatieteen laitoksen osalta ei ole maanantaille ukkosta, kuin klo 9.00 ja tunnin ajan, vaikka ilmatieteenlaioksen omilla sivuilla on annettu varoitus vaarallisesta ukkosesta, eikä tuollainen suuri matalapaineen alue nyt tunnissa ohi mene.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jos vertaa noita J/kg lukuja, niin pientä laskua on niiden osalta mitä muutama päivä sitten oli, kun lukema oli lähemmäs 2000J/kg, niin nyt se on 1600-1700 J/kg.
      Tosin eivät ole yhtä suuria, kuin Yhdysvallloissa, jossa ukkosmyrskyn lukemat liikkuu yli 4500 J/kg, että ei taida olla tämä suomeen kohdistuva ukkosmyrsky ihan planeetan hurjin, vaikka onhan se tietenkin suomalaisille.
      Lisäksi Yhdysvalloissa riehuu saman suuruisia ukkosia viikottain, mitä suomeen on nyt tulossa ja ne kestävät useamman päivän.
      On tässä vielä pari päivää aikaa myrskyn heiketä, että olisi vain tavallista ukkosta vähän voimakkaampi ukkonen.

      • Anonyymi

        Vahvistan väitteen. Olen kokenut parin oleskeluviikon aikana Floridassa useita ukkosia, jollaisia Suomessa en ole nähnyt kertaakaan. Se oli tosin ukkosherkintä aikaa vuodesta. Olen nähnyt, että kun sateen reuna tuli kohdalle, ihmiset alkoivat hiljentää vauhtia ja pysähtyivät tien sivuun. Tie virtasi jokena. Onneksi silloin kokemani iltapäiväukkoset olivat lyhytaikaisia kovimman myräkän osalta.


    • Anonyymi

      Myrskyn ajankohta muuttunut tiistaille ilmatieteen laitoksen sivuilla ukkosvaroitus tiistaille lähes koko maahan.
      Ventusky sivuilla on kuitenkin ukkosmyrsky maanataille, mutta J/kg arvot ovat laskeneet.
      Säätilahan muuttuu koko ajan ja jos hyvin käy, niin tulee korkeintaan normi ukkosta vähän voimakkaampi ukkonen tai tavallinen ukkonen, toivottavasti, koska mitään omaisuus vahinkoja ei tässä taloudellisessa tilanteessa kyllä kukaan kaipaa lisää.

    • Anonyymi

      Täytyy syödä voileipä. Se vie ukkosen pois.

    • Anonyymi

      ILMASTONMUUUTOOOOOS!!!!!!

    • Anonyymi

      Mikä se semmonen ukkonen on? Jotain syötävää?

    • Anonyymi

      Pannukakku tulee sano minun sanoneen.

      • Anonyymi

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009767262.html
        "Myrsky peruttu – jäi pyörimään Ruotsiin
        Matalapaineen reitti on ottanut uuden suunnan ja tuonut hyvin voimakkaita sateita ja ukkosia Ruotsiin.
        – Uusi ennuste ei näytä kovin dramaattiselta. Viime viikolla ennusteet näyttivät erittäin pahoilta. Silloin oli kyllä kaikki syyt puhua tosi poikkeuksellisista ukkosista. Nyt tilanne on muuttunut erinäköiseksi.
        Ukkosten ja kuurojen yhteydessä voi esiintyä isoja tuulenpuuskia, jotka saattavat kaataa puita. Meteorologi kehottaa katsomaan aamulla tutkakuvasta kuurojen sijaintia ja voimakkuutta.

        Hirveää pelottelua maapallon vaaraallisin ukkosmyräkkä vaanii Suomea, syöksyvirtauksia, suuria rakeita, trombeja.
        Mistähän ne niitä aääennusteita oikein haalii.
        Ilmatieteen laitoksellakin oli ukkosvaroituksia viime yölle aamu 9 saakka, mutta en kertaakaan yöllä heränyt ja klo 8 heräsin ja taivas ohuessa pilvessä.
        Jos yöllä olisi ukkostanut, niin siihen olisin kyllä heränyt.
        Ulkomaiset sääennustesivut ovat luotettavampia, kuin ilmatieteen laitoksen, kuten vaikka:
        https://www.worldweatheronline.com/kokkola-weather/western-finland/fi.aspx?day=20&tp=1#20230807

        Ei mitään ukkosia tuolla ennustettu tälle viikolle jo silloin, kun ilmatieteen laitos varoitti maapallon vaarallisimmasta ukkosmyräkästä.


    • Anonyymi

      Ilmatieteen laitoksella on ukkosvaroitus tiistaille, mutta eipä ole, kuin yksi salamankuva tiistaille omalla paikkakunnallani, jonne tämä planeetan voimakkain ukkonen iskee.
      Eipä ole forecan sääennusteissa myöskään ukkosen kuvia maanataina, eikä tiistaina.
      Jos tämä tulevan ukkonen on planeetan kovin ukkosmyrsky, niin pitäisi sääennuste sivuilla olla koko sivu täynnä salamoita.
      No ei kyllä yhtään haittaa, vaikkei ukkonen tulisikaan.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei... Jos ei ukkonen, ni ainakin tuuli.
        Laita tuuliennuste --> puuskat --> kaikki


    • Anonyymi

      Mäntykannas vois mennä perunakellariin piiloon ja häpeämään. Nolo juttu, myrsky peruttu. Kannattais pitää mölyt mahassa, tai vaihtaa alaa. Eihän tää säämies tiedä mistään mitään, taas kerran se nähtiin. Ulkomaiset sääennustajat naureskeli näille myrskyhypetyksille, ne tiesi ettei sellaista tule.

    • Anonyymi

      Nyt kun tämä kaikkien aikojen myrsky on tulossa niin voisitte te persutkin heräillä jo tähän päivään... meidän suomalaisten ihan itse aiheuttama ilmastonmuutos tuo nyt meille kaikkien aikojen pahimman myrskyn. Oletteko nyt onnellisia? Ihan oikeasti oletteko?

      • Anonyymi

        =DD
        Kahvit näppiksellä, kuten sanotaan.


    • Anonyymi

      Se on tuo mangneetti myrsky ei se riipu mistään ilmastosta, vaan maasäteilystä.

    • Anonyymi

      "Vaarallinen myrsky iskemässä 6.-7.8.2023?"

      Aha. Ei tullukaan vielä bussilla kuten sanottua. Muutetaan aihetta:

      "Vaarallinen myrsky iskemässä 7.-8.8.2023?"
      Vai otetaanko taksi?

      • Anonyymi

        Taksi maksaa liikaa. Se ei tule.


    • Anonyymi

      Lampaille menee mikä vaan!media ja ns asiantuntijat
      taas vedättää! Lampaat on lampaita.

      83% kansalaisista uskoo yleen!

      • Anonyymi

        Jos tyyppi vertaa itseään sorkkaeläimeen ja tallieläimeen, hän näkee yhtäläisyydet ja voi alkaa elämän muutokseen, kuten sanotaan: "Joka itsensä alentaa, se ylennetään".
        Muta jos mitään syytä elämän muutokselle ei näe, niin silloinhan hlö tuppaa ylentää itsensä.


    • Anonyymi

      Forecan puheet ovat kuin Putinin, todellisuus on aina päinvastainen.

      • Anonyymi

        Mene töihin sinne ja puhu sitten, joko Forecalle tai Kremliin.


    • Anonyymi

      Estofex näyttää punasta kakkosta, eli siitä myrskystä ei olisi välttämättä tullut vuosituhannen tai sadankaan kovin.
      Liila 3 on eri juttu...

    • Anonyymi

      Taitaa vähän virkistävästi kosteuttaa hiukkasen tosiasiassa.

    • Anonyymi

      On peruttu jo

      • Anonyymi

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/163175b5-c4c8-4e5e-92b4-7a23648385cf
        "Meteorologi: Myrskyä ei ole peruttu
        Ilmatieteen laitoksen meteorologi kehottaa suomalaisia yhä varautumaan voimakkaan myräkän saapumiseen.
        Poikkeuksellisen rajun myrskyn on povattu iskevän Suomeen maanantai-iltana tai tiistain vastaisena yönä. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Sini Jääskeläinen kertoo, että rajuilman merkit ovat yhä ilmassa, vaikka sen ajankohta ja vaikutusalue ovat vielä hämärän peitossa."

        Kovasti ilmatieteenlaitos yrittää myrskyä povata.
        Tänään piti riehua maapallon rajuin ukkosmyräkkä suomessa, ukkospuuskia, trombeja, suuria rakeita ja kovaa ukkosta.
        Ei edes yöllä ukkostanut, vaikka ilmatieteenlaitos ennusti ukkosia.
        Ilmatieteenlaitos on menettänyt uskottavuutensa, siellä nykyään keksitytään pelottelulinjalle tyyliin maapallon rajuin ym. tyyliin.
        Ulkomaiset sääennustesivut ovat luotettavamia.
        Ei siellä mitään ukkosmyrskyä ennustettu, kun ilmatieteenlaitos pelotteli maapallon rajuimman ukkosmyrskyn vaanivan suomea.
        https://www.worldweatheronline.com/kokkola-weather/western-finland/fi.aspx?day=20&tp=1#20230807


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/163175b5-c4c8-4e5e-92b4-7a23648385cf
        "Meteorologi: Myrskyä ei ole peruttu
        Ilmatieteen laitoksen meteorologi kehottaa suomalaisia yhä varautumaan voimakkaan myräkän saapumiseen.
        Poikkeuksellisen rajun myrskyn on povattu iskevän Suomeen maanantai-iltana tai tiistain vastaisena yönä. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Sini Jääskeläinen kertoo, että rajuilman merkit ovat yhä ilmassa, vaikka sen ajankohta ja vaikutusalue ovat vielä hämärän peitossa."

        Kovasti ilmatieteenlaitos yrittää myrskyä povata.
        Tänään piti riehua maapallon rajuin ukkosmyräkkä suomessa, ukkospuuskia, trombeja, suuria rakeita ja kovaa ukkosta.
        Ei edes yöllä ukkostanut, vaikka ilmatieteenlaitos ennusti ukkosia.
        Ilmatieteenlaitos on menettänyt uskottavuutensa, siellä nykyään keksitytään pelottelulinjalle tyyliin maapallon rajuin ym. tyyliin.
        Ulkomaiset sääennustesivut ovat luotettavamia.
        Ei siellä mitään ukkosmyrskyä ennustettu, kun ilmatieteenlaitos pelotteli maapallon rajuimman ukkosmyrskyn vaanivan suomea.
        https://www.worldweatheronline.com/kokkola-weather/western-finland/fi.aspx?day=20&tp=1#20230807

        "Ulkomaiset sääennustesivut ovat luotettavamia."

        Tuo tarkoittaa, että ymmärrät kohota maatilan eläimenkaltaisesta ihmismäisempään suuntaan ja ymmärtää, että netissä ei ole aitoja. Maatilan kissa ei aidoista välitä, vaan menee mihin menee. Mutta lehmät ja lampaat pysyvät aitojen sisällä, noin yleensä.
        Se joka esim. ei tee yleistyksiä vieraiden valtojen tai johtajien asioista media oppaanaan, on korkeammalla tasolla kuin se, joka uskoo mitä mediassa hehkutetaan - kuten maatilan eläin, joka on kuullut sudesta, ja olettaa, että kauempaa kuuluva ulvonnan kaltainen on susi, mutta kissa, joka on käynyt katsomassa, tietää sen olevan vain naapurin koira.
        Kuten jo rajalaiset toteavat: Jos maasto ei vastaa karttaa, niin maasto on silloin oikeassa.


    • Anonyymi

      Kyllä ne ukkoset ja sateet Suomessa pieniä on. Olin aikoinani Kreikan Itä-Osassa. Aallot 3-5 metrisiä. Koko kylässä sinne saapumisen jälkeen seuraavana päivänä ei ollut sähköjä. Heti aamuyöstä heräsin siihen, että onko sota. Juoksin vessaan, ikkunaluukut paukkuttivat. Ei ollut sotaa. Kesti 3 vrk:tta. Salamanvalossa mentiin syömään. Katuvalot oli poikki. Kuljettiin kun salama valaisi tiet. Ravintoloissa syötiin kynttilänvalossa. Paikalliset olivat tyyniä. Vuoret nielevät salamat. Suomessa panikoidaan, jos vähä tuulee. Pitäisiköhän ottaa oppia Euroopasta. Ennakoidaan, mutta ilmatieteenlaitoskaan ei lietsosi hysteriaa. Siitä oppineena!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Onko palstailaisten mielestä kuinka tavallista tai epätavallista että elokuussa ei laske lämpötila yöllä kunnolla edes hellerajan alapuolelle. 24 astetta alin lukema ens yönä. Mun mielestä häkellyttävää. Ja tää siis Oulussa =o

      • Anonyymi

        Ei ole hälyttävää. Ilmatieteenlaitoksen jutut ovat hälyyttäviä. Pitäis niidenkin 30:sten jo ymmärtää, että säät vaihtelee Suomessakin. Tumpeloita, kokemattomia ennustajia. Syntyneet vasta 2000 luvulla. Eivät ymmärrä säistä tuon taivaallista. Aina on hätätila!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole hälyttävää. Ilmatieteenlaitoksen jutut ovat hälyyttäviä. Pitäis niidenkin 30:sten jo ymmärtää, että säät vaihtelee Suomessakin. Tumpeloita, kokemattomia ennustajia. Syntyneet vasta 2000 luvulla. Eivät ymmärrä säistä tuon taivaallista. Aina on hätätila!

        Kyllä ne ymmärtää paljonkin, josta osoituksena Ruotsin hässäkkä, että jos se olisi iskenyt Suomeen. Myrsky vain ajautui läntisemmälle reitille.


    • Anonyymi

      Niinhän ne ennusti vaikka nyt on 8.8.2023 ja eipä mitään ukkosta vielä ainakaan ole ollut pelkkää voimakasta tuulta

    • Anonyymi

      Hirmumyrsky pauhaa ja mitä tekevät persut? Uhrautuvat nettipalstoilla. Niinpä niin, sen me arvasimmekin. Olisiko aika herätä siellä persuleirissä ja ryhtyä ilmastotalkoisiin? Emme voi jatkaa näin. Hirmumyrsky on tullut jäädäkseen, talkoisiin on ryhdyttävä välittömästi. Luopukaa autostanne vaikka ensin ja sitten siirrytte päästöttömään enerkiaan, mm. tuulivoima sähkö on valittava talveksi lämmittämään asuntoa. Suosittelen tätä kaikkea. Miettikää siis persut nyt, miettikää...

    • Anonyymi

      Oli muuten todella outo maanantain ja tiistain välinen yö. koko yön lämpötila oli hellerajan tuntumassa. En muista vastaavaa kokeneeni. +24.7c näytti mittari alimmillaan

    • Anonyymi

      Minusta, kun katsoo mitä Ruotsissa ja Norjassa on tapahtunut myrskyn seurauksena, se näyttää jopa olleen Herran varoitus Suomelle. Suomi säästyi pahimmalta, nuo maat eivät.
      Muistan kun eduskunnassa oltiin tekemässä jotain äänestystä tai päätöstä, ja ukkonen oli ulkona, jonka jyrinä sai kansanedustajat katselemaan ylös, puhemies totesi jotakuinkin, että "ukkonen se on. Antaa jyristä vaan". (Suomennettuna: 'ei se ainakaan mikään yliluonnollinen ilmiö ole, täällä ei semmoisiin uskota'. Ts. "pelkään uskottavuuteni puolesta")

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      575
      15281
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      44
      12378
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      362
      8995
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      3917
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3827
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2657
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2157
    8. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      130
      1928
    9. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      194
      1633
    Aihe