Oletko törmännyt ruokahuijareihin?

Anonyymi-ap

Nyt, kun vatsaväänteistä on vihdoin päästy, tekee mieli kysyä onko muille tuttua ruokahuijari lähipiirissänne?
Kyse on henkilöstä joka tekee ihan hyvää ruokaa, mutta jostain syystä testaa aina kaikenlaista mutta ei meinaa suostua myöntämään sitä.

Itsellä on ruokahuijari lähipiirissä. Hänet tunnistaa siitä että aiemmin herkullinen ja toivottu ruoka maistuukin toisella kertaa oudolle. Kysyttäessä onko resepti muuttunut jotenkin kun maku ei vastaa aiempaa, ruokahuijari väittää että ei. Joskus tämä huijari on kuitenkin jäänyt kiinni valehtelusta joten luotto häneeen on karannut totaalisesti.
Esimerkiksi nyt viimeeksi söimme jauhelihapihvejä, jotka maistui hieman kyllä hassulle. Itse tottunut itsetehdyissä pihveissä siihen että ne on lihan makuisia ja meheviä. Nämä oli aika tiukkaa tavaraa. Myöhemmin samana päivänä alkoi kuitenkin armoton vatsanvääntely ja ilmavaivat. Vatsa oli hieman löysälläkin. Lapsilla samat oireet. Jäi varteenotettava epäilys että pihvimassan sekaan oli taas sotkettu jotkut jääkaapista löytyneet iänvanhat ruoka-aineet.
Nimittäin aiemmin on käynyt siten että edellispäivänä on jäänyt jauhelihapihvit liedelle ja ne aamulla siitä löysin. Lounaalla ihmettelin ääneen "ei taida noita eilisen päivän ja yön liedellä maanneita pihvejä uskaltaa syödä enää" eikä syöty. Illalla olikin ruoaksi pizzaa - jauhelihapizzaa - ja kun jauheliha oli hassun makuista, aloin miettiä missä ne jauhelihapihvit ovatkaan. Ahkearan tenttimisen jälkeen, ruokahuijari paljasti että piilotti ne sinne pizzan jauhelihan sekaan.

Luottamus tämän ruokahuijarin keittiöhygieniaan on mennyt jo ajat sitten; kylmäsavulohta juhlapyhinä nostetaan koko kala pöydälle, pidetään siinä lämpimässä 3h ja seuraavina päivinä sama. Kun neljäntenä päivänä eteen tyrkätään eltaantuneelta haisevaa limaista punaista mössöä, ei oikein houkuttele syödä sitä enää. Samanlaista toimintaa muidenkin ruoka-aineiden kanssa mutta eniten ärsyttää se, että nämä jo oudolta maistuvat (pilaantuneet) ruoka-aineet yritetään syöttää salaa, piilottelemalla niitä erilaisiin muihin ruokiin. Näistä huijauksista vain jää helposti kiinni kun maistamassa on joku sellainen jolla suu ei ole tehty tuohesta.

Oma ikävä huijarilajinsa on sitten ns. kokeileva keittiö. Kun toivotaan että tarjolla olisi niitä herkullisia ruokia, mitä on usein aiemmin saanut maistaa ja tarjolle tuleekin oudon makuinen versio, joutuu kysymään miksi maku on erilainen. Joskus paljastuu että kokki päätti kokeilla laittaa kerman sijaan viiliä tai voin sijaan öljyä. Joskus sekaan on sotkettu soijarouhetta - kertomatta syöjille. Siinä aterioidessa vain tuntee itsensä huijatuksi kun mausta sen tunnistaa ja kysyttäessä sitten paljastuu että paljon odotettu herkkuruoka on menty "modifioimaan" pilalle koska kokki nyt vain sattui haluta tehdä ihmiskokeita ruoallaan.

4

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä ne jauhelihapihvit olisivat olleet syötäviä vielä seuraavana päivänä jos emäntä olisi tajunnut ne jääkaappiin laittaa. 3-4 päiväkin sitten tuoreesta jauhelihasta tehdyt pihvit kestävät jääkaapissa syömäkelpoisina. En ymmärrä, tuota hellalle unohtamista. kyllähän keittiö pitää siivota kokkausen jälkeen ja paistinpannu pestä.

      • "3-4 päiväkin sitten tuoreesta jauhelihasta tehdyt pihvit kestävät jääkaapissa syömäkelpoisina."

        Tähän on pakko lisätä, että jauhelihan tuoreudella ei ole mitään tekemistä kypsän jauhelihapihvin turvallisuuden kanssa jos pihvi on jätetty mediumiksi. Mitään raakaa lihaa ei voida taata bakteerivapaaksi. Bakteerit kuolevat lihan pinnasta kypsennyksessä, mutta jauhelihassa bakteereja voi mennä myös lihan keskelle ja jos pihvin jättää mediumiksi, keskelle jää eläviä bakteereja, joilla on ollut optimilämpötila vajaaksi jääneessä kypsennyksessä ja hitaassa jäähtymisessä takaisin jääkaappilämpötilaan.

        Itse en laittaisi suuhuni 4 päivää vanhoja mediumiksi kypsennettyjä jauhelihapihvejä, mutta kypsiä kylläkin. Jauhelihat pitää kypsentää aina täysin kypsiksi, mutta mediumkypsien jauhelihapihvien tarjoaminen vieraille on mielestäni yksi ruokahuijauksen muoto, jolla riskeerataan muiden ihmisten terveys.


      • "3-4 päiväkin sitten tuoreesta jauhelihasta tehdyt pihvit kestävät jääkaapissa syömäkelpoisina."

        Tähän on pakko lisätä, että jauhelihan tuoreudella ei ole mitään tekemistä kypsän jauhelihapihvin turvallisuuden kanssa jos pihvi on jätetty mediumiksi. Mitään raakaa lihaa ei voida taata bakteerivapaaksi. Bakteerit kuolevat lihan pinnasta kypsennyksessä, mutta jauhelihassa bakteereja voi mennä myös lihan keskelle ja jos pihvin jättää mediumiksi, keskelle jää eläviä bakteereja, joilla on ollut optimilämpötila vajaaksi jääneessä kypsennyksessä ja hitaassa jäähtymisessä takaisin jääkaappilämpötilaan.

        Itse en laittaisi suuhuni 4 päivää vanhoja mediumiksi kypsennettyjä jauhelihapihvejä, mutta kypsiä kylläkin. Jauhelihat pitää kypsentää aina täysin kypsiksi, mutta mediumkypsien jauhelihapihvien tarjoaminen vieraille on mielestäni yksi ruokahuijauksen muoto, jolla riskeerataan muiden ihmisten terveys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Päivän Sanna: Nvidia sijoittaa miljardi dollaria Nokian osakkeisiin

      Nvidia merkitsee osakkeet 6,01 Yhdysvaltain dollarin osakekohtaisella merkintähinnalla tavanomaisten toteutumisehtojen t
      Maailman menoa
      53
      5520
    2. Palkansaajilta kupattiin 27,5 mrd euroa työeläkkeisiin

      Jo pelkän himmelin toimintakulut olivat 400 miljoonaa euroa, jolla olisi mukavasti tuottanut myös sote-palveluja hyvinvo
      Maailman menoa
      94
      3418
    3. Suomessa Pohjoismaiden tyhmimmät demarit......aijaijai..

      Lasse Lehtinen sanoo suoraan, että Ruotsissa on fiksummat demarit kuin Suomessa. Ja Tampereella fiksummat demut kuin Hel
      Maailman menoa
      45
      3309
    4. Lehtinen: "Oli demareidenkin onni, että valkoiset voittivat sodan 1918"

      Lasse Lehtisen mukaan vasemmalla on radiohiljaisuus hänen uutuuskirjastaan, "Läheltä piti. Kansakunnan hurjat hetket" L
      Maailman menoa
      76
      2487
    5. SDP:n valtuutettu valehtelee koulutuksensa

      SDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mahad Ahmed käyttää maisterin titteliä suoritettuaan 60 opintopisteen epäviral
      Maailman menoa
      58
      2372
    6. Nepotismi jytkyttää porvaristossa

      Taas uutisoidaan, että useampi perussuomalainen kansanedustaja on palkannut oman perheenjäsenensä eduskunta-avustajaksi
      Maailman menoa
      75
      1887
    7. Persut palkkaavat verorahoilla

      avustajikseen lapsiaan ja naisystäviään. Juuso on palkannut avustajakseen oman poikansa. Hänen koulutustaustastaan ei
      Maailman menoa
      299
      1715
    8. Anteeksi T

      Aamulla olit iloisena huomenta toivottamassa ja minä naama mutrussa sanoi huomenet takaisin. Tajusin vasta yläkerrassa
      Ikävä
      7
      1136
    9. Ville Rajainmäki, 25, omaishoitaja

      Hän on 65 eläkeikääntyneen avustajana 24/7 Kerrankin omaishoitajaa arvostetaan ja maksetaan asiaankuuluvaa, 3000€, pal
      Maailman menoa
      23
      1102
    10. Harmittaako että

      Annoit niin paljon positiivista huomiota ja rakkautta kaivatullesi
      Ikävä
      105
      982
    Aihe