Kasvisruokien makumaailma yllättää yleensä positiivisesti ja tekee hyvää vatsalle. Väliin tulee ostettua osittain tai kokonaan valmisruokana, kun nykyään on paljon sellaista tarjolla kaupan valikoimassa. Juomat ja "ruokakermat" yms jakaa myös mielipiteitä, kun niitä on monenlaisia.
Tänne voi kirjoittaa, mitä mistäkin tykkäsi ja minkälaisia maku- ja hajukokemuksia tullut mistäkin tuotteesta.
Toki reseptitkin tervetulleita!
Risut ja ruusut
16
901
Vastaukset
Halusin tämän keskustelun aloittaa, kun minulla on ollut ruuanlaitossa nyt kaksi tuotetta kuukauden sisään, mistä tulee niitä risuja...
Muu Kasvisjauhis --> haisee kissan märkäruualle
Makuliha nakit --> koostumus huono sekä maku ihmeellinen... tulee vielä monia tunteja myöhemmin sen makuisia röyhtäsyjä eli eivät taida oikein sulaa vatsassa.
Harmittaa myös, kun kaikkiin tuotteisiin on tungettu nyt sitä palmuöljyä. Sen käyttö on selvästi lisääntynyt valmisruuissa ja kekseissä.
Muut Muu-tuotteet olleet hyviä aina, ainakin tähän mennessä.
Soijanakit Bonveganilta ovat myös hyviä.
Käytän aina tuoreita kasviksia ruuanlaitossa, mutta sitten lisukkeeksi ja proteiininlähteeksi kasvispihvejä/ -nakkeja, jos en käytä palkokasveja/ soijapaloja."Makuliha nakit...Soijanakit..."
Miksi ihmeessä kasvisruoissa pitää matkia liharuokia? Makkaroiden tarkoitus on mahdollistaa koko ruhon tarkka ja taloudellinen käyttö esimerkiksi verimakkaroiden tai sisäelimistä tehtyjen makkaroiden muodossa. Sisäelimistä tehdystä makkarasta hyvä esimerkki on andouille, jossa on täytteenä sian vatsalaukkua ja sisälmyksiä. Toinen syy makkaroiden tekoon on pitempi säilyvyys. Eläin kun on teurastettu syksyllä niin ei ole mitään järkeä syödä sitä kerralla vaan säästää niin pitkälle aikavälille kuin mahdollista.
Kasviksia ei ole koskaan muusattu ja pakattu kuten makkaroita koska se ei ole tarpeellista ja se on itseasiassa vaarallista. Suoleen tai vastaavaan pakattuna kasvikset mätänevät ja tuottavat inhottavia ja tappavan vaarallisia bakteereja ja myrkkyjä. Kasvikset pitää valmistaa ja kypsentää niille sopivalla tavalla, ei matkia liharuokia.No totta, onhan se vähän outoa jäljitellä liharuokia kasviksilla, mutta tällä tavoin "on helpompi" aloittaa/ ylläpitää kasvisruokien syönti olettaisin... monella tulisi kaupassa se sikanakki mukaan nakkipataan, jos ei vegeversiota olisi, kun ei välttämättä tiedä, mitä ottaa tilalle.
Sitä en silti ymmärrä, että myyntiin laitetaan ihan mitä sattuu.Mellurius kirjoitti:
No totta, onhan se vähän outoa jäljitellä liharuokia kasviksilla, mutta tällä tavoin "on helpompi" aloittaa/ ylläpitää kasvisruokien syönti olettaisin... monella tulisi kaupassa se sikanakki mukaan nakkipataan, jos ei vegeversiota olisi, kun ei välttämättä tiedä, mitä ottaa tilalle.
Sitä en silti ymmärrä, että myyntiin laitetaan ihan mitä sattuu.Pyrin lisäämään kasvisten määrää aina kun mahdollista vaikka olen sekasyöjä. Yksi viime aikojen menestyskokeilu on kasvislasagne, jossa jauheliha on korvattu kukkakaalilla. Idea tuli Marco Pierre Whiten videoista, joissa hän tekee kolmen Michelin tähden uran jälkeen hyviä perusruokia. Linkki videoon ja reseptiin:
https://www.youtube.com/watch?v=7guHXN_p2Ak
https://heritagefinefoods.co.uk/marcosvegetablelasagne/
Tein tuon normaalijuustolla ja lasagnelevyillä, mutta ragù ilman jauhelihaa ja eläinrasvoja. Menee ihan täydestä ja vieraat kehuvat huippuhyväksi lasagneksi kunnes yllättyvät, että jauheliha on korvattu kukkakaalilla, johon saa juuri jauhelihaa muistuttavan tekstuurin kun malttaa pilkkoa terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi ja muutenkin kaikki kasvikset pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi.Grillaava_rouva kirjoitti:
Pyrin lisäämään kasvisten määrää aina kun mahdollista vaikka olen sekasyöjä. Yksi viime aikojen menestyskokeilu on kasvislasagne, jossa jauheliha on korvattu kukkakaalilla. Idea tuli Marco Pierre Whiten videoista, joissa hän tekee kolmen Michelin tähden uran jälkeen hyviä perusruokia. Linkki videoon ja reseptiin:
https://www.youtube.com/watch?v=7guHXN_p2Ak
https://heritagefinefoods.co.uk/marcosvegetablelasagne/
Tein tuon normaalijuustolla ja lasagnelevyillä, mutta ragù ilman jauhelihaa ja eläinrasvoja. Menee ihan täydestä ja vieraat kehuvat huippuhyväksi lasagneksi kunnes yllättyvät, että jauheliha on korvattu kukkakaalilla, johon saa juuri jauhelihaa muistuttavan tekstuurin kun malttaa pilkkoa terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi ja muutenkin kaikki kasvikset pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi.Kiitos reseptistä 😊
Hälsans Kök kasvisnugetit pakastealtaasta ovat sairaan hyviä! Hintaakin on, mutta kannattaa maistaa.
- Anonyymi
Tekeekö Saarioinen vielä kasvispihvejä? Ne ketsupin kanssa vallan mainioita. Valmis ruuaksi.
Uskoisin niitä olevan. Oon itse syönyt Saarioisten kasvispullia (varmaan sama koostumus) ja ovat kyllä tooosi hyviä. Täytyykin kokeilla ketsupin kanssa vielä :)
- Anonyymi
Mellurius kirjoitti:
Uskoisin niitä olevan. Oon itse syönyt Saarioisten kasvispullia (varmaan sama koostumus) ja ovat kyllä tooosi hyviä. Täytyykin kokeilla ketsupin kanssa vielä :)
Pihvit pikkuisen verran parempia kuin pullat. Mut nekin ehdottomasti menettelee! Suosittelen kokeilemaan ketsupin kanssa!
Mellurius kirjoitti:
Uskoisin niitä olevan. Oon itse syönyt Saarioisten kasvispullia (varmaan sama koostumus) ja ovat kyllä tooosi hyviä. Täytyykin kokeilla ketsupin kanssa vielä :)
Paista pullat pannulla. Pientä rapeutta pintaan.
Anonyymi kirjoitti:
Pihvit pikkuisen verran parempia kuin pullat. Mut nekin ehdottomasti menettelee! Suosittelen kokeilemaan ketsupin kanssa!
👍👍👍
Kävin syömässä Muusassa Tampereella ystäväni kanssa ja oli hyvää kasvisruokaa siellä. Suosittelen!
Meinasin kerran ostaa Muu kasvisjauhista, mutta en sitten ostanut, kun siitä tuli tosiaan mieleen kissan märkäruoka.
Tofua olen ostanut (yleensä maustamaton ja luomu) sekä soijarouhetta. Yhteen aikaan suosin enemmän vaaleaa soijarouhetta, nyt taas jos ostaisin tummaa.
Ostin yhteen aikaan vegejuustoa (syön ihan tavallista juustoakin välillä ja käytän raasteena ruuanlaitossa, mutta halusin kokeilla).Tykkäsin. Sitten ostin tauon jälkeen uudestaan ja en tykännyt. Olikohan eri merkkinen tuote, en muista.- Anonyymi
Käytän kanssa tuota soijarouhetta paljon, kun on niin helppo proteiinilisä ruokaan ja ok makukin. Soija menee paloina väliin maustettuna makaronin kanssa oikein hyvin.
Mietin muuten just tässä alkuviikosta, että ostaisin jotain vegejuustoo, mut en tiennyt, mikä on hyvää, niin jätin vielä sen. Käytän oivariinia ja normi juustoa leivissä, väliin syön normijäätelön, muutoin onkin kasvisversioita kaikki.
Aito kauragurtti greek style on ihan paras herkku hillon kanssa 👍 sitä menee paljon nykyään... prismassa halvin.
- Anonyymi
Risuja ja reilusti> kilohinta on 15€ luokkaa vaikka raaka-aineet on todella edullisia, tällä tarkoitan erillaisia vege-annoksia eli eineksiä
Olen sekasyöjä ja lisännyt ravintooni paljon papuja monessa muodossa ja se tulee myös edullisemmaksi tänään lounaaksi fiftysixty lihapullat. keitetyt porkkanat ja perunat + itse keitetyt Kidneypavut salaatin seassa Maiskis ;)
Täällä kootut kokkailuni>https://keskustelu.suomi24.fi/t/17491962/jauhelihapullat-saasta-4-50-valmistuskerralta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1263108
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2671265- 1011251
Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.651056Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791051Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr121010- 30956
IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku52947Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie42914- 44826