Risut ja ruusut

Kasvisruokien makumaailma yllättää yleensä positiivisesti ja tekee hyvää vatsalle. Väliin tulee ostettua osittain tai kokonaan valmisruokana, kun nykyään on paljon sellaista tarjolla kaupan valikoimassa. Juomat ja "ruokakermat" yms jakaa myös mielipiteitä, kun niitä on monenlaisia.
Tänne voi kirjoittaa, mitä mistäkin tykkäsi ja minkälaisia maku- ja hajukokemuksia tullut mistäkin tuotteesta.
Toki reseptitkin tervetulleita!

16

926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halusin tämän keskustelun aloittaa, kun minulla on ollut ruuanlaitossa nyt kaksi tuotetta kuukauden sisään, mistä tulee niitä risuja...
      Muu Kasvisjauhis --> haisee kissan märkäruualle
      Makuliha nakit --> koostumus huono sekä maku ihmeellinen... tulee vielä monia tunteja myöhemmin sen makuisia röyhtäsyjä eli eivät taida oikein sulaa vatsassa.

      Harmittaa myös, kun kaikkiin tuotteisiin on tungettu nyt sitä palmuöljyä. Sen käyttö on selvästi lisääntynyt valmisruuissa ja kekseissä.

      Muut Muu-tuotteet olleet hyviä aina, ainakin tähän mennessä.
      Soijanakit Bonveganilta ovat myös hyviä.

      Käytän aina tuoreita kasviksia ruuanlaitossa, mutta sitten lisukkeeksi ja proteiininlähteeksi kasvispihvejä/ -nakkeja, jos en käytä palkokasveja/ soijapaloja.

      • "Makuliha nakit...Soijanakit..."

        Miksi ihmeessä kasvisruoissa pitää matkia liharuokia? Makkaroiden tarkoitus on mahdollistaa koko ruhon tarkka ja taloudellinen käyttö esimerkiksi verimakkaroiden tai sisäelimistä tehtyjen makkaroiden muodossa. Sisäelimistä tehdystä makkarasta hyvä esimerkki on andouille, jossa on täytteenä sian vatsalaukkua ja sisälmyksiä. Toinen syy makkaroiden tekoon on pitempi säilyvyys. Eläin kun on teurastettu syksyllä niin ei ole mitään järkeä syödä sitä kerralla vaan säästää niin pitkälle aikavälille kuin mahdollista.

        Kasviksia ei ole koskaan muusattu ja pakattu kuten makkaroita koska se ei ole tarpeellista ja se on itseasiassa vaarallista. Suoleen tai vastaavaan pakattuna kasvikset mätänevät ja tuottavat inhottavia ja tappavan vaarallisia bakteereja ja myrkkyjä. Kasvikset pitää valmistaa ja kypsentää niille sopivalla tavalla, ei matkia liharuokia.


      • No totta, onhan se vähän outoa jäljitellä liharuokia kasviksilla, mutta tällä tavoin "on helpompi" aloittaa/ ylläpitää kasvisruokien syönti olettaisin... monella tulisi kaupassa se sikanakki mukaan nakkipataan, jos ei vegeversiota olisi, kun ei välttämättä tiedä, mitä ottaa tilalle.
        Sitä en silti ymmärrä, että myyntiin laitetaan ihan mitä sattuu.


      • Mellurius kirjoitti:

        No totta, onhan se vähän outoa jäljitellä liharuokia kasviksilla, mutta tällä tavoin "on helpompi" aloittaa/ ylläpitää kasvisruokien syönti olettaisin... monella tulisi kaupassa se sikanakki mukaan nakkipataan, jos ei vegeversiota olisi, kun ei välttämättä tiedä, mitä ottaa tilalle.
        Sitä en silti ymmärrä, että myyntiin laitetaan ihan mitä sattuu.

        Pyrin lisäämään kasvisten määrää aina kun mahdollista vaikka olen sekasyöjä. Yksi viime aikojen menestyskokeilu on kasvislasagne, jossa jauheliha on korvattu kukkakaalilla. Idea tuli Marco Pierre Whiten videoista, joissa hän tekee kolmen Michelin tähden uran jälkeen hyviä perusruokia. Linkki videoon ja reseptiin:

        https://www.youtube.com/watch?v=7guHXN_p2Ak

        https://heritagefinefoods.co.uk/marcosvegetablelasagne/

        Tein tuon normaalijuustolla ja lasagnelevyillä, mutta ragù ilman jauhelihaa ja eläinrasvoja. Menee ihan täydestä ja vieraat kehuvat huippuhyväksi lasagneksi kunnes yllättyvät, että jauheliha on korvattu kukkakaalilla, johon saa juuri jauhelihaa muistuttavan tekstuurin kun malttaa pilkkoa terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi ja muutenkin kaikki kasvikset pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi.


      • Grillaava_rouva kirjoitti:

        Pyrin lisäämään kasvisten määrää aina kun mahdollista vaikka olen sekasyöjä. Yksi viime aikojen menestyskokeilu on kasvislasagne, jossa jauheliha on korvattu kukkakaalilla. Idea tuli Marco Pierre Whiten videoista, joissa hän tekee kolmen Michelin tähden uran jälkeen hyviä perusruokia. Linkki videoon ja reseptiin:

        https://www.youtube.com/watch?v=7guHXN_p2Ak

        https://heritagefinefoods.co.uk/marcosvegetablelasagne/

        Tein tuon normaalijuustolla ja lasagnelevyillä, mutta ragù ilman jauhelihaa ja eläinrasvoja. Menee ihan täydestä ja vieraat kehuvat huippuhyväksi lasagneksi kunnes yllättyvät, että jauheliha on korvattu kukkakaalilla, johon saa juuri jauhelihaa muistuttavan tekstuurin kun malttaa pilkkoa terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi ja muutenkin kaikki kasvikset pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi.

        Kiitos reseptistä 😊


    • Hälsans Kök kasvisnugetit pakastealtaasta ovat sairaan hyviä! Hintaakin on, mutta kannattaa maistaa.

    • Anonyymi

      Tekeekö Saarioinen vielä kasvispihvejä? Ne ketsupin kanssa vallan mainioita. Valmis ruuaksi.

      • Uskoisin niitä olevan. Oon itse syönyt Saarioisten kasvispullia (varmaan sama koostumus) ja ovat kyllä tooosi hyviä. Täytyykin kokeilla ketsupin kanssa vielä :)


      • Anonyymi
        Mellurius kirjoitti:

        Uskoisin niitä olevan. Oon itse syönyt Saarioisten kasvispullia (varmaan sama koostumus) ja ovat kyllä tooosi hyviä. Täytyykin kokeilla ketsupin kanssa vielä :)

        Pihvit pikkuisen verran parempia kuin pullat. Mut nekin ehdottomasti menettelee! Suosittelen kokeilemaan ketsupin kanssa!


      • Mellurius kirjoitti:

        Uskoisin niitä olevan. Oon itse syönyt Saarioisten kasvispullia (varmaan sama koostumus) ja ovat kyllä tooosi hyviä. Täytyykin kokeilla ketsupin kanssa vielä :)

        Paista pullat pannulla. Pientä rapeutta pintaan.


      • TimmyH kirjoitti:

        Paista pullat pannulla. Pientä rapeutta pintaan.

        👍👍👍


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pihvit pikkuisen verran parempia kuin pullat. Mut nekin ehdottomasti menettelee! Suosittelen kokeilemaan ketsupin kanssa!

        👍👍👍


    • Kävin syömässä Muusassa Tampereella ystäväni kanssa ja oli hyvää kasvisruokaa siellä. Suosittelen!

    • Meinasin kerran ostaa Muu kasvisjauhista, mutta en sitten ostanut, kun siitä tuli tosiaan mieleen kissan märkäruoka.

      Tofua olen ostanut (yleensä maustamaton ja luomu) sekä soijarouhetta. Yhteen aikaan suosin enemmän vaaleaa soijarouhetta, nyt taas jos ostaisin tummaa.

      Ostin yhteen aikaan vegejuustoa (syön ihan tavallista juustoakin välillä ja käytän raasteena ruuanlaitossa, mutta halusin kokeilla).Tykkäsin. Sitten ostin tauon jälkeen uudestaan ja en tykännyt. Olikohan eri merkkinen tuote, en muista.

      • Anonyymi

        Käytän kanssa tuota soijarouhetta paljon, kun on niin helppo proteiinilisä ruokaan ja ok makukin. Soija menee paloina väliin maustettuna makaronin kanssa oikein hyvin.

        Mietin muuten just tässä alkuviikosta, että ostaisin jotain vegejuustoo, mut en tiennyt, mikä on hyvää, niin jätin vielä sen. Käytän oivariinia ja normi juustoa leivissä, väliin syön normijäätelön, muutoin onkin kasvisversioita kaikki.

        Aito kauragurtti greek style on ihan paras herkku hillon kanssa 👍 sitä menee paljon nykyään... prismassa halvin.


    • Anonyymi

      Risuja ja reilusti> kilohinta on 15€ luokkaa vaikka raaka-aineet on todella edullisia, tällä tarkoitan erillaisia vege-annoksia eli eineksiä
      Olen sekasyöjä ja lisännyt ravintooni paljon papuja monessa muodossa ja se tulee myös edullisemmaksi tänään lounaaksi fiftysixty lihapullat. keitetyt porkkanat ja perunat + itse keitetyt Kidneypavut salaatin seassa Maiskis ;)

      Täällä kootut kokkailuni>https://keskustelu.suomi24.fi/t/17491962/jauhelihapullat-saasta-4-50-valmistuskerralta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      101
      2598
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2355
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      19
      2158
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1716
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      113
      1570
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      163
      1297
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      268
      1110
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1004
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      79
      956
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      178
      920
    Aihe