Risut ja ruusut

Kasvisruokien makumaailma yllättää yleensä positiivisesti ja tekee hyvää vatsalle. Väliin tulee ostettua osittain tai kokonaan valmisruokana, kun nykyään on paljon sellaista tarjolla kaupan valikoimassa. Juomat ja "ruokakermat" yms jakaa myös mielipiteitä, kun niitä on monenlaisia.
Tänne voi kirjoittaa, mitä mistäkin tykkäsi ja minkälaisia maku- ja hajukokemuksia tullut mistäkin tuotteesta.
Toki reseptitkin tervetulleita!

16

1008

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halusin tämän keskustelun aloittaa, kun minulla on ollut ruuanlaitossa nyt kaksi tuotetta kuukauden sisään, mistä tulee niitä risuja...
      Muu Kasvisjauhis --> haisee kissan märkäruualle
      Makuliha nakit --> koostumus huono sekä maku ihmeellinen... tulee vielä monia tunteja myöhemmin sen makuisia röyhtäsyjä eli eivät taida oikein sulaa vatsassa.

      Harmittaa myös, kun kaikkiin tuotteisiin on tungettu nyt sitä palmuöljyä. Sen käyttö on selvästi lisääntynyt valmisruuissa ja kekseissä.

      Muut Muu-tuotteet olleet hyviä aina, ainakin tähän mennessä.
      Soijanakit Bonveganilta ovat myös hyviä.

      Käytän aina tuoreita kasviksia ruuanlaitossa, mutta sitten lisukkeeksi ja proteiininlähteeksi kasvispihvejä/ -nakkeja, jos en käytä palkokasveja/ soijapaloja.

      • "Makuliha nakit...Soijanakit..."

        Miksi ihmeessä kasvisruoissa pitää matkia liharuokia? Makkaroiden tarkoitus on mahdollistaa koko ruhon tarkka ja taloudellinen käyttö esimerkiksi verimakkaroiden tai sisäelimistä tehtyjen makkaroiden muodossa. Sisäelimistä tehdystä makkarasta hyvä esimerkki on andouille, jossa on täytteenä sian vatsalaukkua ja sisälmyksiä. Toinen syy makkaroiden tekoon on pitempi säilyvyys. Eläin kun on teurastettu syksyllä niin ei ole mitään järkeä syödä sitä kerralla vaan säästää niin pitkälle aikavälille kuin mahdollista.

        Kasviksia ei ole koskaan muusattu ja pakattu kuten makkaroita koska se ei ole tarpeellista ja se on itseasiassa vaarallista. Suoleen tai vastaavaan pakattuna kasvikset mätänevät ja tuottavat inhottavia ja tappavan vaarallisia bakteereja ja myrkkyjä. Kasvikset pitää valmistaa ja kypsentää niille sopivalla tavalla, ei matkia liharuokia.


      • No totta, onhan se vähän outoa jäljitellä liharuokia kasviksilla, mutta tällä tavoin "on helpompi" aloittaa/ ylläpitää kasvisruokien syönti olettaisin... monella tulisi kaupassa se sikanakki mukaan nakkipataan, jos ei vegeversiota olisi, kun ei välttämättä tiedä, mitä ottaa tilalle.
        Sitä en silti ymmärrä, että myyntiin laitetaan ihan mitä sattuu.


      • Mellurius kirjoitti:

        No totta, onhan se vähän outoa jäljitellä liharuokia kasviksilla, mutta tällä tavoin "on helpompi" aloittaa/ ylläpitää kasvisruokien syönti olettaisin... monella tulisi kaupassa se sikanakki mukaan nakkipataan, jos ei vegeversiota olisi, kun ei välttämättä tiedä, mitä ottaa tilalle.
        Sitä en silti ymmärrä, että myyntiin laitetaan ihan mitä sattuu.

        Pyrin lisäämään kasvisten määrää aina kun mahdollista vaikka olen sekasyöjä. Yksi viime aikojen menestyskokeilu on kasvislasagne, jossa jauheliha on korvattu kukkakaalilla. Idea tuli Marco Pierre Whiten videoista, joissa hän tekee kolmen Michelin tähden uran jälkeen hyviä perusruokia. Linkki videoon ja reseptiin:

        https://www.youtube.com/watch?v=7guHXN_p2Ak

        https://heritagefinefoods.co.uk/marcosvegetablelasagne/

        Tein tuon normaalijuustolla ja lasagnelevyillä, mutta ragù ilman jauhelihaa ja eläinrasvoja. Menee ihan täydestä ja vieraat kehuvat huippuhyväksi lasagneksi kunnes yllättyvät, että jauheliha on korvattu kukkakaalilla, johon saa juuri jauhelihaa muistuttavan tekstuurin kun malttaa pilkkoa terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi ja muutenkin kaikki kasvikset pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi.


      • Grillaava_rouva kirjoitti:

        Pyrin lisäämään kasvisten määrää aina kun mahdollista vaikka olen sekasyöjä. Yksi viime aikojen menestyskokeilu on kasvislasagne, jossa jauheliha on korvattu kukkakaalilla. Idea tuli Marco Pierre Whiten videoista, joissa hän tekee kolmen Michelin tähden uran jälkeen hyviä perusruokia. Linkki videoon ja reseptiin:

        https://www.youtube.com/watch?v=7guHXN_p2Ak

        https://heritagefinefoods.co.uk/marcosvegetablelasagne/

        Tein tuon normaalijuustolla ja lasagnelevyillä, mutta ragù ilman jauhelihaa ja eläinrasvoja. Menee ihan täydestä ja vieraat kehuvat huippuhyväksi lasagneksi kunnes yllättyvät, että jauheliha on korvattu kukkakaalilla, johon saa juuri jauhelihaa muistuttavan tekstuurin kun malttaa pilkkoa terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi ja muutenkin kaikki kasvikset pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi.

        Kiitos reseptistä 😊


    • Hälsans Kök kasvisnugetit pakastealtaasta ovat sairaan hyviä! Hintaakin on, mutta kannattaa maistaa.

    • Anonyymi

      Tekeekö Saarioinen vielä kasvispihvejä? Ne ketsupin kanssa vallan mainioita. Valmis ruuaksi.

      • Uskoisin niitä olevan. Oon itse syönyt Saarioisten kasvispullia (varmaan sama koostumus) ja ovat kyllä tooosi hyviä. Täytyykin kokeilla ketsupin kanssa vielä :)


      • Anonyymi
        Mellurius kirjoitti:

        Uskoisin niitä olevan. Oon itse syönyt Saarioisten kasvispullia (varmaan sama koostumus) ja ovat kyllä tooosi hyviä. Täytyykin kokeilla ketsupin kanssa vielä :)

        Pihvit pikkuisen verran parempia kuin pullat. Mut nekin ehdottomasti menettelee! Suosittelen kokeilemaan ketsupin kanssa!


      • Mellurius kirjoitti:

        Uskoisin niitä olevan. Oon itse syönyt Saarioisten kasvispullia (varmaan sama koostumus) ja ovat kyllä tooosi hyviä. Täytyykin kokeilla ketsupin kanssa vielä :)

        Paista pullat pannulla. Pientä rapeutta pintaan.


      • TimmyH kirjoitti:

        Paista pullat pannulla. Pientä rapeutta pintaan.

        👍👍👍


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pihvit pikkuisen verran parempia kuin pullat. Mut nekin ehdottomasti menettelee! Suosittelen kokeilemaan ketsupin kanssa!

        👍👍👍


    • Kävin syömässä Muusassa Tampereella ystäväni kanssa ja oli hyvää kasvisruokaa siellä. Suosittelen!

    • Meinasin kerran ostaa Muu kasvisjauhista, mutta en sitten ostanut, kun siitä tuli tosiaan mieleen kissan märkäruoka.

      Tofua olen ostanut (yleensä maustamaton ja luomu) sekä soijarouhetta. Yhteen aikaan suosin enemmän vaaleaa soijarouhetta, nyt taas jos ostaisin tummaa.

      Ostin yhteen aikaan vegejuustoa (syön ihan tavallista juustoakin välillä ja käytän raasteena ruuanlaitossa, mutta halusin kokeilla).Tykkäsin. Sitten ostin tauon jälkeen uudestaan ja en tykännyt. Olikohan eri merkkinen tuote, en muista.

      • Anonyymi

        Käytän kanssa tuota soijarouhetta paljon, kun on niin helppo proteiinilisä ruokaan ja ok makukin. Soija menee paloina väliin maustettuna makaronin kanssa oikein hyvin.

        Mietin muuten just tässä alkuviikosta, että ostaisin jotain vegejuustoo, mut en tiennyt, mikä on hyvää, niin jätin vielä sen. Käytän oivariinia ja normi juustoa leivissä, väliin syön normijäätelön, muutoin onkin kasvisversioita kaikki.

        Aito kauragurtti greek style on ihan paras herkku hillon kanssa 👍 sitä menee paljon nykyään... prismassa halvin.


    • Anonyymi

      Risuja ja reilusti> kilohinta on 15€ luokkaa vaikka raaka-aineet on todella edullisia, tällä tarkoitan erillaisia vege-annoksia eli eineksiä
      Olen sekasyöjä ja lisännyt ravintooni paljon papuja monessa muodossa ja se tulee myös edullisemmaksi tänään lounaaksi fiftysixty lihapullat. keitetyt porkkanat ja perunat + itse keitetyt Kidneypavut salaatin seassa Maiskis ;)

      Täällä kootut kokkailuni>https://keskustelu.suomi24.fi/t/17491962/jauhelihapullat-saasta-4-50-valmistuskerralta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa

      Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on
      Yrittäjyys
      62
      6765
    2. Pystyisitkö pitämään

      Näppejä erossa jos tulisi siihen tilaisuus
      Ikävä
      66
      6628
    3. Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki

      Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h
      Maailman menoa
      144
      5414
    4. Luotathan siihen tunteeseen, joka välillämme on?

      Uskothan myös, että se kestää tämän? Kaipaan sinua valtavasti. Vielä tehdään yhdessä tästä jotain ihmeellistä ja kaunist
      Ikävä
      50
      4453
    5. En saa sua mielestäni vaikka tekisin mitä

      Mikä tähän auttaa.. ei mikään. Edes aika. Kaivan sut kohta vaikka kivenkolosta että saan kysyä haluatko sinäkin💛
      Ikävä
      20
      4069
    6. Onnettomuus

      Hukkajärventiellä kolaroi lavetti ja henkilöauto. Uutista ei missään! Hys hys ollaanko hiljaa tästäkin?
      Kuhmo
      5
      3620
    7. Milloin viimeksi näit kaivattusi?

      Toimisitko nyt toisin kuin siinä tilanteessa teit?
      Ikävä
      37
      3178
    8. Tuntuuko ettet tiedä

      Enää miten toimia mun suhteen. Kun en taida tietää itsekään
      Ikävä
      28
      3093
    9. Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"

      Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris
      Maailman menoa
      69
      2730
    10. Köysi alkaa kiristyä putinin kaulalla....

      Putin pelkää eniten juuri omaa porukkaansa, ja siihen on varmasti syytä kun sota ei ole mennyt hyvin, tappiot ovat valta
      Maailman menoa
      36
      2233
    Aihe