Miksi poronliha maistuu niin oudolta?

Anonyymi-ap

Itselläni tulee mieleen miehen pesemätön penis sekä hajusta että mausta. Tykkääkö joku oikeasti poronlihasta ja miksi?

17

1436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt vaan ihmetyttää oletko mies vai nainen.

      • Anonyymi

        Olen muun sukupuolinen.


    • Anonyymi

      Kylmäsavuporo on herkkua samoin poron kuivaliha. Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.

      • ”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”

        Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.


      • Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”

        Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.

        Tässäpä professorin vastaus tuohon esille nostamaani maksan maun ongelmaan. Se on todellinen ilmiö silloin kun riistan rasvattomia osia paistaa kypsäksi. Ne pitää jättää mediumiksi tai sitten kypsentää rasvan kanssa ylikypsäksi niin, että lihasta tulee nyhtölihaa.

        ”Rasvattomassa ylikypsässä lihassa lihassyyt ovat tarttuneet toisiinsa, ja se tuntuu suussa maksamaiselta. Lihan raudan on todettu kiihdyttävän monia rasvojen ja proteiinien reaktioita, jotka pehmentävät lihaksen rakenteita ja aiheuttavat ylikypsän lihan maun.

        Maksoittumisongelma esiintyy vain riistan mureissa eli rasvattomimmissa osissa. Se on yleensä merkki liiasta kypsentämisestä”

        https://www.luma.fi/kysymykset/2012/08/30/poronfileen-maksoittuminen/


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”

        Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.

        Maku asia minä en pidä kuin naudasta punaisena. Maksan makua ei ole kuin poron maksassa ja siitä en yhden kerran kokeiltuani pitänyt. Eipä sitä maksaa edes myydä missään täällä pääkaupungissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Maku asia minä en pidä kuin naudasta punaisena. Maksan makua ei ole kuin poron maksassa ja siitä en yhden kerran kokeiltuani pitänyt. Eipä sitä maksaa edes myydä missään täällä pääkaupungissa.

        ”Maksan makua ei ole kuin poron maksassa…”

        Kyllä se tulee myös kypsään poron lihaan ja tulee esille yleisesti asiantuntevissa ohjeissa.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”

        Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.

        Elä sie rillaava eukko rupia lapin miestä neuvomaan kuinkha met poron oikhein teemmä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Elä sie rillaava eukko rupia lapin miestä neuvomaan kuinkha met poron oikhein teemmä.

        Tässä muutama linkki, joka kertoo juuri tästä maksan mausta:

        https://www.luma.fi/kysymykset/2012/08/30/poronfileen-maksoittuminen/

        https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201711062200513644

        https://www.ts.fi/ruoka/1283484385

        https://www.ess.fi/teemat/386689

        Ja tosiaan minulle on tarjottu hienoissa ravintoloissa Kainuussa ja Lapissa kypsää poron sisä- ja ulkofilettä, jotka ovat valitettavasti maistuneet enemmän maksalle kuin hienolle poron lihalle. Olenpa itsekin epäonnistunut muutaman kerran kotona poron ja riekon kanssa tämän suhteen, mutta nykyään osaan olla tarkka ja poronfileet sekä riekonrinnat tulevat täydellisen medium miinuksena ja maukkaana.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Tässä muutama linkki, joka kertoo juuri tästä maksan mausta:

        https://www.luma.fi/kysymykset/2012/08/30/poronfileen-maksoittuminen/

        https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201711062200513644

        https://www.ts.fi/ruoka/1283484385

        https://www.ess.fi/teemat/386689

        Ja tosiaan minulle on tarjottu hienoissa ravintoloissa Kainuussa ja Lapissa kypsää poron sisä- ja ulkofilettä, jotka ovat valitettavasti maistuneet enemmän maksalle kuin hienolle poron lihalle. Olenpa itsekin epäonnistunut muutaman kerran kotona poron ja riekon kanssa tämän suhteen, mutta nykyään osaan olla tarkka ja poronfileet sekä riekonrinnat tulevat täydellisen medium miinuksena ja maukkaana.

        Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh.....

        Ja noi iltapäivälehtien ruokapalstat on luusereitten kuten "kokki" Mikkolan ja ruokatoimittajien pelleilyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh.....

        Ja noi iltapäivälehtien ruokapalstat on luusereitten kuten "kokki" Mikkolan ja ruokatoimittajien pelleilyä.

        "Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh....."

        No, on mukava epäonnistua osaavassa seurassa, professori Anu Hopia ja professori Tatu Lehtovaara ovat samaa mieltä kanssani 😂.


      • Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh....."

        No, on mukava epäonnistua osaavassa seurassa, professori Anu Hopia ja professori Tatu Lehtovaara ovat samaa mieltä kanssani 😂.

        Tänään tein naudan maksaa kantarellikastikkeella ja perunamuusilla. Maksapihvit olivat parempia kuin yleensä ravintoloissa tarjottava kypsä ja maksan makuinen poron filee 😂

        Maksasta tulee todella hyvä kun pinta on ruskistunut ja rapea, sisältä vielä häivähdys pinkkiä niin, ettei ole kuivaa ja sitkeää, jossa maksan maun huonot puolet tulevat esille. Ja tietysti kaksinkertainen suola, tunti ennen paistamista maltillisesti suolaa ja lautasella vielä hyppysellinen Maldonin merisuolahiutaleita.


      • Grillaava_rouva kirjoitti:

        Tänään tein naudan maksaa kantarellikastikkeella ja perunamuusilla. Maksapihvit olivat parempia kuin yleensä ravintoloissa tarjottava kypsä ja maksan makuinen poron filee 😂

        Maksasta tulee todella hyvä kun pinta on ruskistunut ja rapea, sisältä vielä häivähdys pinkkiä niin, ettei ole kuivaa ja sitkeää, jossa maksan maun huonot puolet tulevat esille. Ja tietysti kaksinkertainen suola, tunti ennen paistamista maltillisesti suolaa ja lautasella vielä hyppysellinen Maldonin merisuolahiutaleita.

        Maksaa ja kanttarellejä siinäpä sellainen makuyhdistelmä, että kiitos ei. Maksaa söin minäkin perjantaina ja eilen, mutta lisukkeena oli omakeräämistäni puolukoista tehty puolukkasurvos.


      • xJx kirjoitti:

        Maksaa ja kanttarellejä siinäpä sellainen makuyhdistelmä, että kiitos ei. Maksaa söin minäkin perjantaina ja eilen, mutta lisukkeena oli omakeräämistäni puolukoista tehty puolukkasurvos.

        ”Maksaa ja kanttarellejä siinäpä sellainen makuyhdistelmä, että kiitos ei.”

        Saattaa itselläkin olla näin. En ole koskaan syönyt kanttarelleja.


    • Anonyymi

      Siksi siis orpomaiset ilmeet.

    • Anonyymi

      Voisi kysyä,että miksi kaikki liha maistuu nykyään kelvottomalta,ja miksi kummassa valmisruokiin,liki kaikkiin on tympätty sekaan valkosipulia?.On myynnissä valkosipulijauhetta,jota jokainen voisi käyttää vapaaehtoisesta,tai olla käyttämättä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      185
      8529
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4618
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      4178
    4. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      59
      3712
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3186
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      2940
    7. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2646
    8. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      42
      2436
    9. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      38
      2143
    10. Mitä haluat oikeasti

      Mun ymmärtävän? Sitäkö ettet rakasta ja ole valmis mihinkään?
      Ikävä
      29
      2086
    Aihe