Itselläni tulee mieleen miehen pesemätön penis sekä hajusta että mausta. Tykkääkö joku oikeasti poronlihasta ja miksi?
Miksi poronliha maistuu niin oudolta?
17
1614
Vastaukset
- Anonyymi
Nyt vaan ihmetyttää oletko mies vai nainen.
- Anonyymi
Olen muun sukupuolinen.
- Anonyymi
Kylmäsavuporo on herkkua samoin poron kuivaliha. Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.
”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”
Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.Grillaava_rouva kirjoitti:
”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”
Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.Tässäpä professorin vastaus tuohon esille nostamaani maksan maun ongelmaan. Se on todellinen ilmiö silloin kun riistan rasvattomia osia paistaa kypsäksi. Ne pitää jättää mediumiksi tai sitten kypsentää rasvan kanssa ylikypsäksi niin, että lihasta tulee nyhtölihaa.
”Rasvattomassa ylikypsässä lihassa lihassyyt ovat tarttuneet toisiinsa, ja se tuntuu suussa maksamaiselta. Lihan raudan on todettu kiihdyttävän monia rasvojen ja proteiinien reaktioita, jotka pehmentävät lihaksen rakenteita ja aiheuttavat ylikypsän lihan maun.
Maksoittumisongelma esiintyy vain riistan mureissa eli rasvattomimmissa osissa. Se on yleensä merkki liiasta kypsentämisestä”
https://www.luma.fi/kysymykset/2012/08/30/poronfileen-maksoittuminen/- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”
Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.Maku asia minä en pidä kuin naudasta punaisena. Maksan makua ei ole kuin poron maksassa ja siitä en yhden kerran kokeiltuani pitänyt. Eipä sitä maksaa edes myydä missään täällä pääkaupungissa.
Anonyymi kirjoitti:
Maku asia minä en pidä kuin naudasta punaisena. Maksan makua ei ole kuin poron maksassa ja siitä en yhden kerran kokeiltuani pitänyt. Eipä sitä maksaa edes myydä missään täällä pääkaupungissa.
”Maksan makua ei ole kuin poron maksassa…”
Kyllä se tulee myös kypsään poron lihaan ja tulee esille yleisesti asiantuntevissa ohjeissa.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”
Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.Elä sie rillaava eukko rupia lapin miestä neuvomaan kuinkha met poron oikhein teemmä.
Anonyymi kirjoitti:
Elä sie rillaava eukko rupia lapin miestä neuvomaan kuinkha met poron oikhein teemmä.
Tässä muutama linkki, joka kertoo juuri tästä maksan mausta:
https://www.luma.fi/kysymykset/2012/08/30/poronfileen-maksoittuminen/
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201711062200513644
https://www.ts.fi/ruoka/1283484385
https://www.ess.fi/teemat/386689
Ja tosiaan minulle on tarjottu hienoissa ravintoloissa Kainuussa ja Lapissa kypsää poron sisä- ja ulkofilettä, jotka ovat valitettavasti maistuneet enemmän maksalle kuin hienolle poron lihalle. Olenpa itsekin epäonnistunut muutaman kerran kotona poron ja riekon kanssa tämän suhteen, mutta nykyään osaan olla tarkka ja poronfileet sekä riekonrinnat tulevat täydellisen medium miinuksena ja maukkaana.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Tässä muutama linkki, joka kertoo juuri tästä maksan mausta:
https://www.luma.fi/kysymykset/2012/08/30/poronfileen-maksoittuminen/
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201711062200513644
https://www.ts.fi/ruoka/1283484385
https://www.ess.fi/teemat/386689
Ja tosiaan minulle on tarjottu hienoissa ravintoloissa Kainuussa ja Lapissa kypsää poron sisä- ja ulkofilettä, jotka ovat valitettavasti maistuneet enemmän maksalle kuin hienolle poron lihalle. Olenpa itsekin epäonnistunut muutaman kerran kotona poron ja riekon kanssa tämän suhteen, mutta nykyään osaan olla tarkka ja poronfileet sekä riekonrinnat tulevat täydellisen medium miinuksena ja maukkaana.Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh.....
Ja noi iltapäivälehtien ruokapalstat on luusereitten kuten "kokki" Mikkolan ja ruokatoimittajien pelleilyä. Anonyymi kirjoitti:
Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh.....
Ja noi iltapäivälehtien ruokapalstat on luusereitten kuten "kokki" Mikkolan ja ruokatoimittajien pelleilyä."Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh....."
No, on mukava epäonnistua osaavassa seurassa, professori Anu Hopia ja professori Tatu Lehtovaara ovat samaa mieltä kanssani 😂.Grillaava_rouva kirjoitti:
"Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh....."
No, on mukava epäonnistua osaavassa seurassa, professori Anu Hopia ja professori Tatu Lehtovaara ovat samaa mieltä kanssani 😂.Tänään tein naudan maksaa kantarellikastikkeella ja perunamuusilla. Maksapihvit olivat parempia kuin yleensä ravintoloissa tarjottava kypsä ja maksan makuinen poron filee 😂
Maksasta tulee todella hyvä kun pinta on ruskistunut ja rapea, sisältä vielä häivähdys pinkkiä niin, ettei ole kuivaa ja sitkeää, jossa maksan maun huonot puolet tulevat esille. Ja tietysti kaksinkertainen suola, tunti ennen paistamista maltillisesti suolaa ja lautasella vielä hyppysellinen Maldonin merisuolahiutaleita.Grillaava_rouva kirjoitti:
Tänään tein naudan maksaa kantarellikastikkeella ja perunamuusilla. Maksapihvit olivat parempia kuin yleensä ravintoloissa tarjottava kypsä ja maksan makuinen poron filee 😂
Maksasta tulee todella hyvä kun pinta on ruskistunut ja rapea, sisältä vielä häivähdys pinkkiä niin, ettei ole kuivaa ja sitkeää, jossa maksan maun huonot puolet tulevat esille. Ja tietysti kaksinkertainen suola, tunti ennen paistamista maltillisesti suolaa ja lautasella vielä hyppysellinen Maldonin merisuolahiutaleita.Maksaa ja kanttarellejä siinäpä sellainen makuyhdistelmä, että kiitos ei. Maksaa söin minäkin perjantaina ja eilen, mutta lisukkeena oli omakeräämistäni puolukoista tehty puolukkasurvos.
xJx kirjoitti:
Maksaa ja kanttarellejä siinäpä sellainen makuyhdistelmä, että kiitos ei. Maksaa söin minäkin perjantaina ja eilen, mutta lisukkeena oli omakeräämistäni puolukoista tehty puolukkasurvos.
”Maksaa ja kanttarellejä siinäpä sellainen makuyhdistelmä, että kiitos ei.”
Saattaa itselläkin olla näin. En ole koskaan syönyt kanttarelleja.
- Anonyymi
Siksi siis orpomaiset ilmeet.
- Anonyymi
Voisi kysyä,että miksi kaikki liha maistuu nykyään kelvottomalta,ja miksi kummassa valmisruokiin,liki kaikkiin on tympätty sekaan valkosipulia?.On myynnissä valkosipulijauhetta,jota jokainen voisi käyttää vapaaehtoisesta,tai olla käyttämättä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi persuilla ei ole firmoja?
Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?827076Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015
Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit267043Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan
Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k1066143Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä
Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?455394Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?
Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik845228Demarikultin uhri kertoo
Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa625182Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?
Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus405098Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi
Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset274585Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä
"Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv163457Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto
vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html3003370