Paavali ---- ristin evankeliumin apostoli (8) UT:n faktoja

Anonyymi-ap

Paavali - ristin evankeliumin apostoli (8) – UT:n faktoja!


Tämä on osa 8 apostoli Paavalia koskevassa katselmuksessa.
(Luettelo aiemmista 1-7, tämän aloituksen lopussa.)


1) ALUKSI - Paavali julisti ns. ”täyttä evankeliumia”!
--------------------------------------------------------------

Jokainen joka on kohtalaisestikin tutustunut Apostolien Tekojen ja Paavalin paimenkirjeiden sisältöön, tietää sen faktan, että Paavali julisti ennenkaikkea Jeesuksen Kristuksen ristin evankeliumia!


1.1. Palstan valheopettajat!
---------------------------------

Tällä palstalla on koetettu tuputtaa sellaista harhaoppia (= muiden valheoppien ohessa!) että
A) Jeesuksen evankeliumi ja
B) Paavalin evankeliumi olisivat kaksi eri asiaa! Ja jopa että Paavali ei julistanut Jeesuksen evankeliumia?

Tuollasten satujen sepittäjät ovat joku lukutaidottomia? Tai ymmärryskyvyssä on ongelmia? Taikka se pahin asia? = Tietoinen ja tarkoituksellinen ”Kirjoitusten Kieroon vääntäminen”!

PIETARI, 2 Piet 3:15-16
• ”...ja lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut; niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat
- vääntävät kieroon -
niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.”


2) Paavali julisti nimenomaan ja ehdottomasti – ristin evankeliumia!
--------------------------------------------------------------------------------------

Tässä muutamia kohtia Sanasta ( mutta jokainen voi etsiä itse lisää…)

• ”Niinpä, kun minä tulin teidän tykönne, veljet, en tullut puheen tai viisauden loistolla teille Jumalan todistusta julistamaan.
- Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna.” ( 1 Kor 2:1-2)

• ”Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.” ( 1 Kor 1:17-18)

• ” Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
- koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
- me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
- mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus. ” ( 1 Kor 1:21-25)

• ”Ja me julistamme teille sen hyvän sanoman, että Jumala on isille annetun lupauksen täyttänyt meidän lapsillemme, herättäen Jeesuksen. (Apt 13:32)

• ”Olkoon siis teille tiettävä, miehet ja veljet, että hänen kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus ja että jokainen, joka uskoo, tulee hänessä vanhurskaaksi, vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla. ” ( Apt 13: 38-39)

• ”Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista,
- selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsimän ja nouseman kuolleista, ja sanoi: "Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus".
- Ja muutamat heistä tulivat uskoon ja liittyivät Paavaliin ja Silaaseen, niin myös suuri joukko jumalaapelkääväisiä kreikkalaisia sekä useat ylhäiset naiset. ”( Apt 17:2-4)

• ”Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
- joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin. ” ( Galat 1:6-7)

Aloitus jatkuu:

8

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Paavali - ristin evankeliumin apostoli (8) – UT:n faktoja

      • ”Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden. ” ( 2 Kor 4:5)

      • ”Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
      - Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.” ( Gal 1:8-9)

      • ” Mutta pois se minusta, että minä muusta kerskaisin kuin meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen rististä, jonka kautta maailma on ristiinnaulittu minulle, ja minä maailmalle!” ( Gal 6:14)

      • ”Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. ( Room 10:8-13)
      Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".

      • ”... sitä varten, että minä olisin Kristuksen Jeesuksen palvelija pakanain keskuudessa, papillisesti toimittaakseni Jumalan evankeliumin palvelusta, niin että pakanakansoista tulisi otollinen ja Pyhässä Hengessä pyhitetty uhri. Minulla on siis kerskaukseni Kristuksessa Jeesuksessa palvelessani Jumalaa.” ( Room 15:16-19)

      • ”Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli,
      joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen, vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen; hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti,
      - hamaan ristin kuolemaan asti.” ( Filipp 2:5-8)

      • ”Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
      - niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
      - ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.” (Filipp 2:9-11)

      • ” Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto.” ( Filipp 1:21)

      • ”Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella; minähän olen kihlannut teidät miehelle, yhdelle ainoalle, asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen.
      - Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.” ( 2 Kor 11:2-3)

      • ”Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. ”

      • ”Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.” ( 2 Kor 5:19-20)

      Aloitus jatkuu:

    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Paavali - ristin evankeliumin apostoli (8) – UT:n faktoja

      3 ) Lopuksi

      Jos edellä esitetyt Sanan esimerkit todistavat kiistatta MITÄ evankeliumia apostoli Paavali julisti! Keskipisteenä ja ehdottomana ykkösasiana oli ja ristille naulittu ja ylösnoussut Herramme Jeesus Kristus! Näiden em:n Sanan kirjoitusten lisäksi on toki runsaasti lisää siitä, MITÄ mm. Paavali opetti?

      Voi sanoa: hän oli Täyden-Evankelimin-Julistaja! Tässä listausta:

      Paavalin julistus oli monipuolista ja kattavaa: Jeesuksen Kristuksen evankeliumia!
      -----------------------------------------------------------------------------------------------
      Nämä kaikki faktat löytyvät UT:n sisällöstä. Jokaiselle, joka vain vaivautuu lukemaan! Paavali julisti:
      1. Ristin evankeliumia!
      2. Sovituksen sanomaa.
      3. Parannuksen evankeliumia.
      4. Kristuksen armon evankeliumia.
      5. Pyhän Lain (tarkoituksen) evankeliumia.
      6. Puhdistuksen ja pyhityksen evankeliumia.
      7. Totuuden sanan evankeliumia.
      8. Viisauden ja taidollisen elämän evankelimia.
      9. Kristuksen rakkauden evankeliumia.
      10. ”Terveen opin” evankeliumia.
      11. Uskon evankeliumia!
      12. Kristuksen seurakunnan yhteyden ja ykseyden evankeliumia.
      13. Kärsimysten ja ahdistusten asian evankeliumia.
      14. Sovinnon ja rauhan evankeliumia.
      15. Yhdenvertaisuuden evankeliumia.
      16. Syrjinnän vastaisuuden evankeliumia.
      17. Eksytysten vastaista evankeliumia.
      18. Valheoppien vastaista evankeliumia.
      19. Parantumisen tason evankeliumia.
      20. Pyhän Hengen asian ja tason evankeliumia.
      21. Iankaikkisen elämän ja kadotuksen evankeliumia.
      22. Jumalaa ja Jeesusta kunnioittavaa evankeliumia.
      23. Kaikkeen maailmaan suunnattua evankeliumia.
      24. Pakanoille: kuninkaille ja hallitsijoille puhuttua evankeliumia!

      Aloitus jatkuu:

    • Anonyymi

      Tässä tämän Paavali-sarjan aiemmat osat:

      1) Paavali julisti ja opetti Jeesuksen Kristuksen evankeliumia https://keskustelu.suomi24.fi/t/18007474/paavali-julisti-ja-opetti-jeesuksen-kristuksen-evankeliumia!-(1)----(s24-kristinusko)--aluksi--talla

      2) Paavali - Jeesuksen apostoli (2) https://keskustelu.suomi24.fi/t/18008753/paavali-jeesuksen-apostoli-(-2)--faktoja-vai-valheita

      3) Paavali Jeesuksen apostoli: (3) https://keskustelu.suomi24.fi/t/18008761/paavali-jeesuksen-apostoli--(-3)--faktoja-vai-valheita

      X) Paavalin valinta Juudaksen tilalle: https://keskustelu.suomi24.fi/t/18009035/apostolin-paavalin-valinta--juudaksen-tilalle---mita-siita

      4) Paavali - pakanain apostoli:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18010097/paavali-pakanain-apostoli--(4)--sanan-faktoja!#comment-123081884

      5) Paaavali tunnustettu apostoli: https://keskustelu.suomi24.fi/t/18011795/paavali-tunnustettu-apostoli!--(5)--utn-faktoja

      6) Paavali, kärsimysten ja voiton apostoli
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18013221/paavali-karsimysten-ja-voiton-apostoli!---(6)--utn-faktoja

      7) Paavali – Pyhän Hengen apostoli
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18014362/paavali-pyhan-hengen-apostoli--(7)--utn-faktoja

      Siunattua päivää 16.9.2023
      - aloittaja

    • Anonyymi

      Täälä on tosiaankin koetettu väittää ett Paavali olisi puhunut omaa oppiaan.

      No, valheet paljastuu ja sitten ne kumoutuu.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ajankohtainen nosto

    • Anonyymi

      Onhan aivan selvää ettei Raamattuun mitenkään ole voinut päästä valheita eikä vääristynyttä sanomaa siitä miten pakanoille julistetaan evankeliumi ja ilman lakia Kristuksen Jeesuksen kautta vapauden lain kautta, jossa tuomitsija ei ole laki, vaan Henki.

      Tai jos niin olisi, pitäisi kristinusko yhä olla vain juutalaisten oma lakihenkinen usko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1416
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1243
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1042
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      780
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      757
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      652
    Aihe