Suolaturska on erittäin maukasta kalaa ja parempaa kuin tuore turska. Portugalilaisilla sanotaan olevan 1001 suolaturskareseptiä tai vastaavasti 365 reseptiä eli jokaiselle päivälle erilainen. Kaikki reseptit perustuvat suolaturskaan eikä tuoretta valmisteta ruuaksi lainkaan. Minä olen tykästynyt myös suolaturskaan, vaikka sitä ei saa Suomesta käytännössä lainkaan. Lipeäkalalla ja suolaturskalla tietyllä tavalla yhteinen historia koska molemmat on säilötty kuivattuna, mutta limainen ja mauton lipeäkala ei ole makunsa puolesta lähelläkään suolaturskaa.
Koska suolaturskaa ei saa Suomesta niin kokeilin tehdä sitä itse. Ohje on yksinkertainen, laitetaan turskafileet umpisuolaan kolmeksi päiväksi ja sen jälkeen vielä kuivataan harsoon käärittynä jääkaapissa pari viikkoa. Suolauksen jälkeen turskafileistä oli poistunut nestettä 30%. Fileet ovat olleet jääkapissa nyt 12 päivää ja nestettä on haihtunut vielä 10% lisää eli lopputuote on 40% kevyempi. Samalla kalan aromit ovat voimistuneet. Nyt jääkaappi tuoksuu kuin Välimerellinen kalatori hellepäivänä tai muutaman päivän pesemättömänä ollut alapää. Mitä mieltä olette, uskaltaako tuota turskaa syödä? Ohjeen mukaan pitää liottaa pari päivää jääkaapissa kuten ammattimaisesti tehty suolaturskakin.
https://www.thespruceeats.com/how-to-make-salt-cod-1327910
Kotitekoinen suolaturska
3
1882
Vastaukset
- Anonyymi
Ennen oli tönkkösuolattua muikkua ja nyt on keksitty tönkkösuolattu turska. Sitä pystyy suömään vasta kun on liotettu vedessä 2 viikkoa. Nam nam!
- Anonyymi
😋😍😋😍😋😍😋😍😋
😍 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18024870v
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞
Testasin ensimmäisen erän, jota liotin pari vuorokautta ja tein niistä Brandade de Morue’ta ja friteerattuja turskapaloja. Kolme päivää merisuolassa ja pari päivää liottamista tekee turskasta miedosti suolatun joten suolaa piti hieman lisätä. Tönkkösuolattua olisi pitänyt liottaa kolme päivää ja siltikin olisi ollut suolaista. Joka tapauksessa kotitekoisessa suolaturskassa on oikea maku eli voimistunut kalan aromi ja hyvällä tavalla kuivempi rakenne.
Tein toisen erän hienoon merisuolaan kolmen päivän suolauksella ja kahden viikon kuivatuksella. Näistä tuli paljon suolaisempia ainakin siitä päätellen, että painoa hävisi enemmän, fileet ovat kovempia ja niiden pinnalla on suolakiteitä.
Brandade de Moruen resepti linkissä. Tämä oli maukasta, mutta seuraavalla kerralla en laita lainkaan perunaa ja kermaa vaan pelkän turskan, oliiviöljyn, valkosipulin, yrtit ja mausteet.
https://www.seriouseats.com/brandade-salt-cod-spread-recipe
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 864064
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t353141Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä1022295Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?312118Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell821886Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian281827- 311810
Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271567Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91527- 281501