Vaahto kanafileitä paistaessa?

Anonyymi-ap

Mitähän on tuo saippuamainen vaahto jota ilmaantuu paistinpannulle kun paistan maustamattomia broilerin minuuttipihvejä? Minulla on tapana huuhdella fileet ennen paistamista ja tuntuu että silloin vaahtoa ilmaantuu jopa enemmän kuin silloin jos en huuhtele. Marinoituja paistaessa ei tule vaahtoa.

Onko tämä nyt merkki että broilerien tehotuotantokidutus on siinä pisteessä että pakko alkaa vegaaniksi? Kariniemi kyllä vaikuyttaa kohtelevan kanoja suht hyvin moneen muuhun verrattuna eikä käytä antibiootteja tai hormoneita.... 🤔

9

552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kanan lihasnesteessä on proteiinia, joka hyytyy lämmössä ja nämä proteiinit muodostavat vettä sitkeämmän verkoston, joka mahdollistaa ilmakuplien syntymisen ja vaahtoutumisen. Täysin normaali reaktio eikä antibiooteilla, hormoneilla tai kanan kidutuksella ole mitään tekemistä asian kanssa.

    • Anonyymi

      Vaikuttaisi siltä, että ne on maseerattu, mutta ei maustettu, six noita ei kannata ostaa kun lienee klaseerattu täyteen aineita ja vettä ainakin 10 % lioksella.
      Osta pakasteesta ns. kana joka on emobroiskua paloittele ja keitä kauan se maistuu kanalle. Paloittele kana pieneksi luineen ja laita lihalientä kattilaan ainakin 2 ltr, lisäksi valkosipulin kynnet (siis yhden sipulin kynnet) ja paprikaa, pinnalle öljyä keitä hyvin kypsäksi nostele lautaselle paloja ja lientä, dippaa patonkia liemeen ruoka on sormin syötävää Espanjalaiseen maalais tapaan.

      • Ei se johdu mistään maseerauksista ja klaseerauksista (mitä ihmettä nämä edes ovat?) vaan ihan vaan siitä, että kanan lihasneste tulee pannulle ja sen proteiinit hyytyvät, jolloin nesteestä tulee paksumpaa ja muodostaa kuplia. Marinointiliemi on niin paksua, ettei siitä tule vaahtomaista ja vastaavasti kun fileen huuhtelee ennen paistoa niin proteiinipitoista nestettä tulee enemmän pannulle ja vaahtoaa jopa enemmän kuten aloittaja ihan oikein havainnoi.

        Tässä tieteellinen selitys asialle:

        What Is That Foam When You Boil Chicken?

        "The proteins transform from a liquid state to a solid state; they become firm and the process is irreversible," says Mark Traynor, Associate Professor and Director of Culinary Science at the Horst Schulze School of Hospitality Management at Auburn University.

        As the cooking continues, the proteins tangle and bond to each other forming a network that traps air, which creates the foam and allows them to rise to the top of the pot."

        https://www.southernliving.com/what-is-the-foam-from-boiling-chicken-7094138


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Ei se johdu mistään maseerauksista ja klaseerauksista (mitä ihmettä nämä edes ovat?) vaan ihan vaan siitä, että kanan lihasneste tulee pannulle ja sen proteiinit hyytyvät, jolloin nesteestä tulee paksumpaa ja muodostaa kuplia. Marinointiliemi on niin paksua, ettei siitä tule vaahtomaista ja vastaavasti kun fileen huuhtelee ennen paistoa niin proteiinipitoista nestettä tulee enemmän pannulle ja vaahtoaa jopa enemmän kuten aloittaja ihan oikein havainnoi.

        Tässä tieteellinen selitys asialle:

        What Is That Foam When You Boil Chicken?

        "The proteins transform from a liquid state to a solid state; they become firm and the process is irreversible," says Mark Traynor, Associate Professor and Director of Culinary Science at the Horst Schulze School of Hospitality Management at Auburn University.

        As the cooking continues, the proteins tangle and bond to each other forming a network that traps air, which creates the foam and allows them to rise to the top of the pot."

        https://www.southernliving.com/what-is-the-foam-from-boiling-chicken-7094138

        Kiitos tyhjentävästä vastauksesta 👍

        T. Aloittaja


    • Anonyymi

      Liian kylmä pannu niin alkaa kanakeittoa syntymään.

      Eli jatkossa valurautapannu riittävän kuumaksi, sopiva klöntti voita perään ja kun voi sulanut ja alkanut kuplimaan, niin sitten vasta kanan riekaleet sekaan.

      • Anonyymi

        Onnistuu hyvin teflonpannullakin broilerin fileiden paisto, kunhan broilerin annetaan ensin hetken olla huoneen lämmössä ennen paistamista ja laitetaan tarpeeksi kuumalle pannulle. Minulle ei ole koskaan tullut mitään vaahtoa broileria paistinpannulla paistaessa.


    • Anonyymi

      Broileria eikä kanaa kannata huuhtoa ennen paistamista. Minä en sitä tee koskaan ja hyvää tulee eikä tule sitä vaahtoa. Käytössä teflon pannu.

      • Anonyymi

        Sanoit mitä sanoit mutta kaikkiin lihatuotteisiin alkaa kasvaa mikrobikasvustoa heti kun joutuvat hän kanssa tekemisiin. Eikä mikään vakuumi tai kaasusäilytys poista ongelmaa. Tietenkin kypsentäminen itsessään tappaa mikrobit mutta en minä halua mitään bakteerivainajia syödä lisukkeena kun syön lihatuotteita.


    • Anonyymi

      Liian kylmä pannu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehelle tämä

      Voi olla tosi vaikea olla normaalisti kun sinua jos joutuu katsomaan. Olet niin komea.
      Ikävä
      146
      2034
    2. Mitä ikävöimäsi sanoi sinulle viimeisen

      Kerran kun juttelitte?
      Ikävä
      63
      1528
    3. Hotelli kiannan k

      Mikä hässäkkä lienee ollut hotellilla eilen illalla.
      Suomussalmi
      30
      1486
    4. Martinan ulosanti haastatteluissa.

      Eipä ole hääppösiä tämän daamin haastattelut vaikka saa puhua siitä mitä tärkeintä,hänestä itsestään! Aika turhia nämä h
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1439
    5. Jodel ei toimi

      Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
      Viihde ja kulttuuri
      9
      1332
    6. Talouselämä: Riikka Purra väläyttää ruoan verotuksen kiristämistä tämä pataporvari ei varakkaisiin..

      ..koske vaan taviskansa maksaa aina IS - Talouselämä: Riikka Purra väläyttää ruoan verotuksen kiristämistä https://www.
      Maailman menoa
      127
      1180
    7. Salonius-Pasternakilta painava viesti Suomen reserviläisille

      Ulkopoliittisen instituutin (Upi) johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak arvioi Ylen aamussa, että mikäli Yhdysvaltoj
      NATO
      204
      1157
    8. Näytit hyvältä

      Oot hyvännäköinen ja mukava nainen
      Ikävä
      44
      872
    9. Koulukeskus

      Mitäs ikävää koulukeskuksella tänään o sattunut kun paikalla oli lanssi ja poliiseja iltapäivällä?
      Ylitornio
      7
      863
    10. Pressa ehdokas Urpilainen väsähtäneenä ja tylsänä mtv3 aamu-tv

      Ei kyllä vakuuttanut miltään osalta. Innokkuus selvästi puuttuu tehtävään, mutta puolueen piti saada oma ehdokas väkisis
      Maailman menoa
      59
      807
    Aihe