Mitähän on tuo saippuamainen vaahto jota ilmaantuu paistinpannulle kun paistan maustamattomia broilerin minuuttipihvejä? Minulla on tapana huuhdella fileet ennen paistamista ja tuntuu että silloin vaahtoa ilmaantuu jopa enemmän kuin silloin jos en huuhtele. Marinoituja paistaessa ei tule vaahtoa.
Onko tämä nyt merkki että broilerien tehotuotantokidutus on siinä pisteessä että pakko alkaa vegaaniksi? Kariniemi kyllä vaikuyttaa kohtelevan kanoja suht hyvin moneen muuhun verrattuna eikä käytä antibiootteja tai hormoneita.... 🤔
Vaahto kanafileitä paistaessa?
9
552
Vastaukset
Kanan lihasnesteessä on proteiinia, joka hyytyy lämmössä ja nämä proteiinit muodostavat vettä sitkeämmän verkoston, joka mahdollistaa ilmakuplien syntymisen ja vaahtoutumisen. Täysin normaali reaktio eikä antibiooteilla, hormoneilla tai kanan kidutuksella ole mitään tekemistä asian kanssa.
- Anonyymi
Vaikuttaisi siltä, että ne on maseerattu, mutta ei maustettu, six noita ei kannata ostaa kun lienee klaseerattu täyteen aineita ja vettä ainakin 10 % lioksella.
Osta pakasteesta ns. kana joka on emobroiskua paloittele ja keitä kauan se maistuu kanalle. Paloittele kana pieneksi luineen ja laita lihalientä kattilaan ainakin 2 ltr, lisäksi valkosipulin kynnet (siis yhden sipulin kynnet) ja paprikaa, pinnalle öljyä keitä hyvin kypsäksi nostele lautaselle paloja ja lientä, dippaa patonkia liemeen ruoka on sormin syötävää Espanjalaiseen maalais tapaan.Ei se johdu mistään maseerauksista ja klaseerauksista (mitä ihmettä nämä edes ovat?) vaan ihan vaan siitä, että kanan lihasneste tulee pannulle ja sen proteiinit hyytyvät, jolloin nesteestä tulee paksumpaa ja muodostaa kuplia. Marinointiliemi on niin paksua, ettei siitä tule vaahtomaista ja vastaavasti kun fileen huuhtelee ennen paistoa niin proteiinipitoista nestettä tulee enemmän pannulle ja vaahtoaa jopa enemmän kuten aloittaja ihan oikein havainnoi.
Tässä tieteellinen selitys asialle:
What Is That Foam When You Boil Chicken?
"The proteins transform from a liquid state to a solid state; they become firm and the process is irreversible," says Mark Traynor, Associate Professor and Director of Culinary Science at the Horst Schulze School of Hospitality Management at Auburn University.
As the cooking continues, the proteins tangle and bond to each other forming a network that traps air, which creates the foam and allows them to rise to the top of the pot."
https://www.southernliving.com/what-is-the-foam-from-boiling-chicken-7094138- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Ei se johdu mistään maseerauksista ja klaseerauksista (mitä ihmettä nämä edes ovat?) vaan ihan vaan siitä, että kanan lihasneste tulee pannulle ja sen proteiinit hyytyvät, jolloin nesteestä tulee paksumpaa ja muodostaa kuplia. Marinointiliemi on niin paksua, ettei siitä tule vaahtomaista ja vastaavasti kun fileen huuhtelee ennen paistoa niin proteiinipitoista nestettä tulee enemmän pannulle ja vaahtoaa jopa enemmän kuten aloittaja ihan oikein havainnoi.
Tässä tieteellinen selitys asialle:
What Is That Foam When You Boil Chicken?
"The proteins transform from a liquid state to a solid state; they become firm and the process is irreversible," says Mark Traynor, Associate Professor and Director of Culinary Science at the Horst Schulze School of Hospitality Management at Auburn University.
As the cooking continues, the proteins tangle and bond to each other forming a network that traps air, which creates the foam and allows them to rise to the top of the pot."
https://www.southernliving.com/what-is-the-foam-from-boiling-chicken-7094138Kiitos tyhjentävästä vastauksesta 👍
T. Aloittaja
- Anonyymi
Liian kylmä pannu niin alkaa kanakeittoa syntymään.
Eli jatkossa valurautapannu riittävän kuumaksi, sopiva klöntti voita perään ja kun voi sulanut ja alkanut kuplimaan, niin sitten vasta kanan riekaleet sekaan.- Anonyymi
Onnistuu hyvin teflonpannullakin broilerin fileiden paisto, kunhan broilerin annetaan ensin hetken olla huoneen lämmössä ennen paistamista ja laitetaan tarpeeksi kuumalle pannulle. Minulle ei ole koskaan tullut mitään vaahtoa broileria paistinpannulla paistaessa.
- Anonyymi
Broileria eikä kanaa kannata huuhtoa ennen paistamista. Minä en sitä tee koskaan ja hyvää tulee eikä tule sitä vaahtoa. Käytössä teflon pannu.
- Anonyymi
Sanoit mitä sanoit mutta kaikkiin lihatuotteisiin alkaa kasvaa mikrobikasvustoa heti kun joutuvat hän kanssa tekemisiin. Eikä mikään vakuumi tai kaasusäilytys poista ongelmaa. Tietenkin kypsentäminen itsessään tappaa mikrobit mutta en minä halua mitään bakteerivainajia syödä lisukkeena kun syön lihatuotteita.
- Anonyymi
Liian kylmä pannu.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehelle tämä
Voi olla tosi vaikea olla normaalisti kun sinua jos joutuu katsomaan. Olet niin komea.1462034- 631528
- 301486
Martinan ulosanti haastatteluissa.
Eipä ole hääppösiä tämän daamin haastattelut vaikka saa puhua siitä mitä tärkeintä,hänestä itsestään! Aika turhia nämä h2071439Jodel ei toimi
Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?91332Talouselämä: Riikka Purra väläyttää ruoan verotuksen kiristämistä tämä pataporvari ei varakkaisiin..
..koske vaan taviskansa maksaa aina IS - Talouselämä: Riikka Purra väläyttää ruoan verotuksen kiristämistä https://www.1271180Salonius-Pasternakilta painava viesti Suomen reserviläisille
Ulkopoliittisen instituutin (Upi) johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak arvioi Ylen aamussa, että mikäli Yhdysvaltoj2041157- 44872
Koulukeskus
Mitäs ikävää koulukeskuksella tänään o sattunut kun paikalla oli lanssi ja poliiseja iltapäivällä?7863Pressa ehdokas Urpilainen väsähtäneenä ja tylsänä mtv3 aamu-tv
Ei kyllä vakuuttanut miltään osalta. Innokkuus selvästi puuttuu tehtävään, mutta puolueen piti saada oma ehdokas väkisis59807