Mitä naudan ulkofileestä?!

Anonyymi-ap

En oo tohtinut koskaan ostaa. Kun possua paljon kalliimpaa ja pakkauskoko abaut 800 grammaa. Mulle riittäisi jo 400. Possusta oon esim tehnyt noisitteja jotka kerma, sinappi, pippurikastikkeella.

Mut mitä naudan ulkofileestä? Ettei mee 20 egee kankkulan kaivoon plus paha mieli. 😀

15

551

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tv TimmyH

    • Itse tekisin ulkofilepihvejä, jotka kuumalla pannulla medium -kypsyyteen. Kannattaa käännellä ja painella pihvejä, jotta saat niihin kauttaaltaan herkullisen rapean ruskistuneen pinnan. Suolaus 1-2 tuntia ennen paistamista. Pippuri pintaan vasta paistamisen jälkeen. Oman kokemuksen mukaan paistoajat jättävät lihan raa'aksi, jos ne syö heti. 5-10 min folion alla jälkikypsyttää niin, ettei keskiosa ole raaka. Moni suosii suoraan pannulta kuumaa rasvaa tirisevää pihviä, mutta mielestäni se on jo ylikypsä. Minulle pihvi on ylikypsä, jos siitä paistamisen loppuvaiheessa valuu pannulle lihasnestettä.

      Kastikkeeksi bearnaisekastike. Minä tekisin itse, mutta varmaan kaupan valmiskastikkeet tai pussikastikkeet toimii myös. Kyytipojaksi itse tekisin hanhenrasvassa paistetut lohkoperunat, mutta lohkoperunat tai ranskalaiset pakastepussista toimii myös.

      • Anonyymi

        Pihvin koko joku 150 grammaa? Mulla ei ole lihanuijaa. Voiko esim kahvi lautasella painella pihviä isommaks?

        Bearnaise on varmaan hyvä. Oon tehnyt sitä possun snitselien kanssa.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pihvin koko joku 150 grammaa? Mulla ei ole lihanuijaa. Voiko esim kahvi lautasella painella pihviä isommaks?

        Bearnaise on varmaan hyvä. Oon tehnyt sitä possun snitselien kanssa.

        Tv TimmyH

        Oikea paksuus on tärkeämpi kuin paino. Jos ostat kokonaisen palan niin kannattaa leikata noin 2,5-3 cm paksuisia pihvejä. Lihanuijaa ei tarvitse käyttää ulkofilepihveihin, koska ovat valmiiksi mureita. Kevyt kämmenellä painaminen riittää. Minä en yritä painamisella saada pihviä isommaksi tai pehmeämmäksi vaan tärkeämpää on tasaisuus, jotta mahdollisimman suuri osa pinnasta ottaa pannuun kiinni ja sitä kautta saa hyvän ruskistetun pinnan.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Oikea paksuus on tärkeämpi kuin paino. Jos ostat kokonaisen palan niin kannattaa leikata noin 2,5-3 cm paksuisia pihvejä. Lihanuijaa ei tarvitse käyttää ulkofilepihveihin, koska ovat valmiiksi mureita. Kevyt kämmenellä painaminen riittää. Minä en yritä painamisella saada pihviä isommaksi tai pehmeämmäksi vaan tärkeämpää on tasaisuus, jotta mahdollisimman suuri osa pinnasta ottaa pannuun kiinni ja sitä kautta saa hyvän ruskistetun pinnan.

        Ok. Mut nuijalla sais lehtipihvejä. Back to The 80,s. 😂

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ok. Mut nuijalla sais lehtipihvejä. Back to The 80,s. 😂

        Tv TimmyH

        Lehtipihvit tehdään sitkeämmistä ja halvemmista paloista, joista ohueksi leikkaamalla ja nuijimalla saadaan syömäkelpoista. Ulkofilettä ei kannata tuhlata lehtipihviin. Se menee lähes pilalle kun leikkaa ohueksi ja vielä nuijii päälle.

        Pannulla paistoon ohjeeksi noin minuutti per sentti pihvin paksuutta. Jos teet 3 cm pihvit ja kääntelet useammin kuten neuvoin (30 sek välein) niin 4 minuuttia on sopiva paistoaika yhteensä ja sen jälkeen folion alla 5-10 min lämmön tasaantuminen eli kuuman ulko-osan lämpö siirtyy pihvin keskiosiin ja kypsyttää sen pinkiksi. Jos syöt heti pannulta niin sisäosa on hieman raaka.

        Tuolla jatkuvalla kääntelyllä saat paremmin ruskistuneen ja rapean pinnan. Se hidastaa kypsymistä noin 30% eli siksi voi pitää 4 minuuttia, mutta samalla lopputulos on parempi. Jatkuva kääntely vertautuu pyörivässä vartaassa paahtamiseen. Jatkuva kääntely jakaa mielipiteitä ja uskoisin, että tähän tulee kohta jankuttamaan 40 vuotta alalla ollut besserwisserkokki 😂


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Lehtipihvit tehdään sitkeämmistä ja halvemmista paloista, joista ohueksi leikkaamalla ja nuijimalla saadaan syömäkelpoista. Ulkofilettä ei kannata tuhlata lehtipihviin. Se menee lähes pilalle kun leikkaa ohueksi ja vielä nuijii päälle.

        Pannulla paistoon ohjeeksi noin minuutti per sentti pihvin paksuutta. Jos teet 3 cm pihvit ja kääntelet useammin kuten neuvoin (30 sek välein) niin 4 minuuttia on sopiva paistoaika yhteensä ja sen jälkeen folion alla 5-10 min lämmön tasaantuminen eli kuuman ulko-osan lämpö siirtyy pihvin keskiosiin ja kypsyttää sen pinkiksi. Jos syöt heti pannulta niin sisäosa on hieman raaka.

        Tuolla jatkuvalla kääntelyllä saat paremmin ruskistuneen ja rapean pinnan. Se hidastaa kypsymistä noin 30% eli siksi voi pitää 4 minuuttia, mutta samalla lopputulos on parempi. Jatkuva kääntely vertautuu pyörivässä vartaassa paahtamiseen. Jatkuva kääntely jakaa mielipiteitä ja uskoisin, että tähän tulee kohta jankuttamaan 40 vuotta alalla ollut besserwisserkokki 😂

        Mä oon luullut että tossa ulkofilettä käytetään. Mut hyvä tietää. Oon kans kuullut että kääntely pilaa piffin. Toistamiseen, hyvä tietää. 😋

        Kiitos..

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mä oon luullut että tossa ulkofilettä käytetään. Mut hyvä tietää. Oon kans kuullut että kääntely pilaa piffin. Toistamiseen, hyvä tietää. 😋

        Kiitos..

        Tv TimmyH

        "Mä oon luullut että tossa ulkofilettä käytetään."

        Tosi paljon on reseptejä lehtipihviin ulkofileestä.

        "Oon kans kuullut että kääntely pilaa piffin."

        Tämä liittyy mielestäni "pinnat kiinni" -myyttiin, jonka mukaan uskovainen luulee, että pihvin pinnan voi sinetöidä kiinni kuumalla pannulla niin, ettei nesteet karkaa. Tämähän ei pidä paikkansa vaan kun lihas saavuttaa 60C lämpätilan, sen säikeet supistuvat niin paljon, että työntää nesteet pihalle vaikka miten olisi paahtanut pintoja kiinni.

        Mehukkaan lihan salaisuus on kaksi asiaa: syö alle 55C:ssä tai yli 95C:ssä. Murea pala (sisäfile tai ulkofile) toimii alle 55C:ssä erinomaisesti eikä niitä kannata paistaa ylikypsäksi. Sitkeä pala (possun tai naudan ribs, naudan brisket, possun niska eli pulled pork) toimii hyvin ylikypsänä. Jos välttämättä haluaa tehdä sitkeää lihaa (sisä- tai ulkopaisti) mediumina niin se pitää leikata tosi ohueksi tai nuijia mureaksi ennen paistamista.


    • Anonyymi

      Pihvejä ulkofileestä on ollut tapana grillata. Kalvot pois ja siivuiksi.

      Jos ei ole paistosprayta grilliritilälle, niin sitten voi sipaista vähän öljyä pihveille. Mausteiksi riittää suola ja mustapippurirouhe.

      Kypsyysaste sitten maun mukaan. Itse paistan ensin kunnollisen värin pinnoille kuumassa ja sitten nostan hetkeksi grillin epäsuoralle puolelle.

      • Anonyymi

        Ok. Mää oon huono kokki siinä mielessä että paistan vähän liikaa. Pitäis oppia että ei aina niin paljon. 😔

        Esim kana hyvää kun on vielä mehukas..

        Tv TimmyH


      • Mielestäni kaikki oikeita neuvoja, mutta ehkä vasta-alkaja ei näistä pääse eteenpäin.

        "Itse paistan ensin kunnollisen värin pinnoille kuumassa ja sitten nostan hetkeksi grillin epäsuoralle puolelle."

        Samaa mieltä, että varsinkin paksut pihvit kannattaa kypsentää epäsuoralla loppuun, varsinkin jos suora grillaus tai pannu on tosi kuuma. Oletko kokeillut reverse searingia? Minä tykkään tehdä reverse searingin varsinkin paksuihin pihveihin, esimerkiksi Tomahawkiin, joka savustetaan hitaasti noin 105C:ssä viisi astetta alle loppulämpötilan (pitää mitata lämpömittarilla) ja sitten suoralla tulella nopeasti pinnat. Toimii hyvin Tomahawkien lisäksi lampaan kareeseen ja hanhen rintafileisiin, jotka ovat paksuja ja melko painavia, lähellä kiloa.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Mielestäni kaikki oikeita neuvoja, mutta ehkä vasta-alkaja ei näistä pääse eteenpäin.

        "Itse paistan ensin kunnollisen värin pinnoille kuumassa ja sitten nostan hetkeksi grillin epäsuoralle puolelle."

        Samaa mieltä, että varsinkin paksut pihvit kannattaa kypsentää epäsuoralla loppuun, varsinkin jos suora grillaus tai pannu on tosi kuuma. Oletko kokeillut reverse searingia? Minä tykkään tehdä reverse searingin varsinkin paksuihin pihveihin, esimerkiksi Tomahawkiin, joka savustetaan hitaasti noin 105C:ssä viisi astetta alle loppulämpötilan (pitää mitata lämpömittarilla) ja sitten suoralla tulella nopeasti pinnat. Toimii hyvin Tomahawkien lisäksi lampaan kareeseen ja hanhen rintafileisiin, jotka ovat paksuja ja melko painavia, lähellä kiloa.

        Missä myydään niin isoja hanhia, että rintafilekin painaa kilon. Enpä ole hanhia nähnyt stadissa myynnissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä myydään niin isoja hanhia, että rintafilekin painaa kilon. Enpä ole hanhia nähnyt stadissa myynnissä.

        Varmaan jenkeissä jossa toi grillaava pelle luultavasti asuu tai on asunut, koska aina laittaa noita jenkkilinkkejä ruuanlaitosta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan jenkeissä jossa toi grillaava pelle luultavasti asuu tai on asunut, koska aina laittaa noita jenkkilinkkejä ruuanlaitosta.

        "...grillaava pelle..."

        Mistä moinen peppukipu perskärpäsellä? Toisessa ketjussa marisit myös tuosta paisto- ja kääntötekniikasta. Analysoipa tässä ketjussa sen virheet niin päästään siitäkin asialliseen keskusteluun.

        Ja missä edes sanoin, että minulla on kilon painoisia hanhen rintafileitä? Käytin sanoja "melko painavia, lähelle kiloa" ja esimerkkeinä tomahawkia, lampaan karetta ja hanhen rintafilettä.

        Tomahawkissa lihapala on paksu ja lihan paino menee yli kilon. Lampaan kareessa lihapala on paksu ja paino jossain 0,5-1 kg välillä. Hauhalan hanhen rintafileitä saa ihan yleisesti Prismojen ja Citymarkettien pakastealtaista. Niissä suurimmat ovat yli 600 g, itsellä suurimmat yli 700 g. Ne ovat paksuja ja kun heittää kuumalle pannulle, vetäytyvät nopeasti vielä enemmän sylinterimäiseksi eli lähes yhtä paksuja kuin leveitä. Näitä ei tosiaankaan kannata paistaa pelkästään pannulla vaan varsinainen kypsyttäminen uunissa. Jos haluaa savua mukaan niin reverse searing savustimessa on hyvä vaihtoehto.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1002
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      715
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      670
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe