En ole nähnyt minkäänlaista tutkielmaa siitä

Anonyymi-ap

mitä Britannian sota 1939-45 tuli maksamaan sen siirtomaille ja Kansainyhteisön maille kuten Kanada, Australia, ym. Tappiot kaatuneina, haavottuneina, kadonneina sekä rahalliset kustannukset. Britanniahan ei maksanut siirtomailleen kuten Intia, Mesopotamia, ym-alueet yhtään mitään niiden tuottamista hyödykkeistä, öljystä, elintarvikkeista, työvoimasta, ym. Tuskin maksoi kaatuneista ja haavottuneista mitään leskeneläkkeitä tms.

28

468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siitä en tiedä mutta kun seuraavina vuosikymmeninä joutui siirtomaistaan luopumaan niin jätti jälkeensä mittavan infrastruktuurin mm. Afrikkaan ja Intiaan.

      • Anonyymi

        Kyllä se kaikki oli siirtomaista ryöstetyllä saaliilla maksettu. Ja olisivat ihmiset infraa rakennelleet vaikka eivät olisi siirtomaina joutuneet olemaankaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se kaikki oli siirtomaista ryöstetyllä saaliilla maksettu. Ja olisivat ihmiset infraa rakennelleet vaikka eivät olisi siirtomaina joutuneet olemaankaan.

        No jaa, varmaankin olisivat jotain rakentaneetkin, tosin esim. Zimbabwe on näyttänyt päinvastaista kehitystä itsenäistymisestään lähtien. Luin joskus Portugalin siirtomaahistoriaa ja siinä väitettiin että koko Portugalin siirtomaahistorian aikana sen siirtomaat tuottivat tappiota. Portugali piti mm. Cahora Bassan patoa ja vesivoimalaitosta Mosambikin itsenäistymisen 1975 jälkeen panttina entisen siirtomaansa veloista aina vuoteen 2007 asti.


    • Anonyymi

      Tyypillinen brittikaunan purkaus.
      Asiasta ei tiedetä mitään, mutta varmuuden vuoksi mustamaalataan brittejä!
      Kaikki kotia päin!

    • Anonyymi

      Kyllä Kansainyhteisö ja siirtomaat maksoivat isomman hinnan kuin Brittein saarten asukkaat. Sitä vain ei haluta kertoa. Kun tähän lisätään Yhdysvaltain apu niin britit itse maksoivat vain murto-osan, silti eräät yrittävät antaa kaiken kunnian ja jopa koko sodan voiton briteille.

      Britanniassa on aina ollut hyviä keskipitkänmatkan juoksijoita mikä tuli hyvin ilmi brittien ansiokkaissa pakomatkoissa.

      • Anonyymi

        Eivät britit olisi sodassa kauaa kipristelleet ilman siirtomaista ja dominioista tuotettua raaka-aineliikennettä. Ja epäilemättä maksoivat niistä kyllä mutta ko. merentaisissa maissa niitä tuottaville brittiläisille yrityksille, Eli sotaa käyden britit rikastuttivat itseään.


      • Anonyymi

        Hölynpölyä.
        Tietämättömyys näkyy jopa ylittävän tavanomaisen brittikaunaisen valehtelun tason.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hölynpölyä.
        Tietämättömyys näkyy jopa ylittävän tavanomaisen brittikaunaisen valehtelun tason.

        Hehe et sinä puupää mistään mitään tiedä:-D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehe et sinä puupää mistään mitään tiedä:-D

        Peilillekö puhut?


    • Anonyymi

      "Britanniahan ei maksanut siirtomailleen kuten Intia, Mesopotamia, ym-alueet yhtään mitään niiden tuottamista hyödykkeistä, öljystä, elintarvikkeista, työvoimasta, ym."

      Kuinka paljon intialaiset ym. maksoivat rautateistä, rokotuksista, infastruktuurista, länsimaisesta teknologiasta, puhtaasta vedestä jne?

      Lisäsi dominiot olisivat käytännössä voineet kieltäytyä lähtemästä sotaan, vaikka tämä olisikin laitonta. Eivät britit voisi pakottaa esim. Kanadaa sotaan jos kanadalaiset kieltäytyisivät tottelemasta Lontoota.

      • Anonyymi

        -----Kuinka paljon intialaiset ym. maksoivat rautateistä, rokotuksista, infastruktuurista, länsimaisesta teknologiasta, puhtaasta vedestä jne?------

        Maksoivat noista lähinnä yläluokan eduista monikymmenkertaisesti. Eikä Britannia niihin omia rahojaan sijoittanut vaan niitä mitä repi intialaisten selkänahoista. Siinä on ero.


    • Anonyymi

      Intialaisia palveli noin 2,5 miljoonaa Iso-Britannian joukoissa, noin 88 000 kuoli ja 34 000 haavoittui, Iso-Britannia ei maksanut eläkkeitä, ja Intiakin vasta vuodesta 1989.

      Lisäksi Intiassa kuoli noin kolme miljoonaa siviiliä Bengalin nälänhädän vuoksi
      Bengalin brittihallinto reagoi tilanteeseen hitaasti ja tehottomasti. He eivät suostuneet pysäyttämään riisin ja viljan vientiä Bengalista eivätkä takavarikoineet keinottelijoiden varastoja ruoan jakamiseksi köyhille. Churchill vastasi kenraalikuvernööri Wavellin avunpyyntöön kysymällä, että jos ruokaa on niin vähän, niin ”miksei Gandhi ole jo kuollut?”

    • Anonyymi

      Siirtomaavaltioissa aivan yleisesti on kerrottu valheellista tarinaa kolonialismin hyvästä tarkoituksesta, nykyaikainen tutkimus kumoaa nämä väitteet täysin.

      Britanniassa kerrotaan yleisesti tarinaa, jonka mukaan Intian kolonisaatiolla,- niin hirvittävä kuin se saattoi ollakin,- ei ollut mitään suurta taloudellista hyötyä Britannialle itselleen. Jos mitään, niin Intian hallinto oli kustannus Britannialle. Niinpä se, että valtakuntaa ylläpidettiin niin kauan - tarina menee - oli ele Britannian hyväntahtoisuudesta.

      Uusi tutkimus tunnetun taloustieteilijä Utsa Patnaik -juuri julkaistu by Columbia University Press - käsittelee murskaavan iskun tähän kertomukseen. Patnaik laski lähes kahden vuosisadan yksityiskohtaisten tietojen perusteella, että Britannia tyhjensi Intiasta yhteensä lähes (45 biljoonaa) vuosien 1765 ja 1938 välisenä aikana.

      Se on huikea summa. Näkökulmasta, $45 biljoonaa on 17 Kertaa enemmän kuin Yhdistyneen kuningaskunnan vuotuinen bruttokansantuote tänään.

    • Anonyymi

      Britit, eli sukurutsaiset leuattomat, pisamaiset hörökorvat uskoivat vuosisatojen ajan että heille on annettu jumalainen oikeus hallita muita kansoja. No, ei ollut annettu.

    • Anonyymi

      ----Kuinka paljon intialaiset ym. maksoivat rautateistä, rokotuksista, infastruktuurista, länsimaisesta teknologiasta, puhtaasta vedestä jne?-------

      Paljon maksoivat, kaiken monikymmenkertaisesti.
      - rautatiet rakennettiin, että voidaan kerätä ryöstösaalista laajemmalta alalta ja saadaan tuotua sotajoukkoja jos joku keksii alkaa kapinoimaan
      - rokotettiin vain kaupunkien yläluokkaa
      - infra samoin, palveli vain brittien kolonioita, ei Intian kansaa
      - teknologia ja puhdas vesi sama kuin edellä

      • Anonyymi

        Intiassa se loppui. Siperiassa Venäjä kokoaa paikalliset tykinruaksi imperiumille vielä tänäänkin.


    • Anonyymi

      Kannattaa katsoa nämä ohjelmat Yle Areenasta, käsittelevät ensimmäisen ja toisen maailmansodan myyttejä ja tositapahtumia pelien kautta, kommentoijana on Helsingin yliopiston historianlehtori Risto Marjomaa.
      Käsitellään mm. brittien rasismia, mikä ilmeni mm. siinä, ettei mustia päästetty lainkaan Eurooppaan taistelemaan, ja ranskalaiset eivät päästäneet siirtomaajoukkoja etenemään Pariisiin.

      https://areena.yle.fi/1-66664968

      https://areena.yle.fi/1-66664965

      • Anonyymi

        Öh, ei. Olivat ohjelmat miten viihdyttäviä hyvänsä, älä opiskele historiaasi muutaman kymmenen minuutin pätkästä, koska päädyt vain satuttamaan itseäsi.

        "Käsitellään mm. brittien rasismia, mikä ilmeni mm. siinä, ettei mustia päästetty lainkaan Eurooppaan taistelemaan..."

        Tarinassa on vähän enemmän kuin se. Kansainyhteisöllä ei ollut kuin pari kappaletta etnisesti afrikkalaisia divisioonia ja ne olivat tiukasti vahvistuksena Intian armeijalle liittoutuneiden palatessa Ranskaan. Itseasiassa divisioonien siirto Afrikasta toiselle mantereelle oli itsessään jo tarkoitettu eräänlaiseksi "kunniatehtäväksi". Divisioonia harvoin siirreltiin mantereiden välillä ellei niitä pidetty erityisesti taistelukykyisinä.

        Historiassa on rasismia, mutta sen käsittely maili minuutissa -menetelmillä päätyy luomaan yhtä paljon myyttejä kuin se rikkoo.

        ///MeAgaln


    • Anonyymi

      Saksa sen sodan aloitti. Pakko se oli voittaa.

    • Anonyymi

      Haluaako aloittaja tutkielman siitä, mitä Japanin käymät sodat veivät Aasian mailta vuosina 1932-45?

      • Anonyymi

        Kiitos, haluan oikein mielelläni. Missä olet julkaissut sen. että voisin tutustua.


    • Anonyymi

      Intian kenraalikuvernööri Lordi Linlithgow julisti, että Intia oli sodassa Saksaa vastaan ​​ilman neuvotteluja intialaisten poliitikkojen kanssa.
      Poliittiset puolueet, kuten Muslimiliitto ja Hindu Mahasabha, tukivat Britannian sotaponnisteluja, kun taas suurin ja vaikutusvaltaisin Intiassa tuolloin olemassa ollut poliittinen puolue, Intian kansallinen kongressi , vaati itsenäisyyttä ennen kuin se auttaisi Britanniaa.

    • Anonyymi

      "Uusi tutkimus tunnetun taloustieteilijä Utsa Patnaik -juuri julkaistu by Columbia University Press - käsittelee murskaavan iskun tähän kertomukseen. Patnaik laski lähes kahden vuosisadan yksityiskohtaisten tietojen perusteella, että Britannia tyhjensi Intiasta yhteensä lähes (45 biljoonaa) vuosien 1765 ja 1938 välisenä aikana."

      Voitko nimetä yhden muun ekonomistin joka on samaa mieltä ja joka ei ole marxisti kuten Utsa Patnaik? Jotkut intialaiset "asiantuntijat" uskovat esim. että indo-eurooppalaiset eivät koskaan valloittaneet nykyajan Intian pohjoisia osia vaan kyseessä on vain kapitalistinen/imperialistinen valhe.

    • Anonyymi

      Kulut jakaantuiva ehkä 50-50 Brittein saarten ja dominioitten sekä siirtomaitten kesken. Joten turhaa on brittifanien leuhkia miten kauheasti heidän idolinsa teki, peräti käytännössä voitti Saksan yksin kun Saksa antautui sille.

    • Anonyymi

      Britannia ryösti sodankäyntiin siirtomaistaan enemmän kuin mitä N-liitto sai kaiken kaikkiaan.

      • Anonyymi

        Siis sai mistä?
        Yksistään Aasian puoleiset neuvostotasavallat uhrasivat kokonaisuudessaan noin miljoona kaatunutta NL:n Euroopan puoleisen alueen, eli valtaosin Venäjän, puolustamiseen. Se on jo enemmän kuin Kansainyhteisön kaatuneiden määrä kokonaisuudessaan. Siinä ei tietenkään ole edes Venäjän neuvostotasavallan hallitseman Siperian etnisten vähemmistöjen tappioita mukana, joten NL:n käymän sodan hinta on ollut vielä paljon raskaampi Aasian puoleisissa kolonioissa.

        ///MeAgaln


    • Anonyymi

      Britannia oli yhtä raaka kuin naziSaksa Lebensraumia ja hyödynnettäviä ihmisiä hankkiessaan. Kaksi ihmiskunnan lähes pahinta valtiota, kummankin pahuuden määrä on mittaamaton.

    • Anonyymi

      Ilman ryöstettäviä siirtomaitaan Englanti ei olisi kyennyt sotimaan viikkoa kauempaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2460
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1920
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      984
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    8. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      59
      825
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe